Povestea celor doi pastori

Se povesteşte că la biserica unui orăşel de munte a sosit un nou pastor. Toţi erau uimiţi şi vorbeau cât de extraordinar este noul pastor sosit în oraş. Un sceptic al locului, l-a întrebat într-o zi pe diaconul bisericii: „Cu ce e mai grozav noul pastor decât cel ce l-aţi avut până acum?”
Diaconul i-a răspuns: „Cel vechi ne spunea că suntem cu toţii nişte păcătoşi, şi dacă nu ne pocăim şi nu-L acceptăm pe Isus ca Domn şi Mântuitor, o să ajungem cu toţii în iad.”
„Şi ce vă predică pastorul ăsta nou?” a continuat scepticul cu întrebările.
„Predicatorul ăsta tânăr ne spune că suntem toţi nişte păcătoşi, şi dacă nu ne pocăim şi nu-L primim pe Isus ca Domn şi Mântuitor, o să infundăm iadul cu toţii.”
Scepticul a ridicat din umeri uimit: „Păi, eu nu văd nici o diferenţă între pastorul vostru de dinaninte şi ăsta nou!”
„Predicatorul ăsta nou ne spune lucrurile acestea cu lacrimi în ochi!” a replicat diaconul.

52 de gânduri despre „Povestea celor doi pastori

 1. Hai sa ne pocaim ca nici unul dintre noi nu avem calitatea de a judeca aceste lucruri , noi facem numai comentari pacatuind in fata lui Dumnezeu , lasati ca legea sa isi spuna cuvintul noi sa ne rugam unul pentru altul si sa dam slava lui Dumnezeu

 2. @Remus,
  Avind in vedere ca ,tu cunosti „foarte bine”
  situatia creata la Hunedoara(mai ales ca esti hunedorean) fiind participant „activ” la unele actiuni(asa cum tu singuri ai declarat) ti-asi propune ca ,inainte de a judeca(judecata nu ne apartine) ..sa stabilim urmatoarele principii;
  a)- analiza si nu -judecata- s-o facem pe baza
  Cuvintului lui Dumnezeu (pe care-l avem la dispozitie si-n totalitate).
  b)-sa impletim „rivna” cu judecata nepartinitoare
  c)-sa facem o ANALIZA a fenomenului creat si NU a persoanelor implicate ,deoarece cunoastem numai partial (din auzite,din ce se da in presa locala,din unele momente traite alaturi de aceste persoane etc)
  d)-sa nu fim partinitori ci echidistanti.
  e)- sa nu ne acuzam reciproc-trimitindu-ne sageti otravitoare unul altuia-care ar compromite toata analiza fenomenului aparut.
  f)-la aceasta analiza-nu judecata-sa participe toti cei ce „simt” ca au ceva de spus ..dar fara partinire .
  g)- consider ca si tu crezi ca Dumnezeu a stiut si stie de aceasta situatie,fiind in controlul tuturor lucrurilor ,El avind ULTIMUL CUVINT. .
  ….etc poate mai adaugi tu…
  Pornind de aici,vreau sa stii ca eu am participat cu fr.Gligor Hada la evanghelizare,dar pe Ovidiu Hada nu-l cunosc indeaproape.
  Am doua intrebari pentru tine-pentru a putea merge mai departe-si te rog sa raspunzi sincer -tinind seama ca Dumnezeu cunoaste totul;
  a)-Cite containere ai trimis din Germania la Hunedoara sau la cite ai participat..??
  b)- Dece chemi la rugaciune de mijlocire NUMAI pentru fr. Hada ,iar pe celelalte trei persoane(Dan Robert,Ioan Tiplea si Daniela Capalna) implicate in acelasi dosar -LE EXCLUZI…??
  Astept raspunsul tau

  Pentru a merge

 3. Dupa parerea mea povestea asta nu este decat o dovada in plus a faptului ca penticostalii romani nu sunt pregatiti pentru politica din Romania(se spune despre politica ca este cam c….).Din pacate la nivelul conduceri cultului s-a tolerat (nu chiar desinteresat) sau chiar incurajat implicarea lucratorilor in politica desi se cunosteau atatea cazuri negative. Dupa Rascumpararea Memoriei,cred ca o carte despre „rascumpararea prezentului” ar arata o situatie dezastroasa din acest puct de vedere(biserica,afaceri,politica).
  Inca un motiv in plus care arata cat de necesara este reforma in sanul CP.
  Multa pace.

 4. Stimate Remus apelul pentru rugaciune este binevenit ca doamne multi asa zishi fratiori crestini avem si mari tepe in ultima vreme dau !Si ar fi bine ca pacatele lor sa fie descoperite si fratii sinceri si darnici sa nu cada in plasa lor !!Iar ei sa inteleaga in ce pacatuiesc si sa ajunga la o adevarata pocainta !!!Daca faptele lor vor fi descoperite si ei se vor pocai atunci Biserica va ramine sfinta si hainele si le va putea pastra curate alaturi de o traire cu adevarat sfinta si plina de neprihanire!!Dar daca o sa incercam sa ne alaturam lor si noi vom deveni complice si in pacat ajungem!Sa nu uitam ca apostolul Pavel prin indemnul sau scrie;”4În Numele Domnului Isus, voi şi duhul meu, fiind adunaţi la olaltă, prin puterea Domnului nostru Isus,

  5am hotărît ca un astfel de om să fie dat pe mîna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mîntuit în ziua Domnului Isus.”Deci…

 5. Drago,

  da este bine sa fi vigilent, dar in cazul de fata eu stiu cum stau lucrurile mai bine ca tine. Tu nu ai zile de nastere cite zeci de mii de dolari a dat prietenul meu pentru lucrarea lui Dumnezeu. Apoi mai afla ca in blocul privat al pastorului Hada Gligor functioneaza un orfelinat, farmacie, in care se distrubuie medicamente gratis pentru cei in nevoie, si intr-o anexa a proprietatii lui functioneaza o cantina sociala unde mananca zilnic zeci de copii ai strazii din Hunedoara.
  Deci, decit sa faci multa vorbarie degeaba, mai bine ai scoate citeva sutare de dolari( bineinteles daca se poate ) si sa faci o „Spende” la Hunedoara , sa ajuti pe cei nenorociti si napastuiti de soarta, ca tot locuiesti intr-o tara bogata SUA. Informatii pentru donatii pentru Misiunea Umanitara ” Maranatha ” Hunedoara gasesti pe internet.

 6. @Remus
  In asemenea situatii eu iti recomand sa fii mai prudent,mai ales in implicarea fratilor pentru mijlocire,deoarece;
  ” Dumnezeu nu socoteste pe cel vinovat,drept nevinovat”(Ex.34:7)
  “Nu tine pe cel vinovat drept nevinovat”
  (Num.14:18)
  Este adevarat ca pina se pronunta judecatorul prin sentinta,cel acuzat se bucura de “prezumtia nevinovatiei.”
  In ce priveste intocmirea unui dosar,de catre procurori,acestia in baza capetelor de acuzare,asculta si iau declaratii scrise dela cei acuzati si numai dupa clarificarea probelor ce le detin,intocmesc rechiziroriul cu trimitere in instanta pentru judecata.
  Ori ,in cazul de fata,situatia este cu atit mai grava ca din “banii publici”proveniti din taxele si impozitele palatite de bietii oameni, sau platit pe baza de acte false,lucrari si achizitii de bunuri care n-au avut loc.
  Iata ce sa dat publicitatii in ziarul”Adevarul” din 18.02.2011;

  “Suntem nevinovați. Mă bucur că acest dosar a fost trimis în instanță, pentru că ne vom demonstra nevinovăția față de acuzațiile care ne-au fost aduse”, a declarat Ovidiu Hada, pentru Adevărul de Seară Hunedoara.

  În rechizitoriul întocmit, potrivit comunicatului DNA, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

  În perioada septembrie 2008 – iunie 2009, Primăria Municipiului Hunedoara a efectuat mai multe achiziţii publice de la firmele controlate de către Ioan Ţiplea, inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii Publice al Primăriei, cu încălcarea regimului conflictelor de interese, de o parte din sumele plătite de Primărie beneficiind şi Asociaţia Umanitară al cărei preşedinte este Hada Gligor, tatăl primarului Ovidiu Marius Hada.Toate contractele s-au încheiat şi derulat pe fondul existenţei unor relaţii personale între Ovidiu Hada şi Ioan Ţiplea.

  Potrivit DNA, achiziţiile publice au fost încheiate în mod nelegal sub controlul direct al lui Ovidiu Hada şi al viceprimarului Dan Robert, care aprobau referatele, notele justificative şi comenzile adresate firmelor controlate de Ioan Țiplea, împreună cu Daniela Căpâlnă, în calitate de şef serviciu buget, finanţe, contabilitate. Înscrisurile necesare efectuării achiziţiilor publice erau întocmite de Ioan Țiplea şi tot prin intermediul acestuia se livrau bunurile ori serviciile comandate Primăriei Municipiului Hunedoara de către firmele administrate de acesta.

  Ovidiu Hada este acuzat că a dispus efectuarea, în mod nelegal, a unui număr de 15 plăţi în sumă totală de 209.945 de lei către S.C. T& R LOGISTICS PLASTICO S.R.L. şi SC TIMKAR SRL, pentru un număr de nouă achiziţii publice efectuate în mod nelegal. În această modalitate, au fost achitate bunuri şi servicii care, la momentul plăţii, nu erau livrate şi executate. În aceeaşi perioadă, Hada Ovidiu Marius, în virtutea funcţiei sale, a contribuit la efectuarea, de către aceeaşi primărie, a unui număr de 16 achiziţii publice, în valoare de 367.944 de lei, de la cele două firme controlate de Ioan ŢipleaLa rândul său, în aceeaşi perioadă, Dan Robert a dispus efectuarea în mod nelegal a unui număr de 34 plăţi în sumă totală de 412.847,09 lei către cele două firme controlate de Ioan Ţiplea Ioan
  pentru un numar de 20 achizitii publice efectuate in mod nelegal
  Ioan Țiplea este învinuit că a întocmit în fals un număr de 12 facturi fiscale, emise în numele celor două societăţi comerciale beneficiare a contractelor de achiziţii publice, în care a inserat menţiuni nereale cu privire la cantităţile de bunuri şi servicii.
  În același dosar a fost trimis în instanță și Gligor Hada, preşedinte al Asociaţiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara, acuzat că ar fi beneficiat de pe urma unui contract ilegal derulat de Primăria Hunedoara.

  Consiliul Local al Municipiului Hunedoara s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 698.748,57 lei, se arată în comunicatul DNA

  Vom vedea rezultatul pe parcurs…sa nu ne grabim cu aprecierile.

 7. Indiferent daca pastorul plange sau nu, lucrarea de convingere este a Altuia. In plus, daca cineva nu vrea sa se pocaiasca, zicea Domnul Isus, nu o sa vina la creadinta nici daca vor invia mortii …
  Ferice de pastorul acela! In privinta adunarii am oarece dubii …

 8. Remus, din nou, nu cunosc cazul..insa crede-ma ca sunt reticient in a ma ruga pentru acesti frati…Imi amintesc de o intamplare in care un „frate” aducea „o cauza de multamire” si ruga fratii sa se roage si sa multumeasca impreuna cu el si la urma sa recunoasca acest „frate” ca furase si a scapat ca prin urechile acului fara sa fie prins…
  Deci…….

 9. Eu cred ca Remus e adventist si vrea sa-si bata joc de penticostali.
  Adevaru’ domnu’ Lascău e ca-i permiteti cam multe acestui „frate” al dumneavoastra; degeaba o sa va suparati ca v-am scris asta.
  ( Nu scriu PERSONAL, ca vad ca nu mai tine 🙂 ).

 10. @ Petru Lascau:
  Frate Petrica,
  Nu sunt sceptic ci doar circumspect. Mai bine circumspect decat naiv…Si daca Domnul Isus nu se incredea in ei, pentruca ii cunostea pe toti…(Ioan 2:24-25) cine sunt eu sa traiesc in naivitate si sa cred in lacrimile varsate cu talent…oratoric , cu talent de cabotin ?…
  Totusi, am trait „pe pielea mea” arsura lacrimilor crocodiletante…
  „Nu un strain ma batjocoreste…
  Ci tu, pe care te socoteam una cu mine, tu, frate de cruce si prieten cu mine ! Noi care traiam intr-o placuta prietenie, si ne duceam impreuna cu multimea la Casa lui Dumnezeu !”(Psalmul 55:12-14).
  Totusi (din nou „totusi”), Domnul mi-a dat putere sa fac cel putin trei pasi fundamentali:
  1. Psalmul 109:4-5, unanim valabil penrtu oricine a simtit arsura lacrimilor crocodiletante;
  2. Psalmul 66:18, in directa legatura cu Marcu 11:25;
  3. 2 Samuel 16:11c-12, sa inteleg ca nimic din ce se intampla nu se intampla fara vointa permisiva a Tatalui meu Ceresc si ca El „mi va face bine in locul necazurilor de azi ”
  El are in vedere viitorul meu, ceva mai bun pregatit in ceruri pentru mine ( Evrei 11:40)

 11. Pete,

  oamenii sint nevinovati. Roaga-te linistit fara nici o frica. Primarul Hunedoarei Ovidiu Hada este fostul meu camarad de frontiera cind am fugit din Romania in 1989.

 12. Florin N.,

  oamenii sint nevinovati. Roaga-te linistit fara nici o frica. Primarul Ovidiu Hada este fostul meu camarad de frontiera cind am fugit din Romania in 1989.

 13. @Remus,
  Cind te bagi singur in mocirla … suporti consecintele..
  Iata cum striga saracii catre Dumnezeu…care asculta rugaciunile.
  (…)

 14. Remus…iarta-mi ignoranta, dar tu ma sperii…si nu este gluma…Nu cunosc detaliile cazului dar daca este adevarat ce scrie in articol…tu chiar vrei sa te rogi ca Dumnzeu sa-i scoata basma curata ? Unde este dreptatea care o propovaduiai…pe toate blogurile…WOW

 15. Drago, cel care ar continua cu o astfel de intrebare ar fi nu un sceptic ci un cinic… Lacrima este partea vizibila a plansului launtric. Te sfatuiesc sa nu intri acolo cu bocanci de caporal chiar cu riscul de a lasa sa treaca pe langa tine un „fals” nepedepsit…
  Cred ca ma intelegi, nu-i asa?

 16. “Când izgonit din cuibul veșniciei
  întâiul om
  trecea uimit și-ngândurat prin codri ori pe câmpuri,
  îl chinuiau mustrându-l
  lumina, zarea, norii, – și din orice floare
  Îl săgeta c-o amintire paradisul-
  Și omul cel dintâi, pribeagul, nu știa să plângă.
  Odată istovit de-albastrul prea senin
  Al primăverii,
  Cu suflet de copil întâiul om
  Căzu cu fața-n pulberea pământului;
  “Stăpâne, ia-mi vederea,
  ori dacă-ți stă-n putință împăienjenește-mi ochii
  c-un giulgiu,
  să nu mai văd nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei și nici nori,
  Caci, vezi – lumina lor mă doare”.
  Și-atunce Milostivul într-o clipă de-ndurare
  îI dete – lacrimile”.

 17. “Perla se nașe-n pântecele mării
  Într-o scoică-n care a pătruns
  Pe lângă vuietele legănării
  Și jungherul plânsului ascuns.”
  (Ioan Alexandru – Perla)

 18. Fratelui nostru,”NouaOrdineCrestina”, pentru raspunsul l-a intrebarea ridicata;” “-De ce , inaintand in varsta, realizezi ca intelepciunea este invers proportionala cu sanatatea ??!!”
  Ori chite explicatii se aduc pentru unii este greu de inteles raspunsul si valoarea lui!O persoana inteleapta ajunge sa inteleaga raspunsul ,chind ajunge matur in cunoasterea mesajului divin scris in SFINTELE SCRIPTURI .O parte din raspuns i-l gasim in cartea Eclesiastului si sa citim cu o mare atentie mesajul din capitolul 12 .Iar faptul ca ai afirmat;”intelepciunea este invers proportionala cu sanatatea „se datoreste impactului divin cu puterea firii si puterii omului in degradare.Persoana umana ,in puterea sanatatii fizice are perspective de lansare si tentatiile care le primeste din partea lui Satan sint greu de respins fiinca sint foarte „STRALUCITOARE”(sa nu uitam provocarea;”8Diavolul L -a dus apoi pe un munte foarte înalt, I -a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor, şi I -a zis:

  9,,Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pămînt şi Te vei închina mie.„
  Multi nu reushesc sa inteleaga mesajul si prea putina importanta dau indemnurilkor scrise!Sa luam ex.domnului ISUS HRISTOS si a adevaratilor ucenici si crestini care ;42Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frîngerea pînii, şi în rugăciuni.

  43Fiecare era plin de frică, şi prin apostoli se făceau multe minuni şi semne.

  44Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte.

  45Îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia.

  46Toţi împreună erau nelipsiţi dela Templu în fiecare zi, frîngeau pînea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.

  47Ei lăudau pe Dumnezeu, şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mîntuiţi.”
  Dar pina la implinirea mesajului este multa lupta si ….

 19. Draga frate Viorel Chis, eu unul pentru a evita orisice fel de manipulare , nu am calcat intr-o biserica cu pastori romani din 1989, de indata ce l-a Bucuresti a avut loc „pseudorevolutia” si executarea cat mai rapida a „tapilor ispasitori „,ce au dus cu ei in groapa mult adevar !(sarmana Romanie!). Vasilica ,langa mormantul lor, nu a dat de nici un dosar revelator ,ori o mana cu femurul galben ,sa-l intinda prin crapatura lespedei de granit rece !. In tot acest timp scurs de la „revolutie” am asteptat sa gasesc un om de pur caracrter crestin, un asociat ,un frate de credinta ,cu care sa pornim adevarata lupta ! . Am constient ca SIDA a depasit barierele imoralitatii homsexualilor si virusul este acum proliferat si printre cei ce-si inseala sotiile si sfideaza Biblia .Iar acest virus blestemat ,odata intrat in trup ,poate sa doarma …si poate sa devina activ mult mult mai tarziu ,dupa ani sia ani de la data comiterii adulterului si …semnarii „angajamentului” cu satan !. Sa nu ma intelegi gresit : Tatal meu (nu cel terestru !)mi-a dat suficienta intelepciune sa nu fiu supus unor obsesii paranoia ori ura nefondata, dar am stat deoparte aprofundand Scripturile,, m-am ferit de tot ce pare a fi intinat…..si am asteptat in tacere ajutorul Domnului !.
  Blogul revistei”Pasi” si acum datorita acestui blog binecuvantat si fondat pe postamentul dragostei crestine,; PASI SPRE LUMINA ,al pastorului Petru Lascau ,am renuntat l-a tacere si vin sa-ti spun si tie si la toti cei ce au o simtire si un cuget curat,ca a sosit timpul sa pornim ,nu cum vor oamenii, ci cum ne indruma Puterea Duhului Sfant !. Trebue sa sti ca ne astapta o lupta crancena ,pe viata si pe moarte ,iar dusmanul nostru ,desi invins ,i-au ramas doar viclenia ,prefacatoria si vorbele mieros mestesugite, cu care ne va lovi si va cauta sa ne aduca la tacere !. Cine le inghite vorbele „maestre” ,fara sa le filtreze cu intelepciunea data prin Duhul Sfant, fara sa le analizeze aprofunzimea si plamadeala ce l-a coagulat, va constata ,precum in cnatec, ca apele au fost otravite ! .Nu te necaji , nici tu nici fratele nostru „down under” Pettrusu : -cand vezi ca mesagerul este obligat „logic „,doctrinar si „fratesc” , sa-si tina gura ,sa intoarca l-a nesfarsit si celalalt obraz ….. . Daca tu stai drept ,nu te speria ca umbra ta e stramba , mai mult, uita-te direct in ochii celui ce vine sa te palmuiasca ! . God bless you frate Viorel !. Am o intrebare ,nu neaparat legata de acest subiect: „-De ce , inaintand in varsta, realizezi ca intelepciunea este invers proportionala cu sanatatea ??!!”

 20. Se pare că problema nu este training-ul pastorului, cât nevoia de timp pentru a construi relaţii şi încredere între pastor şi congregaţie. Când vine un nou păstor undeva, indiferent de experienţa şi calificările sale, nu se transferă nimic din tot ce ştie sau a făcut până atunci. Trebuie s-o ia de la capăt. Numai în armată te transferi împreună cu gradul pe care-l ai. În Biserica lui Christos gradele nu se transferă. Trebuie câştigate din nou. De la zero. Şi lucrul acesta cere timp.
  Dumnezeu te trimite cu puterea pe care o ai şi îţi mai dă şi din puterea Sa. Ca să poţi răbda.

 21. Dar primi 8 anii a fost in training?Cind Dumnezeu cheama pe cineva in lucrare il trimite cu puterea pe care o are,caci defapt slujitori biserici sint slujitorii marelui Stapin si eficienta lucrari este dupa darul incredintat,stralucirea in urma eficentei ramine nu slujitorului ci Stapinului:noi sintem lucratori impreuna cu Dumnezeu.

 22. Interesant si foarte adevarat comentariu este scris de catre;”Christian Dragomir „si astfel incheie;”Cred ca e timpul sa citim Biblia (chiar si povestile cu morala) pentru noi si nu pentru altii.”
  Pentru multi timpul este limitat in citirea Bibliei ,iar studiul si discutiile ajung sa fie chiar plictisitoare si greu de acceptat!Dar nu trebuie sa fim surprinshi de astfel de lucruri fiinca ele au ajuns sa persiste chiar de pe timpul domnului ISUS HRISTOS si incep sa ajunga la un apogeu si mai mare!Dar sa nu uitam de indemnul pe care ap.Pavel i-l da lui Timotei si astfel se expune;
  „2 Timotei 4
  1Te rog ferbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa:
  2propovăduieşte Cuvîntul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blîndeţea şi învăţătura.

  3Căci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor.

  4Îşi vor întoarce urechea dela adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.

  5Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba.”Iar chit despre subiectul cu privire la cei doi pastori ,putem sa vedem si sa intelegem ;”IMPACTUL „dintre pastor si membru !Insa sa nu uitam de ce fratele nostru de credinta „Petru Lascau”scrie;”Cei manipulaţi sfârşesc prin a manipula pe alţii…”Acum intrebarea mea este;Ce se face atunci simplu membru ,care doreste sa ajunga la maturitate spirituala?

 23. Fr Ianchis, frumoasa interpretare ai facut…
  nu sunt unul care condamn pe fostii colaboratori cu vehementa (oscilez adesea si caut sa ii si inteleg) pt ca eu nu am trait vremurile acelea grele, dar cand citesc asemenea randuri imi este asa de clara gravitatea pacatului comis prin colaborare. sunt coplesit si incurajat ca au existat asemenea oameni ca si Traian Dorz in vremuri de mari incercari.

 24. eLi(oR)
  No ca..doar n-oi fi un Iosif !
  Fiecare sa-si „depuna” lacrimile in „burduful” Domnului ,caci vor primi cu siguranta si o „rasplata”.
  Aceasta „directie ” (vorba lui Remus) ti-o recomand si tie.
  Ramine doar implinirea.

 25. esti culmea, drago!
  musai inaintea ta sfantul drago sa planga toti cu lacrimi de pocainta. altfel e manipulatori.

 26. Cred in lacrimile adevarate,le-am vazut si simtit nu odata.
  Asi dori sa exemplific printr-un caz real;
  Participam la o intilnire „restrinsa” cu citiva frati si surori, fiind
  prezent si IP vestit evanghelist. La un moment dat-un proaspat chemat de Domnul-ia pus o intrebare fr.IP care la surprins putin.
  Unul dintre frati a „motivat”intrebarea prin faptul ca respectivul (cu intrebarea) este „in dragostea dintii”.
  Atunci fr.IP sa inseninat si a zis cam asa; ..Oooo esti in stadiul puiului de gaina,abia iesit din coaje,si nu prea vezi multe..Mai vorbim ..peste citiva ani..”
  Dupa vreo 10 ani,m-am intilnit cu „fostul puisor” si l-am intrebat ; Hei cum sintem acum cu privirea si intelegerea asupra pocaintei.?
  Raspunsul ;-Ma lupt sa ma lipesc tot mai mult de Domnul Isus ,caci am ajuns la concluzia ca,si-n pocainta este valabil si actual proverbul ca-pana la Dumnezeu te maninca „sfintii”.
  Oare a avut dreptate fratele respectiv.?

 27. Traian Dorz, lider in Oastea Domnului a ramas un ceas sa planga cu Domnul in partasie prin inchisorile comuniste in timp ce fratii nostri lideri in Cultul Penticostal beau din apele stricate si mancau din mancarile otravite de imputerniciti, Departamentul Cultelor si Securitate, incalzindu-se la focul vinovat al tradarii de frati, prin casele conspirative blestemate, imbracati in haina de colaborationisti,haina intinsa de diavolul si vanzand pe Domnul (care era in fratii vanduti).

  Cum de nu s-au gandit si la vesnicie? Traian Dorz a facut-o.

 28. Aveţi dreptate. Adevărul scos la lumină produce astfel de efecte de neîncredere şi poate fi folosit cum nu trebuie de oamenii rău intenţionaţi. Gândindu-mă la efectele minciunii, cred totuşi că se merită să cunoaştem adevărul. El ne face slobozi. Minciuna nu eliberează pe nimeni.

 29. Multi prieteni in zona.
  Spunea Iov candva: Prietenii mei rad de mine, dar eu ma rog lui Dumnezeu cu lacrimi, (Iov.16:20)
  Dar ei nu stiau ca: Cei ce seamana cu lacrimi vor secera cu cantari de veselie. (Ps.126:5)

  Eu spun ca ceva in interiorul tau iti spune daca-i crocodil sau nu.
  Dar daca in interior e gol(si afara-i multa teorie) nu poti face diferenta.
  Vorba lui Wurmbrand: Umpleti vidul!

 30. E rascumpararea memoriei frate Petrica.Pe langa efectele benefice evidente are si cateva reculuri rele de tot.De cand a fost lansata ,a slabit increderea oilor in pastori.Observ ca e folosita de multi drept scuza pentru a nu se supune in fata pastorilor.Ai peste 40 ani?Aha.Esti colaborator al securitatii.De ce sa ascult de tine?Uite cum te prefaci.Crezi ca ne minti cu plansul tau?Cu predica ta? Cred ca intelegeti ce vreau sa spun.

 31. O poveste excelenta cu o morala pe masura. Obiectivul este unul clar, bine definit si anume Atitudinea cu care aduci mesajul trebuie sa fie una Reala. Abia atunci are impact asupra oamenilor. Am ajuns insa, chiar si la o simpla poveste care are o morala deosebita pentru fiecare din noi, sa despicam firul in patru, sa facem presupuneri (daca erau lacrimi adevarate…daca era prefacut, samd). Avea dreptate Domnul cand spunea in Luca 10:26  „Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea ?” De scris, scrie intr-un fel clar; de interpretat, se interpreteaza dupa cum ii convine fiecaruia. Partea rea este ca fiecare interpreteaza ce aude sau citeste, excluzand propria lui persoana si uitandu-se mai degraba la … altii. Cred ca e timpul sa citim Biblia (chiar si povestile cu morala) pentru noi si nu pentru altii.

 32. Pastorul plin de dragoste pentru turma, nu are termen iar prezenta lui ramane si dincolo de mormant. Predicile ,indemnurile si sfaturile lui oglindesc Eternitatea , inving timpul si raman mereu o marturie vie . Iar oile simt ca au mostenit Dragoste din Dragostea Lui !

 33. Am citit nişte studii în acest domeniu care spun tocmai contrariul. Un pastor începe să fie eficient în slujirea sa într-o biserică numai după 8 ani.

 34. Vechiul pastor isi vede slujba nu mai mult decit un job de 8 ore,pe cind noul pastor vede in slujba overita un sacrificiu ,o mare responsabilitate pentru toti cei carora le predica .El le poate indrepta drumul spre Rai sau spre Iad.Probabil nu ar strica un pastor sa slujeasca in aceiasi biserica ca pastor principal nu mai mult de 8 anii.

 35. L-am intalnit si eu ,cu totul intamplator pe noul pastor,along the Heritage Trail ,printre holde aurite si nesfarsite lanuri de porumb, in Amish Country !. Era o zi torida de vara. Cu mine in camion nu luasem nimic de baut .Soseaua ondula himeric , parea uda in mirajul pricinuit de dogoarea soarelui. O dunga de asfalt incins ,ce separa doua lumi ,apoi urca si se pierdea in albastrul cerului.Am depasit mai multe buggies negre ,trase de cai trapasi ,lucind de sudoare.Dupa o vreme setea a inceput sa-mi saboteze gandurile si deci m-am decis sa opresc undeva ,sa cumpar o sticla cu apa. Pe campul din dreapta am zarit in departare cativa barbati ,toti imbracati la fel. Intorceau fanul in brazde lungi, cu furci de lemn ,aidoma celor din Ardeal .In camasi albe ,cu palarii de paie cu boruri largi ,pntaloni de cuoloare gry-albastruie. Cunsteam de multi ani ospitalitatea si bunvointa lor !. De indata ce am tras pe dreapta si am oprit camionul si ei s-au oprit din lucru. Le-am facut un semn de salut cu palama dreapta ndreptata spre cer si stanga departe de corp. Au inteles ca am ganduri de pace.Ajuns langa ei ,mi-au intins pe rand mana .Le-am spus ca sunt insetat . Cel mai inalt , un barbat chipes si tanar , cu o fatza senina si zambitoare ,incadtata de o barba lunga si deasa ,mi-a raspuns:
  „-noi aici avem apa de doua feluri : una astampara setea trupeasca iar a doua bucura sufletul ! ”
  i-am raspuns : „-Aleluiah !. Doresc sa ma serviti cu amandoua !”
  Am ramas impreuna cu ei , la intorsul brazdelor de fan aromant ,pana s-a intunecat.Apoi impreuna ,in ferma lui Yoder ,intr-un cerdac lung ,ne-am rugat impreuna si am servit o masa gustoasa : supa de curcan si mamaliga cu tocanitza de vanat ! .Am aflat o multime de detalii despre slujirea lor sub Old Order iar eu la randu-mi ,le-am vorbit despre New Order ….

 36. Imi cer iertare pentru toti aceia care inca nu au inteles ca atitudinea cu care vii in fata Domnului sau a oamenilor conteaza foarte mult.
  Am primit de la pastorul meu o poezie pe care vreau s-o ofer „multora’
  Un legamant cu Dumnezeu
  de John Wesley
  Eu nu mai sunt al meu ci al Tau.
  Fa-ma ce vrei Tu,randuieste-ma cu cine vrei Tu:
  fa-ma sa lucrez,
  fa-ma sa sufar;
  lasa-ma sa fiu folosit pentru Tine,
  sau pus deoparte pentru Tine.
  inaltat pentru Tine,
  sau coborat pentru Tine;
  fa-ma sa fiu plin,
  fa-ma sa fiu golit,
  fa-ma sa am toate lucrurile,
  fa-ma sa nu am nimic:
  liber si din toata inima Iti dau toate lucrurile
  pentru placerea si la dispozitia Ta.
  Si acum,Slavit si Binecuvantat Dumnezeu,
  Tata,Fiu si Duhule Sfant,
  Tu esti al meu si eu sunt al Tau.

 37. Imi place aceasta poveste si morala care decurge din ea.Serve with responsability.Frate Lascau.Noul pastor seamna cu Paul Washer.

 38. Să ard de sete, tot n-aş bea
  Din apele stricate
  Ce le-ntâlnesc în calea mea
  Prin lumea de păcate.

  Să mor de foame tot n-ating
  Mîncăruri otrăvite
  Spre care ne-ncetat mă-mping
  Păcate şi ispite.

  Să mor de frig, nu mă-ncălzesc
  La focuri vinovate
  Pe unde slugile pîndesc
  Iubiri îndurerate.

  Să mor în drum, tot n-aş intra
  În casa blestemată
  Ce ar zdrobi şi-ar ruina
  Iubirea mea curată.

  Să umblu gol, tot n-am să-mbrac
  Ce diavolul-mi întinde
  Să zac în şanţ, să mor sărac
  Pe Domnul nu-L voi vinde.

  Mai bine plîng acum un ceas
  Cu Domnu-n părtăşie
  Decît fără Cristos rămas
  Să plîng o veşnicie.

  Sa ard de sete – Traian Dorz

 39. Povestea avea ca scop să spună un singur lucru important. ATITUDINEA contează. Probabil că ambii pastori credeau ceea ce spuneau şi erau oamenii lui Dumneyeu. Ceea ce contează însă în faţa oamenilor este atitudinea cu care le adresăm adevărul. Oamenilor nu le pasă cât ştii tu ci cât îţi pasă ţie de ei.
  Din nefericire nu doar predicile noastre sufere de lipsa unei atitudini Christice, ci şi comentariile noastre.

 40. Nu pot vorbii despre „Noul pastor”,dar pot sa spun cu certitudine ca exista (din pacate stiu ce spun)pastori care pling si in acelas timp mint cu cea mai mare seninatate.Asa ca numai plinsul nu este neaparat o dovada de om a lui Dumnezeu. Asta nu insemneaza ca nu poate fii un predicator adevarat.

 41. Probabil că aţi trăit prea mult printre crocodili ca să nu mai credeţi în lacrimi adevărate.
  Cei manipulaţi sfârşesc perin a manipula pe alţii…

 42. Scepticul a uitat sa mai puna o intrebare;
  Dar lacrimile din ochii noului predicator,erau lacrimi de pocainta sau…lacrimi de crocodil..?
  Aici se ascunde arta „marii manipulari” a auditoriului..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s