„Pastore! Paște politicienii Mei!

O nouă săptămână. Iar pornește toboganul: luni, marți, miercuri… Iar trebuie să scriu ceva pe blogul acesta. Nu de alta dar trebuie să fiu disciplinat. Și consecvent. Despre ce să mai scriu?

La început m-am gândit la politică. Năstase a încercat să se sinucidă. Nu a reușit decât politic. Că nu mai văd cum va mai intra în arenă cu o gaură în gât. Bietul om! Ponta și Băsescu se bat. Cine o să câștige din harța asta? Că doar nu țara…

Mă gândeam apoi să scriu ceva despre Obama și homosexuali. De invitația lor la casa Albă nu prea se dau în vânt televiziunile.

Să scriu ceva despre Frăția Musulmană care are președenția la Cairo? De înarmarea nucleară a Iranului? De rezistența președintelui Siriei în fața unei revoluții populare (sau musulmane)?

M-a salvat din toată dilema aceasta Doctorul Ioan Ceuță. Articolul domniei sale: „Pastor pentru politicieni” pe care îl puteți citi și dumneavoastră aici, m-a pus pe gânduri. Chiar că are dreptate doctorul. Mor bieții politicieni nemântuiți, se împușcă și se sinucid politic, rătăcesc dezorientați de la un partid la altul, sunt înspăimântător de singuri și îi pasc „curse diabolice”. Ce sunt cursele diabolice? Să-l lăsăm pe pastorul doctor să explice el diagnosticul acesta. Cursele diabolice sunt: „Fie că este vorba de aventuri amoroase, fie de  mită sub forma de cadou sau  telefoane de influență, etc. Numai  Dumnezeu poate să îi ferească de  toate cursele întinse de DRACUL și echipa lui.”

Ce să mai spunem de „norul demonic care îi acopere iar ei lucrează sub presiune”? Cu adevărat au nevoie, bieții de ei, de un pastor, om sincer și care „să-i iubească necondiționat”. Că bine mai zicea fratele la punctul 4! Noi ar trebui „să petrecem timp cu ei, să aducem pace și liniște în sufletele lor.  Destul îi tulbură alții,  măcar noi să aducem înviorare spirituală.”

Așa este și m-am socotit că persoana cea mai potrivită să facă o astfel de slujbă patriotic-spirituală ar fi tocmai doctorul nostru. Aș avea și eu cam tot atâtea argumente prin care să dovedesc dincolo de orice umbră de îndoială că el e cel mai potrivit, câte are domnia sa că e nevoie de pastor la politicieni. Dar, pe scurt, doctorul Ceuță are experiență îndelungată în a petrece timp cu politicienii și să-i iubească necondițioant. Dacă omul a fost capabil de asemenea sentimente nobile cu politicienii regimului comunist, cum să nu fie el pregătit să-i iubească și pe ăștia de acum?

Un alt argument ar fi că domnia sa este deja în București. Până merg cei din provincie să aducă liniște și pace sufletele lor, se mai sinucid câțiva, mai demisionează unii sau se mai rătăcesc de la câte un partid la altul. Ce să mai spun de noi, cei din Diaspora?

Chestiunea este urgentă pentru că politicienii pot lua decizii prostești și pedeapsa lui Dumnezeu bate la ușă. Iată o explicație pe care ne-o dă doctorul Ceuță, lucrurilor petrecute cu Năstase:

„Un alt eveniment a fost atunci când în calitate de prim-ministru a dat Hotărâre de Guvern să închidă Institutul Biblic Român,fără să avem un raport negativ. Dar acolo a fost mâna lui TIPEI, care l-a trimis pe Pandrea și pe  Ianos din Ministerul Educației să facă aceste manevre. Acum Pandrea este în cimitir, Năstase a vrut să se sinucidă, cine știe ce gest va face și Tipei ?”

Mă gândesc la președintele Pavel Riviș Tipei. Ar trebui să-și caute și el de urgență un duhovnic.

De calificările de duhovnic al politicienilor români ale doctorului Ceuță nu ne mai îndoim. Sugestia mea este să înceapă cu domnul prim-ministru. Bietul om suferă imens din cauza unei acuzații de plagiat. Nu cred că-l poate mângâia mai deplin și mai profund nimeni. Îți trebuie experiență în domeniu ca să înțelegi suferințele ce decurg dintr-o astfel de stare de lucruri, ca apoi să aduci pace și liniște unui astfel de suflet tormentat.

Numai un suflet nobil și sensibil ca al doctorului nostru poate înțelege porunca Domnului care i-a spus probabil: Marinele! Mă iubești tu mai mult decât aceștia? Atunci paște… politicienii Mei!

15 gânduri despre „„Pastore! Paște politicienii Mei!

 1. Ioanid avea perfectă dreptate. Ați luat mănușa și adunați cenușa pe propria turtă.
  Nu disprețuiesc „opinia negativă”, deși aș numi-o mai degrabă contrară. Încerc să învăț din ea. Trebuie să recunoști, fratele meu (sfințească-te Domnul) că ai fost rău. Și nu e bine…

 2. Pastor Lascau,

  Calificarea mea de a face comentariu si nicidecum arbitraj, nu este
  datorita numelui meu. Ca vreti sa credeti sau nu, imi este nume real !

  Nu dau dovada de intelepciune daca as raspunde cu aceias moneda !

  Valorile si principiile trairii curate, nu pot fi schimbate
  sau alterate in functie de localitate, educatie si credit.

  Este de asteptat ca sa fie binevenita si opinia negativa, la fel ca si
  opinia pozitiva. Din toate putem sa invatam, a deveni mai buni .

  Ma rezum la versurile lui C. Ioanid:
  „…sa fi mut ca oaia’n strunga, cu rabdare indelunga,
  sa nu fugi dupa avere, dupa nume,
  sa-i iubesti pe cei ce-i gata de-ar putea sa te zugrume…
  cand sub soare are pret numai zambetul istet,
  numai vorba indrazneata,
  numai pasii rari si grei,
  numai mana cu manusa, care trage la cenusa
  de la toti pe turta ei…”
  iar eu zic fratele meu: sfinteasca-te Dumnezeu !

 3. Un subiect jos cu palaria!!!Politicienii si toti trebuie amintiti in rugaciuni pentru ca Domnul Isus sa ajunga la personalitatile lor dupa cum a ajuns si la personalitatea lui Zacheu,Corneliu …Pavel si multi altii.Apropiindu-se prea aproape in conectiile politice si faptele lor nu o sa ajunga un pastor sa-l indrepte ,ci ei sa-i instrimbe si probleme sa-i introduca pentru a putea influienta oile pentru un vot favorabil in campania electorala si prezenditiala.Politicianul in studiile profesionale este foarte bine calificat
  si la baza mai are si cate un doctorat .Daca este unul plagiat ,importanta pentru bietul crestin este mica fiinca tot nu prea intelege ce este plagiatul sau valoarea acelui doctorat pina nu intra in contact si in vizorul justitiei .Azi unii doresc sa imblinzeasca ursii ,uitind ca lupii dau tircoale la stina si ranesc oile .Crezind ca ursul este mai periculos si mai important ,dar sa nu uitam ce este scris in Scriptura;Faptele ap.cap.20;”28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. 29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;…”
  Cat de adevarat este acest mesaj si cata putere de implinire are azi dupa sute si sute de ani scris pe paginile SFINTELOR SCRIPTURI.Si este negat si pretentiile doresc sa acopere adevarul.
  Mesajul subiectului reda o parte ,(o frintura )din acest adevar si trist,dureros este ca putini inteleg .Chiar daca prin pretentii se expun personalitati cu doctorate evanghelice ,tot nu ajungem mai presus ca politicienii care din lasitate ajung de se si ranesc.Si nu este de mirare fiinca si Iuda dupa ce l-a vindut pe DOMNUL ISUS ,a facut la fel ,dar a reusit sa-si atinga telul.Nu a ratat ocazia.Faptul ca la unii politicieni a ajuns sa fie ratata este poate pentru ca nu a facut inca legamint si cu DOMNUL ISUS si mai are o sansa la viata.Dar ce ne facem cu cei care s-au infiltrat in Biserici cum scrie „Ollie”si prin comportarea fireasca destabilizeaza spiritualitatea si neprihanirea membrilor din Biserici?Aici ar trebui pastorii sa fie atenti si sa pastreze turma sfinta,nepatata (Ioan cap10 cu 1 la 18.)si sa poata fiecare sa o conduca spre Biserica Lui Hristos care este scrisa in ceruri;Evrei cap 12.
  Poate unii percep mesajul ,altii mai putin ,dar adevarul acesta este si trebuie sa intelegem sa nu ajungem sa incercam sa pastem politicienii in locul oilor ca Bisericile sa ajunga la aceasi stare ca cele descrise in cartea apocalipsei si mesajul ramine neschimbat de cand a ajuns sa fie scris si noi sa-l cunoastem daca dorim!Deci sa luam bine aminte mesajului;
  „”Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu: 15. „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot! 16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea. 17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. 19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! 20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. 21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.” 22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”

 4. Ei na, ai elucidat situatiunea si acuma nu mai e incordata ! ; mai mult , self-explanatory ,in admiratie reciproca, tu si Eugen cu coloapele’ n mana ! ” -eu cand intalnesc alti Romani ca mine in diaspora , jos palaria „. Iar insolatia, ignoranta si canicula produc miraje „ude” pe freeway-urile vietii ,go-go-manii si . . . .aberatii !.” Si Acel cineva este o persoana.Da nui nici roman nici American. E Persoana care am Puso la colt casai dam prioritate la politica bisericeasca.”

 5. P.s. Oare in ce familii au crescut copiii aceia care sunt asa de obraznici pe bloguri

 6. Atunci cind participam la o discutie ca si aceasta nu cred ca conteaza cite clase avem, este mult mai important daca avem sau nu cei sapte ani de acasa, pocainta vine mai tirziu. Parerile noastre sunt diferite pentruca venim din lumi diferite, cu experiente diferite dar este totusi important sa fim repectuosi mai ales ca unii din cei ce comenteaza aici pot fi copiii nostri

 7. Eugen,
  Ai citit articolul despre care am scris? Probabil că nu. Dacă l-ai fi citit, te-ai fi lămurit că n-am scris ceea ce am scris din „tupeul” care ar locui pe le la Phoenix. Ce câștig mârșav am dobândit din atitudinea pe care am luat-o? Cu ce mi-am mărit popularitatea și trufia? Cu comentarii ca ale tale? Cred că am câștigat ceva la umilință… dacă nu greșesc. Mă întreb totuși, de ce ascuns în spatele unui nume anonim, crezi că ai creditul necesar să fii arbitrul acestei dispute? Ce te califică? De ce îți ascunzi atunci calificările? Profiți de faptul că nu știm cine ești și de unde vii, ca să nu putem spune și noi ce fel de oameni sunt în localitatea aceea? Asta ca să „vorbim geografic” că în limba bunului simț se pare că nu se poate discuta pe coordonatele dumneatale.

 8. Ollie, palaria jos Tinere ! Felicitari !

  Nu te mira de pretentia pentru mama limbii romane,
  ca doar e mai important sa vorbesti/scrii corect in Limba Romana,
  decat adevarul mesajului tau…

  Pentru castig marsav, popularitate si trufie au ajuns pastorii sa se
  ciomageasca unii pe altii cu vorbe de „misto”, aroganta, tupeu,
  sfidare si impertinenta.
  Iar turma a ajuns sa fie arbitru la bataia cu „namol” la asa zis „pastori”.

  … si cand ne gandim ca porneste de la titlu, pastor vs doctor !

  Geografic vorbind, fiecare cu „populatia lui”…
  la Bucuresti ‘s ministrii, la Phoenix ‘s tupeistii !

  Mai are Domnul mila, inca !

 9. Sper ca cel Putin apreciezi efortu a unui ca mine care nu are nici o clasa primara…terminata in Romania. Gradinita am facuto la o scoala Germana in centru Transilvanie. Si deja au Trecut 20 ani decand am terminat facultatea in SUA. Eu cand intalnesc alti Romani ca mine in diaspora, jos palaria. Poate data viitoare voi raspunde in engleza. 🙂

 10. Ollie, bata-te cucu !. Am crezut ca numa’ io scriu romaneste cu picioarele !.Vezi sa nu ajungi pe „mainile”lu dom’ Cristea !. Cate clase primare ai ??!!. Invartim „analitic”religia , politica si bruma de informatie precum porcul dovleacul si survolam blogurile mereu impleticindu-ne in cercuri !.Iar prin ograda noastra mioritica, extinsa legal si ilegal pana la marginile Lumii ,din neatentie calacam si pe pe „dansu’ ” !. Apoi dupa alunecare si strivirea cojii,tine-te putoare !.Oare exista pe undeva firimituri din painea credintei noastre frante sub egoism, sa cada din cand in cand de pe masa celor instariti spiritual ,pentru noi „latratori la luna” ??!!. Oare acuma cu noua moda ,in semn de solidaritate pentru „cel nedreptatit”, tre’sa purtam fular in jurul gatului si in toiu’ verii??!!.Bine zice mos Ton Renegatu’: ” -usor cade omu’ in ritual !”. Un lucru stiu : – High IQ nu are nicio nationalitate !.
  Doamne ajuta !

 11. Adevaru trist este ca pastorii nu trebe sa mearga la Bucuresti sau Washington DC sa gasessca politiceni, au destui in biseicile care le pastoresc. Politica bisericeasca face pe multi tinier sa se sinucida spiritual, creaza tensiuni intre generatii si creaza programe „divine” pe cruise control.
  Vrem trezire spirituala dar nu ne dam seama ca pe un mort nu poti sal trezesti. Avem nevoie de inviere spirituala nu de trezire. Atita politica in Unele biserici ca avem nevoie acuta de cineva din afara cultului nostru, din afara traditilor noastre, din afara programelor noastre sa ne aduca inapoi la viata. Si Acel cineva este o persoana. Da nui nici roman nici American. E Persoana care am Puso la colt casai dam prioritate la politica bisericeasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s