Dintre sute de catarge…

Dintre sute de catarge

Până în anul 1876 foarte multe vase comerciale se scufundau în furtunile mărilor datorită faptului că erau încărcate peste capacitatea lor. Datorită eforturilor lui Samuel Plimsoll (1824-1898), Marea Britanie a legiferat în anul 1876 prin „The Merchant Shipping Act” greutatea maximă pe care puteau s-o transporte navele care ancorau în porturile engleze. Prin această lege, navele erau obligate să poarte un semn (care a fost numit semnul Plimsoll). Gradațiile acestui semn pe vasele comerciale și de pasageri, aflat aproape de linia de plutire, indica nivelul până la care se puteau încărca, fără ca să prezinte pericol pentru navigație. Legea aceasta a salvat de la naufragiu multe nave și mulți marinari. Plimsoll a fost considerat prietenul marinarilor.

Fiecare navă era diferită, dar calculele stabileau greutatea maxim admisă, astfel ca ea să nu se scufunde în timpul navigației, mai ales pe vreme de furtună. Potrivit acestei legislații și a modului de însemnare a navelor, ele nu puteau părăsi porturile engleze în cazul în care erau încărcate peste capacitatea admisă.

Citind despre această lege, mi-am dat seama că Dumnezeu a făcut la fel cu fiecare din noi. El cunoaște exact limita fiecăruia, poverile pe care putem să le purtăm, ispitele în care putem cădea. El are grijă, nu doar de dozajul lor sub limita de pericol, ci este gata să ne dea o mână de ajutor atunci când nu le mai putem duce poverile. Și-a pus semnul Său pe viețile noastre, însemnându-ne cu sângele de la Calvar, ca furtunile celui rău să nu ne mai scufunde niciodată.

3 gânduri despre „Dintre sute de catarge…

  1. Draga Petrica, oare nu noi suntem cei ce am iesit triumfatori si victoriosi din obezile si lanturile comunismului ??!!. Am suferit cazne ,umilinte, injosiri greu de redat in cuvinte. Imfometati ,sub lovituri necrutatoare de bici , am fost fortati sa tragem din rasputeri la galerele utopicei flotile ,umbrite de Secera si Ciocan .Am fost tarati zeci de ani in sclavia marxismului ,vanduti de Iuda neamului nostru , mult mai hapsan ,mai lipsit de constiinta,mai feroce si mai neinduplecat decat Iscarioteanul .Si nu s-a spanzurat ,ba dimpotriva ,a cerut plin de viclenie si nerusinare pasaport ,sa treaca si el Oceanul,ca sa-si continue faradelegea,sa ne urmareasca ,sa-i informeze,sa fie iscoada lor devotata , lingandu-le mana fara constiinta,fara scrupul. Dar glorie Celui Viu in Veci ,nu ne-au invins , nu ne-au omorat nici trupul nici spiritul ,dimpotriva ne-au consolidat credinta si ne-au determinat sa acumulam experienta si intelepciune !. In toate aceste teascuri ,examene si curse ale satanei ,la umbra Crucii Mantuitorului ,am plutit, am navigat ,AM INVINS !.Si sti de ce ?!. Ne-a pregatit si ne-a calit pentru aceste zile de teasc si noi incercari ce se dezlantuite acum aici impotriva credinciosilor ,de stapanul acestei lumi !.Avem datoria misionara si sfanta, sa ridicam cat mai sus stindardul Credintei in Isus Mantuitorul Omenirii si aici in Westul ajuns din nou Salbatic !, Sa-l marturisim cu voce trare pe Isus , sa-l facem cunoscut tutror acestor americani neincercati , lipsiti de experienta ,agnostici ,rataciti si confuzi ,sa nu se lase induplecati si convinsi , sa naufragieze si apoi sa moara in mocirla si nisipurile miscatoare ale comunismului si marxismului , din care noi am scapat atat de costisitor si de greu !

  2. De n-ar fi fost Domnul de partea noastra sa spuna Israel acum. Multumiri fie aduse Domnului care zilnic ne poarta poverile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s