6 gânduri despre „Ca să nu uităm!

 1. Mosul meu drag, citesc cu bucurie rindurile scrise cu un pic de jele .Cred ca , desi sunt „tinerel” simpt unele lucruri precum le spui.
  Mai in gluma, mai in serios, la un cerc de rugaciune, la partea de discutii libere, unde ma mai bag si eu, am avut indemnul sa rostesc niste cuvinte destul de grele. Am spus ca daca mergem tot asa cu credinta, adica ne stringem , ne rugam, ne minunam de maretia Domnului, dar apoi mergem la „facut bani” si nimic sau aproape nimic pentru Domnul, am spus ca singura noastra sansa este sa murim ca martiri, altfel este cam greu de gindit cam pe unde om ajunge.
  Da ce sa zic. Au fost frati care au sarit ca arsi ca nu este bine sa spun asa ceva. Si a luat-o cu jertfa si asa mai departe.
  Sigur ca am consideraatie deosebita pentru lucrarea Domnului Isus, dar totusi cred ca nu am spus ceva chiar rau de tot.Pentru ca eu inteleg din biblia mea ca pina la capat trebuia luptat pentru a avea parte deplina de jertfa.Grati-gratis, dar nu ca ceva de apucat, nu? Ma gindesc si acuma cind citesc cuvintul „misionar”, cuvint care pe mine ma cam pune un pic la meditatie, ma gindesc la cei 4 clujeni care doar ce ne-au demonstrat cu fapta ca Domnul mai are 7 mii in afara celor care maninca o piine buna din „manevrarea cuvintelor mestesugit spuse” si care chiar cred ca este indeajuns. Cred ca corigenta imbraca forme nebanuit de viclene pentru ca citind cartea IOV am aflat ca linga sau in fata TRONULUI mai ajunge si stapinul veacului acestuia si mai da si el cite ceva.
  Avem un frate in adunare, este de prin Muntii Apuseni dar mai aproape de jud Cluj. Cind poti vorbi la telefon cu el si il intrebi ce mai face, raspunde cu o vorba destul de greuta. Zice : da , mai muncesc ca sa fac un spurcat de dollar. Si sunt destul de putini care ii inteleg vorba, multi il critica pentru rostirea legata de bani. Fratele are tilc, e crescut la lompas si in adunare de micut.
  Apropo de presedinti.In afara de Ceausescu si Basescu chiar credeti ca acestia fac ce vor ei? (sigur, mai nou se adauga Rusia si China cu mari surprize)
  Am scris mult si cu bucurie.Ma rog Domnului si pentru Mosul meu drag ca bunul Dumnezeu sa-l binecuvinteze cu sanatate si bucurii sfinte.

 2. …totusi,acest „papa-lapte” a avut si ceva bun: in timpurile lui,sute de „ostateci” ai unui sistem
  totalitar-ateu,au fost eliberati,venind in tara unde(se zicea atunci) „curge lapte si miere”
  Vorbea doar de drepturile omului.In rest,poate nimic mai mult.

 3. . . . .si iaca ca se repeta !. Si cainele cat si deavolul ,daca vad si te simt ca n-ai credinta, n-ai toiag ,esti fricos si nehotarat , te vor ataca si musca fara mila ! . Un dejavu trait in California ,in tipurile presedintelui „papa-lapte” Carter. 1979 -cand intregul personal al Ambasadei Americane au ajuns ostateci in Iran iar prestigiul Americii terfelit si scuipat de pagani ! . A venit Reagan , un om hotarat ,cu zbiciul lui lung si nici nu a trebuit sa-i plesneasca ; inainte sa se aseze la biroul lui nou din oval office, ostatecii au fost eliberati !.
  Vai de tara si conducatorul care fac plecaciuni deavolului si din orbire, incapatanare si razvratire impotriva lui Dumnezeu, refuza sa se roage pentru pacea Jerusalimului !

 4. Mihail dragu mosului , am incaruntit sa vad o gramada de „crestini” corgrnti pe toamna !. Note tare mici atat la purtare cat si la restul epistolelor ; toata vara au stat intinsi la soare pe malul garlei ,fara sa bage la ghiozdan ,fara sa invete nimic si acum ,iute ,iute, plagiaza o predica ciordita de pe internet !. Apoi „transpusi ” si gesticuland cu vehementa ,”ne predica”agasant de abuziv, cu jugulara umflata , in varful mavonului ,despre dragostea si sacrificiul lui Isus si despre Unitate Crestina fondata pe dragoste pur frateasca !.Cata ipocrizie ,draga MIhail !. Daca tot as preda cu ochelarii in varful nasului si cu nuiaua lunga de dascal in mana, probabil doar la orele de seral a repetentilor din scolile de reabilitare si corectie, finantate de ORUC -Oficiul Roman al Unitatii Crestine !. Si sper ca si tu sti ca adevarata dragoste frateasca ,dezbracata de orice prefacatorie si invelita armonios in spirit misionar fara frontiere,are si pastreaza o latura de corectare antibiotica extrem de eficace ,foarte tepoasa si abraziva , numita post si rugaciune !. God bless you and yours !

 5. Mosule, te rog frumos cu multamire, inscriema si pe mine la clasa la care crezi ca mai vrei sa fi dascal.Cit despre invatatori m-am cam lamurit, sau poate am cerut prea mut. Dumnezeul pacii care intrece orice pricepera sa-ti inmulteasca harul si sa te poarte in carul LUI de biruinta.

 6. America: evrei, arabi , romani si multe ,multe alte nationalitati conocuitaore !.De ce ei sunt primii ,nu trebue sa v’o spuna mosu !.Ce v’oi spune acu’ este ceva de inima albastra , in dulce grai ardelenesc ! . Mortii cu mortii iar noi cei ramasi , tre ‘ sa ne dezmeticim : Hristos ne cere inima !. Neuronii nostrii sunt pacatosi si ispititi in permanenta de Cel Mai Mare Terorist !. Numai DRAGOSTEA reuseste sa acopere o sumedenie de pacate !.Cand inima vorbeste ,afurisenia cerebrala cat si filosofia indoielilor devin complect anihilate, dragii mosului !.. Iar imaginea Crucii din Golgota, mult mai mare si mai inalta decat cele doua turnuri „ale negotului international”,la vederea ei ,reuseste sa produca inima omului un mugure de Dragoste !.Suferinta din jurul unei inormantari este mult mai pretioasa decat o suta de nunti !.Iar dragostea ajunge pura doar filtrata prin suferinta si sacrificiu !. Nu poti iubi cu adevarat daca in viata nu ai ajuns sa impartasesti si sa cunosti suferinta !.Suferinta reuseste , suferinta poate sa slefuiasca la perfectie fatza oglinzii in care sa-ti privesti atat inima cat si ochii plangand. Lacrimi multe, multe si foarte fierbinti!.Un produs final al unei inimi pe care Mantuitorul o pretueste ca pe cea mai scumpa comoara .Si atunci vei constata ca esti un om de tip nou, nu visat de comunism ci de Cel ce a murit in locul tau din DRAGOSTE , sus pe CRUCE ! .Vei constata ca mintea ta a fost reinoita , ca nu-l urasti pe Lascau, Ton, Popovici, Niky Pop,Cruceru, Ionescu, Ardelean, Gog, Chis,Borcuta ,Faur, Cristea, Pope, Negrut, Basescu,Obama, Ponta, Crin si Pelin !.Toti suntem in drepturi egale la ghiseul Mantuirii, daca avem „remuneratia dragostei ” necesara pentru bilet!.Constati plin de stupoare ca nu mai poti sa urasti, iar deavolul este dezamagit ca esti un neputincios ,lipsit de „energia urii ” cu care l-ai slujit !.Constati ca poti sa-l iubesti pe cel ce te loveste, te scuipa, sa-i iubesti pe toti cei ce duc in inima lor a death wish for you !. Poti sa-i ierti si sa-i compatimesti pentru handicapul lor pricinuit de capcana in care i-a prins Stapanul acestei Lumi !.Si vrei cu toata inima ta sa-i ajuti , sa-i scoti din capacana , sa le spui ca-i iubesti si sa le arati Calea, Adevarul si Viata !.Iar inama ta este plina pana la revarsare de spiritul misionar, ce urca neobosit si plin de Dragoste cu crucea in spate , Dealul Calvarului ! .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s