Mi-a căzut fisa… Zâmbetul de sâmbătă

Mi-a căzut fisa…

Câinele meu doarme cam 20 de ore pe zi.
Mâncarea îi este pregătită special pentru el. Poate mânca când și cât dorește.
Mâncarea îi este asigurată fără să plătească pentru ea.
Merge la doctor odată pe an pentru verificare și de ori de câte ori este nevoie.
Nu plătește nimic pentru vizitele medicale și medicamente.
Locuiește într-o suburbie frumoasă și locuiește într-o casă mult prea mare pentru nevoile lui și nu i se cere să îngrijească de ea.
Dacă face mizerie altcineva curăță după el.
Are la alegere mai multe locuri de lux unde să doarmă.
Primește toate aceste facilități absolut  gratuit.
Trăiește ca un rege fără să-l coste nici măcar o para chioară.
Toate aceste cheltuieli le plătesc alții care merg să lucreze în fiecare zi ca să câștige acești bani.

M-am gândit la toate acestea și deodată m-a lovit ca o cărămidă în cap…

Cred că dulăul meu este membru în Congres!

„Prezic un viitor fericit americanilor dacă vor putea împiedica ca guvernul să nu le irosească rodul muncii lor sub pretenția că astfel le poartă de grijă!” – Thomas Jefferson

22 de gânduri despre „Mi-a căzut fisa… Zâmbetul de sâmbătă

 1. Frate Lascau,
  Acesta nu-i caine ! Este nabab sadea ! Trai de…cocalar ! (Pentru cei neobisnuiti cu termenul, in Romania, „cocalar” este individul oportunist si versatil, volubil in manifestare si parvenit, si care se bucura de foloase necuvenite in detrimentul celorlalti ! Un fel de revolutionar cu titlu, dar care n-a participat niciodata la nicio revolutie decat aceea: „Ochii-mi vad, inima-mi cere !”)

 2. Nu stiu daca se potriveste sau se nimereste.Intr-o comuna aproape de …. la postul de militie, seful de post avea in dotare un ciine , stiti voi de care, Ciobanesc German, sau asa ceva. Au „lucrat” impreuna vreo 12 ani, si, intr-o zi, asa ca oricare zi, Dumnezeu a socotit ca seful de post si-a incheiat stagiul pe pamint. Dupa ce a avut loc mormintarea, ciinele a facut refuz de hrana pina a murit. Problema mea nu este militianul sau ciinele.Problema mea este de unde stia ciinele IOAN 15 cu 13? Pentru ca va spun eu, mare lectie a dat pentru cei ce aveau sa inteleaga. ( Cazul cu ciinele este real)Si cred ca mare dreptate are fr pastor cind spune, ca indiferent cum este denumirea, aceste animalute ne pot invata o multitudine de lucruri, mai ales comportamentale. Am avut aceasta experienta vreo 3 ani in urma, dar,…tot nu m ciine ,iar cit despre ciini, sper sa ma pazeasca Dumnezeu.

 3. Merci, fr Lascau.
  Ce evolutie a termenului si cand te gandesti ca astazi pazitorii prostituatelor sunt apelati”pesti”.
  Cine a incercat sa-i salveze modificand termenul !

 4. În textele Bibliei și în cele evreești în general, câinele nu are conotații pozitive.
  În acest pasaj, o serie de comentatori și chiar traducători ai Bibliei, cuvântul este interpretat figurativ, el referindu-se la bărbatul care se prostituează (sodomitul, homosexualul). Este o urâciune înaintea Domnului să aduci ca dar din din prostituția femeii sau a bărbatului.
  Templele păgâne angajau prostituate și bărbați care se prostituau ca act e de închinare zeilor, câștigul lor împărțindu-l cu templul.

  John Wesley în comentariul său asupra textului spunea:
  The hire of a whore – This is opposed to the practice of the Gentiles, who allowed both such persons and the oblations they made out of their infamous gains; and some of them kept lewd women, who prostituted themselves in the temples, to the honour of their false Gods, and offered part of their profit to them. Or the price of a dog – It seems to mean, of a whoremonger or sodomite. Such are called dogs, Rev 22:15. And it is not improbable they are called so here. From these God would not accept of any offering.

  Traduc ultima frază: „Sau prețul unui câine – se pare că se referă la patronul (pimp) unei prostituate sau la sodomit. Aceștia erau numiți câini, Apoc. 22:15. Și nu este improbabil ca să fie numiți astfel aici. De la aceștia Dumnezeu nu acceptă nici o jertfă”

 5. Fr. Lascau,

  nu condamn pe cei ce au caini. Si mie imi plac. Cei drept nu orice rasa. Eu am vorbit asa ca, situatie generala.

 6. Frate Lascau
  Pun o intrebare nu ostentativ ,dar m-am oprit asupra „vers. 18 Deutr.23”;Sa n’ aduci in casa Domnului Dumnezeului tau,castigul unei curve,nici (pretul unui caine),ca inplinire a unei juruinte oarecare;caci si unul si altul sunt o uraciune inaintea Domnului,Dumnezeului tau. Am inteles ca nu vorbiti de cainele d-voastre in exemplu de mai sus si nici nu-l aveti ,dar de ce scarba inaintea Domnului caini!!!!.
  Merci daca aveti vre-o explicatie!

 7. Ma indoiesc ca, este ceva placut in fata lui Dumnezeu sa cheltui 100-150€ lunar pentru intretinerea unui caine de casa, in conditiile in care zilnic mor oameni de foame pe pamant !!! Cred ca, un crestin trebuie sa traiasca viata raportat la prioritatile actuale ale semenilor lui.
  Banii care se cheltuie la nivel mondial pentru intretinerea animalelor de companie incluzand: hrana lunara, documente de identitate, taxe, controale periodice si de nevoie, accesorii, costuri de utilitati, sant de ordinul sutelor de milioane, daca nu zeci de miliarde de dolari anual, in timp ce omenirea pe alocuri se confrunta cu cele mai acute crize din istoria omenirii.
  Comentariu meu nu este sub nici o forma vreo aluzie la faptul ca, fratele Lascau are caine de casa.

 8. Isaia 56:10-12, Isaia 57:1
  Toti pazitorii lui sint orbi, fara pricepere; toti sint niste ciini muti, cari nu pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti, si le place sa doarma.
  Totus sint niste cini lacomi, cari nu se mai satura. Sint niste pastori cari nu pot pricepe nimic; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa folosul lui, fara abatere;
  Veniti, – zic ei – am sa caut vin, si ne vom imbata cu bauturi tari! Miine vom face tot ca azi, ba inca si mai rau!
  Piere cel neprihanit, si nimanui nu-i pasa; se duc oamenii de bine si nimeni nu ia aminte ca din pricina rautatii este luat cel neprihanit.

 9. Va felicit pentru-ca aveti „in familie” un membru in Congres.
  Ce predictie se poate face pentru viiitor…ca s-ar putea sa faca parte si din..GUVERNUL MONDIAL ce va sa vina..pentru STABILITATEA socio-economico-politico-financiara cu rezonanta si-n NOUL MILENIU.

 10. Ce ar fi sa schimbe -dulaul – asta, prosper viata a-la Holywood, cu un amarit de( ciine )din epoca de aur a Romaniei??? poate i-si va da seama de adevarul despre cum se traieste in lipsuri si nevoi, despre cei ce transpira sa cistige nu numai painea lor, dar mai ales luxul in care trieste el acum- Cit trebuie sa alerge zilnic sa prinda si el un amarit de iepure , sau sa rabde cu zilele – piele si oase -stafie vie holbind ochii in vitrinele bogate cu sloganurile prosperitati a tarii aflate pe cele mai inalte culmi . Socialistul asta de( ciine )daca continua politica lui de liberal-comunist o sa se trezeasca intr-o buna zi in si el intr-o tara multilateral dezvoltata pe culmile gloriei , dar cu burta goala – adio conserve , meniuri speciale divane de lafait , – va ramine cu induisatoare aminte de zilele cind nu ducea lipsa de nimic .Cita dreptate a avut si are Thomas Jefferson

 11. Aveti un câine binecuvintat!!!!Si trebuie sa multumiti celor de sus pusi ca va permite sa aveti astfel de câine fiinca el maninca carnea si dumneavoastra ciolanul.Azi aceste persoane valoreaza in societate mai mult ca stapinii lor si ca cei care ii ingrijesc.Ei spun ca sint binecuvintati si daca primesc chite un ciolan de la vecin fac mofturi si spun ca sint jicniti!!!Cu astfel de câini se construieste societatea de azi si latratul lor este placut fiinca este auzit si facut in cabina de vot!!!!Chiar daca stapinii ajung in recesiune,crize ,pentru ei sistemul functioneaza si cu nimic nu se deranjeaza !!!Din contra latra catre stapin sa-i cumpere si o umbrela de soare si una de ploaie si seara mai este nevoie de plimbare si un suc de fructe .Vedeti chita grija din partea sistemului si ce bucurie pentru caine !!!!!!Bietul Lazar ce a ajuns !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s