Voi fi acasă de Crăciun!

În decembrie 1903, frații Wright au reușit, după nenumărate eșecuri, să se desprindă de la sol cu mașina lor zburătoare. Entuziasmați, au trimis o telegramă sorei lor Katherine: „Am zburat 120 de picioare (aproximativ 40 de metri). Vom fi acasă de Crăciun”.

Katherine a alergat imediat la ziarul local ca să difuzeze știrea. Editorul a privit telegrama și a exclamat: „Drăguț! Băieții o să fie acasă de Crăciun!” A trecut cu vederea marea veste – băieții au zburat cu mașina construită de ei, deschizând o nouă eră în istoria umanități.

Meditând la această întâmplare mi-am dat seama de ușurința cu care ne scapă esențialul, mai ales acum de sărbători. Ne bucurăm să fim acasă de Crăciun, să sărbătorim cu cei dragi și uităm de Fiul care ni s-a dat – Isus Christos, Mântuitorul lumii. Culegem din milioanele de  informații care bat la ușa minții doar pe cele care ne convin sau ne plac – uitând de cea mai bună veste auzită vreodată: S-a născut Isus Christos Fiul lui Dumnezeu.

Pe de altă parte, cred că redactorul acelui ziar a gândit corect. Mai importante ca realizările sunt relațiile noastre. A fi cu ai tăi de Crăciun era mai important decât să te ridici de la pământ și să zbori 40 de metri prin aer. Realizările noastre vor păli în fața realizărilor altora. Alții vor zbura mai mulți metri decât noi. Relațiile cu cei dragi dau valoare vieții și rost trăirii ei. Poți fi cel mai mare aviator din lume dar dacă nu te înțelegi cu soția ești un eșec. Poți conduce o țară mare și bogată, dar dacă nu te iubesc copiii tăi, ești un om ratat.

Dacă poți lăsa realizările și succesul și să te întorci printre ai tăi de Crăciun și împreună cu ei să preamărești prin colindele tale pe Cel ce S-a născut în Betleem, ești pe drumul cel bun. Calea spre veșnicie.

9 gânduri despre „Voi fi acasă de Crăciun!

 1. Acest lucru s-a intimplat si la nasterea Domnului Isus Hristos ,cu chit ca a fost profetit si preotii,iudeii,fariseii si carturarii nu erau straini de mesajul din Vechiul Testament(Thora).In capitolul 53 este descris Domnul Isus Hristos si in cartea lui Mica capitolul 5 cu 2 apare descris locul in care se va naste Mesia;si totusi ce se intimpla?Cine ajunge sa se bucure de nasterea Domnului Isus Hristos?Sa citim in Luca capitolul 2 cu 8 la 20.Mesajul este puternic dupa cum si interesul Magilor in cautarea celui nascut!De ce ?Sa citim ;””Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui.”
  Oare azi dorim si noi sa adresam aceiasi intrebare?Si daca da ,sa nu uitam ca ap.Pavel prin mesajul sau ne si explica cauza si scopul!Sa citim doar efeseni capitolul 2;”11. De aceea, voi, care altadata erati Neamuri din nastere, numiti netaiati imprejur de catre aceia care se cheama taiati imprejur, si care sunt taiati imprejur in trup de mana omului:12. aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati fara Hristos, fara drept de cetatenie in Israel, straini de legamintele fagaduintei, fara nadejde si fara Dumnezeu in lume. 13. Dar acum, in Hristos Isus, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Hristos. 14. Caci El este pacea noastra care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea,
  15. si, in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, in oranduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insusi un singur om nou, facand astfel pace;
  16. si a impacat pe cei doi cu Dumnezeu intr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia. 17. El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua, celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape. 18. Caci, prin El, si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh.”
  Asadar sa nu uitam , Lui sa ne inchinam si alaturi de inger, la care „s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu” si noi sa zicem”14. „Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.”
  Amin!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s