28 de gânduri despre „Lansare de carte – zâmbetul de sâmbătă

 1. Remus…rogu-te citeste ce ai scris mai sus si la ce ti-am raspuns. Te-ai adresat…numelui care-l port- deci mie mi te-ai adresat…”Rodica Botan,
  nu cauta sa ocolesti subiectul si nici sa disculpi femeile…” Sau nu asa ai scris mai sus?
  Apoi nu uita ca noi toti sintem ( sau ar trebui sa fim – madulare ale aceluiasi trup- Isus Christos – in care nu mai este deosebire intre iudeu si grec si barbat si femeie. Cel putin nu in sensul Vechiului Testrament unde femeile nu erau puse nici macar la numaratoare .Ti-amintesti? Trebuie sa-ti amintesti pentruca din felul cum scrii pare ca inca mai traiesti in vremile dinaintea Lui Christos. In Trupul Lui toti avem o treaba de facut…o alta treaba, o alta functie…Nu toti sint cap…cineva trebuie sa fie si …buric de pilda…(sper ca nu ofensez pe nimeni…)
  Nu , nu cred ca o femeie trebuie sa ia locul barbatului. De fapt cred ca in spatele oricarui barbat puternic sta o femeie desteapta care isi ajuta barbatul si-l impinge spre succes – si se bucura de succesul lui. Un barbat oricit de puternic ar fi poate fi darimat de o femeie neinteleapta . Citeste ceva istorie si ai sa-mi dai dreptate.
  Si…inteleg perfect de unde vi…pentruca devotamentul tau de a pune neaparat femeia intr-o pozitie proasta, te demasca, iti arata pregidismul la suprafata si nesiguranta…mai asa…pe din dos. Un barbat pe picioarele lui insa, nu are nevoie sa faca demonstratii de genul asta ca sa arate cine este in control in casa lui. Acel loc de cinste se cistiga printr-un comportament adecvat si nu este disputabil…
  Cazurile despre care amintesti sint din lume…si ei asa traiesc. Doar ca noi, astialalti de pe aici si alte bloguri crestine, traim intr-o familie mare care se numeste Biserica Universala…si din nefericire cind aceste lucruri se intimpla si in aceasta societate restrinsa, numita Biserica…responsabilitatea cade pe mai multi de acolo…
  Cum traieste lumea stim…Este legal in America si sint doctori profesionisti care omoara copii, si sint femei care considera avortul ca ceva normal de care nici nu se sinchisesc prea mult – si nici nu le trece prin cap sa se rusineze. Dar aia nu sintem noi…si aici noi discutam de-ale noastre mai mult…ca pe alealalte le discuta „Stirile” de seara…la TV.
  Noi toti avem ordin de la Tatal Ceresc sa veghem asupra noastra, alor nostrii si chiar asupra altora;sa sfatuim, sa indrumam sa …sa…sa…facem o sumedenie de lucruri. Sa ne educam copiii si sa le spunem ce este bine si ce este rau…din pruncie ca sa stie cind vor fi mari si …sa n-aibe dubii in viata …
  Pe scurt…n-am incercat sa scot femeia de victima; doar l-am scutit pe sotul, prietenul…barbatul respectiv sa trebuiasca sa se comporte ca un nevinovat cind nu era cazul…

 2. Rodica Botan,

  nu am citit niciunde in comentariul tau si nici nu am afirmat despre tine cum ca, ai fi de acord cu avortul.
  Eu am vorbit direct despre acest subiect si sa recunoastem realitatea care exista. Daca un barbat isi indeamna sotia, concubina, prietena sa faca avort, trebuie ea oare sa asculte glasul acelui barbat ? Ma indoiesc ca influienta barbatului asupra femeii in ce priveste avortul, o va dezvinovatii de aceasta crima odioasa !!! Si apoi nu toate femeile care fac avort sant maritate, ca sa dea vina pe barbatii lor. Unele se duc acolo de buna voie, nesilite de nimeni.

  http://www.provitacraiova.ro/copii%20avortati/5.html

 3. DIN PERSPECTIVA CELOR CARE INCA N-AU VAZUT LUMINA ZILEI…
  By Rodica Botan

  I’m small and cute, and I like it here…
  I suck my thumb and sometimes I stir…
  But I hear your voice, and you sound so mad;
  It’s becasue of me, mommy, you’re so sad?

  And I like it here…and your heart’s so near…
  Mommy I like it here!

  Your heart beats fast and I know something’s wrong;
  I’m here for you …mommy please be strong!
  But I don’t understand…something`s very bad,
  And I heard you say…you wished I was dead.

  And your heart is near…and I like it here;
  Mommy, I like it here…

  I’m small and chubby, and I’m full of life,
  I wish I was born so I’ll see the light…
  And I want to see your darling face
  And I’ve waited for your loving embrace…

  Oh mommy , please…Let me see your face…
  Give me your embrace…

 4. Anii trecuți, un om de multă imaginație a publicat o carte cu titul: „Ce știu bărbații despre femei”. O carte destul de voluminoasă atrăgea atenția în rafturile multor librării. Curios, am „frunzălit” cum spunea bunicul meu, această carte, curios să culeg câteva impresii înainte de a o cumpăra. Șocul mi-a fost imens. Dincolo de coperta arătoasă și promițătoare, cartea era formată din pagini albe. Goale de orice conținut. Tabula rasa. Mesajul era simplu: bărbații nu știu nimic despre femei.
  Cartea a avut un extraordinar succes la vânzări. Era un cadou excelent pentru prieteni (bărbați, bine-nțeles).

 5. Pentru Rodica Botan
  Sunt cu totul de acord cu dumneavoastră, că în cazul unui avort nu este singură vinovată mama copilului, ci și cel care nu-și asumă răspunderea creșterii lui. Avortul nu este numai crima femeilor ci și a bărbaților iresponsabili în aceeași măsură.
  Cât privește decorarea unor bloguri cu spusele noastre răstălmăcite, nu trebuie să vă îngrijorați. Oamenii care nu au idei, comentează pe ale altora. Oricum, reclama e bună…

 6. Remus…unde exact in comentariul meu ai citit ca sint de acord cu aceasta crima odioasa…exact asa cum o numesti? Doar ca eu cred ca intr-o familie, daca se face un avort, trebuie ca si barbatul stie ce se intimpla…nu? Cred ca AMINDOI poarta responsabilitatea. Nu vorbesc din patima ca de pacatul asta m-a ferit Dumnezeu desi de altele nu m-am ferit eu…(ca sa evitam discutii inutile pe tema asta). Si ce am spus mai sus este bazat pe adevar asa cum l-am cunoscut cu ani in urma- si nu numai la o familie. Am avut o colega de 24 de ani care a baut nu stiu ce bautura facuta din frunze de leandru…si a lasat in urma o fetita de trei ani. Ar fi putut sa o salveze doctorii dar atita au interogat-o sa afle cine a ajutat-o pina cind nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Bineinteles astea sint amanunte care le-am aflat mai tirziu- dar si daca as fi stiut inainte nu cred ca eram echipata la ora aia cu suficienta intelegere, ca sa stiu ce sa fac si cum sa-i vorbesc…Cred ca discutia asta este necesara in biserica…ca sa inteleaga toata lumea cind incepe viata. In Psalmul 139 citim ca inainte de a ne fi nascut – El – Dumnezeu ne cunostea si stia toate zilele noastre inainte sa fi fost vreuna din ele…Mai este nevoie de alta explicatie ca sa stim cind incepe viata?
  Cit despre dreptul barbatului de a conduce…mai degraba zic eu ca este o responsabilitate in fata Lui Dumnezeu si nu un drept. . Si atita vreme cit il recunoaste pe Dumnezeu ca fiind Stapinul Lui- este si arata si impune respectul corespunzator de a fi cap de familie. Prin el, barbatul acela cu teama de Dumnezeu – familia acestui barbat ajunge sa fie condusa in realitate de Dumnezeu…Numai o femeie nebuna nu recunoaste un astfel de barbat ca „stapin” asa cum zicea Sara.
  Dar…uita-te putin in jur si numara-i pe degete…Majoritatea vor numai dreptul de a conduce si nu isi implinesc responsabilitatile.
  Chiar si treaba asta cu avortul- cind se petrece intr-o familie, cred ca si barbatul este responsabiul …
  Asta este parerea mea…Si Alin Cristea deja a pescuit o fraza scrisa de mine aici si si-a impodobit blogul cu ea…No…ca si el e barbat …cu drepturi…

 7. @Marcel Dogar. . . .si uite cum revenim inapoi la Paul Brand si la :”Cadoul durerii „lui !. Tu crezi ca si „durerile Facerii ” contrubue la intensitatea iubirii copiilor ?!.Desi mai putine, lacrimile impacarii cu Hristos sunt mult mai limpezi si fierbinti decat cele ale regretelor, iar in ele sta ascunsa puterea miraculoasa si supranaturala sa inchida si sa vindece in intregime toate ranile vechi !. Iar zambetul ce le insoteste este Etern si lumineaza mii de constelatii !. Adam a pierdut PRIMA SANSA intinzand mana spre fructul oprit dar a castigat-o PE A DOUA ,tocmai pentruca a avut curajul , CU INIMA SINCERA SI DESCHISA,s-o intinda din nou !!!. Barbatul, numai cu ajutorul femeii reuseste sa ajunga la „plinatatea formarii „unui singur trup !.Fara femeie el ramane un egoist , mereu oscilant ,in balanta ! . Iar DRAGOSTEA este Eterna , fara inceput si fara sfarsit ,precum Creatorul ei !. DRAGOSTEA IARTA TOTUL ! .Baga bine seama : TOTUL !!! .Multi „credinciosi ” nu au invatat sa ierte TOTUL , raman distrofici in simtaminte, nu cred in aceasta ,nu cred in a doua sansa si capituleaza ,iar deavolul zambeste satisfacut !.
  Iar FEMEIA, in „Cantarea Cantarilor ” primeste o descriere complecta a ceea ce MIRELE ISUS , dupa inaltarea Lui ,vede si iubeste intr-o BISERICA UMPLUTA CU DUHUL SFANT !.

 8. Totusi frate Remus sa nu uitam ca”barbatul este capul femeii”.Inca din Geneza Dumnezeu a stabilit ca ..dorintele tale(ale femeii)se vor tinea dupa barbatul tau,iar el va stapani peste tine.

  Rog surorile mai tinere (casatorite) sa inteleaga ca daca stau in ascultare(a) barbatului lor stau in ascultare si in binecuvantarea Domnului.
  Fiti binecuvantati!

 9. Rodica Botan,

  nu cauta sa ocolesti subiectul si nici sa disculpi femeile ce si-au omorat copiii, punand aceasta fapta odioasa pe seama lipsei de iubire din partea barbatilor. Atunci barbatii care nu sant iubiti de sotiile lor ce-ar trebui sa faca ???
  Crima mai odioasa, ca propria mama sa-si omoare copilul din pantece nu exista pe fata pamantului. Apoi in ce priveste dorinta de stapanire si de conducere a femeii, acesta este germenele pacatului lui Eva nascut in gradina Edenului, de care femeia nu va scapa cata vreme va exista viata fizica pe pamant. Conducator pe pamant este doar unul stabilit de Dumnezeu si acela este barbatul. Dumnezeu conduce prin barbat o natiune, o Biserica si o familie. Dumnezeu sta si se uita intr-o familie si vede o familie cu doua capuri in loc de unul. Familia care are doua capuri sufera de o anomalie. Acolo trebuie operatie chirurgicala, prin care trebuie extirpat capul strain.
  Poate fr. Lascau se hotaraste in privinta postului despre avort, prin care sa atingem si avortul prin pastile anticonceptionale !!!

 10. Oare câte dintre ele apelează la această „soluţie” deoarece „tăticul” se sustrage de la orice responsabilitate???

  Câte oare nu ar putea fi convinse să nu avorteze, dacă a doua persoană responsabilă de această situaţie ar fi acolo, încurajând şi asumându-şi întreaga responsabilitate a vieţii împreună, a renunţării la carieră, sau a amânării ei, a preluării responsabilităţii de TATĂ…?

 11. Nela are dreptate. Stiu cu numele frati care „n-au stiut” ca sotiile lor fac avorturi…(vorbesc de vremuri vechi)…Si umblau in acelasi timp cu pietrele in buzunar gata oricind sa imparta dreptatea fariseieste pentru orice alta abatere.
  Si stiu si astfel de femei care atunci cind Dumnezeu le-a vorbit si le-a mustrat…ar fi dat orice sa intoarca timpul inapoi. Teribile remuscari…greu de mingaiat…

  Si apropo de faptul ca barbatii nu inteleg femeile…nici nu trebuie cred. Dumnezeu le-a spus barbatilor sa le iubeasca nu sa le inteleaga. Nu stiu de ce dar tot timpul vrem altceva…Femeilor le place sa stapineasca – sa conduca- cind este atita raspundere in pozitia respectiva…si barbatii chipurile…vor sa inteleaga…oare ce? Daca asteapta sa-si iubeasca nevestele numai dupa ce le inteleg…n-o sa apuce sa le mai iubeasca niciodata. Si o femeie care nu este iubita…nu poate sa fie supusa.

 12. Nela,

  si barbatii care au fost deacord cu sotiile lor pentru avort sau cei care le-au influientat sau fortat sa faca un avort sant la fel de vinovati ca si ele. Insa daca un barbat ii spune sotiei lui sa sara in cap de pe bloc, ea trebuie sa faca acest lucru ? Tot asa si cu avortul , ea nu trebuie sa asculte sfatul satanei in aceasta privinta.

 13. Pentru Remus

  Nu sunt de acord cu avorturile(atentie sunt de mai multe feluri) dar intreb si eu:unde erau barbatii cand femeile lor faceau acele lucruri(avorturi)?
  Nu este o intrebare retorica.Cred ca ar trebui sa incetam sa ne aruncam „noroi” unii altora(in speta barbatii,femeilor si invers)si sa ne unim in rugaciune pentru a salva macar pe cei care nu s-au nascut inca si sa punem Numele Domnului peste urmasii nostri .

 14. Traian Dorz –
  „CAND SPUI „FEMEIA”
  Când spui „femeia“, ai spus „mama“, si-ai spus „sotia“, „fiica“, „sora“,
  si-ai spus fiinta cea mai scumpa si mai iubita tuturora,
  si-ai spus iubirea, si caldura, si frumusetea fara care
  ar fi-un pustiu, si-ar fi-o durere, si-ar fi-o tristete tot sub soare.

  Ce gol si ce singuratate era în cele sase zile
  când nu era în rai femeia pe toate luminându-i-le,
  iar când a fost facuta dulce, ca dintr-un vi, ca dintr-o rana,
  ce minunata întregire le-a dat fiinta diafana.

  E-adevarat ca prin femeie a mai venit si întristarea,
  dar fara ea n-ar fi viata si n-ar fi binecuvântarea,
  n-ar fi cântarea, nici sarutul, nici dor sau lacrima sub stele
  si ce-ar fi lumea fara-acestea si ce-ar fi viata fara ele?

  Sa-L binecuvântezi pe Domnul si multumeste-I c-a facut-o
  iar fata mamei si-a sotiei adie-o si sarut-o
  pe fruntea orei si-a fetitei, fa semnul binecuvântarii
  cu mângâierea cea mai sfânta a bucuriei si-a cântarii.

  N-o întristati, ci mângâiati-o si-ajutati-o cu iubire
  sa-si duca sarcina si crucea frumos si ea pre mântuire
  caci când ea plânge toate, toate unt chinuite si-ntristate
  iar când zâmbeste ea, ce cântec si ce lumina vine-n toate.

  …Fii binecuvântata dulce si scumpa mama si sotie
  si sora si fetita noastra, fiti fericite pe vecie
  cu lacrimi sarutam obrajii si ochii vostri-n sarbatoare
  si-ntreaga dragoste ne-o punem pe-al vostru suflet ca o floare.”

 15. Femeia credincioasa este intradevar cea mai mare binecuvantare terestra pentru barbatul ei !. Iubirea ei clarifica, imbunatateste si solidifica Calea Credintei dand sens si rost vietii !. Iar cand barbatul ajunge la statura de intelegere in aprofunzime a Scripturilor, isi va iubi sotia cu intensitatea si spiritul de sacrificiu ce-l are Hristos fata de Biserica- I – Mireasa ! ! ! .Dragostea descrisa analitic la 13 Corinteni , il va determina pe sot sa gandeasca profund , si . . . . il va ajuta in procesul lui de maturizare !. Barbatul ,inainte de patruzeci de ani este superficial, usor influentabil in anturajul de prieteni ce si i-a ales in pripa si fara „consultatii prealabile” . . . necopt ca sa realizeze in detalii lucrul acesta ! ! !. (concluzie pur personala !)

 16. Fr. Lascau,

  imi pare bine ca dvs. ati inteles contextul cuvintelor mele. Unii se pare ca, au nevoie uneori de traducere si pentru ce se srie in romaneste, daramite in alta limba !!!
  Ce ziceti de un post pe tema avorturilor, in toate formele care se practica ??? Poate acel post va reusi sa scape cativa copii nenascuti de la moarte !!!

 17. Am uitat sa zic, ca, Remus e prezent cu comentarii pe aproape toate site-urile crestine, dar din pacte, nu face nimic constructiv prin comentariile lui! Asa ca i-as recomanda sa fie un pic mai indulgent si o tir’ de pocainta! Multa pace tuturor!

 18. O compatimesc pe nevasta-ta Remus daca zici ca a luat-o razna. Ai devenit o victima.
  Ma abtin sa dau un citat ce incape pe doua pagini, aveti si voi Cartea pe acasa.

 19. Remus tu cred ca esti taliban ca tare urasti femeile .Tu te crezi tare bun si sfint , oare sotia ta stie de parerile tale cu privire la femei?

 20. Femeile din vremea de azi au luat-o razna. S-a dus femeia de bine care se mai gasea pe pamant in alte vremuri !!! Femeile secolului 20 au omorat asa de multi copii, mai multi decat toate victimele razboaielor de 2000 de ani incoace.

 21. O cugetare pur terestra : „Desi pacatul inca nu se cuibarise-n om , nu a fost deloc usor pentru sarmanul Adam , singur in Rai !. Dar probabil nici mersul nu-i era prea drept, atunci cand era nevoit sa „se deplaseze” si sa-si pastreze „echilibrul „!. „Greutatea” coastei din care urma sa fie confectionat „ajutorul potrivit „, isi spunea inca de pe atunci „cuvantul ” ! .La urma urmei, nu orisice „tepus din coasta” ,poate fi indepartat cu rugaciune !. Harul Lui ne este indeajuns !.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s