26 de gânduri despre “Samariteanul milostiv – Varianta modernă

 1. :)) foarte tare imaginea

  Discutie intre 2 prieteni: tema bunul samaritean (… sa zicem)
  – “Auzi ma, ce oameni de suflet sunt in Cluj …”
  – “Cum adica?”
  – “Pai gandeste-te si tu: sa ti se strice masina in camp, miezul noptii, ploaie torentiala … sa opreasca un strain, sa te duca la el acasa, sa- ti dea o camera de dormit, sa-ti duca masina in service a doua zi si tot strainul sa plateasca reparatia … sa te ospateze pe cinste …”

  – „Extraordinar ma!” Ti s- a intamplat tie treaba asta?”
  – “Nu mie … Fostei mele prietene”

  Morala: bunul samaritean exista si poate confirma fosta prietena (doar a ramas cu el 🙂 )

  1. 😦 consecinta gandirii si faptelor Taliban… Femeia aceasta in varsta de 18 ani, a fost desfigurata de sotul ei Taliban, ca pedeapsa… Exista o influenta satanica foarte puternica in acesti Islamici extremisti.

 2. Pe chit apare de comic si de ciudat pe atit de real!!Dar consecintele ramin surpriza !!!Dupa cum multe ramin surprize la foarte multi care se expun ca samariteni si pe urma apar cu probleme!!!Deci ori ce samaritean care doreste sa devina un adevarat samaritean sa se ghindeasca ce-l asteapta ca rasplata …..Doar bine sa se ghindeasca si sa ia aminte si la viata primului samaritean care din pilda a ajuns o realitate si prea putin a fost inteles.Si nici acum de multi nu este inteles pentru ca prin fapte ajung ;ca din nou sa-l rastigneasca si in fapte sa -L nege cu multe scuze si pretentii!!!

 3. Pete

  Esti cumva censor cum sunt astia pe la asociatiile de bloc ? 🙂 … Recunosc gluma e cam acida dar cu greu mai gasesti astazi un bun samaritean care sa-ti ofere ajutor fara sa astepte in viitor „foloase cuvenite”

 4. Pingback: 5 postări în Top 20 WP (28.03.2011) « România Evanghelică

  1. mike

   Ma gindesc ca la penuria de benzina si scumpetea ei, samariteanul e mai mult decit milos, magarul nu va face scandal , are si el o mica vacanta. Totusi samariteanul pote sa o incurce fiindca a uitat sa-l lege de sa pe cel (beat?, batut de alt ninja?sau ametit de durere cind a fost ras in cap cine stie?

 5. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (28.03.2011) « România Evanghelică

 6. Pingback: 8 postări în Top 50 WP (29.03.2011) « România Evanghelică

 7. NouaOrdineCrestina

  Mila, cinstea , scrupulul sunt atribute pozitive intelese si simtite in aprofunzimea lor doar in lumea celor saraci. Citirea Bibliei le slefueste si le finiseaza ca sa straluceasca !.Bogatului nu-i ramane altceva de facut decat sa-si redobandeasca silueta si diametrele abdominale , sa-si verifice calcifierea si impietrirea inimii, sa-si unga si sa-si lustrueasca pielea si simturile ,ca sa poata sa alunece si sa patrunda prin urechile acului !. Putini , foarte putini din cei ce trec ( clandestin ori prin repetate si agresive refinantari !) frontiera in lumea bogatiilor terestre ,reusesc sa-si pastreze vechile simtiri si promisiuni !. Simtiri din vremuri in care , cu ochii pe harta si cu gandul indreptat spre America, rugaciunile lor de cerere erau deosebit de intense si profunde ,de lungi si de inflacarate !. Turnesolul de indentificare al lor se releva acum in intensitatea si durata rugaciunilor lor de multumire !. Osanza ridica tensiunea arteriala, oboseste inima ,dar cel mai mult si mai mult , intuneca vederea !

 8. Pingback: reading the ‘good samaritan’ story is fascinating… | 25 ELUL

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s