QUO VADIS

Henryk Sienkiewicz (1846-1916), cel mai remarcabil și prolific scriitor polonez din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, s-a născut în Wola Okrzejska, în partea rusă a Poloniei.

Sienkiewicz s-a dedicat studiilor istorice, al căror rezultat a fost marea sa trilogie despre Polonia la mijlocul secolului al XVII-lea. Prin foc și spadă, Potopul, Pan Michael, Fără dogme, Copiii pământului, sunt câteva dintre romanele sale istorice remarcabile. 

Sienkiewicz a fost extrem de popular și un autor prolific. Ediția completă a operelor sale, publicată în 1948-55, se ridică la șaizeci de volume.

Romanul Quo Vadis, a contribuit la Premiul Nobel pentru literatură care i s-a decernat lui Sienkiewicz în 1905.

Romanul descrie povestea de dragoste dintre Ligia, o tânără creștină și Marcus Vinicius, un patrician roman. Acțiunea romanului se petrece în orașul Roma sub conducerea împăratului Nero.

Sienkiewicz a studiat extensiv Imperiul Roman înainte de a scrie romanul, cu scopul de a reda corect detaliile istorice. În consecință, în roman apar mai multe figuri istorice. În ansamblu, romanul poartă un mesaj pro-creștin. A fost publicat pentru prima dată în foileton în Gazeta Polska între 26 martie 1895 și 29 februarie 1896, precum și în alte două reviste. A fost publicat sub formă de carte în 1896 și a fost tradus în peste 50 de limbi.

Ediția pe care v-o punem la dispoziție este în două volume.

screen-shot-2021-04-20-at-7.12.50-am-1

QUO VADIS Vol I și II.

Romanul descrie povestea de dragoste dintre Ligia, o tânără creștină și Marcus Vinicius, un patrician roman. Acțiunea romanului se petrece în orașul Roma sub conducerea împăratului Nero. În prețul celor două volume este inclusă și poșta în SUA. Nu expediem în alte țări.

24,00 USD