Și acum… în confuzie! – Zâmbetul de sâmbătă

acum in confuzie

Un iubit frate de la țară obișnuia să-și încheie predicile cu fraza: „Și acum în confuzie!”

Desigur, voia să spună „în concluzie”, numai că… „gura păcătosului, adevăr grăiește”.
Diagrama de mai sus ne va ajuta să vedem cum se împart iubiții noștri ascultători, după ce basculăm peste ei predicile noastre. Și nu sunt numai ei de vină!

8 gânduri despre „Și acum… în confuzie! – Zâmbetul de sâmbătă

 1. mai sintem confuzi cind pastoru pune sa predice un confuz care nici el nu stie ce crede dar sa mai invete si pe alti si cei ramasi confuzi se intreaba cum de pastoru nu ia citit predica inainte sa fie sigur ca nu face pe nimeni confuz:)

 2. Cei care mă îngrijorează cel mai mult sunt “aceia care înţeleg predica”, şi care sunt transportaţi de bucurie, cu toate că nu a fost nimic de înţeles în ea. Şi asta n-ar fi aşa de grav, deoarece s-ar putea ca predica respectivă să conţină nişte taine ascunse pentru ceilalţi, numai că, dacă îi întrebi pe cei dintâi despre ce s-a predicat, nici ei nu pot să-şi amintească nimic, sau în cel mai fericit caz, născocesc propriile lor interpretări şi „confuzii”.

  Se turează predicatorul, se turează şi ei… (fabricanţii de har artificial).

 3. Să nu fim prea aspri cu predicatorii de la ţară, atâta timp cât încă există “celebrităţi”, care au predicat toată viaţa “în dreptul lor”.

  “Fraţilor, EU nu mă adresez numai vouă, ci vorbesc în primul rând în dreptul meu…”, se exprimă ei. Aşa că mesajele lor nu sunt niciodată valabile şi pentru ei, ci doar pentru cei care stau în faţa lor, şi celor care se întâmplă să se afle “în dreptul lor” atunci când predică ei, (probabil fraţii care cântă în cor sau în orchestră).

 4. Probabil ca mai era nevoie de un cerc mare care sa le cuprinda pe celelatea: „PREDICATORUL CARE CREDE CA STIE, DAR NU STIE, CREDE CA E ASCULTAT DAR NU E ASCULTAT, CREDE CACI NUMAI EL STIE SI CEILALTI NU STIU, s.a.m.d. Caci e foarte normal ce se intampla in diagram e produsul celui care incheie. El singur e in confuzie ,imaginati-va in ce confuzie si-a lasat ascultatori…
  E numai o parere….(mai trag si eu cu urechea si aud ce spun alti)

 5. Aici este miracolul varietăţilor!
  Am socotit câte grupuri s-ar putea forma (pe bază de aranjamente şi permutări) cu aceste 7 unităţi de sine stătătoare: 127. Asta înseamnă că este de lucrat mult până la confuzia totală. Cu şapte comunităţi regionale diferite se pot forma 127 feluri de comunităţi locale, dacă vor coopera deplin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s