Ciudăţenii

O firmă oarecare? Mesaje profetice?

Confuzia ecumenismului contemporan

Sofa pentru cei grăbiți. Și așa stau… ca pe ouă.

Soluție pentru vremea când îți vine apă pe urechi…

Ca să te simți bogat

Când fuge pădurea.

80 de gânduri despre „Ciudăţenii

 1. Ciudatenii, ciudatenii si iar ciudatenii…Ce ne-am face noi fara aceste ciudatenii….ciudate ? Ne-am da seama, oare, cat de ciudati suntem noi ? Insa acesta e tot farmecul…chiar daca nu recunoastem, ci luam in deradere.. NE luam in deradere…

 2. aceste discutii sint doar intepaturi cine sa fie cel mai mare asta fa fi pina la venirea lui hristos asa ca nu mai plagiati pe ucenici ca vorbeau de o manera de copii nestiutori cu hristos ca voi toti sinteti la fel ceia ce domostrati pe bloguri e numai un inceput de credinta nu e credinta in termen rominesc eu o numesc fisareala sau nimicuri doamne smerestene tu ca noi nu vrem sa ne smerim sub poala crucii tale amin

 3. Apreciez intelepciunea cu care Petru Lascău raspunde diferitelor provocari si neînțelegeri de pe blog. Mereu profund si in dragoste. Apreciez interesul domnului Alin Cristea în a analiza subiectul dar si modalitatea de exprimare a tuturor postărilor. Dincolo de frustrări și intervenții provocatoare pentru ceilalți, observ o căutare sinceră a lui Dumnezeu. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe ambii.

 4. Chiar nu stiu de unde citati dv. aceast regulament. Trecerea de la prezbiter la pastor. Si mai este ceva: Pastorul la noi la penticostali este ales pe viata, pe cand ceilalti sunt supusi la vot din 4 in 4 ani. Vai si amar unde am ajuns.

 5. Domnul sa va binecuvanteze frt Lascau,eu personal cred ca nu trebuiesc luate in seama ,stiti,intotdeauna au existat exista si vor exista oameni asa numiti * crestini* care cauta bete in roate,si asta in fond e adevarat ca roata clasica are bete,sa nu uitam ca multi asa numiti frati suspusi sunt gelosi pe libertatea pe care ne-o da DOMNUL si asta e motivul pentru care unii critica se pare ca acest domn (………) ,e toata ziua in fata unui calculator si urmareste punctele ,slabe,defectuoase in ceea ce este uman dar uita de partea spirituala ! cu mult respect ! frt stefan

 6. Let’s grow up together . . . .and be childlike ,not childish !
  The wisdom will help you to know the difference !

 7. voi cati ani aveti mai copiii? …”tata, iar s-a luat baiatu de mine, uite ce urat vorbeste…” dinastea auzeam si faceam cand aveam vreo 10 ani….cu ce puteti sa pierdeti vremea…daca erati oameni importanti aveati lucruri mai mportante de facut, de avut grija de oameni daca vreti pastorire…samd…dar asta e realitatea spirituala actuala….astia ne sunt pastorii…vai de oi…

 8. fr Lascau: am scris ceva bun pe acest blog vre-o doua saptamini in urma si nu l-ati publicat si altii scriu lucruri de nimic si le publica-ti pute-ti sa-mi spune-ti care este motivul?….Trimite-ti va rog un raspuns.Sint un om neinsemnat ce e adevarat, nu sint pastor ,nici teolog, dar sper sa ma incadrez in „rob netrebnic” dupa cum spune sfinta scriptura…… Am citit despre un anumit frate „Tiberiu” care va pune niste intrebari ca sa injoseasca de fapt pe adevaratul frate TIBERIU, care il cunosc foarte bine si este un om stimat in biserica care face parte, in familie , cit si in bisericile din imprejurimi.Un om ales de Dumnezeu (cred din toata inima aceasta)in slujba de prezbiter si de biserica din care face parte ,cu un numar foarte mare de voturi(peste 80%) . Tiberiu care va pune acea intrebare ( credca e frate cu IUDA) care vrea sa aduca ceva murdar asupra fratelui Tiberiu adevaratul prezbiter probabil ca este un doritor , bolnav foarte suferind, dupa functie in biserica din care face parte,(daca face parte de fapt ) care incearca, sau a incercat, sa aiba o slujba si are o foarte mare rivna (dar fara intelepciune ,care a si dovedit-o) sa-l ajute Domnul sa se pocaiasca si sa-l ierte de insulta care a vrut sa o aduca acestui frate , sa se recunoasca inaintea lui Dumnezeu care are putere sa-l vindece si de boala de a fi pastor si sa fie responsabil daca are sa spuna la cineva ceva sa o spuna cu responsabilitate pentruca Dumnezeu uraste fatarnicii.Sa-i dea Dumnezeu pacea de care are nevoie , si sa-si ceara iertare de la fr. Tiberiu adevaratul, ca stiu ca are putere sa-l ierte.

 9. Tit 3
  1. Adu-le aminte sa fie supusi stapanirilor si dregatorilor, sa-i asculte, sa fie gata sa faca orice lucru bun,

  2. sa nu vorbeasca de rau pe nimeni, sa nu fie gata de cearta, ci cumpatati, plini de blandete fata de toti oamenii.

  nu e vorba de diaconi,prezbiteri sau pastori,ci de fiecare dintre noi.

 10. A fost tragerea la sorti, pe urma Rusaliile. Dupa acestea, nu mai gasim sortii; dar nici de Matia nu mai auzim.

 11. @ pete
  Mulțumesc și AN NOU FERICIT îți doresc și eu ție și familiei tale.Parcă ce s-a întâmplat cu mine acum, era ceva normal în România comunistă dar nu aici în țara asta.Știu că în Cuvânt scrie că satana se preface în înger de lumină, dar el este separat de Domnul Isus și de Lucrarea Lui,oare cel ce a făcut lucrul acesta în a cui lucrare este? Eu mă rog Domnului Isus să-l ierte și dacă este cu putință, să-i mântuiască sufletul. Mă tem însă că după cum Domnul Isus nu a mai putut salva conducătorii religioși din timpul vieții Lui, tot așa aceste cugete întinate nu vor mai putea fi curățite.
  Am mai scris mai sus un comentariu cu justificația mea, nu știu dacă l-ai citit.
  FI BINECUVÂNTAT DE DOMNUL ISUS TU ȘI TOATĂ FAMILIA TA !

 12. Tiberiu ,atunci ferice de tine fratele meu ,poate ca ai uitat cum e sa fii batjocorit pe ne drept ,sint mai bine de 30 ani de atunci caci pe aici se cam tem sa te batjocoreasca pe ne drept DOMNUL ISUSsa-ti dea un an nou fericit si la toata familia ta

 13. Fiindcă nu am deschis niciodată rubrica = Ciudățenii= pînă acum,nu am știut că între frații penticostali se poate întîmpla așa ceva(probabil numai la romîni).Nu știu dacă mai există un frate=Tiberiu= și prezbiter înafară de mine = dacă există îl rog să facă public aceasta=dar cred că cineva pe care nu îl cheamă Tiberiu a scris aceste cuvinte josnice tocmai ca să arunce cu murdărie peste mine. Cine nu are cunoștință cum se ajunge de la prezbiter la păstor (mai ales dacă este și prezbiter ordinat în slujbă ).Consider , așa cum am spus că = CINEVA= s-a dat fals cu numele Tiberiu pentru a arunca murdărie peste mine. Dacă este așa–mă rog Domnului să-l ierte – dar in același timp doresc să-l fac conștient de faptul că numai Satana se preface a fi altul. M-a durut tare să văd că =FRAȚI= fac așa ceva.Puteți să observați că eu scriu cu inițiale românești,pe când acesta nu le folosește. În comentariile mele pe bloguri am folosit inițialele limbii române.tiberiu717

 14. Nu orice batjocorit este un sfint pentruca depinde din ce cauza esti batjocorit .Unii isi atrag batjocura singuri mai ales unul din cei enumerati mai sus.

 15. În cazul tãu e pe drept, pentru cã eu nu ştiu pe nimeni sã te fi ironizat, decât dupã ce ai fãcut-o tu. De aceea am zis cã este ecoul; „cum strigi în pãdure, aşa auzi înapoi”.

  În cazul lui Ţon, oameni cãrora el nu le-a facut nimic s-au luat de el.

  Suntem la „per tu” dintotdeauna, cã nu avem nici un motiv sã fim altfel.

 16. Pledoaria postării mele nu era să devenim sfinții sfinților plecând din mijlocul împotrivitorilor și batjocoritorilor, ci să ne păstrăm eficiența în lucrul nostru. Cred că domnii menționați (probabil că au plecat și ei de undeva unde au fost întâmpinați cu împotrivire și batjocoră) au devenit mai eficienți în lucrarea pe care o fac acum decât în cazul în care ar fi rămas să lupte cu împotrivitorii și batjocoritorii.
  Nu am interpretat Scriptura în nici un fel în postarea mea, ci am relatat faptele descrise de doctorul Luca în Faptele Apostolilor.
  Să avem grijă cum interpretăm… postările altora!

 17. Sunt ÎMPOTRIVIRI, nu „ÎNPOTRIVIRI”, egal unde e virgula pusã!

  Apoi conteazã şi motivele acestora. Dacã sunt pe drept e una – ceea ce este cazul tãu, deoarece este ecoul strigatului în pãdure, iar dacã e pe nedrept (cazul Ţon), e cu totul altceva!

  De batjocurã a fost şi Christos şi Izabela, dar nu-i putem compara.

 18. Dacă facem o legătură (neinspirată) între batjocuri (și înpotriviri) și credincioșia pe Cale, atunci înseamnă că Iosif Țon, Dănuț Mănăstireanu și Alin Cristea, cei mai batjocoriți în blogosfera evanghelică, sînt sfinții sfinților.

  Ceea ce, desigur, nu e cazul…

  Să avem mare grijă CUM interpretăm Scriptura! (unde, nu-i așa?, ar trebui să-L găsim pe Domnul Scripturii)

 19. Eram copil pe vremea cind laudam pe Domnul in fanfara Bisericii Filadelfia din Timisoara, iar cind am auzit prima data pe fr. Lascau Petrica propovanduind din Scripturi, am ramas placut impresionat. Cred si stiu ca acelasi fr. Lascau Petrica si-a pastrat Calea de Comunicare cu Cerul, altfel nu imi imaginez de ce atitea impotriviri si batjocuri …
  Astazi mi-a ramas aceeasi pasiune pentru muzica, Lauda si Inchinarea are un loc special in inima mea. Gandul acesta ma face sa sper si sa cred cu tarie ca Domnul nostru Isus Hristos e in control si stie fiecare amanunt al vietii noastre.
  Frate Petrica va sustinem in rugaciuni si dorim ca Domnul sa binecuvinteze „Turma Mica Agape”
  pe care o pastoriti.

 20. Ioan C, de ce nu i-ai spus aceste amanunte lui Rasvan si lui Brinzei cind ii puneai pe jar?Stii as dori tare mult sa iei cele scrise in biblie in serios.V-a veni o vreme cind totul v-a fi scos la lumina, cind multe lucruri vor trebui strigate de pe acoperis.Te-ai gindit tu la acele vremi?

 21. Prezbiterul nu trebuie promovat ca si pastor ,pentru ca el este deja pastor,dat fiind faptul ca poate pastori el este si pastor ,este si episcop,si este si econom a Lui Dumnezeu.Fapte 20.17-30,1 tim.5:17.;Tit 1.7.;1 Pet 5:1-4.Imi pare rau frate Petru Lascau ca nu zici lucrurile asa cum sunt ele scrise ,ci le susti pe cele puse de cultul penticostal.Biserica primara nu a fost condusa de un singur pastor never,spuneti si dv de ce Pavel Filipenilor nu scrie scrisoarea pastorului biserici,ci sfintilor,episcopilor si diaconilor.Nu stiu de cind s a strecurat erezia asta cu un singur pastor in Biserica ,poate imi dati dv data si locul cind s a stabilit asta pt ca chiar nu stiu.

 22. domnilor nu credeti ca ar trebui cineva sa cenzureze ce intra pe acest blog,, acceptati sa se scrie ori ce,, de ori cine,, uni manipuleaza de anii buni,, peste tot si iati acceptat si aici,, mint cu nerusinare si vorbesc de rau,, pe fratii,, vostrii,, pastori colegi deai d-v,, si nu este adevarat,, nu credeti ca ar trebui sa luati pozitie,, friiele acestui blog si sa nui mai acceptati,, vorbesc in cunostinta de cauza eu sunt un ortodox,, convertit,, si ma doare cind vad asa ceva,, unde sa ma mai duc.

 23. Tiberiu! dear, se pare ca situatia ta este cu totul altfel de cum vrei sa o prezinti!.

  Ai intrebat in interes propriu si cel ce stie toate lucrurile ti-a raspuns prin mine,
  dar nu cum ai fi dorit tu. Uite ce-mi scriu cei care te cunosc indeaproape!.

  Este adevarat?.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Frate Pete/Pettrusu,

  Ati lovit cuiul drept in cap. Tiberiu doreste cu orice pret sa ajunga pastor si transmite prin culise asta. El de fapt nu se califica nici de prezbiter. Strins la colt de itrebarea dumneavoastra a afirmat ca el nu vrea sa fie pastor, deci in scris si-a taiat craca de sub picioare. Ne-ati facut un mare favor. Nu v-a raspuns la linkuri pentruca si el si-a inselat propriul lui frate aici intr-o afacere cu multi ani in urma cum te-a iselat pe dumneata cumnatul dimitale Petric si se simte cu musca pe caciula. El nu stie cine sunteti si crede ca e cineva de aici din zona care il cunoaste bine. Ne-ati facut un mare bine fara sa va dati seama. Si in scris s-a dovedit si mincinos pentruca in realitate el doreste pastoria, multi stiu lucrul acesta. Domnul sa va binecuvinteze.

 24. Stimabilule Ioan .C depinde in ce mod esti cunoscut de multa lume caci si Vadim Tudor este cunoscut de multa lume si chiar esti avocatul lui?

 25. Draga pete, tumultul si fluxul cuvintelor noastre reflecta atat sursa cat si originea lor !. In the long run, ca vrei ori nu ,ele iti vor contura profilul personalitatii tale, capacitatea ta culturala si analitica dar cel mai mult si mai mult,ele oglindesc calitatea , aprofunzimea si maturitatea cu care analizezi viata si rostul tau planetar ,toate raportate la relatia ta cu Mantuitorul nostru Isus !. Cand sufletul omului este umplut si purificat in intregime de Puterea Duhului Sfant , nu trebue sa ai studii superioare ca sa simti si sa infrunti cu succes unleltirile Deavolului !.Prin El si cu El esti invincibil si puternic !. Iar atunci cand esti atacat direct de forta distructiva a urii pe care el o declanseaza constant spre copiiilor Domului , Armura ta este inpenetrabila ,iar Duhul Sfant este cu tine , te intareste si tot El te invata ce si cum sa raspunzi !.Cand deavolul reuseste sa contamineze doar un mic coltisor din gandirea celor caldicei ,(cum este cazul baptistilor !)el Ii califica si-i finseaza pe nesimtite sa lucreze involuntar pentru el, la edificarea planurilor lui distructive, ani si ani la randul ! ; iar ei sarmanii ,in orbirea lor, cred ca sunt si merg inainte cu Domnul !. Putini , foarte putini se trezesc la timp , ne cauta si ne gasesc, incep sa-si inteleaga ratacirea ,apoi sa lupte si sa-si doreasca vindecarea complexelor de superioritate si eradicarea mandriei ce-i subjuga si-i stapaneste ! . Incep sa se simta foarte bine printre penticostali,se relaxeaza impartasind dragostea noastra neprefacuta, dar cel mai important realizeaza ca fara botezul Duhului Sfant vor ramane incomplecti, distrofici, anemici , neputinciosi !. In final, ochii si mintea lor li se lumineaza, se insanatosesc si inteleg ca trebue sa ceara , sa staruie ca sa primeasca !. Sa primeasca pe Mangaetorul – Puterea ce pe noi ne duce la Liman ,ce ne lumineaza si ne poarta pasii spre Adevar !. Dumnezeu Tatal si-a ales din timp osteni destoinici , ( inca din pantecele mamei lor !)din toate confesiunile ratacitoare ,precum este Iosif Ton si Miscarea Strajerilor !. Este posibil ca in scurt timp, dupa inca cateva cerneri , chiar Alin Cristea sa devina un autentic urmas al lui Christos ! . Eu ma rog insistent Domnului pentru el ,ca puterea Duhului Sfant sa-l cerceteze indeaproape, sa-l lumineze si sa se proslaveasca in viata si sufletul lui ! . Venind aici pe blogul cel mai ziditor si sincer, scris in dulcele nostru grai , cu remarcile ,tulburarile si nemultumirile lui, el deja involuntar a si facut primul pas spre LUMINA !.

 26. Stimatilor Pete si NOC, domnul pastor Alin Cristea este cunoscut de multa lume, in timp ce dumneavoastra chiar nu stiu cine sunteti.

 27. Domnule Cristea Alin, iarta celui care marturiseste !.Da ,am parasit „tarlaua” precum Hipereon odata nemurirea , de dragul tau, ca sa te insotesc jos prin mahala ,chiar de brat ,daca doresti !. Sunt un bun psiholog si „te-am citit repede” !. Posed multa experienta de slam , dobandita in ani de recluziune penala, si. . . . mai ales, in mediu de . . . mahala !. De asemenea sunt profund intrigat de „carturarii si fariseii” tmpurilor moderne , pusi in locuri preainalte !. Am constatat ,citind inopinatele tale interventii blogistice, ca ai nevoie de o deosebita atentie !.(probabil ,o deformatie profesionala doabdita in anturaj baptist,mediu ce este foarte cntagios !). In anii tineretii si eu am suferit, fiind contaminat cu el ! .Cauta macar odata sa fi si tu un baptist sincer ,aici cu noi ,pe blogul ce te obsedeaza cel mai tare si unde intr-o simtire ,ne straduim si noi la randul nostru sa-ti recompensam efortul , cu aceeasi sinceritate !.Nu stiu daca in alta parte vei avea acelasi succes de dialog obiectiv si ziditor ??!!. Este demonstrat de sociologi specialisti ca uneori, antipozii si extremele in loc sa se respinga, se atrag !.Vad ca esti atras necontrolabil spre noi, citind cu nesatz tot ce scriem !!. Sper ca bucria sa fie reciproca si constructiva !.Poate nu ai tact si metoda pedagogica adegvata si suficienta si de aceea pe alte bloguri intimidezi prea repede si nu beneficiezi de atentie, eliminand efectul scontat de tine !. Stiu ca folosesti elementul surpriza ,care este o tactica foarte securist-rasariteana ,depasita ! ! !. Uneori ajuta, dar aici in mediul „Pasilor spre lumina ” , vad ca nu !.Am constatat ca atentia ce ti-o acordam toti impreuna,incepe sa te satisfaca precum pe olteni gradele si pe moldoveni un post de veselar la popota unitatii !. NOC va renunta definitiv la sarcasm ,ironie , satira si „mahalagisme” de indata ce vrei sa legam o relatie de prietenie sincera ,bazata pe respectul reciproc si. . . neamestecul in treburile interne, de dialog si comentariu pur blogosferic ! Okay, dragul meu Alin ??!!.
  God bless you and yours !. So long !

 28. Ciudatenii,ciudatenii si uite asa vrem nu vrem arama se da pe fata!!Ce altii doresc sa faca in ascuns altii spun in lumina!!Dumnezeu -Tatal alaturi de domnul Isus Hristos ,lucreaza si ishi pastreaza Biserica curata ,vrem nu vrem !!!Dar este trist pentru cei care se pretind si vorba,fapta si atitudinea ii da de gol!!Sintem intr-un secol in care totul merge spre modernizare ,spre restructurare si poate multi inteleg ca au nevoie in viata de o ajustare si acestia ar trebui sa se lase influientati nu de intelepciunea fireasca ;ci de ceea duhovniceasca fiinca in epistola lui Iacov capitolul 3 ;ce gasim scris oare?

 29. Fr. Petrica Alin nu a invatat ca pentru a te adresa cuiva cu numele intreg trebuie sa pui intii „dl” sau titlul lui like pastor ori doctor sau daca se crede asa de superior sa stea pe blogul lui Rasvan caci acolo are voie sa te jigneasca cum le place si se pricep mai bine GBY

 30. Domnule Alin Cristea
  Trăiesc într-o ţară care garantează fiecăruia dreptul la cuvânt. Ai dreptul să spui orice şi oricui. Nu întotdeauna este inteligent să spui orice şi oricui.
  Eu nu sunt paznicul numelui nimănui şi nici arbitrul reputaţiei cuiva. Fiecare trebuie să-şi aibă grijă de ele, dacă vrea.
  Blogul acesta nu este tot una cu biserica pe care o păstoresc. Vă asigur că sunt gata să apăr pe cel nedreptăţit şi rănit de vorba rea a altora. Aici însă, nu este vorba de aşa ceva. Oamenii reacţionează la comentariilor altora. Nu întotdeauna la obiect, nu întotdeauna politicos. De exemplu, faptul că legaţi bloggingul meu de pastoraţia mea (cu insinuările recete), este suficient ca-mi declanşeze o reacţie negativă. Nu cedez la astfel de impulsuri, dar nu toată lumea este la fel ca mine. Alţii v-ar fi „tămâiat” bine de tot…
  Nu cred că toţi comentatorii acestui blog nu ştiu să se poarte în spaţiul public. Cred că ştiu. Dacă vrem reacţii pozitive, să facem acţiuni pozitive.
  Noi românii, am răsturnat cuvintele Domnului, dându-le un vârtej negativ. Spunem: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”. Ar trebui să aplicăm măcar proverbele noastre, dacă nu suntem proactivi, făcând noi binele întâi, în aşteptarea reacţiei pozitive.

 31. Domnul Cristea si cravasa lui , patruland pe blogurile si domeniile „Coroanei ” ,nu va raspunde ” celor mici si neinsemnati ” !. (ar fi o pierdere de timp si sabotarea timpului lui de patrulare !). In Gherla era la fel , Brigadierul ori „Seful” de camera si atelier,cu cravasa lui lucie, lovea fara mila, jignea si injura ,apoi tantos si autoritar ,lipsit de emotii si vibrare, patrula mai departe cu pieptul scos , cu fruntea sus !.Fara afirmare si plesnituri , cum ar fi putut cineva sa stie in permanenta ca el este „seful” ,cand defapt toti eram „o apa si-un pamant”, purtand aceleasi uniforme vargate si cenusii, fara epoleti si stelutze, toti ingramaditi de fatalitate in subsolul societatii , sub stigma „Secerei si Ciocanului ” !. La urma urmei,atat modestia cat si afurisenia ,sunt optiuni si atribute neimpuse de vre-o lege, la libera alegere !. Daca acest domn Cristea ( mult prea tanar !) ar fi trecut si el impreuna cu noi prin teascul anotimpurilor de grele incercari si suferinta ,ar fi mult mai copt !. In timp , cu o astfel de atitudine, i-ar fi fost si lui harazit si rezervat intr-un coltz intunecat ” botezul cu focul desteptarii ” ,sub patura sura a M.A.I.-ului ,asezata de legea echilibrului, peste cap ! . Ca ce omul cauta si cerseste mereu ,in final Providenta ingaduie sa gaseasca ! . Eu personal il compatimesc si-l port in sincere rugaciuni ,pentru o redozare a intelepciunii, atat de utila in viatza unui pastor !. Dragostea crestina se manifesta cel mai reliefat prin spiritul de sacrificiu al fiecaruia in parte !.

 32. nu vreau sa fiu pastor intrebarea mea se referea de fapt la o alta persoana, care cred eu ca nu se califica pt a fi pastor si am vrut sa aflu un raspuns de-la un Pastor cu experienta cum este fratele PETRICA LASCAU.

 33. Domnule pasto Petru Lascău,

  Văd că numele meu e folosit, pe blogul dumneavoastră în diverse feluri.

  Cică aș fi preot, cică aș fi pastor, cică… cică…

  Nu obișnuiți să administrați spațiile publice în conformitate cu adevărul?

  Și la biserică faceți la fel? Oricine din biserică poate să zică PUBLIC orice despre cineva și nu interveniți?

 34. Domnule pastor Petru Lascău,

  Nu mă interesează să fiu simpatic. Mă interesează să fiu serios. Treabă nu tocmai ușoară.

  Comentatorul NouaOrdineCrestina a ieșit de pe tarla. Cică cînd vin în State să stau de vorbă cu respectivul om?!

  Păi nu intenționez să stau de vorbă cu N.O.C. nici aici nici acolo.

  Nu intenționez să merg în State.

  Iar de stat de vorbă stau destul de vorbă cu oamenii. Nu-mi lipsește socializarea sau discuția. Aș prefera mai degrabă să ascult cum ciripesc păsărelele, cum am făcut azi într-un parc.

  Ele nu par deranjate, cel puțin primăvara, de atmosfera de mahala din jur a oamenilor.

 35. Domnule pastor Petru Lascău,

  Comentatorul Pete comite din nou obrăznicia de a mi se adresa pe nume.

  După cum am am mai spus, e trist că pe blogul unui pastor se permite ca cititorii să se tragă de șireturi.

  Eu mă semnez Alin Cristea și așa am pretenția să fiu numit și apelat. Chestiune pe care o urmăresc în public cu insistență de cîțiva ani, încă de pe vremea listei de discuții Masa Rotundă a lui Iosif Țon.

 36. Tiberiu cam sari repede de la una la alta!. Nu mi-ai spus ce ai inteles din linkurile care ti le-am trimis!!!. Am inteles ca si tu personal ai dorii sa fii ordinat pastor. Vrei sa fii un pastor ca cel din cazul prezentat in linkurile mele?. Sau vrei sa fii un pastor ca Alin Cristea ca si el a studiat teologia (,,,).

  Alin Cristea crede ca respectul se impune nu se castiga.

  Da-mi un click si ajuta-ma!

 37. Domnule Alin Cristea inteleg ca sunteti preot puteti va rog sa-mi spuneti cum poate sa ajunga un om sa fie mantuit? sa ajunga in imparatia lui DUMNEZEU dupa moareta fzica, VA MULTUMESC.

 38. Frate Gabi nu te-am vazut de mult pe blog ? Ai reusit sa citesti cartea ”risipitorii” ? Te apreciez pentru efortul si munca depusa ,eu nu a-m reusit sa intru in posesia ”ei ”,te respect pentru modestia si siplitatea cu care scrii , acel popular cuvant nu-si uita originea ”un pic” ca exista si romani transparenti. Cu multa dragoste si sinceritate …

 39. Domnule Cristea, esti simpatic !(mai ales cu barba !). Incerc sa ma ALIN ,da nu reusesc deloc cand iti citesc , poop -up ,analogia constanta si obsesiva intre blogul lui Petrica si slamul mioritic ! . (oare invidia sa fie cauza ??!!). Cand vii intr-o vizita around the States , sa ne intalnim si sa stam putintel de vorba ?!… OKAY BOSS ??!!

 40. Alin cind tu ne jignesti ca aici e mahala trebuie sa ti se atraga atentia sa fii mai civilizat caci nu esti tu cel mai educata persoana care scrie pe aici

 41. . Nu transferati nimic !. Modestia ramane o virtute captiva in lagarul de concentrare a cunoasterii ,ce este mereu roasa si ispitita de gandul evadarii spre popularitate !. Apoi , sa primesti pe neasteptate ,din partea unui autor, cartea lui , iar pe scortza o dedicatie adresata personal tie, este un privilegiu rar si deosebit ,de care se bucura foarte putini visatoari ! . Si cum realitatea contrazice la nesfarsit imaginatia , resemnarea ramane zona de comfort cea mai plauzibila ! . „Cum mangaie dulce, alina usor, speranta pe toti muritorii . . . . „

 42. Încă o sursă utilă:

  http://www.dexx.ro

  Autorii articolelor sînt cercetători ştiinţifici principali la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” al Academiei Române, Filiala Iaşi.

  De interes pentru mediul confesional:

  Dicționar religios

 43. Domnule Alin Cristea
  Nici eu nu înţeleg de ce nu aveţi grijă cum scrieţi, pentru că reacţiile oamenilor sunt la textele dumneavoastră. Îmi vine foarte greu să filtrez toate comentariile ca să nu supere pe cineva.
  Cred apoi că pe un blog, nu trebue să cerem permisiunea nimănui ca să i ne adresăm, direct sau indirect. Comentariile noastre sunt simple invitaţii la comentariile altora. Ele se nasc uneori şi din modul în care punem şi noi problemele.
  Nu sunt nici eu de acord ca să facem referinţe la calităţi personale sau lipsa lor, deoarece nu le putem măsura şi nici evalua în lumea virtuală în care are loc dialogul nostru. Aici aveţi perfectă dreptate.

 44. Domnule pastor Petru Lascău,

  Nu am înțeles nici altădată și nu înțeleg nici acum DE CE permiteți comentarii sterile și de mahala pe acest blog – vorbim de blogul unui pastor, nu?

  Comentatorul Pete nu are nici o permisiune din partea mea să mi se adreseze direct. Să învețe să vorbească în public.

  Iar smerenia mea e problema MEA, nu a altora.

 45. Frate Lascau, va multumesc ptr. carte. Drept sa va spun , nu am mai citit o carte in romaneste (buna) de vreo 6 ani. Cind am primit cartea dumneavoastra m-am gindit „c-am ce se mai poate scrie despre pilda aceasta” ? Am fost un pic circumspect, dar acel „un pic” s-a evaporat dupa primele pagini. Capitolul „Un tata abordabil” i l-am citit si sotiei mele. Sper sa devenim si noi „abordabili”. . Este o carte pe care fiecare tata trebuie sa o citeasca.Cartea dumneavoastra mi-a adus aminte de frumusetea limbii romane, pe care aproape am uitat-o. Va multumesc.
  Mama mi-a spus mai de mult sa citesc ceva carti scrise de dumneavoastra, dar i spuneam ca de obicei predicatorii buni nu scriu bine. I guess I was wrong this time 🙂
  God Bless you.

 46. Alin nu ti se pare ca aerele astea nu prea sint bune ai niste pretentii de copii care cred ca li se cuvine mai mult decit merita ti-ar sta mai bine cu o atitudine mai smerita

 47. După nume, nu îl cunosc pe Marcel Dogar.

  Și chiar dacă l-aș cunoaște, nu e cazul să ne tragem de șireturi.

  Cum am spus și cu alte ocazii, pocăiții să facă bine să învețe cum să se adreseze în public.

  Sau aici nu e… public?

  E doar mahala?

 48. {„Tiberiu says: 12 aprilie 2011 la 12:22 PM
  Pace , puteti sa-mi ziceti va rog cine propune ordinarea unui prezbiter in slujba de pastor, si ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi promovat pastor, va multumesc anticipat pentru raspuns.”}

  Tiberiu!. Te-am citat pentru a reimprospata intrebarea ta!:

  Mi s-a dat sa experimentez o situatie strigatoare la cer in care astept raspuns din anul 2004;
  Te rog citeste atent materialele din linkurile de mai jos si invatati-ma ce as mai putea face ca cei care sunt abilitati in a da raspuns acestor probleme sa o si faca!!!.

  https://lascaupetru.wordpress.com/2010/11/03/rezistenta-penticostala/#comment-356

  http://www.tradeagency.net/profile/en/996/profile.php

  http://harulmantuiriiro.blogspot.com/p/cazul-sc-natanael-click.html

  Nu mi-ar strica un raspuns si din parte Gazdei (!!!)

 49. PACE, as dori si eu sa urmaresc prin internet programele fratelui PETRICA LASCAU ami lasati va rog adresa? multumesc.

 50. Fr. Lascau:
  Cu respect, va rog sa elaborati practica apostolilor
  cu tragerea la sort.
  In zilele noastre, mai poate fi valabila si eficace ?
  … ca, biblica este, negresit !
  Multumesc. GBY.

 51. Cine punea întrebarea se referea la o anumită confesiune care pratică o astfel de scară ierarhică. Trebuie să fim şi noi mai puţin consternaţi, pentru că Biblia nu oferă organigrame standard şi nici modele de structuri confesionale. Diferite confesiuni au filozofii diferite după care se conduc – de la structuri piramidale de autoritate, la modele democratice. În unele confesiune evanghelice din România, există trei stagii de promovare: diacon, prezbiter, pastor. La penticostali, diaconul a încetat să fie „slujitorul” în domeniul administrativ, şi a devenit un „slujitor spiritual”, care poate deveni prezbiter, iar în cazul în care biserica îl alege poate deveni pastorul ei.
  Am ştiut rostul acelei întrebări, de aceea i-am răspuns astfel. Oricum, mă bucur că puteţi citi astfel de lucruri în premieră pe blogul acesta.

 52. E pentru prima oară în viața mea cînd citesc despre „promovarea de la prezbiter la pastor”. Ce Biblie citiți?

  Sînt pur și simplu consternat!

 53. Tiberiu! am si eu un raspuns pentru tine, ascuns in spatele numelui meu. Daca vei citi cu atentie la final in ciuda tuturor situatiilor strigatoare la cer care nu permitea ordinarea, aceasta sa facut. Lasa-ma sa inteleg! ce ai inteles!. De ce s-a facut acea ordinare?. Poti incerca online sau daca nu in privat.

  Pettrusu@gmail.com

 54. Cred că pentru promovarea unui prezbiter ca păstor, trebuie să existe câteva condiţii. În primul rând calificarea şi chemarea acestui prezbiter, demonstrată în câţiva ani de slujire. În al doilea rând o nevoie a lucrării lui Dumnezeu (o biserică în nevoie de păstor). În al treilea rând un acord al pastorilor bisericii respective sau ai comunităţii în care funcţionează. În fruntea acestora trebuie să fie condiţiile biblice care se cer unui prezbiter (1 Tim. 3).

 55. Pace , puteti sa-mi ziceti va rog cine propune ordinarea unui prezbiter in slujba de pastor, si ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi promovat pastor, va multumesc anticipat pentru raspuns.

 56. ESTE O BINECUVANTARE NESPUSA S-A VAPOT VEDEA SI PRIN MIJLOCUL INTERNETULUI ,CU DRAG IMI ADUC AMINTE CAND ERATI LA ORADEA!

 57. Ma numesc Cornel Patcas sunt casatorit cu Rodica si avem 3 copii Dacian,Adela ,Cristian din Oradea ,suntem membri ai biserici Penticostale Maranata din cartierul Iosia .
  Ma bucur foarte mult ca va pot vedea si auzii in acelasi timp dar im aduc aminte de anii 1984….1986 cind predicati evanghelia in biserica Nr 1 actuala Betel ani frumosi.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze in lucrarea lui!!!
  Maranata ,Domnul nostru vine!!!!

 58. Mie mi se pare ca afisul are sens:
  Mergi la generalist ca te doare in piept.
  El iti face trimitere la un ecograf unde se vad cateva abnormalitati la inima.
  Ca sa stii exact ce este, mergi la cardiolog iar acesta iti spune : „Mai ai 2 luni de trait- puneti viata in ordine”.
  Iti spui apoi: ” nu pot murii daca nu imi fac dintii, va mirosii prea tare in sicriu”.
  Apoi te gandesti: „toata viata am muncit din greu si nu prea am avut timp de relaxare as ca un masaj final nu ar strica”.
  De aici distractie si voie buna, pentru o vreme iti ineci durerile in alcool la „BARDEZI” apoi cand simti ca cel 2 luni au trecut te internezi permanent la terasa de vara. Doar n-o sa mori intr-un spital infect, imbracat mizer si cu asistente care ii asista tot timpul pe altii. Mai bine terasa unde vin ospatari din 5 in 5 minute sa te intrebe daca mai doresti ceva.
  Cand ai terminat de mancat vine nota de plata iti cedeaza ce ti-a mai ramas din inima si Ceau Bau!!!
  De aici Pompele Funebre!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s