Rugăciune pentru Japonia

Stăm lângă televizoarele noastre încercând să înţelegem ce se petrece. Imaginile sunt de necrezut. Realitatea întrece cu mult imaginaţia Hollywood-ului amator de catastrofe apocaliptice. Parcă un cutremur de gradul 9 n-a fost suficient de a mai venit şi un tsunami! Valuri uriaşe de peste 10 metri au măturat totul în cale. Deodată toată agoniseala şi zbaterea acestui popor harnic şi disciplinat a devenit cioburi şi moloz. Case, maşini, avioane, bărci şi trenuri le-am văzut purtate de valuri uriaşe ca pe nişte jucării fragile. Am văzut o imagine de neşters din memorie; sute de maşini nou-nouţe, ce urmau să fie exportate, erau adunat ca-ntr-o joacă de copiii în mormane, iar altele puteau încă în apele rămase după valul distrugător.
Milioane de oameni rămaşi fără locuinţe, fără alimente şi îmbrăcăminte, fără curent şi căldură, cu lacrimi în ochi după cei dispăruţi şi după agoniseala unei vieţi. Peste toată această distrugere imensă şi durere incomensurabilă, pluteşte acum pericolul radiaţiilor din centralele nucleare distruse şi ele de cutremur şi tsunami.
Sunt câteva lucruri care m-au impresionat profund la această naţiune lovită în soartă, pe care îndrăznesc să le menţionez aici, în speranţa că am putea învăţa ceva pentru vremurile când nenorocirea va bate şi la uşa noastră. Trăim vremurile din urmă şi nu ne putem aştepta la altceva. Pulsaţiile durerilor naşterii se înteţesc. Amplitudinile sunt tot mai mari. Le măsurăm acum în gradele cutremurelor, în înălţimea valurilor înfuriate ale mării. Dar, am observat ceva deopsebit la japonezi:
În primul rând nu i-am văzut disperaţi în faţa unei distrugeri mai mari ca acelea ale bombelor atomice americane de la sfârşitul ultimului război mondial. Au pe faţa lor un fel de resemnare şi tenacitate, un fel de dirzenie şi mândrie care nu-i lasă să-şi piardă controlul emoţiilor în astfel de momente.
În al doilea rând m-a impresionat faptul că nimeni nu fură. Japonezii nu golesc magazinele rămase fără stăpâni, nu sparg băncile şi nu cară televizioarele în spate prin oraş. Cum să uităm imaginile de la Bagdad? Cum să uităm imaginile răscoalelor de la Los Angeles? Oamenii aceştia nu fură, nu iau ceea ce le-ar trebui acum când au pierdut totul. Nu se cred îndreptăţiţi să ia în stăpânire ceea ce nu-i a lor. Cinste lor! Suferinţa lor, înobilată de un astfel de caracter răscumpără în inima mea respectul pentru fiinţa creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.
Am auzit apoi de muncitorii de la centralele nucleare care s-au dus să lucreze şi să încerce salvarea altora, când ştiau bine că-i aşteaptă moartea. Oamenii aceştia au învăţat că nu ei sunt centrul universului ci neamul lor. „Nu este dragoste mai mare decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenul lui!”
Să ne rugăm pentru poporul japonez. Dumnezeu să le vorbească acum în aceste zile, prin mila noastră a tuturor creştinilor, prin mâna întinsă întru ajutor din partea tuturor neamurilor pământului. Dumnezeu să le aline suferinţele şi să le lege rănile inimii.
Suferinţa lor este şi suferinţa noastră. Nu doar la figurat. Vom vedea în următoarele luni când valul acestui tsunami economic va ajunge la ţărmurile noastre. Cea de-a treia mare economie a lumii a fost lovită. Vom suferi cu toţii consecinţele.
Rugând-ne pentru Japonia, ne rugăm şi pentru viitorul nostru. Cel economic…

12 gânduri despre „Rugăciune pentru Japonia

 1. Razbunarea este ( in exclusivitate !) a Donului ! .
  „Domnul este Pastorul meu : nu voi duce lipsa de nimic .El ma paste in pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna; Imi invioreaza sufletul , si ma povatueste pe carari drepte,din pricina Numelui Sau. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii , nu ma tem de nici un rau ,caci Tu esti cu mine . Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie .
  Tu Imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei ; Imi ungi capul cu untdelemn , si paharul imi este plin de da peste el . Da ,fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele , si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele .”

 2. Frate Remus
  Trăim pe o planetă căzută în păcat. Plătim cu toţii poliţa neascultării. Răul şi nenorocirea ne paşte pe fiecare. Nu trebuie să emitem evaluări, decât în sensul că Domnul a fost bun cu noi şi am scăpat (de data asta).

 3. Fr. Lascau,

  azi am vazut ultima ora din filmul Pearl Harbor. Ce arata acolo in film a fost jale mare cand Japonezii i-au bombardat pe americani. Azi m-am gandit , nu cumva acum Japonia a platit vreo ” polita ” pentru nenorocirea din trecut . Mai ales ca de bombele atomice , ei au prima data parte de vina datorita faptului ca i-au atacat pe americani si prin aceasta i-au provocat la razbunare.
  Dvs. ce parere aveti ???

 4. Fr. Lascau,

  slavit sa fie Dumnezeu care asculta rugaciunile inaltate pentru aceasta tara. Dumnezeu a inceput sa dea ajutor acestor oameni in gestionarea crizei. Remarcile facute de dvs. cu privire la comportamentul lor in aceasta situatie dramatica prin care trec, prin faptul ca stau linistiti si nu se dedau la acte de vandalism, sant unele de apreciere. Cred ca, la romani asta ar fi ” a opta minune a lumii ” !!!
  Un lucru care este trist la noi crestinii de azi, este faptul ca ne pocaim mai mult din nenorociri, decit sa ne indreptam viata din Dragoste pentru Dumnezeu. Asta mie nu imi arata altceva decit faptul ca, sintem niste pocaiti pacatosi in care mai zace multa rebeliune.

 5. Aveţi dreptate. Efectele unui tsunami economic se simt deja.
  Cu singuranţă că nu ne putem imagina pe deplin toate efectele unei catastrofe de genul celei sugerate de Apocalipsa 8:8. Cu ani în urmă NASA şi-a imaginat un astfel de scenariu când planeta noastră ar fi lovită de un meteorit de „mărimea unui munte” (cred că s-au inspirat din textul Apocalipsei).

 6. Fr. Lascau,

  nu este nevoie de citeva luni pentru a simti Tsunami economic. Azi am vorbit la telefon cu un prieten in Spania care lucreaza la Firma Opel. Deja activitatea firmei este afectata de faptul ca acum nu mai primesc piese pentru masini din Japonia.
  Dar oare isi poate imagina cineva ce Tsunami va declansa implinirea Apoc.8:8 ???

 7. Sa ne rugam ! indemn dela Duhul Sfant!
  Sa ne rugam pentru Israel, pentru Japonia,
  pentru voia Tatalui in vietile noastre si mantuirea
  oamenilor, grabind venirea Lui.
  Rugaciunea cu multumiri , sa ne stapaneasca
  mintea si fiinta pe deplin.
  Depindem totalmente de Tata si, prin rugaciune
  ne tinem de Mana Lui ocrotitoare.
  Este imperativ sa ne rugam in prealabil, pentru
  zilele grele care vin , curand, curand.
  Sa depunem rugaciuni in acontul rugaciunii, ca
  in vremea de incercare si necaz, Domnul sa-si
  aduca aminte si sa trimita ajutorul, din locasul
  Lui cel sfant.
  Iubitilor Domnului, le este mai usor si mai placut a
  se ruga acum, decat atunci; si asta se face prin si cu
  credinta, ceiace este placut Lui Dumnezeu.

  Putem spune sincer, din inima :

  „Pe cine altul am eu in cer afara de Tine?
  Si pe pamant nu-mi gasesc placerea in nimeni
  decat in Tine.” Ps 73:25

  Daca DA, „Dumnezeu va fi pururea stanca
  inimii mele si partea mea de mostenire.” v: 26

  „Si Duhul si Mireasa zic: „Vino !”
  Si cine aude sa zica „Vino!” ” Aleluia !

  Multumim Fr. Lascau pentru indem
  in vederea rugaciunii; in fiecare saptamana
  daca a-ti aminti, n-ar fi prea des.
  Domnul Isus sa va binecuvinteze!

 8. Legat de subiectul pus in discutie -EVENIMENTUL REAL-pe care-l traim cu totii,asi dori sa postez o lucrare profetica ce sa dat in 4 Ianuarie 2011;
  „Roaga-te poporule,sa te umplu cu putere,ca in scurta vreme voi zgudui iarasi pamintul si nu se va termina o incercare si va incepe alta,ca sint prevazute in planul Meu si sint scrise in Cartea Mea. Tu zici ca ai inceput un nou an si ca fila este alba,dar iti cer sa te rogi ,sa te smeresti , sa te umplu cu putere si fiecare sa aiba legatura directa cu Mine ,pentru-ca numai atunci Eu te voi pazi si ocroti.”
  Consider ca NU LA VOIA INTIMPLARII au fost deschise blogurile de catre fr.Lascau P si Ionescu C. in perioada aceasta si gasesc ca ar trebui insistat mai mult pe CEEACE NE INSTIINTEAZA DUMNEZEU PRIN DUHUL SFINT-care „vorbeste cind intr-un fel cind in altul” in diferite locuri-si nu in ascuns- pentru „rascumpararea vremii” de catre fiecare suflet in parte.

 9. Sa ne rugam pentru o trezire spirituala in Japonia si in tarile musulmane. Cred ca in sensul acesta ar trebui sa ne rugam. Partea economica este importanta, dar… traim zilele din urma. Suferinta de pe fetele japonezilor nu poate fi stearsa de nimic, doar de Hristos. Eliberarea de fortele intunericului din tarile musulmane nu poate fi realizata de nimeni decat de Hristos. Adevar valabil si pentru capitalismul american sau socialismul european. Hristos, Hristos, Hristos. Maranata…

 10. fr.Petrica ai facut o descriere ca un adevarat povestitor ,ba mai mult ca un reporter ,o nu mai mult :ca un adevarat copil a lui Dumnezeu , FELICITARI.
  Ai impletit durerea acestui popor cu relitatea trairi in acelasi timp ne-ai adus o lectie cum sa traim daca vom ajunge in asemenea situati. Sa privim la Acel ce tine toate lucrurile prin puterea Cuvintului Sau.
  Sa ne rugam pentru binele poporului din Japonia,in acelasi timp pentru noi si viitorul nostru si a copiilor nostri:Economia ce nu se mai indreapta,Luptele in schimbarea guvernelor,razboiul ce e la usa cu Libia, Dezastru din Japonia sint numai semne caci trebuie sa ne punem increderea in Dumnezeu caci El este Aparatorul si Sprijinul nostru ,un Ajutor ce nu lipseste nici odata in nevoi
  DOAMNE AJUTA DOAMNE DA IZBINDA AMIN.

 11. Un subiect sensibil si care ne pune si noua alaturi de ei credinta la incercare!!Sint placut surprins sa gasesc scris;” Cinste lor! Suferinţa lor, înobilată de un astfel de caracter răscumpără în inima mea respectul pentru fiinţa creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu…”Fiecare in personalitate ar trebui sa fim miscati si alaturi de rugaciuni in asemenea momente sa stim ce se mai poate face…fiinca in proverbe 17 este scris;”17Prietenul adevărat iubeşte oricînd, şi în nenorocire ajunge ca un frate.”Domnul Isus Hristos sa lucreze la inima fiecaruia si sa nu uitam ca toate aceste incercari si catastrofe sint profetite si orichind putem sa ne asteptam si la altele mai mari fiinca este scris;
  -„…va fi un necaz aşa de mare, cum n’a fost niciodată dela începutul lumii pînă acum, şi nici nu va mai fi.

  22Şi dacă zilele acelea n’ar fi fost scurtate, nimeni n’ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate.

  23Atunci dacă vă va spune cineva: ,Iată, Hristosul este aici, sau acolo`, să nu -l credeţi.

  24Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.

  25Iată, că v’am spus mai dinainte.

  26Deci, dacă vă vor zice: ,Iată -L în pustie`, să nu vă duceţi acolo! ,Iată -L în odăiţe ascunse`, să nu credeţi.

  27Căci, cum iese fulgerul dela răsărit şi se vede pînă la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului.

  28Oriunde va fi stîrvul (Sau: hoit, mortăciune.), acolo se vor aduna vulturii.

  29Îndată după acele zile de necaz, ,soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer, şi puterile cerurilor vor fi clătinate.`

  30Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pămîntului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă.

  31El va trimete pe îngerii Săi cu trîmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vînturi, dela o margine a cerurilor pînă la cealaltă.”
  Deci de toate evenimentele nu sintem straini si toate lucrurile sint descoperite ,doar sa citim mesajul sa nu raminem nepasatori si prin ori ce incercari ajungem sa trecem sa ne pastram integritatea ca si aceste persoane ce lupta in fiecare zi pentru supravetuire in momente foarte critice si dificile si sa luam exemplul lor si a lui Iov fiinca stim ca astfel o sa avem parte de cununa vietii.Si domnul Isus din nou va spune;
  -” ,Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v’a fost pregătită dela întemeierea lumii.

  35Căci am fost flămînd, şi Mi-aţi dat de mîncat; Mi -a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M’aţi primit;

  36am fost gol, şi M’aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.`
  Asadar,Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s