Necazurile preşedinţilor

Preşedintele Asociaţiai Religioase Adunările lui Dumnezeu din România anunţă „cu adâncă durere” lipsa de caracter a păstorilor penticostali care au semnat o autorizaţie de funcţionare pentru Biserica „Betel” din Paşcani, aflată în proprietatea Asociaţiei Adunările lui Dumnezeu. Vă las să evaluaţi limbajul „frăţesc şi cordial” cu care se abordează mai sus numita chestiune, pentru că el reflectă relaţiile dintre cele două entităţi penticostale.

24 de gânduri despre „Necazurile preşedinţilor

 1. Pana la urma… atacul este impotriva Comunitatii de Suceava si a pastorilor ce compun consiliul regional ca si-au dat acordul si au autorizat noua entitate. Ce nu este clar – si nimeni nu a zis inca – cui apartine de facto imobilul de la adresa amintita….

 2. Deci …. Prin deductie deducem, ca deoarece vara este Mai cald decat iarna… Ajungam la concluzia ca iarna este Mai frig decat vara

 3. ,,Doctorul”Ceuta a incercat sa se puna bine cu cei din CP, atacind puternic pe Vasilica Croitorul si RM.Daca a vazut ca cei din CP n-au apreciat si nici n-au rasplatit gestul lui, a revenit la stilul lui vechi.El este un fel de Vadim Tudor al penticostaliilor.Ce sa facem, fiecare cu nivelul lui spiritual.Domnul sa aibe mila de el.

 4. ma floruta, nu te tura chiar asa… doamne iarta , ca avusai si io o nedumerire n-am dat cu parul…

  numai bine

 5. mitica.nouá sau tie?tradu te rog.
  acuma traduc.primul rand se referá la mine.priceput?????
  al doilea se referá la ultimul rand din comentariul fratelui Lascau la Vaisamar.priceput?????
  si in al treilea intrebá-ma cand nu intelegi ceva nu le tine pana se umple sacu.salutare

 6. Semnatarul scrisorii este un fost ucenic al lui Vadim. Pentru o perioada el a fost membru in PRM. Vadim il anunta ca pe o mare achizitie. Si imediat dupa intrarea lui I.C. in PRM, Vadim se lauda ca, dupa ce si-a luat doctoratul in istorie, a inceput un doctorat in teologie. Ciudata coincidenta.
  Am inteles ca intre timp I.C. a plecat din PRM.

 7. Puteti sa dati ceva detalii despre caz?
  Un hot care fura de la alt hot este totusi hot si lipsa de caracter a ambelor parteneri de disputa nu justifica pana la urma disputa.
  Deci…

 8. cine rade mai la urmá-gandeste mai incet 🙂
  am crezut ca citesc anunturi FUNEBRE

 9. Semnatarul scrisorii, o fi un ucenic de a lui Vadim,ptr.ca prea îi copie limbajul.
  În cacazul acesta, îi fericesc pe cei de la Pascani ptr.rocada facută,caci cu un lider de tipul aceluia care a scris scrisoarea de mai sus ,nu poti avea decît un singur rezultat „FALIMENT”.

 10. Este asociatia lui Ceuta proprietara pe localul celor din Pascani?
  Atunci este o problema.

  Daca nu este, atunci biserica respectiva poate sa se asocieze cu cine doreste.
  Interesant ar fi de aflat daca sunt ei (asociatia lui Ceuta) proprietari si daca au construit-o ei sau doar i-au fraierit pe adevaratii proprietari sa o treaca pe asociatie?

  Titlul de proprietate conteaza. Dar si cat este de moral dobandirea acestuia.

  Asteptam sa vedem, poate apar mai multe informatii.

 11. Inspirandu-se de la Imobiliare sectia vanzari/cumparari, CB, CP si AD au adaugat si categoria Rascumparari(retrageri,confiscari etc.) Dupa ce s-au facut multe tranzactii sub categoria „vanzari”, dupa revolutie s-au efectuat multe cumparari (masini de firma,vile, calatorii in occident etc.) Sub ultima categorie, prima si cea mai mare tranzactie trebuia sa fie: rascumpararea memoriei. Cultul (si cei implicati) n-au aprobat-o. In schimb retrageri, anulari. si altele.

 12. Norocu nostru e ca nu sint Comunistii in jur sa preea actiunea,
  Imi place cum inchei Frate Petrica!
  Domnul sa aiba mila de cei de pe scaunele de sus!

 13. „sa anulati aceasta autorizatie si sa pedepsiti pe cei implicati…”

  Ce e gresit normal trebuie indreptat, dar cuvantul pedepsiti cred ca tare s-ar traduce prin mazilire totala.

  Adevarul ca e o nebuloasa mare, in cultul penticostal din romania si bisericile afiliate, chestiunea asta cu disciplina si disciplinarea.

 14. Alternativa oferită de Dr. Ceuţă, la lipsa de caracter a pastorilor penticostali, este lipsa evidenţelor clare ale acestora. Combinaţia mi se pare deosebită şi sugestivă. Dar să nu ne întrecem în dat cu bănuiala. Îmi place soluţia pe care aţi ales-o, să empatizăm… Cu victimele acestei „mârşăvii bisericeşti”. Domnul să-i mângăie pe cei îndureraţi!

 15. Înduioşătoare, această „lăcrămaţie” a Dr. Ioan Ceuţă. Cât despre „lipsa de caracter” menţionată în scrisoare, mă tem că o discuţie despre acest subiect în prezenţa lui I.C. e un alt fel de a vorbi despre funie în casa spânzuratului. Dar să nu fim lipsiţi de compasiune, ci să empatizăm şi noi, adânc îndureraţi, când constatăm lipsurile la cântar ale celor care, vai, se plâng că au fost traşi pe sfoară.

 16. „-tata, de ce zic ca noi nu avem caracter??!!”
  ” -pentruca , cultul nu-l aproba !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s