Sugestii la început de an

Sugestii

Am primit azi dimineață aceste rânduri de la prietenul meu, pastorul Doru Cîrdei, de la Biserica Filadelfia din Chișinău. Mă gândesc că ele ar prinde bine tuturor cititorilor blogului meu, acum la început de an.

Stimați COLEGI,

Pace și bucurie de la Domnul nostru cel minunat! Inițial am scris rândurile de mai jos pentru oamenii deosebiți din Echipa Pastorală a Bisericii Filadlefia. Mă gândesc că și voi sunteți colegii mei…

Noul an poate fi productiv dacă în mod intenționat urmărim schimbările prioritare. Reușita liderilor este o sursă de inspirație pentru întreaga biserică, deoarece ceea ce facem are mai mare impact decât ceea ce spunem. Sugerez următoarele obiective pentru acest an:

1. Îngrijește-ți sănătatea. Mănâncă și bea sănătos. Fă mișcare fizică cel puțin 30 minute, zilnic. Redu-ți greutatea corporală. Odihnește-te (între orele 22:00-05:00). Condiția fizică înbunătățește starea psihică. Productivitatea ta este determinată de sănătatea ta.

2. Dezvoltă-ți competența financiară. Una dintre calitățile unui lider biblic este cea de a fi un bun administrator acasă. Nu trebuie să fii lacom de avere. Însă, trebuie să-ți perfecționezi capacitățile de a scăpa de datorii, de a-ți planifica cheltuielile, de a face economii, precum și de a practica generozitatea. Competența ta financiară privată te califică pentru administrarea resurselor bisericii.

3. Conectează-te cu noi persoane. Prea mulți lideri creștini cred că rolul lor este de a conduce doar pe cei credincioși. Fă totul pentru a cunoaște oameni noi. Investește în relații noi. Stabilește contacte strategice și vei câștiga pentru Cristos suflete noi.

4. Mărește-ți numărul cărților de citit. Desigur Biblia este prioritară. Citește cărți recomandate de oameni de referință. Citește articole de specialitate. Citește biografii și comentarii. Citește… Ține minte: oamenii cititori, sunt conducători!

5. Prelungește-ți timpul de calitate alocat familiei. Planifică-ți întâlniri, călătorii, recreații, vacanțe împreună cu cei dragi. Să nu crezi că poți avea succes mai mare în conducerea bisericii, decât în conducerea familiei.

6. Intensifică-ți prezența online. O mare parte din oamenii din biserică utilizează rețelele de socializare. Fii între oameni în spațiul virtual. Află frământările lor. Oferă-le informații benefice. Influențează-i! Nu-ți permite să subestimezi forța mediului online.

7. Concentrează-ți atenția la Isus. Imită-i dedicarea. Simplitatea. Pragmatismul. Fii actual ca El. Curajos. Milos. Contagios. Învingător. Fă ceea ce faci „în stil Isus”!

Imaginează-ți cum ar putea deveni anul acesta viața ta, familia ta, cariera ta și desigur, Biserica pe care o conduci. Doamne ajută! „Îi mulțumim însă lui Dumnezeu, care ne conduce întotdeauna la biruință, în Cristos, și răspândește prin noi în orice loc mireasma cunoașterii Lui.” (2 Corinteni 2:14 NTR)

În serviciul Regelui Suprem, DORU CÎRDEI, pastor coordonator

 

5 gânduri despre „Sugestii la început de an

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s