Scrisoare copiilor de la oraș

Am cunoscut și eu tot ceea ce aţi cunoscut şi voi, în plus, am umblat desculţ imediat ce soarele se cocea de primăvară și până se ofilea de toamnă târzie.

Am păscut bivolii şi le-am îmbrăţişat în fiecare seară şi dimineaţă grumazul puternic şi noroios, pentru a le pune sau dezlega lanţul robiei.

Am făcut tot ceea ce și voi aţi făcut. Poate, în plus, am adormit pe câmp şi m-am trezit explorat de furnici curioase. Am venit seara spre casă ostenit, legănat pe fânul căruţei mânate de tata, cu gândul hoinărind pe poteci stelare.

Am colindat singur pădurea însemnându-mi numele în coaja copacilor și am băut din apa fântânilor, plătindu-le răcoarea cu truda şi îngenunchierea în faţa oglinzilor lor albastre.

Am văzut tot ceea ce și voi aţi văzut. Poate, în plus, am văzut cum cade grâul resemnat în aura dăruirii de sine sub coasa bunicului.

Am văzut mieii venind pe lume behăind de bucurie.

Am văzut rândunelele venind la acelaşi cuib sub streaşină casei părinteşti.

Am simţit tot ceea ce aţi simţit şi voi. Poate, în plus, am simţit durerea căderii frunzelor prea pline de aurul toamnei.

Am simţit bucuria merelor date în pârg, bucuria de-a duce cânepa la topit şi fericirea primului ghiocel înflorit.

Am cunoscut jalea lăsată de plecarea bunicii sub cireşii de pe deal.

Nu ştiu dacă aceste lucruri cunoscute, făcute, văzute sau simţite în plus ne deosebesc pe unii de alţii, uneori până la contrarii; sau acele lucruri, pe care încă nu le-am cunoscut, nu le-am văzut și nu le-am simţit, dar în care nădăjduim și credem ne fac unicate ale universului.

Din cartea „Pași spre lumină”

Pași spre lumină

Un volum de eseuri și proză. În costul cărții este inclusă și poșta în USA. Cartea poate fi găsită în format Kindle pe Amazon.

$12.00