Cadoul

Zi de vară peste întinsele preerii.

Autobuzul opintea pe o șosea cu prea multe gropi. Pe un scaun, mai din spate stătea un bătrânel uscățiv ținând în brațe un mănunchi de flori de câmp. Pe partea opusă, o fetișcană oacheșă se uita fascinată la macii, margaretele și albăstrelele din brațele bătrânului. Nu-și mai putea lua ochii de la ele. Răzbătea din când în când până la ea parfumul proaspăt de flori. Încercă să privească pe fereastra prăfuită a autobuzului, dar degeaba. Ca un magnet o atrăgeau florile bătrânului.

La următoarea stație, bătrânul dădu să coboare. Ezită pentru o clipă, după care se adresă fetei. „Văd că-ți plac florile mele. Cred că soției mele i-ar face mare plăcere să ți le dăruiesc. Am să-i spun că ți le-am dat ție.”

Fata primi florile îmbujorându-se de plăcere. Urmări apoi pe bătrânelul uscățiv cum se coborâ din autobuz și intră pe poarta de fier forjat a unui mic cimitir din apropiere.

5 gânduri despre „Cadoul

 1. Toate isi au vremea lor ,si fiecare lucru de supt ceruri isi are ceasul lui.Eclesiastul 3:1

 2. Cadoul cel mai frumos si mai placut pe care unii ajungem sa-l ducem la cei dragi in acest loc ,doar ne satisface noua imaginatia!!!Daca aceste cadouri nu am ajuns sa le ducem si sa le daruim in timpul vietii,acum pot sa aduca mari remuscari si regrete ale vietii!!!Multi si cu tristete o spun ca nu stiu sa-i aprecieze pe cei dragi ce sint in viata linga ei !!!Sa nu uitam ca in viata am ajuns creati prin o porunca divina si din cauza neascultarii”moartea” a aparut in vietile noastre sa scurteaze zilele vietii !!Dar sa nu uitam ce este scris in Sfintele Scripturi prin cuvintele din apocalipsa 22;” 1Şi mi -a arătat un rîu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului.
  2În mijlocul pieţii cetăţii, şi pe cele două maluri ale rîului, era pomul vieţii, rodind douăsprezece feluri de rod, şi dînd rod în fiecare lună; şi frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor.
  3Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji.
  4Ei vor vedea faţa Lui, şi Numele Lui va fi pe frunţile lor.
  5Acolo nu va mai fi noapte. Şi nu vor mai avea trebuinţă nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentrucă Domnul Dumnezeu îi va lumina. Şi vor împărăţi în vecii vecilor.
  6Şi îngerul mi -a zis: ,,Aceste cuvinte sînt vrednice de crezare şi adevărate. Şi Domnul, Dumnezeul duhurilor proorocilor, a trimes pe îngerul Său să arate robilor Săi lucrurile, cari au să se întîmple în curînd. –
  7Şi iată, Eu vin curînd! -Ferice de cel ce păzeşte cuvintele proorociei din cartea aceasta!„
  Deci ,intradevar puterea „mortii „aduce suspine si dureri in familiile in care ea ishi face aparenta,dar conform promisiunii sa fim fericiti ca putem ajunge int-un loc in care ea nu va mai fi si „nimic vrednic de blestem nu se va gasi”Trebuie sa intelegem ca tarina trebuie sa se intoarca la locul ei si cei a DOMNULUI SI TATALUI CERESC trebuie sa ajunga in patrimoniul lor!!!De accea incercati sa nu uitati de mesajul plin de putere a DOMNULUI ISUS HRISTOS care a biruit ispita si apostolul Pavel prin cuvintele din Filipeni scrie;
  „5Să aveţi în voi gîndul acesta, care era şi în Hristos Isus:
  6El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuş n’a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
  7ci S’a desbrăcat pe sine însuş şi a luat un chip de rob, făcîndu-Se asemenea oamenilor.
  8La înfăţişare a fost găsit ca un om, S’a smerit şi S’a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce.
  9Deaceea şi Dumnezeu L -a înălţat nespus de mult, şi I -a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume;
  10pentruca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pămînt şi de supt pămînt,11şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
  12Astfel dar, prea iubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi pînă la capăt mîntuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai cînd sînt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.
  13Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.

  14Faceţi toate lucrurile fără cîrtiri şi fără şovăieli,
  15ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume,
  16ţinînd sus Cuvîntul vieţii;

 3. La înmormântarea surorii Livia Ardelean, mai exact în cimitir, am întâlnit pe un român din comunitate pe care nu l-am mai văut de cel puțin 5 ani. M-a întrebat ce mai fac, cum o mai duc, apoi l-am întrebat eu pe el ce face. Cu voce ștearsă și tremurândă mi-a spus că a venit cu fetița lui la mămica. Nu am înțeles pe moment ce spune, nu reușem să prind sensul vorbelor lui. Apoi mi-a spus că soția lui era două alei mai încolo. Alături de el a venit o fetiță de vreo 10 anișori și cu o voce de copil inocent a spus shy is there, see that… that gray stone!
  Ce viață pot trăi unii oamani! Și după ce mor sunt ”tot vii” prin amintirile plăcute lăsate în urma lor!
  Oare ce vor spune cei de după noi? Oare ce ne va spune Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s