43 de gânduri despre „Pompierii vigilenţi

 1. Paul Negrut a lucrat la Spitalul Nr.6 din Oradea. Acela este un spital de neuro-psihiatrie. Va asigur ca cel putin pe vremea cand lucra el acolo, spitalul nu avea post de „psigologi” ci doar de „psihiatri”. Psihologul are de-a face in speta cu oameni normali (care au nevoie de un sfat). Psihiatrii lucreaza cu oameni bolnavi psihic. Nu de putine ori in predicile lui, Paul Negrut spune ca a lucrat ca „psihiatru”. (Ex. Ilustratia in care spune ca in cabinetul lui a venit un nebun care sustinea ca-i mort iar Negrut l-a intepat in deget sa-i arate ca curge sange, deci ii viu). Eu nu am intalnit pana acum un psihiatru normal pt ca bolile pacientilor au impact asupra medicilor. Negrut insa nu cred ca a lucrat atat de mult ca psihiatru, deci nu a apucat sa fie afectat cum insinueaza unii. Nu am dovezi in acest sens, este doar o opinie.

 2. O trezire inseamna pentru comitet (suna ca la comunisti) mai mult efort , gata cu programul de doua(2)ore….eeee unde-i stingatorul?

 3. Alinule (ca să nu zic Aline), se zice că în timpul uneia dintre bătăliile dintre austrieci și italieni, într-un moment când niciuna din tabere nu dădea s-o atace pe cealaltă, austriecii s-au gândit să-și bată joc de italieni. Prin urmare, au luat o cizmă (evident, aluzie la țărișoara italienilor) pe care au umplut-o cu fecale și-au trimis-o în tabăra italiană. Aceștia au luat cizma, au curățat-o foarte, foarte bine și, după ce au umplut-o cu portocale, au trimis-o austriecilor cu un bilet pe care scria „Fiecare dă ce are”. Dă-mi voie, de sărbători, să-ți ofer niște portocale…

 4. Fr. Tamas, nu este nicio problema, nu trebuie sa-i/sa-le spuneti ,,treziti,, daca nu place cuvantul, spuneti simplu: ,,pasi spre mai bine,pasi spre inaltimi….,, si Domnul sa va binecuvinteze,

  PS. Unii chiar au marturisit ca au ,,dormit,, in biserica si nici nu vreau sa auda de alt cuvant, decat ,,de trezit,, chiar va deranjeaza !??

 5. Frate Tamas

  Forma de inchinare a strajerilor o cunoasteti : instrumente muzicale, ridicarea mainilor,cantatul cu vocea (nu stiu daca si dansul) …toate acestea( inclusiv dansul) le gasim la un inchinator despre care D-zeu a zis ca e dupa inima Sa, a fost David. Ma intreb daca cunoasteti viata si relatia lor personala cu Hristos? Timpul petrecut in post si rugaciune ar fi un indiciu si desigur roada duhului sfant asa cum e prezentata in galateni 5 , dintre care cea mai mare e Dragostea.
  Nu cred ca inchinarea e o tema pentru oameni ai lui D-zeu perfecti ci pentru cei ce experimenteaza in fiecare zi dragostea, iertarea si harul Sau.

  Fiti binecuvantat

 6. Cred ca termenul de „trezit” este interpretat putin gresit.
  Cel putin asa inteleg eu din multele comentarii citite. Si am sa ma explic.Eu sint baptist din 1972,dar copil a lui Dumnezeu din 1966.Am fost nascut din nou la Oastea Domnului.Acolo nu se facea botezul mare(cel putin la vremea aceea,fiindca ulterior am aflat si despre alti ostasi care s-au botezat ca si adulti).Eu nu m-am considerat „trezit”daca am inteles un lucru nou din Biblie. In schimb m-am atasat unui grup de credinciosi care credeau ca si mine,fratii baptisti.Dupa vreo 15 ani ca si baptist am ajuns sa cred si sa experimentez personal ca vremea vindecarilor miraculoase nu s-a sfirsit.N-am socotit nici atunci ca sint un „trezit”,ci am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat harul sa cred mai mult in Cuvintul Sau in aceasta priviinta.
  Mai tirziu,cercetind (personal si fara prejudecati)Cuvintul Domnului am ajuns sa cred ca vorbirea in limbi este o realitate a Duhului Sfint.N-o am,dar cred Cuvintul Domnului si in priviinta aceasta.Poate cineva sa spuna ca sint un „trezit”?.Eu ii spun ca nu sint cu nimica mai „trezit” decit atunci cind am fost nascut din nou.Ce pot spune este ca am ajuns sa cred mai mult Cuvintul lui Dumnezeu.
  M-am mutat dela fratii baptisti?.Nu,ci,daca am prilejul,incerc sa spun si altora ceeace spune Cuvintul Domnului.
  Am fost la vre-o „scoala de vindecare”?.Nu,ci am stat linga Domnul,dar cu inima si mintea deschisa spre-a cunoaste mai mult din Cuvintul Domnului.Si El n-a intirziat sa mi Se descopere si in aceste priviinte.
  Si ce este imbucurator este faptul ca in acest an am aflat despre doi pastori baptisti(prieteni din tinerete),pe care ii stiu destul de”baptisti” vorbind intr-un mod cu totul nou despre Duhul Sfint ca Persoana si despre darurile Sale,asa cum sint ele descrise de Cuvintul lui Dumnezeu.Sint ei niste „treziti”?.Eu nu-i consider,fiindca nu-i stiam „adormiti”,ci nu intelesesera niste adevaruri.
  Si ei sint in continuare tot pastori baptisti,cautind cu intelepciune si rabdare sa ajute si bisericile lor sa ajunga sa cunoasca Cuvintul lui Dumnezeu si in priviinta aceasta,lucru care n-a fost posibil in urma cu 5-10 ani.
  Eu cred ca Biserica Domnului Isus este una singura raspindita in mai multe denominatiuni si cei care sint mireasa Lui cunosc glasul Sau si nu se duc dupa un strain sau invataturi straine. Doamne ajuta,Doamne da izbinda.

 7. Draga Han,mai intii,apreciez indrazneala ta de-a raspunde comentariului meu.Vreau sa te asigur ca nu sint expert in evaluari de nici un fel.Poate ca as spune,fara falsa modestie ,ca mai stiu cite ceva din Biblia,din care invat de peste 45 de ani si dupa care caut sa verific pe ce drum merg.
  Eu am scris”O “noua forma de inchinare”,insa cu o viata veche nu face doua parale,si nu cum ai scris dumneata „cu viata schimbata”.Daca era schimbata n-as fii spus nimica.
  Cit priveste dragostea lui Dumnezeu pentru mine pot sa te asigur ca o cunosc mult mai mult decit o cunosc multi membrii doar in biserici.De aceea „sint altul” de cit iti inchipui dumneata.Tocmai fiindca sint „altul” si stiu cum trebuie sa fie unul inainte de intilnirea cu Domnul Isus si dupa aceea.De aceea pot face deosebirea si astfel m-am gindit sa-mi exprim opinia pe aceste bloguri.
  Si mai pot sa te asigur ca mi-am petrecut o parte a vietii mele la inceputul credintei prinbtre fratii Penticostali,Crestini dupa Evanghelie si in final am ramas la Baptisti. Deci pot vorbii in cunostiinta de cauza despre mai multe forme si feluri de inchinare si nu sint „un ingust” care nu cunoaste,pricepe si accepta diverse forme de inchinare.Am petrecut anii copilariei intre fratii dela Oastea Domnului unde am cunoscut mintuirea in urma unei predici a unui frate baptist (A Popescu) .
  Eu am fost copil de pocaiti 17 ani,dupa care am avut marele har sa devin eu insumi un copil a lui Dumnezeu.Stiu cum este sa mergi de forma la biserica si sa mergi ca nu mai poti fara sa te inchini cu copiii lui Dumnezeu in vre-un loc de inchinare.Asa ca in priviinta „inchinarii”inca stiu cum stau lucrurile.
  Stiu ce insemneaza sa cinti”cintarile altora de lauda” sau sa cinti propria ta lauda Domnului.
  Nu am nevoie sa „zdrangane cineva dintr-o chitara electronica sau sa bata la o baterie fara nici un control ca sa ma determine sa ma inchin Domnului. Daca inchinarea nu vine dintr-o relatie personala cu Domnul,atunci aceasta este o „arama sunatoare si un chimval zanganitor”.
  Apostolul Pavel indemna pe primii crestini astfel;”Pe voi insiva cercati-va(testati-va este intelegerea mea),daca sinteti in credinta. Si aceasta este valabil in toate priviintele.
  A testa un lucru insemneaza a face niste masuratori fie fizice fie chimice sau de orice alta natura,iar rezultatele sa le compari cu un Standard mai dinainte stabilit.Nu poti testa ceva care nu se poate compara cu nimica,fiindca atunci orice rezultat ai obtine este cel bun.Ori aceasta este o aberatie.
  Eu verific daca sint in credinta comparindu-ma cu etalonul care este Cuvintul lui Dumnezeu si aceasta in toate priviintele.
  Nu pot accepta ceva legat de credinta in Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfint ,care nu seamana cu ceeace citesc pe paginile Scripturii.De asemenea nu pot accepta ceva in legatura cu manifestarea Duhului Sfint care nu are acoperire in Biblie.Nu pot accepta ceva despre rugaciune care nu are corespondent in Biblie.
  Trebuie sa folosesc Standardul numit Biblia,Cuvintul lui Dumnezeu ,pentru ca sa nu ma trezesc ca merg dupa „ingeri de lumina”,sau prooroci mincinosi,despre care Domnul Isus si Apostolii ne-au avertizat si mai ales cu privire la vremea sfirsitului..
  Ma pot trezii urmind tot felul de invataturi(invatatori) care nu se pot verifica cu Cuvintul lui Dumnezeu.
  Poate cintarea ,rugaciunea sau relatia cuiva cu Domnul sa nu fie ca a mea,dar trebuie sa gasesc pe paginile Sfintei Scripturi ceva identic ori cel putin asemanator ca s-o accept ca reala,autentica si sa ma pot unii in partasie cu acea persoana sau grup de persoane.Unii spun: „Nimeni n-are dreptul sa limiteze Duhul Sfint in manifesstarile Lui.Si eu cred din toata inima acest lucru,dar sa nu uitam ca Duhul Sfint nu-mi cere mie sa accept orice ca fiind dela El fara sa pot verifica aceasta.
  Bine ar fii daca fiecare credincios ar face acest test inainte de-a imbratisa o noua cale pe care sa mearga apoi si astfel n-am mai avea atitia rataciti dela Adevar.
  Traim intr-o vreme in care Satana face mari ravagii intre crestini prin minciuna amestecata cu adevar. Si exemplele sint nenumarate.

 8. Nu sint, nu o cunosc decit de pe blog, sintem din parti ale tarii diferite, traim pe meleaguri si mai diferite, nu agream prea mult in destul de multe lucruri, asa ca experientele noastre privitoare la subiect sint personale, diferite si ca timp si ca spatiu dar traite in epoca apusa. Mai doriti si alte informatii?

 9. Daca te crezi expert in evaluari ; cate parale face „noua forma de inchinare” cu o viata schimbata si cate parale face vechea forma de inchinare cu o viata schimbata (cum poate crezi ca e cazul tau)?
  Nu vreau sa te pun la incurcatura nici sa te jignesc doar sa te trezesti si cand vei ajunge sa intelegi dragostea lui D-zeu pentru tine vei fi altul. Mergi la pastorul tau si spunei”Domnule vreau sa-l vad pe Isus! si renunta la religiozitate, formalism si umanism.

  Pace!

 10. Penticostalii care se considera a fi treziti , trebuia fiecare sa ramana in Biserica lui de unde facea parte . Baptistii care nu mai puteau sta in adunarile de unde faceau parte din cauza faptului ca nu isi puteau manifesta darurile primite acolo , trebuiau de asemenea sa se integreze in alte adunari unde puteau sa se manifeste liber . Este interzis de Biblie ca cineva in urma unei treziri sa declare ca a luat fiinta o noua congregatie religioasa .
  Asa ca Israele ; fiecare la cortul lui ( bineinteles , cei ce pot ) .

 11. Asta e singura solutie si cu asta ar fi trebuit inceput. Dar pentru rugaciune trebuie sa faci liniste in suflet, sa pui timp deoparte si unde-i fun-ul ca pe aici unde ne apuca alergiile pe toti si uitam ca sintem frati.
  Daca cu asta s-ar fi inceput, eram scutiti de multa ameteala.
  Ne vom mai putea bucura de sarbatoarea care se apropie? Ma rog sa ne ajute Domnul.

 12. Atunci de ce tineti sa-l afisati pe Ton? Ca numai teren nu e ala pe unde se agita acum. Degeaba va suparati pe un adevar care nu se poate contesta, si de asta faceti acum atita parada din cauza lui Ton, care asa cum am mai spus, nici macar nu se incalzeste la focuri penticostale. De obicei avem mai mult bun simt decit va imaginati sau credeti, modestie la fel, dar daca cu bunul simt si modestia nu se poate avea o discutie si un argument civilizat, mai renuntam la ele, trebuie sa coborim la nivelul la care se poate discuta cu unii de pe aici, desi nici asta nu lucreaza, ca la unii de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Gresala mea ca am pretentii prea mari.

 13. in urma a ceea ce am citit in ultima vreme, (si ceea ce vom mai citi in viitor probabil), imi imaginez biserica Domnului Isus ca o armata care isi omoara strategii si soldatii din linia intai de lupta. In loc sa le dreaga ranile, sa-i imbrace cu armura , sa le arate strategia si sa-i incurajeze la lupta impotriva celor din Efeseni 6:12, ii despoaie de haine, ii pune la zid si ii ciuruieste. Ma intreb…daca vor continua, cu cine vor lupta?…cu pruncii? Cand vom intelege ca noi NU avem de luptat unii impotriva altora? Oameni buni…TREZITI-VA! Ce-ar fi sa postim toti deodata (baptisti, penti, crestini dupa evanghelie, strajeri si ne-strajeri, etc) o zi, doua, sau trei (de ce nu?) pt tara noastra si starea spirituala a bisericii din Romania. Ei, ce ziceti, putem sa luptam impreuna pt tara si fratii nostrii, sau asa cum am mai auzit: n-are rost frate ca-i scris „ca-n vremurile din urma dragostea celor mai multi se va raci”? Din ce categorie faci parte? A celor mai multi?

 14. Se pare ca se consuma prea mult timp cu citeva persoane implicate in toata aceasta „invalmasala”; Cine „stinge”(omoara) pe cine etc,si nu bagati de seama ce se intimpla in intreaga imagine.Priviti manifesterile (spun unii „de incepatori”)ale grupurilor de tineri la inchinare.
  Sint de acord ca bisericile,TOATE din zilele noastre au nevoie de revitalizare-adica mai multa VIATA-dar asta nu ne da dreptul in numele”Trezirii” sa facem tot felul de lucruri ne controlate(priviti inregistrarile dela tineret dinTg Mures din vara.
  Cei care doriti,va rog sa cautati pe youtube si veti gasii inregistrari dela Beatles din 60-62 si veti observa asemanari multe in „inchinarea” lor. Doar cuvintele sint „crestine” ale strajerilor spre deosebire de cele ale grupului amintit.
  O „noua forma de inchinare”,insa cu o viata veche nu face doua parale. Ba mai rau,este o iluzie cu care se vor trezii multi in iad.
  Chiar nu bagati de seama multe le marturii facute de femei?
  Chiar nu bagati de seama grup de inchinare condus de femei?
  Chiar nu bagati de seama proorocii facute de femei?
  Nu bagati de seama cum conducatorul lor,Demeter „primeste dela Duhul Sfint” trimiterea sa ia 20 de fete fecioare (?!?!)si nu de feciori cu care sa „inconjoare”zidul Berlinului(care?,caci eu stiam ca a fost darimat),unde este „scaunul de domnie al satanei”?

 15. i mare bai daca toti pastori ar trebuisa treaca pe la pshiatru nu stiu cati ar fi declarati sanatosi din pacate sint si asemene exemplaream avut avut o evanghelizare la biserica primele zile sau prins pesti ca in ultima zi a venit un pastor care numai a fulgerat ere rosu la fata a inceput cu nou si a terminat cu vechiu la sfirsitu predici era tot asudat si elll pastoru credea ca a avut mare har toti pesti au fugit

 16. Stimabila MIA, e drept ca noi, penticostali, nu am avut citez: „din nefericire fratii penticostali nu prea au avut eroi cu nume mari si scoli inalte… noi la baptisti am avut”, dar noi, penticostalii am avut ceva ce unora le lipseste cu desavarsire, bunul simt, modestia, roada duhului, reiterearea Cincizecimii, iar lista ar putea continua. Ideea este ca noi, penticostalii, am fost focul la care unii s-au incalzit in ciuda „eroilor si scolilor inalte”. Chestia simpla, dar adevarata e urmatoarea, noi dintotdeauna am avut ce pretinzi tu ca aveti, dar viceversa… Noi dintotdeauna am avut eroi, dar noi nu i-am afisat in geam, ci i-am trimis pe teren.
  Cu toata dragostea, Cleopa.

 17. Domnule SHIFU – iti dedic versurile urmatoare: „lasa-ne, lasa-ne, ne-ai plictisit”.
  Cu toata dragostea, Cleopa.

 18. Ce erou mare aveti, nu comandati si un tablou sa il puneti pe perete si cu o luminare sub el, nu? Ca asa parca am vazut pe la cimitirele cu eroi. Inainte de a comenta despre ceea ce nu stiti, informati-va mai bine. Sint deja valabile scrisori si marturii ale celor care au suferit din cauza „marelui erou”. Baptistii platesc acum ca au tacut si au ascuns in trecut toate pacatele lui Ton ca sa nu il discrediteze, si asta se intimpla la sfirsitul anilor 70, deci nu e chestie recenta. Au vrut si ei sa se mindreasca cu el si uite unde s-a ajuns. Am recitit scrisoarea lui Aurel Popescu, cel care l-a cunoscut cel mai bine pe Ton si l-a tinut in casa lui in timpul postului de 21 de zile si am retrait toata tristetea si amaraciunea acelor vremuri cauzate de marele erou. Cit habar aveti de istoria baptista. Dar cum din nefericire fratii penticostali nu prea au avut eroi cu nume mari si scoli inalte, se bucura acum de parca le-a pus Dumnezeu mina in cap. Noi la baptisti am avut multe personalitati mult mai mari decit Ton, dar cel mai important am avut oameni cu frica de Dumenzeu. Eroi sint acei nestiuti care au suferit prin puscarii si nu s-au lasat intimidati de securitate si nu au facut si nu fac tam-tam de suferinta lor. Daca ne-am alege eroii din Biblie si nu oameni am fi scutiti de toate necazurile astea, ca vorba aceea blestemat e omul care se increde in oameni, nu?

 19. Fără să vrea, comentatorul Shifu a atras atenția asupra unei chestiuni importante:

  Înainte de a lua decizii importante, pastorii din Consiliul Uniunii Baptiste ar trebui să fie consultați de un psihiatru. Nu de Paul Negruț, că e… pisălog.

  Și mai bine ar fi dacă o dată pe an bisericile locale ar impune pastorului un control de genul acesta. Cum am spus, nu la… pisălog.

 20. Drago, chiar nu ti-e teama de Domnul?
  Stii tu cine sta pe scaunul batjocoritorilor?
  Putina intelepicune omeneasca daca i avea si nu te-ai arunca cu atita patima
  in denigrare.
  Daca vine domnul la noapte cu ce bagaj te prezinti in fata Lui?
  Ce ai de impartit cu fartii baptisti?
  Te duci pe blogul fr Marius si apoi aici il birfesti.Urit lucru pentru un barbat; dar mi te pentru unul care isi zice pocait.
  Urit; aveam alta impresie de tine.
  Pacat!
  Daca nu te pociesti iti poti pierde tot ce ai avut, dac ai avut ceva.
  Tu nu mai ai voie sa pronunti cuvintul trezire.
  Frate Petrica, nu-i lasati sa se piarda singuri, dirijati-i prin Duhul Domnului spre pocainta, va rog frumos.
  E inacceptabil s a permiteti asa o revarsare de batjocura; nu ati citi cind l-ati acceptat?
  Nu voi mai intra aici, imi pare rau.
  Asa trezire in mocirla nu am mai patimit.

 21. cred ca nu sunteti asa de bine informat cu privire la cine s-a pocait acolo si cine nu. in afara de ultima conferinta, la toate celelalte pe care le-am vazut eu (si am vazut vreo cateva), au iesit oameni nepocaiti si au marturisit ca vor sa fie botezati in apa, iar fratii slujitori i-au trimis sa caute o biserica in orasul lor (nu au zis un cult) si sa ceara botezul in apa.

 22. mai bine s-ar ocupa sa stinga focul duhurilor necurate…si nu miscari care pot aduce si ceva bun…in ciuda unor lucruri ciudate ce se intampla pe acolo!

 23. OMG… ce pot citi pe acest blog! Frate Petrica, eu inteleg ca libertatea de exprimare e valabila pentru toata lumea, dar unii nu-si iau pastilele! Paul Negrut nu e psihiatru, ci psiholog, desi pentru unele chestiuni din ultimele doua saptamani e nevoie de psihiatru.

 24. Incercarea credintei noastre este mai de pret decit a aurului.
  Daca nu avem grija, ne vom da la moarte si ne vom vorbi uni pe alti de rau si ne vom uri uni pe alti ferice de cine va rabda pina la sfirsit.
  Deci sa avem grija caci va tribui sa dam socoteala de toate ori ce nume am avea.

 25. Eu nu am fost, nu sunt si nu o sa fiu niciodata „un baptist” insa am avut si am un mare respect pentru fratele Ton, care a fost si este un EROU al CREDINTEI, si am observat ca dealungul anilor diavolul a incercat sa-l puna deoparte din slujirea pe care o face, si daca nu a reusit prin regimul comunist a reusit prin regimul BAPTIST adica proprii FRATI. Nu e de mirare, mai ales in vremurile in care traim.
  Frate va da pe frate sa fie ucis. Dumnezeu sa binecuvinteze pe fratele Ton si pe ceilalti!!! Oricum din Imparatia lui Dumnezeu
  nu-l poate scoate nici un OM.

 26. FELICITARIIII……fr.Petrica…le-ai prins …foarte SUGESTIV..

  Pe cand…URMATOARELE imagini cu..
  a)- Tratamentul „pacientului” in CABINETUL …..de PSIHIATRIE ( alt POMPIER)
  b)- Poligonul de „tragere”( executie) a…DEZERTORILOR din TURMA..respectiva

  ATENTIEEE… PROVINCIA ASTEAPTA..

 27. Observaţie foarte pertinentă. Şi eu am aceeaşi impresie… Această mişcare creşte adunând la olaltă „iudeii care cer minuni”.

 28. El BOMBERO ATOMIC
  Iata ce declara Marius -pe Dec.10,2010- pe blogul sau la intrebarea mea cu privire la „tsunami cu talanga” declansat impotriva fr.I.Ton

  „Talanca respectivă a fost o acţiune chirugicală, dacă vrei. Strig tare că este incendiu, salvaţi-vă, strig tare că în Trupul a apărut o infecţie. TREbuie stoarsă şi dată afară. Aruncată la coşul de gunoi al istoriei, acolo unde îi este locul.elicitariii..fr. Petrica …ai „prins-ooo…..”

  Commentul meu;
  d)- Marius – ai “indus “ideea ca fr.Ton “este INFECTAT SPIRITUAL” ca prin “talanga”respectiva “a-i intervenit “chirurgical” facand totodata si pe “pompierul”.
  Sa analizam un pic-aceste actiuni-luate de tine;
  -Potrivit Tratatelor de medicina- O INFECTIE nu apare”instantaneu” ci are o perioada de “incubatie”.

  Pentru “tratarea infectiei” se cauta CAUZELE ce au produs-o. In aceasta idee se nasc urmatoarele intrebari;

  a)- In ce “mediu” a STAT fr.Ton..??
  Mediul BAPTIST.

  b)-Pe ce “credinta ” sa bazat..??
  Credinta BAPTISTA.

  c)- Ce “medic” l-a tratat..??
  Dr.rev. PAUL N.-Doctor psihiatru
  .
  d)-Ce “tratament”(pastila) ia-ti aplicat..??
  ANATEMIZAREA(afurisenia) fr.Ton din cauza LEPADARII de credinta BAPTISTA si ARUNCAREA LUI la COSUL DE GUNOI.

  e)-Cine l-a asistat pe Dr. Paul N..??
  1)- Asist.Marius- care A PUS TALANGA si a TRAS (TRAGE incontinuare..) TOATE CLOPOTELE ce le poate pune in miscare prin TOATE SFORILE SI FUNIILE cu care este LEGAT,IMOBILIZAT SI INTEPENIT.
  2)- Pompierul Marius- care a INCERCAT (si incearca incontinuare…) sa STINGA FOCUL Duhului Sfint -fiind IMPOTRIVITOR lui Dumnezeu care spune;” NU STINGETI DUHUL”(1Tes.5;19)

  CONSTATARE;
  Starea fr.Ton -in prezent- este urmatoarea;
  a)- Sanatos FIZIC si-n special SPIRITUAL.
  b)-De curind A FOST si ESTE TRATAT de MEDICUL MEDICILOR Domnul Isus Cristos.
  c)- Se “afla ” sub puterea si “FOCUL” Duhului Sfint care-l tine in permanenta miscare si la aceasta virsta
  d)- El binecuvinteaza pe cei care-l urasc si batjocoresc.

 29. Sigur acesti pompieri vigilenti au stins ce trebuia? Nu ma prea convinge imaginea ca tipii cu promptitudinea chiar stiu ce fac!… :))
  Oare cum e sa-ti revii dupa o baie cu spume si clabuci si sa-ti dai seama ca aveai indreptat furtunul extinctorului drept in fata? Sau in ochi? Domnul sa aiba mila!

 30. E bun de tot! ma intreb cine o sari in ajutor cind or incepe pompiri sa ia foc si ce stingatoare vor fi folosite.Umorul citeodata spune si adeverul.

 31. E limpede ca imaginea pe care ati postat-o se refera la cazul Ton si strajerii, Ton fiind cel cu spuma de fata, iar strajerii sunt trezitii (nu-s in imagine). Exista totusi o diferenta intre strajeri si trezirea spirituala autentica (de genul celei din 1974-78 din vremea lui Liviu Olah). In timp ce Biserica Baptista Nr. 2 a crescut mult in cei patru ani de trezire, adica au venit in biserica oameni din lume care s-au pocait, miscarea lui Demeter – in tot atatia ani – a atras numai credinciosi din biserici… Dupa mintea mea, asta nu-i trezire, ci mai degraba buimacire spirituala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s