Pericolele trecutului

Câmpia Flandrei din Belgia, unul dintre cele mai sângeroase câmpuri de luptă din Primul Război Mondial, conţine şi azi în adânc pericole deosebite. Proiectile de artilerie neeplodate sunt scoase la lumină şi acum, după 90 de ani de la marea conflagraţie. Multe din aceste proiectile sunt capabile şi azi să ucidă oameni nevinovaţi. Ceea ce este şi mai grav, multe din acestea conţin gaze otrăvitoare. Aproximativ 3000 de proiectile sunt dezgropate anual de fermieri sau de muncitorii în construcţii, iar unele ies pur şi simplu singure la suprafaţă. Problema este imensă. Zeci de angajaţi cu normă întreagă fac faţă cu greu la colectarea acestor proiectile şi la detonarea lor în condiţii de siguranţă.

Mă gândeam la trecutul nostru periculos. Al fiecăruia. Nu este o soluţie să-l ţii ascuns. Cineva îl v-a dezgropa într-o zi, intenţionat sau din întâmplare. Alteori, el iese singur la lumină. Faptele urâte ale trecutului fac rău prezentului şi afectează viitorul. Gazele lor otrăvitoare ucid suflete nevinovate. Nu le putem ignora potenţialul distructiv. Numai scoase la lumină prin mărturisire şi pocăinţă, puterea lor distructivă va fi anihilată.

Cum ar fi consideraţi oare acei oameni care ar duce o campanie împotriva acestor „descoperiri” din trecut, pe motivul că proiectilele produc o faimă rea comunităţii. De frica lor, nu se mai mută oamenii în regiune. Turismul scade vertiginos odată cu reputaţia populaţiei, formată acum din descendenţii unor soldaţi plini de ură şi cu mâinile pătate de sângele celor ucişi. „Cui foloseşte, să dezgropăm trecutul cu ororile lui?” se întreabă ei. „Lăsaţi ruginii şi uitării aceste vestigii ale războaielor de altă dată!” pledează ei. Să zicem că ar fi ascultaţi şi nimeni nu mai colectează obuzele ruginite din ţărâna pământului. Ar dispărea pericolul morţii odată cu această amenzie impusă? Nici vorbă.

Pentru detonarea proiectilelor trecutului, este nevoie de specialişti, de oameni calificaţi în mânuirea lor. Nu poţi lăsa colectarea, transportul şi detonarea lor pe mâna amatorilor. Ori cred că azi asistăm la pericole şi mai mari când adevăruri ucigătoare ale trecutului încap pe mâna amatorilor, din simplul motiv că nu avem oameni specializaţi în acest domeniu. Mă tem de acei „cercetători acreditaţi” care cotrobăiesc în voie prin vechile câmpuri de bătaie ale trecutului. Unele exemple le-am avut deja când s-au folosit proiectilele cu gaze otrăvitoare prin care s-a încercat otrăvirea fiilor cu gazele părinţilor.

Am avea nevoie de oameni calificaţi din alte culturi, din alte experienţe asemănătoare, pe care să-i invităm şi de la care să învăţăm cum să mânuim adevărurile trecutului nostru. Să ne ajute să elaborăm o metodă biblică în mânuirea acestor adevăruri explozibile, pentru reabilitarea celor care au produs pericolele trecutului, dar şi pentru a păzi noile generaţii de efectele unei memorii nerăscumpărate.

31 de gânduri despre „Pericolele trecutului

 1. In primavara lui 1989 am fost trimis la biserica Philadelfia Bucuresti. Am avut din partea Domnului o profetie cu privire la varsarea de singe si moartea lui Ceausescu. Am fost luat si dus in cancelaria secretarului cultului penticostal Trandafir Sandru care mi a cerut legitimatia de munca si buletinul.M a interogat aproximativ o jumatate de ora cu privire la biserica din care fac parte , cine e pastorul judetean ,de cit timp sint botezat.Apoi mi a spus; cine te crezi? Ieremia? cu voce joasa mi a spus;in biserica e plin de microfoane.Cu voce normala ;o sa ma rog sa iese demoni din tine.O SA TE ARANJEZ EU PE TINE SI PE PASTORUL JUDETEAN. Am fost scos afara unde ma asteptau doi securisti… de aici urmeaza o poveste foarte ciudata. Numele meu e STEPAN MARCEL botezat la biserica CEZAREEA Resita in1987 membru la biserica penticostala BOCSA MONTANA ,exclus din cultul penticostal in 1989 . Urmarile au fost groaznice si pentru mine si pentru familia mea si pentru familia tatalui meu…si ele continua… oare cit timp?

 2. Frate Petru Rusu
  Va rog sa ma iertati, dar nu ne cunoastem.
  Cind citeam cele scrise de Dv-stra. mi-au venit in minte dintr-odata acele versete si instantaneu vi le-am scris, find in totala necunostinta de necazurile si pagubele pe care le aveti.
  Multa PACE !!!

 3. _viorel.b_ Va citez pentru a va raspunde !!!

  „{Asemeni fratelui Observator , draga Pettrusu ,nu te gandi la Luca 18 ci cred ca ar fi mai bine sa te gandesti Matei 19:24 si citatele date de Observator.}”

  Din cate putem observa atat observatorul despre care vorbiti cat si dvs nu va semnati indemnul, ceea ce scoate in evidenta personalitatea dubla pe care se pare ca o aveti. Daca nu este asa! va rog sa reveniti sa ne dati coordonatele dvs pentru a va putea identifica si eventual discuta pe marginea subiectului.

  „{E adevarat ca paguba e cam mare (se vorbea acolo de miliarde), dar cat de cinstit s-a adunat aceea suma? asta numai Domnul o stie. Dar eu cred ca ati fost cinstiti. Cata bucurie a-ti fi facut familiilor sarace din Romania si nu numai daca a-ti fi administrat acesti bani asa dupa cum era numele Societatii dvs. Stiti vorba domnului Isus cu privire la Natanael? un om fara viclesug.}”

  Pagubele materiale din cazul mentionat „SC Natanael Com SRL’, actualmente SC PETRICII SRL, sunt in jurul a trei milioane de Euro. Pe vremea cand inca eram asociatul majoritar (51%) al SC Natanael Com SRL, firma ajunse-se sa detina cu ceva peste 20% din actiunile SC Geromed SA & SC IRIS Cluj.

  Valoarea celor peste 20% din actiunile celor doua coloase industriale Geromed & Iris + firma SC Natanael Com SRl, proprietara acestor actiuni a fost o valoare mare, valoare furata si valorificata de capii mafiei romane de mana cu capii mafiei penticostale. Nu mai dau nume pt. ca mesajul sa fie acceptat. Cat despre cinstea/dreptatea cu care s-au adunat aceste valori va puteti da seama citind spetza la care aveti acces peste tot. Intrati pe Google cu denumirea firmei si a persoanelor care va intereseaza.

  Cert este ca cel care furase aceste valori a ramas doar cu aproximativ 8% din cele peste 20%. Diferenta s-a dus pe spaga si comisioane care au fost impartite tuturor celor care l-au ajutat sa scape de mine prin conspiratia exproprierii, aici sunt si greii nostrii conspirati.

  „{In ceea ce priveste afirmatia dvs : Nici mort nu-i voi lasa…, aveti grija frate drag ca nu cumva sa fi/ti deja mort. Nu cred ca fr. Lascau va renunta la condeiul cu care scrie, pt a devenii impartitorul averilor dvs.

  Cu respect.}” = {???}
  ____________
  Cand m-am referit ca nici mort nu-i voi lasa sa nu raspunda despre ceea ce au facut!, nu m-am referit neaparat la pagubele materiale ci mai mult la cele spirituale. Oamenii acestia sunt conspirati si lucreaza organizat. Le-au fost dat pe mana valori si pozitii pentru asi putea executa misiunea pentru care au fost racolati si conspirati. Dumnezeu m-a ingaduit sa intru si sa cad intre acest conspirati tocmai pentru ami artata personal ceea ce se intimpla in lumea lor conspirata.

  Cand Dumnezeu te ingaduie sa vezi, pipai si cunoasti ceva ascuns/secret o face cu un scop. Eu am inteles scopul!, dar in momentul cand conspiratii nu au vrut cu nici un chip sa ma lase sa pun adevarul in lumina, cautand cu orice chip sa ma impiedice in lupta mea pentru dreptate si adevar, eu n-am avut alternativa si am primit libertatea de la Dumnezeu prin incredintarea care mi-a dat-o sa pun/scriu/postez problemele si adevarul online pe internet.

  Asa am ajuns de prin anul 2003 sa incep deconspirarea adevarului si a celor conspirati/corupti/duplicitari & Co’mplicilor lor.

  Eu cred ca chiar daca voi murii mai devreme sau mai tarziu, dupa cum Dumnezeu va ingaduii, (dusmanii mei au complotat demult sa ma treaca la cele vesnice) eu chiar mort fiind strigarile mele repetate {zece ani pana in prezent} dupa dreptate si adevar vor continua sa strige si sa scoata in lumina faptele conspiratilor. Deci chiar mort vocea mea nu se va oprii. Istoria se scrie cu fapte nu cu vorbe goale. Si uite asa fratii mei Dumnezeu m-a pregatit si calificat Strajer.

  Stiu ca multe din actiunile mele pot fi interpretate si chiar condamnate daca sunt scoase din context. Dar cand veti cunoaste adevarul si raspunsul lui Dumnezeu!, atunci imi veti da dreptate. Aceasta este incredintarea mea, incredintarte care elimina frica si consecintele ei.

  Sper ca am fost inteles!

  Sa stiti ca ma bucura scrutinizarea mesajelor/postarilor mele!. Nu intotdeauna pot cuprinde tot ce ar trebuii in scrierile mele si asa de cele mai multe ori sunt prea lung, de aceea sunt bucuros sa fiu scrutinizat si intrebat, pentru ca pot revenii si raspunde la ce trebuie si se impune a fi raspuns

  Doamne ajuta,
  Strajerul Pettrusu

 4. Asemeni fratelui Observator , draga Pettrusu ,nu te gandi la Luca 18 ci cred ca ar fi mai bine sa te gandesti Matei 19:24 si citatele date de Observator. E adevarat ca paguba e cam mare (se vorbea acolo de miliarde), dar cat de cinstit s- adunat aceea suma? asta numai Domnul o stie. Dar eu cred ca ati fost cinstiti. Cata bucurie a-ti fi facut familiilor sarace din Romania si nu numai daca a-ti fi administrat acesti bani asa dupa cum era numele Societatii dvs. Stiti vorba domnului Isus cu privire la Natanael? un om fara viclesug. In ceea ce priveste afirmatia dvs : Nici mort nu-i voi lasa…, aveti grija frate drag ca nu cumva sa fi/ti deja mort. Nu cred ca fr. Lascau va renunta la condeiul cu care scrie, pt a devenii impartitorul averilor dvs. Cu respect.

 5. Observator! V-am raspuns de pe iPhone si vad ca nu a ajuns. Ziceam in raspunsul meu ca ganditi foarte similar cu pastorul penal si el intr-o ipostaza dand cu ochii de mine pe messenger m-a intrebat „de ce nu rabd mai bine paguba, citand exact acelasi text. Posibil sa fiti una si aceasi persoana pentru ca din cate vad va declinati identitatea ascunzandu-va in spatele unui sinonim „Observator”. Va rog sa observati ca in speta probez mai multe pagube la care dintre ele credeti ca s-ar impune aplicarea articolului/versetului dvs?. Iar daca mai aveti indemnuri faceti bine folositi-va identitatea si coordonatele reale, altfel ramaneti irrelevant.

 6. Intr-adevar…experientele mele in privinta vorbitului in limbi…au fost dintre cele de care vorbesti frate pete. Posibil ca si unii dintre dumneavoastra sa fi ris daca ati fi auzit ce am auzit eu de citeva ori cind am avut aceste ocazii. Nu neg existenta vorbirii in limbi, desi nu-i inteleg menirea in timpurile noastre. Nu stiu , sau nu pot face deosebire . Nu am acest dar si ma bucur ca Domnul mi-a incredintat ceva ce mi se potriveste. Imi pare rau ca v-am jignit prin faptul ca am gasit ceva amuzant…
  Dar …cum Dumnezeu are simtul umorului, saptamina trecuta o fata mexicana m-a rugat sa-i ofer gazduire. Locuia la o vecina si neavind de lucru nu a mai avut bani de chirie, etc. I-am oferit gazduire – si ea mai face treaba pe linga casa. Toate bune si la locul lor. Ea s-a pocait acum 5 ani si merge la o biserica spaniola carismatica penticostala. Am avut discutii frumoase cu ea, cum Domnul a scapat-o de o viata traita in pacat. Orfana de mama de la nastere si de tata de la 11 ani…viata grea. Toate discutiile noastre au fost frumoase pina am ajuns la Joel Olsen si Benny Hinn…evanghelia prosperitatii nu este exact bucata mea de prajitura. Ea mi-a spus ce crede, eu i-am spus ce cred, fiecare foarte stapina pe pozitia ei. Bineinteles eu fiind in casa mea n-am avut emotiile ei…pe mine m-a chiar amuzat experienta asta prin care ma trece Dumnezeu.
  Celene, ca asta ii este numele, mi-a zis a doua zi…stii…m-am rugat si l-am intrebat pe Domnul de ce m-a adus in casa ta. Am zimbit…pentruca si eu aveam aceeasi intrebare. I-am spus sa nu se ingrijoreze- avem mai multe lucruri in comun decit lucruri in contradictie.
  A doua zi mi-a povestit ca a dormit tare bine noaptea…mai bine decit dormise de unde venise…si fara vise si fara griji…
  O fi asta vreun raspuns? Ce nu poate acoperii dragostea. Nu dragostea noastra- Dragostea lui Christos!!!
  Asa ca frate Pete…suparat pe mine sau nu…uite ca traiesc in casa cu o strajerita mexicana. Si pina o gasi de lucru si o avea unde merge…avem vreme sa decidem …in ce limba vorbim una cu alta…
  🙂

 7. GBY brother Lascau, eu am inteles perfect mesajul dvs. Aveti si dvs dusmani multi si este normal sa nu va doriti mai multi, mai ales ca conspiratii care m-au lucrat la imagine si buzunar, cu care sunt inca in conflict au tentacule si agenti infiltrati in cele mai mari si puternice biserici din Diaspora. Totus brother Lascau, lucrarea care mai nou ati acceptat sa o faceti este lucrare de Strajer. Eu nu m-am referit in mesajul meu precedent la Strajerii din Romania si nici la Strajerii forumului meu Strajerul, ci m-am referit la in Strajer in adevaratul send al cuvantului. Oricum ati reactiona brother Lascau, mie mi-ati castigat respectul si increderea, tot ce vine pe banda virtuala este parte din lupta intinerarul luptei pentru dreptate si adevar. Best wishes for real believers

 8. Frate Petru Lascau
  Am rasuflat usurat cind am citit mai sus unul din raspunsurile Dv-stra, si anume :
  “Afirmatia mea ca nu sunt Strajer a fost facuta fratelui Rusu, care are un forum cu numele de Strajerul. M-a provocat sa fiu strajer in sensul cooperarii cu ideile blogului sau. Afirmatia mea nu are nimic de a face cu Strajerii din Romania, cum nu are nimic nici forumul Strajerul din Australia.”
  Acum oarecum aceasta declaratie m-a mai linistit !
  Multa pace !

 9. Rodica nu am nimic cu nimeni , dar la ce, m-am referit e cu totul altceva , cind Rasvan a scris acel articol cu danole batjocorind vorbirea in limbi va-ti amuzat ,ceea ce pe mine m-a durut , daca ai alte vederi despre aceasta lucrare e dreptul tau dar sa te amuzi cind cineva batjocoreste este cu totul altceva si nu numai tu toti care au comentat pe acel subiect au fost de aceeasi parere cu tine GBY

 10. Afirmatia mea ca nu sunt Strajer a fost facuta fratelui Rusu, care are un forum cu numele de Strajerul. M-a provocat sa fiu strajer in sensul cooperarii cu ideile blogului sau. Afirmatia mea nu are nimic de a face cu Strajerii din Romania, cum nu are nimic nici forumul Strajerul din Australia.

 11. Am citit si eu :”Nu sunt Strajer”. NOC plange cu lacrimi limpezi si curate !. Nu este….. prima data !.Draga Petrica ,totusi cum ramane cu afirmatia ta ca suporti , sprijini si esti de-acord cu noi reforme crestine ??!!.Nu ti-a mai ramas nici macar o simpla si diafana simpatie pentru miscarea strajerilor ??!!. Da, prin CERNERE ajunge faina sa se faca paine!!. Apoi prin framantari ,aceea faina, apa ,drojdia ,sarea ,toate puse impreuna ,vor forma un aluat bun !. Este adevarat ,cu cat aluatul este mai bine framant, mai dospit , cu atat si viitoarea si mult dorita PAINE va fi bine crescuta,hranitoare si binecuvantata !. Iar pentru coacerea ei ramane . . . .cuptorul !.
  p.s. parca si acum vad batranul cires inflorit … langa cuptorul de copt paine din spatele colinii din gradina.Precum o uriasa broasca testoasa vopsita cu var alb , bine aprins ,dogoritor ,umplut cu brate de lemne crapate de bunicu,aduse si asezate in stiva langa gura lui. Vad lopata mare din lemn galben ,cu coada foarte lunga, dargul in forma de semiluna, clestele lung ,farasul mare ,stergarele albe ,sticla cu ulei de floarea soarelui si castronul de portelan alboiet ,plin cu albus de ou batut bine ,gata pentru glazura painii . O vad aevea pe bunica , cu sortul prins in brau ,cu manecile suflecate, cu fata ei mereu zambitoare ,cum se spala indelung pe maini ,inainte sa inceapa framantatul painii. Apoi….stand pe lavita de la poarta, invelit intr-un parfum unic si binecuvantat de paine coapta , ce umplea intreaga curte si cobora in josul drumului, muscam cu nesat intr-o bucata fierbinte si aburinda de varzar din loboda proaspata, facut de bunica din …acelasi aluat.

 12. Inca un amanunt…imi dau intotdeauna numele cind las comentarii tocmai ca sa fiu sigura ca ma controlez si nu spun prostii. As fi curioasa sa stiu ce comentariu pe care l-am scris v-a stricat dispozitia. As putea insa sa scriu si comentarii mai dure pe blogul lui Alin Cristea. Din pacate acolo numai el isi poate da cu parerea desi „Romania Evanghelica” suna ca un blog ce ne reprezinta pe toti evanghelicii la general…

 13. Frate Petru RUSU
  Ai inteles ca trebuie sa aplici „Luca 18”.
  Dar dece nu :
  1 Corinteni 6:7  „Chiar faptul cã aveți judecãți între voi, este un cusur pe care-l aveți. Pentru ce nu suferiți mai bine sã fiți nedreptãiți? Dece nu rãbdați mai bine paguba?
  8  Dar voi singuri Sunteți aceia care nedreptãțiți și pãgubiți, și încã pe frați!
  9  Nu știți cã cei nedrepți nu vor moșteni Împãrãția lui Dumnezeu?…”
  Multa pace!

 14. Nu peste tot se discuta despre acelasi lucru…sau din acelasi unghi…Dumneata ai aceeasi parere despre toate lucrurile? Am scris si aici cu ce nu sint de acord chiar foarte detailat…dar n-am venit sa jignesc pe nimeni. Sint articole la care scriu si am cite o parere si sint articole care doar le citesc. Nu cred sa ma fi contrazis in nimic.
  Am scris si aici despre circul pastorului Cris…mi-am dat cu parerea despre fr Iosif Ton, etc. Dar daca deranjez…pot sa repar situatia. Multumesc.

 15. Brother Peter Lascau,

  Justitia romana se reflecta foarte bine in conspiratii si infiltratii CCPR, defapt din experienta mea pot sa va spun ca lucreaza mana in mana, pentru aceasi stapini/jupani care au falimentat Romania.

  N-am avut neaparat pretentia sa cantariti probele care le-am pus la dispozitia celor care au dorit sa vada despre ce vorbesc, dar as fi dorit sa va intrebati cum s-a putut ordina un pastor care era urmarit penal, in timp ce el era judecat chiar in orasul lui ” Tribunalul Gherla”.

  Tribunalul il condamna pe ordinat la trei ani si doua luni puscarie cu executare si VIP’iurile CPR’Cj de comun acord cu centrala CCPR cad de acord sa-l ordineze pastor cu drepturi depline, desi toti acestia aveu toate probele penale ale pastorului ordinat trimise de mine si inregistrate atat la Bucuresti cat si la filiala Cluj.

  Explicati-mi cum un presedinte de filiala poate afirma in fata colegilor sai de birou „Bica Zaharie” si altii ca ” daca el „presedintele CPR Cj – Relu Moldovan”, vrea sa tina un hotz in slujba, cine ce poate sa-i faca!.

  Cum ati putea motiva o astfel de actiune/fapta?.

  Problema care doresc sa o observati cu toti nu este neaparat paguba care mi-au produs-o acesti mascarici care m-au lucrat premeditat si au impartit proprietatea mea intre ei, ci faptele de care se fac vinovati. Ei continua sa se laude cu „roade spirituale”,

  http://groups.yahoo.com/group/strajerul/message/5877

  Cititi va rog rechizitoriu si sentinta penala de la urma roadelor care le afiseaza actorii nostrii si luati va rog aminte la subiectele care le abordeaza. Aici este problema!. Eu mi-am probat problema si acuzatiile si sunt gata sa raspund la orice intrebare. Unde sunt mai marii CPR-Cj, dar sefii lor!, VIP’iurile CCPR, de ce nu raspund?. Nu vedeti ca sunt prinsi cu matza in sac si si tac crezand ca voi abandona problema. Daca mai trebuie sa mai scriu zece ani o voi face fara nici cea mai mica retinere. Nici mort nu-i voi lasa sa nu raspunda de faptele lor.

  Fratii mei, eu am inteles ca trebuie sa aplic „Luca 18 – Pilda judecatorului nedrept” pana cand adevarul va sta in piciare.

  Inteleg ca conspiratii/infiltrati cu care ma lupt sa faca urechea suta si prin anumite tertipuri si actiuni sa incerce descreditarea mea, dar unde sunt fratii mei, cei care se pretind a fi cu adevarat in „Biserica Lui Christos”. Caut de zece ani samariteni si oameni cu coloana vertebrala dar frica pazeste abuzurile infiltratilor. Ne miram ca avem o pandemie de IUDA. Lupii din sutane continua sa sfideze si sa-si manevreze in voie obiectivele pentru ca sunt uniti. Oile de ce nu se pot unii. Aici este problema.

  Brather Peter Lascau trebuie transata problema. Eu nu va pot fortza, dar ganditi-va ca va luptati degeaba daca nu ne unim. Sunati desteptarea!.

  Doamne ajuta,
  Petru RUSU

 16. Frate Petru Lascau
  Am rasuflat usurat cind am citit mai sus unul din raspunsurile Dv-stra, si anume :
  „Nu sunt Străjer. Nu vreau să fiu în nici un caz,…”
  Avind in vedere cita reclama gratuita lea-ti facut in ultimul timp, parca se observa tendinte de acceptare a acestei invataturi liberale de ultima ora.
  Acum oarecum aceasta declaratie m-a mai linistit !
  Multa pace !

 17. Și românii cam leneși din România muncesc de 3 ori mai bine în străinătate, unde e alt context.

  Românii se adaptează. 🙂

  Așa și în blogosferă.

  E Mahala, se mahalagesc.

  E olecuță de ordine, vorbesc și ei olecuță mai civilizat.

 18. Rodica de felul cum scrii pe blogul lui Rasvan ai perfecta dreptate ca nu ai scapat de comunism .Nu stiu cum se face ca aici scrieti asa de frumos dar cind treceti la Rasvan pe blog parca sinteti alte persoane asta suna a ipocrizie nu crezi?

 19. Terenurile minate ,intradevar trebuie curatate,insa cum s-a explicat ;Gasirea obuzelor,dezamorsarea lor si pastrarea mediului necontaminat, necesita persoane calificate in domeniu !In partea spirituala toate gruparile si Bisericile sint minate de catre Satan si slujitorii lui care se fac in ingeri de lumina.Noi nu trebuie sa ne panicam si sa stim acest lucru!Faptul ca un crestin sincer si fara pretentie gaseste un „OBUZ ” care detine faptele firii si este amplasat printre vasele sfinte(Prin conectie,nepotism sau alt interes) si doreste sa otraveasca prin continutul sau apele sfintilor intr-un mod foarte modern si la prima aparenta chiar cu un interes de prosperitate,cei din conducere trebuie sa fie atenti si daca sint pretentii de conducere si putere de orinduire si pastrarea Biserici curate;sa nu ignore mesajul si sa-l tranzmita mai departe !Si astfel mesajul sa ajunga la cei cu putere de luare de masuri si de dezamorsare!Intradevar se vede ca multi incep sa desconspire multe persoane care sint pe pozitii si cu comportament firesc si egoist fata de partea de slujire!!Insa este trist ca degeaba aici scriu si redau realitatile cu care se confrunta,fiinca la shedintele pastorale ,la intrunirea comitetelor si a conferintelor uniunii ,aceste probleme de dezamorsare si neutralizare ,nu prea au un plan care de la teorie sa ajunga la aplicare!!Aceste planuri chiteodata ajung de neutralizeaza bomba,dar nu o dezamorseaza si nici nu o prelucra sa fie refolosita pentru buna intrebuintare!! Fiinca scriu sub nume real ,multi stiu cine sint si in ce consta descoperirile de obuze ,dupa cum se cunosc si obuzele descoperite de fratele;”Pettrusu „,dar este trist ca inca planul de dezminare a terenului nu se poate face fiinca comenzile de dezamorsare nu au de cine sa fie puse in aplicare!!Totushi sa nu uitam ca in parte spirituala si de inchinare este nevoie de sinceritate ,de transformare si de a ajunge la starea de NEPRIHANIRE ,SFINTIRE PENTRU A INTELEGE IN CE CONSTA DESAVIRSHIREA!!Si apostolul Pavel ne da un indemn bun prin cuvintele din Efeseni 4 cu 20 la 32 daca zicem ca i-L ascultam pe DOMNUL ISUS HRISTOS IN PORUNCA ,INVATATURA SI INDEMN!Daca inca nu am ajuns sa i-L ascultam in invatatura detinem o mare problema !Fiinca prin cuvintele din 2 Ioan versetul 9 este scris;”Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.”Deci sa nu incercam sa ne auotinshelam daca ajungem sa detinem pretentii in pozitii!!Fiecare in pozita sa de pastor este obligat sa inteleaga mesajul din Faptele apostolilor 20 cu 28 la 32 si daca un membru ajunge cu dovezi si cu fapte firesti de expunere sa fie curaj pentru indreptare,mustrare si pastrarea Biserici curate si membrii sa nu ajunga sa ishi pateze robele albe care alaturi de undelemn ce reprezinta in viata de crestin?Sa nu uitam ce este scris in 1 Corinteni 5;”3Cît despre mine, măcar că n’am fost la voi cu trupul, dar fiind de faţă cu duhul, am şi judecat, ca şi cînd aş fi fost de faţă, pe celce a făcut o astfel de faptă.

  4În Numele Domnului Isus, voi şi duhul meu, fiind adunaţi la olaltă, prin puterea Domnului nostru Isus,

  5am hotărît ca un astfel de om să fie dat pe mîna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mîntuit în ziua Domnului Isus.”Doriti un suflet mintuit?Deci sa aveti taria si de a impiedeca puterea pacatului sa se imulteasca si in Biserica sa domneasca!!Zicem ca sintem calauziti de DUHUL SFINT ,DRAGII MEI DEMONSTRATI PRIN FAPTE(ROADA) fiinca altfel se ajunge la ce domnul Isus Hristos spune in matei 7 cu 21 la 23.Si nu este trist si dureros ca cineva sa ishi piarda mintuirea si dreptul la viata vejnica?

 20. Doctrina darurilor Duhului Sfânt a denominaţiunii în care mă simt bine n-o avem din VT ci din Noul Testament. Aştept versetele acelea de care spuneaţi. Nu le ocolim. Se pare că Dumneavoastră încercaţi să ocoliţi o învăţătură destul de clar explicată de epistolele apostolului Pavel privitoare la Duhul Sfânt. Nici unde în credinţa noastră nu susţinem că Duhul Sfânt va locui ‘pe lângă noi”.
  Aştept un debate, pentru că nu cred că sunt pe cărări greşite.

 21. De evrei se zice ca au iesit din Egipt dart Egiptul n-a iesit din ei de aia a trebuit sa umble aiurea prin pustie 40 de ani pina a murit generatia aia…Poate si noi sintem o generatie care am scapat din comunism dar n-am scapat de comunism inca.

 22. Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-l cer [Luca 11:13]

  Domnule Lascau, am copiat acest paragraf din ce ati postat cu privire la „rugaciunea catre duhul sfint”Cred ca stiti ca Mintuitorul ia invatat pe ucenicii Lui sa se roage Tatalui. Dar pentruca dominatiunea din care faceti parte si va simtiti bine are aceasta doctrina o propagati .Scriptura se acomodeaza in ea insasi.Dece dati versete numai care la prima vedere va convin ca intrun fel sau altul v-ar sustine.Sint si alte locuri care ar trebui sa le aduceti inainte. Daca vret vi-le pot da, dar sint convins ca le stiti dar le ocoliti. Astazi copii lui Dumnezeu nu mai traisec in vechiul testament cind Duhul venea peste proroci si sta atit timp cit Dumnezeu avea de lucru pri acel proroc.Mintuitorul a spus inainte de a pleca de pe pamint ucenicilor aceste cuvinte,” este spre folosul , binele vostru sa ma duc” dece? pentruca Duhul Adevarului sa va fie trimis. Si continua, el Duhul va veni va locui in voi, nu pe linga voi si va ramine pururea in voi si cu voi. Ce spuneti? V-am mai scris cite ceva, dar nu dat raspuns decit acolo unde va satisface. Un debate este necesar ca adevarul sa iasa la suprafata.Va atrageti o mare raspundere inaintea lui Dumnezeu invatind sau ducind oamenii pe carari gresite.

  Domnul sa aiba mila si sa va lumineze

  John
  This is my E-mail.fischer1942@gmail.com

 23. Frate Rusu.
  Nu sunt Străjer. Nu vreau să fiu în nici un caz, mai ales că pentru mine cuvântul are nişte conotaţii şi amintiri nu prea frumoase (şi cred că ştiţi care sunt).
  Nu mi-am luat misiunea să dezamorsez obuzierele nexplodate ale trecutului. Nu sunt de meserie şi nici chemarea care o am nu este aceasta. Dacă am publicat din când în când nişte problematici ale creştinismului românesc, nu înseamnă că este singurul domeniu de care mă ocup. Sprijinesc procesul de deconspirare a colaboratorilor Securităţii, condamn corupţia şi nedreptatea, dar în acelaşi timp nu mă pot face apologetul unor cauze prea complicate, pe care nu le înţeleg bine, în care este implicată şi justiţia. Vă înţeleg frustrările şi suferinţale la care aţi fost şi sunteţi supus. Adevărul nu iese întotdeauna uşor la lumină. Uneori trebuie aşteptat timpul lui Dumnezeu.
  Eu am alt sfat pentru Dvs.: Încercaţi reversul. Iertaţi şi iubiţi. Lăsaţi-L pe Dumnezeu să rezolve lucrurile pe care nu le-aţi putut rezolva până acum.

 24. Brother Peter Lascau!

  M-am luptat mult sa va ajut oarecum sa faceti ceea ce mai nou faceti!. Acum daca ati inceput sa faceti treaba, si va specializati in localizarea si dezamorsarea bombelor, ocupati-va si de bombele mele care stau gata sa exploadeze. Eu vreau sa le dezamorsam impreuna! ca nu mai faca si alte pagube si victime.

  Dati-mi un click si un diagnostic. Nu mai fugiti de problema pentru ca bombele de care ati luat cunostiinta va pot exploada in gradina si pot face mari pagube cu urmari grave. Eu ma stradui de multa vreme sa va sensibilizez!. Problema mea nu este doar personala, problema mea este una generala de maxima urgenta, care ameninta Trupul Bisericii Lui Christos!. Daca sunteti lider si strajer adevarat, demontrati-o!.

  Strajerii trebuie sa-si faca datoria!.

 25. Foarte frumoasa paralela.
  1. Ce te faci cand „taranii” incearca sa dezgroape proiectilele? Arunca in aer satul….
  2. Ce te faci cand „expertii” nu se pot hotara ce sa faca pentru ca sunt prea precauti… Nu se face nimic si se ajunge la scenariul propus de tine.
  3. Ce te faci cand „tiganii” cumpara proiectile de la „taranii” si le vinde la fier vechi, iar apoi datorita coruptiei si dorintei de imbogatire, cei de la fier vechi vinde proiectilele si alte feroase la combinatul siderurgic de la Galati? Aştia fără să verifice marfa o baga la topire.

  Se intampla…. o explozie si distrugerea furnalului. (un caz adevarat in Romania).

  Asta se intampla… ne distrugem şandramaua…. Cui îi pasă? Doar la oamenii cu bun simţ…

 26. Gandirea romaneasca s-a format din tradari istorice exemplare !(putin spus !). Influnentele fanariote, turcesti, apoi tentacolele de control svietic au creat aceasta gandire romaneasca egoist -materialista ,greu de induplecat,cu haturi si hamuri strans tinute direct de Deavolul !.De teama saraciei si obsesia postului si srevicului dobandit foarte greu ,doar prin”afirmare” ,uneori exagerari si minciuna ,gandirea sarmanului roman a devenit retrogarada,mereu in capcana constantei prefacatorii si a falsitatii !. Gandirea sarmanilor nostrii „crestini ” romani, da in permanenta in gardurile si gropile pacatului, aluneca foarte repede in santurile vicleniei ,smecheriei si coruptiei. .Confruntam o multime de cameleoni in miniatrura, dar cu dimensiuni de caracter monstruase, ce misuna atat in bisericile din tara cat si aici . Apeland la ajutorul fratesc internatonal ,care este lipsit de experienta „in teren” in aceasta directie si habar nu au cu ce se mananca smecheria romaneasca ,nu ne vor ajuta ci doar vor prelungi disputele, conflictul ,polemica .Vom da deavolului apa la moara pe jghiabul ce invarte roata urii si apoi intreg mecanismul uriaselor pietre din moara incapatanarii de tip balcanic !.Eu personal ,indemnat de intelepciunea ce Tatal mi-a oferit-o in dar, consider ca influentele liberalismului de care sufere azi crestinismul mondial sunt mult mai periculoase si contagioase decat problemele ce le-a cauzat asuprirea comunismului bisericilor neoprotestante !. Rufele murdare se spala in familie si nu prin vecini ! . As avea multe de spus, dar nu doresc sa plictisesc !.Zic ca Duhul Sfant sa ne dea putere si intelepciune in lupta noastra !. Va prezint un mic exemplu de smecherie pastorala roamneasca : un pastor penticostal ce este in fruntea unei bisrici foarte numeroase si are un salariu de aproximativ sase mii u.s. $, cu putin timp in urma, s-a intlanit intamplator intr-un bazar , cu un frate mai instarit , veteran, cu multi ani aici States . Dupa strangerile de mana si imbratisarile specifice fratesti ,dupa o scurta discutie in mijlocul aglomeratiei din mall, veteranul il invita pe fratele poastor intr-un restaurant de familie .Au adus multumire prin rugaciune Tatalui pentru mancare si au servit o masa copioasa si gustoasa .La sfarsit evident ,veteranul a cerut nota de plata ospatarului si a platit-o, bagand chitanta in buzunar. S-a scuzat pentru un moment ,sa foloseasca toaleta. Toaleta fiind ocupata, a revenit in foarte scurt timp din nou la masa . A fost surprins cand a constatat ca pastorul Il chiemase din nou pe ospatar ,solicitand inca o copie a notei de plata.
  Apoi s-a dezvinovatit tragand cu ochiul ,i-a explicat veteranului generos : ” -sti frate , noi tot romani suntem ,asta mi-o trebue la caseria bisericii , pentru decontare !”.

 27. Va rog sa-mi permiteti un scurt comentariu: cred ca problema este de alta natura si anume stergerea completa a trecutului dar nu aici pe pamant ci in cer in Cartea Vietii.Stim ca lucrul acesta este legiferat prin proceduri speciale de insusi Mantuitorul si Domnul Isus.Aceste proceduri implica si aspecte legate de evenimente care trebuiesc indeplinite obligatoriu aici, la noi pe pamant.Dar, odaat obtinuta stergerea din cazierul personal al trecutului in cer si adusa persoana la punctul zero, ramane doar sa-si gestioneze viata de aici inaite conform normelor din Legea Divina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s