Virușii Bisericii de azi (7)

Virusii

7. Biserica este o firmă și trebuie condusă ca o firmă!

Ca și ceilalți viruși și acesta conține o jumătate de adevăr. Avem nevoie de concepte financiare și manageriale sănătoase în bisericile de azi. Nu este corect să funcționăm în pierdere și să dăm faliment, dar în același timp, concepția că biserica este ca o companie și că trebuie condusă ca o companie de afaceri, de cele mai multe ori nu mai lasă loc pentru credință.

Când echipa pastorală prezintă o viziune pentru un nou program, sau o nouă construcție, demararea unui proiect misionar, ei prezintă o viziune pentru care, de cele mai multe opri nu există bani. Oamenii sunt provocați să acționeze prin credință. Oamenii vor dărui pentru o viziune.

Frumos spus… până ce un cap pătrat (sau mai multe), plin de raționamente și calcule, demonstrează că nu se poate: „Nu avem bani pentru astfel de proiecte!” De obicei este înarmat cu grafice și date concrete. „Donațiile de anul acesta au fost mai mici ca anul trecut!”

Calculele aceluiași cap pătrat demonstrează, la fiecare „adunare generală de dare de seamă”, că banii bisericii n-au fost cheltuiți judicios, că nu s-au făcut economii, și că „firma” nu aduce profit. „Câți bani se adună, tot atâția se cheltuiesc!”

Sunt convins că au auzit aceste lucruri de multe ori. Ce ne facem însă cu credința? Avraam, părintele tuturor credincioșilor, a pornit la drum fără să știe unde se duce. Se pare că Domnului îi face plăcere să ne vadă că pășim prin credința în El, aventurându-ne în slujirea Sa. Dacă nu poți îndura o astfel de viață, ar fi bine să nu te mai numești un ucenic al lui Isus. Ar fi bine să refuzi orice slujbă în Biserica Lui pentru că această Biserică și Domnul ei, merită ceva mult mai bun. Merită oameni care sunt în afacerea Lui și aceasta funcționează mai mult după legile credinței decât după cele ale aritmeticii.

Încheiem aici acest ciclu despre virușii bisericii. Cu siguranță că sunt mult mai mulți de șapte. Oricâți ar fi, e nevoie de un dezinfectant divin de mare putere care să trateze aceste erezii. Îl avem: Cuvântul lui Dumnezeu. Este singurul remediu sigur.

5 gânduri despre „Virușii Bisericii de azi (7)

 1. Da, mai nou multe Biserici au ajuns sa fie in puterea exzistentei prin puterea organizarii si conducerii;” CA O FIRMĂ!”
  Si putini inteleg acest lucru fiindca nici nu au facut parte din un comitet si nici nu cunosc „constitutia doctrinara ” pe care este organizat grupul,biserica ori congregatia din care face parte.Cu cat gruparea ,biserica,congregatia este mai mare ,cu atit departamentele sint mai multe si actioneaza la fel ca corporatiunile cu putere de globalizare ,iar programul se desfasoara intr-un mod foarte bine organizat si astfel rezultatele apar pe masura.Sa luam exemplul bisericilor „megachurch”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Megachurch
  Multi cred ca binecuvintarile vin in urma celor explicate de „gabi said: 5 iulie 2013 la 12:01 AM..”
  Si se uita mesajul din cartea apocalipsei cap.3;”..”Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu:
  15. „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
  16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
  17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.
  19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
  20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
  21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.”
  22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”
  Daca ar asculta unii Lideri (pastori,slujitori,diaconi…evanghelizatori” ce spune Duhul Domnului Isus si a Tatalui ceresc ,bisericile ar fi protejate si membrii nu ar ajunge la situatii de criza,probleme,inselaciuni si alte lucruri firesti si o organizare in felul corporatiunilor comerciale,sociale ,ori politice care toate le fac pentru un scop bine definit insa diferit de mediul spiritual.Mediul spiritual are un scop aparte si in structura teocratica condusa de puterea DUHULUI SFINT ,de fapt indreapta omenirea spre formarea „TEMPLULUI VIU AL LUI DUMNEZEU”
  „..16. Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?
  17. Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi.
  18. Nimeni sa nu se insele: daca cineva dintre voi se crede intelept in felul veacului acestuia, sa se faca nebun, ca sa ajunga intelept.
  19. Caci intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: „El prinde pe cei intelepti in viclenia lor.”
  20. Si iarasi: „Domnul cunoaste gandurile celor intelepti. Stie ca sunt desarte.”
  21. Nimeni sa nu se faleasca, dar, cu oameni, caci toate lucrurile sunt ale voastre:
  22. fie Pavel, fie Apolo, fie Chifa, fie lumea, fie viata, fie moartea, fie lucrurile de acum, fie cele viitoare; toate sunt ale voastre,
  23. si voi sunteti ai lui Hristos, iar Hristos este al lui Dumnezeu.”
  Deci?Cei ce gindesc prin puterea firii si sint intelepti „..in felul veacului acestuia:”ce trebuie sa inteleaga ?Si la ce trebuie sa ajunga?Intrebarile sint provocatoare si prea putin se doreste sa se primeasca un raspuns corect din multe motive !Totusi sa intelegem ce este scris ;”….10. Cine este credincios in cele mai mici lucruri este credincios si in cele mari; si cine este nedrept in cele mai mici lucruri este nedrept si in cele mari.
  11. Deci, daca n-ati fost credinciosi in bogatiile nedrepte, cine va va incredinta adevaratele bogatii?
  12. Si, daca n-ati fost credinciosi in lucrul altuia, cine va va da ce este al vostru?
  13. Nicio sluga nu poate sluji la doi stapani; caci sau va uri pe unul, si va iubi pe celalalt sau va tine numai la unul, si va nesocoti pe celalalt. Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.”
  14. Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau si ei toate lucrurile acestea si isi bateau joc de El.
  15. Isus le-a zis: „Voi cautati sa va aratati neprihaniti inaintea oamenilor, dar Dumnezeu va cunoaste inimile; pentru ca ce este inaltat intre oameni este o uraciune inaintea lui Dumnezeu.”(Luca cap.16)

 2. capete patrate.. da sa vezi cind vin capetele rotunde… cu „daca dai zeciuala Domnu/investoru i-ti va da inzeciuit pina la sfirsitul anului… sau i-ti vinde ulei sfintit de John Hagee din Israel, cu 5$ sticluta sau te pune sa ridici cecurile sus ca bishopul sa se roage ca domnul sa-ti de impatrit ..ca vezi doamne , aia este saminta credintei
  Unul de prin Texas (Robert Morris , penticostal de-a nostru) zicea ca daca Domnul nu iti da mai mult pina la sfirsitul anului , el, Robert Morris i-ti vada banii inapoi………

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s