Voi ce aţi face să fiţi în locul meu?

Într-o duminică seara, întorcându-ne de la biserică, eram în maşină cu cei trei băieţi ai mei. Obosit şi derutat de unele întorsături pe care le lua biserica pe care o păstoream, i-am întrebat: „Băieţi, voi ce aţi face să fiţi păstori în locul meu?”. Primul a răspuns Bobby, cel mai mare: „Eu aş trimite pe fiecare membru al bisericii, misionar”. „Atunci cu cine voi mai rămâne în biserică?” am întrebat eu. „Aş pleca şi eu cu ei, iar la întoarcere vom avea o biserică mult mai mare!” a continuat el ideea.

Cristi a avut o altă viziune. „Eu aş face o echipă de fraţi şi aş merge pe la fiecare familie şi aş arunca toată berea afară din frigidere!” a spus el, punându-mă în uimire. „De unde ţi-a venit ţie o asemenea idee?” l-am întrebat eu consternat. „Am fost la prietenul meu … şi aveau bere în frigider!” mi-a spus el indignat.

Cine ştie dacă nu acestea erau soluţiile lui Dumnezeu pentru biserica noastră de atunci.
Regret că nu le-am aplicat.

16 gânduri despre „Voi ce aţi face să fiţi în locul meu?

 1. @pepea –Atit televizorul cit si computerul sint folositoare daca le folosim pentru nevoia spirituala , dar daca nu sintem seriosi in traire pt DUMNEZEU atunci devin intradevar periculoase. Ma delecteaza multe predici pe canalul TBN , ANGELS 1 , iar cind nu pot sa merg la biserica iau in reluare pe internet si revin la update. si mai blogesc din cind in cind cu el . GOD Bless You.

 2. „Cel bogat calca in picioare fagurul de miere, dar pentru cel sarac toate amaraciunile sunt dulci” – zicea Solomon odata- Bogatia aduce comoditate, iar omul devine dintr-odata critic si nemultumit de orice. Bine ziceau copiii, ceva experienta misionara printre straini le deschideau ochii sa vada ce binecuvantati sunt, iar ‘controlul’ la frigidere i-ar fi demascat.

 3. Lidia sunt de acord cu tine. Ideia cu computerul era un raspuns ironic la sucestia aruncari TV-urilor.Cu toate ca, daca vre-un lucru pune pe noi stapinire si ne duce la pacat atunci mai bine sa-l aruncam.Biblia spune clar, daca o mina s-au piceorul ne duce la pacat mai bine sa-l taiem si sa mergem ciungi in imparatia lui D-zeu, decit cu toate madularele in iad.God bless you all.

 4. Depinde ce are fiecare in inima. Pentru mine laptop-ul este o comoara si o fintina nesecata de bunatati. Aici avem Biblia online studii si miile de predici si invataturi biblice prin care putem creste spiritual. In plus daca aruncati computerul cum o sa mai comentati pe bloguri.:) 🙂 Pace si binecuvintare!

 5. Aici in SUA mass-media e mult mai controlata decat in Romania. Nu vezi poze cu femei goale pe copertile unor reviste comerciale, cum vezi in Romania. Desigur, din dorinta dea face bani, industria ofera de toate, orice dar le gasesti doar daca le cauti. Nu te izbesti de ele fara sa vrei. La fel e si cu computerul. Adictia de computer insa e mult mai nociva.
  Pe NET ai posibilitatea sa navighezi dintr-o parte in alta si sa stai toata ziua la computer.
  La TV sar putea sa nu gasesti exact ce te intereseaza in momentul acela, chiar daca ai peste 1000 de posturi.

 6. Eu zic ca inainte de arucarea televizoarelor, sa aruncam computerile prin care se poate ajunge si la mai mult gunoi, decit prin TV.

 7. Afara cu televizoarele sau invechit ,ceva nou si modern …..
  Isus a spus paharul trebuie curatit si inauntru si afara,deci o curatenie generala ,pe urma sa avem grija sa nu lasam casa goala…

 8. Curatia adevarata incepe din inima: „Caci din inima ies…”(Matei 15:19)
  Toti dorim sa-L invitam pe Domnul Isus in viata noastra dar numai unde vrem noi…Sa nu care cumva sa „viziteze” si debaraua sau…crama inimii noastre; sau studioul… Doar in living-ul vietii noastre ! Atunci ce facem cu: „Caci e rusine sa spunem numai ce fac ei in ascuns…”?(Efeseni 5:12-13)

  Pe timpul lui Ceausescu circula o anecdota incomoda atat despre pocaiti cat si despre membri de partid:
  „Care este deosebirea dintre pocaiti si membri de partid?
  R. Membri de partid se roaga pe ascuns…iar pocaitii beau pe ascuns…”!

 9. Sa va traiasca fiii o suta de ani. Dar nepotelul acela simpatic, cu care ati fost la Disney Land, al cui fiu este dintre cei trei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s