De ce îl susțin de această dată pe Iohannis

Răscumpărarea memoriei

În general, clasa politică românească post decembristă m-a dezamăgit profund, fiind cu fiecare an tot mai străină de valorile pe care le consider esențiale în calitate de cetățean, de creștin, de om. Totuși, nepăsător nu sunt la ceea ce se întâmplă în sfera politicului. Am prins acest „microb” în studenție când ziarele cu pagini mari, de vreo jumătate de metru pătrat, se citeau de la prima pagină până la mica publicitate. De atunci tot caut să fiu la curent cu mersul politicii românești. Uneori mi-am exprimat opiniile mai direct, alteori am stat mai rezervat, cum a fost și anul acesta înaintea primului tur. Adesea mi-a fost foarte greu să mă poziționez când alegerea a fost mai degrabă dintre răul cel mare și cel mic.

Sunt câteva lucruri destul de serioase care m-au făcut să nu votez pentru Iohannis în turul I. Continui să cred că dreapta putea să vină cu…

Vezi articolul original 480 de cuvinte mai mult

4 gânduri despre „De ce îl susțin de această dată pe Iohannis

  1. Domnule Mihai. Prin naștere sunt cetățean român. Am păstrat cetățenia română și mă bucur de privilegiile ei și mă străduiesc să-mi împlinesc și obligațiile de român, ori de cîte ori țara mea de origine mi le cere. Am tot așa de mare legătură cu țara mea cum aveți și dumneavoastră care trăiți acolo. Poziția dvs. față de mine, un cetățeam român din diaspora, este exact aceeași cu a actualului guvern care ne-a suprimat dreptul de vot, care ne-a umilit în fața întregii lumi. Cozile uriașe ale celor din orașele Europei, ale celor ca mine, au zugrăvit hidoșenia unui regim politic anacronic.
    Dreptul meu de vot și de cetățean decurge natural din libertatea cuvântului și a ideilor. Este oare atât de greu de acceptat ca și alții să aibă opinii?
    Poate că este la fel de greu pentru dvs. să înțelegeți că există oameni cărora le pasă dacă neamul lor o duce bine sau rău. Milioanele de români ca mine nu putem mânca fericiți din prosperitatea la cere vă referiți știindu-ne părinții, frații și rudele suferind sub regimuri politice ostile lor. De aici, din afara problemei românești, avem posibilitatea s-o vedem mai clar. Poate de aceea am devenit cel mai mare investitor străin în țara din care venim. Da, noi cei care trăim ”aiurea în altă țări unde o ducem bine”.

  2. De ce tu, care nu ai nici o legatura cu tara asta, nu stii nici nevoile nci dorintele si te bucuri de binefacerile Americii de zeci de ani vrei sa influentezi alegerea presedintelui.Tu nu ai acest drept.Acest drept il au cei care traiesc aici nu aiurea in alte tari unde e mai bine.Ce-ti pasa tie daca e unul sau altul,tu la fel mananci,la fel bei si te bucuri de prosperitatea americana

  3. MULTUMESC DOMNULUI DUMNRZEU  ,ca ti-ai facut timp sa dechizi mintile celor care numai s-au scaldat  in bisericile neo protestante [ nu numai  penticostalii au oi negre sunt in toate turmele ]  cei alesi sunt in lumina permanent stiu din ce parte vantul intotdeauna.DOMNUL DUMNEZEU SA TE BIECUVITEZE DEPLIN SA FIIO LUMINA ORIUNDE TE-AI AFLA ,Fam FRANK.

  4. Sunt cu totul deacord inceaca sa deschizi mintile celor care s au scaldat numai cei cu Duhul Lui Dumnezeu nu au nevoie ei sunt in lumina permant multumesc ca cineva se ocupa si de acest lucru.Domnul Dumnezeu ssa te Binecuvinteze Deplin sa poti raspadi lumina oriunde te gasesti. Fam.Fank.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s