Cele 7 fete ale diavolului

O veche poveste din popor spune că dracu ș-aduse aminte într-o zi să se însoare și el, să-și ia o muiere și să facă cu ea fete pe cari să le mărite, și pe ginerii lui să-i ducă cu el în pustie.

Așa se apucă dracu și își luă de muiere pe Nedreptatea, cu care născu șapte fetișcane.

La cea dintâi îi puse numele Trufia și o mărită după oamenii ăi mari.
A doua fu Pizma și o mărită după oamenii de la sate.
A treia fu Înșelăciunea și o mărită după negustori.
A patra fu Sgârcenia și o mărită după cei bogătani.
A cincea fu Fățăria și o mărită după fețele bisericești.
A șasea fu Înălțarea și o trimise în muieri.
A șaptea fu Desfrânarea și p-asta nu vru s-o mărite ci o ține în casă și îmbie cu ea pe tot omul.

Iosif Trifa „600 de istorisiri religioase.”

6 gânduri despre „Cele 7 fete ale diavolului

 1. Oricum, se subintelege frate George ! daca unii inteleg doar ca „au dezlegare la femei…” este pentru ca n-au priceput si un joc de cuvinte, apetisant macar ca idee…

  Cat despre „punctul 7” al preotului Iosif Tirfa, sublinierea ii apartine, tot la fel de bine cum imi apartine largirea spectrului de „slujire…corcita” care a cam luat-o razna prin unele biserici. Tot la fel de bine, imi asum responsabilitatea celor afirmate, chiar daca unii frati de-ai nostri „se fac inadins ca nu vad aceasta cutremuratoare realitate…”

  Multumesc foarte mult de precizarile binevenite la comment-ul meu. Amandoi impletim o funie…pentru orice eventualitate…
  Sa fiti binecuvantat, frate George !

 2. Fr. Aciduzzu, feministele si pastoritele sunt deja incluse in 7-elul fr.Trifa (A șasea fu Înălțarea și o trimise în muieri)
  Dumnezeu a creat barbatul cu un cap mai inalt decat femeia, asa ca egalitatea pentru care lupta acestea se poate obtine, fie prin inaltare, fie prin metoda Irodiadei – taierea capului …

  „Asteptam si noi romanii (unii cu nerabdare chiar) “dezlegarea” la femei pastorite” Aici cred ca ati vrut sa scrieti: „Ne asteptam la …”

 3. O, a avut mult mai multe decat intrece orice imaginatie…Preotul Trifa le-a enumerat pe cele care au avut impact la cei din timpul sau…Astazi mai sunt vestalele-mirese de…second-hand; sibilele cu chip profetic dar calauzite de…duhul Gomerei; feministele de la Oriflame; moderatoarele de tip New Age din studiourile in care modereaza-patroneaza Oprah… sau starletele hollywoodiene care misuna prin biserici chipurile intru…lauda si inchinare dar pline de un duh…luciferic si, in sfarsit, femeile care sunt pe post de…barbati si acasa si-n biserica…
  Sau femeile care-si refuleaza feminitatea prin haine transparente sau de…culoarea aerului de atunci cand vrei-nu vrei sa le vezi, ti se par cele mai scumpe surori din Biserica…

  Cam multe, prea multe in comparatie cu…sfintele femei despre care vorbeste apostolul Petru…
  Si va rog sa ma intelegeti, aici nu este vorba despre misoginism ci despre o constatare dureroasa si de mare actualitate care ne bantuie bisericile.
  Asteptam si noi romanii (unii cu nerabdare chiar) „dezlegarea” la femei pastorite, episcopite (scotienii si-au „hirotonisit” chiar si o…mâţǎ pe post de episcop…de-adevaratelea !), papite (ca tot s-a creat un precedent…)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s