FAMILIA – Între zâmbet și suspin

„Dacă nu este voie să râzi în ceruri, nu vreau să ajung acolo!”    Martin Luther

„Fericirea este să ai o familie mare, plină de dragoste, unită, în alt oraș din țară.”  George Burns

Una din primele cărți pe care le-am publicat a fost  „Între zâmbet și suspin”, o culegere de întâmplări, cugetări și vorbe de duh, menite să-i ajute pe vorbitorii publici. Am publicat în volumul acela o seria de ilustrații folosite de mine în predicile mele, precum și multe din întâmplările adevărate din viața mea de păstor. Cartea a avut un deosebit succes, reușind să producă zâmbete cititorilor ei, dar și suspine, ca să fie în acord cu titlul ei.

După publicarea cărții am fost mereu întrebat de un eventual volum al doilea al cărții. Ideea nu era rea, așa că am decis să lucrez la el. Între timp, inspirat de serialele unor publicații și filme de azi, am decis să public un serial de cărți cu acest titlu. Am ales ca pentru volumul de față să pun laolaltă mai multe întâmplări, povestiri, cugetări și vorbe de duh născute din viața de familie. Relațiile dintre soț și soție, cele dinte părinți și copii, bunici și nepoți, socri și gineri și nurori, sunt o sursă inepuizabilă de zâmbete și de suspine. Volumul de față poartă deci acest tilu: „Familia – între zâmbet și suspin”.

Mai mulți cititori ai primului volum mi-au spus ce bine le-a făcut citirea cărții mele, ea asigurând veselia familiei și culoare serilor de acasă. Zâmbetul este un medicament pentru sufletul obosit și plictisit. Nădăjduiesc ca ca si această carte să aducă buna dispoziție în casele cititorilor ei.

Știu bine că oamenii sunt de două categorii: oameni cu simțul umorului și victimele lor. Victimele de obcei suspină. Mă aștept ca unii dintre cititorii care cred doar în suspine să nu fi găsit suficiente în paginile acestei cărți. Unora veselia acestor pagini le va provoca din nou mai mute suspine decât au ei de obicei. Nu-i putem ajuta cu nimic decât sfătuindu-i să nu o citească.

Cartea aceasta apoi, conține mai multe greșeli pe care le-am inserat în mod intenționat, pentru aceia care caută greșeli în cărțile pe care le citesc. Aș vrea să se simtă și ei bine. Ar fi o adevărată nefericie pentru ei să nu găsească nici măcar una. Apoi, pentru cei care găsesc greșeli și nu le-au căutat inadins, trebuie să dăm vina pe computerele de azi care încep să aibă propriile lor idei. Ce să mai vorbim de editori și corectori… Că doar n-o să dăm vina pe autor? Nu este el vinovat destul că a scris cartea?

Cartea a apărut în editura Societății Penticostale de Misune Creștină din Oradea. Poate fi achiziționată în România de la editură: spmcroradea@yahoo.com

În Statele Unite și Canada va fi disponibilă după 22 mai, 2012 la: exodus-books.com

5 gânduri despre „FAMILIA – Între zâmbet și suspin

  1. Reblogged this on Germania Evanghelica and commented:
    Ma bucur sa anunt pe cei interesati ca fratele Petrica va sustine in perioada 18-20 iunie o Conferinta pentru familii la Centrul Crestin Life, Stuttgart. Cei interesati vor putea achizitiona acolo si cartea Familia-intre zambet si suspin.

  2. Paradox al „binecuvantarii” familiale occidentale :
    „Dragostea noastra familiala a ajuns ca volum si simtire ,”in sfrsit” la saturatie !.Am ajuns obezi de atata „dragoste” iar simturile noastre plafonate si intepenite sub barna de sus , au renuntat definitiv la elasticitate si vibrare. La urma urmei, la ce-ar mai folosi ??!! . Nu mai avem nevoie de nici un sfat ,de nici o carte,de nici un indemn ori calauzire ,de nici un fel de atribute ce ne vor stangeni si ingreuna „mobilitatea” noastra sociala .Sub greutatea acestei „uriase dragoste”, abea ne pastram balanta dar . . .pretindem verticalitate !.Pasim anevoios, legandu-ne vadit atat osanza trupeasca cat si cea sufleteasca .Cu pantecul plin de bunatati gurmande, noaptea dormim profund, fara visuri. Ziua, intre mese copioase traim in continuare „the american dream” ,in indestulare absoluta !.Suntem relaxati , comfortabili , inveliti in „totala pace si liniste” !.Am eliminat intimitatea in comunicare. Criza economica ne ocoleste mereu ,avem „di toati ” iar rugaciunile noastre de multumire au ajuns direct proportionale cu cele de cerere ,anulandu-se reciproc ! .Iar in public zmbim MANZESTE !.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s