48 de gânduri despre „De la primul congres al PP-DD

 1. Solomon, problema este atunci cind candidatii „religiei de 2000 de anii” sunt verificati la CNSAS , ei trebuie sa se retraga.Au semnat alte „candidaturi” aproape in masa.Mai trebuie ceva „mii” de ani ca sa se spele de rusine.

 2. Solomon,
  aveti perfectá dreptate.Biblia spune:”cine este chemat la o slujbá,sá se tiná de ea”.
  Politica practicatá in zilele noastre nu are „nimic”din Dumnezeu in ea,ca atare NU este pentru pástori.Pástorilor,Duhul Sfánt le-a dat turme nu state.

 3. Pastorul este unul care pastoreste. Va rog sa ne spuneti si noua ce anume „pastoreste” acest reprezentant la Partidului Poporului? Eu zic ca daca vom continua sa-i acceptam ca pastori pe toti oportunistii, vom disparea ! Cati exponenti ai religiei dvs „de 2000 de ani” candideaza pentru functii politice? Cati preoti ortodocsi are Diaconescu de partea lui? Denominatiunea religioasa n-are nimic de aface cu circul ieftin pe care-l fac unii indivizi dornici de publicitate. Pentru acestia conteaza un singur lucru: sa fii in fata. Nu conteaza daca esti in fata ca pastor sau ca politician. Nu merge cu una, incearca cu alta. Ce credibilitate mai au astfel de oameni? Ori esti predicator si te tii de asta, ori esti politician! Va rog sa ma contraziceti cu argumente logice, nu cu exemple irelevante.

 4. @cutare Puiu
  Nu, nu este pastor la Biserica ELIM. Este membru la Biserica ELIM

  Dl Puiu Gheorghe
  Dl Doru levi Ilioi a fost este si va ramanea pastor pentru todeauna. Ca iti convine, ca nu-ti convine. In legatura cu membria la Elim, nu cred ca el se coboara pana acolo sa se faca membru la acea biserica ( in alte cuvinte, la voi la biserica ) ca din cate vorbesti vad ca esti bine informat. Imi place de voi pocaiti, cum va vorbiti de rau unii pe altii. Sunteti departe de adevar. Daca continuati asa, cum ati aparut acum 100 de ani asa ve-ti disparea. Va ramane credinta cea adevarata care a fost de 2000 de ani.

 5. Adrian, nu fi…, ca de astfel de oameni nu duce lipsa tara. Tu nu observi ca tactica securista basista este ca electoratul pdl-ist nemultumit sa nu migreze in zona USL ci in oricare alta zona. Asa ca au creat acest partid asa zis al poporului ca toti nemultumitii fata de clasa politica sa-i voteze pe ei. Nu observi ca dd merge pe mersajul acesta, culmea nu loveste in actuala putere, care este vinovata pt dezastrul actual, ci loveste in toti politicienii, tocmai sa descrediteze USL-ul. De ce? Simplu, USL nu trebuie sa adune peste 50% din voturile romanilor, ca tot Basescu sa faca Givernul. Asa ca acesta este miza, de aceea diaspora, care a fost un fief PDL, este cautata in mod special de ppdd, ca acest bazin electoral sa nu treaca in zona de simpatie USL.

  Daca vrem ca Basescu sa fie judecat ca Nastase, daca tinem cu protestatarii din tara, atunci singura solutie este USL. Daca USL va obtine peste 50% din voturile romanilor atunci, USL va forma Guvernul. Dupa formarea Guvernului, Basescu poate fi suspendat, daca nu-si da singur demisia. Dupa retragerea lui din functia de presedinte poate sa fie judecat pt toate abuzurile facute in funciile statului roman. Din pacate el a ocupat numai functii importante fara ca sa le faca ceva bine romanilor, dar a stiut sa minta bine poporul.

  Asa ca nu va mai lasati trasi pe sfoara, ppdd=Basescu. Amintiti-va cine la ajutat in campania din 2009? Oare nu aparea TB numai la OTV si B1? Atentie la gentii sub acoperire???:)

 6. Morea, o sa-ti raspund numai la ultima parte din ce ai scris, In Romania daca esti intelectual na-i nici o sansa, ai amulte de fapt, daca intelectualii nu-si cumparau aceste pozitii, plateau bani grei sa ajunga la examene, ajunjeau ingineri si directori, si erau prosti ca gardul, si te miri de ce Romania este in halul acesta. Cel putin oameni de strada stiu sa tina unul la altul si au un simt si instinc mult mai dezvoltat.
  La fel si in religie, uitate cum stiu sa manipuleze masele acesti pastori de 2 bani, curvari, hoti, pedofili, turnatori etc……………. ajunsi sus la amvoane tot asa cum au ajuns in tara si ingineri si directori.
  De ce va mirati atat?????????????

 7. Frate Lascau,

  de ce nu mi-ati dat un raspuns la intrebarea mea? Va temeti cumva de Doru Ilioi fiind consatean cu dvs. in Phoenix ? Sau va temeti de faptul ca are contact cu personalitati ( masoni ) ” inalte ” din SUA ? Nu credeti ca este o mare problema si ridica un semn mare de intrebare ca, un pastor care se pretinde a fi crestin sa foloseasca acest tip de salut satanist ?
  Azi l-am sunat la telefon sa-l intreb: de ce a salutat la congresul PP cu semnul masonilor ? insa nu am reusit sa vorbim. Eu il auzeam la telefon, iar el nu ma auzea deloc , iar apoi cand l-am mai sunat nu a mai raspuns la telefon, pina la urma raspundea mereu casuta vocala. Ba chiar i-am trimis si un mesaj pe, pagina lui de Facebook, legat de acest subiect, fara sa primesc un raspuns pina la acest moment.
  Este Doru levi Ilioi pastor neoprotestant la Biserica Emmanuel sau este mason ? Fiindca eu ma indoiesc ca, poate fi si una si alta!!!
  Deja unii din partida ortodoxa s-au sesizat cu privire la comportamentul acestui pastor din Phoenix AZ.

  http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/01/26/misterul-s-a-elucidat-doru-levi-ililoi-jidov-sionist-pastor-penticostal-membru-de-baza-al-ocultei-adevaratul-stapan-al-partidului-lui-dan-diaconescu-acum-v-ati-dat-seama-cine-l-a-bagat-la-pus/

 8. Remus sincer sa fiu ,DUMNEZEU-TATAL si DOMNUL ISUS HRISTOS mi-a dat taria de mult sa trec peste cele intimplate,dar doresc ca lumea sa inteleaga ca trebuie sa luptam pentru ADEVAR ,DREPTATE si pentru pastrarea poruncilor divine in puterea care sint expuse in SFINTELE SCRIPTURI ,fiinca astfel si in cadrul inchinarii ajung persoane ca in partidele politice care ne doresc doar pentru vot si pentru ceea ce detinem si astfel alergarea noastra este impiedecata dupa cum si a ucenicilor si multimilor pe care DOMUL ISUS a dorit sa le explice;Matei capitolul 23.Si unii nu sint multumiti cu pozitia de slujire ,dar le trebuie si ceea de domnie si tot Domnul Isus prin cuvintele din Matei 20 cu 25 la 28 ,oare ce explica?Eu de mult am lasat puterea DUHULUI SFINT SA LE DESCOPERE PACATELE SI VIATA DUPLICITARA SI ASA S-A SI INTIMPLAT si sa nu uitam ca nimic patat nu poate fi numit drept ,sfint si neprihanit!!!Adevarata transformare trebuie sa intelegem din ce consta si la ce duce;Efeseni 4 cu 20 la 32 explica ,dar sa nu ignoram mesajull fiinca in 2 Ioan gasim scris:9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. „Sa nu ne autoinselam si tot firesti sa raminem !Si daca dorim sa cunoastem pe cineva sa nu uitam ce fapte detine fiinca ap.Pavel prin cuvintele din 2 Timotei cap.2 scrie;”15. Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat, ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine si care imparte drept Cuvantul adevarului. ..19. Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avand pecetea aceasta: „Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui”; si: „Oricine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege!” Deci sa nu incercam sa acceptam si sa incurajam faradelegea fiinca ea duce la pacat si cei care ajung la starea de pacat i-si pierd dreptul la viata vejnica !!!Si noi nu dorim sa ajungem la asa ceva!!!!Iar pe cei pretinsi ar fi bine sa-i ajutam sa ajunga la o adevarata traire si slujire si sa devina vase de cinste in poporul lui Dumnezeu!!!

 9. Daca va intrebati de ce interesul lui Basescu este ca USL-ul sa fie dus sub 50% folosindu-se de ppdd, simplu. Ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, sa faca Guvernul in toamna, prevederea constitutionala este, nici un partid politic sau formatiune politica sa nu obtina peste 50% din voturile romanulor. Asa ca daca vrem sa scapam de Boc si de Traian Base trebuie sa dam credit USL-ului pt a obtine peste 50% din voturile romanilor, pt ca USL sa fac Guvernul. Altfel toate manifestarile romanilor din strada sunt in zadar.

 10. Fratilor, framantarea voastra este una justificta, dar este pe un teren putin important. Va consumati energiile in zadar. A fi senator in Romania nu este atat de important precum este in State. Mai ales daca esti senator din partea unui partid precum ppdd, este „vax albina”. Daca iubiti Romania atunci orientati-va spre partide mari care pot sa schimbe cat de cat ceva in favoarea romanilor. Acum oamenii striga in tara in mod special „jos Basescu”si „jos Boc”. Va intreb, credeti ca dd dac ar castiga si 20% din voturile romanilor (in cel mai nefericit caz) ar putea sa-i schimbe pe cei doi? Niciodata, asa ca daca va pasa de oamenii din Romania care au iesit in strada, fiti alaturi de un partid sau o structura politica, care poate sa indeplineasca o parte din dorintele protestatarilor.

  Daca Basescu a fost un dezastru pt. romani, acest manelist politician, Dan D., are un suflet cel putin de doua ori mai mizerabil si mai josnic decat Basescu. Sper ca nici unul dintre voi sa nu cadeti in plasa ieftina de manipulare OTV-ista. Dan D. vorbeste prostilor, celor cu putini neuroni, stie ca doar pe ei poate sa-i manipuleze cu un mesaj atat de ieftin. Daca cineva vrea sa fie in „corul dang, dang” n-are decat…

  Daca alegerile locale vor fi pana la urma in prima duminica din luna Iunie, pp-ul nu va obtine nici un presedinte de Consiliu Judetan, iar primari, sper sa castige foarte putini. Daca se va intampla asa, pana in toamna la alegerile parlamentare, daca nu vom avea alegeri anticipate, pp-ul isi va pierde din sipatizanti, asa cum si-a pierdut si PRM-ul dupa alegerile din 2000, cand au fost pe val. Securistii lui Basescu, care sunt in spatele lui dd, au stiut forte bine carui grup tinta trebuie sa se adreseze si cu ce mesaj, de aceea mesajul lui dd a prins la aceasta categorie extremista (PRM-ista). Miza lui dd si a securistilor lui Basescu din spatele televiziunii „tomberon” (OTV) este sa duca USL-ul sub 50%, daca reusesc, pp-ul si-a indeplinit misiunea, iar oamenii care au crezut in dd vor fi lasati cu buzele umflate asa cum au fost lasati si cu rezolvarea cazului Elodia.:)

  Asa ca, oameni buni, nu va lasati atrasi in capcana.

 11. Viorel,

  cunosc cazul tau din cele relatate de tine. Imi pare rau de situatia neplacuta prin care ai trecut. Este foarte trist ca, cei ce trebuie sa fie lumina, raspandesc intuneric. Mai trist este la noi romanii ca, cei ce sant pusi sa judece cu dreptate, judeca stramb ca si judecatorul nedrept, fiindca si-au pierdut rusinea si frica fata de Dumnezeu.
  Roaga-te lui Dumnezeu sa poti sa treci peste aceste fapte nelegiuite si mergi inainte spre Imparatia lui Dumnezeu. Luptate sa fi eliberat de starea de suparare pe cei ce ti-au facut rau ca, sa poti ajunge acolo sus impreuna cu Dumnezeu , care va sterge orice lacrima din ochii tai. Si eu am avut de suferit din partea unor crestini cu, comportare nechibzuita, lucruri grele. Uneori ma supar foc pe ei, insa pina la urma urmei, supararea mea nu este decat goana dupa vant, deoarece stiu ca Dumnezeu va sterge pina la urma din memoria mea toate lucrurile negative traite pe pamant.
  Dumnezeu sa-ti ajute la aceasta si sa-mi ajute si mie sa depasesc cu bine acest obstacol, care poate duce pina la urma la pierderea mantuirii, deoarece aceste fapte ale intunericului, sant legate de iertarea pe care trebuie s-o acordam tuturor celor care au pacatuit impotriva noastra si ne-au facut rau.

 12. Intr-adevar politicianul Doru Levi Ilioi saluta cu semnul Noii Ordini Mondiale. Asta nu inseamna insa ca el nu se mai numeste „crestin”. El poate foarte bine sa fie de exemplu „crestin unitarian si universalist”. George W. Bush, prietenul apropiat al lui Ilioi, cu care-si petrece weekendurile in Arizona sau in Texas este de pilda metodist dar si acesta saluta tot cu semnul Noii Ordini Mondiale. Acest curent atrage „crestini” de toate denominatiunile. Pentru un politician nimic nu este mai benefic decat sa fie acceptat de toti. Desigur ca in bisericile voastre el va poza drept de aceeasi religie cu voi si va juca teatru simuland modul in care va inchinati voi si pretinzand ca imbratiseaza valorile denominatiunii voastre. Prin urmare, acest nou politician „cu grecul este grec si cu masonul este mason”. Ce e rau in asta? Va asigur ca daca va candida pentru functia de senator (reprezentand Colegiul 3 diaspora in Parlamentul Romaniei) va castiga alegerile. In primul rand, cine mai se arunca cu capul inainte sa candideze in Romania pe fundalul problemelor existente acolo?
  Daca nu acest personaj atunci tot unul ca el, care le va arata poze cu marii policitieni ai Americii si le va spune ca e prieten la catarama cu ei. Daca voi nu agreeati cu Noua Ordine Mondiala, nu inseamna ca lumea in general nu agreeaza. De asemenea, domnul Ilioi merge pe deviza „daca voi nu ma vreti, eu va vreau”, asa ca in curand e posibil ca acesta sa se urce pe un scaun inalt de Senator, de unde poate va avea ocazia sa stea de vorba cu „Bush”, folosindu-se de functia de „inalt demnitar”. In Romania daca esti intelectual nu ai nici o sansa. Trebuie sa fii manelist, populist sau mason ca sa ai aderenta la public.

 13. Remus urmarind indeaproape comentariile tale am vazut ca esti ingrijorat de cel ce saluta ,de cel ce se inchina ,dar de cel ce insala,minte si induce in eroare pe cei alesi nu esti interesat?Oare minciuna,inselaciunea ,fatarnicia si pretentia nu este la fel?Si toate trebuie condamnate?Eu nu expun aici paginile de accesare pe care le-ai citit si ai scris mereu sa nu le mai dau spre accesare ,dar cauta-le si mediteaza si asupra faptelor infaptuite si veizi care sint rectiile cu privire la cei in fapte!!!Sa nu ne autoinselam fiinca in Romani capitolul 8 cu 12 la 15 ;ce este scris?Mai pot copii infiati sa pacatuiasca si sa traiasca in pacat?Unii cred ca da ,dar ap.Ioan in intiia sa epistola;1 Ioan cap 3 cu 1 la 24 ce scrie?Deci mesajul de aici poti sa-l explici si pe celalalt blog fiinca viata murdara si duplicitara nu poate fi implementata in viata de neprihanire si plina de sfintire fiinca DUHUL SFINT se gaseste in persoane sfinte cu rodul lui descris in galateni 5 cu 22 la 23 si :”24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
  25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul. 26. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe altii. ”
  Asadar sa fim atenti cum in viata ne prezentam atit in societate,chit si in Biserica si aceste lucruri nu trebuie sa le filozofam sau interpretam ,ci sa le traim si sa fim un exemplu in vorbire si traire fiinca;”Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera.
  8. Cine seamana in firea lui pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul viata vesnica. „

 14. Frate Lascau,

  dvs. ati remarcat ca Doru Levi Ilioi saluta cu semnul masonilor ??? Va rog uitati-va atent atunci cand ridica mana-n sus !!! Este inadmisibil ca cineva care se pretinde a fi crestin sa, salute cu un semn satanic. Tare ma tem ca, Doru Levi Ilioi nu mai este crestin.

 15. Nu, nu este pastor la Biserica ELIM. Este membru la Biserica ELIM. A fost pastor la o biserica mica pe care a condus-o asa de bine incat a ramas singur cu familia si s-au inrolat la Biserica ELIM din Phoenix, Arizona. Acestea spuse pe scurt cred eu ca sunt suficiente sa deduceti ce bine stie sa lucreze cu oamenii si ce calitati de leader are.

 16. Politica este buna pentru interesele si puterea ei ,dar sa nu uitam ca religia ,politica si comertul mereu au fost impletite si interesate una fata de cealalta!Motivele?Se cunosc din roade!!!Si nu trebuie sa ne autoamagim !Dealungul generatiilor ele intr-un fel sau altul au colaborat pentru succesul celor destepti si inteligenti in puterea firii!!Domnul Isus explica aceste lucruri si prin presonalitatile descrise in paginile SFINTELOR SCRIPTURI ne descopera cum lucreaza ,dar sa luam bine aminte la transformarile pe care persoana crestina ajunge chind intelege invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS.Si-l luam ca exemplu pe ap.Pavel care a fost implicat in politica,religie si in momentul chind l-a primit pe DOMNUL ISUS ;ce s-a intimplat?El explica pe intelesul nostru aceste lucruri si transformarile facute dar sa citim epistolele lui ;Doar sa luam aminte ce scrie in Filipeni cap.3;”4. Macar ca eu as avea pricina de incredere chiar in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult;
  5. eu, care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, evreu din evrei; in ce priveste Legea, fariseu;
  6. in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana.
  7. Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.
  8. Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos
  9. si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta.
  10. Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui;
  11. ca sa ajung cu orice chip, daca voi putea, la invierea din morti.
  12. Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.
  13. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte,
  14. alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
  15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
  16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel.
  17. Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi.
  18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.
  19. Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant. 20. Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. ”
  Mesajul este simplu si fiecare poate sa-l interpreteze cum doreste,dar sa nu uitam ca daca nu se ajunge la transformarea pe care ap.Pavel a facut-o si nu se ajunge la credinta si noua personalitate totul este zero.Si noi putem sa vedem ca si exemplul lui Zacheu a lui Corneliu si a multor alte persoane ne descopera ca activitatea si prezenta de crestin trebuie sa nu fie complacuta si expusa prin puterea firii ;ci a sfintirii si neprihanirii care duce spre desavirsire.Sa nu credem ca daca ajungem infiltrati in partidele politice sau comerciale o sa raminem sfinti si necorupti !coruperea incepe de la o simpla acceptare si o simpla semnatura si toate continua pina la faptele implinite care expun fradelegea,pacatul,minciuna si inselaciunea !Si atunci mai putem spune ca sintem crestini autentici si adevarati slujitori ai DOMNULUI ISUS ?Lui Pavel la fel trebuie sa intelegem chit de greu a trebuit sa fie chind a ajuns de la conducerea puterii care o detinea in fata preotilor si a statului pina la facerea de corturi si viata de apostol.Azi oare de ce tendintele apar invers?Putem sa intelegem din ce caauza multi azi care termina teologia ,doresc sa se implice si in politica?Si chiar sa creada ca fac un lucru bun!Dar realizam in ce consta gresala?Si la ce transformari se ajunge dupa o perioada?Poate unii au curajul sa explice ,insa altii mai putin si intelegem motivul.Dar sa nu uitam in alegere pe care o facem de ce beneficiemfiinca este scris ;”11. Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea.
  12. Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat si pentru care ai facut acea frumoasa marturisire inaintea multor martori. 13. Te indemn, inaintea lui Dumnezeu, care da viata tuturor lucrurilor, si inaintea lui Hristos Isus, care a facut acea frumoasa marturisire inaintea lui Pilat din Pont,
  14. sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos,
  15. care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor,
  16. singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica! Amin

 17. Mai fratilor, sunt siderat de unele comentarii. Eu nu-l cunosc pe Doru Iloi si nu stiu daca este atat de important sa-l analizati pe el pe cat de important ar fi fost sa vorbiti de pericolul Dan Diaconescu. Fratilor, sper ca nu ati cazut si voi in plasa de manipulare ieftina OTV-ista. Voi stiti cine este Dan D.? Doamne fereste Romania de un om atat de perfid si josnic ca el. Cine se alatura lui risca sa fie ctalogat la fel intr-un fel sau altul, „spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”. Din punctul meu de vedere Dan D. este „manelistul” din politica romaneasca. Daca voi doriti sa mergeti atat de jos, este problema voastra, dar nu uitati, prostia intotdeauna se plateste, si se plateste scump intr-un astfel de caz.

 18. Cat despre „cain” deriva intradevar din ebraicul „kaneh” care inseamna dreptar, baston , trestie de masurat.
  Daca dumeavoastra ati ales baston, carja, nu-i niciun pacat. Tot aia e la…libera alegere a jocului de cuvinte !
  Iarasi zic: Dumnezeu sa va binecuvinteze !

 19. De ce atata ironie cind puteti da explicatii utile si cu un duh bland si linistit ?

  In acest joc de cuvinte eu am ales in mod deliberat „chain” adica lant, catuse.
  Purtator de ochelari sau nu, mai batran sau mai tanar, nu-i treaba lui Elihu sa sa-l condamne pe un alt…Iov, pentru jocul de cuvinte…Tocmai el care zisese atat de emfatic: „Sa vorbeasca intelepciunea…numarul anilor?”
  Aduceti-va aminte de copiii aceia nesabuiti care strigau dupa profetul Elisei: „Plesuvule !”

  Eu va zic totusi ca Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va vindece de emfaza, de duhul de dispret pe care-l cam semanarati pe-aici !

 20. Cred ca „politicianul” Doru Levi Ilioi ar trebui sa participe si in emisiunea lui Mircea Badea:

  Partidul Poporului, al toporului, (….) este ridiculizat la adresa de mai sus. Daca Dan Diaconescu ajunge presedinte, atunci acest Doru Levi Ilioi de Arizona are sanse sa ajunga premier si in acest caz, toti romanii din diaspora (dar absolut toti) se vor intoarce in Romania.

 21. Trebuie sa fim bucurosi cand unul de-al nostru ajunge in pozitii cheie dar integritatea si smerenia trebui sa fie mai presus de laurii acestei lumi …..Domnul sa dea intelepciune la pastorul nostru si asta vom vedea cu totii in viitorul apropiat!!

 22. Acidutzule, te cam lasa ochii: nu era vorba de „chain” (lant) ci de „cain” – pronuntat ca si „cane” si care inseamna baston, cirja. La asta se referea „pun” -ul, jocul de cuvinte al fr. Lascau. (Ce sa-i faci… imbatrinim, ne pierdem ochelarii si nu mai gasim cirja 🙂 )

 23. In timp ce majoritatea romanilor din Arizona se ocupa cu azilui de batrani, pun gresie si faianta si sunt soferi de cursa lunga, Doru Levi Ilioi a ajuns in cele mai inalte varfuri din Statele Unite si isi petrece mai tot timpul cu mai marii lumii. Nu incape indoiala ca trebuie sa-l votam daca intr-adevar candideaza pentru pozitia de senator, reprezentand romanii din SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda, in Parlamentul Romaniei. Orice ati spune dar romanii din SUA nu au un alt candidat de talia lui Ilioi, care sa fi ajuns pe cele mai inalte piscuri din Lumea Noua….

 24. POST-SCRIPTUM:
  Au fost „acceptati” de spin (bush) dar numai cu…catuse, lanturi (chain) !

 25. COMPLETARE:
  Cugetand cu intelepciunea necesara asupra „Pildei lui Iotam” (Judecatorii 9:7-21), observam cu usurinta…usurinta copacilor padurii plecati sa-si aleaga un imparat. Au fost refuzati pe rand de cei demni, integri si verticali, dar au fost „acceptati” de spin (bush).

  Iata aici:

  PILDA LUI IOTAM
  (Copac sau pom?)

  (După Judecători cap. 9)
  „Împăraţii Neamurilor domnesc peste ele; şi celor ce le stăpânesc, li se dă numele de binefăcători. 26 Voi să nu fiţi aşa…” Luca 22:25
  “Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Christos, şi voi toţi sunteţi fraţi.”

  Copacii din pădure s-au pornit
  Odată să-şi aleag-un împărat…
  Măslinul fu întâiul ce-a primit
  Propunerea “distinsului” lor sfat:

  “-Împărăţeşte peste noi măsline
  Fii rege peste-ai munţilor copaci !
  Vom fii supuşii tăi la rău şi bine
  Şi ce vei vrea, putea-vei să ne faci !”

  “-Să-mi las eu untdelemnul meu şi rodul
  Vestit pe-ntregul cercului pământ ;
  Ce-mbucură şi satură norodul ?…..
  ….Nu merg pentru copaci să mă frământ ?”

  Smochinului i-a spus apoi pădurea:
  -”Smochine vino rege sa îmi fii !
  Să stai tot singuratic e aiurea,
  Mai bine e-ntre arbori, ca-n pustii !”

  “-Să-mi las eu rodul meu, a mea dulceaţă
  Şi câmpul cu cicoare şi cu maci ?
  Nu sunt nebun, nu am decât o viață,
  Nu merg să mă frământ pentru copaci !”

  Spre viţa s-a-ndreptat apoi soborul:
  “-Hai viţă Tu şi fi-ne împărat!”
  Supus îţi va fii ţie-ntreg poporul
  Pădurilor, cu arbori de tăiat !”

  “-Să-mi las eu mustul meu ? Să-mi las ciorchinii
  Ce-mi cresc fără să sap şi să alerg,
  Din mângâierea humei şi-a luminii…?
  ….Să mă frământ pentru copaci ? Nu merg !”

  Doar spinul arogant şi plin de sine
  Ţepos, înfumurat şi vorbăreţ
  A zis:”-Un împarat să fiu, prea bine,
  Dar numai dacă cedrul cel semeţ

  Şi toţi ceilalţi copaci să vin-or vrea
  Să stea la adăpost la umbra mea !
  De nu, un foc să ias-acum din spin
  Pădurea să o mistuie deplin !”

  Eu înţeleg din pilda lui Iotam
  Ca nu-s copac, ci pom, sau doar un ram
  Părtaş făcut grăsimii din măslin
  Şi nu mai sunt condus de-un rege-spin !

  Ca pom cu rod, eu am un Grădinar ;
  Ca viţă, un Viticultor Ceresc !
  Doar arborii pădurii fără Har
  La umbra spinilor se-adăpostesc !

  De-aceea nu mă-ngrijorez deloc
  Că n-am un împărat de mărăcini !
  Din spinii-regi nu iese decât foc !
  Eu am un Rege-Domn peste grădini !

  29.01.2011

 26. Partidul Populistilor Penibili! Cum sa te iei dupa Dan Diaconescu? Nu cred in calauzirea acelui predicator! Sper sa nu-L bage pe Dumnezeu in toate politicile lui …

 27. Nu il cunosc pe cel din fotografie si cred ca problema se pune corect, nu ca e pastor ori ba, credincios sau necredincios, ci ce fel de pastor e, ce fel de om e/ Daca e un pastor autentic , crestin practic, atunci va incerca sa faca ceva autentic oriunde se afla. Si daca e un crestin practicant, daca principiile lui nu se vor regasi in acel partid politic, atunci ar trebui sa demisioneze la prima iesire in decor a partidului

 28. Sa fereasca Dumnezeu Romania de un asa salvator ! Este un partid al oportunistilor si al fripturistilor nu al poporului !

 29. Marturisesc ca eu unul nu prea am habar de Partidul Poporului si nu stiu ce hram poarta. Dar ma bucur pentru d-l Diaconescu si de norocul ce a dat peste el: sa-ti cooptezi in partid pe cineva care-si petrece weekend-urile cu Bush… now, that’s a freaking big deal, mon cher!

 30. Daca astea sunt valorile din spatele d-lui Dan Diaconescu, atunci vai si amar ce viitor astepta pe romanii..Oricum DLI a facut progrese, de cind a avut ultima cuvintare la biserica Elim din Arizona.A finalizat cu-n citat din JFK,, spre deosebire de perlele spuse in mesajul de la biserica Elim.Doamne ai mila de romanii.

  misu

 31. Doru Levi Ilioi de Arizona – un candidat perfect pentru Partidul Poporului. Traiasca OTV-ul !

 32. Ma intorc in Romania ,de cand astept momentu asta ,vreau sa fac ceva pt tara,daca mai vrea cineva sa ma urmeze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s