Unde este James Bond?

Altă dată abia puteam trece strada, așa mare circulație era la ora 6 dimineața. Azi, cred că am văzut de toate vreo cinci mașini în ora plimbărilor de dimineață. Pustiu și gol. Am întâlnit, însă, mult mai mulți în lupta cu kilogramele dobândite în izolare. Ne ocolim, respectând distanțarea socială și ne salutăm, lucru ciudat. Înainte de pandemie, treceam pe lângă elevii mai harnici care plecau pe jos la liceul din vecinătate, ca pe lângă pomii înșirați militărește dealungul străzii. Azi, parcă pandemia ne-a deschis ochii să ne vedem unii pe alții. Și să ne și salutăm.

Nu știu de ce, dar m-am gândit dimineața asta la filmele cu James Bond. Parcă în cele mai multe era un putred de bogat care voia să distrugă lumea asta, ba cu bombe atomice, ba cu viruși, ba provocând catastrofe la nivel planetar. Probabil că atunci când urci piscurile miliardelor, de la o anumită altitudine, se petrece ceva la ultimul etaj, se modifică ireversibil structuri de gândire, dobândești o altă atitudine. De acolo, de sus, vezi lumea dintr-o altă perspectivă, sau te vezi pe tine deasupra ei, că dobândești un fel de complex mesianic, care te îndeamnă la acțiuni globale. Poate că aerul rarefiat al acestor piscuri i-a transformat pe mulți putrezi de bogați în psihopați cu idei globaliste. Din Everestul lor financiar de unde ne privesc, noi, furnicile acelea mărunte de la picioarele muntelui, nu merităm să trăim. Sunt gata să ne zdrobească printr-o explozie nucleară, printr-un virus sau un vaccin. Oricum, din punctul lor de vedere, lumea de acum nu este bine creată. Mentorul lor contestă dintotdeauna actual creației divine. Ea trebuie distrusă mai întâi ca să poată avea loc o nouă creație. La început au vrut doar un om nou, și pentru că nu l-au putut crea, sunt gata să distrugă o întreagă umanitate. Noua lume se va numi „societatea deschisă”, sau „noua ordine mondială”, oricum, o nouă lume creată după chipul și asemănarea miliardarilor.

Tema recurentă a seriei de filme cu faimosul agent britanic s-a inspirat probabil din vechea ofertă luciferică. Din vârful muntelui de unde se văd toate împărățiile pământului, Satan e gata să le ofere în schimbul închinării înaintea lui. Dacă Cristos n-a acceptat acest troc, miliardarii pământului n-au rezistat ispitei. Au dobândit astfel, nu doar imaginația că sunt stăpânii lumii, dar au devenit precursorii, înainte mergătorii celui căruia i-au dăruit închinarea, un fel de profeți moderni care pregătesc calea anticristului.

Ar fi foarte multe de spus aici, despre această vocație mesianică pe care au dobândit-o marii magnați ai lumii, de la Soros la Bill Gates. Vor să salveze lumea distrugând-o, reducând populația globului, distrugând națiunile, moralitatea și închinarea înaintea Dumnezeului adevărat. Scenariul vechilor filme se desfășoară acum sub ochii noștri pe scena lumii întregi. Malefici și sarcastici au mai multă tandrețe pentru pisica din brațe decât pentru milioanele de copii care mor de foame, sau milioanele de oameni infectați de virușii lor. Pentru noi toți pregătesc „vaccinul salvator”, probabil însoțit de microcipul prin care ne vor ține evidențele și prin care ne vor controla viața sau moartea.

Mă tot gândeesc, unde este acum, în scenariul de față, James Bond, eroul care salvează lumea? Din celula izolării sociale, din casa mea devenită închisoare irodiană, întreb și eu din singurătate și disperare: Domnilor Donald și Boris, sunteți James Bond, sau să așteptăm pe alții?