Pescuirea minunată

Nu ne îndoim că Domnul ne-a chemat să fim pescari de oameni.
Cam aşa ne imaginăm unii din noi că ar trebuie să fie o pescuire minunată. Să vină peştii şi să sară singuri în… biserica noastră. Nouă nu ne rămâne decât să „ne bucurăm”.

8 gânduri despre „Pescuirea minunată

 1. PESCARI DE OAMENI? AMIN, CÂȚI MAI MULȚI să fie!
  Noi săi prindem dar Mântuitorul să-i curețe…!!!

  pescari de oameni nu sunt cei care poartă semnul peștelui pe mașină …:) și mai încălcă și regulile de circulație ….am greșit pescarii nu au mașini ci bărci…. pe ape nu au reguli de circulații nici depășire de viteză, nici linia dublă continuă….nici radare pe la colțuri ..!

 2. „…Primul ,pe anul acesta a fost un . . . dogfish !.”

  DOGFISH…, in aparenta descurajant ! Este insa adevarat ca, uneori, in biserica se mai „prind” si dogfish-i. Totusi, pescarul adevarat nu descurajeaza !
  Oare nu -a gasit Domnul Isus pe primii ucenici carpindu-si si curatindu-si mrejile ? Oare ce prinsesera ?
  Oare noi ce prindem uneori ?
  „Pilda navodului” nu e valabila si plina de avertizari si pentru noi ?

 3. Dupa cum expune poza ;piesaj frumos ,un aer imbietor cu o priveliste atragatoare ,toate de bun folos !In fire sa ne simtim bine si in mijlocul naturii divine!Dar sa nu uitam ;Traim vremuri grele si in loc de relaxare la multi CRIZA apare ;nici undita ,nici tu peste si nici numai stii ;cine ce doreste!!!O Biserica unita ,in vremuri grele de rastriste ,din pescari de peste ;slujiitorii si-i uneste si la case porneste si pe cei cazuti ii gaseste!Cu un peste de la pravalie ,cu o piine din desaga si cu drag un salariu daruieste si pe frate de {foreclosure;(incapacitate de plata ),ajunge de-l scuteste!Si astfel Biserica isi recapata un nume de sfintire…neprihanire si exemplu pentru LUME cu un adevarat renume!!

 4. Pescari de grup ori „club” si. . . pescari solitari !. Ieri a fost o zi senina !. La crapatul zorilor m-am desprins de tarm, vaslind spre larg !.Prin ceata difuiza ,departe in josul tarmului ,rasuna cantecul cocosului !. Dupa o vreme am lasat vaslele ,am aruncat ancora si …am dat la adancime !. Primul ,pe anula acesta a fost un . . . dogfish !. Pentru cei mai putin influentabili , cu credinta neclintita si bazati pe MAREA PROMISIUNE , vor aruca plini de incredere, navodul in partea dreapta !. La scoaterea lui ,este necesara o buna balanta, forte unite si. . . .brate puternice , otelite in furtunile precedente ! ! !. Dar. . .nu toti pestii din navod vor fi commestibili !.

 5. Predicatorii trebuie sa-L aduca pe Dumnezeu la amvon,
  membrii adunarii trebuie sa-i aduca pe oamenii in sala.

 6. „Prin credinta, nu prin vedere” spune sintagma Biblica (Evrei 11).

  Cat de grava trebuie sa fi fost experienta pentru cel din vechime care a zis: „Chiar daca ar face Domnul ferestre in cer, cum s-ar putea intampla un asemenea lucru ?…”
  Iar raspunsul din partea lui Elisei a fost :”Vei vedea cu ochii tai: dar tu nu…” (2 Regi 7:1-2), adica PRIN CREDINTA !

  Sunt convins ca aceasta pilda se poate aplica si azi, in bisericile moderne…Poate de aceea sunt asa de sarace spiritualiceste si sterile in ceea ce priveste rodirea.
  Caci: „Rodul celui neprihanit este un pom de viata, si cel intelept castiga suflete !” (Proverbe 11:30-31).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s