Pe sârma dintre viață și moarte

pe sârma

Am urmărit cu sufletul la gură una dintre cele mai mari aventuri ale spiritului uman – traversarea pe sârmă de către Nic Wallenda a Marelui Canion. Nu știam nimic de Nic Wallenda, până l-am văzut în compania lui Joel Osteen, înainte de a pleca cu elicopterul spre punctul de plecare în cea mai periculoasă călătorie a vieții sale. Joel s-a rugat ca un penticostal… L-a încredințat în mâna Domnului pe temerarul acrobat, care se aventura fără niciun mijloc de siguranță peste abisul de 1500 de picioare (aproximativ 500 de metri).

La început am crezut că Joel era acolo din motive publicitare, dar mi-au fost suficiente primele minute din cumplita agonie a lui Nic, ca să-mi dau seama că aveam de-aface cu un creștin de mare excepție. Cele aproape 23 de minute petrecute pe cablul dintre cele doua maluri ale genunii, au fost tot atâtea minute de rugăciune. Nic știa că microfonul lui comunica prin intermediul canalului Discovery cu milioane de oameni care urmăreau aventura sa. Nu se rușina de Domnul și Mântuitorul lui, al cărui Nume l-a implorat și proslăvit de zeci și zeci de ori. Când vântul a devenit prea puternic pentru înaintarea sa, a apelat la Cel de care ascultă vântul. Când cablul a intrat în rezonanță cu ritmul pașilor săi, s-a oprit ca într-o îngenunchiere pe cablul acela cerând Domnului să oprească balansul periculos.

Am urmărit înlăcrimat de spaimă și de bucurie în același timp, această cutezanță fără precedent. Nu am mai văzut până acum puterea rugăciunii și a credinței unui om puse la proba veții și a morții. Știam că va ajunge cu bine. Nu se putea altfel. Un om care se roagă ca Nic nu poate fi decât biruitor în cele mai vitrege situații.

Acolo, între cer și pământ, la 500 de metri înălțime, pășind pe calea îngustă a unui cablu de oțel, ai nevoie de nervi de oțel, de răbdare de oțel, de credință de oțel. Mai importantă decât condiția fizică este condiția spirituală a unui astfel de om. Un astfel de lucru se poate face doar în Christos care te întărește.

Privindu-l pe Nic, un punct nesemnificativ în imesitatea spațiului, pășind grijuliu, pas cu pas pe acest cablu dintre viață și moarte, m-am văzut pe mine și pe toți cei de credința mea, cum înaintăm anevoie, riscant dar sigur, peste genunea iadului care ne desparte de cer. Călătoria este imposibilă fără Isus.

Ca să urmăriți clipul, faceți click AICI, sau pe fotografia de mai sus.

11 gânduri despre „Pe sârma dintre viață și moarte

 1. W.V. ,ca cercetător mai aprofundat,afirmă că, din spatele scenei ,creștinismul este împins pe un traseu și executa o agendă care servește : MEGATOTUL PT. UNITATE.In spatele scenei,s-ar afla iezuiți de toate culorile.

  Chiar de nu înțeleg prea bine engleza să știu exact ce spune(..și seminariile au fost realizate în anul 2012),se poate totuși observa cu ochiul liber (la știri etc.),NOUA DIRECȚIE pe care o ia creștinismul:

  1) Bis. neoprotestante cu tradiție se golesc și se închid

  2)Alt tip de megabiserici iau locul bisericilor tradiționale(acuzate de „legalism”).Asistăm la o nouă FORMĂ DE CREȘTINISM(care va fi adus sub ascultarea papei.Se vede deja cu ochiul liber).

  3)Alegerea ,în premieră,a unui papă iezuit care știe vorbi frumos ,cristic si carismatic(„darurile,carismele ne-au fost date pt. a trăi în UNITATE”)..și care vine din Argentina(țară care înregistrează o puternică explozie carismatică…)

  4)Frica de lumea islamică va împinge creștinismul să-și dea acceptul …pt. o Lume a Păcii și a Iubirii,având ca lider spiritual pe papă(în cele din urmă)

 2. Mai trebuie menționat faptul că,multe din bisericile și megamișcările contemporane sunt puse în mișcare pe drumul trasat de diverși lideri carismatici care afirmă că cei 7 munți ai umanității (sport,arte,știință etc.) trebuie cucerit de către creștini…astfel se extinde Impărăția zic ei.
  In cazul de față avem domeniul sportului…

 3. Fiecare cu darul lui. Cred că vă duceți la spitalele de urgență, la psihiatrie și la victimele tornadelor. De umblat pe sârmă nu cred că puteți umbla. Fiecare cu darul lui.

 4. Si nu era mai bine intr-un spital de Urgenta sau la o sectie de pshatrie?intr-un azil de batrini Sau linga victimile unei tornade?

 5. ” Batranete , haine grele !” , afirma cu un off profund ,regretatul si drept credinciosul meu tata socru ! .Oare de ce Ceausescu si Tito nu au intins si ei publicitar peste Dunare la Cazane , un astfel de cablu ??!!

 6. „.. înaintăm anevoie, riscant dar sigur, peste genunea iadului care ne desparte de cer. Călătoria este imposibilă fără Isus” Ce adevar maret …

 7. Ii laudabila cutetezanta si curajul lui,sipiritul si modul in care a acordat asta,dar cui foloseste acest Record?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s