26 de gânduri despre „Zâmbetul de sâmbătă – La ce e bun blogul

 1. „What you deny to others will be denied to you , for the plain reason that you are always legislating for yourself ; all your words and actions define the world you want to live in .” spunea Thaddeus Galas – . . . iar Theodore Isaac Rubin a afirmat : „Kindness is more important than wisdom ,and the recognition of this is the begining of WISDOM .” Domnule Cristea Alin , am constatat ca dumneata inca nu ai crescut la statura si diametrele (nu fizice ! ) de standard crestin ,care sa te ajute sa lucrezi sub presiune !. Constat ca la cea mai mica adiere si incercare , esti gata sa lovesti necugetat !.Iar ticalosia ce te tine captiv ,ce te domina si te impresoara, o atribui si o distribui cu generozitate celor din jur ,inclusiv lui Petrica Lacsau !. Vezi ca daca te complaci prea mult in ea, falimentul tau este eminent iar respectul ce-l scontezi cu aviditate, se va volatiliza precum aconturile bancare ale investitorilor necumpatati si harapareti , ce au fost prinsi in criza economica !.Daca intr-o incercare atat de puerila ,precum cea pe care o descrii in dialogul din 31 martie a.c., cu Cornelius, te-a parasit rabdarea, cumpatul si buna cuviinta ,regresand si alunecand acut si necontrolabil de la nivelul de mahala tocmai in adancul unei pesteri, ce te vei face daca vei cadea pe mana unor talhari din interiorul grotei ,care iti vor cere si imputa cu ceva mai mult decat reputatia la care tii ??!!. Lopata orgoliului iti va sapa singura si ireversibil groapa prabusirii morale apoi din bezna vei auzi somatia ” mars in ea !!!” .De ce renunti la Dragostea Mantuitorului nostru in scimbul unei pozitii si functii de popularitate „evangelica” inaltata sacrilegic de tine , la rang de idol ??!!. Stiu ca egoismul si mandria nu-ti permit sa cobori la nivelul meu de gandire analitica ,dar .. . eu -NOC, in continuare, cu sinceritate si altruism pur crestin , ma rog pentru tine si pentru pacea de care ai nevoie atat de mult !.
  Iti doresc ca Sarbatoarea Pastelui, a Mortii si Invierii Mantuitorului nostru ,sa te gaseasca in pace si armonie cu toti cu cei dragi ai tai , cu toti cei cu care vii in contact , inclusiv in mediul virtual !. God belss you and yours ! . So long !

 2. Domnule pastor Petru Lascău,

  Azi e a doua zi cînd comentatorul Cornelius nu scrie CE tîmpenii a scris, în ziua „istorică” de 31 martie 2011 (nu istorică și pentru mine, eu primesc diverse propuneri de comentarii, uneori unul mai trăsnit decît altul) de a primit din partea mea o astfel de replică.

  Vă provoc să mai găsiți 5 sau 10 care au mai primit astfel de replici.

  În schimb, puteți citi pe blogul meu (la care se face referire) 50 sau 100 de replici ale mele normale, în spiritul conversației, al polemicii dacă vreți.

  Dacă unii comentatori nu sînt în stare să scrie măcar o propoziție de interes pentru cititori (ba mai și înjură „pocăiește”), cu ce oi fi eu de vină, de trebuie să fiu denigrat cu așa osîrdie prin „generozitatea” pastorului-blogger Petru Lascău?

  Oi avea eu alte păcate, dar să nu văd ce tîmpenii scriu unii… pe ăsta nu îl am. 🙂

 3. Domnule pastor Petru Lascău,

  Faceți greșeală după greșeală.

  Nu de Alin Cristea e vorba în replicile noastre, ci de… Petru Lascău, cel care administrează acest spațiu public.

  Sînt interesat de spațiul public, de vizibilitatea pe care o au evanghelicii în spațiul public și m-am implicat în spațiul public încă de acum 8 ani.

  Că unii, nici după 8 ani, nu știu cu cine au de a face, nu mai e treaba mea.

  Doară nu sînt în fiecare an un alt om…

  O să reduc acest mesaj la un singur punct (avînd în vedere că ați putea să revedeți predicile din această săptămînă conform cu adevărurile pe care le găsiți în Biblie și în inima dvs., nu după bunul plac al unei tradiții hermeneutice sau după insistența impertinentă a unor comentatori):

  Iată ce scrieți: „Nu pot şti dacă unele afirmaţii ale cititorilor blogurilor noastre spun adevărul sau nu despre Dvs. Nu pot arbitra astfel de conversaţii.”

  V-am spus că nu sînt preot, nu sînt pastor și nici vreun fel de lider în lumea evanghelică.

  Așadar, aveți de unde ști că ceea ce 3 oameni au afirmat despre mine sînt dezinformări / minciuni.

  Puteți arbitra ASTFEL de dileme (nu sînt conversații, eu nu am conversat cu comentatorii în cauză, eu m-am adresat celuii responsabil de acest spațiu public, așa cum am făcut și pe mai multe liste de discuții și pe alte bloguri).

  Nu doar că puteți, dar e DATORIA dvs. să nu contribuiți la răspîndirea unor informații eronate prin spațiul pe care îl administrați.

  Nu sînteți singurul pastor (penticostal) care a primit din partea mea un astfel de tratament public.

  Și Vasilică Croitor și Cristian Ionescu și Petru Lascău au trebuit să se confrunte cu aceeași problemă: cea a dezinformărilor (și a fenomenului de mahala).

  Vă doresc sărbători sfințite!

  Închipuiți-vă ce așteptări am, așadar, de la un pastor-blogger, ca să celebreze sărbători sfințite!

 4. Domnule Alin Cristea
  Eu n-am început nici un proces împotriva dumneavoastră. V-am răspuns întotdeauna politicos, uneori mult mai politicos cum ar fi fost cazul, ţinând cont de textele scrise de Dvs. Am lăsat însă comentariile altora care nu rezistă la fel de bine la modul Dvs. de a vorbi „în spaţiul public”. Nu cred că aveţi experienţă să-l folosiţi. Dacă aţi avea experienţa cu care vă lăudaţi, aţi reuşi să nu iritaţi oamenii.
  Nu vă cunosc nici defectele şi nici calităţile. Ar fi o chestiune caraghioasă să vă evaluez cum o fac unii fraţi catalagând şi trăgând concluzii despre Străjeri din filmuleţele sau materialele publice de ei sau despre ei. Ca să cunosc adevărul despre Dvs. ar fi necesar să petrecem câţiva ani împreună în aceeaşi instituţie. Nu pot şti dacă unele afirmaţii ale cititorilor blogurilor noastre spun adevărul sau nu despre Dvs. Nu pot arbitra astfel de conversaţii.
  Cred că aţi mai observat că nu mă angajez nici în dispute în care sunt atacat personal de alţii. Când atacul trece dincolo de critică la calomnie şi asasinare de caracter, de cele mai multe ori nu-l public şi atât.
  Faptul că „Alin Cristea e mai mult sau mai puţin respectuos” are mare importanţă dacă doreşte să fie tratat cu respect.

 5. Se apropie totusi Sarbatoarea Pascala, asa asteptam noi sa sarbatorim Jertfa Mielului, pentru noi pacatosii, aruncand cu noroi unii in altii? Oare ce-ar zice Mantuitorul, ca in loc sa-l asteptam cu ramuri de finic si sa strigam Osana, noi, romanii, ne certam intre noi cine-i mai mare?

 6. Putin stimabile Alin

  Dau copy paste la cele primite de la dv. pe e-mailul meu, in data de 31 martie 2011.

  „Ba, omul pesterii, mars inapoi in pestera…

  Nu ma mai deranja cu timpenii…”

  Vi-am raspuns pe e mail si eu, insa n-ati catadicsit sa va opriti asupra celor spuse de mine.

  Apropo, știți ce înseamnă dezinformări și minciuni?
  In nici un caz cele scrise de mine mai sus!

 7. Din predica de ieri dimineata, o intrebare retorica:
  „Oare ce-o fi fost in mintea magarusului cand a vazut ca multimea isi asternea vesmintele pe drum cub copitele lui ?”
  Fabuland putin, improvizam un raspuns pe masura :

  „-Bai, voi stiti cine sunt eu ? Eu sun stra-stra-stra-nepotul aceluia care a carui falca (neuscata inca) a folosit-o „bietul” Samson atunci cand, cu ea, a ucis cei o mie de
  filisteni !”( Judecatorii 15:15) Deci, cu mine va puneti ? Mie mi se cuvin Osanalele…”

 8. Domnule pastor Petru Lascău,

  Exact precum procedează în astfel de cazuri Marius Cruceru, așa ați procedat și dvs.

  Eu nu v-am întrebat CE predicați, eu v-am întrebat dacă nu aveți vreun tremur în fața lui Dumnezeu dacă săptămîna asta predicați în timp ce ați pus haita să urle la mine pe blogul dvs.

  Cum rămîne cu dezinformările și minciunile despre mine pe care le găzduiți pe blogul dvs.?

  Le reiau: cică aș fi preot, cică aș fi pastor, cică aș fi „evanghelic de reputație”…

  Cînd predicați, Duhul Sfânt nu vă îndeamnă să spuneți adevărul și numai adevărul?

  De asemenea, nu vă îndeamnă să vă relaționați într-un anumit mod, serios, evlavios, la adevăr ȘI în afara predicilor?

  Ca să aflați adevărul, nu trebuie să faceți niscaiva efort?

  Vă luați doar după ce auziți? După ce scriu niște comentatori neatenți (și, evident, cu răutate)?

  Și dacă vi se bagă sub nas niște OPINII impertinente, nu ascultați ȘI cealaltă parte? Cine știe, poate ajungeți, cumva, la adevăr? Care este… pertinent!

  Sînt obișnuit să mă confrunt cu mojicii, dezinformări și minciuni. Procesul pe care l-ați inițiat zilele acestea aici, la adresa mea, nu are NIMIC nou. Se aseamănă întru totul cu ce făcea Marius Cruceru acum cîțiva ani pe Pătrățosu și apoi pe mariuscruceru.ro.

  Chiar e greu să pricepeți că eu am experiență în spațiul public cu așa ceva?

  Cu astfel de oameni…

  „Reputația” mea nu are de suferit dacă eu mă implic în astfel de schimburi de replici.

  Reputația dvs. însă are de suferit atunci cînd nu clarificați afirmații suspecte la adresa cititorilor dvs.

  Dar de ce se discută AICI despre persoane?

  De ce nu se discută IDEI?

  Dacă nu vreți să învățați din istorie, iată că repetați greșelile pe care le-au făcut alții.

  Are vreo importanță faptul că Alin Cristea e mai mult sau mai puțin respectuos? Nu.

  Nu sînt nici preot, nici pastor, și nici un fel de lider în lumea evanghelică.

  Dar dvs. sînteți. Și are importanță dacă sînteți mai mult sau mai puțin respectuos.

  ARE importanță dacă vă administrați blogul cu seriozitate, competență și responsabilitate.

  Nu dîndu-mi mie replici dovediți seriozitate.

  Nu discutînd persoane AICI (sau altundeva) vă împliniți destinul, ci punînd în discuție IDEI!

  Încă mai aveți timp să vă ajustați predica pentru sărbătorile pascale, ca să conțină… IDEI!

 9. Domnule pastor Petru Lascău,

  Cum v-am mai atras atenția, spațiul public pe care îl administrați conține dezinformări și minciuni despre mine.

  Iată încă o mostră, a comentatorului Cornelius, conform căreia eu m-aș adresa „unui nou venit” cu agresivitate.

  Păi nu este adevărat. Sînt o droaie de „noi veniți” care au avut parte de un tratament normal din partea mea, ca blogger.

  A, că acest comentator (anonim) Cornelius nu menționează CE a scris de a primit o asemenea replică categorică din partea mea, observ că nu vă interesează.

  Nici nu vă interesează că un astfel de comentator scrie despre un alt vizitator al blogului dvs. că „a întîrziat la împărțirea bunului simț”.

  Dacă așa administrați un spațiu public, atunci veți avea de suportat consecințele. Cititorii vor observa rapid cum vă tratați cititorii. Îi folosiți ca să vă construiți poziția publică ȘI pe Internet, dar oricînd orice comentator incomod poate ajunge să fie tratat cu ironie și minciună aici.

  Apropo, știți ce înseamnă ceaprazar?

  Dar… fals?

 10. Buna predica! Numai ca in cazul de fata magarul nostru nu se lasa calarit de Stapan. Magarul vrea sa calareasca stapanul, sfidand Cuvantul Lui. Pe el il calaresc altii care l-au dresat demult spalandu-i creierul cu alte principii. Multi au incercat sa-l destepte dar sau ales cu improscaturi din partea lui.

 11. Iata un ,,pocait” care cere sa fie respectat, dar el nu are nici cit negrul sub unghie respect pentru ceilalti. , continuind asa se va auto departa de oameni– fiecare pasare pe limba ei moare.( vedeti asta nu mia placut mie la ,,pocaiti” -mascati ,duplicitari, inpaunati si cel mai rau- goi de DUMNEZEU.)nota ,, pocait”= cvasi pocait – a nu se confunda cu adevarat pocait

 12. Multumesc, frate Petrica, pentru postarea comentariului meu!
  Nu fac parte din ceata frustatilor Alinului, insa era nevoie sa-l prezint pe falsul ceaprazar cum vinde pleasna de bici pe post de ciucure.
  Ce respect sa pretinda altuia, cand el se adreseaza unui nou venit pe blogul sau cu: „Ba, omul pesterii, mars in pestera…” ?
  Care „noblesse oblige” cand el se pare ca a intarziat la impartirea bunului simt!?

 13. Caci gura vorbeste ori duhneste din cambuza inimii !.”Si ce-i in gusa si-n capausa !” zicea o vorba pe la noi, pe plai !. Multi din cei ce au cautat sa pacaleasca piata monetara, au suflat cu aur bani de arama (cupru ). In punga, dupa o vreme, prin frecare ,acesti pretinsi galbeni ,isi dadeau arama pe fata !. Vedeti cu totii aici dragii mei, o mostra si un exemplu de cutremur subteran cronic, de adancime,ce a avut loc demult in Bihor, in paralel cu cel din Cotul Vrancei , urmat acum tardiv de o rabufnire vulcanica acuta ,dar cu radacinile infipte in timpurile de atunci !. Ma asteptam si nu sunt nici consternat nici surprins catusi de putin sa vad o astfel de rabufnire a „dragostei fratesti”, acumulata in zeci de ani de pretinsa pocainta !. Viata mi-a harazit o multime de satfel de ipostaze ,din care am invatat multe despre pocainta baptista si reversul ei !. Bunul meu Tata m-a ajutat sa pot diferentia Lumina de Intuneric ,sa aleg si sa pastrez numai ce este ziditor !. Vedeti aici cel mai concludent exeplu de ura , de invidie , de lipsa de intelepciune ,cand omul poarta doar o masca de impresie a pocaintei iar inma lui nu a fost niciodata deschisa pentru Hristos ,pentru Adevar !.
  Ma grabesc sa o iau inaintea fratelui Chis Viorel si doresc sa va citesc din Biblie ,de la I Timotei , capitolul 5 ,versetele 3,4,5 : ” Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie, este plin de mandrie, si nu stie nimic: ba inca are boala cercetarilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste pizma, certurile, clevetirile, banuielile rele, zadarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevar si cari cred ca evalavia este un izvor de castig . Fereste-te de astfel de oameni . ” Cuvinte clare ,limpezi ,pline de ADEVAR, ce ne calauzesc spre LUMINA, sa putem sa-l infruntam triumfatori pe Ispititorul, ori-de-cate-ori ne da tarcoale ,ca sa ne tulbure ! ! !.

 14. Domnule Alin Cristea
  Mă aşteptam să primesc o mostră de comportament şi comunicare publică din partea unui evanghelic de reputaţie.
  Sunt consternat… de modul în care folosiţi spaţiul public, pe care îl apăraţi cu străjnicie de mojiciile altora, ca să vi le postaţi pe ale dumneavoastră, probabil.
  Săptămâna asta mare am să predic despre măgăruşul pe care călărea Domnul. Se spune că întâlnidu-se cu ceilalţi din turmă, la fântână, a observat cu „consternare” că în spaţiul acela public, nu primea onorurile care credea că i se cuvin. Cu o zi înainte, un întreg oraş îşi aşternea hainele înaintea lui şi oamenii tăiau ramuri de finici şi-i decorau calea. S-a plâns la maică-sa, doamna măgăriţă, de lipsa de respect şi consideraţiune de care dădeau dovadă măgarii ceilalţi. Se spune că maică-sa (mai cuminte se pare) i-ar fi spsu: „Băiete, fără Christos, toţi suntem nişte măgari obişnuiţi”
  Cam asta am să predic în seara aceasta.

 15. Ha, ha, ha…

  Domnule pastor Petru Lascău, din cîte observ, sînteți la fel de ticălos ca și Marius Cruceru…

  Și Pătrășțosu rar scria ceva urît despre mine (în postări, că la comentarii scria, ohooo!), dar lăsa haita frustraților să urle la mine…

  Ha, ha, ha, ce mai mahala…

  Ați început bine Săptămîna Mare…

  Și predicați în săptămîna asta?

  Fără nici un tremur în fața Marelui Judecător?

 16. Am vrut sa postez un comentariu pe unul din numeroasele bloguri ale „rotofeiului” AC, manifestandu-mi opinia intr-un subiect controversat si iata ce raspuns am primit pe email-ul personal: „Ba, omul pesterii, mars inapoi in pestera…” Am rezerve fata de astfel de persoane duplicitare, (cica bloguitori crestini) . Pentru mine, biografia lui, caligrafic definita in web, scartie din incheieturi, in urma acestui limbaj de cabotin. Oare o fi asa rotund precum se da?

 17. Foarte interesant ,,pocaiti” sar gardul Edenului , mergind dupa Adam iar cei din pustia lumii acesteia sar gardul in Edenul vesnic. Curios lucru, cei din lume gindesc la vesnicie, iar cei ce l-au cunoscut pe DUMNEZEU( de care mult m-am poticnit) se departeaza cu buna stiinta de ea. DOAMNE pune intelepciune in ,,dovleacurile ” noastre.

 18. Intrebare ce ne pune pe ginduri. Desigur pentru unii e ceva rau, pentru mine e pur si simplu o binecuvintare. Lucram voluntar la biserica Pent. Philadelphia din Portland in perioada Iulie -Dec 2010 ( sint prieten al biserici) si la pauza de masa auzeam susoteli cu privire la evenimentele ce se petreceau- din simpla curiozitate am intrebat sa aflu si eu ce se intimpla , curios , le era frica sa spuna . Asa ca am ajuns acasa si am cautat pe internet tot ce era in legatura cu crestinismul.(pina atunci foloseam internetul doar sa citesc Tribuna Sibiului) Cu regret spun ca am gasit bloguri care pur si simplu m-au dezamagit(d. minastireanu) Pe blogul Fr. Lascau am gasit si am invatat multe lucruri de care habar nu aveam . La fel pe blogul Fr. Iosif Ton , doi OAMENI de care se foloseste DUMNEZEU pentru aducerea la credinta a multor rataciti , din care sint si eu unul. La ce e bun blogul? O spune asa de binesi cei trei convertiti din clipurile de mai sus. Dumnezeu sa binecuvinteze( nu foloseam cuvintele astea ininte) pe Br.Iosif Ton, Br. P.Lascau care mediaza cu respect si tandrete pe fiecare ,,bloggist” in parte. GOD BLESS ALL

 19. Scenariu pentru un inceput de predica, undeva – candva, in biserica virtuala a mileniului 4 (sper, niciodata!):
  „Deschideti cu totii din sfantul meu blog, la postarea […]. Vom citi de acolo, incepand cu parafraful X, pana la comentariul numarul Y. Categoria […] pe sidebar, pentru cei ce folositi Firefox. Sa ascultam ce spune blogul: ……”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s