Recruţi nedumeriţi

După ce Domnul a rostit pilda samariteanului milostiv, a întrebat: „Care din aceşti trei (preotul, levitul, samariteanul) ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?” Învăţătorul legii, căruia i se adresa Domnul, a răspuns corect: „Cel ce şi-a făcut milă cu el” (Luca 10:25-37). A urmat apoi porunca despre care ne place să spunem că o împlinim cu toţii cei care ne numim creştini: „Du-te şi fă şi tu la fel!” Şi facem. Facem mai mult sau mai puţin. Ne pasă de cel suferind, de cel lipsit, singur, marginalizat, închis sau abandonat de societate. Am înţeles adevărul acesta fundamental că nu putem sta nepăsători la suferinţele lumii din jurul nostru. Vei găsi pretutindeni creştini împlicaţi în facerea binelui. Şi e bine aşa. E normal. Dar nu despre aceasta aş vrea să atrag atenţia aici.

Ce ne facem dacă pe drumul care coboară de la Ierusalim la Ierihon, se petrec mereu jafuri şi bătăi în fiecare noapte? Evident că e nevoie de mai mulţi samariteni miloşi. Probabil că unii cu iniţiativă şi bani vor construi spitale pentru victime. Vor fi angajaţi doctori, şi consilieri spirituali pentru victimele drumului spre Ierihon. Alţii vor lua iniţiativa şi vor ajuta familiile celor jefuiţi. Se vor face strângeri de fonduri, campanii de colectare de bani şi bunuri pentru ai ajuta pe cei suferinzi. Unii creştini mai curajoşi vor bate la uşile politicienilor şi vor milita ca drumul să fie mai bine iluminat noaptea. Se vor cere patrule mai dese ale poliţiei. Alţii vor candida cu platforme politice bine conturale pentru eradicarea criminalităţii din zonă. Alţii vor cere legi mai aspre pentru elementele criminale. Se vor declaşa campanii publicitarea de avertizare a celor nevoiţi să circule noaptea pe aceste drumuri. Se vor tipări broşuri de supravieţuirie în caz de atac, sau de acordare de prim ajutor. Magazinele de specialitate vor vinde chituri sanitare cu undelemn şi vin. Curând această crimă repetată va da naştere unor organizaţii non-profit care vor avea ca scop ajutorarea victimelor. Treptat activismul acesta va duce la schimbarea sistemului existent. Dar… nici acesta nu este necazul meu.

Dietrich Bonhoeffer a folosit o ilustraţie grăitoare. Un nebun, la volanul unei maşini, conducea atât de periculos şi agresiv, că presăra traseele curselor sale automobilistice cu victime. Zeci de pietoni zăceau loviţi de plăcerea sadică a şoferului nebun. Îşi alegea aglomerările umane pentru a trece peste bieţii oameni cu bolidul de oţel, în hohote de râs nebun. Nu este suficient să te oferi să ai grijă de victime, spunea Bonhoeffer. Cineva trebuie să oprească nebunul. Filozofia aceasta l-a condus pe curajosul pastor german să comploteze pentru asasinarea lui Hitler. Nebunul trebuia oprit ca să nu facă mai multe victime. Aşa cum ştim, complotul n-a reuşit şi pastorul a fost trimis într-un lagăr de concentrare, unde a murit ca martir. Unii se întreabă şi azi dacă este sau nu martir.

Unde vreau să ajung? Am să vă spun imediat. La noi. La creştinii de azi. Vorbim de chemarea Domnului în lucrare. Înţelegem foarte uşor să-l ajutăm pe cel căzut între tâlhari. Când este vorba de iluminat drumul, de schimbarea legilor, de patrularea poliţiei, sau chiar de stoparea bandiţilor criminali, avem deja o altă problemă. O etichetăm ca „politică” sau „evanghelie socială”. Unele voci sună tare: „Noi nu schimbăm lumea prin politică”. Complot pentru schimbarea unui sistem? Asasinarea lui Hitler? Prea do tot! Nu-i aşa?
Tony Campolo povesteşte că la convertirea sa, şi-a imaginat procesul ca o recrutare în armată. Era un nou recrut. A primit uniforma şi documentele apartenenţei sale în armata Domnului. Aştepta ordine de luptă. Necazul era că sergentul l-a informat că slujba lui va fi să devină la rândul lui un sergent responsabil cu recrutările. Deodată, omul a devenit confuz. Ce armată era aceea care recruta recruţi, ca să facă din ei sergenţi care recrutează recruţi, ca recurţii să recruteze recruţi… Cine se duce la război? Mai există război? Sau numai parăzi miltare? Numai uniforme şi grade? Instructaj pentru recrutarea altora care să fie instruiţi cum să recuteze, oameni care vor recruta pe alţii… Şi roata se învârte. Halucinant.

În lume şofează un nebun. E nebun rău. Îl cheamă Diavolul. Victimele lui sunt la orice pas. Pătimaşi ai alcoolului, drogurilor, sexului, puterii, faimei, popularităţii… Oameni uitaţi de alţii, neglijaţi, marginalizaţi, abuzaţi, exploataţi, folosiţi. Oameni prizonieri ai urii, fricii, minciunii, sistemelor politice totalitare, dogmelor, religiilor false, vrăjitoriei, demonismului. Listele sunt inepuizabile. În faţa acestei nevoi uriaşe ne mobilizăm toate forţele şi resursele noastre de samariteni milostivi. Şi bine facem. Aşa trebuie. Dar, de ce suntem supăraţi pe cei care se duc să-l stopeze pe nebun? De ce spunem că sunt nebuni, eretici, exaltaţi, fanatici? Epitetele sunt multiple. Ofensele tot la fel de multe.

Am ajuns oare un creştinism care nu mai crede că nebunul dezlănţuit împotriva rasei umane există? Am ajuns să credem că este inutil să luptăm împotriva lui? De unde am dezvoltat o teologie doar a îngrijirii de victimele lui? De ce-l lăsăm să calce în libertate milioane de oameni fără să intervenim? Posesiunile demonice le-am transferat doctorilor şi psihiatrilor. Am găsit denumiri ştiinţifice pentru „bolile” acestea şi am scos exorcismul din practica bisericilor noastre. El aparţine acum Evului mediu şi unor charismatici de la limita periferică a exaltărilor spirituale contemporane. Sau practica aberantă a vreunui călugăr catolic demodat şi uitat de lume.

Ne purtăm ca şi cum diavolul nu există, şi în loc să ne spirjinim eroii care îndrăznesc să oprească bolidul nebun, luptăm împotriva lor. Ar trebui să ne revizuim bine atitudinea, noi cei care luptăm doar cu consecinţele activităţilor demonice. Fraţii noştri străjeri care se duc la luptă cu Satan, nu sunt duşmanii noştri. Sunt eroii noştri. Trebuie să-i sprijinim, nu să-i discredităm public. Nu să le asasinăm caracterele ci să ne rugăm pentru ei. Oamenii aceştia şi-au luat lupta în serios şi au trecut de la recrutare la misiuni de luptă. Lupta noastră nu este „împotriva cărnii şi sângelui (fraţilor noştri), ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12). Acţiunile şi atitudinile noastre vorbesc de împărăţia pe care o apărăm, până la urmă. Agenda cui o împlinim? În faţa acestei realităţi mă simt ca un recrut nedumerit şi confuz.

Oamenii care se poartă ca şi cum diavolul nu există, vor sfârşi să se poarte ca şi cum Dumnezeu nu există.

40 de gânduri despre „Recruţi nedumeriţi

 1. Am încercat recent să contactez Străjerii prin interfaţa din pagina lor de internet.

  Înţeleg că şi Străjerii au orele lor de somn. Totuşi, dacă s-au dus la culcare, trebuia să lase cel puţin un planton de serviciu … 🙂

  Sorry, I wasn’t able to establish an SMTP connection. (#4.4.1)
  I’m not going to try again; this message has been in the queue too long.

  – Below this line is a copy of the message.

  Return-Path:
  Received: (qmail 15610 invoked by uid 48); 12 Jan 2011 01:32:18 +0100
  To: ligy_johanna@yahoo.com
  Subject: Disocierea (delimitarea) de Mishcarea_”Chris”-tianã 😦
  Date: Tue, 11 Jan 2011 19:32:18 -0500
  From: Sandu Roman
  Message-ID:

 2. Cred că există aici o problemă de definire a termenilor. Să dau un exemplu. Am fost la întruniri ale lui Benny Hinn, am promovat una din cărţile lui. După ce am studiat mai profund teologia lui n-am mai citit cărţile lui şi n-am mai mers la întrunirile lui. Cred că aşa ceva s-a petrecut şi cu străjerii. Nu fac parte din organizaţia lui Chris şi nu sunt conduşi în nici un fel de el şi biserica sa. Am discutat mult aceste lucruri cu ăastorul Nelu Peia.
  Am lucrat la traducerea cărţii lui John Mcarthur: „Evanghelia după Isus”. Am promovat-o. Citesc şi azi cărţi scrise de el. N-aş vrea să fiu considerat de cineva că sunt de acord cu toate ideile şi teologia lui, că fac parte din formaţia sa evanghelică.
  Trebuie să dăm oamenilor voie să greşească şi să încerce lucruri noi. Mişcarea străjerilor este încă la început. Ca orice trezire sprituală a avut şi are încă zbaterile şi căutările ei. O trezire este o inundaţie. Vom vedea noua geografie după retragerea apelor. Atunci ne vom putea pronunţa încotro curge râul.

 3. „Mişcarea Străjerilor nu are nimic de a face cu Chris din Africa. ”
  Frate Lascau, sunt sigura ca ati vazut inregistrarea asta (fiind din Oct) in care pastorul Nelu Demeter face reclama cartii scrise de Chris.

  Poate miscarea strajerilor nu MAI are nimic cu Chris, dar la inceput nu a fost asa. Nu doar „a vizitat” Vaticanul ci i-a facut reclama si a incurajat si pe altii sa invete si sa practice „teologia” lui.

 4. Subiectul „Recruti nedumeriti”,chiar prin expunere prezinta realitatea prezenta in multe actiuni ce se intreprind si se expun cu multa sofisticare !De ce?Fiinca recrutii ,chiar ajung nedumeriti in ceea ce se implica si nu realizeaza in ce capcane intra si se expun!Ori din mindrie unii sau un egoism al personalitatii accepta recrutarea ,chiar daca sint nedumeriti de mesajul ce i-l expun!!Doar sa ishi chistige profitul si expunerea personala !!Pentru unii greu de inteles fiinca ei sint persoane foarte inteligente in putere umana si stiu cum sa expuna mesajul!Exemplu putem sa ii avem chiar pe cei din partidele politice !!!Charisma si inteligenta umana!!!!!Foarte interesant ca ;prin comentariul sau ;”NouaOrdineCrestina says”:”Strajerul care s-a decis de buna voie si nesilit de nimeni s-al urmeze pe Mantuitorul omenirii , si a crescut la statura la care-l iubeste pe Isus cu o dragoste inflacarata si ireversibila , devine involuntar un ostean gelos !. Receptivitatea si sensibilitatea lui la orisice manifestare “de dragoste crestina” contrafacuta , este inalta !.Arma cu care el este dotat are doua taisuri extrem de ascutite :ea este spada ADEVARULUI!. Precum toti stim, privind pe cel ce-si cauta prietenii si directia pe care merge ,putem sa-i analizam si sa-i indentificam preferintele !. “Spune-mi cu cine te imprietenesti…….”. ADEVARAT LUCRU SI TRANSPUS DIN PORUNCA DOMNULUI ISUS;Luca 9 cu”23Apoi a zis tuturor: ,,Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.

  24Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mîntui.

  25Şi ce ar folosi un om să cîştige toată lumea, dacă s’ar prăpădi sau s’ar pierde pe sine însuş?”
  Si totusi ce vedem ca se intimpla?Si in ce masura mesajul domnului ISUS ajunge sa fie perceput asa cum este scris?Recrutii mediteaza asupra mesajului domnului Isus?Ori mai degraba asupra cerintelor doctrinale si scopului ei?

 5. pt Observator (subiectiv)
  Prietene, tu nu cunosti amanuntele acestei lucrari. Mergi pe bajbaite si pe povesti, nu te-ai interesat niciodata la sursa. Alfel stiai ce vorbesti. Vreau sa-ti spun ca cel putin in cazul Agape din Timisoara nu exista nici o asociere. A incercat Agape prin anumite intalniri sa se asocieze cu ei, dar nu a tinut.
  Se prea poate ca cineva sa aibe interes sa-i asocieze cu tot felul de miscari si biserici, dar nu stim noi cate sunt sau nu adevarate. Ar trebui intrebati liderii lor daca exista sau nu asocieri de genul acesta.
  Inainte de a face aprecieri, documenteaza-te si nu mai vorbi doar de dragul de a vorbi. Ai grija sa nu faci slujba altcuiva.
  GBY!

 6. Da. Chiar zilele acestea a predicat în biserica noastră Nelu Peia, un lider al Străjerilor. Ne-am bucurat să avem un astfel de om al lui Dumnezeu printre noi.
  Acuzaţiile Dvs. culese din gura bartjocoritorilor fraţilor văd că v-au adus în rândurile lor. Mişcarea Străjerilor nu are nimic de a face cu Chris din Africa. Aşa cum nu cred că aveţi Dvs. de a face cu catolicismul după ce aţi vizitat Vaticanul.

 7. Frate Petru Lascau , ati afirmat :
  „Fraţii noştri străjeri care se duc la luptă cu Satan, nu sunt duşmanii noştri. Sunt eroii noştri. Trebuie să-i sprijinim, nu să-i discredităm public.”

  Pai nu s-au discreditat public ei singuri , asociindu-se cu Chris (din Africa) si plecind in pelerinaje sa se unple de putere la el (si distribuind cartea acestuia pe la Conferintele lor), nu sau vazut pe net nenumarate programe de la intilnirile acestor strajeri care sint foarte controversate in invatatura si manifestari de tot felul. Nu tot ei sau asociat cu diferite Biserici Carismatice din Rominia ( Biserica Agape Timisoara ; Biserica Riul Vieti Bucuresti ) , deasemenea si ele foarte controversate ! Cine insotit de un numar de Fecioare si mincind Orez pleaca sa faca mari ispravi in numele Domnului ?!
  Vorba romanului : „Singuri si-au taiat craca de sub picioare” !

  Dupa cum scieti pe acest Blog , se vede evident caci sinteti PRO Strajeri .
  Nu ne-ar mira ca peste un timp , lideri de-ai strajerilor sa va predice in Biserica Dumneavoastra !
  Domnul sa ne lumineze !
  1 Timotei 4:16  „Fii cu luare aminte asupra ta însuti si asupra învãtãturii pe care o dai altora: stãruieste în aceste lucruri, cãci dacã vei face asa, te vei mântui pe tine însuti si pe cei ce te ascultã.”

 8. Multumin lui Dumnezeu pt serile de evanghelizare din biserica Elim .Am urmarit la internet si am fost cercetati de duhul Domnului.

 9. Bine punctat, frate Lascau. Din pacate generatii intregi de seminaristi si pastori penticostali au fost educati in doctrina defetista si lasha numita: „Doctrina Bochian”, ce-si invata seminaristii sa nu intervina direct in luptele dintre membri bisericilor, ci sa astepte mai intai deznodamantul, si abia apoi sa urce in ring si sa ridice mina invingatorului, ca la o partida de box.
  De regula, multi pastori au o predica fatalista, al resemnarii si inactiunii, de genul: „omul este sub vremuri/soarta, nu vremurile/soarta sunt supuse omului”, „in lume vom avea multe necazuri, dar trebuie sa rabdam pina la sfirsit…”, daca te loveste cineva peste un obraz, intoarce-l si pe celalalt…”
  Desigur trebuie sa distingem mai intai daca atacatorul este dintre noi, din Biserica, sau este un necredincios, din lume.
  Totusi, in multe violentze familiale, pastorii predica doar victimelor/sotiilor despre rabdare si supunere pina la moarte, dar ei nu se vor lupta cu leul, ursul si lupul barbatesc pentru a le smulge oaia sau mielul/copilul violentat din gura… rupindu-le falca leilor, ursilor si lupilor, tot asa cum proceda proorocul luptator Davi din Biblie. Inca pe prea multe sotii/copii ii vedem duminica la biserica venind cu ochii invinetiti, dar pastorii si perzbiterii nu intervin in niciun fel decit daca sunt sesizati in mod repetat, desi acea sotiie si copii ei ar trebui izolati imediat de sotul barbar si violent….

 10. Nu vă bateti cu cărămida – n piept cu privire la străjrii de azi , căci si pentru ei diavolul are o strategie deosebită .De unde stiu ? ISUS a zis -diavolul nu vine decat să fure să junghie si să prăpădească- Străjerii de azi nu si-au dat incă examenul de maturitate spirituală. Cuvantul Biblic este – Cine va răbda pană la capăt acela va fi mantuit– idiferent dacă esti străjer ,baptist-ier or penticostal-ier . Si acum pentru IOSIF BUDA, in timpul in care l-ai lăudat cu asa cuvinte mari pe fr. Lascău să stii că l-ai dispretuit de-a binelea pe DOMNUL nostru ISUS CRISTOS . Nici un om de pe pămant nu merită laude , singurul care merită laudele noastre este ISUS CRISTOS care a murit pentru noi si ne-a mantuit.

 11. Selectia sconteaza , in cele mai multe cazuri, calitate . Membria cantitativa lipsita de calitate, genereaza fonduri uriase, de ordinea milioanelor ,dar lipsite in intregime de binecuvantare !. (mandria este cauza majora !)Doi banuti dati de vaduva ,din inima sincera si iubitoare,au generat mai multa dragoste si binecuvantare decat… „doneaza”cel bogat, asezat sclipitor in capul listei de donatii !. Prin gestul lui speculativ, de impresie, si-a facut loc cu coatele, sa junga in …..comitetul bisericii !. Strajerul care s-a decis de buna voie si nesilit de nimeni s-al urmeze pe Mantuitorul omenirii , si a crescut la statura la care-l iubeste pe Isus cu o dragoste inflacarata si ireversibila , devine involuntar un ostean gelos !. Receptivitatea si sensibilitatea lui la orisice manifestare „de dragoste crestina” contrafacuta , este inalta !.Arma cu care el este dotat are doua taisuri extrem de ascutite :ea este spada ADEVARULUI!. Precum toti stim, privind pe cel ce-si cauta prietenii si directia pe care merge ,putem sa-i analizam si sa-i indentificam preferintele !. „Spune-mi cu cine te imprietenesti…….”. Capitolul cel mai derutant si CAPCANA cea mai periculoasa , ce omoara sufletul, in lumea de faliment a crestinismului mondial de azi ,Il formeaza ipocritii si practicile lor egoiste ,de manipulare ! . Un strajer uns si instruit sub Puterea Duhului Sfant ,nu poate fi niciodata corupt si manipulat ! .Profetiile cu privire la miscarea strajerilor, se implinesc ,iota cu iota !. Amen !

 12. Daniele nu te mai intreba, stii ce ai de facut. .
  Psalmul 118:25
  Doamne, ajută! Doamne, dă izbîndă!
  God bless you!

 13. Ma tot intreb daca Pavel nu ar fi despartit pe credinciosi de Iudei si S-ar fi rugat pana Dumnezeu ar schimba iudeii….
  Sau Luther sa fi ramas in rugaciune pana cand Papa ar fi recunoscut ca nu-I el inlocuitorul lui Petru pe pamant……
  Si noi am fi fost tot catolici si ne-am fi inchinat Mariei nascatoare de Dumnezeu

 14. Fr. Petrica ,zic si din nou zic Domnul Isus sa va binecuvinteze in mod special , pentru curajul d-voastra de-a scrie, TOT CE TREBUIE SCRIS, ganduri de care se bucura atatia si atatia, unii nici macar un rand nu v-au scris, poate din lipsa curajului sau a timpului ,dar toti se bucura si dau slava Domnului pentru d-voastra! Poate d-voastra nici nu stiti ,cat de mult bine faceti prin aceste articole pe care le postati pe Blog, dar va asigur ca odata ve-ti sti de toti pe care intr-un fel sau altul i-ati incurajat pe cale, le-ati mai dat un ,,branci,, inainte,le-ati mai turnat un pic de untdelemn si vin pe ranile primite prin cadere sau prin altercatie sau Dunezeu mai stie pe unde au fost primite…..Stiu ca aveti o Biserica frumoasa in Arizona, va urmaresc pe Internet de multe ori, dar mai stiu ca aveti una, care e din cele 5 continente si e mult mai numeroasa decat cea de ,,acasa,, si mai stiu ca Domnul stie cum sa rasplateasca pe lucratorul voios si harnic, Inca odata, Domnul sa va binecuvinteze cu si mai multa descoperire in cuvant si sa va pastreze in harul Sau cel minunat!
  Mai deunazi ascultam o predica minunata, legata de subiectul abordat de d-voastra, mai exact de inmicul nostru nr. 1( Diavolul) in care mi-a placut ideea de baza: ,,In tramvai ,pe masina, in metrou toti cu ziare si reviste in mana, cum se intampla de obicei, unde credeti ca citeau peste 65%din ei, la Horoscop, sa vada cum le merge in afacere, in familie, in dragoste, cat mai au de trait etc…….Zicea predicatorul, noi sa nu facem asta, se referea la crestini, argumentand ca e si pacat sa citesti asa ceva si eu cred la fel,adevaratul nostru horoscop se gaseste in 1 ep.a sf.ap. Petru cap.5-8 ,,Fiti treji si vegheati! Pentru-ca potrivnicul vostru diavolul da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita ,, Acesta ar trebui sa fie ,,horoscopul,, fiecarui credincios in fiecare dimineata, cu acesta avem noi de luptat, pe acesta il avem noi de biruit, cu acesta suntem noi in fiecare zi in razboi si ca la razboi numai unul poate fi biruitor, celalalt este automat biruit. ???????In care tabara suntem zilnic ??? Doamne ajuta-ne !!
  PS. apropo de Strajeri,in Romania si in Europa apele au fost tulburate, iar Domnul lucreaza,onorandu-si Lucrarea, cu mare putere, minunile Domnului sunt tot mai multe si tot mai multi ,,ingroasa,,randurile acestora, vieti de oameni schimbate,transformate, oameni veniti din lume capituleaza inaintea Domnului, iar noi dam slava si glorie marelui Maestru pentru tot ce face in aceaste vremuri tarzii !! Slavit fie El in veci !!

 15. Foarte frumos ati surprins tinuta unui stajer autentic .Sa dea Domnul sa se gaseasca tot mai multi strajeri autentici in bisericile noastre.

  Ultima parte a anului trecut am incercat mult sa gasesc citiva srajeri autentici cu care sa vizitam o bisericuta nou formata .Citi am aflat ? deocamdata = 0

 16. Frate Livius Puraci, ranitii = spitalele de pshiatrie sunt pline de tineri cu depresii.Te apuca mila cind ii vezi cum se manifesta,altadata cintau in biserici plini de entuziasm si pasiune.E un soi de demoni de care nu se poate scapa decit cu post si rugaciune.
  Samariteni putem fi fiecare din noi daca le dam primul ajutor.
  Acesta este doar un exemplu.Cred ca este destul de convingator.

 17. Simte cineva adrenalina Duhului Sfant ??!!. Un strajer autentic este un ostean puternic , integru , necoruptibil , patruns pana in adancul inimii lui de curajul si convingerea nesovaelnica a misiunii lui !.Dragostea lui pentru Matuitorul Il copleseste ireversibil ,Ii intereste in permanenta decizia sa lupte pana la moarte !.El este uns ,umplut si binecuvantat de Puterea Absoluta a Duhului Sfant !!. El este deplin cunoscator ca spiritul de conservare( teama ) vine de la deavolul !. La fel, lancezeala, lipsa puterii de a lua o decizie ferma de slujire ,lipsa motivarii ,oscilarea, sunt capcane intinse pe campul de lupta , pe care strajerul trebue sa le cunoasca in mici detalii ,in timpul lui de ucenicie ,de initiere, de instructaj !. Cele mai multe terenuri de lupta ce se astern in fatza strajerilor sunt minate .Un soldat ce nu accepta benevol sa treaca prin filiera „de cernere” a perioadei de pregatire, va oscila, va da dovada pe campul de lupta de slabicune, de capitulare, mai mult, va fi mereu ispitit de gandul dezertarii !.Intelepciunea cu care Dumnezeu binecuvanteaza acum pe strajeri ,nu este nici dozata si nu are nici dificiente !. El da cu mana larga ,tuturor celor ce vin sa o ceara cu sinceritate !

 18. Un pacatos, aui dreptate, si eu ma gandeam tot la asta, sa complotam sau sa ne rugam si sa postim ca sa scapam de „acest soi de demoni”.

 19. Filozofii antici au inteles mai bine ca noi necesitatea fortitudinei, adica a curajului. Degeaba promovam cumpatatea, intelepciunea dreptatea, etc daca nimeni nu are curajul (vitejia) sa lupte (chiar fizic) pentru aceste idealuri. Bonhoeffer are perfecta dreptate. Domnul Isus si el la randul lui a luat biciul si a facut ordine in Templu.

 20. Intr-o tara parasita
  S-au trezit cativa strajeri
  Langa-o turma hartuita
  si plina de sfasieri

  Si-au strigat in gura mare
  Fratilor nu mai dormiti
  Lupul ce dadea tarcoale
  Devoreaza miei cuminti

  S-au trezit pastorii-ndata
  In graba – drept creinciosi –
  Au si inceput sa bata
  Strajerii galagiosi

  Ce strigati ca lupul vine
  Ca-ntunericu-n zavoi
  Nu mai vedeti noaptea bine
  Care-i lup si care-s oi ?…

  De ce dati alarma falsa?
  Lupu-i vegetarian !…
  Povestea-ntr-o zi la masa:
  „N-am gustat carne de-uuun an!…”

  Garantam ca n-o sa vina
  Nici macar pentru-un cojoc
  Nici pentru haine de lana
  Si nici daca-i faceti loc…

  Langa turma parasita
  Si plina de sfasieri
  Intr-o tara hartuita
  S-au trezit cativa strajeri .

 21. @GIM ! Da-ne , te rog, un punct de referinta, sa stim cine sunt ranitii, cine sunt samaritenii, cine sunt… altii, cine suntem noi, etc. Daca nu avem aceasta informatie de baza, ma tem ca doar ne ranim unul pe altul, sau mai rau.

 22. Aveti dreptate. De zeci de ani ne-am camuflat prin biserici, ne multumim cu programe religioase mult prea previzibile si nu stiu care dintre noi ar dori sa parasesca confortul si linistea, oferita de adunarile noastre, si sa iasa la lupta impotriva unui ,, nebun invizibil”, gata sa distruga, fara mila, tot ce prinde in cale ?
  Pentru a lupta cu ,, nebunul ” va trebui sa ne schimbam strategia, din una defensiva ( asa cum aminteati si dvs) in una ofensiva. Cea mai buna aparare, este atacul. Asa ca si in sport.
  Pe mine ce m-a framanta este ca in ultimul timp, predicatorii si pastorii, parca se feresc sa mai pomeneasca ceva de Satan, sub pretextul ca nu doresc sa ofenseze pe nimeni, sau sa sperie pe cineva. Dar ce poate fi mai de speriat, decat sa nu stii ca exista Diavol, care urmareste un singur scop, acela de a ne distruge.
  ,,Nebunul „face ravagii in prezent, atat in lume, cat si printre crestini. Dar nu vrem sa recunoastem ca suntem falimentari, poate ignoranti, in a accepta ca intr-adevar exista Diavol ,si el este autorul moral al pacatului, care distruge tot ce este dumnezeiesc in noi.
  As dori sa mai discutam pe acest subiect, as dori sa invat, in ce fel actioneaza Diavolul, cum sa actionez eu, cum sa duc aceasta lupta , pentru a putea intr-adevar sa slujesc celor ce sunt oprimati de ,, nebun”.

 23. Domnul Iisus ne-a invat ca: ” acest neam de demoni cu nimic nu poate iesi, decat numai cu rugaciune si cu post.” ( Marcu 9: 29).

 24. un articol care cred ca va trezi in multe inimi sincere dorinta de a devenii soldati care sa mearga pe campul de lupta spiritual din satele noastre intunecate de pacat si acolo sa inteleaga ce ne spune Evrei 13:13, si sa nu transformam adunarile locale doar in centre de recrutare, ci si de formare de luptatori spirituali si sa/i directioneze spre lupota spirituala de afara. Frate Petrica continuati sa ne tintei treji in vremuri in care multi incearca sa ne adoarma cu tot felul de leganaturi. Eu multumesc Domnului ca am avut harul sa/L primesc pe Domnul la predica Dvs la biserica 1 din oradea, iar azi slujesc pentru ca am inteles sa ies afara din coliba seceratorilor(recrutatorilor) ca afara sunt holdele albe gata pentru a fi secerate. cu dragoste frateasca viorel bica.

 25. Trist dar adevarat. Fara sa realizam,luind decizii la iutime ,nu facem nimic altceva decit jocul satanei, care sta linistit si ride privind la” incaerarile”crestinilor.
  In loc sa dam o mina de ajutor ,”samaritenilor”,in procesul de salvare ,le punem pedica acestora. Nici nu stim cite binecuvintari pierdem, procedind in felul acesta.
  Sa ne dea Dumnezeu lumina sa vedem ranitii din jurul nostru si puterea de a inerveni in salvarea lor,iar daca nu ne pricepem sai lasam pe cei ce se pricep sa faca lucrul acesta.

 26. frumos.spaniolii au o vorba:hablando se entiende la jente.(vorbind se inteleg oamenii)
  cred ca fratii nostrii strajeri au nevoie de experianta noastra si noi de ravna lor.daca le-am corecta greselile si am aprecia partea buna lucrarea ar merge bine.e drept ca intotdeauna cei ce au lucrat in vie de dimineata asteapta mai mult dar ma tem ca v-or primi un leu doar.experientele(negative) cu asa zisi vindecatori nu ar trebui sa descalifice intreaga lor lucrare.a gresit si Petru-cu mancarea,si pavel -cu Marcu…daca ne-am deschide pt.cooperare am avea toti de castigat.de pe vremea biserici primare Pavel zice :unii au o zi, altii o mancare,alti un apostol..etc.dar in lucrurile in care am ajuns de aceasi parere sa umblam la fel .si foarte bine prezentatá realitatea.ne consumam caloriile pe nimicuri, cand pericolul e in alta parte.

 27. Fr. Lascau ,

  ma indoiesc ca Dumnezeu a calauzit un pastor sa comploteze la asasinarea lui Hitler . Stiu ca a fost omorat cu putin timp inainte de incheierea razboiului . Cred ca Bonhoeffer n-a murit ca un martir ci, el si-a luat plata pentru nelegiuirea lui .

 28. Ma bucur in fiecare zi de ceea ce scrieti si ma rog Domnului sa va daruiasca inspiratie in continuare.
  Domnul Isus sa va binecuvinteze si pe dvs si intreaga familie.
  Ana-Betel-Oradea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s