Biruitorul

În această vreme de lupte şi frământări, vă propun o meditaţie difuzată prin credo TV, pe care am numit-o: Biruitorul. Va trebui să ne aducem aminte că duşmanul suntem noi.
Apăsând imaginea de mai jos puteţi viziona video clip-ul.

12 gânduri despre „Biruitorul

 1. Mă tem că aţi pierdut orice şansă de a mai fi beatificat, aşa cum presupun că spera fr. Paul, care v-a catapultat hăpt în mijlocul elitei apostolilor.

  De fapt, dacă mă gândesc mai bine, am impresia că Paul pare mai degrabă a fi descendentul acelora care I-au smuls barba Domnului Isus, deoarece li s-a părut că nu era suficient de “transparent şi străveziu”.

  Cu încă puţină şlefuire din partea unor fraţi zeloşi, s-ar putea să ajungeţi mai transparent decât o ramă de geam care încă nu are sticlă în ea.

 2. O vanatoare in desisul padurii ,pentru NOC aduce si relaxare ,si hrana trupeasca.Azi pornim o vnatoare cu prietenii mei amish : Nathan, Ruben ,Jason ,Toby si bunicul lor , Eli. Tatal lor Earl R. Miller,a murit in noiembrie a.c. intr-un accident . Au rmas doisprazece orfani, cle mai mic ,Luca ,are doar un an. ( pe Google ,la Earl R. Miller „Obituaries” -Goshen News, sunt alte detalii )Te rugam sa ne porti in rugaciune, sa avem binecuvantare in vanatoarea noastra !. Poate te sunam la telefon ,sa-ti comunicam direct rezultatul .Vad ca la hrana sufleteasca nu prea se inghiesue lumea. Ma bucur draga Petrica ,ca ai darul ,dezlegarea si indrazneala sa dai cea mai delicoasa reteta pentru hrana spiritulala ,cheia si esenta snatatii din „Cartea de Bucate ” atat de poplara ,dar mereu inchisa !.
  INTERESANT: Sohow-urile culinare au luat mare amploare ,tocmai acum in criza spirituala in care America se zbate ! . Ar fi bine sa-ti cumpere media americana ,reteta ta de insanatosire !

 3. Aşa am făcut şi eu frate. N-am lăsat pe nimeni „să mă picteze şi nici să mă zugrăvească ca să las posterităţii imaginea mea biologică…” Fără voia mea unii mă zugrăvesc mereu. Ba chiar Dvs. mă pictaţi ca unul care îmi încep un cult al personalităţii şi îmi cultiv propria imagine. M-am resemnat. Orice ce faci cineva te pictează… de cele mai multe ori nu cum eşti de fapt…

 4. Draga Peter, se pare ca ai un inceput de cult al personalitatii, si-ti cultivi deja si propria imagine, ai uitat ca nici ISUS si nici Petru sau Pavel nu au permis nimanui sa-i picteze sau zugraveasca si sa lase posteritatii imaginea lor biologica …
  Asa ca imaginea lui ISUS ne-a ramas cea descrisa de Isaia, „era asa de schimonosit ca-ti intorcea fatza de la el..”. El a fost anonimizat, iar soldatii cind au venit sa-l aresteze nu l-au putut deosebi de ucenicii Sai. ISUS era transparent si straveziu, ca si geamul ferestrei, si a putut astfel afirma: „Cine ma vede pe mine, vede pe TATAL…..iar cuvintele pe care le spun, nu sunt ale mele, ci sunt ale TATALUI ….

 5. Te rog să înveţi o tehnică de la mine. După 60 de ani îţi laşi barbă şi când lumea începe să spună că ai îmbătrânit, o tai. Toţi vor zice că araţi mai tânăr.
  Până la 60 n-am avut voie să-mi las barbă şi de ciudă mi-am lăsat burtă. Când am primit învoire la barbă, mi-am lăsat-o câteva luni până mi-am dat seama că erau mult mai mulţi care voiau să mă barbierească decât am crezut eu…

 6. Din cauza ca ma intereseaza artistu vreau sa vad ce citeste. Vorba aceea, spune-mi ce citesti ca sa-ti spun cine esti. Inca o sugestie , how about book of the month on your blog?
  Cit despre aplauze, eu nu imi mai amintesc, poze nu exista, si de filmat nu s-a filmat dupa 8.

 7. Frate Petrică,

  Mesajul este excelent, backgroundul este impresionant, dar nici primul plan nu este mai prejos!

  Aş dori doar să ştiu dacă mustaţa şi barbişonul sunt naturale, fiindcă am fost obişnuit să vă văd de atâţia ani cu faţa proaspăt bărbierită. 🙂

 8. Dragă Gabi
  La filmări se pun tot felul de backgrounds… şi ca să arătăm intelectuali, punem cărţi.
  Era cât pe aci să cred că eşti interesat de artist…, când colo te preocupă decorul…
  Să ai un an nou mai bun ca acesta care a trecut şi să nu mai ai parte de… aplauzele acelea cu pricina…

 9. Frate Lascau, o sugestie, o meditatie ca aceasta ar fi binevenita pe blogul dumneavoastra cel putin o data sau de doua ori pe saptamina. De multe ori un mesaj ca acesta de citeva minute, poate sa aiba un impact mai mare ca o predica . Si daca se poate, schimbati unghiul camerei de filmat, sa vedem si noi cartile din biblioteca, am reusit sa vad numai ” The Pulpit Commentaries „. 🙂 Happy New Year.

 10. …”obiectul luptei mele. Prea mult am luptat in zadar pentru cauze iluzorii, impotriva celor care erau prietenii sau fratii mei, pe fronturi gresite, impotriva unor dusmani inchipuiti…”
  Mi-au dat lacrimile gandindu-ma la usurinta cu care ne identificam „dusmanii” si la consecintele nefaste ale identificarii gresite. Cate prietenii se distrug, cati frati sufera, de multe ori fara sa stie de ce . Istoria ne invata ca unele din cele mai mari infrangeri ale unor ostiri puternice, au fost din cauza buimacelii creiate de identificare gresita (au scos sabiile unii impotriva celorlalti).
  Ce buna este lumina Duhului Sfant cand ne face cunoscut planul dusmanului adevarat; ce dulce este biruinta obtinuta prin ajutorul si calauzirea Domnului!

 11. Cantarind cele auzite, dupa masurile mele subiective imi permit sa fac o apreciere la ceea ce a spus Pascal si anume ca; inainte ca cineva sa fie un” SFANT care se vede pacatos” a trebuit sa fie un PACATOS care s-a vazut pacatos.Rastignirea impreuna cu Hristos si botezul in moartea Sa prin credinta au facut posibila crearea unei fapturi noi unde toate lucrurile s-au facut noi. Recunoastem si ne bucuram prin lauda si inchinare de aceasta stare de drept si har:SFINTI. Aceasta are de a face cu Isus si dragoatea Sa.Toti sfintii de drept stiu ca trebuie sa se sfinteasca si de aici necesitatea luptei despre care vorbiti.
  Fiti biruitor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s