Vremea s-a scurtat

Isus a zis: „Mai sunt cu voi puţină vreme, şi apoi Mă duc la Cel ce M-a trimis. Voi Mă veţi căuta, şi nu mă ve-ţi găsi; şi unde voi fi Eu voi nu puteţi veni!”(Ioan 7:33-34).

„Când va veni Christosul, va face mai multe semne decât a făcut omul acesta?” (v.31) se întrebau oamenii din popor, vădit încrezători că El era Cel aşteptat. Nu credeau că Mesia va face mai multe minuni decât făcea El. Credinţa lor a stârnit mânia fariseilor şi a marilor preoţi. Au trimis nişte aprozi să-L prindă. În acest context, Isus le-a spus cuvintele versetului de mai sus.

Anunţă, în primul rând că va fi puţină vreme cu ei. Şansa lor de a-L cunoaşte şi a crede în El se micşora cu fiecare zi care trecea. Timpul mântuirii este scurt. Calea ei îngustă şi poarta ei strâmtă. Puţini sunt cei care merg şi întră pe porţile ei. Vremea este puţină pentru că viaţa este scurtă în general. Este puţină pentru că viaţa are complicaţiile ei şi aşa de greu putem identifica priorităţile corecte. Principiul Paretto spune că dacă am putea identifica corect priorităţile vieţii am efectua dându-le curs la primele 20% din ele, 80% din tot ceea ce avem de făcut. Problema noastră nu este prioritatea programării ci programarea priorităţilor. Ce este cel mai important lucru de făcut azi?

O bună metodă de a identifica corect priorităţile vieţii, ar fi să ne formulăm o declaraţie de misiune a vieţii noastre, elaborarea unei liste cu ceea ce este mai important pentru noi. În fruntea listei trebuie să stea Dumnezeu, apoi soţia mea, copiii, biserica, sănătatea mea, finanţele, etc…. Apoi ar trebui să ne gândim ce am vrea să spună despre noi la moartea noastră: Dumnezeu, soţia, copiii, biserica… să ne elaborăm un epitaf pentru fiecare. Ce aş vrea să spună Dumnezeu de mine? Ce aş vrea soţia să spună despre mine? Copiii…. După aceasta ar trebui să ne întocmim o listă la fiecare capitol ce ar trebui să facem ca să poată fi spuse aceste lucruri despre noi, ca în final să ne facem un program pentru ziua de azi ţinând cont de aceste acţiuni necesare.

Dacă am gândi astfel, am începe ziua cu rugăciune, cu timp special de devoţiune, cu bune relaţii şi comunicare sănătoasă cu soţia şi copiii, având grijă de sănătatea noastră, de finanţe, etc.

Problema fariseilor şi a marilor preoţi, nu era numai că aveau lista priorităţilor inversată, pe primul loc fiind ei şi asipiraţiile lor ierarhice, dar aveau acea orbire a necredinţei, a îndoielii, care-i împiedica să-L vadă pe Chrisos Domnul.

Isus nu numai că va pleca la Tatăl, dar vor veni zile când şi ei, preoţii, Îl vor căuta şi nu-L vor mai găsi, pentru că acolo unde mergea El ei nu vor putea merge niciodată. Cuvintele Domnului sunt sentinţă dureroasă. Acum venise El să-i caute ca pe nişte oi pierdute ale casei lui Israel, şi nu voiau să fie ajutaţi de El. El va pleca la Tatăl de unde a venit, şi vor veni zile când ei Îl vor căuta şi nu vor putea merge niciodată la El. Timpul harului acordat lor era scurt.

Mă gândesc în dimineaţa aceasta la timpul scurt care mi-a mai rămas din viaţa mea. 10, 20 de ani? Numai Domnul ştie. Va trebuie să fac ceva cu ei, pentru El şi pentru cei dragi ai mei. Vreau ca El să-mi spună că L-am primit şi L-am găsit în aceşti ani puţini ai pelegrinării mele prin lume.

Ziua de azi este zi de har. Zi în care-L pot cunoaşte pe Christos. Ziua mântuirii mele.

9 gânduri despre „Vremea s-a scurtat

 1. Vremea s-a scurtat foarte tare. Fratele Cristian Popescu aprecia in opinia dansului sa in circa 10-15 ani vom intra pe ultima suta de metri.
  Un mare demnitar European a facut o afirmatie in public cum ca, 2009 a fost primul an de guvernare globala. Spune asta ceva ?

 2. Un subiect prin care trebuie sa meditam bine la continut !De ce ?Fiinca astfel se expune;”O bună metodă de a identifica corect priorităţile vieţii, ar fi să ne formulăm o declaraţie de misiune a vieţii noastre, elaborarea unei liste cu ceea ce este mai important pentru noi. În fruntea listei trebuie să stea Dumnezeu, apoi soţia mea, copiii, biserica, sănătatea mea, finanţele, etc…”Ushor este a scrie versuri ..,insa chit de ushor este a pune in practica?Fiinca daca doar din calea timpului fugar ,o clipa ne oprim si dorim un telefon sa dam la cei mai apropiati ;Ce raspuns primim?Si cu ce ii gasim ocupati?Sa nu uitam sa fim realisti si sa nu ajungem la fel ca fariseii si carturarii!!In pretentii sa ne expunem si de fapte sa ne ferim!!!Mai bine sa fim ca samariteanul si sa nu ghindim ca si levitul si preotul care pe acelas drum calatorea ,insa ,ce fel de ghinduri fiecare avea?Trist si dureros este ca si azi se intimpla la fel si prea putin lectia ajungem sa o invatam si in aplicare sa o amplasam!!!

 3. Acum cu subiectul acesta ne-ati pesimizat un picut,dar ca si psalmistul de altadata ,,invata-ne sa ne numaram bine zilele…….,, . M-am tot gandit la importanta numararii, adica pana la urma sa nu ne scape ,,printre degete,, zilele, sa le traim cu rost in lumea aceasta.
  Era prin anul 1983 toamna, luna octombrie, mi-aduc aminte te tatal meu cand intr-o seara a scris pe un colt de hartie urmatoarele : ,,Si copilaria ca si tineretea, au trecut asa de repede, de-acum vremea s-a scurtat ….! Amai trait 2 ani si aproape 3 luni si a plecat la Domnul, la numai 64 de ani si jumatate. De aceea e bine in viata sa stim sa numaram…….. ani, luni, zile, minuta si secunde, nu de alta dar ca sa ne facem mai intelepti.
  iosif.

 4. Dugulescu a fost binecuvantat cu multa intelepciune, ceata de pe ochi i-a cazut la timp ,a renuntat la „ustensilele” infectate cu ipocrizia politicienilor de care s-a frecat si cel mai sanatos , la sopatele Ispititorului !. A ajuns in lumina ADEVARULUI , cerand si apeland la inelepciune. Priviti politicienii de azi citesc „transpusi” Scripturile , le scot din „marginalizare” si de la garbage,unde le-au aruncat si acum le ridica la rang de virtute in centrul vietii lor !. Oare nu este acasta o manipulare pentru impresia celor naivi !. Un dejavu al admosferei bisericilor romanesti din Diaspora ,atunci cand au inmormantari !.Sa asteptam binecuvantari ??!!.Cine musca si inghite fara sa mestece??!!

 5. Adevaratul cautator a lui Dumnezeu sta mai putin cu ochi pe ceas si pe planificare pentru ca stie ca poate incurca prioritatile. El se orineteza dupa busola, acea busola care ii arata mereu Nordul autentic, care ii arata Directia spre care trebuie sa priveasca mereu. Aceasta busola indica si ceea ce este prioritar pentru a ajunge Acolo.

  In alta ordine de idei, poate doreste cineva sa citeasca http://marianagoron.wordpress.com/2011/01/13/intoleranta-si-discriminare-impotriva-crestinilor-din-uniunea-europeana/
  si sa semneze petitia impotriva discriminarii crestinilor din Uniunea Europeana

 6. Evrei 13:7  Aduceti-vã aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezue; uitati-vã cu bãgare de seamã la sfârsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta!
  Caci sint atitia Dima care au inceput bine si au sfirsit rau de aceia fiecare zi pe care o traim s-o traim pentru el imparatul inparetilor ISUS HRISTOS DOMNUL.
  Romani 14:8  Cãci dacã trãim, pentru Domnul trãim; si dacã murim, pentru Domnul murim. Deci, fie cã trãim, fie cã murim, noi Suntem ai Domnului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s