De ce trebuie să meargă oamenii la biserică

Prahova TV ne dă un nou argument pentru care oamenii ar trebui să meargă pe la biserică.
În discuţie este Adam şi Eva. Să mai spună cineva că noi românii nu avem imaginaţie!

11 gânduri despre „De ce trebuie să meargă oamenii la biserică

 1. Da, sunt foarte bisericosi… Suntem, ca natiune, in topul din Guiness Book, la injuraturi…

 2. Nici pe mine nu m-a socat intrucat asistam la o realitate dureroasa, la consecinta a celor spuse de Domnul Isus in Matei 23;13: „Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.”

  In rest, totul predomina in superstitie, ocultism si troglodire…

 3. Cred ca nu trebuie sa mergi nicaieri sa faci Evanghelizare, o poti face chiar intre ai tai ,vecini ,colegi de lucru(scoala) prin= comportament ,vorbire, inbracaminte, cumpatare,rabdare,mila, iubirea aproapelui(toate calitatile DOMNULUI ISUS) si apoi poti citi si din biblie celor ce au vazut in tine ceva deosebit. E regretabil ca unii misionari aleg locuri cu renume si uita ca in Romania sint locuri in care oamenii nu au nici cele mai elementare cunostiinte despre DUMNEZEU si scrisoarea LUI catre oameni.

 4. Pe mine ma amuza faptul ca pentru oamenii intervievati principala legatura cu biserica este „D..zeii / crucea ma-tii”. Cat despre „desteptaciunea” lor… din pacate gasim din ce in ce mai des.

 5. Ce generatie de analfabeti, daca n-au manuale de Religie sunt caiete de Religie, ca material auxiliar. Am vazut caietele de Religie ( ortodoxa), sunt pline de citate din Scripturi, dar tinerilor de acum le e lene sa citeasca. Astia nu citesc decat messengeru’.

 6. Frate Petrică,
  Astăzi, la nişte discuţii cu elevii de liceu, un băiat a spus că Biblia e scrisă de… Adam şi Eva (!?), altul că are autor pe Ioan Gură de Aur, o fată a menţionat pe cei 7 mucenici! Un flăcău de 19 ani a zis că autorul Bibliei este… Mihai, iar altul (un pitic de-a noua) a intrat rapid pe mobil (pe net) şi a răspuns fără rezerve: „Ştiu eu, este vaisamar”!!! Adică, pentru noi care stim deja ID-ul, fratele Emanuel Contac !!!
  Ştiţi ce este şocant? Că elevii ăştia cu care am discutat, au 9-10 sau 12-13 ani de religie predată în liceu! A câte 35-37 ore pe an…
  Precizare: ca o coincidenţă, elevii de mai sus, sunt tot din Prahova.

 7. Lidia in comentariu scrie;”Citi dintre noi cei care zicem ca suntem credinciosi, nascuti din nou, implinim marea noastra chemare: megeti in toata lumea si faceti ucenici…”
  Lucrarea de facere de ucenici este foarte grea!Ea este mai grea si dechit ceea de a face pastori!!Taina aceasta si harul nu l-a multi a ajuns sa fie descoperita!!Pentru ca multi nici nu inteleg ce inseamna „UN UCENIC AL DOMNULUI ISUS”
  -Nu-i inteleg calitatile si prea putin ajung sa ii cunoasca chiar scopul ucenicului!!
  Si faptul ca;”Prea putini sunt cei care marturisesc evanghelia colegilor, vecinilor, prietenilor sau rudelor.”Se intimpla din mai multe motive in special in zilele de azi!Este greu de suferit si de inteles mesajul; Scripturii !!!Si aceasta afirmare nu este o gluma;ci o mare realitate!!Sa poti face acest lucru trebuie sa intelegi ce spune psalmistul in psalmul unu si pe urma si cei din jur sa fie pe aceiasi unda sau interes!!!!Pe domnul Isus chiti au ajuns sa i-L asculte?Ia si hranit;Si totushi chiti au ramas loiali lui si au luat exemplul Lui!?Azi credem ca este mai diferit?Este mai mult interes?Doar incearca sa deschizi un subiect din Scriptura si sa vedem ce raspunsuri primim si chit de repede ne plictisim!!!Este noapte mare si somnul este dulce si foarte tare!!!Si doamne tare imi este frica ca la multi uleiul din candela incepe sa scada!Chind Strajerul va da anuntul ,nu stiu chiti o sa mai gaseasca ulei in candela si sa spuna ;Aici sint Doamne !Haina imi este inalbita si uleiul din candela lumineaza haina nepatata!!!

 8. Citi dintre noi cei care zicem ca suntem credinciosi, nascuti din nou, implinim marea noastra chemare: megeti in toata lumea si faceti ucenici…
  Prea putini sunt cei care marturisesc evanghelia colegilor, vecinilor, prietenilor sau rudelor. Prea putini…, de aceea cind privim interviuri ca acesta sau ca cel de mai jos trebuie sa ne prinda o mare intristare.

 9. Nu stiu ce v-a şocat pe voi, dar pe mine nu m-a uimit atât faptul că oamenii aştia habar n-au cine sunt Adam şi Eva ci faptul că doamna intervievată spre final era contrariată că ar putea să îi pună preotului o astfel de întrebare… Că ea merge la biserică să se roage şi pentru alte „lucruri” şi în nici un caz să pună astfel de întrebări „stupide”.
  Nici nu ştiu dacă e de râs sau de plâns că oamenii merg la biserică cu o conştiinciozitate mecanică, că la cuvinte „cheie” fac mătănii şi cruci cu nemiluita, dar când este vorba despre chestii „nesemnificative”, cum ar fi Biblia, spun pas, adică cum să-l deranjez pe părintele cu astfel de întrebări.
  „Nici n-aş îndrăzni” – nu-mi iese din minte expresia aceasta… Păi măi femeie, o fi preotul/pastorul vreun dumnezeu de nu îndrăzneşti să ridici privirea spre el? Care este atunci rolul lui?
  Cel mai trist este că oamenii s-au învăţat să „înghită” orice fără să îşi mai folosească creierul, bifează mecanic ritualuri şi tradiţii din ce în ce mai stufoase şi costisitoare, fără măcar să se întrebe „de ce” şi „pentru ce”, „cu ce folos”.
  Tot mai des am în cap o imagine a multor „sfinţi” care ţin cu dinţii de aceste norme bisericeşti şi care, când vor fi în faţa Celui Preînalt, vor întreba „de ce Doamne?”. Cred că nici atunci nu vor pricepe „de ce”, când Domnul le va spune (cu amărăciune totuşi) „nu vă cunosc…”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s