Îmi schimbați un dolar?

Ca să ajuți pe alții nu e nevoie de prea mulți bani. Ai nevoie de inimă bună și imaginație.
Acest video clip mi-a stors lacrimi și mi-a reînoit speranțele. Atâta vreme cât pot exista asemenea oameni, mai e nădejde pentru specia umană. Urmăriți-l făcând click pe imagine. Apoi vorbiți sau scrieți!

7 gânduri despre „Îmi schimbați un dolar?

 1. Frate NOC, frumoasa remarca, dar daca vaduva sau „batrinul” este pe „stat” si nu privat, nu prea are sanse sa fie primiti in AFH -urile rominilor, fie ei si …crestini. Fara sa mai amintim ce „locuri” se cumpara cu banii lor, chiar in casele unde se spune ca se cheama numele Domnului. Acesta este cel mai puternic semn pentru mine ca traim vremile din urma si foarte frumos spus, cred ca atit a mai ramas :rabdarea in tacere. Asa ne-a invatat Domnul Isus cind era atirnat pe cruce. Fii binecuvintat.

 2. @NOC,
  Aveti dreptate !
  „Cu certitudine, regizarea si apoi ecranizarea acestui film de scurt metraj a costat mai mult de un dolar !. Mesajul este deosebit de sentimental, de vibrant si emotiv iar scopul lui este vadit directionat sa miste ,sa atinga coardele sufletelor celor ce-l vad .”

  Iata aici si „realizarea acestui filmulet menit sa sensibilizeze nu numai inimile filantropilor. Cu siguranta ca realizarea lui a costat mai mult de „un dolar”.

  Change For A Dollar – Behind The Scenes

 3. Dincolo de dramatismul real a filmuletului, ma intreb (dar, nicidecum retoric) ca daca ar trece vreun romanas neaos, de-al nostru, pe langa cel necajit care doreste un dolar facut „maruntis”, si sa-i dea UN LEU (RON) facut maruntis, oare ce-ar zice ? Ar mai rosti el cu smerenie un „God bless You” sau s-ar uita dupa noi lungsi ciudat ? Dar noi ce-am zice ? Ca noi nici acel…”maruntis mioritic” nu-l mai gasim de multe ori, oricat am cotrobai prin buzunarele noastre ciuruite ! De ce ? Vorba profetului Hagai: „Semanati mult si strangeti putin; iar castigul il puneti intr-o punga sparta !”

 4. Cu certitudine, regizarea si apoi ecranizarea acestui film de scurt metraj a costat mai mult de un dolar !. Mesajul este deosebit de sentimental, de vibrant si emotiv iar scopul lui este vadit directionat sa miste ,sa atinga coardele sufletelor celor ce-l vad . Daca efectele lui, la nivel social si apoi la nivel crestin produc un impact pozitiv de atitudine si vor deschide port-money-urile filantropilor , scopul a fost atins !. Ramane apoi la latitudinea celor ce incaseaza banii cat si de „scopul ” lor final ,de constiinta si . . . destinatie !. Un real si intelept ajutor al celor loviti de soarta, obiditi si nrajutorati ,se recomanda a fi facut direct spre sursa ,eliminand „intermediarii” si slabiciunea lor de-a-si face si ei „parte” din suma !. La fel ,cu ajutorul intelepciunii ,se poate diferentia un cersetor amator de unul. . . „profesionist” !. Paradoxal, cei mai multi flamanzi ai Americii, orfani si vaduve, rabda in tacere , fara sa cerseasca !. Acestia din urma trebue cautati indelung si apoi hraniti !.

 5. Persoana umana mereu are nevoie „de inimă bună și imaginație”si mesajul Scripturii spre asa ceva ne indreapta ,dar prea putin este luat in considerare si efectul la multi dispare !Insa sa nu uitam ca in Luca capitolul 6 gasim scris;”45. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; caci din prisosul inimii vorbeste gura. ”
  Si Domnul Isus explica ceva prin cuvintele scrise in Matei cap25;
  ” „Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii. 35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit; 36. am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.” 37. Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete si Ti-am dat de ai baut? 38. Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat? 39. Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?” 40. Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.”
  41. Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! 42. Caci am fost flamand, si nu Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau;
  43. am fost strain, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati imbracat; am fost bolnav si in temnita, si n-ati venit pe la Mine.” 44. Atunci Ii vor raspunde si ei: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand, sau fiindu-Ti sete, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita, si nu Ti-am slujit?” 45. Si El, drept raspuns, le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati facut.”
  46. Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.”
  Deci daca mesajul este inteles ferice de noi daca stim sa-l si aplicam in viata!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s