14 gânduri despre „Telefonul – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Ma bucur foarte mult cand aud de astfel de pastori, care sunt adevarate pilde pentru oi, care le ingrijesc, le sfatuiesc si le sprijina! Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca pe calea Lui. „Reclama” la un astfel de pastor, de fapt, e doar normalitatea care ar trebui sa fie.Slava Domnului pentru astfel de oameni, chemati de Dumnezeu, nu doar ordinati de oameni.

 2. Marius Bota, nu vreau sa fac „reclama” pastorului, dar, veneam in biserica de vreun an jumate, nu aveam legamintul, si intr-o seara pe la orele 19.00 am fost surprins de o vizita. Si cum eram impreuna cu ex-sotia mea, sigur ca am acceptat.
  Problema este in alta parte. Pe la orele 22.30 pastorul a sunat la familia lui acasa, nu stiu convorbirea, dar…a continuat „interviul” nostru .Imi amintesc ca stateam pe scaune in jurul mesei , …iar cind ne-am uitat ma serios la ceas, eu a trebuit sa plec la munca.Era 06.00 AM.
  Discutia a fost foarte obositoare, dar….benefica. Dupa inca 4 ani, eu , prin indurarea lui Dumnezeu, am intrat in apa botezului. Numai eu.
  Deci este bine sa ne mai amintim ca mai sunt si pastori care „ard” pentru oile pierdute.Domnul sa binecuvinteze pe toti slujitorii LUI si pe noi sa nu ne uite.

 3. Azi incep oile sa se trezeasca si unii pastorii sa doarma !Si din aceasta cauza problemele apar si ajungem sa ne confruntam cu ceea ce vedem!!!Strigatul este mare si pastorii din cauza ca viseaza ,turmele ajung imprastiate ,sfisiate si de lupi rapite !Si Tatal are un mesaj aparte;
  „8. Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, pentru ca oile Mele au ajuns de jaf si sunt prada tuturor fiarelor campului, din lipsa de pastor, pentru ca pastorii Mei n-au nicio grija de oile Mele, ci se pasteau numai pe ei insisi, si nu pasteau oile Mele, 9. de aceea, pastorilor, ascultati Cuvantul Domnului! 10. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Iata, am necaz pe pastori! Imi voi lua inapoi oile din mainile lor, nu-i voi mai lasa sa-Mi pasca oile, si nu se vor mai paste nici pe ei insisi; caci Imi voi izbavi oile din gura lor, si nu le vor mai sluji ca hrana!” 11. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata, Ma voi ingriji Eu insumi de oile Mele si le voi cerceta! 12. Cum isi cerceteaza un pastor turma cand este in mijlocul oilor sale imprastiate, asa Imi voi cerceta Eu oile si le voi strange din toate locurile pe unde au fost risipite in ziua plina de nori si negura. 13. Le voi scoate dintre popoare, le voi strange din felurite tari si le voi aduce inapoi in tara lor; le voi paste pe muntii lui Israel, de-a lungul raurilor si in toate locurile locuite ale tarii.
  14. Le voi paste pe o pasune buna, si stana lor va fi pe muntii cei inalti ai lui Israel; acolo se vor odihni intr-un staul placut si vor avea pasuni grase pe muntii lui Israel.
  15. Eu insumi Imi voi paste oile, Eu le voi duce la odihna, zice Domnul Dumnezeu.
  16. Voi cauta pe cea pierduta, voi aduce inapoi pe cea ratacita, voi lega pe cea ranita si voi intari pe cea slaba. Dar voi pazi pe cele grase si pline de vlaga: vreau sa le pasc cum se cade.”
  Multi nu prea cred si astfel telefoneaza si insista in apeluri ….

 4. Frate Alex,
  Oile oricum dorm, dar altfel dorm cand se stiu vegheate de pastori buni (nu mari).
  Oare nu asa citim ca la nasterea Domnului Isus Hristos, undeva in noaptea asezata a odihna peste campiile Betleemului, niste pastori „faceau de straja imprejurul turmei lor” ? Iar oile ce-ar fi facut noaptea daca nu s-ar fi odihnit ? (Si-ar fi tricotat propria lana ?)
  Oare nu asa marturiseste psalmistul stiindu-se in siguranta si vegheat de un PASTOR BUN ? „Eu ma culc si adorm in pace, ca numai Tu, Doamne, imi dai liniste in locuinta mea !” (Psalmul 4:8; Psalmul 23)

 5. Frate Cornel,
  Este intr-adevar o…”varianta” care dovedeste ca se poate si-asa !
  Totusi, in cazul acesta, „pastorul Ciufulici” este doar un substitut care a inteles prost si total gresit, vocatia de pastor, intrucat il considera oportun, caldut, comod sa faci pastoratie telefonica sau…virtuala si mai ales de….sub plapuma !
  El a fost, este si va fi doar imaginea retusata, moderna, a intaiului Diotref !

  Domnul sa va binecuvinteze !

 6. Daca privesc cu atentie la „fotografie” si vad gura inchisa a personajului, tare cred ca „ciufulici” este pastorul care asculta mesajul unui disperat care nu se vede ci i se aude doar glasul…….la telefon. Sper sa ma insel, dar nu cred……….Vorba lui „aciduzzu”:”Esantionul cel mai mare de pǎstori (fara cǎciulǎ pe “ǎ”), la ora aceea tarzie din noapte dorm cu telefonul dat ori pe “silentios” ori pe…”ringer off”, cu diferenta ca acesta cel putin tine telefonul „on”.

 7. Fratele Richard Wurmbrand avea un verset biblicparafrazat ca un slogan, pirogravat pe o placa de lemn asezata pe biroul sau de lucru: „Aruncati asupra Lui (Dumnezeu) toate ingrijorarile voastre, ca oricum, El, cu siguranta, n-are somn !”

 8. Pe vremuri exista un telefon, ca o punte de legatura cu disperatii… Se numea „The phone of middle night” sau „Call a phone into the middle night”, prin care cel ajuns in „faza” de disperare, apela un numar, iar un telefonist „de garda” mijloceaintre cel in cauza si…prapastia lui !
  Doamne tine-i „naravul” lui…”Ciufulici”, numai ca, tare ma tem ca…bate toaca la urechea surdului ! Esantionul cel mai mare de pǎstori (fara cǎciulǎ pe „ǎ”), la ora aceea tarzie din noapte dorm cu telefonul dat ori pe „silentios” ori pe…”ringer off”!
  Mai bine ar apela „Ciufulici” linia directa cu 5015 (Psalmul 50:15) si cu siguranta, de la celalalt capat (ceresc) al firului ii va raspunde CINEVA !

 9. Sa dea Domnul sa fie adevarata aceasta „visare” a lui „ciufulici”, sa fie pastori care sa arda pentru turma, sa isi dea viata pentru ea si pentru problemele ei. Si atunci sigur nu ar mai primi telefoane in miez de noapte!!)))

 10. se pare ca „ciufulici” a visat si ca atare, crede ca pastorul nu doarme,
  ci studiaza Biblia si se roaga;
  si, poate crede ca pentru el (ciufulici), o face pastorul…

  Mai ada Doamne acele vremuri din trecut…cand pastorul avea somn
  si ciufulici…era tuns…la 0

  GBY, Fr. Petrica !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s