Din jurnalu’ lui Ion Pocăitu – Unde e microbul?

N-am mai scris de tare multă vreme în caietul ăsta. De altfel nici nu aveam cum. N-am mai găsit caietul meu până deunăzi. Dar să vă spui cum s-au petrecut lucrurile.

De cum s-a pus de iarnă, așa pe la sfârșitul lui noiembrie am tăiat și noi porcu, ca tot românu. N-am vrut să-l amânăm pe Crăciun că atunci sunt tare multe de făcut. Veta, draga de ea, a pus caietul meu sub bidonul de untură „ca să nu se ardă stelajul” din cămară. Voia ea să-l ia după ce se sleiește unsoarea, dar biata de ea, care are atâtea pe cap cu copiii ăștia a uitat. L-am găsit eu zilele ecestea când Veta m-a trimis să aduc niște untură să le punem pe pâine copiilor pentru școală. M-am necăjit eu o leacă pentru toată treaba asta, mai ales că mi-am dat seama că Veta nu pune prea mare preț pe screrile mele. Dar asta e!

N-am mai scris și pentru că am cam fost rupt de lumea informațiilor de când lăptopul lui Neluțu s-a betejit. Auzi domnule, și lăptopurile fac gripă. Mi-o zis Neluțu că lăptopul lui s-o virusat. N-am mai auzit așa ceva, dar lumea asta e cu josul în sus cam de-o vreme. Am dus lăptopul la Petrică, băiatul ăl mai mare al lui Vasile Jurcă. Toți îi spun Pigei. Mi-o explicat Neluțu că numele i se trage de la inițialele lui, P și J, care zice-se că în engleză ar suna așa: pi-gei. Nu-mi vine deloc să-i zic Pigei, dar n-am vrut să ne refuze să dea vreo penicilină lăptopului. Când mi l-a dat înapoi, zdravăn și sănătos, mi-a șoptit să mai dau cu ochii să văd pe unde umblă Neluțu în lumea virtuală, că zicea el, i se pare lui că feciorașul meu, căruia i-a încept să-i crească mustața, a cam vizitat niște cucoane nu prea onorabile și cam dezbrăcate. Nici nu mă mir că bietul lăptop o luat ceva microbi de pe acolo. Când l-am luat un pic la întrebări pe Neluțu a cam roșit. Mă tem să nu fi luat și el ceva boțiluș de la muierile alea destrăbălate. Neluțu s-o angajat să nu mai dea pe la cucoanele acelea niciodată și mi-o spus că de azi înainte o să le viziteze numai pe Vichi Pedia și pe Gu Găl. (Am impresia că aici este iar vorba de ceva englezesc – cred că îi spune gud găl). Apăi dacă Neluțu o mai vizitează din când în când pe fata asta de treabă, nu cred să fie prea mare pericol.

Am învățat ceva din toată treaba asta și am spus-o și la biserică, să știe frații. E o lume tare periculoasă, lumea asta virtuală sau cibernetică. Sunt viruși la toate colțurile și capcane la toate intersecțiile. Îți virusează imediat lăptopul că nu-i mai bun de nimica. Dacă n-ai un Pigei pe aproape, poți să-l dai lu’ Veta să-l puie sub bidonul cu unsoare, ca pe caietul meu. Că nu știu, să v-o spui pe aia dreaptă, dacă numai lăptopul s-o virusat nu și Neluțu al meu. Nu de boala lăptopurilor mă tem eu acuma, cât de virusarea lui Neluțu și a copiiilor noștri. Că dacă apucă dragii de ei să umble pe la cucoanele alea deocheate și stricate, virusul ăla numai cu mila Domnului și cu mult post și rugăciune mai iese.

6 gânduri despre „Din jurnalu’ lui Ion Pocăitu – Unde e microbul?

  1. Multumesc fratii mei dragi !. Merg inainte umbrit de Puterea si Harul Mantuitorului meu personal , ce din DRAGOSTE uneori greu de inteles, si-a jertfit viata pentru mine si pacatele mele ! .Merg la aceasta operatie plin de incredere , caci stiu si simt ca Tatal meu ma iubeste iar fratii mei sinceri in Hristos, se roaga pentru sanatatea mea .Castigul nostru ramane tocmai prin faptul ca am mostenit si simtim impreuna aceasta DRAGOSTE neprefacuta !.Ea acopere totul ,crede totul, nadajdueste totul, sufere totul !. Iar inimile noastre raman coplesite de aceasta nemarginita Dragoste Triumfatoare, ce a invins si a zdrobit moartea , ce este Eterna si capabila sa acopere o sumedenie de pacate !. I love you ! sincerely ,Lee Robert Grant

  2. NOC, vom sta si noi inaintea Domnului pentru cauza ta. Domnul sa-si puna mana lui peste mana celor care te vor opera. Increde-te cu toata inima in El si izbavirea ta va fi asigurata.

    Sent from my iPhone,
    Pettrusu – Melbourne

  3. Petrica, eu merg in curand(21 februarie) la o operatie grea !. Te rog sa te rogi pentru mine !

  4. .Auzi Ioane , daca mai ai mancarimea de care ziceai si . . hoby-ul ce te impinge necontrolabil sa prinzi pupaza cu creasta rosie a penticostalilor la iesirea din scorbura, ai mare grija: fa-i doar o poza si atat !.In scorbura sa nu bagi mana ,ca am auzit mai nou ca in loc de pupaza au scos o naparca !.Apoi daca reusesti sa o prinzi si ai tras-o in chip ,da-i drumu repede sa zboare peste miriste ,inainte sa se oua !. Limiteaza-te doar cu o amintire copilareasca necostisitoare ,fara mari riscuri !. Drumul la iarmaroc ca sa o vinzi ,sa faci un banutz, azi nu mai tine !.Vei fi urmarit pas cu pas de „negustorii autorizati si de inspectorii evanhelici ” sa te prinda cu ea in traista si apoi sa te condamne de venituri ilicite ,sa te exepuna pe internet ori mai rau , sa fi audiat de I.R.S. !. Se zvoneste ca vor sa te dea pa mana celor de la „Protectia Animalelor lui Darwin ” ,asa cum si pe sarmanul Noe l-au dat ,dupa ce i-a esuat corabia in Turcia ! . In rest ,ai grija de tine si de cei dragi ai tai si… pastreaza cu rigurozitate un inventar la zi , sa sti in permanenta cate prune ai in straitza !.

  5. Pai fratica draga sa intrii si tu in pas cu moda i-ati traista ca Ion Creanga si te vira prin comitet sa-ti gasesti antivirusi si putere de reclama pe caiet!Subiecte fierbinti cu comentarii de accesare si o sa veizi cum Veta te va pupa pe amindoi obrajorii si nu o sa te mai trimita dupa unsoare sleita ,ci dupa noi informatii cum sa ajungi si tu pe o noua treapta si cu noi beneficii ;caa de …;lumea virtuala te invata cum sa traiesti si prin Biserica cum sa economisesti !Sa nu intrii din nou in criza si acum dupa ce calculatorul sa divirusat sa -ti ajunga sechestrat.Lumea nu este periculoasa chind ajungi sa o cunosti !Stii de unde apare focul,stii cine-i cotofanu ,stii ce mai invirte dupa serviciul religios si uite asa internetul te ajuta sa te feresti de oamenii cu zimbet mare pe buze si nedoritori de facere de bine!!Lumea virtuala i-ti ofera ca magarita lui Balam un mesaj aparte si cu putere ,dar trebuie sa intelegi fiinca vai doamne ce se intimpla daca nu stii sa descifrezi!Google te ajuta in accesare si te pune si pe redresare!Iar daca nu vrei apare youtube si te filmeaza ca sa ai dovezi intregi .Vai doamne chind de pe foile de caiet vor ajunge scrierile pe perete ca la imparatul Belsatar si tu Ioane nu uita ;fii ca Daniel si scrie pe „lăptopul” tau ce ai descoperit si ce ai primit ca doamne oitele virtuale sint gata ,gata sa se desparta si nu mai stiu dupa ce ciobani sa se indrepte ca aproape ajung sterpe!Nu tu lina,nu tu lapte ca s-o apucat pe rumagate subiecte tari intortocheate ,de la bloguri adunate si in sine foarte bine comentate!Doamne Ioane draga ia pe Veta si te inscrie la un seminar teologic virtual si nu uita doctoratul sa-l iai si pe noi in condei sa ne ai!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s