Cine votează și cine numără?

Am aflat azi, luni 23 iulie, că vom avea o secție de votare și în Phoenix. Centrul Creștin Happy Valley va găzdui evenimentul așa cum a mai făcut-o și la alte alegeri. Nu știu dacă trebuie să mă bucur sau nu de această știre. Și să vă spun de ce.

În primul rând aflu că nici în România nu se știe care este numărul alegătorilor cu drept de vot. Lucrul este deosebit de important pentru că, potrivit legii, trebuie să se prezinte la urne 50% + 1 din alegătorii cu drept de vor pentru ca referendumul să vie validat. Cum se poate ști dacă acest procent este împlinit, dacă nu știm câți alegători sunt? Probabil vreun alt savant cu doctorat validat ca neplagiat de comisia de etică are noi descoperiri  în matematici și bieții de noi nu știm!

Apoi, ca ecuația să devină mai propice iuțelii de mână și nebăgării de seamă, am primit și noi, românii din străinătate, dreptul să spunem DA sau NU la acest referendum. Dacă numărul de români din țară cu drept de vot se mai poate afla, mă întreb de unde știe doctorul Ponta sau interimarul de la Cotroceni, câți din românii din afara țării au drept de vot? Nu cred că se știe nici măcar câți români sunt în afara țării, să nu mai vorbim câți din ei sunt cetățeni români și au actele în regulă pentru a fi votanți legali. Cum poate cineva socoti dacă jumătate din ei plus unu, au fost la vot?

Dacă puterea pucistă condusă de Ponta și Antonescu era ezitantă la început și tare zgârcită cu secțiile de votare din străinătate, peste câteva zile a devenit tare generoasă. Azi ne-au acordat o secție și orașului Phoenix, unde locuiesc aproximativ 30,000 de români. Aș fi tare curios să știu câți din ei sunt considerați de către USL alegători cu drept de vot legal? Scenariul care a produs această generozitate a neo-comunismului românesc vine din simpla aritmetică a convenabilului. Dacă vor avea nevoie de cifre mai convenabile la rezultatele finale în care se calculează procentul participării, atunci Diaspora românească le va oferi ocazia ideală a măsluirii. Vor reduce cifrele celor cu drept la vot până la nivelul cifrelor celor care au votat. Nu m-aș mira ca în toate țările Europei, în Australia, Canada și SUA să voteze „sută la sută din cei cu drept la vot”.

Indiferent cum vom vota duminică, numărul voturilor noastre va contribui la creșterea procentajului alegătorilor prezenți la urne, ridicând cifrele spre validarea acestei mizerii naționale – referendumul de demitere al președintelui ales de popor.

Pentru că știu sentimentele anti-comuniste ale românilor din diaspora, sfatul meu este să nu participe la acest proces de aruncare a României  în ghearele unui totalitarism de tip comunist.

Asta e părarea mea. Și am dreptul să mi-o spun!

14 gânduri despre „Cine votează și cine numără?

 1. Florine ,uite sefu’ are optimismul tau ,nici mort nu se da batut !. Poate va valideaza Marea Adunare Nationala !

 2. Toti am ajuns captivi ,intr-o groapa planetara a ratacirii liberale , departe de Cuvant !. Am fost ingramaditi fortat intr-o garnitura a confuziei ,si legati in lanturile prejudecatilor, lancezim captivi , prinzonieri ai propriei noastre incapatanari !. Votul nostru, indiferent in ce directie il orientam, are valoarea unui cocean de porumb de pe care boabele au fost culese ,luate si digerate inaintea noastra de altii mai abili .Nici in States nu stau lucrurile mai bine !. La urma urmei ,urmand calea predestinarii proletare, ingramaditi in vagoanele dezideratelor noastre utopice, am fost impinsi fortat intr-un triaj al falimentului ,pe o linie moarta, fara locomotiva . Stam pe rogojinile noastre spirituale , cu spatele la Crucea lui Hristos, cu gamela intinsa printre gratiile legii si cu ochi tulburi , cu brate uscate si istovite de truda ,cersim „prosperitatea” bucatii de malai mucegait. Ziditor , in dreapta mea, pe rogojina alaturata ,un om cu parul si barba alba, cu frunte inalta si fatza supta ,se roaga cu voce tare :
  ” -Tata , iarta-i , ca nu stiu ce fac !”. In noiembrie ,vom vota puhoi, in transa ,pe. . . acelasi presedinte ori pe altul si mai abil si serviabil intreselor celor coctati in Varful Piramidei Sociale !. Si. . . sa nu uitam sa ne rugam pentru Pacea Jerusalemului !

 3. …VEZI STENOGRAMELE LIBERALILOR…ABSOLUT TOTUL A FOST REGIZAT…PREGATIT DE…PUCISTI!!!

 4. Lucretia …Iar… „pucisti” …suna si urat si e ireal, plictisitor, stresant ….
  Ar fi minunat daca „ROMANII CU “COLOANA VERTEBRALA” inainte si dupa ce vor veni de la vot SE VOR RUGA CA DUMNEZEU CARE ESTE SUVERAN PESTE INTREG UNIVERSUL…SA HOTARASCA SOARTA ROMANIEI!”

 5. claudia avem rude de fapt ;la fiecare sfirsit de luna ma gindesc ca din munca mea ce sa trimit la rude e ceva normal pentru ca au nevoie , si ma-u informat ca duminca is fac parul isi pun cele mai bune haine si se duc sa puna stmpila pe fruntea lui basescu adica DA cit de mare problema ca fara sa exagerez foamea ura ii face pe oameni sa uite tot si ce voteaza si de ce voteaza sincer eu vreu sa cada basescu sa aveti satisfactia ca vati facuto cu mina voastra oricum haosul sa creat daca el ramane urlati din tot sufletul din cauza lui
  sincer eu il locul lui legal mas intoarece pentru ca nu o sa aduceti 9 milioane si dupa 1 week as dimisiona si o sa aveti raiul lui ponta ( pentru mine de aici comunismul daca vine in romania e perfect de 1000 de ori mnai bine pentru mine ) nu ne mai intrebati de ce vedem diferit este pentru c anu suntem egoisti si va iubim vrem sa vedem ca o sa va fie bine

 6. Numai dumneata ai voie să-ți exprimi păreile false în public? Uite că am și eu dreptul. Cine nu mi-l dă? Oameni ca dumneata? Partidul pe care-l aperi? Nu m-a plătit nimeni și nu mi-a reținut buletinul nimeni. Sunt împotriva celor care vor să te plătească pentru a-i susține și care îți vor lua buletinul dacă nu ești de acord cu ei. Sunt împotriva unui exclusivism care nu poate „coabita” cu alții când au păreri diferite ca el.

 7. Adevarul ii ca pentru mine totul se rezuma la matematica seaca! Sunt impinsi in fata trei oameni politici si nu imi place nici de unul in mod deosebit. Daca votez pentru demitere, raman cu doi: Ponta si Antonescu. Daca votez impotriva demiterii raman cu unul si scap de doi! Asa ca duminica ma bucur cu Domnul!

 8. Acu’ treizeci si cinci de ani „m-au ciuruit !, un fleac ! „. Cetatenia mi-au confiscat-o si legata-n lanturi de macara, au dus-o in Fort 13 Jilava. Iar Neadormita Secure si Capul Zambaretz al Viperei cu Corn, m-au inferat si ars cu fierul rosu ca pe vitele texane ,mi-au sters numele din cartea vietii lor ,m-au stigmatizat in „ireversibila” contumacie si in fatza unui pluton de executie mi-au citit sentinta , incadrandu-ma vanzator de tara ,tradator de neam, dusman al clasei muncitoare ,tradator al P.C.R. (unicul parinte !).Ponta si Crinuletz nu au invatat nimic de la Obama „al nostru”! . Ponta ,lingau de blide „unse cu capital ievanghelic „, a venit la Chicago pentru alte „plecaciuni „,urale si zambete dar „a uitat” sa treaca pe la mine , sa-mi faca o plecaciune japoneza ,sa-mi ceara scuze in numele unei NoiOrdiniCrestine , pentru anii grei de inchisoare !. Vor votul ???!. Caaanci(y) votul, iaca cotul ! .

 9. Locuiesc in Romania si NU vreau sa fac parte din tribunalul de judecata a „pucistilor” impotriva PRESEDINTELUI ALES DE POPOR!!! Noi romanii l-am ales pentru 5 ani,atit este mandatul presedintelui! Ca o adunatura de pucisti cu iz puternic comunism vor sa-l suspende…ROMANII CU „COLOANA VERTREBALA” SI CARE NU ACCEPTA „BLIDUL DE LINTE”…VOR STA ACASA…SI SE VOR RUGA CA DUMNEZEU CARE ESTE SUVERAN PESTE INTREG UNIVERSUL…SA HOTARASCA SOARTA ROMANIEI!!!! Toata stima si respectul pentru autorul acestui mesaj! Fiti binecuvintat!

 10. Sunt intrutotul de acord cu domnul Florin.Cred ca se vad deformat in diaspora realitatile din Romania.
  Cei plecati afara,in raiul capitalist,nu mai au rude ,copii ,parinti care sa/i informeze de ceea ce se intampla in Romania ?
  E necesara o schimbare in aceasta tara a nimanui.,credeti ca UE plange de dragul nostru sau de dragul altor interese.
  Oare cine era cel ce se plimba cu manutele in buzunere pe la spatele marilor sefi de guverne si de stat pe holurile CE fara ca cineva sa/l bage in seama si care azi se lauda cu marle prietenii pe care le/a strans in cei 8 ani de presedentie.Sa fim seriosi si sa ne gandim bine ce votam.

 11. Nu sunt in diaspora, am profunde sentimente anti-comuniste si voi spune DA la referendum. Acesta poate fi sfarsitul ultimului presedinte „comunist” si al arogantei intregului sau sistem.
  Nu va inteleg sentimentele de teama ca vom intra in totalitarism.
  Ma intriga expresia ” puterea pucista” … o folosesc anumite personaje si prin Romania si au repetat-o pana la saturatie.
  Va percep ca pe o persoana optimista si sper ca puteti vedea Romania supravietuind si dupa ce d-l Basescu va pleca pe vapor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s