Ziua necazului

“Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; și cunoaște pe cei ce se încred în El” (Naum 1:7).

Lumea noastră este o lume rezultată din căderea protopărinților noștri. “Nenorocirea nu răsare din țărână, și suferința nu încolțește din pământ” (Iov 5:6), ci din circumstanțele vieții. Ne naștem să suferim (Iov 5:7). Ziua necazului este zi obișnuită.

Este adevărat că sunt zile cu soare, zile bune în care necazul e uitat. Dar vin zilele întunecoase. Zile de furtună. Zile de necaz. Unde ne vom adăposti?

Bunătatea Domnului ne asigură scăparea, spune profetul. El, Domnul este locul de scăpare când vine ziua necazului. Putem fugi la El. Ne putem scuti de viforul furtunii în brațele Lui, la adăpostul aripilor Sale.

David și ceilalți psalmiști, au spus mereu și mereu despre Dumnezeu că El este Stânca lor de adăpost. Din neam în neam. Din generație în generație. Un întreg popor și-a găsit protecția în trăinicia acestei stânci de veacuri.

Domnul nu este numai adăpostul nostru, dar îi cunoaște pe cei care în ziua necazului apelează la El, se încred în El.

În cuvântarea lui Elifaz, sunt menționate două lucruri referitoare la ziua necazului: “De șase ori te va izbăvi de necaz, și de șapte ori nu te va ajunge răul” (Iov 5:19).

Ce am observat în viața mea este că prefer întotdeauna acțiunile preventive ale Domnului. Conform lui Elifaz, ele sunt mai multe decât săparea din necaz. Problema noastră este că atunci când nu ne ajunge răul, el fiind prevenit de grația și bunătatea divină, nici nu sesizăm măcar pericolul în care am fost, și apoi nu recunoaștem pe Domnul “în toate căile noastre”. Probabil că de aceea de șase ori, Domnul ne lasă să trăim efectiv ziua necazului, pentru a ne refugia în El, pentru a ne adăposti în brațele Sale.

Natura mea coruptă mă face ca atunci când răul mă ocolește, să nu acord credit Domnului, ci mai degrabă să-l pun pe seama norocului, a șansei favorabile mie. Asta în cazul în care îmi dau seama de răul ce mi se putea întâmpla și care n-a avut loc. Când nu-mi dau seama, când trec prin viață nepăsător, păcătuiesc prin ignoranță și autoîncredere. Acceași natură umană căzută, mă îndeamnă să protestez când vine ziua necazului. Psihologii spun că prima noastră reacție la necaz este să-l negăm. “Nu se poate! Nu este adevărat!”. A doua fază este să-L chestionăm pe Dumnezeu: “De ce tocmai mie? De ce acum? De ce mi se întâmplă aceste lucruri?”
Trecem apoi la o a treia fază când începem să negociem cu Dumnezeu pentru schimbarea situației. Suntem gata de sacrificii. Facem promisiuni și juruințe. Ne luăm angajamente. Vrem să “cumpărăm” cumva favoarea divină.
A patra fază, se pare că este depresia. Dezamăgirea de Dumnezeu și viață ne coboară în depresie.
Abia la ultima fază ne resemnăm și acceptăm noua situație adusă de necaz.

Treabuie oare să parcurgem întotdeauna acest ciclu? Cum rămâne cu adăpostul în Domnul la vreme de necaz? Acest adăpost este asigurarea că furtuna va înceta, că necazul va dispare, că suferința nu va mai avea loc? Cel mai probabil că nu. Furtunile au scopurile lor. Necazul este uneori bisturiu divin, unealtă de lucru la caracterul meu. Domnul însă îi cunoaște pe cei care aleargă la El, se încred în El, indiferent de rezultatele imediate. El îi știe pe cei ce au încredere că El conduce lumea și evenimentele spre binele nostru final.

Concepția noastră despre suferință în această lume a fugii de suferință, de necaz, este că ea face parte din lucrurile neplăcute pe care trebuie să le evităm cu orice preț. Cabinetul meu cu medicamente este o dovadă în acest sens. Am pastile pentru o serie de dureri posibile. La cel mai mic semn de durere apelez la ele.

Citind cărțile doctorului Paul Brand, am descoperit că durerea este unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri. Lucrând cu pacienții celei mai cumplite boli – lepra – doctorul explica serviciile extraordinare pe care ni le face durerea. Lipsiți de dureri, leproșii sunt condamnați la răni și degradări iremediabile ale trupului. Cercetările lui au dus la studierea unor sisteme care să averetizeze bolnavul de lepră asupra presiunilor nefirești, periculoase care se nasc din simpe, mișcări ale mâinilopr de exzemplu. Un lepros care învârte o șurubelniță nu simte presiunile obiectului din mâna sa și poate să distrugă țesuturi musculare și nervoase din simplu fapt că lucrează cu acest instrument banal. La început au încercat niște mănuși speciale care sesizau presiunile periculoase în diferite zone ale palmei și avertizau muncitorul prin semnale luminoase sau sonore. Doctorul a constatat curând că omul având acces la întrerupătorul lămpii sau al soneriei, oprea semnalul și rana se producea din nou. Și-a dat seama de nevoia arzătoare ca acest semnal să fie așezat undeva ca el să nu poată fi întrerupt și apoi să creeze un astfel de disconfort persoanei ca aceasta să înceteze activitatea periculoasă. A înțeles atunci cât de minunat a creat Dumnezeu sustemul nostru de protecție – durerea.

Am servit zilele acestea o înghețată împreună cu soția. Supraîncălzit de soarele Arizonei am luat mai mult în linguriță. O durere înțepătoare mi-a străpus parcă fruntea la rădăcina nasului. Mecanismul durerii s-a declanșat nemilos. Trebuia protejat esofagul și stomacul meu de temperatura scăzută a înghețatei. Durerea de nesuportat m-a făcut să încetez imediat consumul ingredientului cu gust atât de plăcut dar devenit periculos pentru organismul meu. Durerea era mai mare ca plăcerea. Am ascultat spre bine meu de prietenul credincios, durerea.

Mă întreb și azi dacă Creatorul acestui sistem de alarmă și protecție a avut în vedere vremurile noastre cu Baskin and Robin, cu Dairy Queen, în care găsești zeci de soiuri de înghețate?

23 de gânduri despre „Ziua necazului

 1. Desigur, a spune o minciună poate fi uneori mult mai grav decît a curvi. 🙂

  Curvia implică 2, 3, 10 persoane.

  Dar o minciună poate avea consecințe asupra unui popor sau asupra unui continent – vezi înscenarea prin care a fost declanșat Al Doilea Război Mondial, cel mai mare și mai ucigător război neîntrerupt din istoria omenirii, 70 milioane de oameni au fost uciși, aproximativ 3% din populația de atunci a lumii.

  Mincinoșii și fricoșii sînt menționați în lista iadului alături de curvari și de vrăjitori.

  Cu un Fineas se rezolvă cumva problema curviei, dar cînd e minciună și răutate numai cu un Hristos se schimbă inima.

 2. Stimate Remus, vreau sa-ti spun ca nu stiu care v-a fi diferenta in IAD intre plata unei minciuni si a unui pacat de curvie, dar problema mare este asa cum spune si Pete ,ca pentru amindoua se ajunge intr-un loc de unde nu mai este salvare.
  Apocalipsa ne spune clar ca soarta amindurora este iazul de foc.

 3. @ Remus:
  Apoc 22:15 „Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! ”
  Apoc 21:8 ” Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatori la idoli si
  toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si
  cu pucioasa, adica moartea a doua.”

  Eu m-am grabit sa inteleg Adevarul intreg !
  Aveti sansa sa va grabiti si dv !
  Nu va compromiteti …

 4. Eugen,

  te cam grabesti. Cum sa nu existe diferenta intre pacate !!!! A spune o minciuna este totuna cu a comite pacat de curvie ?

 5. @David – Numele meu e Michael iar aici in America se foloseste diminutivul Mike( maik- in fonetica romineasca) iartama dar nu am prea priceput ce vrei sa spui . Romani de aici muncesc si cistiga cu multa sudoare- dar nu 24 din 24, asta e exagerat ce spui. Ca cei din Romania asteapta sa pice para, e alta poveste. Cit priveste statistica, e ca si cum ma-i pune sa numar nisipul de pe plaje – asta numai DUMNEZEU o poate sti.

 6. „Daca nu ascultam de vorba blanda, nu vom asculta nici de vorba aspra”.
  Se poate aplica in orice domeniul din viata si in Crestinism. GWG.

 7. Din respect pentru cititor & spatiu limitat , am incercat sa-mi exprim opinia,
  la fraza imflamabila, scrisa de „mike” :

  „Oare se va trezii America ???sau se va lafaii mai departe in comfortul ei??”

  Nu contest starea in decadere a societatii americane; cu toate pacatele si uriciunile , care nu numai pentru auz are efect de groaza, dar la gandul ca se practica, sufletul credincios se chinuie ca a lui Lot, in Sodoma.
  Nu contest nici falsitatea cu care unii evanghelisti de elita lumeasca si slava desarta, folosesc cuvantul lui Dumnezeu pentru un castig marsav.

  Ceiace contest este faptul ca, in toate privintele normelor biblice in valori si prioritati, nu numai pentru America este nevoie de trezire.

  Trezirea este nevoie pentru TOATA LUMEA, care zace in cel rau.

  Este America mai pacatoasa decat Europa, Indonezia, China, si restul lumii ?
  Este diferenta intre pacat „mic” si pacat „mare” ?
  Este pacat „acceptabil” si pacat „ne acceptabil” ?
  Este plata pacatului diferita in raport cu meridianele lumii ?

  Calamitati, foamete , razboi si boli incurabile vor fi ingaduite de Cel Prea Inalt;
  toate dupa voia , planul si timpul Lui desavarsit, caci El este Creatorul .
  EL nu are in vedere fata omului si nici nu este partinitor.
  Cum ai facut, asa ti se v-a face!

  Noi romanasii, datorita lipsei in jugul cumplit al comunismului, am trait
  sub teroarea neajunsului si a negativului.
  Daca zambeai cuiva, te credea retardat…
  Daca paharul era jumatate plin, il declaram jumatate gol…
  Cu munca… ca zicala: ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim…

  Consider, ca este timpul sa schimbam felul vechi de exprimare.
  Tonul face muzica si cu bunatate castigi inima Imparatului.
  Chiar daca este blog, sa fim atenti cum exprimam opinia, ca sa
  dea efect de intelepciune si dragoste, oricarui cititor.

  De dorit ar fi ca fraza cu pricina , sa fi fost scrisa in mila si compasiune:
  „Domnul Dumnezeu sa se indure de America si toata Planeta;
  sa ne trezim din comfortul nostru si sa nu ne lafaim in ideea ca
  Domnul este cu noi, dar El de mult ne-a parasit…”

  Fratii mei, daca avem ocazia sa zidim cu vorba, sa nu pregetam sa-o facem !
  Nu vom avea remuscari, si plata v-a fi mare.
  Domnul sa ne intelepteasca.

 8. Dupa nume MIKE ,esti american,probabil ca ar trebui sa te semnezi cu numele real MIHAI,caci doar romani sintem si sa vedem caci ori unde pe pamint oameni sau indepartat de Dumnezeu ,iar datoria noastra ca si copii ai Domnului sa incercam sa aratam oamenilor pe adevaratul Dumnezeu,iar invidia si gindul ca americani au mult ,aceasta se datoreaza binecuvintari lui Dumnezeu si munci pe care acesti oameni o depun 24/24 ore pe zi in timp ce romanasi [uni din ei stau pe banci in fata blocului toata ziua si nici iarba din jur nu o taie sau hirtia de linga ei sa -o ridice]asteapta dolarul american si pe urma in loc sa le multumim ii invidiem..o Doamne ai mila.Pune statisticile una linga alta si vezi Romania-America si vei vedea caci comparativ cu populatia citi sint buni si cti rai,citi?….

 9. Tot pe aceasta cale vreau sa multumesc @ Noua Ordine Crestina si @Romanul pentru detalii @Eugen, fiindca eu am trasat doar in mare problema din lipsa de spatiu timp- si in acelas timp sa nu plictisesc pe blogosferici. Va doresc pace si fericire ,traire cu DOMNUL si in DOMNUL.

 10. Da intradevar ,in ultimii 20 de ani am inceput sa vedem multe lucruri profetice si putini sint care doresc sa le inteleaga!Si cel mai dureros este ca pentru multi oboseala a ajuns sa ii faca sa atipeasca si singuri sa se ispiteasca cu lucrurile firesti ca doamne sintem prea departe de cele ceresti!!!Si ucenicii in ziua necazului cel mare ,in loc sa se destepte si pe al lor Stapin sa-l apere ,oare ce au facut ?Si prin a lor prezentare si purtare in fata celor provocatori ;cum au raspuns?Oare nu au stiut de toate aceste lucruri?Fiinca chiti ani au umblat cu Domnul Isus Hristos in persoana?Azi oare nu credem ca se intimpla la fel?Oare nu credem ca sintem in fata unui mare necaz?Cum dorim sa raspundem provocarii?La fel ca si AVRAM ?Sau la fel ca LOT?

 11. DA fr.Eugen, dar in ultimi 20 de ani america se increde in NATO si F 15,18 si ce numere or mai avea.America vrea oloiul de pe glob, nu mai vrea pe Dumnezeu.Au ajutat pe tot globul ca apoi sa-i poata obliga ca Ion sa se casatoreasca cu Vasile, cica este „freedom”Nu trebuie sa fii prea ocosh ca sa vezi despre care America se vorbeste acum. Daca acum 5-6 ani ti-ar fi spus cineva ce vremi vor veni peste America, si este numai inceputul durerilor, cred ca te luai de git cu el. Cit despre binecuvintare, sigur, ai dreptate dar daca nu se vegheaza, Dumnezeu nu se lasa batjocorit, sunt ceva conditii la a ramine in binecuvintarea Domnului, dar nu poti fi si plin de dollari si plin de Duhul Sfint. Oare sa fi mintit ISUS cind a spus de nenumarate ori „vai de voi bogatilor”! Eu cred ca ce a spus Isus se va implini indiferent daca vrem noi sau nu, daca se va intimpla in generatia noastra sau nu. S-apoi biblia intradevar nu ne spune ca Dumnezeu este ca omul ci omul este dupa chipul si asemenarea LUI. Si daca ar fi ramas asa ar fi fost raiul pe pamint, insa omul a avut grija sa se murdareasca cu pacate pina cind Dumnezeu nu se mai poate uita la om decit prin Isus , acesta fiind mijlocitorul nostru la Dumnezeu. Si ca drept cinste America scoate biblia din scoli, nu mai avem Cristmans, avem holiday, nu mai poti vorbi in public despre Isus ca-i superi pe poponauti si muslimi. Mare grija prietene cu ce lucruri inselatoare te lasi lesne infasurat! Credinta este una si Dumnezeu a lasat limpede pe paaginile sfintelor scripturi ce si cum trebuie trait pentru a ramine odihna lui Dumnezeu. Apropo, ce mai stii despre post si rugaciune, ca bisericile americane au ajuns cluburi de jazz, cintec ,joc si voie buna.Nevestele pasttorilor sunt in fruntea comunitatilor de crestini, peste 55% dintre pastorii lor sunt recasatoriti o data sau de mai multe ori, cind biblia spune care sunt conditiile pentru asemenea slujbas.Peste 76% dintre crestinii americani sunt divortati, nu se mai spune daca sunt si recasatoriti sau isi traiesc viata in celibat. Astea sunt realitatile americane din statisticile lor ca de le fac altii cred ca este si mai rau.Nu lumea si Romania uraste America ci America a ajuns iubita de Satana si merge tot mai tare in necredinta.Iar daca Dumnezeu nu s-a grabit sa aduca pedeapsa, inima fiilor oamenilor s-a umplut… si pacatul o data infaptuit, aduce cu siguranta moartea si ceea ce incepem sa vedem din zi in zi, anul 2010 fiind un foarte bun exemplu.Si este doar inceputul.Domnul sa te binecuvinteze si sa te tina departe de bogatiile acestei lumi, comoara ta sa fie in ceruri, aceasta este sansa noastra a crestinilor, a fiecaruia.Pace.

 12. @mike/God bless you olso !.Atat in rugaciunile de CERERE cat si in rugaciunile de MULTUMIRE , o INIMA simtitoare, ce sta in lumina si caldura rugaciunii , va reusi sa-si pastreze in aprofunzime si intensitate , simtirea CURATA ! . Pentru cel ce-si pune mereu si necurmat incredera in Isus-Domul Vietii , raul binecuvantarii nu-si va modifica cota si fluxul ,nu va produce inundatii ce afecteaza negativ ogoarele belsugului !. El nu-si va parasi matca !. Uneori belsugul si indestularea reusesc sa-l copleseasca pe cel ce nu vegheaza , sa-i fure si sa-i tulbure inima, sa-i altereze mintea si simturile si poate deveni el insusi o pricina de poticnire ,mai mult ,una de cadere masiva pentru fratii si surorile din biserica din care face parte !. Cu atat mai mult, daca pozitia lui este in fruntea bisericii ,pricina de poticnire pentru cei mai slabi devine si mai intesa !. Si Nebucodonosor si Solomon si David au avut astfel de experiente costisitoare ,alunecand si lovind cu incapatanare „cu bata’ balta ” si intristand pe Dumnezeu si Sfanta Lui Fata !; mai mult, prin necugetare si pripa ,prin lipsa de veghiere ,atitudinea lor a ridicat un zid de despartire intre ei si Atotputernicul si Iubitorul Tata!. Regretul ,semerenia, sfasierea vesmintelor, sacul si cenusa ,pentru unii ,ce-si recunosc starea si se caiesc profund si in timp prielnic , reusesc sa obtina abolirea pedepsei ,reversul ei ,mai mult, sa primeasca din nou clementa ,sa intre din nou in gratia Tatalui !. Egoismul si incapatanarea sunt cele mai hidoase atribute si otrava aducatoare de moarte ,distribuite si impartite cu mana larga de Deavolul celor ce au alunecat intr-un astfel de lat !.Acum aici in America ,aceasta incapatanare oarba reuseste sa saboteze pe cei mai multi cazuti in capacana imprumuturilor bancare ,a refinatarilor ! . Un dejavu al agravarii si alunecarii in pacatul Adamaic :”- Doamne,de vina este femeia pe care Tu mi-ai dat-o ( sistemul strategic bankar) , ea mi-a intins marul !” !.Si uie cum nu omul ci Dumnezeu este invinuit, facand un „ajutor potrivit” barbatului ! . Daca femeile si bancile nu ar fi existat in States ,totul ar fi avut un curs normal ! !!. Multi romani-americani harapareti si doritori de inbogatire urgenta si lipsiti de intelepcune ,au muscat cu graba si nesatz din marul rosu si rumen de pe creanga bancilor !. O muscatura cu mult mai mare decat permite capacitatea unei guri sa mestece ! ;acum s-au inecat iar dumicatul li s-a oprit in gat ! . Si tardiv ,cu ochii dilatati ,vad pe Inselatorul cu gura larg deschisa, cum rade de ei satisfacut . . . ..Iar pentruca in R.S.R. au fost invatati si intimidati de „Stapanire” ca fapta recunoscuta este totdeauna dublu pedepsita ,nu vor sa recunoasca nimic ! !.Liberaslismul a patruns in multe biserici si a intunecat si stins simtamintele pure si relatia intima frateasca si de partasie pura cu Mantuitorul !. Fiecare pentru el ,lovind cu pumnu-n vant !Vezi frate Mike, toate aceste pacate tainuite si altele si mai grave commasate la un loc, aduc mania lui Dumnezeu atat peste” iarba verde” ,cat si peste „iarba uscata” !

 13. Pentru Eugen -dragul meu nu te cunosc si nici nu vreau sa te supar . Citeste istoria Americi, despre presedinti ei ,despre ziua nationala a rugaciuni care de cind a venit obama sa desfintat , despre presedintele clinton si decaderea morala, despre religia care sa desfintat ca materie predata in scoli( vezi Ane Graham ), divorturile in America care au patruns si in biserici (beny hinn-paula w. ,gimy sw.) pacatul care nu mai e o problema. Vezi miscarea sodomitilor ce vor legiferare si drepuri . Ideia ca facind binefacere dar cu rabat la pocainta a prins radacina in majoritatea bisericilor moderne care de ce sa nu recunoastem, a cam luat-o lateral de la poteca ingusta. Cu regret trbuie sa recunoastem ca tot mai putini stau pe cale. Cuvintul DOMNULUI le spune evreilor–ma-am saturat de sarbatorile si jertfele voaste ,vreau inima voastra sdrobita. Daca ai observat bine, bisericile conservatoare pune in discutie trezire spirituala si reintoarcerea credinciosilor la adevarata pocainta( vezi J. H M. -DAVID JEREMIAH, PARSLEY). Cit priveste pe romani am zis –unii – dintre ei ,ceace nu inseamna ca toti. Pentru adevaratii credinciosi ai dreptate DOMNUL va fi stinca si cetatea de scapare. Daca credem ca DOMNUL E BUN (vezi predicile lui Joel Osteen)sa nu uitam ca nu putem sa traim oricum, caci mai scrie in alt loc in biblie ca e si un FOC mistuitor.In rest nu sint nici -gelos si nici invidios nu am pentru ce -descriu doar ce vad si ce se intimpla in jurul meu .GOD BLESS YOU my brother.

 14. ” Oare se va trezii America ???sau se va lafaii mai departe in comfortul ei??”
  Tare multa gelozie si invidie reflecta fraza de mai sus!
  Comfortul este rezultatul muncii binecuvantate si a painii aruncate pe ape.
  Ce ura are diavolul pe America! si nu vreau sa cred ca si romanasii nostrii…
  Misionari, evanghelisti si tone de ajutoare din SUA, au acoperit globul pamantesc.
  Viermele care roade America, Romania si lume intreaga este necredinta.
  Deci necredinta v-a fi judecata , nu America.

  “Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului;
  si cunoaste pe cei ce se încred în El” (Naum 1:7).

  Cei ce se incred in Domnul sant in America si in toata lumea si
  Domnul cunoste pe ai Lui. Ce bine ca EL , nu-i ca omul….

 15. Departarea Americi de DUMNEZEU va aduce minia LUI asupra acestei tari pe care a binecuvintat-o la inceputul formari ei. Dezastrul de la 911 , cutremurul si tsunami din Japonia nu sint altceva decit- IONA care ne indeamna la o reintoarcere la adevarata pocainta. Oare se va trezii America ???sau se va lafaii mai departe in comfortul ei??. Am observat si la unii Romanii care au ajuns in libertate , promitind lui DUMNEZEU sarea cu mare , au uitat durerile , lipsurile, frustarea ,batjocura ,tortura, umilinta , dar cel mai rau, au uitat sa stea linga cel ce ia adus in libertate si belsug. Ne vom trezi sau e nevoie de putina durere care sa traga semnalul ???sau invatam de la alti?? Escelent articol si la update . GOD bless you frate Lascau ,si la mai multe bune articole.

 16. Stimate frate daca nu te trecea DUMNEZEU prin aceste incercari ( multumeste -i ca ai scapat cu viata pentru a fi o marturie in plus)astazi nu erai atit de intelept (frica si respect fata de cel ce ne-a intocmit), fiindca multi foarte multi nu au rezistat torturilor groaznice (pe care le-ai descris asa de bine )si si-au dat duhul in mina celui PRE INALT, si asta din cauza caci DUMNEZEU ia iubit si a curmat suferintele lor, luind sufletele lor acasa. E foarte benefic sa invatam din necazurile altora si sa ne intoarcem cu rugaciuni si post neprefacute la DUMNEZEU , poate vom scapa de nenorociri ca si Niniveni de alta data. GOD bless you.

 17. Intrebare catre moderator: oare se poate face vre-o analogie intre „inghietata” si inima unor „pastori” dotati cu deosebit talent oratoric ??!! . Cea mai dureroasa si amara ingietata a vietii mele ( unica si memorabila – verzuie -de fistic cu alune !),am primit-o din partea unui pastor de renume ,cunoscut in lungul si latul tarii ,inclusiv printre dizidentii anilor ’50 , absolvent al Seminarului Teologic Baptist Bucuresti ! . Istoricul eveniment de vecinica aducere aminte, s-a derulat la cofetaria „Garofita” din Hunedoara , in 19 iunie 1963 ! ! !.

 18. Iata un subiect ce descrie Ziua necazului si este cotat cu versetul acesta;”“Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; și cunoaște pe cei ce se încred în El” (Naum 1:7).
  Dragii mei despre ziua necazului se pot scrie multe,dar cei care trec prin necaz au experienta proprie si trist este ca azi traim intr-un sistem in care strigatul de ajutor este ignorat ca la cel cazut in drum spre Ierihon si nici preotul si nici levitul nu-l aude si la fel se asteapta sa apara un mic samaritean!!Nu se stie !!!Multi azi se indreapta spre locuri imbietoare si frumoase ,la seri de rugaciune si cu lacrimi in ochi catre domnul stiga dupa trezire spirituala!!!Dar chind domnul ne lumineaza si ne raspunde ;nu dorim sa acceptam mesajul ,mai degraba alergam spre intuneric si primim necazul!!!La fel a facut si prima pereche umana!!!In loc sa se bucure si sa se ingrijeasca de ceilalti pomi din gradina Edenului cu bunatatile si frumusetea ei,sa ne ghindim bine ce au facut?Au ales sa alerge spre spini si palamida spre necaz si spre durere!Azi este la fel !Nu e bine sa ne bucuram de necazul nimanui dar sa nu uitam pe cel preiten sa-l avertizam ;Frate draga nu mai pacatui si nici pe Domnul Isus si Tatal ceresc nu-ii minti !!!Fiinca singuri ne inshelam si goliciunea ca Adam in fata Domnului o sa ne o vedem:Genesa3 cu 9;
  9Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i -a zis: ,,Unde eşti?„

  10El a răspuns: ,,Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi -a fost frică, pentrucă eram gol, şi m’am ascuns.„

  11Şi Domnul Dumnezeu a zis: ,,Cine ţi -a spus că eşti gol? Nu cumva ai mîncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănînci?`
  Ar fi bine necazul sa-l preintimpinam si la Domnul Isus sa apelam!!!!
  Iar in gradina sa ne puna si in loc de spini si palamida sa ne bucuram de ce in Isaia scrie;”Isaia 65;
  -„16Aşa că, cine se va binecuvînta în ţară, se va binecuvînta în Dumnezeul adevărului, şi cine va jura în ţară, va jura pe Dumnezeul adevărului, căci vechile suferinţe vor fi uitate, vor fi ascunse de ochii Mei.„

  17,,Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pămînt nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu -i vor mai veni în minte.

  18Ci vă veţi bucura şi vă veţi veseli, pe vecie, pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie, şi pe poporul lui în bucurie.

  19Eu însumi Mă voi veseli asupra Ierusalimului, şi mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plînsetelor, nici glasul ţipetelor.

  20Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrîni cari să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vîrsta de o sută de ani va fi încă tînăr, şi cel ce va muri în vîrstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.

  21Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii, şi le vor mînca rodul.

  22Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentruca altul să le mănînce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mînilor lor.

  23Nu vor munci degeaba, şi nu vor avea copii ca să -i vadă pierind, căci vor alcătui o sămînţă binecuvîntată de Domnul, şi copiii lor vor fi împreună cu ei.

  24Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!

  25Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mînca paie ca boul, şi şarpele se va hrăni cu ţărînă. Niciun rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfînt, zice Domnul.„
  Credeti voi in ceea ce scrie in Sfintele Scripturi?Daca da; de necaz ve-ti scapa si spre noi Ceruri cu pamint nou va ve-ti indrepta!!!

 19. Am citit si eu „The gift of pain” de Paul Brand ! ;Pe mine personal, durerea fizica acuta ,nu ma ajutat prea mult si nu am evaluat-o multa vreme ,drept gift !. Cele mai crancene dureri le-am simtit in anii „Iepocii de Aur” ! ! !. Sub loviturile napraznice si lipsite de mila primite cu patul armei, cu pumnii si picioarele, in pichetul de graniceri de pe frontiera R.S.R. , in anchetele de la Securitate, in loc sa pot sa le cantaresc si sa le savurez valoarea, am lesinat in repetate randuri !. De indata ce -mi reveneam ,udat cu apa, ori dupa interminabile palme peste fatza, loviturile cu pumnul si picioarele isi instaurau din nou puterea de dominare asupra sarmanului meu trup !. Nu m-au ajutat nici gemetele mele , nici urletele de disperare !. In orbirea mea,nu puteam sa cred ca ele pot sa ajunga si sa fie auzite si in Cer !. Auzisem si eu ,in repetate circumstante ,vorba batraneasca : ca cel ce incerca sa ajunga la Dumnezeu, in drumul lui ,va fi devorat de „sfinti ” !.Durerea pricinuita de fractura de splina,vanatai si umflaturi fara numar , trei coaste rupte,hemoragia nazala, nasul si buzele sparte ,rani deschise pe craniu, nu mi-au demonstrat in nici un fel ca ar fi bnenfice si folositoare sanatatii !. Nici durerea ulceratiilor ,a basicilor si bataturilor ,ori taieturile de pe pielea trupului pricinuite de sarma ghimpata si de razors ,nu am putut-o evalua drept benefica !.Cat despre durerea cronica sufleteasca ce a durat ani si ani, la fel ,nu m-a impresionat pozitiv niciodata !. Nu am putut sa o evaluez drept constructiva , ori cadou harazit si rezervat mie personal de Providenta !. Mi-a fost ingaduit sa trec ani in sir prin teascul durerii si sa impartasesc din plin tot ce rezerva ea, inca de mic copil ! . Am constatat ca durerea fizica acuta ,pentru cei mai slab dotati fizic ,devine insuportabila ,producatoare de urlete de disperare si este cea mai de temut !.America o va impartasi si va avea in curand ,din plin , confruntare directa cu ea ! . Sa ne rugam ca sa nu se dezlantuie in timpul iernii !.Cat despre durerea sufleteasca indelungata , cronica ,ce apasa ani in sir asupra sufletului cuiva ,cred ca ea poate ajunge deosebit de benefica ,atunci cand cel ce o simte, reuseste in final sa ridice ochii si rugaciunile lui spre Atotputernicul Tata ,sa apeleze si sa recurga in final la ajutorul Lui !. Eu personal , dupa ce am fost lasat sa fiu cernut, am reusit !.Pana in prezent ,liberalismul gandirii „crestinismului american ” nu a intrevazut si nu a reusit sa anticipeze NIMIC din teascul ce-l asteapta si prin care va fi nevoit sa treaca !.La rubrica „Conspiratii si Paranoia ” fratelui Cristian Ionescu, de la „Popas pentru sufletul tau” , nimeni nu a reusit sa-mi dea vre-un raspuns conclusiv !. Totul stacneaza, sa oprit ,precum o pendula veche si prafuita din perete, la care stapanul ,cu barba si parul albite de vreme,a uitat sa-i mai stranga cu cheia, melcul arcului de otel !.Prin sinceritatea si credinta celor partasi durerilor ce ne vor impresura si cuprinde in curand , ei vor simti si vedea cu ochii lor in final, mana puternica ,biruitoare,plina de dragoste a Tatalui ! . Nu utati sa cumparati din timp suficient „ulei in cndele” si . . .nu va temeti , caci El este cu noi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s