De ce am plecat de la Elim? (2)

Biserica Elim este sfâșiată nu doar de conflictul dintre teocrație și democrație, așa cum am menționat în postarea anterioară, ci și de alte conflicte majore. Trebuie să specific că situația de la Elim nu este unică ci aceste lucruri pe care le voi menționa aici sunt întâlnite în majoritatea bisericilor penticostale române.

Am venit la Phoenix în anul 2001 preluând o biserică formată deja, cu un statut, cu tradițiile și obiseiurile ei. Când un pastor vine prin transfer de la altă biserică este deosebit de greu să lupte pentru schimbarea tradițiilor și obiceiurilor acelei biserici. După 10 ani nu pot spune că am făcut progrese deosebite în aceste domenii de care voi vorbi acum. Iată deci câteva conflicte teologice și ideologice care au dus la deznodământul actual:

 1. Concepția că slujirea creștină se petrece doar în biserică prin show-ul creștin asigurat de formațiile muzicale ale bisericii, sau de folosirea microfonului pentru predicat. Din cauza aceasta, activitatea bisericii este forfota repetițiilor de tot soiul: cor, cor de fete, fanfară, orchestră, cor de tineret, grupe de laudă și închinare, pentru care nu există suficiente seri în săptămână. Energia bisericii se consumă în nesfârșite repetiții și performanțe artistice. Educăm în felul acesta tânăra generație că a sluji Domnului înseamnă că trebuie să cânți undeva sau să ajungi la un microfon. Programarea acestor formații muzicale, precum și planificarea predicatorilor la orele de rugăciune, servicii divine de dimineața sau seara produce dureri de cap. Fiecare își caută numele pe program și inventariază de câte ori sunt puși alții mai mult decât el. Din comparațiile acestea se nasc nesfârșite nemulțumiri.
  Tradiția că la anvonul bisericii trebuie să ajungă cât mai mulți, nu doar crează acea situație în care „unul încarcă, doi descarcă”, dar ea este o expresie a unei interpretări eronate a „preoției tuturor credincioșilor”.
  Când există o astfel de concepție despre slujire găsești foarte greu ușieri, femei să îngrijească de copii, oameni care să ajute pe cineva, persoane gata să dăruiască timp, bani, efort pentru lucrarea misionară și de evanghelizare.
 2. O altă sursă de conflicte este filozofia despre rolul muzicii în închinarea creștină. Este de-a dreptul imposibil să schimbi modul de gândire a unora că muzica bisericească este performanță artistică și nu act de închinare. Cu alte cuvinte, ei fac eforturi deosebite să ne lase cu gura căscată când cântă ei, când ar trebui să ne facă să ne căscăm gura și să cântăm împreună cu ei. Închinarea este văzută ca o cenușăreasă de care se ocupă tinerii, pe când ei fac treburi serioase prezentând performanțe tot mai rafinate. Când biserica încurajează performanțele de scenă ea se transformă în artiști și spectatori (sau „iubiți ascultători”). Fanfara sau orchestra cântă și oamenii ascultă sau vorbesc unul cu altul.
  Rolul muzicantului ar trebuie să fie cel a inspiratorului, al motivatorului la închinarea întregii biserici. Cea mai reușită performanță a unui cor este aceea când întreaga adunare va cânta împreună cu el.
  Aceste două moduri de a vedea muzica în biserică produce tensiune între liderii muzicali și între aceștia și pastorul bisericii.
 3. O ultimă sursă de tensiune permanentă, pe care o voi aminti în postarea de față este cea dintre fondatorii bisericii și „venituri” – cei care au venit la biserică după ce s-a construit clădirea. Nici după 10 ani nu am putut părăsi eticheta de „venitură”. Noi „veniturile” nu reușeam să fim suficienți de recunoscători fondatorilor. Atitudinea aceasta de fondatori- proprietari se exprimă prin fraze ca acestea: „Ai venit în munca noastră!” „Unde erai tu când noi construiam?” etc. Deodată biserica nu era și a noastră ci numai a lor. Ca pastor eram agajatul unei firme ai cărei proprietari nu reușeam să-i mulțumesc. Orice schimbare, mai ales la clădire era greu de făcut pentru că nu știai de la cine să ai aprobare. Pastorul este văzut ca inginerul angajat să conducă fabricarea mașinilor dar nu poate să ia nici o decizie fără proprietarul fabricii de mașini. Orice promovare trebuie să țină cont de pionieri, fondatori, sau „nucleul”. Nu mai contează darurile spirituale, nici chemarea, nici talentul. Contează vechimea.
  Când la această obsesie cu trecutul și meritele primului venit se coroborează cu gradele de rudenie, situația devine imposibil de controlat. Pastorul are de ales: devine marioneta proprietarilor sau va începe o nouă lucrare. Am ales-o pe cea din urmă.

191 de gânduri despre “De ce am plecat de la Elim? (2)

 1. nicusoare

  Vreau sa va spun ca va respect integritatea. Inteleg situatia cand patronii, banii si neamurile detin fraiele unei biserici. Prea multi pastori s-au compromis de dragul lor. In bisericile penticostale romane este un adevarat fenomen.
  Uneori trebuie sa alegem intre a renunta la principii sau la prieteni. Dumnezeu cunoaste inimile, iar oamenii chiar daca acum nu inteleg, vor vedea pana la urma adevarul.

 2. Marius

  Frate Lascau, nu pot decat sa spun ca sunt perfect de accord cu dumeavoastra in toate cele 3 puncte. Numai ca aceste conflicte nu pot exista daca nu sunt intretinute de toti cei implicati, inclusiv pastorul, familia acestuia si conducerea bisericii.
  1. Amvonul a devenit o modalitate de rasplatire pentru cei care nu va contraziceau niciodata. Chiar daca nu prea aveau ei mare lucru de spus, numai pentru ca nu va contraziceau niciodata ajungeu la amvon foarte des desi ne spuneau mai multa istorie decat biblie si la final ne mai “miluiau” cate putin. “Doamne miluiestene amin”Alti frati predicatori sau cantareti sinceri nu prea prindeau platforma pentru ca nu erau in aturajul conducerii.
  2. Showul din biserica a fost intretinut de dumeavoastra de foarte multe ori (concerte de craciun, paste) lauda si osanale la adresa corului si a cantaretilor cand erati in realtii bune cu ei si cu conducerea lor, prezenta sorei Lascau la cor cand relatiile erau bune cu corul si cu conducerea corului, iar alte dati conflicte si sicane intre dumneavoastra si ei. La fel si cu celelalte formatii si grupuri de lauda si inchinare. Cateodata foate aproape unii de alti si cateodata foarte departe.
  3. In legatura cu “viniturile” si “fondatorii” amintitiva ca cei care sunt “ fondatori “ sunt cei care au fost in jurul dumneavoastra de la inceput dar tot ei sunt acei care s-au intors imotriva dumeavoastra, si de altfel sunt aceeiasi care au fost impotriva fratelui Druhora.
  In concluzie problema nu sunt doar credinciosii din biserica…. Daca fiecare ar vedea partea proprie de vina cred ca ar fi mult mai mic acest conflict. Credinciosii simpli nu prea au fost importanti pentru dumeavoastra si pentru conducere. Importanti au fost cei cu functii si prietenii si familia. Acum cei pe care alta data ii laudati si le multumeati pentru efortul si munca depusa s-au intors impotriva dumneavoastra si acum ii vedeti ca fiind rai si nesupusi dar in ultimii zece ai ii vedeati buni.

 3. Nu neg că am fost nevoit să lucrez cu situația în care m-am găsit în ciuda modului diferit de a vedea lucrurile. În același timp nu cunoașteți tensiunile interne procesului. Interpretați situația după cum ați perceput-o din sală. Nu neg nici partea mea de vină din toată situația aceasta. Compexitatea ei mi-a înfrânt dorința de a mai lupta împotriva ei.

 4. Doamne, ai milă de bisericile noastre!
  fiecare zi poate fi un nou început cu Domnul
  Domnul ne dă şi azi o nouă şansă sa ne inspirăm (nu impresionăm) unii pe alţii la dragoste si la fapte bune
  anatatarandras.wordpress.com

 5. Eu

  Ar trebui sa plantati o biserica cu o singura banca si sa puneti in sala doar amvonuri. Ar fi o idee revolutionara de a aduce pace in bisericile romanesti 🙂

 6. gigi

  Ana , care biserici? Alea nu s biserici ! is case de adunare…te rog nu confunda. daca vrei sa asculti muzica care nu are alt rol decat sa te faca sa iti ti gandul la Dumnezeu si nu la artisti, mergi intr-o biserica ortodoxa. Daca vrei sa ai liniste si nu balamuc, pace si nu grije..mergi intr-o biserica ortodoxa, daca vrei sa nu ai grije ‘proprietarilor’ mergi intr-o biserica ortodoxa. Fata de ctitori unei biserici preotul n uare nici o obligatie..cel mult daca vrea ii pomeneste la rugaciuni…deci cei care dau bani la biserica nu dau ca si cum ar investi si asteapta profit…dau pentru Dumnezeu si nu asteapta nimic inapoi.

  Domnule Lascau,dvs precum ati zis ati ales pe cea din urma insa nu ati zis ce inseamna asta. eu v-as recomanda o vacanta de odihna undeva pe la vreo manastire ,departe de grijile lumii si de agitatia din oras, chiar daca sunteti de alta religie. mergeti acolo, povestiti cu calugarii, va puteti ruga si singur, daca vreti ii puteti vedea si pe ei la rugaciune, luati masa cu ei, meditati, si altfel va veti intoarce de acolo.

  numai bine

 7. viorel chis

  Sint surprins de curajul care da puterea unor astfel de subiecte!Si consider ca este benefic pentru toate Bisericile si toti pastorii alaturi de membrii!!De ce?Fiinca lucrurile care au dus la o esuare si la o dezbinare in viitor se vor putea rezolva in modul fratesc si putere divina!!!Orice corporatiune ,grupare sau biserica chind ishi pierde principiile de cordonare a unitatii ajunge la astfe de situatii!Si asa este si in orice familie!!!Si in momentul chind se face ruperea apar si partile negative care nu am dorim sa fie cunoscute si astfel apare si pacatul fiinca vrem nu vrem se implica inselaciunea,minciuna si alte calitati firesti.Este trist si dureros pentru ambele grupari ,dar ca sa fie trasa linia si rana sa se poata vindea este nevoie de despartire ,fiinca si intre Avram si Lot a fost la fel.iar deznodamintul i-l stim.Speram ca intre biserici ,frati sa nu fie asa fiinca ce se intimpla?Se vede la cine si cum de fapt puterea DUHULUI SFINT EXZISTA.Si daca totul este si exzista sub putere fireasca atunci sa nu ne miram de ceea e vedem.Eu nu doresc sa provoc pe nimeni la certuri si dezbinari dupa cum multi cred ca o fac prin ceea ce scriu si dau in accesare ,dar ceea ce scriu este o realitate pe care o traiesc si ma confrunt de ani de zile si vedem ca aceasi problema se rasfringe si in multe biserici !Lucru care dovedeste ca puterea DUHULUI SFINT este impiedecata in lucrarea Lui si la persoanele care au ajuns sa faca un legamint ce mediaza intre viata si moarte.Si acest lucru ar trebui sa -l intelegem foarte bine fiinca in Scriptura este scris si o mica frintura astfel se expune,dar nu stiu chiti o sa ajunga sa o inteleaga;2 Corinteni 12 cu 1 la 21.Mesajul este de multe sute de ani scris si se vede ca inca este nevoie sa fie inteles.Depinde chita maturitate spirituala se doreste sa se expuna si pentru ce fel de scop.Nu pot sa discut in dreptul nimanui si nici sa ridic sau sa injosesc pe vreunul,dar fiecare trebuie sa inteleaga mesajul din Iacob 3 cu 12 la 18 fiinca ;”14Dar dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului.
  15Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pămîntească, firească (Greceşte: sufletească.), drăcească.
  16Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.
  17Înţelepciunea care vine de sus, este, întîi, curată, apoi pacinică, blîndă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roduri bune, fără părtinire, nefăţarnică.
  18Şi roada neprihănirii este sămănată în pace pentru cei ce fac pace.”Si in proverbe 17 gasim scris;”17Prietenul adevărat iubeşte oricînd, şi în nenorocire ajunge ca un frate. -„Deci fratii care au creat dezbinarea acum ar trebui sa ajute la formarea noii Biserici si Biserica in frunte cu pastorii ar trebui sa inteleaga pentru ce exzista si care este beneficiul!!!Fiinca sa nu uitam ca marele Pastor ESTE DOMNUL ISUS HRISTOS SI CEI CE SINT AI LUI IN 1 Ioan capitolul 2 gasim scris;”4Cine zice: ,,Îl cunosc„, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.
  5Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; prin aceasta ştim că sîntem în El.
  6Cine zice că rămîne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.”

 8. Domnilor, explicati-mi si mie ce se intimpla? Se pare ca Dumnezeu e madru de bisericile care se rup si ca acolo da o masura de har sporit. De ce spun asta?
  Toti(!) am ramas uimiti cind la putina vreme dupa ruperea bisericii fratelui Gog din Anaheim California din motive foarte serioase, acolo a avut loc o mare trezire spirituala care a fost „adusa in portbagajul mashinilor” (chiar daca Petrica nu e deacord cu asta, trezirea nu s-a intimplat decit dupa intoarcearea trimisilor) celor de la Elim care alergasera in California auzind ca „acolo e Isus” si care trezire apoi a continuat in biserica Elim, unde in schimb mocnea un duh adinc de dezbinare, ura si vrajmasie, care uite ca nu la mult timp a explodat.
  Ce sa inteleg? Ca Dumnezeu i-a mangaiat, incurajat si laudat pe cei de la Emanuel pentru ruptura petrecuta si care inca mai purtau ridurile incruntarii de la sfatul fratesc in care majoritatea bordului shi-a dat demisia?
  Ca Dumnezeu a incercat sa curete biserica Elim dar nu a resuit si atunci a renuntat?
  , sau a incercat sa o pregateasca pentru ceea ce stia ca inevitabil se va intimpla?
  Este trezirea penticostala un semn al rupturii ce urmeaza sau motivul ei?

  Va multumesc,
  Emanuel Suciu

 9. Ei, acuma cred ca sunteti de acord ca fratele pastor Petru Lascau STIE CE SPUNE, nu ca altii care stiu ce spun(alteori nici atit)Cred ca este cazul sa ne cutremuram de faptul ca aproape in toate bisericile este la fel.Parintii potentati, si-au impins ordaslele in fata ca doar sa nu le lasam sa se piarda, nu? Iar aceste odrasle, simtindu-se sustinute destul de viguros, au inceput cu pretentii de a avea programe(nu este rau) dar separat de ceilalti membrii ai bisericii,care sunt mai in virsta(cum este posibila o asemenea gindire?) Asa s-a ajuns la amenintari de genul ca daca nu vor avea „libertatea la program” vor merge la bisericile americane. Credinta prin amenintare este un lucru nou, dar care se extinde tot mai mult. Apoi vreau sa va spun ca in acest fel s-a creat o problema majora in biserica penticostala roamaneasca intrucit acesti tineri oricum nu mai sunt vorbitori de limba romana, ei sunt nascuti majoritatea in USA, acesta fiind unul din argumentele ca ei nu inteleg biblia in limba romana. Ca sa avem membralitatea asigurata, ca oricum noi mai batrinii asa lucram in via Domnului ca botezam in 99% din situatii copii membrilor mai vechi, si asa cam la citva ani o data se mai rataceste cite unul din lume, se boteaza si apoi vede unde a nimerit. Aceste lucruri in urmatorii 10-20 de ani vor desfinta oricum bisericile romanesti. Aceasta in conditiile in care pastori de talia lui fr Petrica Lascau avem unul la 100, sau cine mai stie, doar Dumnezeu.Si cind il avem, ungerea lui, credinta lui adusa spre desavirsire o bagatelizam obligindu-l la fel de fel de artificii pentru ca el totdeauna cunoaste responsabilitatea pastorului de a asigura PACEA in adunare, iar apoi crestinii sa-l judece ca de ce a facut ceea ce a facut.Pai daca se statea frumos si crestineste in lucrurile cerute de biblie, doar nu era ca tocmai el sa tulbure aceasta stare conforma cu voia lui Dumnezeu.Cam asa se ajunge ca un ortodox sa va spuna ca este mai multa pace si duhovnicie in bisericile lor decit la ELIM.Si pe baza argumentelor cred ca are dreptate.Cred ca semnalul de alarma este de genul : incotro ve-ti duce turma daca l-ati ucis pe Lipan? Fratilor de la ELIM, sunt sigur ca stati pe blogul fratelui pastor Lascau cu ochii ca sarmaua.Escultati din experienta ce ma indeamna sa va spun ca nimic din ceea ce cere biblia nu dovediti ocupindu-va de „cine-i mai mare” Domnul Isus v-a spus aceste lucruri acum 2000 de ani, dar orgoliul, lacomia, egoismul, avaritia, fala specifica romanului , si nu in ultimul rind lenea de a citi cuvintul zilnic v-au dus in ratacire.Isus va spune si ne spune ca ne ratacim pentru ca nu cunoastem scripturile. Si poporul evreu si-a asumat vina rastignirii lui Isus, oare chiar nu se invata nimic din cele descrise in biblie? Biblia este scrisa numai pentru evanghelisti si pastori? Cutremurati-va si temeti-va de ceea ce faceti.Numai in lume este posibil asa ceva, iar daca lumea a ajuns deplina in biserica voastra, fr pastor, sub calauzirea Duhului Sfint a procedat bine, cu astfel de oameni nu poate sta la masa.Cineva se va gasi sa spuna ca si invers este valabil.Da.Si invers, dar invers oare cui ii slujiti? Daca ceea ce se intimpla acum in biserica Elim(si in multe altele unde au aceleasi probleme determinate de aceleasi cauze) nu sunt dovezi clare de lepadare de credinta si ca aceasta trebuie sa se intimple inainte de venirea Domnului atunci cei ce gindesc altfel nu sunt evanghelici.Fiti binecuvintati.
  Cit despre dvs frate pastor, sunteti unul dintre parintii mei spirituali (2 Timotei) si intrucit vreau sa traiesc viata lunga eu imi cinnstesc parintii (chiar si pe cei spirituali) asa ca va transmit din toata inima mea dragostea agape cu care ma indrept spre dumneavoastra in aceste vremi grele pentru toti.Fiti binecuvintat cu intreaga familie si fratietatea din jurul dumneavoastra.

 10. Emanuel,
  Se intelege ca se fac eforturi din ambele Biserici dezbinate de a dovedi ca cei plecati ( ramasi) au fost o frina in lucrarea Domnului si lucrurile vor merge mai bine fara grupul respectiv. Pina la urma ruperile si dezbinarile sint in detrimentul unei comunitati Romane sanatoase si puternice!

 11. PS. Fiindca seamana a lumesc ceea ce se intimpla, vreau sa va spun inca un lucru: la niste americani (poate in Phoenix, nu?) pe unul care loveste o minge cu o bita l-au transferat cu peste 20 milioane de dollari, si este pentru un lucru lumesc. Ei, noi penticostalii am ajuns atit de neprihaniti si de duhovnicesti ca ne permitem sa ne batem joc de darul lui Dumnezeu, adica un c restin care are harul de la Dumnezeu de a minui cuvintul LUI sfint, nu o bota.Oare nu va da de gindit cam pe unde s-a ajuns cu credinta? Ce credinta si in cine credeti voi cei care ati ingaduit asa ceva?(despre cei ce au facut acest lucru nu am decit mila si ma rog Domnului sa nu le tina in seama asemenea fapte)

 12. Iosif

  Draga frate Petru,

  Dumnezeu este un Domn al pacii, si El ne-a chemat sa traim in pace. Cand Pavel si Barnaba nu s-au inteles in privinta lui Marcu s-au despartit unul de altul. Eu inteleg ca au facut acest lucru ca niste frati, cu minte de om mare. Important in viata este sa nu ne facem robi oamenilor, noi suntem chemati sa fim robi ai lui Hristos. Prin faptul ca doriti sa placeti lui Hristos ati dat o dovada buna.
  Pavel a spus: “Uit tot ce este in urma mea si ma arunc spre ce este inainte”. Pasul a fost facut, Dumnezeu este cu tine. Urmareste voia Lui, neprihanirea care se capata prin credinta, atat in dreptul tau cat si a celor care te asculta, fie copii ai Lui sau nemantuiti. Multi pastori sau slujitori pusi in fel si fel de functii nu inteleg importanta credintei. Prin statut se fac vrajmasi ai Domnului. Ei nu inteleg rolul acestuia, nu-i cunosc limitele inaintea lui Dumnezeu. Este statutul de la Domnul, a vrut El asa ceva? Trebuie sa o respectam? Pana la ce punct sa ne luam dupa statut? Da Cezarului ce este al lui si Domnului ce i se cuvine. Aplica statutul in dreptul celor din lume ca Biserica lui Hristos sa nu fie vorbita de rau. Aplica legea credintei in dreptul inimilor care-l cauta pe Domnul. Nimeni nu va fi socotit neprihanit prin statut, si nici prin traditie. Inca de la inceput sa accentuezi aceste lucruri, si staruie asupra lor la timp si ne la timp. Cauta sa pui in mintea celor care te insotesc in lucrare acelasi fel de gandire. Dumnezeu nu ne-a chemat sa fim ca Israel in vechime, cu ceremonii si jertfe inutile, oricat de valoroase sa fie din punct de vedere material sau moral. Uraste sarbatorile insotite de pacat, jertfele aduse cu manuri murdare. Tine Biserica pe axa umblarii cu Dumnezeu si vei fi fericit in lucrarea ta.
  Dumnezeu este viu, umple cerurile si pamantul, vede tot, si El a intrat in inimile noastre, in niste vase de lut, ca sa ne dea o putere nemai pomenita, ca sa fim slujitori ai Lui. Vreau sa-ti atrag atentia, ca un frate, lasa dorintele de slujire neatinse, oricate ar fi la numar, si oricat de bizare ti s-ar parea. Zic asa, ca sa nu smulgi graul impreuna cu neghina. Ni se poate intampla sa refuzam pe cineva care are chemare de la Dumnezeu pe simplul motiv ca incearca sa faca stangaci acest lucru. Accepta pe toti care doresc vestirea Lui, dar nu gandesc neaparat ca tine. Dar cata vreme stii ca au lucruri in neregula inaintea Domnului, si esti deplin incredintat de la El asupra acestui lucru, amana-i in slujire. Explica bland punctul tau de vedere in lumina Scripturii, si nu vor putea sa se impotriveasca. Reactia lor va fi chiar un raspuns pentru tine despre ce au in inima. Vei sti clar pe cine trebuie si pe cine nu trebuie sa sprijini in planurile lui.
  Ma bucura sa aud asemenea lucruri de la un pastor. Asa ceva aude omul foarte rar. Multumesc Domnului ca ti-a dat putere sa vezi si sa intelegi ce este placut inaintea Lui. Daca vei asculta de glasul Lui, daca te vei lasa calauzit de Duhul Sau, si asta va fi invatatura propovaduita de tine in orice vreme, vei avea o rasplata asa de minunata incat astazi nici nu te gandesti. El rasplateste pe cei care il cauta. El este Dumnezeu si rasplata pe masura Lui.
  Transformarea mintilor noastre, inoirea in duhul mintilor, trebuie sa ajunga pana acolo incat sa intelegem: oriunde am fi, fie ca dormim sau suntem treji, Domnul este cu noi, in noi, locuieste in inimile si mintile noastre, atent la fiecare gand si simtire. Este un Domn caruia ii place sa aiba grija de noi, ca mirelui de mireasa, tot ce face este facut cu dragoste, si inca una care intrece cunostinta noastra. Este si milostiv, chiar asculta omul. Nu mai este ca pe vremea lui Iosua cand soarele si luna s-au oprit pe cer. Ne asculta pentru ca credem in El. Si daca totusi nu o face atunci are un motiv intemeiat. El stie mai bine ce este in folosul nostru.
  Rabda suferintele, toti cei care doresc sa traiasca in evlavie cu Hristos vor fi prigoniti. Accepta ocara, judecatile, raspunsul tau sa fie pe masura Invatatorului. La asta te-a chemat, sa fii asemenea Lui. Nu uita niciodata ca El a suferit pana la moarte, si inca moarte de cruce.
  Sa nu va paraseasca bogatiile lui Hristos, cuvintele Lui, lauda Lui, fie prin psalmi sau cantari, sa locuiasca din belsug in voi, si sa aduceti ca jertfa lauda buzelor voastre, dupa ce ati implinit tinta poruncii, dragostea de Dumnezeu si de aproapele.
  Sunt incredintat ca Domnul Isus este si va fi intotdeauna credincios fata de cel care crede si are o inima sincera inaintea Lui. Pune toata sarcina asupra Domnului, lucrarea de mantuire a oamenilor este a Lui. Ce a inceput o sa si ispraveasca. Tu lucreaza impreuna cu El si vei vedea rezultatele. Nu te increde in om, chiar daca ar fi frate. Omul se schimba, Domnul ramane acelasi in veci.
  Si inca un ultim indemn: corecteaza lipsa celor mantuiti dintre Neamuri. Deschide-ti inima inaintea Duhului lui Hristos in ce priveste evreii cari au crezut in Hristos. Lasa barierele sa cada, nu te lua dupa vorbele oamenilor, nici dupa ce-ti pot spune anumite ganduri, ci dupa ce spune Domnul tau, Hristos. “Ca adica Neamurile sint impreuna mostenitoare cu noi…”. Daca vei face acest lucru o sa vezi puterea lui Dumnezeu in mod deosebit. Nu uita, iudeul are intaietate, lor le-au fost incredintate cuvintele lui Dumnezeu. Cel care a fost luat dintr-un maslin salbatic, si altoit intr-unul bun, nu se poate fali impotriva ramurilor firesti. Cauta unirea Duhului cu ei, aceasta este voia lui Dumnezeu. Increde-te in Domnul si-ti va da pricepere si izbanda in toate lucrurile.
  Iti doresc ca harul Domnului Isus Hristos sa te insoteasca in orice vreme, si sa-ti poti implini slujba, calea si chemarea de la Domnul. Binecuvantarea lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana, sa fie cu tine si toata casa ta.

  Iosif
  http://www.biruitorul.ro

 13. nu imi vine sa cred ce citesc aici,domnule Emanuel Suciu. Cum puteti sa spuneti ca Duhul sfant a fost adus din California??? Unde are suport in Biblie filozofia pe care o promovati?? Ce fel de erezie e asta? Dupa dumneavostra Duhul Sfant e ca un fel de chibrit de la care se aprind si altii si apoi ia foc toata adunarea. Vorbim despre darul Duhului Sfant care nu se administreaza de persoane. Nu din cauza persoanelor care au fost la California, Dumnezeu a umplut tinerii cu Duhul Sfant. Dumnezeu este cel care face umplerea cu Duhul Sfant – nu oamenii.

  Este absolut jignitor la adresa Dumnezeului pe care-L slujesc eu sa vad oameni care isi revendica un pic din meritele lui Dumnezeu. Biblia spune ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos care nu-si imparte slava cu nimeni.Nu vedeti ca in ideologia Dumneavoastra accentul cade pe oameni, si nu pe Dumnezeu? Depistez cateva erezii in raspunsul dumneavostra. 1. Dumnezeu e madru de bisericile care se rup si ca acolo da o masura de har sporit – spuneti dumneavoastra.
  O interpretare subiectiva a ceea ce s-a intamplat in California nu va califica sa validati un concept personal . Puteti sa va jutificati parearea cu Biblia? 2. Nu cred ca vreti acuma sa vehiculati conceptul ca cei de la Elim l-au adus pe Isus din California!!! 3. Doar nu vreti sa spuneti ca Duhul Sfant din ei (pe care l-au luat din California) a rodit in ei revolta si razvratirea impotriva pastorului !?. Eu chiar am o problema cu asta, pentru ca nu prea gasesc roadele astea mentionate in Galteni printre roadele Duhului. Poate ma ajutati dumneavoastra. Mie mi se pare foarte periculos sa ne jucam de-a administratorii Duhului lui Dumnezeu, sau sa delegam altora responsabilitatea administrarii Duhului.

  Duhul Sfant este a treia persoana din trinitate – este Dumnezeu insusi – nu este o putere care ma face un fel de super-crestin si pe care daca o am, pot sa controlez masele, pentru ca ma plaseaza automat intr-o categorie superioara. Cand o sa intelegem asta? Duhul Sfant curata inimile oamenilor de rautate si de dusmanie, convinge de pacate, si il ajuta pe crestin sa-si creeze un caracter crisitc. Duhul Sfant creeaza reverenta fata de Dumnezeu si respect fata de oameni – si mai ales fata de fratele pentru care a murit Cristos.

 14. Daniel Medre

  Nu cred ca Dumnezeu e mandru de bisericile care se rup. Cred insa ca EL se intristeaza de felul in care se rup, nu ca ar fi surprins ci fiindca unii vor suferi dupa aceste ruperi, si nicidecum cei „tari la cerbice” ci cei ce si-au pus sincer increderea in lucratori si nu in Dumnezeu. Noi ca oameni, mai ales romanii, tindem sa avem acel „fals” orgoliu ca suntem la „Gog, Ionescu, Avram, Lascau ori Semenea” la biserica, pe cand ar trebui NOI personal sa avem o relatie permanenta, statornica cu Dumnezeu si credinta sa ne-o punem in Dumnezeu, nu in oameni. Nu cred ca Dumnezeu a fost mandru de ce s-a petrecut in biserica ce-o pastoreste fratele Lazar Gog, din cate am auzit, atunci cand cu mic cu mare multi au plecat spre o alta destinatie. Si multi din cei ce au plecat au fost, dupa parerea mea, intr-o relatie foarte buna cu Dumnezeu, crestini pe care biserica se baza. Stie Dumnezeu dinainte cand o biserica se va dezbina? Desigur! Motivele pot fi multe dar cred ca unul dintre cele mai importante motive, pe langa cele enumerate de fratele Lascau, este motivul apatiei ce domneste in bisericile romane. Mergem sa primim doar in casa Domnului CEVA DE LA DOMNUL! Cand de fapt in camaruta noastra trebuie sa facem „pregatirea” pentru a vorbi cu Dumnezeu, pe masina, la locul de munca, cu pritenii. Multi nici nu stiu de noi ca suntem crestini si cand afla spun: „Cum, tu? Nu se poate! Pai daca tu…” Limbajul cu doua sensuri, glumele proaste, asocierea cu cei ce fac fapte necurate, mersul in locurile unde nu trebuie, minciuna si altele… Daca ar trebui sa fim judecati pentru ca suntem crestini intr-o instanta, spunea cineva, se vor gasi dovezi indeajuns sa ne condamne?! Domnul sa ne dea intelepciune si Sangele Lui sa curete tot ce nu e dupa voia Lui in noi.

 15. Ioan C.

  Psalm 46
  To the Chief Musician. A Psalm of the sons of Korah. A Song for Alamoth.
  1 God is our refuge and strength,
  A very present help in trouble.
  2 Therefore we will not fear,
  Even though the earth be removed,
  And though the mountains be carried into the midst of the sea;
  3 Though its waters roar and be troubled,
  Though the mountains shake with its swelling. Selah

  4 There is a river whose streams shall make glad the city of God,
  The holy place of the tabernacle of the Most High.
  5 God is in the midst of her, she shall not be moved;
  God shall help her, just at the break of dawn.
  6 The nations raged, the kingdoms were moved;
  He uttered His voice, the earth melted.

  7 The LORD of hosts is with us;
  The God of Jacob is our refuge. Selah

  8 Come, behold the works of the LORD,
  Who has made desolations in the earth.
  9 He makes wars cease to the end of the earth;
  He breaks the bow and cuts the spear in two;
  He burns the chariot in the fire.

  10 Be still, and know that I am God;
  I will be exalted among the nations,
  I will be exalted in the earth!

  11 The LORD of hosts is with us;
  The God of Jacob is our refuge. Selah

 16. doru

  Stimate Marius, concluzia cred că este aceiaşi: Ori prietenii, ori principiile! Aceste aşa numite „micşorări de tensiune” nu vor fi nicidecum „micşorate”. De ce? Pentru simplul fapt că cei mai mulţi „fondatori” au uitat ce este pocăinţa şi chemarea Divină. Ei cred că totul li se cuvine lor şi celor cu care sunt ei de acord (pentru simplul fapt că au bani)… restul…. pentru ei sunt „resturi” (adică „venituri”). Vă pot asigura (din păcate din experienţă) că în momentul în care cauţi slava lui Dumnezeu, cei mai mulţi se vor întoarce împotriva ta, ajungând în aceiaşi situaţie: pleci sau te pleci! Eu cred că în astfel de cazuri este foarte real cuvântul „scuturaţi-vă praful de pe picioare” (Mat. 10:14). Noi ne-am prea obişnuit cu sloganuri care nu au nimic a face cu Biblia, de genul „lasă-l frate să slujească în continuare că poate se va atinge Domnul de inima lui într-o zi” (referitor la oameni care sunt fără de Dumnezeu, dar au relaţii, familii, bani etc). Mă întreb de ce „cei simpli” nu fac nimic în această direcţie? Bănuiesc că „cei simpli” sunt mai mulţi numeric, dar oare sunt mai credincioşi? Câţi se mai roagă perseverent înaintea lui Dumnezeu ca El să aducă izbăvire? Ne place să facem planuri, strategii etc dar fără Dumnezeu.
  Mai dureros este că acest lucru se răspândeşte cu rapiditate şi în România: ai bani, te punem în funcţii! N-ai bani şi relaţii? Atunci ce vrei? Să aibă milă Dumnezeu de noi! Mi-e teamă însă că din foarte multe biserici a plecat slava lui Dumnezeu, rămânând doar formele noastre de evlavie. Şi ne-a cam lăsat Dumnezeu „în voia minţii noastre…”

 17. Din nefericire, si asta e a nostra a tuturor,aproape peste tot e la fel.
  Atit de tare am ajuns robii lucrurilor lumesti, ca nu mai vedem decit mindria de
  a fi la amvoane, sau in fata.
  Inchinarea aceea din BO la noi nu exista.
  Avem in fata in permanenta duhurile lumii manifestate prin tot ce spune fr Petrica; nu slujitorii(ROBII) pe care Ii vrea Domnul Dumnezeu.
  Plec atit de scirbita inainte de a incepe predica, ca mi s-au umplut toate simnturile de miorlaieliele
  „cintarilor” pitigaiate, cintate pe nas, fara mesaj categoric.
  Se accepta si iar se accepta…peste tot…
  In ziua Cinei vin in fata tinerii, ca sa ne spuna una alta sau sa se roage.
  Fie-mi iertat dar duhul acela lumesc pe care il vad in ei/ele peste sapatmina in care nu mai stiu cum sa se imbrace/dezbrace , prezent in ei su duminica dimineata, imi da o stare de”ai picat la specatcol, nu la cercetare”
  De unde Moda asta?
  Tinerii pina cresc, au alt loc, alta pozitie, nu pot induce un Duh intaritor;
  prea mult spectacolo, prea mult.
  Sa se trezeasca TOTI PASTORII, ca ceea ce facem noi in Adunare, nu mai este INCHINARE
  la un Dumnezeu atotputernici si gelos, care si-a dat Fiul sa moara pe Calvar pentru niste nenorociti ca si noi, saraci, goi si orbi.
  UNDE NE ESTE UNTDELEMNUL?
  Dooamne , ai mila!

 18. Daniel Medre

  Elisa
  Ești tare depresionată?!…. Și asta se intamplă des?! Mai ales după ce mergi la biserică ori adunare cum ii spun mulți?! Crezi că mai e speranță?! Dumnezeu ne dă speranță in Cuvântul Lui și încă ce speranță: Habacuc 3:17-19 ” Caci chiar daca smochinul nu va inflori, vița nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi și câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule și nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul Dumnezeu este tăria mea, El îmi face picioarele ca ale cerbilor și mă face sa merg pe înălțimile mele.Ț

 19. Ovidiu Marinca

  Frate Doru, agreez 100% cu cele spuse de dumneavoastră! Aşa cum spuneţi, se pare că e o problemă universală…

 20. mike

  Igenioasa ideie (EU) cred ca doar un singur scaun e suficient (acolo sa stea DUMNEZEU ) iar la amvonuri , noi romanasi destepti ,descurcareti ,talentati pe a caror ecusoane scrie -NIMENI NUI CA MINE

 21. A Friend

  Cu mare parere de rau pentru cele intamplate…

  Se merge putin la extrema aici. Incepand cu postarea initiala, si apoi cu unele raspunsuri.
  Asa incet, se pune vina pe cei ce slujesc cantand in biserica, si se afirma intr-un fel ca in multe biserici romane problema este la fel.

  Sa nu ajungem cumva ca la biserica Ortodoxa, unde la program slujesc doua persoane: preotul si cantorul, iar restul asculta si mai canta cate un vers impreuna, asa rasfirat pe parcursul slujbei. Bine-nteles ca in biserica Ortodoxa, in lipsa cantorului locul este inlocuit de… preot, si am ajuns la numarul UNU de persoane care slujesc.

  Nicidecum nu doresc sa insinuez ca fratele Petrica ar fi sugerat un asemenea format de program.

  Totusi, este putin socant ca, din trei motive majore de coflict, doua au fost muzicale. Poate se putea pune vina pe altcineva, macar la punctul doi 🙂

  Cred ca o persoana care sta in banca si asculta un cor de tineri, sau un cor de fete, sau orice fel de ansamblu muzical, laudand pe Dumnezeu impreuna, ar trebui sa se bucure si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru acest lucru.

  Chiar daca eu nu stiu cantecul, chiar daca nu sunt comfortabil neaparat cu stilul muzical, pentru ca acest cantec nu este pentru mine. Este pentru El.

  Sau poate ii trimitem pe tineri sa cante ACASA, pentru ca noi vrem doar cantari „in comun” sau cantari pe care le stim sau le placem.

  Intr-un fel cei ce canta sunt acuzati de multe ori ca ei canta „pentru ei”. Apoi, in mod ciudat, cei ce asculta obiecteaza ca nu le-a placut momentul, ca si cum cantarea ar fi fost „pentru noi”.

  Cei ce acuza sunt vinovati de acelasi lucru cu care ii acuza pe altii, intr-un fel.

  In final, cel mai trist lucru este ca s-a mai rupt o biserica in comunitatea romana. Pacat.

  Totusi, e greu de crezut ca din cauza celor ce canta. Cel putin asa se intelege din postarea de mai sus.

  Saracii muzicieni…

  Multa binecuvantare noii biserici care s-a infiintat.
  La sfarsit, Dumnezeu va face ceva frumos chiar si din greselile noastre.

 22. Ovidiu Marinca

  Sora Elisa, ce spuneţi dumneavoastră are legătură directă cu ceea ce a spus fr. Doru în comentariul de mai sus. Aşa este…un lucru rău atrage după el un altul mai rău, şi se leagă unele de altele ca un lanţ.

 23. Frate Daniel, nu mi se pare frateste sa punem diagnostice de depresie in dreptul fratilor si surorilor noastre ,pentru care biblia ne spune foarte clar si limpede ce trebuie sa avem.Haideti sa raminem in limitele bibliei si sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine, si de ce nu, si mai mult, cred ca iar place acest lucru lui Isus. Nu credeti ca este timpul sa strigam toti in cor despre cauzele care ne fura bucuria in adunari? Nu credeti ca este timpul sa se renunte la mindriile de tot felul: vechime in biserica, glas frumos, vorbaret bun de la amvon, stiutor de stiri la zi (multe necrestine)datator de solutii imediate la problemele ce trebuiesc socotite cu intelepciune, stiutor de timpulsi feul de vietuire a pastorului, a fratilor, increzator in contul de banca si in sumele date spre ajutorarea sfintilor si bunul mers al adunarii, si nu in ultimul rind mindria ca ai 10 copii in adunare (dar care nu recunosc nimic din biblie, tatal lor este Michel Jakson si iPOD )dar duhovnicia este un lucru rar in viata lor, basca sa te uiti la concursul de imbracamite „de marca” si concursul de masini in parcare.Cred ca daca aceste lucruri vor continua sa ne preocupe mai mult decit cititul bibliei si statul in partasie, mai ales tinerii la umbra batrinilor, ascultama bine frate, nu multa vreme mai avem adunari dupa principiile biblice, ci vom avea cluburi crestine in care se v-a pomeni la inceput si la sfirsit ca exista o carte buna numita biblie si ca, in vechime ea a fost adusa de unul ISUS. Frate Medre, este concluzia dupa zece aniu de cercetare a lui George Barna care are curajul sa strige ca suntem in mare pericol.Si nu este membru la ELIM, nici macar roman, este american get-beget. Si de fapt nu ne trebuie scriitori si chinezi si koreeni sa ne spuna ca stam ca vai de noi in biserica, este bine sa ascultam soapta Duhului Sfint. Ma bucur ca tu aduci texte din biblie, dar, problema nu este Dumnezeu, cit este EL de mare, de bun, de milostiv ,de rabdator si multe altele, EL este ACELASI,NESCHIMBAT. Problema suntem noi frate Medre, noi trebuie sa ne gindim bine daca prin ceea ce facem ne facem partea. Cind avem atita ticalosie si fatarnicie in noi, cum putem spune ca in adunarile noastre este prezent Isus, Duhul Sfint si Dumnezeu? Mintim cu nesimtire doar ca sa smulgem un amin frumos adunarii.Daca nu este asa, Domnul sa ma ierte, dar…eu nu pot sa cred ca Duhul Sfint coboara in mizeriile noastre. Mai scria cineva despre HAR. Pai ce trebuie sa cred despre acest lucru, ca Dumnezeu o zi il da si una il ia inapoi ca sa-l dea in indoita masura altora? Oameni buni, sa ne trezim.CE ESTE HARUL? Este ceva asa la pachet si primim bonus cind ne purtam frumos? Halo! Trebuie sa ne trezim pina nu adormim de tot. Vedeti unde duc invataturile care nu respecta cuvintul biblic? Of ce multe s-ar putea spune ca nu sunt in regula in dreptul nostru si noi o dam inainte ce bun este Dumnezeu.Sigur ca este bun, dar…cit trebuie sa profitam de bunatatea lui? Pina unde se intinde aceasta bunatate?Ca doar este scris in biblie.Domnul sa va binecuvinteze dar, simpt sa strig alaturi de sora Elisa, unde este undelemnul pe care il primim sa putem ajunge nuntasi?Fiti binecuvintati toti cei ce slujiti pe Domnul dintr-un cuget curat si o inima buna.

 24. Luciu

  Cu excepția câtorva, commentariile de pe acest blog, reprezintă în mod vădit o oglindă a concepților din comunitatea română de azi:

  -lipsă de maturitate creștină, în masă (dezbinarea și rupera din biserici o compară cu un „trade” la NBA sau cu MLB),
  -necunoașterea principiilor Sfintelor Scripturi cu privire la vrajbă ură și dezbinare,
  -incapacitate de a judeca lucrurile în mod spiritual, critic și autocritic în lumina Sfintelor Scripturi,

  Fraților aici nu a avut loc un meci de fotbal sau de ăla cu bâta care astăzi se termină și în câteva luni nu mai știe nimeni care a fost scorul…
  Aici în California cât și la Phoenix a avut loc RUPERE DE BISERICĂ, O VRAJBĂ ȘI DEZBINARE ÎNTRE FRAȚI!
  Aici sunt răni și problme de separare chiar în sânul familiilor…
  Aici au fost implicați frați, prieteni, rudenii, familii care au viețuit împreună, ani de zile și acum se găsesc în părți opozite și se văd unii pe alții în iad…

  După părerea unor postanți aceasta ar fi “lucrare de curățire planificată chiar de Dumnezeu” și ar putea cita și vre-o „descoperire” din grupările lor…
  RUBISH, NOTHING COULD BE FURTHER FROM THE THRUTH!
  Dumnezeu nu este autorul confuziei, nici a vrăjbilor nici a dezbinărilor… Dumnezeu nu are nimic în aceste mașinații și manipulări omenești. Cei ce le atribuie pe seama Lui și a Spiritului Lui cel Sfânt vor trebui să dea seama odată pentru aceasta.

  Frate Lascău ați fost “transferat” din Chicago la Phoenix fiind convins că Duhul Sfânt a fost autorul și plănuitorul acestui transfer, de a venii la Elim și probabil că așa a fost. Ce s-a întâmplat? Sânt sigur că și fratele Druhora a făcut aceiași afirmație când a rămas la Phoenix, după ce a promis, cu jurământ, fraților din România că se va întoarce în țară după pregătirea dânsului în domeniul radioului și comunicațiilor prin mas media… După eșecul total la Phoenix, apoi să plece “mânat de Domnul” la Missouri unde a rupt două bisericii… și cu acest palmares a fost ales acum cu 80% de voturi într-un butic just down the road?!! Doamne ajută-ne!

  Văzând că majoritatea vă aplaudă , „se roagă pentru dumneatale” și doresc sporirea la număr și financiar a noii frânturi Agape…. mă gândesc: Oare atât de neînțelept este Dumnezu, creatorul cerului și al pământului, ca să-și schimbe acum mintea și planul cu dumneatale… la vârsta dumneatale, cred că ai peste 60 de ani, să-ți lași oilie ca și păstorul cel plătit ca să-ți construiești un alt saivan, ca și cum nu ar fi destule acolo în deșertul din valea soarelui…

  Oare ce a intenționat Isus să comunice în pasajul de mai jos:

  „IAR CEL PLATIT SI CEL CARE NU ESTE PASTOR, SI ALE CARUI OI NU SUNT ALE LUI, VEDE LUPUL VENIND SI LASA OILE SI FUGE; SI LUPUL LE RAPESTE SI LE RISIPESTE; IAR CEL PLATIT FUGE, CACI ESTE PLATIT SI N-ARE GRIJA DE OI”.

  Oare de ce este Isus împotriva păstorilor plătiți? (Este adevărat căci ați avut salariu de $6000 de dolari plus alte beneficii, cum se scrie pe net? Am văzut pe net recent căci sunt pastori români-americani care au până la 10,000 de dolari pe lună?

  Oare când ni se vor deschide ochii să vedem realitatea să fim sensibili la adevărata voce a Marelui Păstor? care probabil ar mai lua odată biciul… și sunt convins că nu S-ar recunoaște în multe din formațiile și grupările care se fălesc cu numele Lui.
  Fie ca Dmnul să se îndure de familiile din Orașul Phoenix și în spiritul iertării să umblăm tot mai aprope de El.

 25. PS. Frate Medrea ,cred ca sunteti un crestin autentic, nu credeti ca ar fi bine macar dvs sa faceti clar deosebirea intre biserica si adunare? Sau acceptati „cum ii spun altii”.De fapt diferenta nu este foarte mare, biserica este a lui ISUS iar adunarea este a noastra in numele lui ISUS.Eu mai am in adunare probleme la inchinarea prin cintec, atunci cind este proectat textul cintarii si vad scris cu „O” osana.Ba mai mult, fratii pronunta „oseana” parca ar fi unul din numele date ui Isus. Si toate acestea in conditiile in care si presedintilor comunisti le erau aduse osanale.(sa-mi ierti comparatia dar face) Osana, cu accent pe ultimul a, este o lauda la superlativ. Atita tot.Il laudam pe Isus la superlativ, este bine si frumos, dar nu este nume si nu cu „O”. Ma mir ca nu a corectat aceste aspecte Alin Cristea, vinatorul de inadvertente de pe bloguri.Fiti binecuvintat.

 26. Luciu :
  Nu prea sunt de acord cu o viziune ingusta si nici cu ‘CUVINTUL DOMNULUI’ luat si netrecut prin filtrul minti .Dar vreu sa fiu foarte scurt ..
  1-SAUL A FOST UNSUL DOMNULUI SI TOT EL LA LEPADAT……(judeca la ce ai afirmat)
  2-UN PASTOR CARE ISI FACE CU ADEVARAT LUCRAREA TREBUIE PLATIT ALTFEL NU ARE TIMP DE OILE LUI SI DE LUCRARE CU TOTUL CA MAI SUNT EXCEPTI , DECI REPET PENTRU ASI FACE CUM TREBUIE LUCRAREA .(judeca la ce ai afirmat mai sus)

 27. Daniel Medre

  Frate Lascau
  Acum imi imaginez cat de greu ti-a fost cand ai de-a face doar cu 3 caractere din numele de mai sus: Elisa, Mihail, Luciu… Sa nu le placa fiindca „unii” canta „Oseana”?!… Altul aduce „vorbe” despre fratele Drohora ca a jurat celor din Romania… Asa ceva, pur si simplu te crucesti cand vezi cat de jos se pot cobori „fratii” nostrii, doar pentru a-si apara punctul de vedere? Nu cred! Eu cred ca au o agendă… Referitor la biserici romane „rupte”, au fost si vor mai fi. De ce? Atâta timp cand sunt „găști” in biserici, clanuri, familii ce au ură, ori dispute ori invidii cu alti membri, ori pastori; atâta timp cât unii păstori conduc in stil despotist bisericile – cand voteaza comitetul bisericii impotriva vointei pastorului, el „detine” 51% din vot, si oricum se va face asa cum va voi el-; atâta timp cât bisericile romane (penticostale) isi bazeaza existența DOAR pe „minuni”, „vindecari divine” neglijand RUGACIUNEA sincera, partasia dintre frati. Liantul ce ține biserica impreuna fiind Hristos nu programele noastre, nu fanfarele, corurile, baticurile si legalismele, constitutiile bisericilor, s.a. Că sunt oameni dedicati ce se ocupa de cor, cinste lor si celor ce-L lauda pe Creatorul sincer. Că sunt orchestre, fanfare ce-i țin pe tineri ocupați in biserici – cinste lor și celor ce se ocupă de ei – și sunt intru totul de acord ca se poate si așa, dar nu numai. E nevoie ca pastorul să fie in armonie cu comitetul bisericii și cu biserica pentru o propășire pe cale împreună. Bisericile noi inființate nu au orchestre, fanfare și chiar multe biserici mai nou inființate din Romania (ca Agape și Metanoia din Timișoara) supraviețuiesc fiindca DORESC să se intâlnească cu Dumnezeu in Casa Lui. Închinarea in aceste biserici se bazeaza pe grupuri de laudă și inchinare. Este greșit? Nicidecum! Este mai greu să-i ții pe tineri in biserică fără orchestre și fanfare? Desigur! Dar dacă in casele noastre ei văd că nu ducem o viață dublă, dacă facem așa cum vorbim și trăim în adevar, tinerii din familiile noastre vor dori să-L cunoască pe acest Dumnezeu sub a cărui stindard noi slujim. Mult succes frate Lascau, Dumnezeu să-ți dea biruință și să asculți de El până la capăt.

 28. Interesant. Am primit un email de la Nelu Pop, alias Nelu Silvan, alias John Pop, poate cel mai cazut fost predicator din rindurile cultului penticostal.

  Se pare Nelu Pop are ceva surse in Arizona:Ion Basa , Aurel Oniga( din Bistrita? )

  Aurel Oniga incepe emailul cu „frate Nelu”

  Serios ? „Frate”? Nelu Pop? Omul care este interzis pe majoritatea blogurilor romanesti datorita minciunilor si zvonurilor false pe care le imprastie? Si daca nu ma insel este excomunicat din cult? Divortat si pe drumuri…sau prin garaje……

  Serios , nu stiu care e pacatul mai mare, sa chemi politia pe un pastor sau sa corespondezi cu Nelu Pop.

  Ce sa-i faci , frate Lascau , cind te legi de dansatorii penielisti, normal sa nu se uite . Ca parca numele Oniga imi aminteste de controversa Peniel…..

 29. Daniel, problema cu „Oseana” este o problema de imagine ca sa nu parem prosti.Noi chemam din lume in biserica noastra, acestia au informatii cit de „ingusti” suntem si cind mai aud si de Oseana vor spune ca este si adevarat. Nu stiu in cazul tau, dar eu nu accept asta chiar daca Alin Cristea ar spune da.

 30. Fr. Lascau,

  ce puteti raspunde la acuzatia ca dvs. ati impiedicat ca in Biserica sa aiba loc adunare generala un timp destul de indelungat? Ba, ca, ati afirmat ca nu va avea loc adunare generala decat numai peste trupul dvs. mort !!!
  Apoi un alt subiect este cel al oficierii unor casatorii ” ilegale ” ( ilegal= ati oficiat casatorii la persoane care nu aveau dreptul la aceasta ). Iar al treilea punct este legat de problema avortului, din care am citit ca, in anumite circumstante santeti de acord cu avortul !!! Care sant pentru dvs. acele circumstante, in care aprobati avortul ?
  Puteti sa-mi dati niste lamuriri cu privire la aceste 3 puncte, dintre care ultimele doua sant pentru mine foarte relevante? Daca sant adevarate aceste 3 afirmatii, pe care invataura biblica va bazati pentru aceste fapte ?

 31. As exüune conlcuzia mea in ruma analizei facute. Mentionez; nu ma priveste personal aceste probleme ce tin strict de confesiunea dvs, incerc din exterior spune o parere la care am fost retinut pentru a nu imi baga nasul unde nu-mi fierbe oala, dar am avut niste „revelati” recente care imi spun ca musai sa dau si eu cu parerea, sper nu cu bâta.

  Urmaresc blogul dvs de ceva vreme, am incercat urmari situl Elim, cu exceptia predicilor dvs (dle Lascau), nici un alt predicator de acolo nu a reusit tine lânga predica lor mai mutl de 5-10 minute. Atunci mi-am dat seama ca d-ta dle Lascau esti nitel ca-m „intrus” in acel grup, diferentierea era atât de socanta incât m-am intrebat ce-o cauta acest om in acea grupare. Sunt convins ca si CTV este imposibil de urmarit datorita faptului ca nu d-ta ai ultimul cuvânt ci acea grupare … grupare care va mazilit, trebuia sa fiti exclus din mijlocul sau deoarece reprezentanti real pericol ptr acel segment. In esenta eu tind crede ca d-ta dle Lascau ati reprezentant pericol mortal pentru douo segmente care cauta impune nefast in spatiu NP, care bag seama deja jublieaza mazilirea dvs.

  O alta observatie, sunteti al doilea teolog NP român cu un spate puternic (eruditia), care dupa ce a fost folosit, stors ca o lamâie, este aruncat ca o masea stricata, ba mai mult diabolizat excesiv.

  In privinta Cultului Penticostal constat douo mari probleme ce tin de gena sa.

  Prima si d-ta ai expus cazul Bradin care din vândut, prigonit ajunge vinde si prigoni, CP din Ro, este foarte strâns legat de PCR caruia a slujit pâna in 89, ma refer la pioneri cultului, RM, este o buna dovada in acest sens. Dupa 89 in CP apare un nou fenomen, acest cult se dovedeste fi cel mai corupt cult din Ro, prin intermediu caruia intra in Ro toate murdarile eretice. Dat fiind acest fenomen care pare fi o strategie a satanei impune noua formula religioasa si in Ro, persoane instruite precum sunteti dvs dle Lascau trebuiesc urgent înalturate, fiind o pieidca serioasa in calea acestor agenti ai fostei securitati, ai satanei ce îi foloseste in noua directie ce urmareste pune in miscare in crestinism ptr al compromite iremediabil.

  Aud cum ca d-ta ai fi fost un „dictator” , as vrea sa le spun celor ce sutin o asa acuza, faptul ca si eu de as fi fost pus ai pastori as fi fost „dictator”, fara o mâna de fier nu se face treaba cu români fie ei si mari crestini, mai ales in haoticul, veselul cult penticostal.

 32. DRAGO

  gabi bogdan,
  .Este very interesting an exiting ceeace „scoti”la suprafata(informatiile) si afirmi-potrivit conectiilor-ce le ai…semanand a „actiune Colombo”.
  In urma acestor „descoperiri” NU PUTINI vor fi „scufundatorii” care vor pescui in apele murdare,incercand sa aduca la suprafata tot felul de”margaritare si giuvaieruri(dovezi) scumpe”.
  Daca ai aceste „impulsuri” venite de SUS ,mergi cu incredere inainte ,dar nu uita ca ..toate se inregistreaza si la un moment dat..”pac cu ea la razboiul”.
  Un lucru CERT STIU ca .”.in urma cu cca doi ani Domnul a vorbit-in prezenta fr. P.L- despre UN CANTAR SI O CUMPANA DREAPTA PE CARE O PUNE IN ADUNARE..”
  Sa nu ne miram dar.. de CERNEREA SI CIURUL LUI DUMNEZEU ce se afla in actiune si TRECE DELA ADUNARE LA ADUNARE..
  Sa cautam FATA LUI DUMNEZEU si sa-l chemam pentru ANCORARE IN EL cat mai beneficiem de acest HAR,pentru a avea LEGATURA PERSONALA CU EL.AMIN!.

 33. lidia

  Frate Lascau,
  Citind amble postari referitoare la plecarea dumneavostra,mai ales a doua, am fost frapati eu si sotul eu de faptul ca analiza dumneavoastra a coincis perfect cu ceea ce am discutat in familie si prietenii apropiati..desi noi analizam situatia din biserica locala,dintr-un stat diferit de cele 2-3 mentionate in comentariile unor frati…si nestiind de ce se intampla la d-voastra.
  Problema este ca nu mai exista evlavie ci numai o forma=un DUH PUTERNIC DE RELIGIOZITATE care ii insoteste pe foarte multi si face ravagii peste tot;Am vazut acelasi pattern si aici la noi!
  Este trist..foarte trist!E tragi-comic pentru ca ii facem Satanei munca foarte usoara ..nici nu trebuie sa aiba o armata de demoni..numai 1-2 ptr ca se face o treaba ff buna de cei dinauntru!
  Acelasi sentiment de proprietate/”drept de intai fondator” se manifesta si aici..si a dus la ruperea de 3 ori a unei bisericute mici..Problema este ca oricat am incercat sa explicam,sa ajutam nu am putut urni „carul „asta din loc…totul stagneaza si slujirea se reduce la ..trecerea tuturor fratilor pe la amvom..si la performante artistice(vai de ele).In mintea lor,daca cineva indruga 3 cuvinte de la amvon si canta un cor,fanfara si grup de inchinare..asta este slujire.
  Exista un grup mare de romani necredinciosi in localitatea noastra…dar nimeni nu ii cauta..aparent ei nu sunt importanti..pentru ca slujirea,repetand din nou,se reduce dumineca..ATAT!
  Acelasi pattern al oamenilor cu bani care cred ca daca Dumnezeu i-a binecuvantat cu mult ,le-a dat si dreptul de VETO in biserica Lui,este si aici…problema nu sunt banii ci iubirea lor si toata murdaria care vine ca urmare..
  Insa sa nu ne deprimam…Dumnezeu nu s-a schimbat! Daca Il cautam sincer El se lasa gasit!
  Haideti sa ne analizam trecutul cat sa invatam din el si apoi sa navigam spre viitor,sa ne indemnam in lucruri si la fapte vrednice pe care le-a lasat Isus deja.
  LET’S SET A VISION FOR GOD’S WORK …AND THE FOCUS,FOCUS..!
  ..Mergeti in toata lumea si vestiti Evanghelia..si faceti ucenici..si botezati-i..si invatati-i..
  God bless you,Frate Lascau!
  BE STRONG!

 34. @a fri end, cred ca nu este cazul dar vreau sa fac o remarca.Citind postarea ta, am descoperit ca inca o data vrasmasul care incearca sa distruga lucrarea Domnului, foseste din nou partile slabe, de aceasta data muzica. Vezi tu, fratele pastor spune foarte bine ce loc trebuie sa ocupe muzica in adunare, nicvidecum sa facem din ea o agentie de spectacol.Deci femeia, muzica… si om mai vedea ca satana nu se opreste aici,fi sigur.

 35. viorel chis

  @gabi bogdan ,prin acest mic comentariu vreau sa scriu ca este o mare desinformare cu privire la ce se intimpla in Biserica Elim Arizona si sforile se trag din alte parti dupa cum s-au tras si pentru altii si au devenit o tinta de lovire.Nu dau nume si nici nu explic fiinca azi e mai bine sa stai deoparte si sa privesti cum decurg lucrurile.Lucrurile sint putin mai complicate dupa cum unii cred si „Europa -Crestina” stie ce scrie si din ce cauza a scris comentariul.Trist este ca partea religioasa a ajuns sa joace un rol in viata multor persoane ;un rol asemanator cu cel politic si cineva din spate profita in o mare masura de tot ce se intimpla.Si de ce? Raspunsul este;Puterea monedei si dorinta de expunere.Si se face in modul cel mai pervers si in fata multora apare ca un Samaritean,dar acest samaritean nu este ca cel descris in Luca 10 cu 30 la 37, ci ca cel descris in 2 Corinteni capitolul 10 cu 14 la 15.Si de multe ori am scris si scriu sa nu fim concentrati pe rascumpararea memoriei din trecut , fiinca ea este scrisa si de multi cunoscuta !Si ne ramine ca SCRIPTURA un exemplu pentru schimbare si pentru a ajunge cu adevarat la noua personalitate (Efeseni 4 cu 22 la 32),dar daca nu sintem atenti la prezent si la ce se intimpla in spatele cortinei si a multor capete care doresc sa ishi impuna personalitatea si puterea tot mai multe Biserici o sa cada ,o sa se dezbine si tot mai multi o sa sufere si altii in confortul si pozitia lor o sa beneficieze de ceea ce doresc si de fapt nu ii intereseaza de spiritualitatea Biserici si scopul ei .Mesajul din faptele apostolilor din capitolul 20 cu 28 la 32 este scris pentru ca noi sa fim avertizati la ce se intimpla si tot nu credem .Noi credem ca prin puterea monedei si a ridicarii tot mai impunatoare catedrale si locuri de inchinare primim binecuvintare,dar toate acestea la momentul potrivit o sa ajunga ruini dupa cum au ajuns cele 7 Biserici descrise in apocalipsa .Si acum aceste lucruri este greu sa le intelegem fiinca pentru multi nu este putere de a intelege ce se face in ascuns dupa cum se facea si pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS si El prin cuvintele scrise in Matei capitolul 23 a explicat multimilor si ucenicilor ,dar azi multi nu doresc sa predice despre acest mesaj rostit de DOMNUL ISUS HRISTOS ,din foarte multe motive .Si de fapt cine este atent poate sa inteleaga ,cine nu cunoaste aceste lucruri ajunge manipulat si cineva se bucura de sacrificiul lui bucurinduse de tot ce inima-i doreste in putere fireasca ;mindrie,expunere,vacante ,si multe alte lucruri care daca esti atent o sa le percepi !Si nu uita ca adevaratul slujitor al DOMNULUI ISUS HRISTOS MEREU VA FI IN LIPSA ,IN INCERCARE SI IN O MARE LUPTA pentru pastrarea BISERICII LUI HRISTOS CURATA ,NEPATATA SI CU ULEI IN CANDELA.Domnul ISUS HRISTOS , fii foarte atent in viata sa ne -a dat un exemplu aparte si de urmat .Si fii foarte atent asupra mesajului din 1 Timotei capitolul 6 versetele 3 la 16.Si in mod sigur vei intelege ceea ce inca nu ai ajuns sa intelegi ,daca intradevar esti interesant in puterea ADEVARULUI.Conecteaza doar activitatile unor persoane cheie si vei gasi raspunsul la ce azi multi nu-l cunosc.Iar fratele Petru Lascau sper sa aiba curajul sa inteleaga si sa cunoasca capcana de unde i-a aparut .Si este trist ca in astfel de capcane au cazut si altii ,dar au avut putere si curaj sa raspunda cu putere duhovniceasca si sa mearga inainte .Si merg prin o putere de smerenie ,insa cu o mare precautie.Trist este ca in aceasta grupare penticostala sint stilpi si adevarati eroi care mereu s-au sacrificat ,se sacrifica si nu sint luati in considerare !!!Sint cei care sint ca cei descrisi in Ezechiel 34 si care cred ca totul le apartine uitind ca Dumnezeu-Tatal ingaduie toate lucrurile pina la o anumita limita dupa cum a ingaduit la foarte multi care au ajuns la starea si puterea pacatului,dar chind provocarile vor ajunge mai mari o mare nenorocire ii va prinde si pe acestia ,dupa cum ia prins si pe cei descrisi in mod negativ in SFINTELE SCRIPTURI.Deci nu va puneti increderea in cei trecatori si firesti care poate sa va cumpere cu puterea monedei ,ci in DOMNUL ISUS HRISTOS si nu uitati ce este scris in Efeseni capitolul 5 cu 1 la 17.

 36. Europa Crestina,
  Asta e ca si cum am crede ca 9/11 a fost manipulat de Guvernul American, sau cometa ElEnin ar fi ghidata de o civilizatie avansata(doar ca spune un cercetator Rus). Marea cometa El EIN pare ca se dezintegreaza rapid si nu o sa avem 3 zile de intunerec- sau cutremure devastatoare!! ….cum spunea „predicatorul American” .
  Am exagerat putin. Dar tonul tau mi se pare ca se indreapta pe panta conspirationista!! Aici este o problema locala si nimeni na l-ar putea inlatura mai- ales din tarisoara aceia mica: Romania- pe Fr Petrica ( care are calitatii de necontestat). Ce putem face noi–cei de la distanta – e sa comenta intru-un mod obiectiv. Desigur, uni sint mai vinovati ca alti, de la distanta nu ai cum sa vezi!

 37. Draga Petrica,

  Vad ca ai lasat pe fiecare sa scrie ce l-a taiat capul, si bune si rele……. Cata intelepciune in cartea Proverbelor: „Inceputul unei certe este ca slobozirea unor ape, de aceea curma cearta inainte de a se intetzi” Dumnezeu sa va ajute si sa se potoleasca furtuna aceasta, nunumai la voi, ci si in alte parti, ca multi oameni lumesti s-au strecurat prin adunari, motitv pentru care se intimpla atatea necazuri. Deavolul este viclean, el ai pune pe oameni sa faca altceva , decat sa lucreze pentru inaintarea Imparatiei , si pentru salvarea sufletelor pierdute (Doamne cat de naivi suntem !)

  Te rog da-mi voie sa vin cu un apel pentru or. New York, catre romanii din bisericile penticostale (si evanghelice) .

  Stimati, frati si surori.In orasul New York, locuiesc mai multi romani decat oriunde in America. Cu toate acestea crestini evanghelici sunt f. putini. Sute , sau poate mii de frati au trecut pe aici dar nu au ramas , ci s-au mutat in alte parti unde s-au format multe si chiar mari comunitati. Eu si familia locuim aici de peste 20 de ani, cunoastem orasul, avem relatii cu bune biserici americane si pastori si ne simtim ca acasa .Desi am avut o oarecare activitate in slujirea unor mici comunitati romane , in ultimii ani Dumnezeu mi-a pus in inima o dorinta fierbinte sa ma dedic mai mult vestirii Evangheliei printre romanii acestui mare oras (am aflat ca in recensamantul din anul 2000 , peste 150 de mii s-au declarat romani)
  Ce as vrea sa spun pe scurt, e ca impreuna cu un mic grup de frati si prieteni am inchiriat o cladire apartinand denominatiei episcopale, intr-o zona perfecta (din punct de vedere romanesc) unde in fiecare duminica tinem adunari de evanghelizare . In situatia in care suntem, avem nevoie de ajutor , si sa va spun cum a-ti putea sa ajutati lucrarea Domnului de aici.

  Asa cum am observat la ultimele conventii si conferinte de pastori, exita un tot mai mare interes pentru misiune in diferite parti a lumii . As vrea sa va spun ca NY-ul, unde locuiesc atatia romani , este un mare teren de misiune ( nu numai Africa, India, Afganistan etc) Invitam sa ne viziteze aici , frati , surori, grupuri de cantareti, formatii muzicale , oameni cu darul de a chema oamenii la mantuire (nu care creaza certuri si dezbinari ) oameni cu inima curata, la care le pasa de cei pierduti si sunt gata sa faca totul pentru Evanghelie . New York-ul , este un oras superb (unic) , unde pe langa misiunea pe care o faceti aici , aveti oportunitatea sa vizitati muzee, Central Park -Manhattan, Ground „O” etc , sau biserici ca Times Square Church (fondator D. Wilkerson) , Brooklin Tabernacle, si altele.

  Biserici si pastori care sunt interesati sa ajute lucrarea de aici , v-as ruga sa sprijiniti financiar (daca e nevoie) grupuri de tineri si cantareti , care ar putea sa vina pentru un weekend , sau mai multe zile , aici la NY. Am suporta cu placere cheltuielile de transport si cazare, dar este peste puterea noastra financiara, aici viata este f. scumpa, si avem de suportat cheltuielile acestei misiuni numita „Vestea Buna”. In vecinatatea bisericii se afla o mare org. crestina care are mult spatiu si dormitoare, unde am putea aranja ca vizitatorii sa fie cazati la un pret mult mai mic decat la diferite hotele.

  Timpul care ne sta in fata, dupa cum vedem , este scurt. Sa lucram pana este ziua, Isus a zis: „vine noaptea cand nimeni nu mai poate sa lucreze” (Ioan 9-4)

  Dumnezeu sa va binecuvinteze !

  (stefanmatasaru@gmail.com- tel.516.902.4114 )

 38. Stimate Domnule Dan Damian,

  categoric, nu cunosc situatia de la fata locului, ba mai mult nu fac parte din comunitatea penticostala pentru a-mi permite da verdict, am expus o concluzie personala in urma analizari unor bloguri care au tratat chestiunea, ba mai mult, am cautat vedea cine sunt initiatori, acestia mi-au facut revelatia cu pricina, ajungând la concluzia ca a fost o lucratura specifica celor care opereaza in clandestinitate, iar românilor tare le place lucra pe la spate. Nu vreau sa nominalizez pe nimeni, insa am dat de douo scrisori interesante ce sunt devastatoare ptr dl Lascau compuse de douo personaje atent analizate de mine de mai multa vreme, carora eu personal nu le-asi deschide usa da binete. Primul „scriitor” este teribil de naiv, un foarte bun lozincar ce depaseste activisti pcr, este estrem de usor de manipulat prin sloganuri, respectiv comenzi scurte, omu pare fi bine intentionat, il cunosc de mai bine de 5-7 ani (online), as putea zice ca este o catastrofa de crestin NP, alti l-au catalogat rusinea NP online, nu au gresit definitia.

  Al doilea „scrib” ce a jubilat recent, este prea controversat precum si preaversat, are legaturi si scoli înalte pe la secu-pcr-fsn atât intern cât mai ales extern (USA), joaca un rol nefast in implementarea noi orientari religioase, se bucura de sutinere foarte mare, iar lovitura contra dl Lascau s-a dat mai mult ca sigur la aranjamentele de culise ale acestui personaj malefic, nu-i dau identiatea, dar cred ca se banuieste cine ar fi, cititi epistola plina de fericire, in ea gasim multe elemente importante care ne pun pe gânduri in privinta cazului dl Lascau.

  Nu-l cunosc personal pe dl Lascau, dar il pot compara cu alti predicatori inclusiv scriitori nostri mai sus mentionati, care nu se pot ridica nici la un deget al dl Lascau, atât teologic cât si ale cunostintelor vaste pe care le detine dl Lascau, care cu toate ca personal nu imbrasisez dogma, cel putin dl Lascau ma tine legat ai asculta perspectiva,pe când ceilanti ma izgoneste dupa primele vorbe ce le scot din gura, dl Lascau este capabil tine o predica cu cap si coada, ceilanti tipa isterizati sloganuri, sloganuri ce din nefericire au mai multa priza la public decât un vorbitor instruit care iti expune perspectiva sa fie si gresita , care te provoca la analiza. Nu trebuie fi de acord uni cu alti in orce perspectiva, insa o perspectiva expusa intelectual, civilizat, obliga la minim respect, iar dl Lascau se descurca nu bine ci foarte bine. la fel si alt nume sonor al dvs, recent descoperit de mine , online, dl G(…), domne, ce idei nastrusnice sutine dânsul in predicile sale ma uimeste, insa ma obliga al asculta si analiza perspectiva chiar daca zâmbesc de multe idei pe care le expune, la fel si dl T (…) , care este un personaj si mai teribil, dl T(…) iti expune o gogomanie dar care poate ameti de cap pâna si un academician, il obliga asculta si analiza gogomania expusa.

  Ce doresc spune; exista douo categori de predicatori in NP, 80% sunt rebut din nastere, limitati la sloganuri la fel ca si activisti comunisti, dar care au un suces teribil la mase, si abia un 20% care au chemare provadui Sfânta Evanghelie, de pe urma caror ascultari a dânsilor ramâi cu ceva, te mai luminezi nitelusi, aceasta categorie este folosita precum se folosea comunisti de tovarasi de drum dupa care -i mazilea, ma tem ca dl Lascau intra in aceasta categorie. Nu am absolut nici un interes apara pe dl Lascau, nu ma afecteaza cu nimic situatia dânsului sau comunitati respective,dar am mai bagat de seama ca dânsul a pus pe picioare câteva proiecte de anvengura ce nu functioneaza datorita umpluturi de care vorbeam. Imi este greu acepta ca un om care are rezultate concrete pe anumite proiecte, ce activeaza 10 ani intr-o comunitate, dintr-o data sa ajunga aruncat ca o masea stricata, diabolizat excesiv. Poate va avea si dânsul greselile sale, dar de aici si pâna al acuza de cele mai grave invinuiri mi se pare exagerat. Un Pastor angajat, care daca mai este si instruit , nu fost tractorist devenit subit predicator, eu cred ca trebuie respectat, platit cum se cuvine de angajator (comunitate) , el are dreptul as forma echipa si impune viziunea.

 39. Adrian Veradi

  Frate Lascau

  Am si eu doua sugestii daca se pot lua in considerare

  1. Acest „crestin” care se da si foarte invatat gabi bogdan aduce in epistola lui nume ( atac la persoana) chiar daca are dreptate sau nu el face rau comunitatii romanesti …..sugerez sa-l cenzurati pt ca nici pe dumneavoastra nu va onoreaza chiar daca va sustine in scrierile lui…nu cred ca aveti nevoie de asa sustinatori

  2. numele ales pt noua biserica Agape ma duce cu gandul la alte doua biserici cu acelas nume care din dorinata unor pastori de a fi si ei pastori principali au rupt biserica (ex. Portaland si L.A. ….daca se observa nu am dat nume de persoane)…..eu cred si consider ca d-ta ai fost si esti pastorul principal la bisesricile pe care le-ai pastorit……deci sugestia este sa cauti alt nume fr. Pertica ca sa nu fi asociat gresit.
  Nu este obligatoriu sa tineti cont de sugestii ci doar sa meditati la ele.

  God bless you!!

 40. Un Frate Tinar

  gabi,
  nui de mirare. acest om, oniga. are nume faimos. Din pacate nu ie faimos pt. faptele sale bune sau caracterul sau minunat. Si iata ca domnul Oniga a fost pus cenzor sa, scormoneasca caseria biserici Elim si sa „gaseasca” ceva. Da-ti seama cine este „in charge” cu investigatiea.

 41. Nicu Moga

  Adrian Ver…parsiv mai esti? Nu da-i nume dar dai biserica si functia, de parca cei care vin pe blogul fratelui Petrica nu stiu exact cine sint acei pastori. Iar apoi ceri fratelui Petrica sa cenzureze pe cineva care da nume ca apoi tu sa faci exact acelasi lucru.
  Bazat pe aceasta parsivitate poti sa-ti dai seama cit de adevarat este ceea ce ai spus cu privire la bisericile care s-au rupt in Portland si LA.
  Daca pastorul biserici tale care s-a rupt te-a scos pe ascuns cu banii bisericii din mizeria in care te-ai bagat in Romania, macar taci si nu acuza cu buna stiinta pastori si oameni ai lui Dumnezeu.

  Fratele Petrica stie exact de ce a ales numele de Agape noii bisericii.

 42. DRAGO

  Dan Damian,
  Ref. la 9/11 te rog vizioneaza urmatorul link.
  Cat este „adevar’ si cat este ” fictiune” pentru manipularea All the World…??

 43. Europa Crestina, scrii:
  „exista douo categori de predicatori in NP, 80% sunt rebut din nastere, limitati la sloganuri la fel ca si activisti comunisti, dar care au un suces teribil la mase, si abia un 20% ”

  20% ??

  Sa fim seriosi, poate 5%.

 44. Am și eu o întrebare pentru dvs, ca unul care citesc blogurile românești, deși nu mai sunt în România : de ce tot o biserica românească? De ce nu o biserică în limba engleză deschisă și pentru americani?
  Pentru că o asemenea formulă are posibilități reduse de dezvoltare și evanghelizare din moment ce doar românii pot să participe. Cam singura posibilitate de dezvoltare o reprezintă copiii celor din biserică. Dar dacă tinerii de acolo se vor căsătorii cu americani atunci numărul participanților va scădea.
  Nu cunoscu date despre comunitatea de români de acolo, dar cu siguranță este limitată.
  Bănuiesc că este și un trend cultural american (din câte am auzit) ca fiecare grup etnic să se strângă împreună, într-un grup destul de închis și limitat în ce privește dezvoltarea.

  Aveți cumva în plan o dezvoltare și implicare în comunitate, printre americani sau alte grupuri etnice din zonă? Aș fi interesat de răspunsul dvs. pentru că mă găsesc într-o situație similară în Norvegia și am refuzat, și voi refuz în continuare, formarea unui grup de români sub umbrela unei biserici din Norvegia. Nu își are locul. În viziunea mea, românii, cât și ceilalți emigranți, ar trebui să se implice și să de adapteze cultural și în ce privește biserica.

 45. Fr. Remus,
  De obicei nu răspund acuzațiilor care mi se aduc pe net. Pe oamenii care vor să creadă minciuni nu-i salvează nici un adevăr. Nici măcar unul venit din cer. Dar pentru că vă cunosc, vă voi răspunde pe scurt.
  1. Da, nu am fost de acord ca să mai aibă loc adunări generale, pentru că ele au degenerat în ani în neînțelegeri și certuri de partide. Ca orice pastor adevărat trebuie să te opui păcatului și dezbinării turmei. Am reușit timp de 4 ani. Este singura perioadă din cei 10 ani de pastorație când am avut liniște și pace.
  2. M-am ferit să particip la acele căsătorii pe care le numiți „ilegale” pe cât am putut eu. Interesant este că de lucrul acesta mă acuză aceia la care n-am participat când copiii lor sa-u căsătorit cu catolic sau mormoni.
  3. Acuzația cu avortul vine din partea unei persoane care a interpretat o afirmație dintr-o broșură privind reguli practice de viață creștină a bisericii, în care se spunea că noi suntem cu totul împotriva avortului. În cazurile în care se invocă pericole pentru viața mamei ceream consultație pastorală înainte ca familia să ia asemenea decizii. Cred că era justificată nevoia unei consultații pastorale, deoarece „salvarea vieții mamei” poate însemna cu totul altceva într-o societate care iși ucide copiii.
  Toate aceste acuzații, care vin din aceeași sursă, erau și sunt menite să-mi asasineze caracterul. Decizia mea este să nu mă mai angajez în aceste dispute, ele fiind cu totul neproductive și lipsite de sens. Ura este irațională. Nu accepătă nici un răspuns, nici logic, nici teologic.

 46. Europa Crestina,
  La competenta Fr. Lascau nu vad cine l-ar putea distruge. Dusmanul te poate submina , dar niciodata distruge! Am parasit communitatea Romaneasca 25 ani in urma tocmai pentru ca nu am vrut sa mai asist la ruperi de Biserica( au fost asa multe ca nu le pot numara). M-am reconectat de ea prin aceste bloguri. Dupa cum scrieti am simtamintul ca traiesc pe alta lume!! Nu am aceste informati si nu stiu la cine va referiti? Probabil personaje din Romania? Nu contest nici faptul ca multi ” tipa isterizant sloganuri”; pentru unul care nu apartine religiei penticastale pare chair asa! Am inteles doar partea cu referirile la anumiti pastori, la care va dau pe jumatate dreptate; uni incearca sa impresioneze ( mai ales cu predicarea apocalipsei) in timp ce Fr Lascau vorbeste mai mult pentru suflet. Nu am nici o problema cu partea materiala: Un RN ( nurse) este platit cu 6000.00 lunar, Oare un Pastor nu are o calificare mai inalta? Ne-am obisnuit cu saracia din Romania si nu ne dam seama ca trebuie sa ne ajustam la cultura Americana! Am un prieten( pastor) cu peste 10 copii: La bani aceia, personal, as muri de foame!

 47. Noua biserică se numește Agape Christian Church. Intenționat nu am inclus nimic despre români în denumirea ei. Suntem deschiși să folosim ambele limbi în serviciile noastre, pregătind tranziția spre o biserică americană la care să aibă acces orice vorbitor de limbă engleză indiferent de nația sa.

 48. Ce minunata incurajare!
  Cred ca trebuie sa privim spre viitor la ceea ce Domnul poate sa faca in noi chiar si prin suferinta. Este suferinta de ambele parti si uneori nu stim cum sa ne purtam dar avem Cuvantul, Duhul Sfant si fratii tematori de Domnul.
  Cred ca e important sa cautam pacea si sfintirea fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul.
  anatatarandras.wordpress.com

 49. Pingback: Istoria evanghelică necosmetizată (13) « Romania Evanghelica

 50. Fr. Lascau,

  va rog sa ma iertati pentru atitudinea gresita. In situatia de fata care este destul de tensionata, este foarte usor sa cazi in greseli. De gresit cred ca ati gresit caci, cine nu greseste, dar cred ca santeti si ranit !!! Noi aici in Germania am avut probleme grave cu pastorul nostru, care timp de doi ani , doi ani si ceva a vizionat pornografie pe internet live in ascuns, pina intr-o zi cand Dumnezeu l-a dat pe fata.
  Acuma dupa cele intamplate, important este sa ramaneti statornic in credinta pe Calea mantuirii si sa slujiti in continuare Celui ce si-a dat viata pentru dvs.
  Dumnezeu sa va intareasca si sa lege el ranile facute, iar pe noi ceilalti sa ne ajute sa ne pocaim fiecare in dreptul nostru.

 51. Fr. Lascau,

  cunosc subiectul pericolului care se poate abate asupra mamei insarcinate, dar chiar daca sarcina ar pune in pericol viata mamei in timpul sarcinii sau la nastere, sarcina trebuie dusa pina la capat, indiferent de consecintele care ar urma, atit in ce priveste fatul, cat si starea mamei.
  Deci, eu cred ca, nu este permis a ne atinge de fat, indiferent de consecintele sarcinii sau starea care ar putea aparea la mama. Ca atare avortul este exclus in mod absolut.
  Daca viata unei femei insarcinate este in pericol din cauza sarcinii, inseamna ca s-ar putea ca, zilele ei sa se fi terminat pe pamant, asa cum s-au terminat ale lui Rahela la nasterea lui Beniamin. Ca doar nu o sa fie avortat copilul ca sa traiasca mama, nu ?

 52. Nicu Moga

  Emile, avem nevoie de biserici romanesti pentru acelasi motiv pentru care tu citesti bloguri romanesti desi nu mai esti in Romania. Simplu, cine se naste roman, moare roman.

  Si apoi aici, bisericiile romanesti cresc, si nu scad, multumita emigratiei inca destul de mare si comunitati mari in care tinerii romani in majoritatea cazurilor se casatoresc tot cu romani.
  Avem chiar pastori tineri nascuti aici care predica in romaneste. Si apoi nu face sens sa ai biserici cu programe in engleza cind in curtea bisericii se vorbeste in romaneste. Eu de exemplu merg 27 mile(cam 43Km) la biserica mea romaneasca desi am biserica americana vizavi pested drum.

  Mare e puterea dragostei, chiar fratesti.

 53. Radu Oprea

  „..pregatind tranzitia spre o biserica americana la care sa aiba acces orice vorbitor..”

  …..un raspuns optimist,dar si inedit poate in conceptia unora (din diaspora ma refer).
  Domnul sa lucreze in continuare !

 54. Radu Oprea

  Nicule,ai dreptate…dar cred ca vorbesti de prezent si de viitorul foarte apropiat.Despre
  generatiile care vor urma,cred ca trebuie totusi sa fim mai rezervati in a ne pronunta
  foarte categoric privind multe aspecte…in curtea bisericii se vorbeste intr-adevar roma-
  neste,dar si… engleza.(si acestia sunt…tot mai multi tineri). Daca „az”i vorbesc in curte,pun intrebarea, „maine”(cand vor fi majoritari) oare nu vor vorbii si in… biserica ? Este doar o intrebare.

 55. Drogos,

  I am speechless!!! Am I suppose to believe a single man and discard the 6- months investigation done by Congress? Let’s not kid our-self. Then, maybe we should believe all the sensational stories that came from Germany- via …I better not say!

 56. Pai biserica noastra romaneasca se poate stinge numai in doua moduri; ori o transforma tinerii incetul cu incetul in biserica americana, ori tinerii vor pleca tot mai mult la biserici americane pana nu mai ramane nimeni la noi. Asa ca ei vor sfirsi tot la biserici americane, iar noi tot stinsi. Atunci, care e diferenta?

  Am fost la biserici unde se predica o parte in limba engleza. De obicei cei ce predica in engleza sint tineri din biserica care vin cu predici slabe. Deci boring pentru toata lumea…apoi, restul programului e in Romaneste si de neinteles pentru tineri, deci tot boring. Si atunci ce am rezolvat? Am lungit programul cu o predica boring pentru toata lumea.
  OK…oferim tinerilor o predica de 15 minute in engleza pe intelesul lor. Dar pentru restul programului de o ora jumate ei ce trebuie sa faca? Strigam la ei…NO CELLPHONES!!!…NO TEXTING!!!…si a-i tinem ca-n colivie. Apoi tot la Americani sfarsesc ca acolo a-i tine pastorul atent cu predici interesante si pe intelesul lor si inteleg tot programul.
  Sincer, nu am probleme sa m-i se predice in engleza…ma refer la tot programul. Dar atunci trebuie sa ne aducem pastori americani, deoarece cum spunea si Petrica „engleza n-am prea invatat-o iar romana am uitat-o”….si poate sa avem pentru noi 15 minute predica in limba Romana tinuta de ai nostri…dar atunci nu ne consideram minoritate in propria biserica unde de fapt sintem majoritate?
  Tot un pastor de-al nostru spunea…”pot sa predau in limba engleza, dar nu pot sa predic in engleza…” E clar, nu?

  La urma urmei, ca ce vor face ei cind vor fi majoritari si adultii bisericii, ai priveste direct. Nu-mi fac probleme.

  God Bless…

 57. Despre zilele noastre Isus a zis: „din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi SE VA RACII” ( Matei 24-12 )

  Unii stiu multa engleza si putina romana, altii vorbesc bine romaneste iar engleza e mai slaba.Nu cred ca neaparat limba este problema din biserici. Acolo unde oamenii sunt uniti prin dragostea lui Isus, si acolo unde este cu adevarat prezenta lui Dumnezeu prin Duhul Sfant, nu mai sunt bariere si pretentii. Atunci fiecare va cauta nu numai folosul lui, ci si al altora. (Filip. 2-4)

  Cu vre-o 50 de ani in urma, eram la scoala la Tg. Mures, si biserica penticostala era formata din FRATI romani si maghiari. N-am uitat nici pana astazi cum cantau aceleasi cantece, unii romaneste, altii ungureste….I-ti era mai mare dragul sa-i vezi plini de dragoste, in timp ce barierele de nationalism au disparut in prezenta Harului binecuvantat !

 58. mike

  Din fericire biserica Agape din Portland nu sa rupt de biserica mama prin cearta sau scandal ci cu pace si in acord. (parcarea din incinta biserici Philalelphia era prea mica la acel timp si dorinta unor tineri de a se predica in English). La a 30 – a aniversare a biserici Philadelphia a participat A. Berghiano si grupul vocal The Mesenger(fratii Damian)si multi membri -de la Agape –deci, a nu se confunda -please .

 59. Elisabeta

  Nicu, ce este rau sa fi roman, sa traiesti in America,
  unde ai decis sa vorbesti engleza ?
  De ce atata taraboi ? Daca vorbesti engleza, nu mai
  esti roman ? Daca esti bilingual, este super!
  Cine insista sa vorbeasca romana, sa mearga inapoi
  in Romania, ca e imposibil sa faci America, o Romania.
  Si daca predica este „boring”, ce este rau cu rugaciunea?
  Daca alegi sa te rogi, nu asculti „boring” predica si fi
  sigur ca, pleci acasa mai bine decat ai venit, cu
  rugaciunea din inima, pe…limba ta.
  Daca Domnul s-a ingrijit de israeliti in pustie si robie,
  se v-a ingriji Domnul si de romanasi/americani, cu
  inima curata.
  Fiti buni romanasilor, ca bunatatea nu are limba !

 60. Stimabilul Adrian Veradi, scrie „chiar daca are dreptate sau nu” . Daca am dreptate , care e problema? Adevarul va va face slobod.Ce se spune in a ascuns(EMAIL) se va striga in piata (blog).

  Ce este mai rau ,
  #1. sa citezi ce scrie o persona , si sa-i dai numele?
  #2. Sa arunci ocara asupra unei intregi biserici cu calomnii neadevarate? (citeste postul lui Mike, deasupra, acela este adevarul)

  Stimabilul Adrian Verandi ar trebui sa mediteze la intrebarea mea si sa-mi dea un raspuns.
  Multumesc anticipat.
  Multumesc anticipat.

 61. DRAGO

  Stefan J Matasaru,
  Da fr. Stefan..cu cata nostalgie privim in urma si ne aducem aminte cum…fratii „comunisti” se ingrijeau si monitorizau ca ..fratii crestini .. sa fie uniti in toate; respectarea timpului(orarului) de rugaciune, rugaciuni serioase si ordonate, comportament exemplar de „crestin adevarat” si cate si mai cate..etc. Ah ..cu cata putere lucra Duhul Sfint si ce bucurii de nedescris erau in acele vremuri.
  Acum..cu atata democratie,libertate si mai ales ..activitate duplicitara crestino-politruc..am ajuns la stadiul ca ..intoarcem capul in alta parte cand ne intilnim intamplator…
  Prin aceasta atitudine nu se face altceva decat se implineste Biblia intocmai.

 62. Pingback: Bă, pocăiților, NU SE PUNE VIRGULĂ ÎNTRE SUBIECT ȘI PREDICAT (42) « Romania Evanghelica

 63. megan

  PENTRU REMUS!
  Doamne ce om ai mai lasat pe lumea asta ca unu ca REMUS!!!!!! Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-a dat asa un barbat ca tine, vorbesti ca unul fara minte! Te-as vedea eu daca ar trebui sa nasti tu! Deci avortul este exclus, da bine spus, dar cand e vorba sa faci decizia intre mama sau copil, sa salvezi copilul sau mama de la 4,5, 6, 10 copiii care ii mai are acasa…….BA ala nu e un avort intreaba si tu doctori de specialitate. Atunci dupa cum pui tu problema nu faci avort (ceea ce nu e in cazul acesta) faci o crima? (lasand mama sa moara)?Avortul este eliminarea VOITA a unei sarcini nedorite, asta e avortul!! Tu ai lasa-o sa moara pe sotia ta sa te insori iara cu domisoara daca ai putea. Iti vine sa vomiti cand vezi oameni ca tine care se zbat in doctrine sterile! Ce stupida intrebare pui la sfarsit! Imi vine sa iti trag 2 palme omule, cata prostie zace in tine! Mai documenteaza-te

 64. Nicu Moga

  Elisabeta draga, nu faci nici un sens?
  Pe linga faptul ca te exprimi tare anevoios, mai si umpli de virgule de nu mai stii ce-i acolo.
  Despre ce taraboi vorbesti? Iar apoi, tu crezi ca daca vorbim romaneste in biserica noastra inseamna ca schimbam America in Romania? Asta fac bisericile romane din America?
  „Ce este rau cu rugaciunea?” Cine a spus ca e ceva rau cu rugaciunea? Ahhh….
  Nu te supara, tu esti de origine maghiara?

  Citind postul tau mi-am adus aminte de Pavel si invatatura lui cu privire la amestecul femeii in adunarea barbatilor.

  God Bless…

 65. Nicu Moga

  Stefan, s-a vazut ce bine se intelegeau cei din Targu Mures la scurt timp dupa revolutie.

  Cit despre biserica unde oamenii vorbesc limbi diferite dar sint uniti de Duhul Sfant cautind folosul unul altuia…tu stii vre-una? Ca eu nu.

  God Bless.

 66. Radu Oprea

  ….in sfarsit descoperim un mare adevar : ” nu cred ca neaparat limba este problema din biserici” .Atunci care sa fie,probabil… atitudinea ?

 67. Elisabeta

  Nicu draga, imi cer scuze pentru ofensa.
  Dupa 30+ ani pe pamant american, nu ma indoiesc
  ca „ce-i” al tau, este incorect. Don’t get mad !

  Nu sunt maghiara ci, am vazut lumina zilei si am invatat
  romaneste la Km 0, „ora exacta” , „satul” cu ministrii.

  Da, m-am exprimat aspru dar, am dorit sa spun ca se poate
  sa ne rugam cand nu intelegem sau nu ne place predica.

  Taraboiul este ca nu suntem multumiti nicicum.

  Doamne, cine ne v-a izbavi de nemultumire ?
  Din nou spun: bunatatea nu are…limba !

  Cat despre „amestecul femeii in adunarea barbatilor”,
  cu bunatate iti spun ca, nu esti gentelman.
  Nu lua Cuvantul in desert, ca sa -ti dovedesti „barbatia”.

  Cred ca indemnul la bunatate te-a deranjat cumplit.
  Bunatatea ma indeamna sa ma rog pentru tine si voi face.
  Fii binecuvantat.

 68. This is FUNNY.
  Scrisa de Costica Alex Sandu pe un bog vecin.

  Cand Dumnezeu vrea sa pedepseasca un om, il face pastor la romani(s-in-special la Elim, Phoenix, Arizona). Pastor la romani inseamna om fara drepturi. Un pastor la romani este in mare pericol atunci cand are o masina noua, un costum noi, o pereche de pantofi noi,o locuinta personala(sa nu mai vorbesc de-o investitie, pazeshti Doamni), cand are un salar… vai de capu salariatului. Pastor la romani mai este in pericol cand sotia pastorului este imbracata bine,(nu ma refer imbracata de iarna), cand copiii sant imbracati bine, cand merge in vacanta, cand vine din vacanta cand merge la Biserica si spune adevarul cand pleaca de la Biserica si-ii lovit pe la spate.
  Pastor la Romani mai este in pericol cand i-si pune mainile peste-un bolnav si bolnavul nu se vindeca, cand nu se roaga pentr-un bolnav,mai este in pericol atunci cand predica, si-atunci cand nu predica. Un OM pe care Dumnezeu il pune la cel mai puternic examen, foc, test, il ingaduie pastor la romani.

 69. Mai adaug una:

  Pastorul Roman este in pericol cind merge la Starbucks si cheltuie 10000 de dolari pe cafei.
  hmmm, sa zicem ca cafeaua face $4, daca merge la Starbucks in fiecare zi, ai trebuie aproape 7 ani sa cheltuie $10 000!
  🙂
  Costica Alex Sandu are dreptate cind spune:
  „Cand Dumnezeu vrea sa pedepseasca un om, il face pastor la romani(s-in-special la Elim, Phoenix, Arizona).”

  Fraza de mai sus ar trebui sa primeasca un premiu.

 70. Daca parintii isi invatau copiii limba romana, vorbit si scris ( nu la nivel academic ), atunci nu mai era nevoie de predica in limba engleza !!!

 71. megan,

  faptul ca vorbesti prostii cu accent agresiv, denota faptul ca ori nu esti crestina, ori ai probleme serioase cu pocainta, motiv pentru care s-a abatut intunericul peste mintea ta.
  Si mama care este insarcinata si fatul care se dezvolta in pintecele mamei au dreptul sa traiasca, dar in niciun caz nu omori copilul in pintece, pentru faptul ca sarcina pune in pericol viata mamei. Daca mama moare din cauza sarcinii, inseamna ca i s-au sfarsit zilele pe pamant, iar pentru cei ramasi Dumnezeu va purta de grija.

  ” Nu este dragoste mai mare ca, cineva sa-si dea viata pentru prietenul sau ”

  Mama crestina isi va da viata pentru pruncul ei ca, el sa se nasca si sa traiasca si nicidecum nu-l va omora ca, sa traiasca ea.
  Deci, avortul este interzis sub orice forma.

 72. A Friend

  Gabi,

  Nu-i necesar sa cheltui $10,000 pe ‘cafei’ la Starbucks 🙂
  O masina Delonghi sau ceva similar, si o punga de cafea de la Costco, si iesi pe la $.50 pe pahar.

  Unde dai si unde crapa 🙂

 73. Eu

  Zece creştini mititei se-mpărţeau în două,
  Unul nu ţinea cu ei şi-au rămas doar nouă!

  Nouă creştini s-au gândit că e timpul copt
  Să-ngrijească de săraci, şi-au rămas doar opt.

  Opt creştini au observat anumite fapte,
  S-au pornit pe criticat, şi-au rămas doar şapte.

  Şapte creştini erau „buni” însă unul trase
  Nişte halbe la măsea, şi-au rămas doar şase.

  Şase credincioşi „de rang”, nu de la opinci,
  Unul a fost ofensat şi-au rămas doar cinci.

  Cinci creştini „evlavioşi” se distrau la teatru,
  Unul nu s-a mai întors, şi-au rămas doar patru.

  Patru sfinţi filozofau zilnic între ei,
  Unul a vorbit prea mult, şi-au rămas doar trei.

  Trei creştini se tot gândeau care-i mai de soi
  Să-l aleagă predicator, şi-au rămas doar doi.

  Doi creştini… iar cel mai mic cam iubea tutunul.
  A plecat nepocăit, şi-a rămas doar unul…

  Un creştin, doar un creştin…, unul ca şi noi,
  A vorbit despre Isus, şi-atunci au fost doi.

  Doi creştini când s-au rugat, Domnul le-a dat rouă.
  Harul Lui a fost bogat, şi-au ajuns la nouă.

  Nouă creştini s-au unit pentru mărturie,
  Şi-au crescut, s-au înmulţit, şi-s acum o mie!!!

  Înţelege, frate, azi, că nu-ţi spun poveşti.
  Că din soiul ăstora poate şi tu eşti.

  Ori eşti martor, martor viu, şi iubeşti lucrarea,
  Ori eşti cu echipa rea, cea cu demolarea…

 74. Radu, una din cauzele care au dus la situatia din biserici o gasesti in prima fraza a comentariului meu. Daca oamenii s-ar pocai cu adevarat, si ar traii o viata sfanta (nu numai la biserica, ci in fiecare zi !), problemele si neintelegerile ar dispare, s-ar topii ca gheatza cand sufla vantul cald de primavara…….

  Sa fi binecuvantat !

 75. johann h.edelman

  Dintre voi toti care ati scris aici am doua intrebari ,sau poate trei ;
  -este acelasi lucru cind spui biserica sau adunare din unghi biblic vorbind ?
  -definitia bisericii
  -definitia adunarii .

 76. tiby

  Gabi iara dai cu „bota in balta”. Da neintelept poti sa mai fi.. Trebuia sa mai adaugi ca un pastor e acolo sa slujeasca nu sa ii se slujeasca ! Sa aiba grija de turma, etc…
  Nu are nimeni nimic daca are masina noua sau casa noua sau ce vrea el…atata vreme cat e aproape de nevoile „oilor”…
  Si nu mai duce o minciuna (sau barfa) mai departe ca te faci partasi minciuni ($10000 la coffe…)
  Ti-am mai spus ca ar trebui sa nu sari ca musca-n lapte…mai ales ca nu sti nimic de ce se petrece aici.
  Si are dreptate cel ce ti-a spus… nu face atac la persoana..
  Un lucru nu uita, vei da (vom da) socoteala de FIECARE cuvanta in fata lui Dumnezeu !

 77. viorel chis

  Gaby scrie ;”Pastorul Roman este in pericol….”,dar daca sintem sinceri cu noi insine si realisti de credinta si pretentia ce o avem nu trebuie sa fie in pericol nimeni !!!!Sa nu uitam de mesajul scris in 1 Petru capitolul 4;”Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Hristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin.12 Prea iubitilor, nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca sa va incerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi:
  13 dimpotriva, bucurati-va, intrucit aveti parte de patimile lui Hristos, ca sa va bucurati si sa va veseliti si la aratarea slavei Lui.
  14 Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi.
  15 Nimeni din voi sa nu sufere ca ucigas, sau ca hot, sau ca facator de rele, sau ca unul care se amesteca in treburile altuia.
  16 Dimpotriva, daca sufere pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta.
  17 Caci suntem in clipa cind judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfirsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
  18 Si daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?
  19 Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu, sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine.”
  Mesajul este simplu si pe inteles ,dar stim ca azi apar si mici defectiuni si anumite pretentii si atunci nu este problema ca ;”Pastorul Roman este in pericol cind merge la Starbucks si cheltuie 10000 de dolari pe cafei….”Problemele sint cu multul mai grele si pericolul apare din alte parti si ele vor continua atita timp chit Satana alaturi de slujitorii lui se prefac in ingeri de lumina;2 corinteni 11;”14Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
  15Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.”Dar sa nu uitam de indemnul din 1 Petru capitolul 5;”1 Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos, si partas al slavei care va fi descoperita:2 pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de buna voie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un cistig mirsav, ci cu lepadare de sine.
  3 Nu ca si cum ati stapini peste cei ce v-au cazut la imparteala, ci facindu-va pilde turmei.
  4 Si cind Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa, care nu se poate vesteji, a slavei.”
  Deci totul ajunge cu bine chind turma ajunge sa fie pastorita de buna voie si in puterea pildei !Si speram ca acest lucru ajunge bine inteles fiinca stim ce este scris in versetul 4.

 78. Draga Elisabeta,

  Nu m-ai ofensat absolut de loc si nu pot decit sa-ti multumesc pentru rugaciunile tale. Am nevoie de ele si niciodata nu sint prea multe. Eu nu ma laud ca am sa fac asta pentru tine deoarece nu sint un om al rugaciunii, ci mai mult al studiului si inchinarii.

  Din pacate iar nu faci sens in ceea ce spui; si asta deoarece cuvantul „ce-i” din expresia „ce-i acolo” al meu e forma prescurtata a cuvintelor „ce ai acolo” si este cit se poate de corect.
  Cuvantul „cei”(scris legat) care-l vrei tu, are mai multe forme si poate fi un adjectiv, articol sau pronume si nicidecum nu se aplica in expresia „ce ai acolo”.
  http://dexonline.ro/definitie/cei

  Asa ca raman la invatatura lui Pavel, si ar trebui s-o studiezi si tu.

  „Se poate sa ne rugam cind nu intelegem predica”. Esti naiva.
  Asta ar fi o insulta la dresa vorbitorului si apoi s-ar putea sa adormi. Nu poti cere asta tinerilor desigur.

  Let’s stop here.

  God Bless You.

 79. Nu e chiar asa simplu. Se vede ca nu ai copii mari.

  Fetita mea a venit in America la 4 ani si vorbea perfect romaneste. A crescut cu bunicii care vorbeau numai romaneste. Acum la 20 de ani, abia mai poate face o fraza in romaneste. In schimb am intilnit o profesoara de engleza, romanca, crescuta in America si care vorbea romaneste fara accent.

  Nu santem toti la fel.

  God Bless.

 80. Pingback: 3 postări în Top 10 WP (23.09.2011) « Romania Evanghelica

 81. Pingback: Anatomia hiperpocăinţei (20) Remus şi Rahela « Vindecătoru

 82. fany

  cu durere in suflet ,dupa toate aceste comentarii pro si contra despre viata bisericilor si a ”ocupantilor”’
  ei ma pot pronunta ca ” Ne” trebue multa Sfinta Pocainta si in primul rind ma indrept spre „EU”l meu si apoi spre toti participantii la maratonul trairii prin valea plingerii

 83. Dilema

  Si Dumnezeu Sfantul cred ca se mira in ceruri de bogatia de prostie ce-ti iese din gura, draga Remus. Ai auzit vreodata expresia: stop digging? Daca esti consecvent principiului pe care il enunti (corect de altfel in esenta) ca Dumnezeu hotaraste zilele unui om, atunci cand te ia criza de rinichi sau se misca piatra de la fiere, nu te du la doctor, rabda, indura frate, daca ao heart atack, de ce sa cheme ambulanta sa te resusciteze?! …daca oricum „ti s-au gatat zilele pe pamant”, de ce „fortezi” mana Domnului?! Stop digging frate, before the Lord Himself will!

 84. Dilema

  Nu fi credul si naiv, draga Dan. Tu chiar crezi (inca) ca in Pentagon a intrat un avion? Sau ca gemenii s-au prabusit ca urmare a impactului aeronavelor?! Si sa nu-mi spui ca esti in totala necunostinta de cauza in ce priveste manipularea maselor, controlul populatiei, new world order, etc. Pe naivi ca tine, mizeaza cei ca si din grupul Bilderberg for instance, pe naivi care inca privesc toate acestea ca simple „teorii conspirationiste” uuuuuuuu. Get real man.

 85. Tiby , toate acuzatile pe care le-am adus au fost facute via email de unii membrii de la adunarea Elim, care au facut greseala sa corespondeze cu o persoana dezichilibrata psihic, pe numele Ioan Pop( din Cluj) care la rindul lui le-a facut publice.

  Stiu ca adevarul supara, in special cind descopera mincinosii.
  Eu numai am repetat acuzatile aduse de stimabilii Oniga si Basa. Nimic mai mult.
  Si in nici un caz nu am spus ca le-am crezut.

 86. Corect! Biblic, asa trebuie sa fie un pastor. Teoria suna foarte bine dar pe toti ne cam omoara practica. Pavel: m-am facut un nimic ca sa se vada mai bine Hristos. Si Pavel a fost cineva. Pavel s-a „laudat” ca nu a fost povara la frati, ci a muncit sa se poata intretine. Nu sunt de acord cu pastoria ca si cariera sau slujba platita. Fara bani si fara plata trebuie vestita Evanghelia. Unii ar zice: apoi frate draga, cum sa fie si pastor si sa si munceasca? Uite cum vad eu treaba: slujbele in biserica se pot imparti intre frati. Consider ca sunt foarte multi frati competenti si sinceri ce s-ar oferi voluntari, pe gratis, sa se ocupe de vizite in familie, vizite la bolnavi, sa caute romani neevanghelizati in comunitatea din Phoenix si alte lucruri necesare. Atunci pastorul nu ar avea o sarcina asa de grea pe umeri si ar putea sa se ocupe si de altceva, ca un job real. Pastorii romani de pe aici se mai pot compara cu jucatorii de fotbal ce prind mingea si nu o mai lasa, alearga cu ea pana obosesc sau iau una peste picioare si cad. Nu le place jocul in echipa. Li se pare ca orice nou venit arata ca un uzurpator sau are interese de a se cocota pe ceva scaun mai inalt, daca doreste sa spuna un cuvant. Asa ca incep sa apere scaunul, unii doar dintr-un acces de paranoia, altii pe buna dreptate, dar, totusi, incorect! Cine e pus de Domnul in slujba si face voia Lui, va sta exact cat Dumnezeu vrea! Nu vad de ce ar tine atat la pozitie. Dar, cand apar banii la orizont, oricine ar fi, nu vrea sa fie „concediat” si „sa iasa din paine”. Banul si puterea corup pe oricine nu vegheaza in pocainta. Cum treaba aceasta este cam generalizata in comunitatile romanesti, a nu se interpreta ca atac la persoana sau stiu eu ce. Dumnezeu sa aiba mila de toti, sa vada lumina cea adevarata….

 87. Drago , Dilema.
  He he he. Daca conspiratile „dezvaluite” de acest francmason ar fi adevarate si francmasoneria ar fi asa de „puternica” , chiar crede cineva ca acest clip ar fi on youtube ptr. mai mult de 20 de secunde????

  Sa fim seriosi.

  Vorba unuia ” ba pocaitilor, cititi biblia „

 88. Elisabeta, dupa Budapesta, Bucurestiul este orasul cu cei mai multi maghiar,apoi vin orasele lor din Ungaria,stiai acest lucru?
  Cit despre Nicu Moga, sunt in perfecta concordanta cu gindirea lui.Apropo, si eu sustin ca este cea mai mare greseala sa nu invete parintii romani limba romana pe copii lor. Asa vor disparea bisericile romanesti. Daca va uitati in arhivele penticostale, la Conventia de la Phoenix, Az, cind pastorul Leonard Semenea afirma despre vorbirea in engleza in bisericile noastre, spunind: „sa-si ia valizele si sa plece la Cluj”.Ei aceste cuvinte erau pentru mine, in urma unor discutii avute anterior, dar curios, nu direct cu el.Eu aduceam aceeasi critica despre faptul ca neinvatarea limbii romane va fi spre desfintarea bisericilor romanesti si ca vina este atit a parintilor cit si a celor care accepta si predica in engleza in biserica. Si am folosit ca argument o afirmatie a pastorului R.Wurmbrand, care spunea: poporul evreu a fost dispersat 3000 de ani petot globul, dar, sub nici o forma nu a renuntal la limba si si in ziua de azi se roaga numai in limba lor. Probabil ca nu este ales degeaba ca popor a lui Dumnezeu. Si ca o curiozitate, am mai stat „prieten” al bisericii inca 5 ani, nu era singurul motiv, dar cei care vorbesc de la mvoane trebuie sa aiva mare grija ce spun.Parerile lor personale pot afecta fara sa-si dea seama.Pentru asta cred ca trebuie vorbit numai din biblie si vorbit numai in limba ascultatorilor, atunci cred eu puterea mesajului va fi maxima. Oparere personala.Fiti binecuvintati.

 89. Dilema

  Gabi, nici eu nu prea dau prea mare greutate celor spuse de acest individ, dar eu vorbeam asa in general de 9/11 si de new world order, etc si de naivitatea si credulitatea unora in general vis a vis de aceste chestiuni.

 90. mike

  @ Lidia Ma faci sa zimbesc cind spui- Exista un grup mare de romani necredinciosi in localitatea noastra ..dar nimeni nui cauta.- Sora mea ,,pocaita ” de cind o stiu si eu un nepocait ,nu numai ca nu ma cautat ,dar a profitat de mine –a pus casa mea din Sibiu pe numele ei , aluat 8 Ha. de pamint care trebuia inpartit cu mine si culmea a luat piatra de mormint al mamei mele (desigur si ei )si a inmormintat acolo pe sotul ei fara aprobarea mea ( eu am intretinut-o pe mama si tot eu am cumparat locul de veci si cheltuiala de inmormintare tot pe bani mei) Nu faptul ca a luat casa si pamintil m-a suparat ci faptul ca a necinstit memoria mame . Aici in America am dat peste ,,pocaiti” care m-au inselat si nu doar unul, ci multi.profitind de bunatatea mea , confudind cu prostie. Nu trebuie sa ma caute nimeni ma descurc singur cu DUMNEZEU– dar, eu trebuie sa vad la ei ceva deosebit –compotament in ADEVAR ,inbracaminte ,blindete , dragoste neprefacuta ,RABDAREA SFINTILOR? etc., care sa ma atraga catre ei. Ei folosesc fraza –fa-mi asta in numele DOMNULUI. si am facut asa de multe ori pina m-au scos din papuci si am zis si eu -fa-mi si tu mie ceva in numele DOMNULUI si sintem chit si egali in fata DOMNULUI. Mai merg si la o bis. pent. si multi ma indeamna sa ma pocaiesc , le spun , pocaiti ca unii dintre ei nu vreau sa ma fac , dar ei replica –nu te uita la oameni( adevarat nu trebuie sa ma uit la,, oameni”.)dar, ma uit la cei predati DOMNULUI caci( ei au murit si nu mai traiesc ci ISUS traieste in ei)??? (Ap. Pavel Galateni-2-20). Cred ca aici e problema ,atita timp cind il dam afara pe ISUS din noi, nu mai sintem ai LUI, ci ne facem robi celuilalt stapin si.devenim ,,pocaiti” -NEPOCAITI. iar cu astia (1 Corinteni -5-11) Certurile si desbinarile si ruperile , dovedesc acest trist adevar. Ce e de facut cred ca o stim cu totii, dar practica ne omoara –vorba brunetului. God bless you.

 91. Frate Zaharia
  Este mai mult decât evident că trebuie să citești Scriptura și să frecventezi biserica mai des. Ești cu totul rupt de realitățile bisericii și de cunoașterea Scripturii. Evident că ai un dispreț deosebit pentru pastori și slujba lor. După părerea dumneatale pastorul nu are un „job real” și ar trebui să muncească în altă parte și să te slujească pe gratis. După câte cunosc eu despre dumneata, nu numai că nu prea dai pe la biserică, dar nici n-o spirijinești financiar. Cred că ar fi mult mai bine să-ți vezi de familie, să te pui să citești și să studiezi Scriptura și frecventezi biserica. Uite că mai sunt pastori care nu țin nici la poziție și nici la salarul de care vorbeai. Ar trebui să fii fericit că ai scăpat de el…

 92. O actiune purtata de un guvern, agentie , corporatie, cit si o persona individuala are intodeauna un scop: de a avea un cistig – fie material, fie de a cistiga influenta, popularitate, de a cuceri noi teritori s..a.m.d Spune-mi si mie ce a cistigat America de pe 9/11?? Logic vorbind , evenimentuul 9/11 nu poate fi explicat in termeni conspirationisti pentru ca nu face nici un sens. I-mi pare rau ca tu consideri asta naivitate!! Nu contest faptul ca exista oameni care cred in conspirati pentru ca ei ( insusi) sint inclinati sa comita ( si daca au putere o si fac) aceste manipulari. Eu nu apartin acestei categori, , resping orice sensationalism ce nu face sens si nu poate fi explicat in termeni logici.

 93. DRAGO

  Gabi,Dan & Dilema,
  ..Se pare ca „flacarile de lumina” ( a se citi .sursele informative)se extind tot mai mult si….credulii se inmultesc deasemenea.
  Cand slujitorul lui Ilie a vazut un „nor,ca o palma de om” Ilie ia zis:”spune lui Ahab; Inhama,si pogoara-te,ca sa nu te opreasca ploaia”.
  Iata inca doua „surse”
  1-Actiunea ce se desfasoara in prezent la ONU(Palestinienii contra Israel)
  2- O noua prezentare in 17 puncte de catre..aceiasi ori alta sursa de informatii tip masonic.
  EVENIMENTELE VIITOARE , ADUSE LA LUMINA

  Confesiunile zguduitoare ale unui mason de rang înalt ce este învins de boală
  Un mare magnat al ţiţeiului – un mason de rang înalt din cadrul sinistrului grup
  ultrasecret Bilderberg este bolnav de cancer într-un stadiu terminal şi se află în SUA. De
  curând, fiind plin de remuşcări pentru tot răul pe care l-a făcut, el şi-a deschis inima în
  faţa pastorului Lindsey Williams, care apoi a dezvăluit public confesiunile sale
  săptămâna trecută. El i-a relatat cu limbă de moarte pastorului unele dintre evenimentele
  care urmează să se abată peste noi toţi în anul următor (2012) şi totodată a spus că înainte
  de preluarea conducerii lumii de către sinistra grupare satanică intitulată “Noua Ordine
  Mondială”, vom fi conduşi, aşa cum de altfel se spune şi în Apocalipsă, de către chinezi,
  care după cum ştim sunt rasa cu pielea galbenă. El a adăugat că deşi China va părea că
  este noua superputere, cei care o vor conduce din umbră, sau altfel spus Adevăraţii
  Stăpânitori, vor fi bancherii care fac parte din sinistrul grup al aşa-zişilor “iluminaţi”, ce
  vor rămâne ascunşi, pentru ca acţiunile Chinei şi ale chinezilor să apară în prim-plan, în
  timp ce aşa-zişii “iluminaţi” vor acţiona aşa ca şi până acum, folosind acest paravan pus
  la punct cu viclenie.
  În cele ce urmează, oferim un rezumat ale acestor confesiuni, ce includ şi alte dezvăluiri
  despre unele fapte ce sunt plănuite de Francmasoneria mondială şi care ne sunt puse la
  dispoziţie nu de către mijloacele mass-media, care cenzurează în permanenţă astfel de
  ştiri jenante, ci de către mass-media alternativă, care din fericire nu este controlată de
  masoni.
  Punctul 1.
  În cel mult doi ani de acum încolo, va fi plănuită şi dusă la îndeplinire o lovitură militară
  fulgerătoare asupra Iranului, ce va declanşa apoi un război care la scurt timp după aceea
  va face să se dezlănţuie cel de-Al Treilea Război Mondial. Aşadar, atunci când războiul
  împotriva Iranului va porni, va izbucni totodată şi cel de-Al Treilea Război Mondial, care
  va face să intre în luptă mai multe ţări ale globului şi în felul acesta noua conflagraţie
  mondială se va generaliza şi va face milioane de victime.
  Punctul 2.
  Dolarul american va fi cu siguranţă mort până în anul 2012. Totodată, la scurt timp după
  aceea, şi celelalte valute vor fi aproape complet lipsite de valoare, deoarece “iluminaţii” şi
  Francmasoneria mondială vor introduce o nouă Monedă Unică globală. Această nouă
  Monedă Unică globală va apare la scurt timp după ce atât dolarul american, cât şi moneda
  euro vor cădea. Lumea aşa cum o ştim acum va fi complet diferită până la sfârşitul anului
  2012. Complotul urzit din umbră ce vizează distrugerea valutelor este în curs de
  implementare, aşa că este cel mai bine să vă retrageţi neîntârziat banii din bănci, să urmăriţi
  să cumpăraţi aur sau argint, deoarece preţul acestor metale rare va atinge în curând preţuri
  astronomice, aşa cum nu au existat niciodată până în prezent!
  Acest mason de rang înalt a spus: “În cel mai scurt timp, chinezii şi China vor fi cei mai
  puternici”. China va fi unealta docilă prin care se va urmări întronarea la nivelul acestei
  planete a Noii Ordini Mondiale. Atât liderii, cât şi populaţia Americii vor fi reduşi la un
  statut inferior, care poate fi asemănat cu statutul actual al Lumii a Treia. În mod foarte
  semnificativ, Timothy Geithner, secretarul trezoreriei Statelor Unite, vorbeşte fluent chineza,
  iar Kevin Rudd, fostul prim-ministru al Australiei şi actualmente ministru de externe
  vorbeşte fluent mandarina. În cel mult doi ani de acum înainte, aproape că nu vom mai
  recunoaşte Statele Unite ale Americii. Elita din umbră a “iluminaţilor” va accelera cât va
  putea procesul de subjugare a maselor de oameni de pe această planetă. Se va urmări
  introducerea cip-ului RFID obligatoriu la cât mai mulţi locuitori ai acestei planete. La capătul
  acestor doi ani (respectiv la sfârşitul anului 2012), masele mari de oameni vor fi aduse într-o
  stare de debusolare completă şi vor fi atât de sărace, încât nici măcar nu vor mai fi în stare să
  se răzvrătească. Instalaţiile secrete HAARP vor acţiona de la distanţă pentru a genera prin
  intermediul anumitor energii psihotronice o stare ciudată de hipnoză şi letargie globală, care
  va afecta minţile imensei majorităţi a fiinţelor umane care trăiesc pe această planetă. Prin
  intermediul instalaţiilor HAARP, fiinţele umane vor fi aşadar scufundate într-o stare ciudată,
  letargică, ce va atrage după sine o obnubilare şi o diminuare a voinţei, iar aceasta le va face
  să nu reacţioneze, chiar şi atunci când condiţiile de viaţă ale maselor mari de oameni se vor
  înrăutăţi din ce în ce mai mult. Imensa majoritate a fiinţelor umane se vor comporta întocmai
  ca nişte “legume”, ca şi cum ar fi sedate, robotizate şi inerte.
  Punctul 3.
  Aurul şi argintul vor fi şi vor rămâne singurele valori pe care oamenii se vor mai putea baza.
  Ştiind aceasta, realizaţi urgent conversia în aur a activelor şi a banilor de care dispuneţi. Realizaţi
  aceasta cât mai urgent posibil. Nu lânceziţi şi nu vă îndoiţi, pentru că “iluminaţii” au de gând să
  facă să se prăbuşească în continuare, foarte curând, toate băncile. Se va intra într-o stare de
  depresiune economică şi atunci vom deveni cu toţii foarte săraci, în cel mult doi ani de acum
  încolo. Fie că vrem, fie că nu vrem, mulţi dintre noi vom fi obligaţi să îmbrăţişăm modul
  ţărănesc de viaţă, pentru că nu vom mai putea să locuim la oraş, datorită sărăciei în care ne vom
  afla.
  Nu speraţi că veţi putea depinde de bunurile imobiliare, deoarece şi piaţa acestora se va
  prăbuşi în curând, căci oamenii nu vor mai avea cu ce să cumpere case şi ca urmare,
  preţul actual al bunurilor imobiliare se va prăbuşi. Nu este cazul să spere cineva că va
  putea să trăiască din averi, din moşteniri sau din investiţii, căci toate acestea vor dispărea
  atunci când băncile se vor prăbuşi şi vor da faliment una după alta.
  Punctul 4.
  În curând, petrolul brut va ajunge 150-200 dolari barilul, în următoarele câteva luni
  Punctul 5.
  Băncile orchestrează criza ipotecilor bancare care va fi reglementată prin actul care a fost
  validat de Congresul SUA cu două săptămâni în urmă şi care le permite băncilor să ia în
  stăpânire casele datornicilor fără a avea nevoie de alte împuterniciri. Dacă aveţi ipotecă,
  achitaţi-o acum sau vindeţi-vă casa pentru a vă putea permite să plătiţi integral suma pentru o
  altă locuinţă, chiar dacă cu banii rezultaţi din vânzare o să cumpăraţi doar o garsonieră.
  Asiguraţi-vă încă de pe acum că locuinţa voastră, chiar umilă, este achitată integral, căci în
  curând milioane de oameni îşi vor pierde casele.
  Punctul 6.
  Legea Sănătăţii ce a fost promovată de Preşedintele Obama este totodată un instrument
  perfid de control ce este dictat de către bănci şi va fi pus în aplicare de către societăţile de
  asigurare. Preluarea controlului de către Guvern asupra armelor de foc ale americanilor
  precum şi eutanasia sunt totodată ascunse în această lege perfidă.
  Punctul 7.
  Guvernul SUA a dat cu mai mulţi ani în urmă canalul Panama Chinei, iar aceasta a fost o
  strategie a Consiliului de Relaţii Externe (CFR) şi a Comisiei Trilaterale
  Punctul 8.
  Este necesar să ştiţi că la ora actuală China deţine deja toate porturile greceşti.
  Punctul 9.
  Actualmente China deţine 90% din toate mineralele rare ale pământului şi utilizează
  felurite componente pentru tehnologii, pentru arme, etc. etc.
  Puţini ştiu că la ora actuală China produce 80% dintre componentele armelor pentru
  armata SUA. Este incredibil, dar adevărat. La ora actuală SUA se află la mila Chinei!
  Punctul 10.
  China este cel mai mare extractor de resurse minerale naturale care există la nivel
  mondial. Ea deţine mai mult de jumătate din exploatările miniere din Australia. China
  deţine totodată exploatări miniere în Africa, în SUA, în Orientul Mijlociu, în Canada.
  China deţine un monopol de 90% asupra tuturor mineralelor rare ale pământului!
  Punctul 11.
  China face tranzacţii cu toate monedele importante ale lumii, devenind extrem de bogată
  în numerar şi în felul acesta, ea poate cumpăra şi vinde în orice monedă
  Punctul 12.
  Puţini ştiu că Rusia este cel mai mare producător de petrol şi gaze. Ştiind aceasta, trebuie
  să fim foarte atenţi asupra a tot ceea ce se petrece atât în Rusia, cât şi în China. Dat fiind
  faptul că au interese majore cu aceste ţări, americanii nu vor câştiga niciodată un război
  împotriva lor, deoarece SUA şi-a mutat toată industria de producţie în China.

  Punctul 13.
  Elitele aşa-zişilor “iluminaţi” alcătuiesc guvernul negru din umbră. Împreună cu globaliştii, ele
  doresc să declanşeze o criză de mari proporţii în Orientul Mijlociu în următoarele câteva luni.
  Banca Goldman Sachs împreună cu City Bank şi FMI se focalizează deja asupra Iranului. Aceste
  bănci se dedau la felurite manevre murdare din culise cu scopul de a paraliza financiar Orientul
  Mijlociu înainte ca trupele NATO ce vor fi comandate de către elita aşa-zişilor “iluminaţi” să
  atace.
  Trebuie, de asemenea, să fiţi conştienţi de faptul că SUA şi Europa au vândut de curând
  computere virusate Iranului, iar aceasta a fost o lovitură mârşavă în mod abil premeditată.
  Toate acestea arată că se exercită din umbră felurite acţiuni de sabotare a Iranului, tot aşa
  cum s-a făcut şi în cazul Irakului şi totodată se fac pregătiri pentru un atac fulger
  împotriva Iranului, care atac va izbucni atunci când “iluminaţii” vor considera că a sosit
  momentul, pe neaşteptate.
  Punctul 14.
  “Iluminaţii” vor să implementeze la nivelul acestei planete sinistrul proiect satanic
  “Devil’s Mesia” (“Mesia Diavolului”). În realitate, acesta este o acţiune sub acoperire
  prin care “iluminaţii” vor, de fapt, să facă posibilă apariţia sinistrului Antichrist. Ei nu îl
  numesc Antichrist pentru a nu trezi suspiciuni prea mari şi tocmai de aceea au intitulat, în
  mod viclean, acest proiect satanic “proiectul Devil’s Mesia” (Mesia Diavolului – sau
  altfel spus, “unsul” sau mesagerul lui Satana).
  Magnatul cel bolnav de cancer care se află într-un stadiu terminal a mai spus:
  “De curând, “iluminaţii” au decis că trebuie să ne descotorosim cât mai repede de
  Dumnezeu şi de tot ceea ce se manifestă prin El pe această planetă, pentru a întrona
  neîntârziat Noua Ordine Mondială”.
  Acest magnat a spus că “Mesia Diavolului” (“Devil’s Mesia”) înseamnă, înainte de toate,
  perversitate multiplă şi totală care trebuie să fie acceptată ca un mod normal de viaţă de
  către toţi locuitorii acestei planete. Homosexualitatea, drogurile, pedofilia şi sexul
  animalic, abject şi lipsit de afectivitate sau iubire trebuie să predomine în cel mai scurt
  timp pe această planetă. Pentru aceasta, “iluminaţii” au decis că mai întâi trebuie să
  implementeze, pe tot globul, toate formele de perversiune, urmărind să îi năucească pe
  oameni şi să îi facă să nu îi mai intereseze iubirea, care trebuie, în viziunea lor satanică,
  să fie înlocuită doar cu sexul. Ei se gândesc să acţioneze în modul acesta abject şi pervers
  deoarece şi-au dat seama că nu îl pot aduce pe “Mesia Diavolului” (“Devil’s Mesia”)
  acolo unde va exista un popor drept, care crede în Dumnezeu şi care respectă în
  continuare valorile spirituale şi morale. Mai întâi, “iluminaţii” vor urmări să pervertească
  toate popoarele acestui Pământ şi după aceea vor alege care va fi poporul cel mai
  pervertit şi acolo îl vor face să apară, fiind susţinut de ei şi de toate mijloacele mass-
  media, pe “Mesia Diavolului” (“Devil’s Mesia
  Punctul 15.
  Cei care s-au autointitulat “iluminaţii” fac presiuni pentru a institui o aşa-zisă religie unică a
  lumii (One World Religion) şi pentru aceasta creează organizaţii fantomă cum ar fi Consiliul
  Naţional al Bisericilor, care este finanţat din umbră chiar de către aceste organizaţii satanice
  masonice, cum ar fi fundaţiile evreilor Rockfeller, Carnegie şi Ford.
  Este interesant de observat că la ora actuală crearea unor aşa-zise comunităţi religioase de
  către aşa-zişii “iluminaţi” este un factor cheie în promovarea unui fals ecumenism ce se
  urmăreşte să fie întronat prin intermediul unor astfel de consilii şi fundaţii în care nu sunt
  incluşi oameni care cred în Dumnezeu, ci fiinţe umane corupte, perverse şi avide de câştiguri
  financiare fabuloase. Astfel de iniţiative-fantomă ce se bazează pe clerul corupt au preluat
  deja majoritatea bisericilor din Statele Unite. Rămâi pur şi simplu uimit, şi la prima vedere
  nu îţi vine să crezi atunci când descoperi modul mârşav, viclean, pervers în care astfel de aşa-
  zise iniţiative religioase sunt create pentru a aduce, chipurile, cuvântul Domnului Dumnezeu
  sau sunt promovate, zice-se tot în numele lui Dumnezeu, cu toate că este clar pentru oricine
  vrea să vadă că în realitate ele urmăresc să deturneze pe adevăraţii credincioşi atât în anumite
  zone din Statele Unite ale Americii, cât şi în Irlanda şi mai recent în arhiepiscopia
  Westminster din Anglia. Astfel de “iniţiative religioase” viclene urmăresc să conducă
  omenirea către o aşa-zisă Biserică atotcuprinzătoare, din care însă Dumnezeu va lipsi în
  realitate.
  Punctul 16.
  Deja au fost votate ordonanţe care sunt supranumite “hotărâri locale” (ele au fost chiar
  adoptate în unele state din SUA) care îl împuternicesc deja pe şeriful districtului să vină şi să
  pună lacătul pe o biserică în cazul în care se face o reclamaţie împotriva acestei biserici, mai
  ales împotriva pastorului ei, de îndată ce acesta vorbeşte împotriva homosexualităţii,
  împotriva anumitor vicii, sau ia atitudine împotriva pedofiliei. În felul acesta, prin uneltele
  lor mârşave, “iluminaţii” pot prin astfel de ordonanţe să închidă bisericile în afara oricărui
  proces legal şi ei acţionează în felul acesta aşa cum se acţiona mai demult în China.
  Punctul 17.
  Acest magnat al petrolului a mai spus: “, care oricum au deja un control aproape complet
  asupra mijloacelor mass-media, plănuiesc să obţină un monopol complet în acest domeniu,
  pentru a implementa cât mai repede Noua Ordine Mondială. Deja ei au corporaţii mass-
  media ce sunt deţinute de anumite grupări masonice. Aşa-zişii “iluminaţi” plănuiesc cu
  premeditare să distrugă civilizaţia prezentă. La ora actuală, elitele masonice mondiale în
  cârdăşie cu aşa-zişii “iluminaţi” controlează nu numai Rusia, dar şi China, şi controlează din
  umbră în totalitate atât pe preşedintele SUA (Obama), cât şi congresul SUA. Dat fiind faptul
  că Congresul SUA este controlat din umbră de Francmasoneria mondială în cârdăşie cu aşa-
  zişii “iluminaţi”, aceştia vor urmări să bage pe gât poporului american “Cyber Security Act”
  (Legea securităţii cibernetice), prin care vor putea cenzura după bunul plac informaţia ce se
  publică pe internet, precum şi Carbon Tax Act (Legea taxei pe emisiile de dioxid de carbon),
  prin care vor impune o taxă pe emisiile de dioxid de carbon, sub pretextul înşelătoriei cu
  “încălzirea globală”. Apoi, contribuabilii americani naivi şi manipulabili vor fi rugaţi să
  salveze ţara din ghearele crizei ipotecare şi prin aceasta vor fi “jumuliţi” de ultimele resurse
  financiare şi vor aduce pe tavă în jur de trei trilioane de dolari marilor bănci, care vor înghiţi
  aceste sume şi le vor folosi după cum vor aşa-zişii “iluminaţi”. Băncile mari vor urmări să
  distrugă băncile mici care fac eforturi să salveze economiile în anumite ţări. Aşa-zişii
  “iluminaţi”, care sunt de fapt nişte mega-zarafi sau, altfel spus, nişte mega-cămătari ai
  planetei, nu vor permite însă aşa ceva. Pentru ei, jocul este crud, este lipsit de fair-play şi
  înseamnă înainte de toate dobândirea prin orice mijloace a unui control total al tuturor
  banilor, inclusiv un control al banilor tăi, al casei tale, al maşinii tale, al întregii tale intimităţi
  şi chiar al vieţii tale. În curând, se va impune ca obligatorie implementarea sinistrului cip
  RFID.

  1- Actiunea ce se desfasoara in prezent la ONU( Palestinienii contra Israel).
  2-O noua prezentare in 17 puncte..de un alt personaj masonic sau..acelasi…

 94. Dilema

  Draga Dan, spui: „Spune-mi si mie ce a cistigat America de pe 9/11?? Logic vorbind , evenimentuul 9/11 nu poate fi explicat in termeni conspirationisti pentru ca nu face nici un sens.”

  Iti dau un raspuns scurt deocamdata, deoarece sunt pe fuga, dar putem dezvolta ulterior. Este vorba de inducerea fricii si terorii in mase, care astfel vor accepta tot mai mult restrangerea libertatilor individului, controlul, supravegherea, si stim cu totii ce fel de teren se pregateste astfel, pentru ce vremuri si pentru cine si cu ce scop. Restul e in Scriptura, draga Dan, nu-i nici senzationalism, nici conspirationism.

 95. Culmea e ca nu-s fericit. Mahnit ca s-a ajuns aici. Nu vad de ce pastorirea unei biserici ar fi un job. E un act de sacrificiu pentru Domnul! Nu oricui ii e dat sa faca asta FARA BANI SI FARA PLATA. Cine vrea sa se dedice si sa isi traiasca viata pentru Domnul trebuie sa uite de interese personale, ambitii, egoism, partiniri, etc. Din moment ce vorbeam in general nu vad de ce ati schimba subiectul si va legati de persoana mea. Dar nu conteaza oricum. Stiu si altii mai bine ca mine, poate, cat merg la biserica si ce bani nu dau. Cred ca sunt cel mai nepocait din biserica, Domnul sa aiba mila de mine. Ati facut o afirmatie corecta: nu mi-a placut sa fregventez biserica Elim, si nu vreau sa dau vina pe nimeni pentru asta, iar cat despre sprijinul financiar, cred ca mi-am platit locul pe care l-am ocupat din marunta colecta pe care am dat-o. Partea Domnului am avut grija sa o dau unde era nevoie cu adevarat, si asta a fost si este in Romania, unde oamenii abia au ce pune pe masa. Conta zecuiala la $1600-$2000/luna, cat castig eu si joburile foarte ocazionale ale sotiei mele, la o biserica ce are aprox 200k $ in banca? Nu trebuie sa ma justific fata de Dvs, pentru ca stie Dumnezeu exact ce fac, si asta e destul pentru mine. Nu stiu de ce in acesti aproape 5 ani de cand suntem membri in familia Elim nu ne-ati vizitat odata, cum se obisnuieste, nu ne-ati sunat niciodata sa ne intrebati „de sanatate”, sau macar sa ne mustrati ca nu dam bani la biserica iar pe mine ca nu fregventez. Cat despre relatia de „afaceri” ce am avut-o ca tehnician, nu am ce sa comentez, a fost ok. Nu amestec jobul meu cu politica bisericeasca. Sustin o modificare in statutul bisericii care sa nu de voie sa slujeasca in comitet sau ca si cenzori frati inruditi intre ei pana la gradul 2 de rudenie. Si, cum am scris mai sus, slujba foarte divizata la cati mai multi frati scade foarte mult povara pastorului. Aceituia i-ar fi usor sa dedice din timpul lui cele 5 ore de duminica plus 2 ore in cursul saptamanii pentru predica. Ce va ajunge biserica penticostala daca lumea ar mai dura cateva sute de ani? Pastori scoliti exact ca si cei ortodocsi, care abia asteapta sa puna mana pe o biserica buna ce plateste bine, iar predica sa fie un show, in care fiecare se lupta sa arate cat e de destept si cat a invatat la scoala? Predica buna frate, dar nesarata. Sau pastorii vor fi ca Pavel, ce s-a facut mic ca se sa vada Christos mai mare? Se poate discuta mult pe tema asta dar nu cred ca e cazul. Sa nu aveti impresia ca sunt in extreme, intodeauna o sa caut adevarul, si o sa lupt pentru el chiar daca voi suferi. Consider, ca, pana la a vorbi de pocainta, omul trebuie sa fie corect inaintea oamenilor si moral. Ma asteptam la un raspuns mult mai intelept din partea Dvs, dar ce sa mai zic, cine se bazeaza pe oameni si are asteptari mari poate fi dezamagit foarte usor….

 96. Dragos,

  As vrea sa te tin responsabil pentru dezertarea lunga cu privire la Noua Ordine Mondiala si la toate aberatiile scrise de tine. Nu ma asteptam la asa ceva din partea ta. Nu mi-ai facut impresia ca poti sa crezi in acest ……non-sens.!!! Te rog sa revizitezi acest site la anu viitor si vezi cite sau implinit : Daca esti „lucky” i-ti dau un 5% – procentajul care cade in categoria intimplari. Poate , atunci, o sa renunti la falsitatile celor ce nu au altceva de facut decit sa imprastie misinformati . Inca ceva: Stiu si eu ceva despre ” masonici” si „Iluministi”; se pare ca ei nu sint cu ochi mici , deci nu vad ce legatura sau interes ar avea ei sa ii ajute pe Chinezi! As fi zisa interesul lor sa fie cu „Europenii” sau ” Americanii” Deocamdata economia Chineza depinde mult de a noastra; ne ducem noi de ripa, si China va fi in cadere libera.

 97. Dilema,

  Cam mare pret am platit pentru ingradirea libertatiilor noastre!!! Se pare , insa , ca Obama Administration a restaurat o parte din libertatiile individuale ( ascultarea convorbirilor a multor cetateni Americani) luate in secret de Bush Administration. Sintem inca departe de a ni se lua aceaste libertati. Poate o sa vina o zi ( nu contest ceea ce ai scris) cind libertatile noaste pot fi puse in pericol, dar un eveniment 9/11 e prea mic sa produca asa un cataclism. Poate un colaps economic ( foarte improbabil), o bomba nucleara ( mai probabila) s.a. m . d. Deci inca nu poate sa mi se dea un raspuns coerent si credibil ca 9/11 nu ar fi fost altceva decit extremismul musulman intruchipat in Osama Bin Ladden.

 98. @mike, uite, citind postarea ta mi-a venit o idee.Pocaiti nu sunt destul de ….pocaiti.Tu te impiedici de comportamentul lor si nu-L poi iubi pe Isus din cauza aceasta. Atunci, hai sa incepem noi doi sa fim cei mai corecti oameni crestini si sa-L iubim cel mai tare pe Isus.Poate dupa noi se vor mai lua si altii.Ce zici? Vii cu mine? Incepem? Fii binecuvintat.

 99. Se pare că ai memoria tare scurtă când spui: „Nu stiu de ce in acesti aproape 5 ani de cand suntem membri in familia Elim nu ne-ati vizitat odata, cum se obisnuieste, nu ne-ati sunat niciodata sa ne intrebati “de sanatate”” – întreab-o pe soția dumneatale și-ți va aduce aminte când am fost alături de voi când familia voastră era gata să se destrame. Vrei mai multe detalii?
  Supărarea mea este că te bagi în chestiuni pentru care nu ești pregătit. Nu cunoști Scripturile. Interpretezi Biblia și doctrinele creștine total din afara lor. Din nou, ar trebui să te ocupi de electronică și să lași teologia la alții.

 100. DRAGO

  Dan Damian,
  ..Sigur ca tu „ai vrea sa ma tii responsabil pentru dezertarea lunga…” DAR NU POTI,deoarece NU SANT AFIRMATIILE SI ABERATIILE MELE. Si pentru a te convinge,te rog viziteaza adresa;
  http://bloguri.piatza.net/confesiunile-zguduitoare-ale-unui-mason-de-rang-inalt-ce-este-invins-de-boala/
  Din ceea ce afirmi,eu deduc ca tu TE INCREZI 100% IN ..AMERICA si ca atare NU ESTE NICI-UN PERICOL.
  Eu iti spun sa te increzi 100% in Domnul,care NU SE SCHIMBA si CARE ARE O JUDECATA PUTERNICA ..CHIAR SI CU AMERICA.
  Afirmatia pe care o fac SI NU ESTE ABERATIE este DEJA NORII NEGRII SAU STRANS SI NU MAI ESTE MULT TIMP PANA VA IZBUCNI FURTUNA..
  Deaceea indemnul meu este SA NE PREGATIM INTENS SI SA RASCUMPARAM VREMEA,cat mai este AZI pentru a INTIMPINA PE DOMNUL.
  Fii binecuvantat.

 101. mike

  Daca ma impiedic de acesti zisi ,,pocaiti ” nu inseamna ca nu-l iubesc pe mintuitorul nostru ISUS CRISTOS- frate Mihail.- Problema mea e ca se dau ceace nu sint, oare daca oamenilor nu le plac mincinosi, hoti, curvari ,vinzatori de frati,inselatori –ce zici lui DUMNEZEU II PLACE??? – M a supara pur si simplu ca nu traiesc dupa ceace CUVINTUL ne invata ,_ tocmai pentru motivul ca singuri si nesiliti de nimeni au luat hotarirea sa-l urmeze pe CRISTOS.- La ce mai e buna sarea daca si-a pierdut gustul?? sau daca luminarea o pui sub obroc??? te las sa meditezi dumneata- iar daca nu am dreptate te rog sa ma ierti . Despre corectidunine ce sa mai vorbesc , spun in fata martorului nevazut- DUMNEZEU,cit si a celor ce ma cunosc ca am cautat intotdeauna sa ma tin de cuvint chiar daca am fost in paguba , tocmai ca sa inplinesc ce ne spune scriptura –cuvintul vostru -DA- sau – NU- cind la-ti pronuntat, sa-l si inpliniti ,altfel .. sti dumneta. Ce am constat la pocaiti ca intotdeauna ocolesc sa dea raspunsuri atunci cind sint critcati ( atunci cind le spui ca nu au facut bine ceace au facut– te rog sa citesti bine ce am scris la Lidia)- Sa nu ma judeci gresit, nu-i judec dar ,am dreptul sa discern lucrurile cu toate ca Ap. Pavel ne indeamna sa judecam. Sint bucuros ca ma inviti pe calea ingusta si cred ca voi avea un prieten in plus pe linga singurul prieten de nadejde care nu ma parasit niciodata- DOMNUL ISUS – SLAVIT SA-I FIE NUMELE LUI – in care sa ma sprijin la nevoie si la rindul meu sa -l sprijn eu pe el –.thankyou for the invitation and- PEACE – be with you my brother

 102. Cristian

  Frate Lascau…..dezamagit de felul cum vorbiti si atacati persoana…..din pacate nu is surprins….hit them where it hurts! Asa ne invata biblia…mai ales de las un pastor! Lucruri slabe frate Lascau.

 103. Și eu sunt dezamăgit de oamenii care ar trebui să-și vadă de treburile lor și nu de ale altora.
  Nu vă pot răspunde după cum meritați pentru că încă stați în ascunzătoare. Sunteți foarte curajos din spatele acestui gard al anonimatului. Faptul în sine vă descalifică total în evaluarea dialogului meu cu Zac. El are demnitatea să scrie în numele lui. Dumneata n-o ai.

 104. marcel dogar

  Frate Petrică,
  aveţi perfectă dreptate, omul se amestecă în lucruri ce-l depăşesc, pe care nu le înţelege conform Scripturii, însă lucrurile confidenţiale trebuie să rămână confidenţiale (aproape) întotdeauna. Cazul de faţă nu face exccepţie.

 105. Draga Marcel
  Lucrurile confidențiale trebuie să rămână confidențiale. Nu neg acest lucru și nu am de gând să le fac publice. Necazul este că felul acesta de a gândi a unora te ispitește să le aduci aminte lucruri pe care se fac că le-au uitat.

 106. Dragos,

  Nu am vazut nici o legatura intre dezvaluirile acestui mason si Biblia. Scripturile ne spune clar: nimeni nu cunoaste ” ora si ceasu” sfirsitului. Pentru mine toate aceste speculati sint zeroooo….ma intereseaza mai mult sa traiesc dupa modelul si viata Domnului nostru Isus petrecuta printre noi ( pacatosi) Speculatiile cu privire la sfirsitul vremurior nu ma intereseaza…

 107. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (26.09.2011) « Romania Evanghelica

 108. Pingback: 11 postări în Top 50 WP (27.09.2011) « Romania Evanghelica

 109. Raspund fratelui Petrica, aici, pentru ca vad ca nu mai e optiune sa scriu mai jos. Da, aveti dreptate. Am uitat acea perioada, si nu vreau sa imi mai aduc aminte de incercarea prin care am trecut din cauza nevegherii noastre. Multumim Lui Dumnezeu ce a adus binecuvantarea peste casa noastra si suntem o familie puternica si unita, cat si pentru sanatatea ce ne-o da zi de zi si faptul ca ne poarta de grija sa nu ducem lipsa de cele necesare traiului. M-a mustrat sotia pentru ce am scris si mi-a reamintit ca ati ajutat-o in acea perioada grea. Va multumim in Numele Domnului. Personal, intre mine si dumneavoastra nu stiu sa fi existat ceva dialog. Imi cer scuze ca am omis asta, si retrag ce am scris mai sus in dreptul dvs. Faptul ca m-ati atacat nu cred ca m-a coborat cu nimic in ochii lui Dumnezeu, dar v-a coborat pe Dvs in ochii celor ce vor citi. Nu va port pica pentru asta si nici nu am vreun resentiment. Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Lui, stiind ca viata asta e ca o clipa, cel putin din perspectiva mea, 5 ani pe aici trecand asa repede…

 110. Luminita

  nenea Nelu Pop (scuze dar nu pot sa-i spun domnul si nici frate unui om care face asa multa mizerie in Biserica) este un om foarte cazut. Eram copil mic in biserica din Cluj cand s-a ridicat si si-a cerut iertare ca pe vremea comunistilor el a fost colaborator si vanzator de frati. Se pare ca desi nu mai exista comunisti cu care sa colaboreze, si-a gasit asa zisii „frati”. Ma gandesc cu jale la felul cum va sfarsii acest om si ce amarnic vor plange intr-o zi cei care au colaborat cu el. Acest Nelu Pop este un om bolnav psihic (stiu aceasta de la o sursa foarte credibila care il cunoaste ff. bine) si pacat de cei care colaboreaza cu el. Umbla cu asa multe mizeri si este uluitor sa vezi cai oameni il cred.

 111. Luminita

  Luciu, you sound very similar to…hmmm Nelu Pop or Basa Ioan…very similar. Spun asta pentru ca vad ce esti cam gresit informat desi sustii ca si cum asa ar fi. Apoi spun asta caci am mai citit felul in care scriu ei si…well, scriu foarte asemanator cum scri tu 🙂

 112. Nelu Serban

  Dragi prieteni,
  am citit cu curiozitate comentarile, sfaturile , indemnurile, rugaciunile unora , datorita scindarii Bisericii noastre, Elim Romanian Penticostal Church. Fratele Petrica Lascau are nevoie de vorbe si sfaturi bune la acest nou inceput de drum. Este usor sa criticati , sa loviti in noi, bazindu-va criticile dumneavoastra pe adevaruri trunchiate, care va pot duce la concluzii eronate. Apelez la toti cei care il cunosc pe Domnul si Mintuitorul nostru Isus Hristos, indiferent de confesiunea religioasa, rugati-va si pentru cei (….) care am ramas in Biserica Elim. Desi sunt secretarul acestei Biserici, apelul acesta este personal.
  Va multumesc anticipat , crezind in Harul Lui Dumnezeu care va tine pe voi acolo unde sunteti, si pe noi aici in orasul pasarei Fenix,Phoenix Arizona. Nelu Serban

 113. Frate Șerban
  Am editat procentele amintite de Dvs. în comentariul inițial, nu doar pentru faptul că nu sunt adevărate ci mai ales că au fost alese tendențios. Chiar vreți să spuneți tuturor că deschiderea biseicii Agape este un total faliment și că la Elim nu s-a întâmplat nimic? Cred că ar trebui să ne ferim de astfel de cifre pentru că ele nu ajută nimănui.

 114. Dan Damian spune: Se pare , insa , ca Obama Administration a restaurat o parte din libertatiile individuale

  Yea right!

  President Obama signed a one-year extension of three sections of the USA Patriot Act on Saturday without any new limits on the measures

  The provisions allow the government, with permission from a special court, to obtain roving wiretaps over multiple communication devices, seize suspects’ records without their knowledge,

  http://www.csmonitor.com/USA/Politics/2010/0301/Obama-signs-Patriot-Act-extension-without-reforms

 115. Dan Damian, cred ca stai aproape de ocean
  Obama a promis in 2008 ca daca va fi ales:

  „the moment when the rise of the oceans began to slow and our planet began to heal!”

  Poti sa ne spui si noua daca aceasta prorocie s-a implinit?

 116. DRAGO

  Gabi,
  Dan a dat urmatorul raspuns;”..Pentru mine toate aceste speculatii sint zerooo…”
  Se poate ca intretimp sa-si fi reviziut ..punctul de vedere..???

 117. marcel dogar

  Frate Petrică,
  vă înţeleg pe deplin, ştiu cum e în astfel de situaţii!
  Însă, în măsura în care biruim această „ispită”, slujirea noastră va fi una care să aducă într-adevar vindecare, eliberare şi reabilitare a multor vieţi!
  Este o nevoie imensă de păstori care să „uite” păcatele, aşa cum ni le uită şi Domnul pe ale noastre. Oamenii sunt tot mai sceptici şi tot mai neîncrezători, se închid în ei şi se zbat în zadar să rezolve singuri probleme care nu se pot rezolva fără ajutor din exterior. Nu spun asta pentru că ar trebui să se încreadă în oameni, ci pentru că doar pe temelia unei încrederi se poate face mărturisire completă, eliberatoare.
  Vă doresc multă putere, ungere şi înţelepciune de sus!

 118. Nicu Moga

  Da de cind urmarirea teroristilor si a raufacatorilor (cu aprobarea unui cort) e o limitare a libertati personale?
  Io nu ma supar daca ma urmareste FBI ca nu va gasi nimic ca nu ascund nimic. La fel nu ma deranjeaza sa ma scaneze la aeroport daca asta e nevoie pentru a asigura securitatea zborului.
  Oi fi eu chiar asa bun fata de altii?

  Thank you

 119. Nicu Moga

  Ai dreptate Dane…numa un pic era sa intirzaie guvernul american cu plata datoriei, si chinezi erau deja cu gura la urechi…:))
  De fapt toata lumea era in picioare cu mainile in cap….

 120. Ionel

  Luciu,

  Am locuit in Missouri in timp ce fr. Druhora a fost pastor acolo. Ai locuit si tu cumva acolo de vorbest cu atata incredintare? Doua case de adunare au fost si cand a venit el si doua au fost si cand a plecat. Informativa bine daca vreti sa stiti ce s-a intamplat in Missouri. Biserica acolo a crescut si cand creste biserica la Romania, sunt o gramada din diferite locuri, toti cu obiceiuri diferite si asteptari diferite. Toti cerand de la un singur om imperfect sa faca imposibilul…sa-i acomodeze pe toti. Nici Isus nu i-a acomodat pe toti…din contra.

  De ce nu il lasi pe Domnul sa spuna sau sa arate daca El este Cel care a trimis pe fr. Lascau sau pe fr. Druhora…asta este un lucru care El il va arata intr-o zi. De ce va legati de viata oamenilor asa…leganduva de lucruri personale. Asa sunt unii oameni in adunarile Romanesti…daca pastorul are, daca se bucura, daca mai iese si el, daca ii merge bine, daca Domnul ii vorbest, noi trebie sa-i invinuim ceva ca altfel nu se poate. Trebuie cautat nod in papura…trebuie vazut si cercetat ca cu siguranta este ceva necurat. Dumneavoastra sunteti unul care face parte in acestia care cauta gunoi…..se vede dupa cum ati scris. Ce iti pasa tie ca Druhora a ramas in America sau ca nu a mai mers in Romania. Man, Romanians just don’t know how about boundaries…at least most of them don’t. Don’t you know some things are personal and its not your place to measure the worth of such personal things. What you wrote says a lot about your character Mr. Luciu.

 121. Gabi draga, la conservativismul tau nu ma astept sa fi fair in cazul ” Obama”. Daca a zis, s- a facut vinovat de un ” trick ” electoral. Ambele partide se fac vinovate de afirmati neadevarate in campania electorala .Sti bine ca in urma cu 2 saptamini a renuntat sa implementeze „clean air act” sub presiunile marilor industri poluante Americane. Realitatile economice l-a fortat sa abordeze pragmatic. Dar , sigur, tu astea nu le vezi!
  Ar trebui sa ne uitam mai mult la noi si sa terminam cu speculati, preziceri bazate pe studiul Apocalipsei si sa ne uitam mai mult la felul si trairea Donmului nostre Isus Christos
  P.S. Nu m-am referit la tine, nu mi se pare ca incurazezi aceste obiceiuri.
  Dragos,
  Nu am inteles chestia cu revizuirea punctului meu de vedere: As avea un motiv? serios?

 122. Luciu „is talking out of both sides of his mouth”.
  Dupa ce le explica fratilor ca „nu sintem la un meci de fotbal”, incepe el sa joace fotbal cu caracterul lui Dorin Druhora scuipind (se pare) informatii false.

  Faptul ca fratele Lascau a lasat un salar de 6000$ , demostreaza un caracter care nu poate sa fie cumparat.

  Multi altii ar fi jucat pe muzica bisericii , in special ptr. $6000( care ptr. un pastor la o biserica mare, nu este exagerat de mult)

  Poate era mai bine frate Lascau, sa lucrati 10 ore pe zii, dupa care sa aveti grija de oi, capre si magari in timpul liber.

  Eventual poate ca era bine sa mergeti pe food stamps in timp ce oile, caprele si magarii pe care trebuia sa-i pastoriti traiau pe picior mare.

 123. Frate Lascau, cred ca stiu unde a-ti gresit: trebuia sa puneti la amvon pe toti care stiau doua sau trei versete, prin rotatie, sa nu i contraziceti, dumneavoastra a-ti fi devenit un DJ , sau anuntator de programe si toata lumea era impacata.
  La unele biserici de romani, politica „see no evil hear no evil” aduce rezultate pozitive.
  Vorbesc din experienta.
  Faptul ca a-ti dat cu piciorul unui salar de $6000 in loc sa va compromiteti, demostreaza tarie de caracter.

 124. Frate Nelu, eu sunt un crestin statistician. Am tot asteptat sa veniti cu acele lucruri concrete cu care acuzati pe pastorul Petrica Lascau. Cam cita rabdare credeti ca am pina la a va numi mincinosi? Pastorul Petrica Lascau a publicat in mod deschis motivele pentru care a plecat. Voi ,ca raspuns numai vorbe si amenintari (voalate cei drept) si asta oare este crestineste? Singurul lucru concret este (cred ) salarul, desi eu cred ca un pastor de talia fratelui Petrica poate socoti o asemenea suma doar chenzina intiia! Sa mai stii ca pastorul nostru are mai mult si daca auzim ca vrea sa plece la voi ii marim si mai mult salarul, asta pentru ca este un pastor crestin adevarat , unsul Domnului ca si fratele Petrica Lascau.Si as mai vrea sa stii ca ma rog la Dumnezeu pentru voi, ca viitorii pastori pe care o sa-i pacaliti sa vina la voi sa va poata apropia de Dumnezeu, sa va poata scapa de duhul de mindrie ca „bastinas” si „fondatori” si cel mai tare ma voi ruga ca tineretul sa nu va copieze. Domnul sa va aiva in grija LUI.

 125. Ionel

  Daniel, mare dreptate ai! Multi asa zis frati si surori, nu au avut o adevarata intalnire cu Domnul…o adevarata pocainta. Daca te pocaiesti cu adevarat, nu mai poti face unele lucruri…omul vechi e mort si te imbraci cu cel nou. Stiu ca oameni perfecti nu exista si toti gresim dar cate-o data ma mir de lipsa dragostei la unii frati si surori.

 126. marcel dogar

  @Nicu Moga
  teoria ta este valabilă atâta timp cât guvernul (sau FBI) consideră rele lucrurile pe care le consideri şi tu. Ce te vei face, însă, (în curând) când ei vor considera rele lucruri pe care tu le consideri bune – de ex. să ai Biblii şi cărţi creştine la tine?
  Nici atunci nu te vei ascunde?
  Cât despre scanare la aeroport, este totul bine şi frumos, dacă cineva zboară o dată – de două ori pe an, însă atunci când ai mai multe zboruri săptămânal, cred că atâta scanare va cauza boli grave.
  Eu până acum am refuzat orice scanare şi am cerut să fiu percheziţionat corporal. Mi s-a acceptat în toate cazurile (chiar şi în Ukraina şi Rusia).

 127. Radu Oprea

  Frumos apelul fr.secretar Serban,chiar daca „acesta este personal” : „Fr.Lasacu are
  nevoie de vorbe si sfaturi bune la acest nou inceput” dar „apelez…rugati-va si pentru cei
  (…)care am ramas la Biserica Elim”. Fratele a constatat un mare adevar :
  „este usor sa criticati….bazandu-va pe adevaruri trunchiate”. Foarte corect,dar… consta-
  tarea nu constitue solutia. Fr.Lascau amintea intr-un comentariu ca este dispus sa ras-
  punda oricarei „nemultumiri” sau „banuieli”,dar bazata pe dovezi….ceea ce nu s-a intamplat pana acum.
  Atata timp cat aceste reprosuri si nemultumiri sunt exprimate numai la modul individual,
  este normal sa ne gandim la…subiectivism.Poate ca ar fi bine ca Biserica Elim,sau cei
  „ramasi” cum se exprima secretarul,sa-si prezinte un punct de vedere oficial privind
  cele intamplate.Poate ca asa se va incheia polemica,si „nu mai veti lovi in noi” cum
  spunea secretarul.

 128. Un Frate Tinar

  gabi,

  Din nou „you hit the nail on the head” Acum toti pot sa-si vinda marfa la Elim. Fie buna fie rea nu conteaza. Pe la amvon trece si tanda si manda, oameni fara caracter, si fara rusine. Toate sint bune si bine primite. Pastorul Elimului sint toti, ie super fain.

 129. Un Frate Tinar

  Mihail,

  Amen Brother. If I could write that well in Romanian I would’ve said it myself. It is a terrible thought to think that the youth could turn into the men that they are now subordinate to. As well as the thought that they may just choose to leave the Romanian community all together, although I wouldn’t blame them, I would be sad. Our prayers go out to those young people, may God protect them from such attitudes and characteristics as those displayed by their elders. Furthermore, may God bless and enlighten those individuals who have been and have now again caused division and unrest in the Church, and not just in the church but in families as well. Hopefully they will repent and turn from their deceitful ways before it is too late.

 130. tiby

  „Frate tanar” si Gabi, exact asta a fost inainte. Au fost pusi numai oameni care te adormeau. Tanda si manda si unca unu doi..:) -printre care si tu…
  Asa ca mare diferenta nu e stai linstit. Iara Gabi vorbesti in necunostinta de cauza,,
  Si mai oameni buni…atatea lectiii de pocainta ne mai dati noua celor „ramasi” la Elim, dar in voi se citeste cea mai mare ura si dispret ! MARE ATENTIE ! Ca o sa fiti judecati de marele Judecator! -Pocainta incepe (si) de aici de pe „blog”

 131. Luminita

  Gabi, ai dreptate.

  Adevarul trist este ca in multe biserici Romanesti esti un pastor foarte bine vazut daca faci la toti pe plac. Daca Domnul Isus s-ar fi compromis si ar fi facut pe plac fariseilor, atunci nu ar fi ajuns rastignit.

  Daca pe Domnul Isus care le-a facut atata bine, l-au tradat si au strigat „rastignitil” dupa care l-au chiar rastignit, atunci la ce sa ne asteptam la multe biserici. Sa nu ne miram ca zice Biblia foarte clar ca in zilele de pe urma dragostea multora se va raci si frate pe frate se vor da la moarte…ce sa mai asteptam?

 132. Un Frate Tinar

  „tiby” Daca nu sti cu cine vorbesti (si tind sa cred ca nu sti) mai bine tineti degetele.
  Nu am nici o ura pentru cei „ramasi” la Elim. Sint trist pentru atitudinile „fratilor” fata de unsul Domnului. Ma rog incontinuare pentru toti crestinii si prieteni de la Elim. Zic ca Domnul de sus care vede si stie toate sa va calauziasca mai departe si sa va netezeasca toate cararile. Va doresc tot binele dar am indoieli cu privire la mersul biserici sub conducerea actuala.
  Daca adormiai la predica „before” acum cu siguranta vei fi treaz cind cei cu rivna dar fara intelepciune striga de la amvon. Dumnezeu cu tine.

 133. doru

  pentru FRATELE PETRICA…….Eu nu am spus nimic gresit…i called it how i saw it! Ati dat dupa om….yes sir! Eu cum as fii meritat sa-mi raspundeti? Si dece? Cum ma ascund? Cristian ma cheama. Pentru-ca nu sunt de acord cu punctul vostru de vedere ma face rau? Vad ca lasati comentarii de la oameni ca si un frate tanar si altii care va spun ca sunteti viteaz, tanar, etc. Common. Eu pur si simplu nu vreau sa va ispitesc si sa dati si dupa mine daca va spun numele de familie. Frate Lascau fiti exemplu no matter what. God Bless You

 134. Cristian

  pentru Fratele Lascau. Eu nu am gresit cu nimic in felul cum am postat mai sus in legatura cu fratele Zie. I called it how i saw it. Ati dat dupa om? yes sir! Cum ma ascund eu? Cristian ma cheama? Cum am meritat sa-mi raspundeti? Si dece? Vad ca lasati comentarii de la oamenii ca si un frate tanar si altii care va spun: viteazule, tanarule, etc. Common. Frate Lascau fiti exemplu totdeauna..No matter what!!

 135. Cristian

  Frate tanar,

  It’s pretty clear who you are… i’M surprised that bother Lascau is still letting you post when your not using your real name.. INteresting 🙂

 136. Un Frate Tinar

  „Cristian”

  Pretty clear huh? Why is that? Is it because I’m the only one who left? Because I don’t believe false accusations brought about by people with a history of doing so, or perhaps I’m the only one that no one liked before anyway. I suppose you’d like us to believe you’re using your real name.

 137. Cristian

  For myyoung brother in Christ,

  Yes! I am using my real name I just havent used my last name. It really doesnt matter who you are I just found it funny how brother Lascau said he wont let anymore comments from people who wont identify themselves but than yours post are still popping up. Now about you leaving….its not an issue because the church is fuller than ever. You said the church is full of people that have a history of false acusing their pastors. How come a different generation of young brothers like ourselves stood up for the truth this time. I undestand people from the outside that judge us because they dont know any better. But you? Pray to God to open your eyes so you can see clear. God Bless You

 138. What truth did you stand for? The truth that you hate your pastor without any reason? The truth that you and your younger brothers were manipulated in this power struggle?

 139. Un Frate Tinar

  Chris,

  I cannot respond below so I am responding here, even though it is clear that there is no reason to continue this debate. I don’t believe I said the church is „full” of people that bring false accusations. Perhaps if you read more closely you wouldn’t jump the gun as you did below. I was simply implying that those who brought about the accusations and caused the revolution this time around have also done it before. I’m convinced it wasn’t „you” and the younger brothers as you say. You younger brothers were just being used for the interest of other older folks. It’s too bad you can’t see that. As far as it being a problem that I left, of course it’s not a problem. I would never have even imagined that I would be missed, as I said before, I had no friends so I lost no friends. In any case I digress because as I said this debate is useless. Since you know who I am feel free to call me and we can discuss things over the phone if you want to continue our dialogue. I have nothing against you or anyone else. I left for my own personal reasons and not because I hate anyone. It is a free country after-all, for now. God Bless!

 140. Cristian

  Frate Lascau,
  I stand for the truth you chose to leave from! You didnt even make a pubic announcement about you choosing to leave! How brave and honest is that?! Nu va urasc frate Lascau…Dumnezeu stie. Ma rog pentru dumneavoastra. God knows that too. God Bless You

 141. Frate Cristian
  Dacă ai stat pentru adevărul de care am plecat, ar trebui să-l cunoști.
  Am plecat când am descoperit adevărul socant că frații mei pentru care aveam un mare respect, râdeau batjocoritor și aplaudau când eram batjocorit public și acuzat pe nedrept.
  Să nu le țină Domnul la socoteală răul acesta. Un creștin adevărat nu aplaudă când cineva este batjocorit în public. Îl apără. Îmi vor rămâne până la moarte în minte momentele când ați aplaudat când cineva a spus cuvinte grele și neadevărate despre fiul meu. Era lângă mine și i-am simțit durerea. Am plecat atunci în clipa aceea. Nu mai aveam nevoie să fac nici un anunț public.
  A fost bravă și onestă decizia mea. Am plecat în stradă. Am renunțat la tot. Trăiesc prin credință acum, dar nu mai primesc mila celor care au aplaudat la batjocorirea mea și a copiiilor mei.
  E bine că te rogi pentru mine. Ar fi bine să te rogi pentru cei care aplaudă la auzirea minciunilor și calomniilor. Mai ales să nu te lase Domnul să fii unul dintre ei.

 142. Petrica,

  Ai spus ca „i-mi va ramane pana la moarte in minte momentele…..”

  Cineva spunea ca cea mai buna memorie e sa nu uiti vre-un bine pe care ti l-a facut cineva, si sa nu-ti mai aduci aminte de cele rele. Stiu ca este teribil cand cineva te loveste in ce ai mai scump, dar cand ma gindesc la ceea ce spunea Isaia despre EL, nimic nu este prea mult.

  „Mi-am dat spatele inaintea celor ce ma loveau, si obrajii celor ce-mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fatza de ocari si de scuipari” (Isaia 50-6)

  Numai bine !

 143. Stefan
  A ierta nu înseamnă a uita. I-am iertat pe entuziaștii aplaudaci dar rana pe care mi-au produs-o nu o voi uita niciodată. Dacă Domnul ar fi uitat loviturile și smulgerea bărbii n-am mai fi citit niciodată cuvintele din Isaia 50:6.

 144. nelus

  PS 34:14 este destul de clar; la fel si trimiterile spre ROM 12:18 si EVR 12:14

  Deci ca sa te feresti de ceva rau, nu trebuie sa uiti; aici ne uitarea nu are inteles de razbunare.
  Ii ierti pe cei care au gresit si te feresti de ei ca sa nu le mai dai prilej sa greseasca …
  pana se indreapta … daca se indreapta.

 145. Dorin Matei

  O zicala romaneasca spune ca unde sint 4 rusi este un cor iar unde sint 4 romani sint 5 biserici cu 6 pastori . Sint foarte de acord cu toate punctele dumneavostra dar aceasta este „traditia penticostala” la fel cum fratii baptisti au traditiile lor si la fel cum fratii americani au ca forma de inchinare un ”mini-concert’ a unei formatii extrem de bine pregatita daca nu chiar proesionista like : Hillsong , sau cei din grupul Philips , Craig and Dean si multi altii . Ei nu mai au rugaciune deloc , la fel cum nici noi incepem sa nu mai avem ore de rugacine pentruca asa cuma ati zis avem tot felul de formatii pe care trebuie sa le punem cel putin de 2 ori pe sera si care au muncit greu in cursul saptaminii si trebuie sa-i impacam si atunci TREBUIE sa taiem din alt timp – ca cel de rugaciune si sa le dam lor timp. SInt asa de multe de spus la capitolul acesta ca trebuie sa imi deschid eu un …blog sa pot spune tot ce am de spus . SI nu sub forma de critica ci doar observatii constructive care nu zic ca sint perfecte doar simply my observations .
  Domnul sa va binecuvinteze in noul pas care l-ati facut ! !

 146. Dorin , cred ca ai dreptate.Doar ce am postat un asemenea aspect pe un alt blog. La noi amvonul a devenit scena de spectacol. Avem muzicanti de toate virstele si ne bucuram de toate goarnele lor(singurl lucru ca aceste fanfare sunt pentru a cinta in parcuri, afara, dar deh, sunt copii nostrii, ce mai conteaza citeva sude de decibeli, oricum urechea mea rezista doar la sub 100)mai avem si ceva interpreti de la sectia solisti, nu este important ce cinta, dar sa vezi ce se zdrobeste dobasul, apoi mai avem si ceva artisti recitatori, dar acestia sunt mai rari pentru ca trebuie memorat si asta cred ca este mai mult decit un second job. Daca si la voi este la fel, atunci intr-adevar avem sanse egale . Sa nu uit. Se mai rataceste pe la amvon, in pauzele artistilor, cite un frate care ne indeamna la rugaciune, dar, sansa noastra este ca nu prea este luat in serios asa ca in 5 minute scapam si de el si de rugaciune. Si ultima noastra sansa cred ca ramine doar indelunga rabdare, cred ca ai auzit de ea. Fii binecuvintat.

 147. Frate Tinar, ceea ce tu spui ” pastorul Elimului sunt toti” ei vezi, asta este mostenire comunista. Pe vremile acelea (cred ca nu le-ai trait) se spunea : noi facem, noi desfacem, noi judecam, noi strigam, noi muncim, noi…noi…noi… deci conducerea colectiva. Stii la ce a folosit? In primul rind nu isi asuma nimeni raspunderea. NOI insemna toti. Apoi niciodata nu stiai cine trebuie sa faca ceva, cine sa rspunda si asa mai departe. Si asa s-a ajuns ca NOI, romanii sa traim la gramada tot ceea ce se mai aude acum despre vremile de dinainte de 1989. Totusi este si o forma corecta. Pe NOI sa ne binecuvinteze Dumnezeu cu intelepciune si noi sa-L slujim asa cum scrie biblia nu cum functioneaza in capul „bastinasilor” si „veteranilor” de la VOI.Fii binecuvintat.

 148. Mihaela Raducan

  Pace,
  M-am gandit sa accesez si eu blogul acesta si citind comentariile de mai sus(nu toate pt ca is grozav de multe), am observat ca sunt impovaratoare multe dintre ele. E nevoie de o tarie psihica sa fie toate indurate. Este ca si cum ai pune sare pe rana intr-una si te pregatesti pentru urmatoarea doza…Nu era mai bine daca se scria articolul fara optiunea ‘comentarii’?. Daca ati fi fost interesat de raspunsuri , oricine v-ar fi putut lasa mesaje private. Asa , parca vad ca se creeaza o prapastie dificila in a se repara legaturile fratesti. Astfel de situatii sunt subiecte ‘deliciu’ de criticat/judecat fata de muuulti oameni din afara sau din interior. Macar sa ramanem la un lucru care ne este cerut: unde ne aflam, sa slujim Domnului, sa lasam pe Dl sa scoata suflete la mantuire, si chiar in aceasta biserica noua, pe viitor sa se desfasoare programe in asa fel incat oamenii nemantuiti sa il afle pe Isus. Sa nu ne pierdem focusul dar, sa avem aceeasi tinta si sa ne luptam sa ajungem la ea. Daca aveti o viziune diferita dar spre largirea imparatiei cerului, atunci treceti la lucru in graba si sufletele sa gaseasca in acel locas cum sa capete mantuirea. Mi se pare ca acest blog este ca o lopata ce sapa tot mai adanc in mizerii si starneste mirosuri groaznice…Mai au acces la blog si oameni nemantuiti si pe ei nu ii ajuta deloc…

  God bless you all with wisdom!

 149. viorel chis

  Ranile sint greu de vindecat si necesita multa alifie .Chiar daca se cicatrizeaza ele ramin si aduc amintiri triste .Cei sanatosi nu inteleg si nici nu au cum sa simta !Insa viata la toti ne ofera o sansa a vietii,depinde de fiecare cu ce tepus ramine in acest corp uman ,firesc si trecator.Trist si dureros este ca partea spirituala in care CUVINTUL LEGII ne doreste pentru unitate ,armonie si o Imparatie divina ajunge sa ne desbine ,sa ne invrajbeasca si chiar sa ne lase in anumite suferinte ale vietii.Si de ce toate acestea?Fiinca Satan alaturi de „slujitorii lui care se prefac in slujitori ai neprihanirii”(2 cORINTENI 11CU 14 -15)au ajuns in multe locuri de frunte si cu multa putere de manipulare si cei sinceri si doritori de pocainta ajung exact cum s-a intimplat pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS.Chiar unicul Fiu al Tatalui ceresc care a venit sa ne dea un exemplu in traire,vorbire,afectiune si putere vedem cum ajunge sa sufere si sa fie batjocorit.De cine ?Si de ce?Sa nu credem ca azi traim timpuri mai bune si intilnim persoane diferite care au pretentie la scaunul lui Moise.Este la fel ca atunci, si trist este ca cei sinceri si cu o inima deschisa si cu o intentie buna ajung de sint calcati si striviti si in viata ramin cu rani adinci si sufera in tacere,dar sa nu uitam ca mai presus de puterile noastre este cineva mai mare care a pregatit o imparatie si tot ce aici se intimpla este ca proorociile scrise sa se implineasca.Dureros este pentru cei care ajung in personalitatea si infedilitatea personajului „Iuda”.Inca timpurile sint destul de moderate ,dar vor veni timpuri si mai grele si cuvintele din Matei 24 in care este scris;”24Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.” trebuie sa ajunga la implinire dupa cum cuvintele simple din Zaharia 9 ;”9Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mînz, pe mînzul unei măgăriţe.” au ajuns la implinire si totusi de moment ucenicii nu au inteles pe DOMNUL ISUS ;Ioan 12;”14Isus a găsit un măgăruş, şi a încălecat pe el, dupăcum este scris:
  15,,Nu te teme, fiica Sionului; iată că Împăratul tău vine călare pe mînzul unei măgăriţe.„
  16Ucenicii Lui n’au înţeles aceste lucruri dela început; dar, dupăce a fost proslăvit Isus, şi-au adus aminte că aceste lucruri erau scrise despre El, şi că ei le împliniseră cu privire la El.”
  La fel este si azi !!!Multi nu inteleg mesajul si nici nu inteleg in ce prag au ajuns bisericile crestine din cauza faradelegii care pe multi ia prins si ishi exzercita puterea in modul cel mai firesc!!Ferice de cine intelege si poate sa rabde fiinca inca este noapte si strajerul nu doreste sa atipeasca alaturi de poporul care este in intuneric.Sa nu uitam ca in timpul noptii se intimpla lucruri care nu se pot intimpla in timpul zilei, a luminii(apocalipsa 22 .Si cine cunoaste aceste lucruri trebuie sa inteleaga sa nu-si piarda uleiul din candela si CUVINTUL cu adevarat sa fie o lumina dupa cum este scris;Psalmii 119:”105Cuvîntul Tău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.”Speram sa fie asa pentru chit mai multi si sa nu uitam de ce ne scrie psalmistul in psalmul unu !

 150. DRAGO

  Dan Damian,
  ..Poate iti vaspune ceva..urmatoarele evenimente ce se desfasoara cu repeziciune in „My love America” si.. vei intelege mult mai mult prin …filtrul Bibliei.Ar fi un motiv serios si..pentru tine.??
  Protestele de pe Wall Street intră în a treia săptămână şi se extind la nivel naţional – VIDEO

 151. cimm

  ce secretar plin de tupeu.auzi cica biserica noastra…….apelul este personal…….si a luat curaj mare secretarul ,si vrea sa se impuna.Apoi vad ca pe langa functia de secretar ,are si functie de consilier de ocazie in regim part time,asta asa ca sa si mai spele putin imaginea.Pai dupa ce l ati sapat pe pastor mai Nelutule,acuma vi sa il consolezi,si sa i dai sfaturi,.De unde sti ca are nevoie de vorbe si sfaturi bune pastorul?…..Pai pana acuma nu a avut parte de vorbe bune din partea voastra si inclusiv a ta?????.Pina acuma nu a avut parte de sfaturi bune pastorul din partea ta ????.Pai sugerand asta il arunci pe pastor intr o criza de sfatuitori sau sfaturi ,ceea ce nu cred personal ca Petrica Lascau ar duce lipsa de sfatuitori sau sfaturi bune.Cred ca ar trebui mai degraba sa va cereti iertare pastorului ,decat sa veniti aici cu procente si cu fatarnicie.

 152. NouaOrdineCrestina

  Doamana Raducanu, credeti ca pe mine si pe Viorel Chis ne vor chiema la „comitet” cu usile inchise , vom si „shamponati profund” cu „dragoste frateasca”si apoi . . . excomunicati (exclusi) din turma??!!!

 153. viorel chis

  Doamna sau domnisoara „Mihaela Raducan” bun venit pe paginile blogului care reda subiecte diversificate si de o mare valoare pentru multi.Chiar daca a-ti scris ca ele ar trebui sa apara fara comentarii ,sau sa fie pe privat ;eu pot sa spun ca e o mare bucurie si un mare beneficiu sa intelegem ceea ce nu am putut sa intelegem pina acum .Dupa cum nici multimile si ucenicii nu au inteles pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS.Sa nu credem ca la voia intimplarii anumite lucruri ajung sa fie descoperite si acum scrise.A-ti mentionat de puterea si taria pshihica si intradevar asa este ;trebuie sa ai o mare putere sa intelegi ca unii in viata ajung persoane firesti si pe parte religioasa ajung sa profite de bunatatea si de sacrificiul tau si sa ajungi si inselat.Si sa i-l inviti acasa sa te impaci ,sa-l servesti la masa si cu dragoste sa incerci sa-l convingi in ce gresteste si doresti sa ajunga la pocainta.Insa vedem ca unii se incapatineaza si tot in naravul lupilor doresc sa traiasca insa cu o prezenta de samariteni ,dar faptele ii dau de gol si acest lucru acum la foarte multi nu le place fie din interese firesti,fie din interese de afaceri,de grup sau nepotism.Sa nu uitam ca Biserica lui Hristos este sfinta,nepatata si in puterea neprihanirii a ajuns la desavirsire :chiar scrisa in cer;Evrei 12 cu 23;”..Biserica întâilor născuți scriși în ceruri, la Dumnezeu, Judecătorul tuturor, la duhurile desăvârșite ale celor drepți..”Dorim si noi sa ajungem ca ei si la ei?Atunci sa citim cu o mare atentie intreg capitolul 12 din evrei si sa intelegem mesajul.Cei ce insala ,mint si au un comportament firesc trebuie sa fie facuti decunoscut fiinca daca faptele lor firesti se lasa atunci Biserica ajunge in suferinta si in faradelege.Si DOMNUL ISUS HRISTOS a combatut minciuna ,inselaciunea si faptele firii .Si in Biblie este scris ;1 petru capitolul 2″1 De aceea, dați la o parte orice răutate, orice înșelare, nesinceritate, gelozie și orice vorbire de rău!
  2 Ca niște copii nou-născuți, să doriți laptele spiritual curat, pentru ca prin el să creșteți în salvarea voastră –
  3 dacă într-adevăr ați gustat că Domnul este bun.
  4 Veniți la El – piatra vie, respinsă de oameni, dar aleasă de Dumnezeu ca fiind de preț !
  5 Asemenea unor pietre vii, lăsați-vă zidiți ca o casă spirituală, pentru a fi o preoție sfântă, ca să aduceți jertfe spirituale plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Cristos –
  6 pentru că în Scriptură spune:Iată, pun în Sion o piatră –
  o piatră unghiulară aleasă și de preț.
  Oricine crede în El nu va fi făcut de rușine.
  7 Așadar, pentru voi, care credeți, El este de preț, dar pentru cei care nu cred…piatra despre care constructorii au spus că nu este bună la nimic
  a ajuns să fie folosită în cel mai important loc din clădire: în capul unghiului!
  8 și…o piatră care-i face să se împiedice și o stâncă ce-i face să cadă.
  Ei se împiedică pentru că n-au ascultat Cuvântul – așa cum erau destinați s-o facă.
  9 Însă voi, sunteți un neam ales, o preoție împărătească, o națiune sfântă, un popor care a devenit posesiunea lui Dumnezeu. Astfel, voi puteți proclama lucrările minunate ale Celui care v-a chemat din întuneric la lumina Sa uimitoare.
  10 Cândva nu erați un popor,dar acum sunteți poporul lui Dumnezeu.Cândva nu primiserăți îndurare, dar acum ați primit îndurare.
  11 Iubiților, vă îndemn – ca pe niște străini și locuitori temporari – să fugiți de poftele naturii păcătoase care se luptă împotriva sufletului!
  12 Să aveți o purtare bună în mijlocul celor dintre națiuni, pentru ca, deși ei vă acuză ca răufăcători, totuși, văzând faptele voastre bune, să-L glorifice pe Dumnezeu în ziua venirii Sale.”In timpul programului la Biserica nu poti sa explici aceste lucruri si nici nu te lasa .Se vede ca gazda blogului are intelepciune si intelege ca aceste lucruri trebuie sa ajunga si la cunostina celor care inca nu le cunosc si sint lesne increzatori ,iar in viata sint luati de val arte ,chind in alta.Si de ce?Din lipsa de informatie si putere de manipulare.De ce credem ca DOMNUL ISUS HRISTOS A AJUNS SA FIE PERSECUTAT,BATJOCORIT SI CHIAR PE CRUCE RASTIGNIT?Stim ce declara un om cu pretentie de persoana sfinta si cu cunostinta despre LEGEA DIVINA?Sa ctim si sa nu ne cutremuram ;sa stam bine cu pshihicul;”Ioan 18;”13 și L-au dus mai întâi la Ana (socrul lui Caiafa, care era mare preot în anul acela.
  14 Caiafa era cel care-i sfătuise că era în avantajul lor să moară un singur om pentru popor.)”
  credem ca luacrurile azi sint schimbate si multi in pozitii nu se comporta la fel ca Ana si Caiafa?Ne inselam amarnic si din cauza acestor persoane azi multe Biserici ajung in criza ,in dezbinari ,certuri si multimile care le umple nu stiu din ce cauza se intimpla aceste lucruri si cum se pot intimpla chind de fapt ei trebuie sa fie un exemplu in toate dupa cum mesajul SCRIPTURII dezvaluie;”24 Cei care sunt ai lui Cristos Isus și-au răstignit natura păcătoasă împreună cu poftele și dorințele ei.
  25 Dacă trăim datorită Duhului, trebuie să trăim în conformitate cu Duhul –
  26 să nu fim mândri, să nu ne supărăm unii pe alții, să nu fim invidioși unii pe alții.”Ma intreb;oare aceste lucrui nu sint cunoscute si nu se predica de la anvoane?Si totusi de ce exzista o viata duplicitara la foarte multi si nu dau pagini de accesare fiinca fiecare acum singuri prin pagina de la Google gasesc subiectul si persoanele daca sint interesati.Sa nu ne miram de tot ce se intimpla;ci sa fim bucurosi ca putem sa discutam deschis si sa spunem lucrurilor pe nume ,iar cei care inainte ajungeau sa traiasca doar in pretentie sa inteleaga ca faptel firesti se descopera si este nevoie de o adevarata pocainta si credinta in DOMNUL ISUS HRISTOS dupa cum si unii preoti firesti din primul secol au realizat si au ajuns sa vina la credinta;Faptele apostolilor capitolul 6 ;
  „7 Cuvântul lui Dumnezeu continua să se răspândească, iar numărul ucenicilor din Ierusalim creștea din ce în ce mai mult (chiar și foarte mulți dintre preoți au devenit creștini).Si azi toti cei pretinsi trebuie sa ia aceasta decizie si de la pretentie sa ajunga sa devina adevarate persoane crestine si cu un cuget curat si o noua persoanalitate Efeseni 4 cu 22 la 32.Cu toata stima si tot respectul.

 154. mike, mi-a venit inima la loc. Esti crestin frate si numai pentru ca il iubesti pe Isus si cauti sa traiesti cuvintul asa cum este scris.Sigur ca sunt de acord cu tine, desi am avut o meserie unde riscul si minciuna erau apreciate la superlativ, Dumnezeu a ingaduit sa cunosc si viata cu EL. Sigur ca pentru mine este usor (asa a ingaduit Dumnezeu sa am experienta) sa identific cind cineva minte, simpt mult mai repede pericolul care se apropie, dar cu toate acestea foarte multi ani am frecventat biserica si pina nu m-am deprins sa nu mai privesc la oameni, nu am avut nici o propasire, eram numai critica, numai observatii, ma vedeam mult mai bun decit multi din jurul meu.Si a avut grija Dumnezeu sa mai urmez o scoala (care cred ca este continua si in prezent) in care sa pot intelege deplin de ce ap Pavel si-a socotit scolile (si nu erau putine si nici marunte) ca pe un gunoi, sigur , el spune pentru a-L putea cistiga pe Hristos. In duhul meu insa am mai primit un raspuns de la Domnul, le socotea ca pe un gunoi pentru a nu se mai putea lauda cu ele., asa ca hai sa fim noi dupa vrerea Domnului ca avem cel mai minunat ghid, BIBLIA, nu crezi si tu la fel? Apropo de invitatia mea, tu prin ce arie traiesti? Fii binecuvintat de Dumnezeu.

 155. Stimata Mihaela Raducan, la noi la jud Cluj, seful cenzurii a fost Grigore Zanc, eu nu mai cunosc altii, dar daca va este dor si doriti o asemenea persoana cre sa ne „ocroteasca” faceti o propunere corecta cu nume si pronume. Oricum nu o mai acceptam si… vrem sa vorbim chiar si „orice” pina recuperam niste zeci de ani, stii dumneata de care, sau…poate nu stii dara atunci iti spunem noi, semanau cu ceea ce propui in acest comentariu.Adica, atunci cind vorbesti cu noi, SA TACI! Fi binecuvintata ca eu te iert, iar Dumnezeu este nespus de bun si EL te si iubeste.

 156. mike

  Cercetati toate lucrurile si luati doar ce este bun . ne sfatuieste Ap. Pavel . si in acelas timp si pe tine Mihaela Raducanu. Ne mai spune Ap. Pavel ca e bine sa fie partide ca sa iasa la iveala ADEVARUL. Iata ca eu un nepocait am gasit aici pe acest blog multa invatatura si in acelas timp partasie virtuala si de ce nu si binecuvintare in alinarea suferintelor mele sufletesti? Ma supar mult de tot cind vine cite unul SFINTOC la exterior dar sufletul lui (vorba DOMNULUI ISUS –morminte varuite) Mai scrie in SCRIPTURA – sa nu fiti prea sfinti (adica sa nu va dati ceace nu sinteti ) Sintem sfinti dor atunci cind il lasam pe DOMNUL ISUS sa conduca viata noastra – Ap. Pavel ne spune ca DOMNUL ISUS a fost facut pentru noi SFINTENIE, deci fara EL sintem =ZERO. Sa nu uitam ca in zgura mai sint multe comori , deci sa scormonim pina le aducem pe toate la lumina

 157. DRAGO

  Gabi,
  ..Ha..ha..haaaaa.. Sa sti ca-mi place..
  Mr. Crainic..a fost „istet” Sunday morning(10/2/2011) ..si am vrut doar sa verific „conectia”..
  Ai lipsit dela „apelul ” de dimineata cel facut de fr. Livius cca two weeks ago.
  Oricum keep in touch.
  From DRAGO

 158. DRAGO

  Gabi,
  ..Ha..ha..haaaaa.. Sa sti ca-mi place..
  Mr. Crainic..a fost „istet” Sunday morning(10/2/2011)-cand a zis „DRAGO” ..si am vrut doar sa verific „conectia”..
  Ai lipsit dela „apelul ” de dimineata cel facut de fr. Livius-dela PUPIT- cca two weeks ago.
  Oricum keep in touch on PSL or PPS.
  GBY!
  From DRAGO.

 159. Domnule Dan Damian, as avea o mica neclaritate: in ce domeniu si ce tangenta aveti cu informatiile de genul celor povestite de individul straniu din clip, ca sa puteti afirma ca dvs nu credeti, nu acceptati si nu este adevarat? Pe ce argumente „adevarate” va bazati cind sunteti atit de transant ?Buna parte dintre cititori se vor mai gindi, dar, s-ar putea sa fie si o mica parte care va vor crede.Cam asa se fabuleaza si ci microcipul , cind de fapt in biblie spune ca este un numar (in greceste se afla scris chiar „mai multe linii- codul de bare ).Deci este bine sa spunem cind stim ce spunem, nu sa spunem ce stim. Fiti binecuvintat.

 160. Mike, fii binecuvintat, dar ,te rog frumos sa ma suni 206 631 9390, vreau sa ne bucuram un pic, poate fac o excursie pe la voi ca acuma s-au ieftinit avianele, ma tenteaza si fr Gabi, am inteles ca sunteti ceva „vecini” .Multa pace.

 161. Luminita

  Gabi, sa te ajute Dumnezeu ca mereu sa stai pentru adevar si sa nu iti fie frica sa-l spui ori cat ar costa!

  Ce este trist este faptul ca sunt multi oameni care chiar cred aceste „scuipari la stanga si drapta”, pline de minciuna si pelin. Pe fratele Druhora il plateau cei de la Elim in jur de $2500 pe luna si asta chiar dupa ce s-a construit biserica mare si a crescut foarte mare de cat cea ce-a fost pe „23rd” unde era inainte. Chiar si pentru asta ii scoteau ochii…iar acelas lucru l-au facut si cu fratele Lascau.

  Nu stiu dar este asa o joaca murdara la comunitatile Romane…foarte mult conteaza banii si puterea ptr. oameni. Isi aduc pastori si daca pastorul nu joaca cum canta X si Y atunci trebuie eliminat…ca intr-un joc murdar de Mafie. Daca pastorul nu joaca cum spun ei, nu e nici o problema…ii spunem sa dispara. Daca nu dispare, nu e nici o problema, il santajam cu minciuni…ba ca a furat nu stiu cati bani, ba ca a zis nu stiu ce, ba ca a fost comunist si vanzator de frati, ba ca a atins pe nu stiu cine nu stiu cum…si lista continua. Sti ce este mai trist? Este faptul ca acestia care se ocupa de nimicuri, sunt minoritatea. Uitati-va cine i-a creat probleme fr. Druhora si dupaia cercetati cine i-a creat probleme fr. Lascau….vedeti voi, cam aceasi oameni! Ce este trist este faptul ca majoritatea sta si tace si desi stiu adevarul in inimile lor, tac crezand ca fac asa dreptate…desi Biblia ne intreaba „tacand veti face voi dreptate”?

  Biserica Elim are nevoie de oameni statornici sa se ridice sa stea in spartura si sa apere pe unsul Domnului si daca el face greseli, sa-l ajute, sa-l ridice si sa se lupte impreuna cu el. Are nevoie de omeni sa se ridice pentru adevar, sa se lupte pentru el chiar daca lupii din jur au ghiare urate si dintii bine ascutiti. Traim zilele din urma fratilor si trebuie sa ne gandim bine ce se intampla in lumea spiritual la Elim si la alte biserici. Este usor sa blamezi un pastor pentru ca daca il bati pe pastor, turma se imprastie. Si pana la urma este un singur om si daca te scapi de le este mai bine pentru ca mai bine plateste unul de cat 700. Asta nu este drept!!!! Nu va ganditi ce lupta se da oare in lumea spirituala? Nu ar trebuii sa va luptati in duh si adevar? De ce atunci calcam in picoare adevarul fara nici macar nu il cercetam? De ce atunci ne luptam cu vorbe si fixic? Pana nu intram la lupta cum trebuie, nu se va castiga acest razboi!!!

  Aduceti-va aminte de promisiunile pe care Domnul le-a facut bisericii din Elim! Aduceti-va aminte ce plan minunat avea Domnul cu aceea biserica…ce oaza de vindecare vroia El sa faca acolo si ce loc de crestere si maturitare. Este timpul sa ne pocaim cu adevarat si sa stam pentru adevar chiar daca nu este popular!!!!

  Bis

 162. Luminita

  frate tiby, de ce pastorului nu trebuie sa i se slujeasca? Din cauza ca este pastor, trebuie mai de graba calcat in picoare? Din cauza ca este pastor el nu trebuie sa fie iubit si slujit?

  Te rog citeste atent Galateni 5:13-15

  13Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pămîntească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.

  14Căci toată Legea se cuprinde într’o singură poruncă: ,,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.„

  15Dar dacă vă muşcaţi şi vă mîncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii.

 163. Luminita

  Frate Zaharia,

  Se pare ca esti putin rupt de realitate. Ispita lor de bani!!! Cand e vorba de bani dati la un pastor, incep unii sa faca spuma la gura. Dar cand au probleme, oh atuncea pastorul sa fie valabil nonstop, asta ne-ar place.

  Tu mergi la lucru, fr. Zaharia? Daca mergi la lucru, tu crezi ca este just sa fi platit ca sa poti sa-ti intretii familia? De ce atunci sa nu fie platit un pastor?

  Ce faci cu versetul de la 1 Cor. 9:14 care spune „1 Corinteni 9:14 „Astfel, și Domnul a poruncit ca cei care proclamă Evanghelia să trăiască de pe urma acestei munci”.

  SAU
  1 Timotei 5:17-19 „Presbiterii cari cîrmuiesc bine, să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales ceice se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura, pe care o dau altora. Căci Scriptura zice: ,,Să nu legi gura boului cînd treieră bucate„; şi: ,,Vrednic este lucrătorul de plata lui.„Împotriva unui presbiter să nu primeşti învinuire de cît din gura a doi sau trei martori”.

  Ce faci cu Luca 10:7 unde Isus ii trimite pe ucenici doi cate doi sa propavaduiasca Evangelia? „Să rămîneţi în casa aceea, şi să mîncaţi şi să beţi ce vi se va da; căci vrednic este lucrătorul de plata sa”.

  Tu sti ce inseamna un pastor si ce trebuie sa faca un pastor? Tu sti cat de mult este solicitate?…chiar si la miezul nopitii…cand cineva moare, trebuie sa mearga, cand cineva este in spital, la ori ce ora trebuie sa fie disponibil sa fie acolo, cand cineva are nevoie de consiliere el trebuie sa poata fi prezen….si credema cand in biserica ai 200-500 sau mai multi membrii, o sa ai foarte multe sedinte de consiliere.

  Biserica in ziua de astazi nu mai este cum era pe vremea lui Pavel sau cum era acuma 2 secole in urma. Ea a crescut foarte mult si un pastor trebuie sa fie prezent la ori ce ora cand cineva are o problema. Daca un pastor mai are un alt job, nu se mai poate ocupa de biserica asa cum ar trebuii sa se ocupe pentru ca membrii din biserici in ziua de azi sunt multi.

  Te rog sa te gandesti putin mai bine!!!

 164. Luminita

  Mihail, bravo tie ca ai stiu sa spui pe nueme acelor duhuri de „bastinas” si „fondatori”.

  Cand fr. Druhora a fost pastor la Elim si erau sedinte de familie, se mai scula unul altul ici si colo si strigau „eu am fost fondator acestei biserici” sau „cum noi a mana da oameni a inceput biserica si noi spunem ce trebuie sa se faca aici”…pacat ca nu s-au inregistrat acele sedinte.
  Actually, bine ca nu s-au inregistrat ca daca ar asulta cineva nu ar mai vrea sa vina la biserica ca e lumea.

 165. Luminita

  Cristian, sa te fereasca Dumnezeu sa fi vreo data in papucii fr. Lascau. Do you know how it feels to do so much and put love in what you do and still to be hated and judged? Only after you serve a people for so long and sacrifice and you do the best you can, and to have a hand full of people spread so much darkness…only after that you will fully understand.

  Fr. Lascau, I know you did your best. I know you made mistakes because you are human and I’m sorry that people didn’t realize that you need love, protection, support and sacrifice just as much as they do. All expected from you and so few gave anything back.

  Fr. Lascau I have a few questions for you.

  In all these years that you were a pastor at Elim church, how many times did someone come to you to ask you if you need help with anything? How many times did someone come to your house, realizing the spiritual battle that you are in, and prayed with you…stayed with you in the gap?

  When you made mistakes, how many times did the people who noticed the mistake, came to you suggesting the truth in private, with love and compassion, desiring to pick you up and fix the real problem?

  When so many people from Elim realized that the waters are unclear, how many of them stood up with you and landed a helping hand in order to put the truth in place, even if it cost them?

 166. Luminita

  Inca o completare…daca sunt asa de multi frati dornici sa ajute, sa evanghelizeze, sa se implice pe de-a moaca, atunci de ce nu o fac? Nu ma refer la exceptii (Domnul sa ii binecuvanteze), si nici la evenimentele dragute care se fac din an in paste (ce implica toata biserica). Insa daca si 10% din frati ar fi implicati in mod permanent in lucrari de sacrificiu, nu ar mai fi atata zarva si atatea motive de cearta. Stiti cum e vorba, numai cel ce nu munceste nu greseste.

  Imi cer scuze daca dumneata chiar esti o persoana care te implici astfel. Eu denunt fenomenul mioritic care este (in general) la romani – de a comenta de pe margine jocul din teren. Tendinta romanilor este sa lase totul in carca pastorului, si cu atat mai mult este nerealista cerinta dvs. ca pastorul sa nu fie platit. E ca si cum dumneata ai munci pe salariul minim, iar apoi sa fii solicitat sa lucrezi overtime, dar pe gratis.

 167. criss

  Serbane, secretarule acum e liber amvonul , poti sa devii tu pastorul cel asteptat. Incearca poate vei reusii. vei fi tu mai bun decat cei doi pastori carora le-ati dat statutul de ” alungati ” ? . God bless you and your church

 168. mike

  @ Mihail Doar acum am gasit postarea –scuze pt. intirziere . As dorii totusi sa stiu pe ce meredian sinteti ,ca nu cumva sa va sun prea tirziu sau prea devreme. Locuiesc in Damascus Oregon la citeva mile de Portland – Adresa –18545 S.E. Synnyside R.d. Damascus Oregon. -97089.- Oricum , o camera de dormit, masa si transport va asigur cu mare placere, daca vreti sa veniti la Portland – deci pe de acum fiti bine venit (telefonul meu -(503)-558-8649 ) daca sunati va rog -dupa ora 7-00 pm.- Pacific time ,ca sa fiti sigur ca ma gasiti.- God Bless You and your’s … Pe curind–. michael

 169. simion Holbura

  mike.Durerea care o ai tu o am si eu. Dar nu schimb pe isus pentru lume .Mike sa sti ca multi sunt cazuti in pacate si se ascund printre banci de frica iadului dar nu sunt pocaiti.Ap.Pavel azis lui Timotei tu intarestete si mergi inainte, ca pe multi no sai vedem in rai asa a spus ISUS.Tu pocaiestete tinete de isus ca sa cistigi lupta inpotriva Deavolului pe care multi au pierduto nu te uni cu clevetitorii,mincinosi,hoti,inselatori,curvari.Caci traind curat biruim pe Deavolu. Ca sa fi mintuit TREBUIE sa biruim trei lucruri; EUL NOSTRU, LUMEA CU POFTELE EI, PE DEAVOLU. Atunci Dumnezeu ne va numi BIRUITORI.MIKI tu nu esti departe de inparatia lui DUMNEZEU doar trebuie sa te botezi si sa mergi dupa ISUS nu dupa oaneni

 170. simion Holbura

  Cind Dumnezeu te face pastor.Sa stiti ca oile nu se mina cu zbiciu,Pastorii la oi [turme] au o bota in mina nu pentru oi , ci pentru a apara oile de ursi [scrie David] de lupi de ciini, e adevarat ca ciinii se scheaona si latra prin BISERICI ca nu vor sa se pocaiasca ei sunt primi care merg in iad [afara sunt ciini…] spunea apostolu PAvel m-am inteles eu cu curvari lumii acesteia, binenteles ca nu, de aceia curvarii care se ascund prin biserici vor sfaturi care nu se mai gata ca sa fie bagati in seama dar nici gind nau sa se pocaiasca Pastorii trebuie sa apere TURMA. binenteles ca de multe ori sunt muscati DAR ISUS LE VA PLATI.Aratatimi un pastor care na fost muscat de ciini.

 171. simion Holbura

  Gabi Bogdan. Sa nu ma intelegi deloc gresit .Vreau sa intreb pe toti care zic ca spun ADEVARU . CE ieste adevaru in ochi lui Dumnezeu.ori ce cuvint care il rostim celor din jur trebuie sa aduca zidire celor ce ne asculta acela e adevar in ochi lui dumnezeu daca nu aduce zidire nu e adevar ,chiar daca este adevar inaintea oamenilor pentru dumnezeu nu ,aici trebuie sa avem grija ce adevar spunem si cit de mult zidim in jurul nostru.am studiat mult lucrul acesta .Prieteni lui IOV spuneau adevaru despre Iov dar Dumnezeu nu ia placut de adevarul lor…Dumnezeu sa va benecuvinteze.

 172. simion Holbura

  Frate Petrica perfecta mutare deschide o biserica noua si lasa ciinii sa se muste singuri ca multi au fost trimisi de comunisti ca sa faca rau bisericilor romine .Tu fi tare si tine bine de coarnele plugului si ara pentru Dumnezeu ca El te va rasplaty noi neam bucurat cind ai venit la Portland Dumnezeu sa fie cu tine.Frate Petrica nu stiu daca ai arat vreodata, ca agricultor in romania iti scriu. cind ari trebuie sa te uiti la plug si inainte daca te uiti in spate iti iese plugu din brazda si faci greseli care nu se pot ficsa, cind te uiti la un lan de griu si vezi locuri unde e numai iarba sa sti ca acolo sa gresit la arat.De aceia Isus ia zis lui Petru tu vino dupa mine ,cind te uiti inpoi faci greseli care se fixeaza greu. Tinta noastra e ISUS .Dumnezeu sa te binecuvinteze pe tine si intreaga familie.

 173. simion Holbura

  Nicu Moga. Biserica Domnului Isus nu se va stinge nici odata daca copii nostri vorbesc numai engleza o vor duce mai departe, ce ma straduiesc sa fiu un pocait curat si imi invat copii sa duca pocainta curata asa cum ma invatat TATAL meu.God Bless.

 174. simion Holbura

  Drago. In Romania daca latra un ciine era dus la CANAL aicea in america latra la toti ca sa ajunga la anvon de unde nu stie ce sa zica striga la Proroci si cauta sa stinga duhul in adunare Tu cauta pe Isus In familia ta si bucurate, ca vremurile vor fi grele si ciini vor striga alah in biserici cit de repede.Gad Bless You

 175. simion Holbura

  Sora Luminita ai perfecta draptate Isus ne cheama pe toti sa lucram la ceva BUN,si Surorile sint chemate sa lucreze si aici e durerea pentru cei lenesi ca ei nu lucra nimic si nci nu lasa pe alti sa lucreze.Sti ce mi-a spus un frate cazut .Nici eu nu intru in rai si nici pe voi nu va las sa intrati am sa fac harachie din voi ,Dumnezeu ia dat grija lui si a plecat din Portland in Arizona.God Bless You si lucra pentru Isus cit poti de mult.

 176. simion Holbura

  Johann. Biblic vorbind se zice ADUNARE ,Biserica Domnului Isus va fi aleasa din mijlocu adunarilor , biserica va fi rapita ,fara pata,fara zbircitura ori alceva de felul acesta,ea va fi imbracata in haine de in subtire care sunt faptele neprihanite ale sfintilor, BISERICA va fi cea mai perfecta institutie.Noi zicem adunare si biserica dar corect e ADUNARE .Ma bucur daca cineva are o explicatie m-ai buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s