Noua centură de siguranță

Zâmbetul de sâmbătă

Consiliul Național de Securitate a Drumurilor a efectuat testări multiple ale unui nou design privind centura de siguranță. Rezultatele demonstrează că numărul accidentelor se reduce cu mai mult de 45% atunci când centura de siguranță este instalată corespunzător.
Instalarea corectă a acesteia poate fi vizualizată în cele ce urmează:

19 gânduri despre „Noua centură de siguranță

 1. Iata ca „v-a trecut” si dumneavoastra, frate eLioR…
  Am fost destul de explicit pentru oricare ins care nu citeste doar in diagonala !
  Nu sunt vrajeli ! Observatiile sunt constructive atata timp cat se greseste !
  Adevarat ! Nu mi-ar fi trecut prin cap sa ma exprim astfel, cu atat mai interzis intr-un spatiu public.
  Accentuarea (sublinierea) de care faceti caz, credeam ca am elucidat-o intr-un mod reverentios, fara a fi emfatic, persiflant sau sarcastic asa cu o faceti dumneavoastra punandu-l intr-o situatie penibila de blam public,atat pe autorul exprimarii gresite, pe proprietarul blogului si chiar pe subsemnatul ca
  egal „oponent” al dumnevoastra,.
  Era in discutie doar” vorbirea cu har si dreasa cu sare”, nicidecum „vrajeli”.
  Pastrez aceeasi condescendenta si raman la fel de respectuos fata de dumneavoastra ca si pe alte bloguri, dar nerenuntand la persuasivitatea-mi caracteristica !
  Domnul sa va binecuvinteze, nicidecum doar sa va…”vrajeasca”, frate eLioR !

 2. „Nu ca mie “mi-ar fi trecut prin cap” aceasta conotatie dar…”

  vrajeli. daca nu va trecea, nu sareati deranja(n)t.

 3. Si la noi in Arad se foloseste „ai incurcat-o” sau „ti s-a incarcat carul…” (in special in zona Halmagiului)
  Cu tot respectul pentru domnia-ta, nu era mai simplu sa te exprimi…”neaoş” fara sa dai loc la interpretari ? Expresia „ai incurcat-o” nu este sinonima cu „ai pus-o”. Poate doar in cazul unei exprimari complete: „:ai pus-o de mamaliga” , dar de aici nu reiese…
  Nu ca mie „mi-ar fi trecut prin cap” aceasta conotatie dar…exista pericolul ca „din cuvintele tale sa fii scos fara vina…”
  Eu am tras un simplu semnal de alarma, mai ales ca noi suntem doar simpli vivitatori, oaspeti pe blogul fratelui Petrica si trebuie sa ne comportam ca atare cu „gazda” noatre. mai ales ca exista o mica mare diferenta-ntre noi. Desi suntem toti frati in Hristos, aici, noi suntem oaspeti iar dansul este pastor. Chiar daca ar fi pastorul meu sufletesc (al bisericii in care sunt membru) tot asa m-as adresa lui ! Cu cuvinte alese si cantarite cu grija !
  Caci, „daca-i lipseste cuiva intelepciunea, s-o ceara…” (Iacov 1:5)

  „Cu toate acestea, îmi cer scuze pentru ofensa cauzată.”
  N-ai de ce sa-ti ceri scuze ! Cine nu greseste in vorbire, este un om desavarsit ! (Iacov 3:1-5)

  Domnul Isus sa te binecuvinteze si, cu toata dragostea, profitand de aceasta ocazie, iti urez sarbatori sfinte si binecuvantate cu Domnul Isus !
  Ma bucur ca pe aceasta cale putem sa ne cunoastem ! Macar in lumea virtuala…dar si pe lungimea de unda a Duhului Sfant care creaza astfel oportunitatea comunicarii, a partasiei.
  Cu bucuria descoperirii unui frate de-al meu de credinta si sa nu uitam ca nici Bihorul si nici Aradul nu sunt asa departe…
  ACIDUZZU

 4. Dragă Aciduzzu,
  probabil că în înţelegerea ta poate fi o anumită conotaţie – pentru care, sincer, imi pare rău – nu însă în a mea. La noi, în Bihor, 😉 se foloseşte această expresie ca un sinonim de ex. la „ai încurcat-o”, sau „ţi s-a încărcat carul”, etc.
  Nici măcar o fracţiune de secundă nu mi-a trecut prin cap că s-ar putea interpreta cum spui tu…, dar nu te contrazic… am mai întâlnit în viaţă tot felul de ciudăţenii în interpretarea anumitor expresii, funcţie de zona de unde provine fiecare…
  Cu toate acestea, îmi cer scuze pentru ofensa cauzată.

 5. „Frate Petrică, mi se pare că de data asta ai pus-o !”

  Cu tot respectul, astfel de exprimari cu conotatii sexuale, stau nepotrivit in gura unui copil al lui Dumnezeu ! Mai ales cand te adresezi unui pastor al Bisericii Domnului !

 6. Fi linistit Marcel, pina se gasesc conserve la magazin,(Fred Mayer, Safeway) nu va fi nicio problema pentru -baietii -de mai sus. Ma tem insa ca vor visa doar supe calde si gaini de casa fripte .

 7. Marcel Dogar,
  Stai linistit 🙂 Duminicá dupá slujba de dimineatá,o sorá isi cheamá sotul sá plece .Acesta ai ráspunde:”pune-ti centura” 🙂

 8. Datorită spiritului meu de conservare, mă abţin să fac vreun comentariu.

  Frate Petrică, mi se pare că de data asta ai pus-o! La fel şi Găbiţu şi Daniel Floruţa :))…
  Băieţi… nu mi-e milă de voi, că v-aţi făcut-o cu mâna voastră! :))

 9. Adevarat ELIOR,vorba lui Eminescu „toate-s vechi si noi-s toate”ca-m sadica adevarat si apoi cine-i bun,o alta vorba nu din Eminescu,”cine-i bun,bunu-i unul singur Dumnezeu”fie ca duminica aceasta cu mesajele ei
  sa ne aduca centura de siguranta potrivita cu necesitatea fiecaruia!!!!

 10. Se zice:in preajma unui accident grav cu multi morti”unii imprastiati pe camp, alti ramasi in masina se opreste o masina de” Scoala de soferi” ,instructorul impresionat vrea sa de-a o lectie viitorilor soferi si spune aratand spre masina accidentata ,vedeti cat este de mare diferenta intre mortii care purtau centura si ceilalti!!!! Stiu aici a-ti scos in evidenta alceva si gluma mea e putin à coté cum se zice pe aici ,totusi……….

 11. Cred cá nu va supárati pe mine .Am trimis-o fratilor din biserica si toti au fost de acord cá e reentabilá.Má astept la reactia celor din dreapta in zilele ce urmeazá.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s