Salsomaggiore Terme – printre penticostalii din Italia

Am promis cititorilor acestui blog că voi reveni cu mai multe detalii referitoare la Cea de-a 6-a conferință a bisericilor penticostale române din Italia, biserici cuprinse în misiunea ADI MER. Pot scrie acum câteva rânduri după ce s-a încheiat acest eveniment anual al fraților români din Italia. M-am bucurat de participarea lor numeroasă dar și de entuziasmul și deschiderea lor pentru Cuvântul Sfânt. Am cântat cu ei împreună cântările Domnului, cu pasiune și lacrimi, așa cum știu românii s-o facă. Ne-am rugat și am ascultat Evanghelia, timp de trei zile în patru servicii care s-au ținut în sala Europa din Palazzo dei Congressi. Pallazo dei Congressi, un fel de palat al culturii, păstrează intacte formele și culorile trecutului său arhitectural. Am admmirat sala cariatidelor, un salon uriaș de recepții decorat cu vestitele cariatide și meșteșugul marilor artiști și decoratori din secolele trecute. Sala Europa este o sală de spectacole renovată după exigențele vremurilor moderne și dotată cu tot ceea ce este necesar unor spectacole și întruniri publice.

De Paști, stațiunea Salsomaggiore Terme a fost destul de aglomerată cu vizitatori din toate părțile, mai ales că pe strada principală s-a organizat un fel de târg al micilor producători care și-au expus și vândut mărfurile, de la artizanat la produse agricole. Atmosferă de sărbătoare pretutindeni, restaurante pline și terase cu toate locurile ocupate la mese. Castani și salcâmi înfloriți te însoțeau până în camera hotelului, cu prezențele lor parfumate. La restaurantele hoteluilui Regina, ne-am adunat la două mese cu frații din Ancona, un grup condus de pastorul Vereș Alexandru. Am fost serviți cu miel de Paști din bucătăria de Parma de la care nu lipsește niciodată vestitul Parmigiano.

Serviciile divine ale acestui eveniment au fost conduse de pastorul Corneliu Copil din Oderzo, pastorul Vereș Alexandru din Ancona, pastorul Florin Bodog din Roma, pastorul Mircea Ciuciu din Bergamo. La închinare au contribuit grupurile de cântăreși din Biserica din Fidenza (pastor Pavel Boroș), Biserica din Ancona (pastor Alexandru Vereș), Biserica din Udine (pastor Daniel Corjuc), Biserica din Borgamo (pastor Mircea Ciuciu). Alături de aceste grupuri de laudă și închinare au cântat la fiecare serviciu grupul Domini din Baia Mare.
M-au impresionat și de data aceasta deschiderea, bucuria și comportamentul creștin al fraților din Italia. Având în vedere că majoritatea lor sunt tineri, lucrurile acestea sunt cu atât mai de apreciat.
Plec de la această întrunire cu sentimentul unei împliniri, cu convingerea că această comunitate de români-italieni este în plină creștere și maturizare, o bună și trainică mărturie a lucrării lui Dumnezeu pe aceste meleaguri pline de istorie.

17 gânduri despre „Salsomaggiore Terme – printre penticostalii din Italia

 1. Multumim Domnului pentru slujitorii lasati aici in Italia(care nu se coboara la anumite discutii- Domnul sa-i binecuvinteze) si pentru fratele care ne-a slujit inca odata la intalnirea bisericilor A.D.I. -M.E.R.
  Din…pacate n-am putut sa fiu la toate intalnirile dar chiar daca a trebuit sa stau pe drumuri in ziua de pasti s-a meritat. Sa vad frati dragi care dincolo de orice problema,pe langa jugul lui Hristos,familie ,biserica locala, au luat si greutatile bisericii din Italia si merg inainte.DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE DRAGII MEI.
  Mergeti linistiti inainte ,lacul are doar doi broscoi!

 2. pai daca alergi sa primesti daruri din partea Lui Dumnezeu,ca sa te poti da exemplu altora atunci ii bai.Diferenta intre a te alege si pune insasi Isus intr o slujba din cele 5 slujbe postate la Efeseni 4:11 si alergarea omului duhovnicesc dupa darurile Duhului Sfant 1.Cor 12 +1.Cor 14, este mare.Draga frate Popp,fiindca slujba de pastor este si ea printre cele 5 slujbe hotarate de Dumnezeu in Biserica Lui ,si in care insasi Dumnezeu se implica la randuirea pastorilor pe care insasi Isus sii alege dupa voia Lui.Asa cum si a ales si apostoli,asa cum si a ales si proroci la fel o face si cu pastori.Intotdeauna cind Isus isi alege si da lucratori slujbasi in Biserica ,o face prin porunca Lui Dumnezeu,deaceea am zis ce spunea insasi Pavel Romanilorca „nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila. (Rom.9:16)”.Si ca sa vezi ca trebuie neaparat ca lucratorul sa fie pus prin porunca Lui Dumnezeu te rog sa studiezi acest verset:”Pavel,apostol al lui Isus Hristos,prin porunca lui Dumnezeu”….1 Tim 1.1.
  Asadar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila. (Rom.9:16)

 3. Draga frate CIMM, In acest caz ati aplicat gresit textul Romani 9:16. Din contra, Ap. Pavel, in 1 Cor. capit.14 ii incurajeaza pe toti credinciosii botezati cu Duhul Sfant sa caute, in dragoste, si sa se roage sa primeasca atit darul talmacirii limbilor ceresti sau omenesti, dar si darul prorociei. Asa ca nu va mai derobati, si mai bine dati navala in cucerirea bogatiilor slujbelor si darurilor Duhului, dindu-va apoi exemplu si altora, nu numai criticindu-i.

 4. Nici „porocii” si nici „proroci”. Corect se scrie „prooroci” ! Howgh !
  Despre acestia din urma este vorba, nu ? Sau poate despre…certurile de cuvinte pe blog ?

 5. Stimabile, Copil scria: „multumim lui Dumnezeu…” iar tu scri ca ii face rau pastorului Lascau pentru ca nu ii multumeste doar lui Dumnezeu. Fa-ma sa inteleg: tu vrei sa fi pe contra doar de dragul de a scrie ceva?!? Si acum, multumesc!( eu iti multumesc tie ca te-ai sinchisit sa citesti pana la capat).

 6. Multumim lui Dumnezeu pentru partasia avuta in aceste zile minunate.
  Daca cu trei ani in urma m-a marcat cuvantul predicat din Ieremia 29:4-7 de fratele Petrica, punand astfel in miscare tinerii, si pornind in evanghelizare prin piete, puscarii si case de batrani in orasul Udine, de data aceasta am fost marcat de una din multele fraze rostite in timpul predicii de duminica dimineata: „Intotdeauna este prea devreme sa demisionezi”
  Doamne! ajuta-ne la continuitate in slujire.
  Pentru mai multe fotografii si video de la conferinta:
  http://www.bisericamaranataudine.com/apps/photos/album?albumid=11458508
  http://www.bisericamaranataudine.com/galerievideo.htm

 7. Asadar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila. (Rom.9:16)

 8. trebuie sa recunosc ca nu am mai auzit pe nimeni sa interpreteze asa lucrurile scrise in Efeseni 4.11.Cere Domnului sa ti se descopere prin Cuvant,toti avem nevoie de talmacire la Cuvant

 9. Draga -cimm- daca ai pe DOMNUL ISUS in inima ta ,ai totul , cu siguranta nu-ti mai trebuie nimic.-Biblia e evanghelistul , Pastorii au fost ucenici DOMNULUI,si invatatori in acelas timp, cit despre proroci-( sa-u iscat multe controverse).Sa traim dupa voia LUI DUMNEZEU, sa lasam DUHUL SFINT sa lucreze si ne va spune cu siguranta ce sa facem, ca sa fim placuti si ocrtiti de DOMNUL. GOD Bless You.

 10. frate corneliu acum ii faci rau fratelui petrica ,pentru ca orice este inaltat intre oameni este o uriciune inaintea Lui Dumnezeu.Daca cineva merita multumiri ,acela este Dumnezeu nu omul,daca cineva poate aduce binecuvantare acesta e prezenta Lui Isus acolo.Cred ca fratele petrica a facut doar ce era dator sa faca.

 11. Multumim lui Dumnezeu pentru participarea fratelui Petrica Lascau la Conferinta Bisericilor Penticostale Romane din Italia. Prezenta Dinsului printre noi ne-a adus multa binecuvintare, inimile noastre au putut simti prezenta binecuvintata a Domnului la toate serviciile divine.

 12. Prea multi pastori,ma bucuram daca erau si apostoli ,prorocii,evanghelisti si invatatori.Domnul sa aibe mila de noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s