Mai am un singur dor…

În 1987 un grup numit The Celestis Group of Melbourne, din Florida a abținut aprobarea guvernului federal pentru lansarea pe orbită a unui satelit special. Proiectul, finanțat din surse particulare, urma să lanseze pe orbită o capsulă metalică inox în care încăpeau 10.330 de capsule de titan de 5 centimetri lungime și în diametru de 2 centimetri.

Capsulele acestea de titatn urmau să conțină cenușa tratată chimic și comprimată a tot atâtea persoane decedate. În schimbul unei sume destul de substanțiale, rudele puteau lansa în spațiu rămășițele pământești ale celor dragi.

Satelitul aflat la peste 1,900 de mile altitudine, cu suprafața lui reflectorizantă, urma să fie vizibil de pe pământ timp de 63 de milioane de ani, până ce va cădea din nou pe pământ.

Cred că vă dați seama ce romantic sună un astfel de proiect. Seara, sub cerul înstelat, familia stă pe prispa casei și deodată tata spune: „Ia priviți copii! Acolo sus, steaua aceea care se mișcă spre apus este bunicul vostru…!” (sau mătușa Ileana, unchiul Florea, tanti Mița… etc). Grozav!

Se pare că din lipsă de clienți, satelitul n-a fost lansat încă. Ideea unui astfel de satelit vorbește clar de concepția omului de azi despre eternitate.

M-am gândit la moarte zilele acestea mai mult ca de obicei. În mod cert trebuie să-mi fac un testament. Nu prea am ce lăsa urmașilor ca avere. Am însă de lăsat o serie de instrucțiuni privind înmormântarea mea. Nu vreau să improvizeze atunci ceva de care să le fie rușine să se întâlnească cu mine. Mai ales să nu mă lansese pe orbită într-un satelit ca acesta.

2 gânduri despre „Mai am un singur dor…

  1. Da Petrica ca bie zici ,tre’ sa ne numaram bine zilele ! ; dupa multe opintiri cu desagii vieti-n spate ,am ajuns si-n varful dealului celor saizeci de ani !. Urmeaza acum inevitabila coborare in vale , iar nadragii devin mai grei ,atat sa-i urci la brau ,sa-i legi cu bracinariu ,cat si sa-i cobori la glezne ,cand te pui sa meditezi cu tamplele incordate si suflu oprit !.Sunt 3 (trei ) atribute si simptome deosebit de importante ce insotesc totdeauna batranetea si te anunta ca firisorul de nisip al clepsidrei tale este pe gatate :
    1. uitarea – incepi sa uiti de la mana pana la gura !
    2.si 3.. . . na ispita , . . . .ca le si uitai !.
    Uite aici un temerar muritior, ce vrea sa ne aduca la indemana nemurirea :
    http://www.coramdeo.ro/mirajul-nemuririi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s