Scrisoare lui Ioan Botezătorul

Dragă frate Ioane,

Vreau să vă asigur de toată dragostea și respectul meu. Ne zidim mult la predicile pe care le țineți și urmărim evoluția lucrării pe care o faceți. Cu adevărat Domnul își are mâna întinsă peste lucrare și tot mai multă lume este transformată de mesajele puternice și chemarea la pocăință pe care Duhul Sfânt le face prin dumneavoastră. Atât eu, soția mea, cât și toți copiii noștri am luat hotărâri de pocăință și sfințire după ce v-am ascultat predicile. Tot mai mulți din vecinii noștri vorbesc despre mesajul pe care-l aveți pentru națiunea noastră și doresc și ei să meargă să vă asculte.

Nu vrem să vă supărăm cu nimic, dar am discutat atât cu soția cât și cu alți frați cu care ne adunăm la rugăciune în fiecare săptămână, și aș vrea să-mi permiteți un sfat, care cred eu, va duce la un mai mare succes al lucrării pe care o faceți.

Noi credem că darul pe care-l aveți și misiunea pe care v-a încredințat-o Dumnezeu este aceea de a salva sufletele oamenilor, de aceea nu ar trebui să vă amestecați în politica murdară a acestei lumi. Când e vorba de politică, lumea se divizează în pro și contra unor oameni și idei. De ce să sufere Evanghelia pocăinței pe care predicați din pricina aceasta? Gândiți-vă la miile acelea de oameni care stau zile întregi în pustie, uneori nemîncați, ca să vă asculte mesajele.

Știm cu toții că Irod este un curvar, așa cum îl acuzați și dumneavoastră.  Dar este oare bine să i-o spuneți?  În primul rând el este un împărat și împărații sunt puși de Dumnezeu peste noi. De ce să nu-L lăsăm pe Dumnezeu să-l schimbe? Cred că noi credincioșii ar trebui să ne rugăm pentru el și familia lui.

În al doilea rând, știți bine că politicienii de azi sunt corupți, hoți, bețivi și curvari. Nu e Irod singurul curvar din țara asta. Apoi, nu trebuie să uitați că are puterea de partea lui. Vă poate aresta și poate să vă taie capul. Ce folos ar avea lucrarea lui Dumnezeu de această moarte prematură a dumneavoastră?

Luați exemplu de la preoții noștri și chiar unii din proroci au ales să spună și lucruri bune despre Irod. Este și el om și are și părți bune. De ce să alegem numai păcatul acesta mizerabil? Pentru că liderii noștri religioși știu să vorbească cu diplomație și respect, uite că sunt mereu invitați la ceremoniile de la curte, au fost ajutați de Irod să-și repare sinagogile, iar unii și-au promovat membri familiei în structurile politice de azi. La ce folosește asprimea condamnării la adresa lui? Nu ați fost invitat niciodată la palat. Nu credeți că ar trebui vestită Evanghelia și acolo?

Mi-am luat inima în dinți și cred că am fost călăuziți de Domnul să vă scriem aceste rânduri. Poate n-ar strica să nu mai predicați pentru o vreme și să nu mai publicați nimic pe media socială, până se uită tulburarea care s-a născut din atacul acesta direct la moralitatea împăratului. Poate că în acestă perioadă ar trebui să căutați mai mult fața Domnului și să vă liniștiți sufletul tulburat și el de luptele acestea.

V-am spus aceste lucruri pentru vă iubim și vă dorim binele, dumneavoastră și lucrării pe care o faceți. Domnul să vă lumineze!

Îmi cer iertare că nu mă semnez cu numele meu adevărat, pentru că azi nu se știe pe mâna cui cad scrisorile.

Îmi puteți scrie pe adresa:  iudiscariot666@yahoo.com

 

 

20 de gânduri despre „Scrisoare lui Ioan Botezătorul

 1. Draga Paul
  Si pe mine ma uimeste naivitatea cu care abordezi acest aspect al existentei noastre in lume . Multe din deciziile pe care le luam sau nu le putem lua au la baza motivatii politice. Urmariti binele cetati in care locuiti li se spune evreilor in exil. A urmari binele cetati inseamna a face tot ce este posibil ca lucrurile sa mearga bine . Credinciosul are obligatia morala de-a lua decizii corecte atat pentru el cat si pentru semeni lui . Fii convins ca in momentele in care luam o hotarare ne vedem de Biblie adica o avem ca si oglinda . Incercam a alege pe cei care se incadreaza cat mai mult in voia lui Dumnezeu. Dupa cum observi neimplicarea la vot a celor care gandesc a ajutat putin .

 2. Se pare ca metodele uzurpatorilor nu se schimba cu vremea. Tot la fel ni se spune si astazi. Nu este bine ca cei credinciosi sa se amestece in politica , ei sa-si vada de Biblie. Cu alte cuvinte sa-i lase sa conduca pe cei fara busola . Sunt uimit de incercarile unora chiar si aici pe acest blog.

 3. Ioan –dar nu Botezatorul– pentru ca nu a vrut sa linga blidele (nu sa lasat de credinta pent) a fost inchis la Alba Iulia -batut si schingiuit fara pic de mila apoi dupa 6 luni trimis acasa aproape mort– pe patul de suferinta avea vedenii – cimpuri verzi si cineva foarte inalt si stralucitor il chema la EL– Mama i-a facut scoverzi calde –trezindu-l, tata ia povestit vedenia ,dojenin-do -de ce mai trezit? cineva ma asteapta –nu a mai apucat sa guste din scoverzi – a plecat la cel stralucitor– Aveam 6 anisori atunci, cid aveam cel mai mult nevoie de Tata. Stie cineva cum e sa cresti fara parinte?? marginalizat , fara sprijin , fara orientare si certitudine pt. viitor?? Oare cite milioane de tragedii ca acestea sau intimplat in Romania comunista ??? – culmea unii mai vreau comunism azi–probabil le trebuesc o astfel de experienta ca sa invete ce e LIBERTATEA de gindire ,expresie si alegere fara ingradire– dar mai ales, respectul pentru creatia Lui Dumnezeu

 4. DOMNUL sa fie cu dvs frate !…… ” Vai de sarmana Romanie ,daca cade pe mana lor !. Dar stiu si cred cu fervoare ca Dumnezeu nu se lasa facut de rusine !”… Permite-ti-mi va rog sa fiu sceptic.DUMNEZEUL nostru nu se afla in business-ul acesta. Aceasta cloaca ,numita politica,care asa cum se stie,este cea mai mare destrabalata….Oricum,jocurile sant facute,gen.Wesley Klark si-a facut temele repede si bine. Militareste ! Traian Basescu este iesit din carti.Ordinul a venit pe filiera :Barak Husein O….John D. Podestape..la gen. Klark si dupa cum se vede a fost executat { ordinul },intocmai si la timp. Sunt trecut de 50 si stiu ce prapad si nenorocire este ciuma rosie.Dumneavoastra ati cunoscut toate aceste „binefaceri”ale socialismului stintifico-fantastic.Fiindca asta era,o fantasma ! Se pare ca acest Husein Barak si consilierii lui sint pregatiti intelectual dupa matrita Scolii de la Frankfurt,daca ma intelegeti ce vreau sa spun si vor sa ne trimita pr cap niste indivizi ce pot fii usor controlabili si santajabili.Nu va conta numele lor….Cam atat !!!!! DOMNUL ISUS sa ramana in continuare,lauda si bucuria noastra,indiferent de vremi.

 5. Domnul sa aiba mila si sa dea intelepciune alesilor LUI sa nu se inhame
  la carul rosu, care duce in prapastie;
  multumim celor care ne deschid ochii;
  Domnul prin fratii nostri ne invata,
  nu prin oamenii dracului.(mincinosii, hotii, uzurpatorii)

 6. Elisa, iti inteleg vibrarea sufleteasca cat si greutatile vietii prin care regimul comunist te-au trecut si ti-au pricinuit suferinta . Linsul blidelor era una din sansele de supravietuire, dar cu conditia si angajamentul semnat ca, de indata ce ti s-a permis sa intri in „sala cu vesela”a partidului si securitatii, trebuia sa musti in stanga si-n dreapta !. Si cei ce au dobandit atunci astfel de reflexe , uite ca o fac si azi involuntar, necontrolat si desconspirativ !.

 7. Draga Sandu ,nedumeririle.nesiguranta si lipsa convingerilor tale , te determina sa folosesti unitati analitice de masura mult prea saracacioase pentru un crestin umbrit de puterea Duhului Sfant .Aici este dificienta care nu te ajuta sa faci o cantarire justa si de atitudine , de elucidare a Adevarului . Satira lui Petrica este pe blogul lui si pica de minune in plasa acestor stuatiuni crestino -plitice romano-americane. Nu comfunda blogul cu amvonul. Doar barbatii destoinici sunt alesi pe linia intai ca sa lupte si sa apere Via lui Hristos pe toate fronturile unde ea este lovita si atacata in aceste zile de dezlantuire demonica a duhurilor intunericului .Liberalismul romanesc cat si cel american au aceeasi origine. Cu un om nehotarat ca dumneata eu nu as porni la drum nici macar la cules de ciuperci. Vei confunda pe cele otravite cu cele bune . La cea mai mica inourare vei pune fratietatea noastra in cantarul tau lipsit de convingeri mature si ma vei abandona.Esti cumva ales si in vre-un cmitet bisericesc? .Anyway ,stiu si am toata convingerea ca daca nu te pripesti si vei folosi indelunga rabdare analitica , odata cu trecerea timpului,te vor ajuta sa cantaresti just si intelept atitudinea fratilor tai . Mai bine tardiv decat niciodata !.Dumnezeu sa te alduiasca ,draga fratioare !

 8. NOC,
  ca unul care ai suferit din pricina Sarpelui Rosu,
  nu vei putea fi inteles, decit de cei care au suferit la fel.
  Am trait in aceeasi perioada, si daca nu am fost in suferinta extrema, am suferit de foame:
  in timpul Bacului i-au taiat mamei mele pensia, vaduva de razboi, am mincat in fiecare din cele 30 de zile de pregatire pt BAC piine cu verzaturi din gradina bunicii;
  numai ca erau cam toate verzi in luna iunie.
  Timp de 17 ani nu am primit suma de 400 lei, pe care am luat-o apoi in vara respectiva.
  Cine s-a bucurat de sase pensii de urmas?
  eu eram cea mai mica, restul iesisera deja din pensie;
  trei luni, atit mi-a fost toaaata pensia dupa tata, ca orfan de razboi;
  in loc de 17 ani.
  dar minciuna nu era asa manifesta.
  Nerusinarea nu era asa de mare.

  Dumnezeu ne-ar fi dat si optiuni daca ar fi vrut sa mergem la vot.
  Daca as vota cu astia ar fi ca si cind as vota in loc de Ceausecu cu Stalin.

 9. Miky Ancuta sincer iti spun ,inclusiv ceata a trecut de partea mea, ma invelit si ma ajutat sa ajung liber !. Crede-ma sunt obijnuit cu poveri si juguri faurite tocmai pentru cazna si umilinta,pentru uciderea spiritului si a credintei, pe care le-am dus ani in sir ,privind soarele printre gratii.Mai mult, la picoare si la maini am carat lanturi groase .Cunosc umilinta in cele mai mici detalii, insotita de lacrimi si gemete, insotita indisolubil de-o foame crunta ,dusa pana la apogeul distrofiei. De asemenea am cunoscut reala, adevarata ,monstruoasa si hidoasa fatza a comunismului, in ipostaze in care nu multora le-a fost dat sa le traiasca . Acum ca un dejavu ,vad limpede tarsenia si viclenia din culisele politice din Roamnia si inteleg convulsiile si spasmele Sarpelui Rosu ,acoperit cu solzii Securitatii,vad pe discipolii lui ,pe progeniturile acesatora ,ce fac acum eforturi uriase ,lipsite de scrupul, sa-si salveze capul de la zdrobire ,mai mult sa puna din nou mana pe putere, sa subjuge din nou intreaga natiune !.Vai de sarmana Romanie ,daca cade pe mana lor !. Dar stiu si cred cu fervoare ca Dumnezeu nu se lasa facut de rusine !

 10. Elisa ma simt nevoit sa reactionez si sa iau atitudine impotriva limbajului batjocoritor pe care il folosesti in comentariile tale. Iesi din ceata in care te aflii, renunta la cuvintele de batjocura si fa …”pasi spre lumina”. Valabil si pentru N.O.C.

 11. Sandu Roman ,in cazul meu si al postartii mele ce se refera direct la persoana premierului Ponta,fa efortul crestinesc necesar intelegerii si ingaduintei ! .Iar daca stapanesti mult mai abitir decat mine limba noastra mioritica, apeleaza te rog la indulgenta, compasiune ,rabdare si marinimie .Efortul tau va fi recompensat din abundenta de Cel ce este Dragoste ! .Presupunerea ta, intradevar coincide intentiilor mele lingvistice narative in grai romanesc. Daca nu am reusit ,te rog sa ma ierti .Sunt peste trei decenii si jumatate de la plecarea mea din tara.Si fara ironie ,esti cumva ruda cu fostul premier Roman ??!!. God bless you !.

 12. Frate Petrică,

  Nu reuşesc să înţeleg de ce cred unii creştini că noi nu avem voie să ne amestecăm în politică, şi chiar să folosim o anumită doză de ironie şi sarcasm, atâta timp cât implicarea noastră se menţine în limitele bunului simţ.

  Totuşi, eu personal, nu sunt convins că oamenii lui Dumnezeu de mare impact ar avea chemarea să facă băşcălie (bătaie de batjocură) pe seama liderilor naţiunilor în care trăim.

  Ioan Botezătorul a fost reprezentat de către unii prin imaginea falsă a unui personaj sălbatic gata să muşte pe cei din jur. El de fapt a afirmat foarte simplu şi apăsat: “Nu îţi este îngăduit…”, fără nici un fel de băşcălie sau batjocură.

  Jude 1:9 Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!” 10 Aceştia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc şi se pierd singuri în ceea ce ştiu din fire, ca dobitoacele fără minte.

  Postarea unor caricaturi sau imagini instigatoare ca cele din spatele linkurilor de mai jos sunt cu mult sub demnitatea unui adevărat om al Lui Dumnezeu.

  https://lascaupetru.wordpress.com/2012/06/30/vraciul-zambetul-de-sambata/

  https://lascaupetru.wordpress.com/2012/07/19/se-zgoneste-ca-obama-va-fi-suspendat/

  Domnul să vă călăuzească şi să vă dea clarviziune pentru a interpreta corect voia Sa!

  Sandu

 13. Pentru a vă asigura că mesajele dv. sunt înţelese de către cititori, ar trebui să încercaţi să le citiţi măcar o dată înainte de a le posta, sau şi mai bine, să solicitaţi pe altcineva să vi le traducă în limba română, presupunând că aceasta este limba în care aţi intenţionat să le scrieţi. 🙂

 14. n.o.c..te vad putin in ceata…nu-ti scriu prea mult…doar ca; nu tembata cu apa chioara ;…jugul de lemn va fi inlocuit cu unul de fier…mai greu si mai rezistent…”))”))

 15. Problema nu e Basescu Traian;
  si in USA exista mizerii de legi, facute impotriva lui Dumnezeu si vad ca nu se rascoala nimeni: daunazi s-au casatorit DOI BARBATI, un congresmen cu un altul.
  E oribil, si totusi…tara vad ca merge inainte..
  Inainte, UNDE?
  si la noi acum e un Basescu, dar el, este lasat de Dumnezeu, de ce?
  EL stie! fr Marius cruceru spune limpede ca e pedeapsa lui Dumnezeu pentru tara;
  Problema nu este Basescu, ci incalcarea legilor democratice.
  anarhia ne paste cu acesti doi clampanitoril
  dar nu numai acest lucru, ci faptul ca deja exista un precedent la incalcarea legilor Statului;
  despre acest lucru e vorba:
  avem nevoie de pastrarea unui echilibru.
  Am votat pt 5 ani, pe cine am avut;
  daca dupa trei ani suspendam un presedinte ca nu ne mai place, ca vrem NOI sa-i luam locul;
  mereu vom face la fel.
  Atunci ce incredere sa mai avem in acesti facatori de facaturi?
  Căcărău, Antonescu pe numele actual, e un neica nimeni, si va dispare;
  dar noi ce vom face in fata intregii Europe?
  vom ajunge intr-un impas economic .;
  faptul ca au refuzat camerele de luat vederi, face sa fie clar ce au de gind sa lucreze,
  din pricina asta staruie neincrederea si suntem indemnati sa nu votam, si e corect.
  oricum este prea multa ura.

  Pentru a mustra Domnul duhurile de ura si minciuna ma rog zilele astea.

 16. „Caci cine sapa groapa altuia . . . ” . Tatal Minciunii recruteaza zilnic discipoli in campul unei evanghelii false si speculative .Unul din ei indrazneste sa afirme sacrilegic ca el nu lupta impotriva carnii si sangelui ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanirtilor intunericului acestui viac , impotriva duhurilor rautatii. . . Oare cine l-a initiat pe si de pe „fagash crestin”, sa intinda mana si sa aspire spre punga doldora cu argintii „materialismului dialectic si istoric” de la Bruxelles ori Chicago .Si el si Cacarau cunosc atat Biblia cat si crapatul postament al teoriei satanice si marxiste „a micilor acumulari cantitative ,ce duc la uriase salturi calitative”.Minciuna contemporana si activa ce a subjugat ,exploatat, omoar si a omorat milioane de oameni. Acest ateu afirma clar ca a invatat sa se descurce pe „cont” propriu, (deci fara Dumnezeu!)si la fel vor face si copii lui ! http://blogponta.wordpress.com/2012/06/13/ctp-traian-basescu-nu-mai-reprezinta-aproape-pe-nimeni-in-tara-asta/

 17. O scrisoare care merita chiar recitita,si apoi analizata din cateva unchiuri de vedere:
  1.Misunea predicatorului – sa predice Adevarul chiar daca uneori doare,taie asa e Cuvintul Domnului = taietor.
  2.Predicatorul trebuie sa imparta drept Cuvantul Adevarului,fara sa caute la fata omului.
  3.Predicatorul are menirea sa descopere situatia dezastruoasa unde se ajunge daca se urmareste calea celor rai – si de ce nu raul trebuie scos afara (chiar daca is spune presedinte,cum ,scrie intr-un blog :sa votam pentru raul cel mic;O! nu votam pentru raul mare si mic :”AFARA CU EI”)
  4.Tristetea ,e ca unii predicatori,sunt compromisi si nu mai pot sa spuna adevarul . Cuvantul taie ca si o sabie cu doua taisuri,incepand din viata lui si a familiei lui .
  5.Predicatorul trebuie sa fie un glas in pustiul lumii in care traim,aratand urmarile dezastruoase a unor alegeri gresite,modul de iesire prin intoarcere la Cuvant si la o pocainta reala. Amintind Cuvantul Sfintelor Scripturi:dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata. (Ecl.11:9)
  Ioan Botezatorul nu avea treaba cu voturile,dar el avea treaba cu alegerile:”Nu mergeti dupa imparatul ca e un om rau. Merge-ti dupa Isus ca El ridica pacatul vostru.”

  Note:poti sa citesti mai multe despre:”Puterea Cuvantului”la :
  http://www.strainisicalatori.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s