Agape Christian Church – Noul local de închinare

Azi 9 noiembrie am semnat actul de închiriere a noului nostru locaș de închinare, care se găsește la intersecția express-ului 101 cu Bell Road, la 8615 W. Kelton Lane, în Peoria Arizona. După câteva lucrări de amenajare ne vom muta în noul local.

Mulțumim Domnului care ne-a ajutat ca la mai puțin de două luni de la deschiderea Bisericii Creștine Agape să putem închiria acest loc! Slăvit să fie Domnul!

31 de gânduri despre „Agape Christian Church – Noul local de închinare

 1. @fr.Daniel,ACIDUZZU&Petre L.
  Este minunat si demn de urmat acest exemplu -de impacare si cautarea pacii ziditoare- pus in practica de voi.
  Ceeace ati facut,nu este altceva decat punerea in practica a invataturii Domnului Isus si a va bucura de ..una din fericirile stabilite de El
  „Ferice de cei impaciuitori,caci ei se vor fi chemati fii a lui Dumnezeu!”(Mat.5;9)
  Domnul Dumnezeu,care da si vointa si-nfaptuirea sa lucreze la cati mai multe inimi.Amin!

 2. @danielhozan,
  „A ierta deliberat si sincer si de a fi iertat in acelasi fel. Bineinteles ca va iert.Sper ca si dumneavoastra o veti face.”

  Da, frate Daniel, am facut-o si eu si cred ca in acelasi timp, calauziti de acelasi Duh, ne-am intins spre impacare mainile aici pe acelasi blog pe care au si inceput diferendele…Duhul Sfant sa ne pecetluiasca impacarea noastra sincera in legatura dragostei ce curge din Jertfa de la Golgota !
  Sa fiti binecuvantat, frate Daniel !

 3. Agape inseamna dragoste.Cuvantul agape mai degraba se pronunta agapi (αγάπη..) Agape este mai mult decat o dragoste ,este si o iubire ,dar o iubire izvorata din dragoste,nu o iubire izvorata din fire care se numeste eros.Stiati ca in limba greaca cind spui ,,te iubesc „” cuvantul agape este folosit nu cuvantul eros.””σε αγαπώ=te iubesc.Stiai ca apostolul Ioan a spus despre Dumnezeu ca este dragoste.,iar in greaca este scris,,, ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν.”””” si tradus Dumnezeu dragoste este.,,,,,,”””””καὶ αὕτη ἐστὶν ἡ ἀγάπη, ἵνα περιπατῶμεν κατὰ τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ.”””””.si tradus asa de mine ,…si asta este dragostea,este sa umblam dupa (precum) poruncile Lui.Cu alte cuvinte daca numai numele agape il avem ,si nu umblam ,si nu calcam dupa poruncile Lui ,nu suntem agape.Pentru ca asta este agape .Agape este nu numai sa ai dragoste ,agape este sa si umbli dupa cum ne a poruncit Domnul sa umblam.Si deasemenea oridecite ori spui ,, te iubesc „””,datorita faptului ca este folosit agape in acest cuvant,tu exprimi o iubire pe care practic ai dovedit o prin fapte prima data ,iar mai apoi ai dovedit o verbal in momentul cind ai rostit acest cuvant ,,,te iubesc”””.Sa fie oare asa in vietile noastre.???
  O intrebare la care merita sa meditam.

 4. Cuvintele dumneavoastra de apreciere care cred ca sunt sincere, urmate de frumoasele versuri care descriu dorinta sufletului de a arde pentru Domnul ca o menora si de fapt a se consuma in proces, raspandind mireasma si lumina Lui, ma fac si pe mine la randul meu sa va intind o mana calda si sincera intru impacare, depasind reactiile impulsive si inutile . Cred ca ar trebui, dupa cum Sfantul apostol Pavel ne-a spus ca in ceea ce credem la fel sa umblam impreuna iar in ceea ce nu sa cerem Luimina. Dupa cum stim, rugaciunea Tatal Nostru nu ne garanteaza iertarea daca nu iertam si noi.Cred ca aceasta este o practica sfinta si un exercitiu esential mantuirii noastre. A ierta deliberat si sincer si de a fi iertat in acelasi fel. Bineinteles ca va iert.Sper ca si dumneavoastra o veti face. Daca nu iertam nu avem nici o sansa.Deci zic ca Domnul sa va binecuvinteze cu Harul Sau felurit in vederea desavarsirii !

 5. Frate Petrica va multumesc pentru ca m-ati iertat. Nu am fost rau intentionat dar poate am fost si eu acuzat pe nedrept ( cea cu mana ridicata) sau cel putin asa mi s-a parut mie atunci cand doream sa va dau o mana de ajutor.Zidirea Imparatiei este cel mai important lucru la care putem lucra. Dar numai iertandu-ne si iubindu-ne cu dragostea Agape. Domnul sa va binecuvinteze si sa va dea har in lucrare!

 6. Calitatea cuvintului „Agape ” sa aiba efect asupra fiecarei persoane si toti care ajung sa intregeasca „Templul viu” sa fie binecuvintati fiinca in Scriptura gasim scris;”5. Cine este Pavel? Si cine este Apolo? Niste slujitori ai lui Dumnezeu, prin care ati crezut; si fiecare dupa puterea data lui de Domnul.
  6. Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca:
  7. asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca.
  8. Cel ce sadeste si cel ce uda sunt totuna; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui.
  9. Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu.
  10. Dupa harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un mester-zidar intelept, am pus temelia, si un altul cladeste deasupra. Dar fiecare sa ia bine seama cum cladeste deasupra.
  11. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. 12. Iar daca cladeste cineva pe aceasta temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie,
  13. lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.
  14. Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea ramane in picioare, el va primi o rasplata.
  15. Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el, va fi mantuit, dar ca prin foc.
  16. Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?
  17. Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi…..”
  Deci Domnul ISUS HRISTOS SI TATAL CERESC sa reverse puterea DUHULUI SFINT pentru o binecuvintare divina si intarire spirituala si sa deveniti in grupul format ca primii crestini;Faptele aspostolilor capitolul 2 cu 41 la 47.Si ;”15. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.
  16. Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra.
  17. Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.

 7. Dragă Daniel
  Versurile tale m-au făcut să-ți iert celelalte… mai ales cele cu „ciudatul păstor”.
  E mai cuminte să zidim Împărăția decât să lucrăm la demolarea ei.

 8. @danielhozan,
  Fie-mi ingaduit sa apreciez cu voce tare cuvintele calde si pline de miez ale poeziei postate aici. Dupa conflicte de idei, desfasurate inutil, dati-mi ragazul sa va intind o mana calda si frateasca intru apropierea de care avem nevoie, si aici pe blogul in care ne-am „duelat…” Impulsivitatea amandurora a transformat totul intr-un spectacol prea ieftin, daca nu chiar gratuit in ceea ce priveste atitudinea cuprinsa in I Corinteni 13:5.
  Intind aceasta mana spre dumneavostra in speranta ca-i veti simti caldura care sta bine doar atunci cand este vorba de duhul impacarii.
  Sa fiti binecuvantat si pentru aceasta frumoasa poezie si pentru viata de slujire…
  Imi pare bine ca „mi-ati luat-o inainte” cu poeziile, desi undeva pe acest blog, promisesem ca va voi dedica ceva versuri spre binecuvantare.
  Iata-le, le aveti si va rog sa le primiti ca un simbol al incercarii de a ne apropia, in Hristos, unul de celalalt !

  SA ARD CA O MENORA…

  ISAIA 42:3;
  MATEI 5:14-16; CÂNT.CÂNT.8:6.

  Doamne, în Cartea Ta mi-ai spus
  Că mucul fumegând nu-l stingi;
  L-aprinzi la Crucea lui Isus,
  Cu Duhul dragostei l-atingi !

  Căci de-ai găsit o licărire
  În slaba-mi viaţă de pribeag,
  Din nou aprins-ai cu iubire
  Un foc curat, să ard cu drag !

  Şi nu m-ai stins, în duşmănie,
  M-ai ocrotit ca să nu pier;
  La Cruce-nlăturând mânie,
  Mă-ndrepţi pe Calea către cer !

  De-aceea eu Te rog, Părinte,
  De-acum cu drag să mă-ntreţii;
  Ca să mai ard frumos, fierbinte,
  Şi scop în ardere să-mi fii !

  Apoi să ard ca o Menoră *
  Cu focul ei intens, sfinţit;
  Şi chiar de viata mi-e spre seară…
  Să ard mai viu, neobosit !

  Când picurii de ceară-apoi,
  Mistuindu-se-n topire;
  Adună-i Tu şi fă-i ca noi
  Din nou să ardă cu iubire !

  * Menora – Candelabru cu şapte braţe care era pus să lumineze în Cortul Întâlnirii şi mai apoi în Templul din Ierusalim.

  Ca nimic să nu se piardă
  Dintr-o ardere completă;
  Până-n vesnicii să ardă
  Tot în Legământ, concretă !

  Nu-n poveşti de amăgire,
  Nu-n tărăgănări pe drum;
  Ci tânjind de nemurire
  În lumină, fără fum…

  Dă-mi putere ca să ard
  Şi aprinde-mi iar menora !
  Pune-n ea din Sfântu-Ţi Nard,
  Să fiu pildă tuturora !

  ACIDUZZU, 26.09.2010

  Sa fiti binecuvantat frate Daniel Hozan !

 9. What can I say? I am marveled at the windows God opens. So much better than breaking a door down – in a manner of speaking! 🙂 God bless you! Traiasca Domnul! 🙂

 10. AGAPE

  Tu Creatorul Dragostei divine
  Acel ce universul nu Te’ncape
  Cum de-ai venit sa locuiesti in mine
  Doar sa ma’nveti ce-i dragostea Agape?

  Caci Tu trimis-ai Fiul din marire
  Ca lumea-ntreaga de pacat s-o scape
  Iar El pe lemnul crucii prin jertfire
  Ne-a aratat ce-i dragostea Agape
  …………………………………………………

  Vasleam truditi, cuprinsi de neputinta
  Loviti de val prin furtunoase ape
  Si-atunci cand noi nu mai aveam credinta
  Tu ne-ai iubit cu dragostea Agape

  Debusolati credeam ca esti naluca
  Cand Tu veneai la noi umbland pe ape
  Dar numai cine mana Ta apuca
  E ridicat prin dragostea Agape

  Ne-ai spus si noua sa iubim ca Tine
  Pe cel neinsemnat, pe cel de-aproape
  Sa-i ajutam si sa le facem bine
  Sa-iridicam cu dragostea Agape

  Caci stim ca in curand Isus revine
  Si-n ziua-aceia nimeni n-o sa scape
  Decat alesii Lui, ce-n greu si-n bine
  Ei au iubit cu dragostea Agape

  Tu ne iubesti, si-n orice dimineata
  Cand soarele incet ne-adie-n pleoape
  Ne daruiesti o noua zi de viata
  E HarulTau,e dragostea Agape

  Caci Dumnezeu e Dragoste-n vecie
  Trecand de timp sau orisice etape
  Noi vom serba cu El o vesnicie
  Infasurati de dragostea Agape

  O Tatal meu, ma-nchin cu multumire
  Ca esti mereu cu noi, mereu aproape
  Ne dai mereu alin si izbavire
  Caci ne iubesti cu dragostea Agape.

  11/11/11 h.d.

 11. SCHISMA ŞI REFORMA

  Din punct de vedere istoric liderii religioşi sunt condamnaţi pentru schismӑ, la fel ca ȋn 1054 episcopul de Constantinopol Fotie. Deşi Fotie era un om religios, totuşi dorinţa dupӑ putere egalӑ cu a papei i-a ȋnvins religia. Astӑzi dupa 2000 de ani de creştinism, nimeni nu mai vrea sa fie mic ȋn bisericӑ, toţi vrem sa fim egali, ceea ce este imposibil şi apare schisma. Doctrina a rӑmas aceeaşi cu excepţia unor mici modificӑri „literare”. Spre deosebire de schismӑ reforma modificӑ doctrina.
  Astfel Luther cu cele 95 de teze lipite pe uşa bisericii a modificat doctrina catolicӑ şi a apӑrut biserica luteranӑ. Aceastӑ bisericӑ nu s-a rupt total spiritual de biserica catolicӑ, şi-a mai pӑstrat ombilicul, adicӑ botezul copiilor. Intrarea în biserica luteranӑ se face la fel ca ȋn biserica catolicӑ prin acest botez. De aceea la numai 20 de ani dupӑ ce luteranii s-au unit cu Statul au pornit cea mai cruntӑ persecuţie a anabaptiştilor care voiau sӑ le taie ombilicul. Anabaptiştii predicau botezul adulţilor prin scufundare şi erau ȋmpotriva botezului copiilor.
  Biserica Domnului a fost şi este tot timpul asdiată de păcat. Cînd biserica a încetat să se mai lupte cu păcatul atunci se termină asediul. Cînd biserica primară s-a unit cu Statul în timpul lui Constantin cel Mare şi a persecutat pe arieni (325) s-a terminat asediul.
  Cînd biserica luterană s-a unit cu Statul şi a persecutat pe anabaptişti s-a trminat asediul pentru luterani.
  Când o biserică nu rezistă asediului adică când se strică Dumnezeu o împarte în două ca să nu cadă în mâna vrăşmaşului toţi odată. Astfel când poporul evreu s-a stricat l-a împărţit în două, partea de nord Israel cu capitala la Samaria (10 seminţii) şi partea de sud Iuda cu capitala la Ierusalim. (2 seminţii) Pentru ca noua generaţie de evrei să nu se depărteze de Samaria împăratul Ieroboam le-a făcut o altă doctrină de închinare asemănătoare ca-n Egipt. A pus de-o patre generaţia veche pe Leviţi şi a hirotonosit preoţi din generaţia nouă din orce seminţie numai să nu plece din Samaria.
  Ceea ce iti doresc la Biserica noua AGAPE o reforma.

 12. Frate Lascau, mai ca-mi vine sa ma mut acolo, cu toate ca am sperat sa va mutati dumneavoastra aici!
  Se spune ca in iad, la toate cazanele de zmoala sint pazitori , ca nimena sa nu sara afara.
  La cazanul romanilor nu era nici o paza, deoarece cind unul reusea sa ajunga mai sus era tras jos de ceilalti/
  Sper sa va inconjurati de data aceasta cu oameni capabili cu caracter crestin.
  Multe binecuvintari.

 13. Adevarat este ca :Binecuvintarile Domnului nu au ajuns la capat . Asa dar sa nu stam nepasatori, la lucru pentru ca nu vom avea nici o scuza , pentru ca se vede deslusit ca ceea ce depinde de Domnul El face Marit sa-i fie numele in veci . Acum sa ne verificam fiecare personal ce facem si cum traim ,asa incit sa nu fim doar umplutura din casa ci ,petrele vii ce impodobesc aceasta capodopera a Domnului Lauda fie a Lui in veci Amin

 14. Dragul meu frate pastor,
  Draga frate Petrica,

  Este de prisos orice comentariu suplimentar desi „aparently”…ar fi bineventit !
  Nu doresc decat sa se implieasca in biserica „AGAPE” pe care o pastoriti, sa se implineacsa in mod intrinsec cuvintele apostolului Pavel din Efeseni 2:20-22:
  „fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu Sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi Sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un lăcaş al lui Dumnezeu, prin Duhul.”
  si apoi din Evrei 12: 21-22: „Ci voi v-ati apropiat…de Biserica celor dintai nascuti care sunt scrisi in ceruri…; de Isus, Mijlocitorul Legamantului celui nou…”

  Pe toate celelalte, lasati-le in urma ! Caci asa spune si apostolul Pavel: „Uitand ce este in urma mea, ma arunc inainte…” ca sa castig premiul ! Premiul pentru dumneavoastra si pentru BISERICA AGAPE !

 15. Fiţi binecuvântaţi!
  Vă doresc să creşteţi, să vă înmulţiţi, să umpleţi această biserică până la refuz, şi dacă se poate, să construiţi una mai mare!

 16. Domnul sa va binecuvanteze,si Domnul sa fie Laudat pentru ca El poarta de grija in toate amanuntele.Acuma Domnul sa va umple casa aceasta de pietre vii,si casa aceasta ,cladirea aceea sa fie inadevar o casa de rugaciune pt toate neamurile.Sa o umple Domnul si cu agape.

 17. Fr.Petre,
  Ma alatur bucuriei voastre si va felicit din toate inima pentru noul locas de inchinare cu care va „inzestrat” Domnul.(chiar daca este inchiriat pentru moment).
  Totodata ma rog Domnului ca sa se indure si sa raspunda rugaciunilor,in vederea umplerii noului locas de inchinare cu enoriasi NASCUTI DIN NOU si deasemenea „umplerea cu Duhul Sfant a -camarutei de zestre” de unde a fost furat(potrivit marturisirii Dvs.la Conventie).
  Harul si Pacea Domnului Isus la toti fratii si surorile in Domnul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s