26 de gânduri despre „Samariteanul milostiv – Varianta modernă

 1. Merci Octavian,mi’ai dat o veste buna,n’am stiut c’a fost operata dupa,am fost f impresionata .

 2. Mila, cinstea , scrupulul sunt atribute pozitive intelese si simtite in aprofunzimea lor doar in lumea celor saraci. Citirea Bibliei le slefueste si le finiseaza ca sa straluceasca !.Bogatului nu-i ramane altceva de facut decat sa-si redobandeasca silueta si diametrele abdominale , sa-si verifice calcifierea si impietrirea inimii, sa-si unga si sa-si lustrueasca pielea si simturile ,ca sa poata sa alunece si sa patrunda prin urechile acului !. Putini , foarte putini din cei ce trec ( clandestin ori prin repetate si agresive refinantari !) frontiera in lumea bogatiilor terestre ,reusesc sa-si pastreze vechile simtiri si promisiuni !. Simtiri din vremuri in care , cu ochii pe harta si cu gandul indreptat spre America, rugaciunile lor de cerere erau deosebit de intense si profunde ,de lungi si de inflacarate !. Turnesolul de indentificare al lor se releva acum in intensitatea si durata rugaciunilor lor de multumire !. Osanza ridica tensiunea arteriala, oboseste inima ,dar cel mai mult si mai mult , intuneca vederea !

 3. Referitor la „Poza anului 2010”, iata cum arata aceasta tanara dupa ce i s-a facut operatie estetica in USA:

 4. Joc de cuvinte, dans de picioare si „…un abur care se ridica putintel si-apoi piere!”

 5. Ma gindesc ca la penuria de benzina si scumpetea ei, samariteanul e mai mult decit milos, magarul nu va face scandal , are si el o mica vacanta. Totusi samariteanul pote sa o incurce fiindca a uitat sa-l lege de sa pe cel (beat?, batut de alt ninja?sau ametit de durere cind a fost ras in cap cine stie?

 6. 😦 consecinta gandirii si faptelor Taliban… Femeia aceasta in varsta de 18 ani, a fost desfigurata de sotul ei Taliban, ca pedeapsa… Exista o influenta satanica foarte puternica in acesti Islamici extremisti.

 7. Pt. tani
  Consultaţi un dicţionar.
  Aş fi tare curios să ne explicaţi în ce fel poza aceasta ofensează pilda samariteanului milostiv.
  Poate măgarul o fi jignit văzând motocicleta…

 8. Se pare ca calatorul a stat prea mult la han de samariteanu a trebuit sa il mute la sectia de dezalcolizare.
  Sper sa aiba asigurare medicala….

 9. Pete

  Esti cumva censor cum sunt astia pe la asociatiile de bloc ? 🙂 … Recunosc gluma e cam acida dar cu greu mai gasesti astazi un bun samaritean care sa-ti ofere ajutor fara sa astepte in viitor „foloase cuvenite”

 10. Pe chit apare de comic si de ciudat pe atit de real!!Dar consecintele ramin surpriza !!!Dupa cum multe ramin surprize la foarte multi care se expun ca samariteni si pe urma apar cu probleme!!!Deci ori ce samaritean care doreste sa devina un adevarat samaritean sa se ghindeasca ce-l asteapta ca rasplata …..Doar bine sa se ghindeasca si sa ia aminte si la viata primului samaritean care din pilda a ajuns o realitate si prea putin a fost inteles.Si nici acum de multi nu este inteles pentru ca prin fapte ajung ;ca din nou sa-l rastigneasca si in fapte sa -L nege cu multe scuze si pretentii!!!

 11. sursa fotografiei fetei cu nasul taiat o gasiti aici Best News Pictures of 2010:World Press Winners

 12. :)) foarte tare imaginea

  Discutie intre 2 prieteni: tema bunul samaritean (… sa zicem)
  – “Auzi ma, ce oameni de suflet sunt in Cluj …”
  – “Cum adica?”
  – “Pai gandeste-te si tu: sa ti se strice masina in camp, miezul noptii, ploaie torentiala … sa opreasca un strain, sa te duca la el acasa, sa- ti dea o camera de dormit, sa-ti duca masina in service a doua zi si tot strainul sa plateasca reparatia … sa te ospateze pe cinste …”

  – „Extraordinar ma!” Ti s- a intamplat tie treaba asta?”
  – “Nu mie … Fostei mele prietene”

  Morala: bunul samaritean exista si poate confirma fosta prietena (doar a ramas cu el 🙂 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s