Bicicleta ecumenică – zâmbetul de sâmbătă

Analizându-se relaţiile dintre fraţii baptişti şi penticostali de ultimă oră, a apărut pe piaţă Bicicleta Ecumenică. Sunt unele guri rele care spun că, de fapt, ea exista de foarte multă vreme, utilizată în cadrul Alianţei Evanghelice, cu rezultate remarcabile. Ar fi funcţionat bine în continuare, dacă penticostalii n-ar fi descoperit recent că există posibilitatea să pedaleze şi ei, şi ghidonul este bun şi la altceva decât să te ţii de el.

36 de gânduri despre „Bicicleta ecumenică – zâmbetul de sâmbătă

 1. Problema.
  Fiecare biserica e plina de triciclete .
  Religiutele crestine incaleca si ele pe tri, quatro , pento…ciclete.
  1)Cat de neclintiti sunt fratii si apoi denominatiile?
  2)Ce-i de facut?

 2. @Rodica Botan ,in comentariul scris apare afirmatia;”Bicicleta asta nu transporta pe nimeni…nicaieri.”Este ceva normal!!!Chind imprumuti tactica de putere si comanduire de la partidele politice ale neamurilor ,la un astfel de rezultat se ajunge!!!Sa nu uitam ca scopul lor de exzistenta este bine definit ,finca tot omul si-la dorit!!Nu a vrut sa fie condus de Dumnezeu-Tatal si nu a dorit doar cele 10 porunci sa le invete si de dezbinari ,certuri si razboaie sa se lase!A venit domnul Isus si cale noua neamurilor ne a deschis ,sa putem si noi sa ne numim ;fii Tatalui iubit ,insa tare repede ne am rasvratit !!Ne trebuie doar viata-n dar sa o primim si pe El sa-l ocolim .Trist si dureros si astfel traim pe un pamint spinos!!Ne place in pretentii sa traim si de Isus doar sa pomenim!Nu ne place invatatura sa o primim si cele doua legi sa le insushim!!Stim noi oare care ele sint?Si spre ce ne indreapta in porunca daca mereu pe El in predici il pomenim?…..In sfirshit de comentariu o parte a indemnului este expus …”pe poteca cea ingusta si pasind pe urmele Lui…”eu continiu si scriu ;SA PASIM SI DE ALTE BICICLETE SA NU NE MAI IMPOTMOLIM……

 3. Frate Petre la „prima vista „am crezut ca la mijloc sunt 2 ciori si acum nu stiam care e baptista si care penticostala? Totusi a mai ramas ceva nedeslusit…lipseste legatura intre roata si pedala.Aici am o propunere punem in scaune (sau pe ciori)un penticostal si un baptist si-l luam pe Radu (un vechi prieten al meu care sigur nu se supara) crestinul dupa evanghelie de la Codlea sa-i strunesca.

 4. Pentru cei interesati cel care strunea era Radu Beldeanu din Codlea un frate sugubat care sigur facea referinta mai mult la chitara ce o avea in mina decit la calul frumos. Pe ea dorea el sa o struneasca ,adica sa o acordeze

 5. @Drago,” Magarul ( lui) Gavrila”? Ce faci fra? nu esti penticostal de faci misto de Gavrila?
  Citat from Drago: „c)- Chiar cind este pus spre dezbatere Cuvintul lui Dumnezeu, inclinatia noastra” preponderenta ” este spre bascalie.(62,20%)”
  Common Drago, I thought you are above the fray,…
  Citez from Drago( again) „INSEAMNA CA AM INCURCAT-O RAU DE TOT”( I am glad I did not write that one)
  Drago draga , inteleg ca nu vrei sa-ti dai numele, da ce zici de o poza? Una mica? Pot sa-ti spun cum se face , dupa cum vezi , numai ce am aflat si eu.

 6. Daca imi amintesc bine callatoria se facea in doi , fara punga sau alte remorci; intrau unde erau primiti si isi scuturau picioarele unde nu. Cu bicicleta …ce sa scuturi? Rotile?

 7. …si unde se va agata remorca misionara ,pentru calatoriile mai lungi ???!!

 8. Bicicleta asta nu transporta pe nimeni…nicaieri. Este ca si calutii de la Mary go round. Se misca dar sta pe loc in acelasi timp… Seamana tare mult cu noile religii…

  Mersul pe jos ramine exercitiul religios cel mai potrivit…pe poteca cea ingusta si pasind pe urmele Lui…

 9. Iată „războiul mondial” dintre baptiştii şi penticostaşii români!

  Şi de data aceasta poate fi observată foarte bine aplicarea zicalei: „În dragoste şi în război totul este scuzabil” (all’s fair in love and war).

  Ne putem „ferici” pentru faptul că deocamdată am rămas la cavalerie şi la infanteria cu biciclete sau triciclete!

  Domnul să ne păzească să nu ajungem la artileria grea, motorizată cu propulsie atomică, sau la armele „nukuleare” vorba lui Bush.

  Totuşi, ar fi bine dacă, cei care se aruncă acum în luptă cu aşa mare avânt, cu arme convenţionale sau de distrugere în masă, şi-ar aduce aminte că, după încetarea ostilităţilor urmează „Răscumpărarea Memoriei” şi deconspirarea mojicilor şi a mişeilor.

  Eu văd părtinire, făţărnicie crasă şi dezinformare în ambele tabere şi la cel mai înalt nivel.
  Mulţi se năpustesc acum asupra prăzii de război cu ochii desorbitaţi, în speranţa că, pe tot ce pune fiecare mâna, va rămâne al lui, sau să salveze ceea ce nu i-a fost încă jefuit.

  Un lucru este sigur: Dumnezeu analizează motivaţia fiecăruia, şi va judeca cu dreptate pe cei care au alergat după o slavă deşartă, în loc să caute câmpuri noi de misiune şi evanghelizare unde pământul este sec, uscat şi fără apă. În schimb, ceea ce se poate vedea este că până şi unii dintre cei mai faimoşi şi respectaţi lucrători spirituali ai zilelor noastre au ajuns să se ciorovăiască şi să se „blogoslovească” precum ţiganii la uşa cortului…

  ¿Să fie oare acesta efectul supra-evanghelizării şi a şomajului spiritual din bisericile române?

  Domnul să se îndure de neamul nostru!

 10. Eu nu am filmat
  Ci am stat si-am ascultat
  La ce ton a predicat
  Si am fost impresionat

 11. Gabi, n-am știut că ești poet
  Dar ai filmat frumos la internet
  Când fratele Țon a predicat
  Că o nouă teologie și-a format

 12. Sa trezit si Drago cel ursuz
  Cu comentarii de obtuz
  Sa ne cheme imputiti
  Pe noi bloghistii pocaiti

  Ar fi bine Drago tata
  Sa ne spui si noua odata
  Numele tau adevarat
  Daca esti crestin regenerat

  Daca nu te rog frumos
  Sa nu mai fi asa sfatos
  Ca nu este frumos
  Sa fi un tip asa capos

 13. Daniel Branzei a remarcat existenta baptistilor rai si a penticostalilor rai . Eu cred ca ei sunt pe bicicleta asta ecumenica , cei buni nu au directii diferite , ei cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui !

 14. Poate puneti si un motor
  Ca sa poata merge la popor
  Sa le explice tuturor
  De ce nu mai e pastor

 15. VRETI SA STITI..??
  Curiozitatea ..”tintei” spre care pedalam -noi cei de pe blogul acesta-precum si seriozitatea de „sfintenie” pe care o afisam zi de zi in „implinirea Cuvintului lui Dumnezeu”- ma impins sa fac o simpla analiza, pe cele 2 teme puse in discutie;

  a)- Scrisoarea lui Gavrila
  b)-Sa mai incercam odata.

  Constatare pentru intervalul de 24 ore(cu marja de eroare 3%)
  este urmatoarea;

  1-„Scrisoarea lui Gavrila” (postata ian 4,2011 4;16am) a fost accesata si comentata de 172 comments din care 107 in 24 ore.

  2.-„Sa mai incercam odata”(postata ian 7,2011 12;50am) a fost accesata si comentata de 41 comments din care 41 in 24 ore.

  ………% nr. comments este urmatorul;

  1- 419% (172/41) accesari la” Scr.G” fata de” Sa mai..”
  2- 62,20% (107/172) in primele 24 ore la „Scr.lui G.”
  3–262,97%( 107/41) in primele 24 ore „Scr.lui G/Sa mai incerc..”
  4- 23,83% (41/172) accesari” Sa mai.”.fata de” Scr. lui G.”

  ..Concluzii ce se pot desprinde;

  a)- Se confirma originea noastra ca apartinem” plaiurilor mioritice.”

  b)- Sintem un popor „hitru” ,glumet si bascalios.(262,97%)
  .
  c)- Chiar cind este pus spre dezbatere Cuvintul lui Dumnezeu, ,
  inclinatia noastra” preponderenta ” este spre bascalie.(62,20%)

  d)-Ridicarea pe „podium” a baciului Gavrila in procent de 419% este echivalenta cu „plasarea” baciului Gigi Becali in parlamentul european.

  e)-Cind se pune problema „stationarii” la o „masa rotunda”pentru analize si luarea unor hotariri corecte -pe linia Cuvintului lui Dumnezeu, numai 23,83% isi arata disponibilitatea

  f)- Brinza „este imputita” si miroase greu.

  g)- Se confirma din plin adevarul spus de Domnul Isus;
  ” Caci multi sint chemati,dar putin sint alesi”(Mat.22;14)

  ……este loc de add more and more..

  Aceste constatari sint facute de catre un muritor de rind-cu marjele de eroare inerente- dar ce ne facem cind vom sta in fata MARELUI JUDECATOR si a CARTILOR deschise -cu situatia statistica- pentru fiecare in parte..???

  Cum afirma Shifu intr-un post recent;
  „INSEAMNA CA AM INCURCAT-O RAU DE TOT..”

 16. Eu zic sa mai adaugati o roata si un ghidon ptr fratele Ton , ca dinsul are o teologie noua nouta acum

 17. referitor la poza de mai sus, totul depinde cu ce forta pedaleaza unii sau altii.
  Daca fortele sunt egale, nici macar nu mai pedaleaza, se anihileaza reciproc (din pacate pt mersul evanghelie)
  Ramane de vazut care pe care va reusi sa-l infranga (ma refer la pedalat) :)), sau care va ceda si va accepta sa pedaleze ca racul.
  Ghidonul ar avea si el rolul lui daca s-ar putea pedala, asa nu foloseste decat sa te tii de el ca sa nu cazi de pe scaun. 🙂
  GBY!

 18. completarea,
  a se citi-„scufundarea ” este iminenta a aliantei DA( Dreptate si Adevar) = Alianta Evanghelica.

 19. Ce „fericire si liniste”ar fi daca cei amintiti ar vorbi numai in „limbi diferite” caci nu s-ar mai certa sau… din cauza ca nu se inteleg-turnul babael..
  Necazul MARE este ca vorbesc „aceeasi limba” se inteleg ,se ocarasc,se..se…unii pe altii ca niste „frati in Domnul Isus.”

  Bicicleta in cauza este -aceeasi limba-numai ca se foloseste in scopuri ,teluri si directii „opuse” si ca atare -cu toata pedalarea- se sta pe loc,se patineaza si „scufundarea” este iminenta..

 20. De pedalat,au pedalat penticostalii,in unele zone chiar foarte bine!Problema este ca la ghidon n-au prea ajuns…

 21. Liviu Matei spunea că creştinii după Evanghelie struneau calul pe care-l călăreau fraţii batişti, şi pe care-l trăgeau de coadă penticostalii. În contextul noului mijloc de locomoţie, probabil că ei repară bicicleta, sau îi ung roţile…

 22. Imi aduc aminte ca intr-o conferinta a Aliantei Evanghelice tinuta la Oradea pe la inceputul anilor 90, un frate de la Crestini dupa Evanghelie a exclamat de la tribuna: „Alianta Evanghelica este un cal frumos calarit de baptisti, tras de coada de penticostali si strunit de Crestini dupa Evanghelie.”
  Deci era clar de la inceput care-i rolul fiecarei grupari in Alianta. Cu observatia ca strunitul si calaritul erau interschimbabile in functie de cel care vorbea. Trasul de coada ramanea la aceeasi grupare, probabil din cauza ca penticostalii cand incepeau sa vorbeasca o faceau in limbi necunoscute. 😉
  Se pare ca intre timp calul frumos a murit incet, da’ sigur.

 23. Ma refeream la desen, ca in ceea ce priveste textul e altceva. Mie mi se pare ca singura diferenta dintre baptisti si penticostale e ” vorbirea in limbi”.

 24. Niciodata disputele nu au fost intre mireni, ci ele au avut loc intre clerici. Motivele….. dintre cele mai interesante, dar de loc de neglijat. Pe langa „pretinse” aspecte teologice (doar citim aceasi Carte) se regasesc cu usurinta si alte motive, desi sunt negate pe fata. Enumeram cateva: pozitii ierarhice, interes material, beneficii personale si mai nou, o rampa de lansare in politica. Cum ar fi daca oile unui cioban s-ar alatura altei turme? Simplu. Unul dintre ciobani ar ramane somer sau ar trebui sa se asocieze cu primul, dar pe o pozitie inferioara si fara drept de veto. Cine si-ar dori asta? Nimeni. Corect. Atunci trebuie sa cream o pasune in care oile noastre sa aiba impresia ca sunt in cea mai buna arie si sa ne asiguram ca la granita dintre pasuni „dulaii” latra din rasputeri creand panica si o stare de alerta maxima asa in cat nici o oaie din turma sa nu ne pagubeasca. In rest….. mult har si pocainta, ca celelalte le avem. Cu toata dragostea, Cleopa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s