112 gânduri despre „Puterea cuvintelor

 1. Mai tarziu ,in Ghgerla ,alaturi de camaradul David Vasile , acest impletitor de cosuri de nuiele -Zaharia, mi-a povestit despre un „detinut” deosebit de afectiv, cult, libidinos si bine cunoscator al Bibliei, ce in primavara lui 1953 a fost adus si introdus in Zarca din Aiud alaturi cu cei mai de temut detinuti politici ,declarati dusmani ai regimului, precum Traian Dorz, Richard Wurmbrand , Eugen Teodorescu,Nicolae Ighisan, Aurel Gherase,Petre Tache Dumitrescu,Jan Constantinoiu-fotograful -,Alexandru Stefanescu, Constantin Frunza . Povestile acelui misterios detinut despre arestare si acuzare,despre batai si torturi erau „trase de par” si lipsite de seva autenticitatii. A fost „aimentat” si marginalizat strategic de cei pe care el incerca voit sa-i traga de limba . Dupa opt saptamani „de detentie”, a fost extras solo din sistemul celular si nimeni nu la mai intalnit niciodata in sistemul si lantul de penetenciare . Halelluia !. Lui Mos Ion Roata, din pura dragoste revelatoare si drept raspuns al miilor de rugtaciuni , Atotputernicul si Bunul lui Tata – Dumnezeu, i-a ingaduit azi sa faca Pasi spre Lumina ,si. . . acum dupa patruzeci de ani, sa afle in detalii zguduitoare ,cine era acel detinut !.

 2. Draga frate Petrica ,apelez aici la PUTEREA CUVINTELOR ,mestesugite de mine din pura dragoste frateasca, generatoare de deosebita putere de convingere : la marginea padurii inverzite ,langa un foc facut din vreascuri ,te asteptam pe inserat sa vii !. Dupa prograul de marti ,ne despart doar doua ore de mers cu masina !.Cainii vor fi legati , iar ciaunul de mamaliga ( cu apa deja fiarta ) va fi pe foc !. Cateva momente de partasie frateasca si familiala iti vor descreti multe din ridurile fetei !. O noapte binecuvantata, un pat racoros in ranch-ul nostru spatios ,miresmele codrului, tzaraitul greierilor si linistea preeriei din Indiana ,iti vor da odihna si puterea de recuperare ,necesare pentru a doua zi ! .La crapatul zorilor si cantatul cocosului, cafeaua aburinda va fi gata , masina pornita iar la volan ,soferul in asteptare isi va citi relaxat ziarul local !. In curte , vom inalta o rugaciune de multumire Tatalui ,pentru toate binecuvantarile si vom porni cu soarele-n priviri ,inapoi spre Orasul Vanturilor ! ! !.
  Astept si sper increzator un raspuns pozitiv din partea ta ,plin de dragoste crestina ,ce nu-ti va ingadui sa zici NU ! ! !.
  sincerely, NOC

 3. Iata prin accesarea paginii ,o sa gasim ce putere au cuvintele rugaciuniii adresate cu sinceritate;
  http://www.godvine.com/Man-Dies-and-Returns-to-Life-on-the-Operating-Table-420.html
  „Man Dies and Returns to Life on the Operating TableAfter a massive heart attack took this man’s life, the cardiologist felt an overwhelming urge to pray over his body. Miraculously, he returned to life with no medical explanation. Amazing.”Deci ,sa nu uitam ca persoana sincera ,primeste raspuns rugaciunii!!CUVINTELE PLINE DE DUH AU PUTERE ,INDIFERENT DE RELIGIE!!!CREDINTA CONTEAZA…..ALATURI DE FAPTE CONTEAZA !!!!

 4. Thus says the Lord: Watch the daily happenings in your life.  I Am present in your daily activities, in your life.  I Am where you are you are battling, where you need help and comfort.  I Am where otherwise no one else goes.  Be calm.  What you meet today will be a springboard for tomorrow’s great experiences.  Your humiliations will become your rising points.  When you stay quiet, I will speak for you.  I will not allow for My child to be pulled into the dirt or having dirt thrown at him.  I will fight for you;  you just have to remain quiet.   Do not be irritated by your enemies and opponents.  

 5. Nu am avut intentia sa ,,hulesc pe fr penticostali” , era doar o concluzie la modul in care se poarta discutiile pe blog.De mila Domnului chiar am nevoie.Multumesc!

 6. daca totusi spui ca ai avut incercari naprasnice ,cum de nu ai invatat inca caci nu e bine sa hulesti pe fr penticostali [cind spui caci unde sint doi se cearta]Domnul sa aiba mila de tine

 7. Nu am studi sperioare,doar 25 de ani de incercari naprasnice si mai sint si evreu. Marcel Stepan.

 8. Pune doi englezila un loc si va rezulta un imperiu,pune doi germani la un loc si va iesi un razboi,pune doi romani la un loc si va iesi scandal.Pune doi metodisti la un loc si va fi o trezire, pune doi luterani la un loc si va iesi o reforma, pune doi penticostali pe blog si va fi scandal.

 9. Marcel, trebuie sa fie un cosmar ptr. Alin Cristea sa traisca , zilnic , cu…. Alin Cristea, asa ca ar fi bine sa aratati un pic de mila catre mogulia sa, are o viata destul de grea. Eventual, ceva Prozac poate sa il mai inveselasca….

 10. D-le Alin Cristea
  Cred ca va-ti face un mare serviciu sa luati o pauza de pe blogosfera si sa va ocupati de sufletul d-voastra care este gol si lipsit de orice este dumnezeiesc.Invata-ti sa va cere-ti iertare cind gresiti si nu continuati in incapatinare, facind gresala dupa gresala.Va urmaresc de mult timp postarile si realizez ca nu suferiti competitia si nici nu puteti dialoga cu oameni maturi si pregatiti din punct de vedere teologic.Nu sunte-ti mai mult decit un provocator lipsit de esenta spirituala.Va rog opritiva o clipa din tumultul vieti pe care-l traiti si meditati la sfaturile primte, poate va vor prinde bine.

 11. Cristea Alin este un „element recalcitrant” ( caracterizare de nuanta comunista ! ) si un exemplu concludent de distrofie crestina de tip baptist ,inglodata in incapatanare, ratacire si afurisenie ireversibila !.Sarmanul om , duce pe retina lui ,imaginea credintei in Isus Hristos ,rasturnata de Deavolul !. Susul jos si josul sus si cu cat incearca in orbirea lui sa ne demonstreze ca el cauta „disciplina evanghelica „, cu atat el isi desconspira nimicnicia si orbirea ce-l subjuga !. Si cu fiecare replica de birjar si caraus beat , comentariile lui ii afunda „straful evanghelic”si mai mult in intunericul in care deavolul l-a prins si l-a incatusat ! .El este aidoma unui om ce a alunecat in apa de pe puntea unui vas !. Naufragiat confuz in bezna ,si desi Ii arati si-i luminezi directia spre malul cel mai apropiat,in incapatanarea lui innoata spre larg !. Astfel de oamneni ce sunt prinsi si legati de duhuri rele si care refuza sa primeasca lumina, sa primeasca ajutor, colacul de salvare intins cu drag si sinceritate de o mana iubitoare si frateasca si duhnesc si supureaza drept replica,insulte si blasfemii la adresa Adevarului lui Hristos, trebue lasati in voia mintii lor blestemante !. Si pentruca intre marturisire si funie (streang )sunt numai 180 de grade si o rotire pe loc,decizia spre Iad ori spre Mantuire , ramane pur personala !. Suntem destui aici ,ce am facut un efortul sincer si crestinesc sa-l ajutam frateste, sa-i aratam ratacirea !. Acum prin calificativul ce si-l da singur ,avem deplina dezlegare sa ne scuturam tarana de pe hine si sa ne continuam inainte „Pasii spre Lumina” , spre locuri si subiecte cere zidesc si nu intuneca frumosul si insoritul camp verde al Evangheliei Mantuitorului nostru !

 12. Alin vad ca nu iti place cind ti se plateste cu aceeasi moneda pe care tu o folosesti pentru altii

 13. M-aș fi bucurat să aveți puțină decență și să vă cereți scuze pentru expresia folosită. Nu sunt parazit. Muncesc din greu. Ironiile mele ținteau să vă scoată puțin la lumină și să înțelegeți că nu putem jigni oamenii în spațiul public ca apoi să ne dăm administratorii acestui spațiu. Iată ce spuneți, după o jalnică încercare de a vă scuza printr-un dribling pătrățos: „NU a fost în intenția mea, nici în expresia mea, să vă aduc vreo jignire. Am exprimat doar o realitate.” Deci ați exprimat realitatea că sunt un parazit. Ținând cont de ignoranța restului lumii, ați evitat deci verbul ca să nu produceți vreo confuzie nouă, prostimii, așa că ați zis-o pe înțelesul nostru: sunt parazit. Frumos din partea dumneatale! Dacă nici asta nu e jignire, atunci ce este?
  Nu te supăra pe mine, dar n-am găsit nici cuvinte și nici idei în tot ce ați postat până acum. Am găsit aroganță și spoiala unei gândiri maladive născută din prea marea importanță care v-o acordați. Asta vă face iritabil pentru orice cititor. Aroganța pe care o cultivați transpare din cuvintele pe care le folosiți și atitudinea aceasta vă eclipsează ideile. Deveniți indezirabil. În loc să vă corectați defectul, cereți respect.
  Nu vreau să mă iau la harță cu dumneata. Drept dovadă n-am să vă mai răspund la comentarii. Oricum nu are rost. Dumneata le știi pe toate.

 14. Programul telefonului imi schimba unele cuvinte dar, recitind postarea mea cred ca se intelege. Trimit la brotherul Peter Lascau doua poze cu mine, daca va dorii sa va prezinte persoana mea cu proectul amintit are tot suportul meu!. Doamne ajuta, Doamne da izbanda lucrarii Tale si planului Tau. Amin.

 15. Domnule pastor Petru Lascău,

  Comentariul dvs. conține, pe lîngă ironie ieftină, dezinformări și minciuni:

  1. Ați pus în ghilmele expresia „un parazit în blănița evanghelică”. NU ÎMI APARȚINE.

  Eu am folosit , la adresa dvs., următoarea adresă: „un parazit în lîna blogosferei evanghelice”.

  Eu nu n-am adresat dvs. spunîndu-vă Domnule păstoraș, da?

  Puterea cuvintelor…

  2. Spuneți: „dacă încercați totuși să-mi explicați cum ați ajuns așa șeful spațiului public, sau milițianul lui”.

  Păi nu am ajuns nici șef, nici milițian. Așadar, sînteți în afara problemei.

  La fel cum nu sînt nici un fel de lider evanghelic, cum unora nu le intră nicicum în cap.

  Dacă nu vreți să pricepeți, și nu vreți să renunțați la stilul dvs. dezinformator, de ce eu aș face vreun efort să vă explic ceva, că doar e evident că nu vă interesează să vă explic ceva… Vă interesează să vă luați la harță cu mine… Pe mine nu mă interesează… Poate cînd crește miza…

  3. Mai îmi spuneți, iarăși cu totul dezlănat: „Îndurați-vă și nu mă lăsați rătăcitor printre zulufii chârlionțați ai lânii dumeavoatre teologice.”

  Acum lâna blogosferei evanghelice a devenit lîna… teologică?!

  Eu nu am folosit astfel de cuvinte, nici astfel de etichete.

  4. Mai spuneți: „Să aud și eu câte ceva din vasta înțelepciune isvorâtă din lâna de aur pe care ați descoperit-o.”

  Nu vi-e jenă? Așa vreți să discutați cu oamenii (inteligenți, competenți, bine intențkionați, în public?

  Parcă voiați să vă dau DOAR un singur anumit exemplu din activitatea mea pe Internet, de unde pînă unde ați ajuns să vă exprimați malițios: „vasta înțelepciune”? Și „lîna de aur”?!…

  Sînt cu totul neimpresionat.

  5. Poate, cine știe?, vă mai răcoriți dacă fac următoarele precizări: Folosirea cuvîntului parazit nu a avut, în intenția mea și în uzul cuvîntului în comentariul meu, nici o legătură cu cuvîntul pe care, DUPĂ ACEEA, am văzut că l-ați folosit în titlul unei postări. Din cîte îmi aduc aminte, am remarcat, la vremea respectivă, pripeala cu care Marius Cruceru și-a redactat articolul (este oare pripeala dumneavoastră cu care v-ați redactat comentariul la adresa mea cu ceva mai mică?). Îmi amintesc PREA BINE stilul Pătrățosului din ultimii ani, nu s-a schimbat aproape deloc. Nu îmi amintesc bine articolul, eu am în Google reader sute de bloguri EVANGHELICE și în fiecare zi citesc titlurile a vreo 100-200 de postări din blogosfera evanghelică, așa că NU articolul lui Marius Cruceru l-am avut eu pe retină.

  Oricum, aș fi vrut să folosesc verbul „a parazita” în comentariul meu, dar, ca să nu fiu înțeles greșit de cititorii care NU folosesc DEX-ul ca să înțeleagă sensul primar al cuvintelor în limba română, darămite să facă efortul să găsească semnificație pentru cuvinte și expresii ÎN CADRUL unui context, am folosit substantivul.

  NU a fost în intenția mea, nici în expresia mea, să vă aduc vreo jignire. Am exprimat doar o realitate.

  Din păcate, nu vă interesează realitate, cu atît mai puțin vă interesează ceea ce ați afirmat azi / ieri:

  “Când te critică cineva, trebuie să ai curajul și decența să te autoverifici, să vezi dacă are dreptate, și apoi să te corectezi.”

  E trist, dar nu aveți curaj…

  Dacă nu vă autoverificați…

  Pînă acum mi-ați dovedit că aveți doar… limbuție.

  Eu cred mai puțin în puterea cuvintelor.

  Cu cred în puterea… IDEILOR.

 16. Brother Marcel!, GBY, subscriu la ceea ce I-ati transmis la AC. Dar! Acum va dau o problema mai grea. Va rog in modul cel mai sincer, pentru ca Nu va cunosc, din turuiala mea, ce intelegeti?. Vreau sa-mi faceti o radiografie sincera, Nu ambalata frames, ci exact ca inaintea celui ce cunoaste toate gandurile si simtamintele noastre. As vrea sa stiu ce ganditi despre mine cand imi vedeti activitatea mea online. Va intreb in modul Cel Mai sincer pt ca raspunzandu-mi sincer voi cauta la randul meu sa va raspund inapoi sincer. Cred ca as avea ceva de invatat din aceasta initiativa dar si cititorii acestui blog si Nu numai. Dati-mi un click pe Pettrusu – sus la inceputul mesajului meu lecturati ultima mea postare si astept raspunsul dvs, sincer. Postez de pe iPhone si programul imi schimba cate-odata sensul cuvintelor, dar sper ca am fost inteles. Rugativa-va lui Dumnezeu inainte de ami da un raspuns. Eu ma verific prin ochii dvs de aceea spritz la acessta formula. Daca doriti puteti sa-mi trimiteti si personal mesajul si rog pe oricare alt frate sincer de pe blog, nu lupii din sutane, sa se simta free/liber sa-mi faca o radiografie pentru ca probabil numai asa voi putea aborda si alte subiecte la care as putea raspunde. La aceasta ora la mine este 12:30 am, sunt la orizontala, tastez de pe telefon, voi raspunde peste approximativ 15/20 de ore, dimineata fiind Duminica nu voi putea urmarii reactiile cititorilor. Poate n-ar fi rau ca fratele Petrica Lascau sa inceapa in subiect nou cu mine. ” Strajerul Pettrusu isi cere radiografia publica” frate Peter puteti daca doriti sa-mi luati o poza personala de pe forumus si punetimi-o pe blog cu un titlu care-l doriti. Haideti sa vedem ce vom invata!. Am totusi o pretentie! Nu acceptati postari anonime la care Nu le puteti verifica identitatea. Cer identitatea si toate coordonatele celor care vor dorii sa-si exprime opinia si punctual de vedere public. Cei care Nu doriti public si anonimii puteti sa-mi scrieti personal pe adresa Pettrusu@gmail.com

 17. Te-ai incapatanat si nu mi-ai ascultat sfatul plin de intelepciune ,ai refuzat mana mea intinsa sa te ajute si indemnul meu la un dialog constructiv !. Acum draga Alinutz, ,a sosit timpul cand bumerangul arogant al insultelor tale ,prin rotirea lui blogosferica „in praf de mahala” ,se reintoarce sa te doboare !. Ca ce seamana omul . . . . .

 18. Domnule Alin Cristea

  „Ca să scurtez vorbăria, nu dumneavoastră îmi analizați activitatea publică, ci eu vă analizez prezența în spațiul public.
  Capiche?”

  Ei bine, nu prea îmi intră la cap. Oi fi eu mai greu la priceput. Dar dacă încercați totuși să-mi explicați cum ați ajuns așa șeful spațiului public, sau milițianul lui; sau cum v-a investit tocmai pe dumeavoastră măria-sa opinia publică, purtătorul ei de cuvânt, poate că… aș mai Capiche și eu câteceva.
  Dornic să învăț, ca să nu rămân „un parazit în blănița evanghelică” pe care sunteți propitar, v-am cerut și eu umil un singur (doar unul) exemplu, o mostră acolo de idee, concept sau luare de poziție care au schimbat lumea. Îndurați-vă și nu mă lăsați rătăcitor printre zulufii chârlionțați ai lânii dumeavoatre teologice. Iată că sunt gata să pun la bătaie trei zile din viața mea ca să aud și eu câte ceva din vasta înțelepciune isvorâtă din lâna de aur pe care ați descoperit-o.
  Doamne ferește să încerc să vă analizez activitatea publică! Mie nu mi-a dat nimeni această învestitură. Și nu mi-am luat-o nici eu singur. Vă asigur!

 19. Brother Marcel!. Nu-ti mai raci gura cu un alt raspuns pentru acest AC de gamalie care a fost creat pentru misiuni speciale.

  ACU’SRI parazit, parapazitor al parazitilor blogosferei evanghelice!!!

  Propun sa-l moderati pt/ca in gamalia lui nu intra nimic. Riscati sa va virusati bunadispozitie daca-l mai bagati in seama.

  Noi l-am alungat de pe forumuri pentru ca si-a adus jucariile de gradinita sa ne strice buna dispozitie.

 20. NOC!, Punct ochit – punct lovit. Ati identificat bine provenienta problemei!.

  „THE CODE OF SILENCE”= insuranta = cuccesul parazitilor!.

  Problema mare este ca parazitii sunt parapaziti de creerele spalate a celor care tac si se complac slujindu-le lor nu lui Dumnezeu!!!.

  Unde-i Remus?. Vreau CV”ul lui.

  Domnia sa, din cate se vede!, se erijeaza parapazitorul parazitilor infiltrati!.

 21. @Alin Cristea

  Dragă Alin,

  acest ultim răspuns va fi scurt. Nu pentru că nu am argumente, ci pentru că aşa am decis… îi dădeam eu cândva un sfat unui frăţior şi vreau să dau şi exemplu personal.

  Mulţumesc, totuşi, că ai citit „vorbăria” mea.
  Nu e nici o problemă că nu te interesează comentariile cititorilor (…) , ignoră-le şi treci mai departe. Nu are rost să te oboseşti cu răspunsul… Nu te mai amărî pe astfel de bloguri… evită-le. Plimbă-te pe unde te simţi bine. Nu încerca să slujeşti (sub oricare formă ar fi) unor oameni pe care nu-i iubeşti.

  Şi în final…,

  „De turuit poți să turuiești, nu?, dar să-ți faci temele nu depui NICI UN FEL DE EFORT!

  Păi asta e problema pe care o ridic eu: evanghelicii nu știu să se comporte în spațiul public!”

  … fă-ţi temele şi învaţă să te comporţi în spaţiul public. Ca un om cu omenie, nu neapărat ca un evanghelic.

  Statistica mea arată că evanghelicul care ştie cel mai puţin să se comporte în spaţiul public îl găseşti uitându-te în oglindă.

 22. Domnule pastor Petru Lascău,

  Dumneavoastră puteți să vreți, dar mai trebuie să vreau și eu – în chestiuni care mă privesc.

  Măcar pentru că am băgat eu primul fisa, chestiunea în discuție e ce ați făcut dvs. remarcabil în blogosfera evanghelică (apoi, eventual, ce am făcut eu).

  Există destule aprecieri publice la adresa activității mele publice din ultimii 8 ani (așadar, nu doar în legătură cu ultimii ani de blogging). Dacă aveți 3 zile disponibile, eu aș începe să vă povestesc cîte ceva…

  Problema e că, cum încep să povestesc, cum sar chibiții de pe margine cu sfătoșenii și cu îndemnuri „frățești” întru smerirea mea.

  Așadar, spațiul pe care îl administrați NU oferă un cadru potrivit pentru analize, stări de vorbă și dezbateri. Nu e prima dată cînd atrag atenția asupra acestei chestiuni (de interes public).

  Ca să scurtez vorbăria, nu dumneavoastră îmi analizați activitatea publică, ci eu vă analizez prezența în spațiul public.

  Capiche?

 23. Domnule Alin Cristea
  Dincolo de evaluarea etică a frazelor Dvs: ”Petru Lascău are impact? În blogosfera evanghelică? Da de unde! Deocamdată e doar un parazit în lîna blogosferei evanghelice. Spuneți-mi și o idee, un concept, o acțiune publică (1 bucată!) care a contat?” – aș vrea să-mi dați un exemplu de idee, concept, acțiune publică din postările Dvs, și vasta experiență pe care o aveți, pentru ca și eu, nevolnicul de mine, să învăț ce și cum să postez pe viitor, ca să nu mai fiu „un parazit în lâna blogosferei evanghelice”.

 24. Aoleu, omule, cîtă vorbărie! Și pentru ce?

  Pe mine nu m-ai convins cu nimic!

  Nu văd o idee, pe undeva, pe care să o… „dezbatem”.

  Har? Unde e în acest cearșaf de litere?

  Pace? S-0 văd și eu!

  Îți ceri iertare pentru lungimea comentariului? De la cine?

  Ți se pare că observi o anumită problemă… ȚI SE PARE! Mai cercetează înainte de a vorbi ATÎTA!

  Mi s-au atribuit DEJA de cîțiva ani destule merite în ceea ce privește activitatea mea publică pe Internet. Așa că vorbești despre ceea ce nu știi, despre ceea ce ȚI SE PARE!

  Nici măcar nu ai făcut efortul să afli care e starea mea civilă, de unde atunci să știi alte și alte lucruri despre mine, care se pot afla relativ ușor?

  De turuit poți să turuiești, nu?, dar să-ți faci temele nu depui NICI UN FEL DE EFORT!

  Păi asta e problema pe care o ridic eu: evanghelicii nu știu să se comporte în spațiul public!

  Păi să învețe! Să afle care e realitate, nu să vorbească despre ceea ce LI SE PARE!

  Petru Lascău are impact? În blogosfera evanghelică? Da de unde! Deocamdată e doar un parazit în lîna blogosferei evanghelice. Spuneți-mi și o idee, un concept, o acțiune publică (1 bucată!) care a contat?

  Cît despre părerile cititorilor, eu nu așa îmi formez ideile și nu așa obțin evaluări corecte.

  Nu mă interesează comentariile cititorilor acolo unde se face un blogging de haită.

  Pastorii penticostali vor trebui să afle, pe pielea lor (dacă nu vor altfel), că prezența în spațiul public nu e așa de simplă ca prezența la amvon sau la nu știu ce conferință (trăim o inflație de conferințe, tabere, festivaluri etc. – lucru pe care l-am semnalat de ani buni).

  Dintre cei 3 pastori penticostali (Croitor, Lascău, Ionescu) care și-au lansat blog în a doua jumătate a anului trecut, doar Vasilică Croitor MI SE PARE că a înțeles lucrul acesta.

  Desigur, aș prefera să nu mai fi nevoit să citesc atîtea fraze fără conținut ale comentatorilor.

  Cine știe, poate în 2043…

 25. Remus vad ca te ascunzi dupa deget!.

  Ai curajul sa-ti pui CV’ul tau real si coordonatele tale aici pe blog?!!!.

  Daca nu ai curajul inseamna ca Remus este numele tau conspirativ si esti o cartita a „calului troian”din CCPR. „Cultul Comunist Parsiv Roman”.

 26. Frate Lascau , multumesc pentru condoleante. Tata a ajuns acolo unde 66 din 85 de ani din viata s-a luptat sa ajunga. A vazut cele mai mari schimbari pe care un om le-a putut vedea. De la carul cu boi in judetul Alba pina la avion si internet(cu tot cu blogareala asta cu care ne-am legat la cap de unii singuri), fara ca aceste schimbari sa-i afecteze intr-un fel dragostea lui de Dumnezeu ( si implicit, de frati)
  Dupa ce a murit, m-am uitat in pormoneul lui, si spre surprinderea mea , inca mai pastra poze de prin anii 60, cu frati ( toti purtau freza penticostala, la moda , a acelor vremi , tuns zero).
  Multumesc in acelasi timp si lui Pete,, fr. Viorel, Marcel,NouaOrdineCrestina.

 27. @Alin Cristea

  Dragă Alin,

  îţi scriu aşa pentru că din toate variantele de adresare ştiute de mine, asta mi se pare cea mai potrivită… şi nu în ultimul rând, pentru că îmi eşti, într-adevăr drag, cu toate că nu te ştiu, decât de pe bloguri… Nu este nici un gest patriarhal, fără de folos, nici o introducere de la seara de tineret, ci pur şi simplu o formulă practică, utilă, veche şi totodată actuală de adresare!

  Nu doresc cu nici un chip să intru într-un fel sau altul de polemică, însă, faptul că mi te-ai adresat printr-un răspuns oarecum substanţial atât ca lungime cât şi conţinut, doresc sa-mi exprim părerea în legătură cu subiectul în cauză.

  Nu doresc să te conving că ceea ce afirm eu este adevărat, ci doar vreau să exprim ceea ce eu consider… Probabil aceasta nu te interesează, dar, în virtutea respectului reciproc, poate ai putea, totuşi medita la acestea.

  Nu ştiu care este starea ta civilă, dar dacă eşti căsătorit, ţi-aş sugera să o rogi pe soţie să-ţi analizeze postările… cele mai valoroase şi fructuoase critici ziditoare le vei obţine de la această fiinţă care te iubeşte necondiţionat şi care a ales să meargă cu tine pe calea vieţii 🙂 (o ştiu din proprie experienţă 😉 )

  Nu trebuie să ajungem la aceeaşi opinie despre ce înseamnă „ziditor” sau „acid” vis-a-vis de comentariul tău, la care eu făceam referire, dar poate în această evaluare ne vor ajuta şi alţi cititori, prin exprimarea părerilor lor.
  Nici măcar acest lucru nu ar însemna că majoritatea ar avea dreptate, însă ar însemna că opinia majorităţii cititorilor care se vor pronunţa cu privire la această temă, ar trebui să ne dea de gândit .

  Bineânţeles că toate opiniile celorlalţi pot fi ignorate, dar acest fapt ar presupune – din partea mea, dacă eu aş proceda aşa – că sunt un ignorant şi că am pretenţia că doar eu cunosc calea cea bună (a comentatului sau a blogăritului, în cazul de faţă), aşa că sunt hotărât să nu ignor, sau să nesocotesc nici una din opiniile cititorilor!

  Mă bucur din inimă de provocarea făcută:

  „Ideea ar fi să mă convingeți, nu?

  Ideea ar fi să exercitați o influență care să-mi schimbe atitudinea, dacă e greșită.”

  La această provocare am să-ţi dau o pildă… reală, din copilăria mea:

  În şcoală eu, colegii mei, cât şi toţi ceilalţi copii, fie de la biserică, fie din afara ei, stiam cât de dureroase sunt injecţiile de penicilină. De asemenea ştiam şi cât de des erau prescrise… (au!!!) aproape la fiecare bronşită, sau roşu în gât… aşa că nu era de mirare că le uram!!
  Ca şi cum injecţia în sine (împunsul) nu era destul de dureros, o „tanti” asistentă (nu-i dau numele ca s-o protejez…) era atât de „sadică” (aşa îi spuneam noi atunci – cred că şi azi tot aşa i-aş spune…), încât dădea cu acul de parcă făcea gaură cu sula în cingătoarea de piele de un centimetru a bunicului, iar apoi, după ce apucai să urli cum trebuie, veninul penicilinei îţi ajungea simultan atât la creier, cât şi la unghia îndoită a degetului mare de la picior, iar urlatul se transforma în răget!

  Nu era de mirare că era urâtă de toţi copiii (cred că şi de adulţi… dar se fereau să o arate pe faţă) şi toţi o ocoleau…

  Mai era apoi un nene… „baciu Pavelea”, care nu era cu grad de asistent, ci doar un fel de infirmier – „felcer” îi spuneam noi, care avea o mână de pană… Dar şi o inimă de carne, un suflet sensibil şi o răbdare de fier! Îşi lua timp să ne explice cum stă situaţia, că injecţia nu este o răzbunare a doctorului pe noi, că el ştie cât de dureroasă este, dar că ne va face bine… şi că el va face absolut tot ce-i stă în putinţă să fie cât mai puţin dureros posibil! Şi făcea! Injectarea penicilinei lui dura mai mult, dar, pe de o parte avea acelaşi efect benefic, vindecător ca şi cea a „sorei” (medicale), iar pe de altă parte, toti copiii (şi nu numai!) doreau ca el să vină să le dea injecţiile! De ce?? Punea suflet şi îi păsa de cei pe care îi injecta!

  Îmi doresc ca această „injecţie” să-ţi facă bine şi să nu doară foarte tare 😉

  Mai departe, durerea pe care o împărtăşeşti tu, o împărăşesc şi alţii, inclusiv eu:

  „Dar, așa cum se poate vedea pe multe bloguri evanghelice, nu există un interes major pentru adevăr, dreptate, milă – pentru aceste atitudini fundamentale care îi plac lui Dumnezeu.”

  Eu mă bucur din inimă că pot cita această durere a ta! Subscriu în totalitate, dar am o constatare de-a mea (poate mai constată şi alţi cititori…): de multe ori, nu de fiecare dată, însă destul de des, eu observ din partea ta un interes disproporţional de mare pentru adevăr şi dreptate… în defavoarea… MILEI!
  Mi-aş dori să văd mai multă milă în comentariile tale… Cred (nu trebuie să fie neapărat aşa) că şi-ar atinge mult mai bine scopul!

  Despre comentariile de mahala vreau să comentez doar atât: eu personal mă feresc să postez aşa ceva. Nici măcar sub forma unui răspuns la o provocare! Consider că doar pritr-o astfel de atitudine se poate extirpa acest flagel.

  Avantajul meu ca cititor este (spre deosebire de gazda blogului) că pot trece peste comentariile despre care eu consider că sunt de mahala, nefundamentate, sau că nu sunt la subiect. Nu sunt obligat să le citesc! Iar dacă le citesc, şi consider că pot contribui cu ceva la îmbunătăţirea „atmosferei” intervin, iar dacă nu le las în treaba „gazdei” 🙂

  Un ultim citat şi luare de poziţie în cazul de faţă:

  „Păi de cîți ani atrag atenția asupra faptului că UNELE bloguri evanghelice devin ringuri de box confesional…”

  Din această reacţie a ta, eu personal trag concluzia (cu toate că afirmi în continuare: „Comentariul său nu are consistență ideatică, nici vreo configurație estetică, este doar un exemplu de comentarii inutile care obezizează blogosfera evanghelică.”) că nu poziţia sau afirmaţia în sine te deranjează, ci faptul că „A apărut și NouaOrdineCrestina la spartul tîrgului…”

  Faptul că un adevăr este rostit mai devreme sau mai târziu nu-i ştirbeşte din calitatea de adevăr. Apoi, de unde ştim noi când este „spartul târgului”?

  Mie (din nou: e părerea mea, personală, nu o afirmaţie universal valabilă!) mi se pare că observ o problemă legată de aprecierile pe care consideri că ar trebui să ţi se atribuie în ce priveşte activitatea ta de pe blogurile creştine.

  Eu, personal, îţi acord acest merit (inclusiv realizările enumerate la finalul comentariului tău) şi cred că ai pomenit aşa de des despre aceste aporturi ale tale, încât nici unui novice al blogului nu i-au scăpat. Nici eu nu sunt veteran, am mai puţin de un an de activitate indirectă pe blog, însă pomenirea implicărilor tale nu a putut trece neobservată.

  Legat de aceasta, cred că fiecare, în felul său unic, are anumite contribuţii la viaţa blogurilor creştine, eu nu am impactul pe care îl are fratele Lascău de exemplu, dar asta nu înseamnă că nu mai am ce să mă exprim…. Un dialog şi o dezbatere „trăieşte” prin aportul tuturor participanţilor şi interesaţilor! Şi nu cred că e de competenţa mea, ori a altuia să evalueze „consistenţa”, „valoarea” sau „greutatea” vreunei postări sau comentariu. Pot să-mi exprim părerea mea, atât, lăsând, totuşi şi celorlalţi această libertate, de a evalua chiar şi un comentariu „fără valoare” din punctul meu de vedere. Poate altcineva va găsi totuşi ceva „valoros” în el, fie doar şi „să am grijă să nu scriu niciodată aşa ceva” :))

  Cei care la ora actuală nu se exprimă demn de un spaţiu public (creştin), poate vor învăţa cu timpul să o facă… modelarea şi experienţa vine prin exersare şi interacţiune…

  În final doresc să mai menţionez că nu întotdeauna un lucru făcut de cineva pentru prima dată într-un anumit domeniu, este sau rămâne pe toată durata vieţii lui ca „cel mai bun”. Chiar şi Domnul Isus a spus ucenicilor că vor face „lucrări mai mari” decât a făcut El (nu intru în dezbatere teologică aici).

  Avem apoi multe exemple din lumea contemporană, din care voi folosi doar două:
  1. nu înseamnă că dacă Microsoft a fost prima firmă care a creat un sistem de operare, nu există astăzi sisteme de operare mai bune decât acesta, apoi,
  2. Nu înseamnă că, dacă Sony a inventat Walkmen-ul nu există sau nu au existat firme care au creat ceva şi mai bun.

  Deci, dacă cineva a avut un aport – fie el cât de substanţial ar fi – în promovarea şi dezvoltarea blogurilor creştine, nu înseamnă că acel cineva nu va putea fi depăşit…

  Fiecare cu meritele lui, la vremea lui.

  Mărimea unui om, cred eu că stă în capacitatea de a face ucenici care să-l depăşească şi ale căror merite să le fie recunoscute, dar nu doar pentru că i-au fost ucenici, ci să recunoască, de asemenea şi valoarea altora… din altă „tabără”.

  Îmi cer iertare pentru lungimea comentariului!

  Şi să ştii că am ţinut cont de sugestia pe care ai făcut-o în legătură cu spaţiul dintre paragrafe pentru o citire mai uşoară… 🙂 🙂

  Har şi pace!
  Marcel

 28. Dilema veche, România literară, Andrei Pleșu, Marius Cruceru, și pînă acum vreo 2 ani PRO TV Magazin – iată cîteva exemple de oameni și reviste care scriu cu î din i și cu sînt.

  Nu există cuvîntul filactelii, ci… filacterii.

  Asta nu e o chestiune de „telectualitate”, ci una de… atenție.

 29. Pentru mine, Alin Cristea nu înseamna mult, oricât şi-ar flutura el filacteliile prin fața noastră. Prins în atâtea activități „telectuale” i-aş sugera să vină cu picioarele pe pământ.

  L-aş lovi, nu să-i sparg plexul,
  Ci ca simplu amănunt:
  „Dacă tot ataci cu DEX-ul,
  Dă-i cu „î din a” și „sunt”!

 30. Pettrusu,

  eu bag de seama ca tu nu vezi bine. De unde interpretezi tu, ca eu te-am amenintat cu moartea ? Eu am impresia ca tu ai nevoie de ochelari !!!

 31. Remus dear! te rog sa-ti recitesti mesajul care mi l-ai trimis!
  ___________________________________________
  Here it is: „pettrusu, Domnul sa te mustre.

  Ti-am mai spus eu ca, daca nu ai sa te pocaiesti ai sa ajungi in Locuinta Mortilor
  cu tot cu reclamatiile tale impotriva hotilor.

  Dupa ce ca esti un pacatos,
  mai esti si obraznic mincinos si denigrator,

  asa-i ?

  Pe blogul lui Laurentiu Balcan prima data te-am sfatuit prieteneste,
  dar se pare ca la tine in minte nu mai este loc de inteligenta !!!
  Oare sa inteleg ca, tu culegi roadele pasului gresit pe care l-ai facut
  in aceasta afacere din Romania !!!”______________________________

  Te rog sa fii specific si sa-ti motivezi urgiile, calomniile si acuzatiile care mi le aduci!

  Daca citesc bine imi pot pune si intrebarea daca nu cumva ma ameninti cu moartea!,
  daca mai contiunui sa-ti expun breasla de infiltrati cu care te solidarizezi.
  Stii ceva!, amicul tau Ioan Panican a scapat un fluturas si a facut o dezvaluire care te expune
  in lumina soarelui. Dosarele si colaborarea vechilor sateliti au fost reactivate.

  Te rog pune-ti CV’ul la vedere aici pe blog sa vedem cine te-a invatat si scolat sa faci ceea ce faci!.
  Nu de alta dar am observat ca si la DW ii murdaresti lucrarea si piatra de mormant.

  Sa-ti fie rusine,
  Pettrusu

 32. THE CODE OF SILENCE este imbratisat repede de Iuda , daca nu a avut martori, media, poze si scrutin in momentul cand si-a incsat punga !.Iscarioteanul l-a imbratisat si sarutat doar pe Hristos Mantuitorul ,tu imbratisezi si saruti pe cat mai multi frati ,atat timp cat recompensa ta de ordin material vine iar acontul tau bancar creste !. Te simti in siguranta atat timp cat sti ca Deavolul te-a recrutat ca membru in breasla lui si te-a asezat pe un postament de onoare in loja faradelegii !. Esti favorizat in permanenta sub umbrela si masca ta de crestin si esti pe deplin satisfacut cand lumea te saluta cu zambete si reverente ,si-n stanga si-n dreapta !.Sarmanii tai admiratori ,ei nu stiu ce tu gandesti despre ei !. Ei neajutorati, naivi si creduli ,tu destept , scolat, cu diplome si functie de lider cultic, profesor , indrumator ,sfatuitor si . . . vestitor al Evangheliei lui Hristos !. Tu le spui despre „domnul”, le predici evlavie ,cumpatare ,smerenie si sinceritate , le pui conditii ,le vorbesti despre pedeapsa neascultarii si nesupunerii , critici aspru „pacatul „, le sugerezi dezbaracare de sine si contributii substantiale date din inima, iar tu. . . . . in particular, dai „domnului pantec”( burduhan !) tot ce-i pofteste !. Cu Biblia sub brat , cu cuvinte induiosatoare si cu zambetul pe buze ,cumperi si vinzi neobosit pe fratii tai . . . pentru . . .vesnicul profit !!!!Viata-i scurta . . . . dar extrem de usoara ,atunci cand in jurul tau ai adunat o multime de oameni plini de ravna dar. . . cu putina intelepciune ! . Dar se apropie ceasul cand Puterea Duhului Sfant Iti va smulge masca fatarniciei de pe obraz !. Va aduce in lumina Adevarului, tot ce tu tainuesti si ascunzi in intunericul in care tu te lafai si te complaci ! ! !.

 33. Domnule pastor Petru Lascău,

  1. Iarăși ați lăsat comentarii de mahala, în care sînt numit „pedagog ofuscat și niliniștit”, apoi „obsedat și malițios”. Numai atît?!? La cîți draci ar vrea să comentatorul anonim Michael să fi intrat în mine… (Legiune?!?)

  Păi de unde să știe comentatorul anonim Michael așa ceva despre mine? Bate cîmpii…

  Din păcate, încă un blogger-pastor își strică numele pe Internet, cultivînd spiritul de mahala… A, nu direct… Doar prin invectivele comentatorilor…

  Am mai văzut așa ceva, acum cîțiva ani…

  2. (Eu știam că Ted Doru Pope e din Seattle, nu din Portland.)

  Nu este adevărat că Doru Pope este „cel mai citit blogger”. Probabil comentatorul anonim Michael se referă la bloggerii evanghelici (de limbă română), chestiunea rămînînd valabilă: Nu este adevărat că Ted Doru Pope este cel mai citit blogger evanghelic.

  Ofer de mult timp informații regulate despre blogosfera evanghelică, pe care o monitorizez de cîțiva ani.

  (Trebuie oare să explic ce înseamnă a monitoriza? Că văd că comentatorul anonim Michael confundă două chestiuni diferite: moderarea și cenzurarea.)

  Dacă parametrul luat în calcul este numărul TOTAL de vizite, atunci Doru Pope e pe locul 6 (vorbim doar de blogurile la care am găsit specificat numărul vizitelor, Moldova Creștină s-ar putea să aibă de două ori mai multe vizite decît Doru Pope, dar nu este afișat numărul lor):

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/bloguri-evanghelice-accesari-1-mai-2011

  Dacă parametrul pe care îl luăm în calcul este numărul vizitelor într-o lună, atunci Doru Pope este pe locul 16 în luna aprilie:

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2011/05/01/cele-mai-vizitate-bloguri-evanghelice-–-aprilie-2011

  Dacă tot sîntem la evaluat bloguri evanghelice, să amintesc că faptul că un blog este citit nu este singurul parametru care ar trebui luat în calcul în evaluarea CALITATIVĂ a unui blog.

  La sondajul „Bloggeri evanghelici care scriu articole bune”, pe primele locuri, lîngă Marius Cruceru, care este cel mai citit blogger evanghelic (care scrie articole, că, altfel, Creștin Total, cu tot felul de informații, are cele mai mai multe vizite), sînt și bloggeri care nu sînt atît de vizitați precum merită, Teofil Stanciu și Dionis Bodiu:

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2011/05/01/sondaje-–-1-mai-2011

  3. În ceea ce privește chestiunea „excluderii” mele, aceasta este o chestiune despre care am dat destule informații publice acum 5 ani, nu o să mă obosesc acum să o reiau.

  Mă amuz încă o dată, la fel ca și cu altă ocazie, să văd că cineva pretinde că Florin Negruțiu / C.R.B. Oradea ar fi confirmat UNDEVA.

  Ca și altă dată, amintesc că baptiștii nu au Regionale (acel R. din C.R.B.), cum au penticostalii, formele lor regionale de organizare se numesc Comunități.

  În concluzie:

  Domnule pastor Petru Lascău, ați permis un afișarea unui comentariu care conține 3 minciuni:

  1). E prea mult să se spună despre mine (și chiar despre alții) că aș fi și ofuscat și „niliniștit” și obsedat și malițios.

  Ca ființă umană, cunosc DIN CÎND ÎN CÎND cîte una-două din aceste stări, dar vă pot spune că în ultimii ani am avut cu totul alte simțăminte, cu totul alte necazuri decît își dau cu părerea comentatori mai mult sau mai puțin anonimi.

  2). Am arătat că Doru Pope NU este „cel mai citit blogger”.

  Și chiar dacă ar fi fost, nu aș fi avut rezerve în a intra în polemică cu el sau cu alții bloggeri „citiți”.

  3. A treia minciună are la bază tactica dezinformării (în repetate rînduri am demascat această tactică, în care e specialist Ioan Pop), folosirea unor informații într-un mod care induce în eroare.

  S-ar putea, cine știe?, să-mi fi pierdut echilibrul (dacă l-oi fi avut vreodată), dar la întîlnirea bărbaților (vreo 25) de la Biserica Baptistă Providența din Oradea de anul ăsta, cică „exclusul” Alin Cristea a dominat întîlnirea de 5 ore. Înainte de începere Silviu Tatu a și plecat, cînd a văzut că m-am prezentat și eu. 🙂

  Nu știu cît oi fi de echilibrat, dar e evident că pe unii îi cam dezechilibrez… 🙂

  Se pare că anul ăsta joc în deplasare, pe terenul pastorilor penticostali… 🙂

 34. Condoleanţele mele pentru Gabi… Nu am ştiut de tatăl lui… Să-i dea Domnul mângâiere deplină şi nădejde nezdruncinată!

  Da, am aflat (tot pe un blog…) că este căsătorit cu o verişoară de-a mea, dar încă nu ne cunoaştem personal… Poate va aduce Domnul şi ziua în care să ne vedem…

  Eu sunt pe aici, mereu, de cele mai multe ori „nevăzut”! God bless!

 35. Pentru incheierea comentariului scris de ;”Alin Cristea „intr-o afirmare destul de provocatoare ;”Dracul ne face să pierdem timpul…”,as dori sa aduc un comentariu ,poate nu prea placut si de multi dorit ;
  Sint surprins sa citesc astfel de afirmari si chiar sa realizam ca acest lucru se poate intimpla la unii!!Daca acest lucru se intimpla;ce se poate face?Si ce atitudine se poate lua nu numai pe Bloguri,ci si in viata de zi cu zi ,pentru a nu pierde timpul si a nu face voia „Dracului”.?Se vede ca noi inca sintem in necunostinta de mesajul ap.Pavel din Efeseni capitolul 5;”15Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.
  16Răscumpăraţi vremea, căci zilele sînt rele.
  17De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.”Deci noi ar trebui sa intelegem care este voia Domnului Isus Hristos!Insa pentru a intelege mesajul trebuie sa citim si sa devenim ca cei din Bereea ,fiinca asa o sa stim si sa cunoastem ce ne este scris;”8Odinioară eraţi întunerec; dar acum sînteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii.
  9Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr.
  10Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului,
  11şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunerecului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.
  12Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns.
  13Dar toate aceste lucruri, cînd sînt osîndite de lumină, sînt date la iveală; pentrucă ceiace scoate totul la iveală, este lumina.
  14De aceea zice: ,,Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.„
  Dorim noi cu adevarat sa ne trezim din puterea intunericului si sa nu mai facem voia Dracului?Eu sint surprins ,nu de cei care sint in necunostinta de mesajul SCRIPTURII,ci de cei care pretind ca ;cunosc mesajul ei ,mai mult ca atit ;i-l predica si prin multa mindrie ,aroganta ,resping ADEVARUL si puterea de corectitudine!!!Iar tu,”Alin Cristea” in mesaj esti foarte maleabil cu ei in mesajele expuse pe blogurile care le navighezi!!Nu-ti fie rushine sa expui ADEVARUL si la experienta care o ai ,in mesaj de comentariu poti sa explici care este diferenta intre a ajunge sa pierdem timpul in implinirea voii Deavolului si a face voia Domnului Isus Hristos!!Dorim sa fim cu adevarat luminati de HRISTOS?Sa nu uitam atunci ce trebuie sa facem si sa luam exemplul domnului Isus Hristos care „a iubit Biserica şi S’a dat pe Sine pentru ea,
  26ca s’o sfinţească, după ce a curăţit -o prin botezul cu apă prin Cuvînt,
  27ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci sfîntă şi fără prihană.”
  Vrem nu vrem ,ori cine pretindem ca sintem ,aceste lucruri ar trebui sa ne framinte si sa le cunoastem !Si ce este trist si dureros ca nu stim urmatorul mesaj in pretentiile pe care multi le detin;
  -„1Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.
  2Gîndiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pămînt.
  3Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.
  4Cînd Se va arăta Hristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă.
  5Deaceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli.
  6Din pricina acestor lucruri vine mînia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
  7Din numărul lor eraţi şi voi odinioară, cînd trăiaţi în aceste păcate.
  8Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mînie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v’ar putea ieşi din gură.
  9Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucît v’aţi desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui,
  10şi v’aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l -a făcut.
  11Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul şi în toţi.
  12Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare.
  13Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plîngă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v’a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
  14Dar mai pe sus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvîrşirii.
  15Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpînească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.
  16Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cîntări de laudă şi cu cîntări duhovniceşti, cîntînd lui Dumnezeu cu mulţămire în inima voastră.
  17Şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”Mesajul este retranscris asa cum este si daca ajungem sa -l citim sa nu ne fie rushine si sa avem putere de a apara invatatura domnului Isus Hristos!Si tu ,cum navighezi pe multe bloguri ,o fac la fel si poti sa intelegi ca nu aduc mesaje de injosire sau fara sa fie documentate cu pagini de accesare pentru expunerea ADEVARULUI !Si totusi crezi ca sint acceptate de foarte multi?Unii le sterg,altii ma blocheaza ,altii scriu ;”persoana care lanseazã atacurile este plinã de rãutate dar si ignorantã. „Si totusi eu doresc ca fiecare sa dovedeasca rautatea mea!!!Si faptul ca expun ADEVARUL la pretentiile care se expun ,eu nu cred ca sint plina de rautate !!Domnul Isus Hristos ,doreste sa ne trezim si sa ajungem la noua personalitate !Si „15Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpînească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.
  16Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea.”Dar daca intradevar ,”Dracul ne face să pierdem timpul…si sa ii indeplinim dorinta ;cum mai putem sa ne trezim ? Cum putem sa ajungem sfinti ?Si de ce nu acceptam ADEVARUL si sa ajungem la noua personalitate făcuta după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.?

 36. Sincere condoleanțe familiei indoliate! Si Domnul Isus Hristos, Sa -ti dea putere si tarie de a intelege aceasta incercare si trecere la domnul a tatalui tau ,frate stimat Gaby!Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!

 37. Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile ,dar dragostea Mea nu se va muta dela tine , si legamantul Meu de pace nu se va clatina , zice Domnul , care are mila de tine . Isaia 54:10. Sincere condoleleante pentru fatele Gaby Bogdan .

 38. Daraga Alin, am stiut ca o sa-mi raspunzi !. Eu nu sunt uimit deloc !. Ca varsta ,pot sa-ti fiu tata si vazand multe si marunte la viata mea ,vorbesc din experienta !. Hai sa nu ne impiedecam SI SA NE IMPLETICIM PASII „in concepte” si sa admitem amandoi : ne leaga de acum o punte chimica , iar ajutorul ce ti-l dau aici , ti-a adus si tie pasii mai aproape de lumina acestui binecuvantat blog ,atat de semnificativ in titlul lui : „PASI SPRE LUMINA „!. Nu fi zgarcit cu timpul tau „de emisie” caci Crucea din Golgota emite si radiaza in flux continuu, pentru amandoi , 7/24, dragoste intensa, pura, vecinica !. Iar Isus -Mantuitorul nostru , inclusiv in acest spatiu public ,imparte cu deplina generozitate, neobosit si egal , atat timpul Lui cat si dragostea-I miraculos de vindecatoare !. El mi-a ascultat rugaciunile mele pentru tine si vad aici rezultatul !. Am situt eu :nu esti atat de rau pe cat vrei sa pari !. I love you , my dear friend and brother in Christ, just the way you are !!! .
  Sincerely yours, NOC

 39. Sincere condoleante intregii familii Bogdan din Oregon ! . Tatal Nostru Ceresc sa le mangaie inimile indurerate, cu plinatatea dragostei Lui !

 40. Pettrusu,

  eu nu am treaba deloc cu Domnia Ta, insa atunci cand un om ma denigreaza, nu cred ca Dumnezeu imi ia dreptul de a ma apara .
  Asa cum ti-am mai scris si pe blogul lui Laurentiu Balcan iti scriu si acum . Tu nu ai auzit niciodata de cuvintele :

  ” Dar Eu va spun voua, cari ma ascultati :

  Daca iti ia cineva haina cu sila , nu-l opri sa-ti ia si camasa.

  ; si celui ce iti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi. ”

  Luca6:27, 6:29b, 6:30b

  Pai prietene, daca Domnul Isus a spus ca, celui ce iti ia in mod abuziv ceva sa nu i-l ceri inapoi, tu de ce calci acest cuvint umblind prin tribunale sa-ti recuperezi ceea ce ti s-a luat, facand Numele lui Dumnezeu de rusine pe pamant ???
  Si pentru ca, cititorii acestui blog sa vada ca nu am vorbit minciuni, ii rog sa citeasca comentariul cu nr. 23 din 17 aprilie 2011, pe care ti l-am adresat pe blogul lui Laurentiu Balcan in legatura cu, cazul tau :

  http://penticostalul.wordpress.com/2011/03/24/predicarea-in-vremuri-grele/

 41. Cred ca pedagogul ofuscat si nilinistit Cristea Alin ar trebui moderat de fr. Lascau, tot asa cum modereaza discretionar si cum ii cenzureaza si Cristea pe altii, pe blogurile sale. Recent Cristea l-a tras de urechi pe cel mai citit blogger, pe pastorul Ted Pop din Portland, chiar pe blog lui Doru. http://dorupope.com/2011/04/franklin-graham-si-obama/
  Dar Ted l-a pus l-a punct pe obsedatul si malitiosul Cristea, care nu-si mai gaseste linistea, pacea, echilibrul si fratii dupa excluderea lui din Biserica Baptista, excludere confirmata de C.R.B. Oradea, de fr. pastor Florin Negrutiu.

 42. Sincere condoleanțe pentru Gaby. Domnul poate mângâia în clipe ca acestea. Ne-a spus-o în ajunul morții Sale: Să nu vi se tulbure inima…

 43. Remus! Eu am o problema cu Donnia ta pentru ca te-ai facut singur avocatul hotilor. Stii zicala! „cui pe cui si hotz pe hotz” sau cea cu musca in lapte. Spune-ne in ce calitate Te erijezi in toate aceste probleme care se cer rezolvate Nu musamalizate si distorsionate cum le doreste Donnia ta. Back of.

 44. Domnule pastor Petru Lascău,

  Citesc, cu mare uimire, cuvîntul „diaolog” pe care îl folosește comentatorul Noua Ordine Crestina.

  Pentru mine e clar că acest concept nu are aceeași semnificație pentru acest comentator precum cea pe care o dau eu acestui concept.

  Nu orice conversație e dialog. Nu orice mențiune a vorbelor cuiva reprezintă contribuție esențială la actul dialogului.

  Nu mă interesează să fiu pedagogic. Fiecare să-și facă cursurile pe unde poate.

  Un lucru e clar: într-un spațiu public nu oricine ar trebui să aibă dreptul de a împărți egal cu alții „timpul de emisie”.

  Să vorbească și nea Ion, că și el e om…

 45. Faptul că Petru Lascău acceptă comentariile mele și ale altora nu este în sine un lucru bun.

  Ba, așa cum am scris, acceptarea unor comentarii sterile, răutăcioase, ignobile e chiar un semn rău în legătură cu administrarea acestui spațiu public.

  Nu avem aceeași opinie despre cum eu pot fi „ziditor”.

  În ceea ce mă privește, nu am dat nici un semn că intenționez să fiu mai puțin direct în comentariile mele. Dimpotrivă, fac acest lucru și pe alte bloguri evanghelice, cum fac nu de ieri-alaltăieri, ci de ani buni.

  Anul trecut mi-am propus să fiu mai dur și, într-o oarecare măsura, am reușit. În comparație cu anul trecut, anul ăsta sînt blînd de-a binelea…

  Dar să discutăm o chestiune care e de interes: această reacție de a urechia pe cineva.

  Faptul că îmi spuneți „dragă Alin” (nu ne cunoaștem, de ce aveți o astfel de adresare?, credeți că sînteți undeva la biserică, la o seară de tineret?), că amintiți cuvinte demonetizate prin abuz precum „acid” și „ziditor”, la ce folosește? La… NIMIC!

  Aceasta e o reacție INUTILĂ. Un sindrom pe care îl recunosc bine a fi din ghetoul evanghelic. Un gest patriarhal care nu folosește NIMĂNUI.

  Comentariile noastre ar trebui să conțină substanță, o anume construcție ideatică, o formă cît de cît închegată de relaționare dialogală.

  Ideea ar fi să mă convingeți, nu?

  Ideea ar fi să exercitați o influență care să-mi schimbe atitudinea, dacă e greșită.

  Dar, așa cum se poate vedea pe multe bloguri evanghelice, nu există un interes major pentru adevăr, dreptate, milă – pentru aceste atitudini fundamentale care îi plac lui Dumnezeu.

  Există, în schimb, comentarii de mahala, așa cum deja am amintit în mai multe rînduri și pe mai multe bloguri.

  Ar trebui să existe, după atîția ani de prezență a mea în spațiul public (înainte de a exista blogurile, am fost prezent pe liste de discuții și editez de 8 ani revista electronică Confesionala, iar 6 ani și jumătate am editat 3 newslettere săptămînale, la care s-au adăugat și altele), că astfel de reacții inutile la adresa mea nu au nici un sens.

  Dracul ne face să pierdem timpul…

 46. Draga Remus nu-l cunosc pe fratele -N.O.C. si nu pot face nicio afirmatie asupra domniei sale , ce am scris mai sus despre suferinta in inchisorile comuniste, sint bazate pe adevarul trait de tatal meu in inchisoarea din Alba-Iulia. Totusi Dumnezeu nu ne va duce in cer dupa ETICHETELE ce le purtam ,ci dupa credinta noastra inpletita cu fapta.-God bless You!

 47. Frate Viorel GOD Bless YOU – Psalmistul aici in psalmul 55 cere de la DUMNEZEU, pedeapsa instantanee a (fratelui )Ps. 55 -v15– Sa vina moartea peste ei si sa se coboare de vii inLocuinta mortilor!. . La ISAIA in cap. 1-vers 16-20 Dumnezeu mai da o sansa pacatosului- v.16- Spalati-va deci si curatati-va. Luati dinaintea ochilor Mei, faptele rele pe care le-ati facut!. Incetati sa mai faceti raul!. E extra ordinar cum Dumnezeu mai da o sansa celui pacatos, si totusi daca cel rau nu doreste sa se pocaiasca atunci pedeapsa aspra va veni .v-19- De veti voii si veti asculta, veti minca cele mai bune roade ale tarii; v.20- dar de nu veti voii si nu veti asculta, de sabie veti fi inghititi, caci gura DOMNULUI a vorbit. Adevarat, pomul bun da numai roade bune– Dumnezeu e bun, noi sintem altoiti in trupul lui CRISTOS, dar sint multe mladite care nu sa-u altoit bine , ofilite la frunze si dau roade pipernicite sau deloc pe aceste ramuri semi uscate le va taia cu siguranta DOMNUL

 48. Marcele pe unde ai fost baiete ne- ai lipsit nu stiu daca ai auzit dar a trecut la cele vesnice tata lui Gabi bogdan si am inteles ca sinteti rude GBY

 49. The Good, the Bad and. . . . the Ugly !. Remus draga ,tu nu esti nici bun ,nici rau ,dar foarte potrivit in chenarul . . . al trei -lea !. Un caz jalnic de stoicism si de spirit de contrazicere,de dimensiuni monstruase !. Constat ca la greutatea crucii noastre zilnice se adauga ,ca un tapus inevitabil ,atat persoana cat si povara „perlelor ” tale !. De unde te inspiri ??!!. Totusi ,esti fratele nostru si trebue sa te iubim asa cum esti !. Si . . . trebue sa stim in permanenta ca din unghiul tau de vedere ,tu ai perfecta dreptate ,totdeauna ,indiferent de subiect, circumstante ,situatii !. Dreptatea este de partea ta , te caracterizeaza in aprofunzime ,fara comentarii !.Si aceasta puternica convictie ce o ai sta pe un postament de nezdruncinat ,pentruca din principiu ,”esti atent la toate afirmatiile facute” ! . Ar fi o pierde de timp sa te contrazicem !. God bless you ,dear Remus !

 50. @Alin Cristea

  Dragă Alin,
  cred că ar fi mult mai bine şi ziditor, dacă nu ai mai fi atât de acid…

  Uite, fratele Petrică acceptă chiar şi comentariile tale… şi pe ale mele!

  Har şi (în special) pace!

 51. pettrusu,

  Domnul sa te mustre. Ti-am mai spus eu ca, daca nu ai sa te pocaiesti ai sa ajungi in Locuinta Mortilor cu tot cu reclamatiile tale impotriva hotilor. Dupa ce ca esti un pacatos, mai esti si obraznic mincinos si denigrator, asa-i ?
  Pe blogul lui Laurentiu Balcan prima data te-am sfatuit prieteneste, dar se pare ca la tine in minte nu mai este loc de inteligenta !!! Oare sa inteleg ca, tu culegi roadele pasului gresit pe care l-ai facut in aceasta afacere din Romania !!!

 52. Da ,domnu’ Cristea , m-am trezit si eu !(mai bine mai tarziu decat niciodata !) .Sunt placut flatat si ma consider un privilegiat ,constatand ca am reusit sa va provoc la dialog ! ( indirect ,deocamdata !) Porbabil ca marinimia este unul din atributele pozitive ce le folositi doar in ocazii speciale si doar cu peresoane ce le simpatizati !. Sunt cazuri cand exceptia sare regula iar eu, in ochii dumneavoastra am devenit un favorizat ! .
  Oricum am avansat impreuna ,iar cititorii acestui blog realizeaza progresul nostru in colaborare !. La consistenta ideatica cat si la configuratia estetica (machiaj si efecte de stil )voi cauta sa fiu un colaborator docil si sa invat sa ma confoarmez Regulamentului de Ordine Interioara, chiar lucrand sub presiune !. De asemenea voi cauta sa-mi insusesc in aprofunzime si detalii toate normele C.T.C. ,ce le impuneti si le fortificati aici cu rigurozitate evanghelica !. Ar fi un ajutor substantial daca ati afisa grafic intregul program si material administrativ !.
  Si pe viitor, prin colaboararea noastra ,intr-o unitate invelita in spirit de pura fraternitate blogosferica, prin fortele noastre unite si umbrite de un autentic altruism crestin,va propun sa luam impreuna ,exemplar asupra noastra, o buna parte din lucrurile pe care le-ati asezat exagerat si fara mila , in carca domnului pastor Petru Lascau !. Unde sunt doi (in cazul nostru -trei !),orsice povara repartizata uniform ,fa vi purtata mai usor ! . Inca odata vin sa va multumesc pentru spiritul critic si pedagogic aratat fata de obezizarea blogosferica !. Consider ca inca nu-i prea tarziu sa reparam avariile pricinuite blogului , atat timp cat inca putem sa zicem :” ASTAZI !” . Luptam pentru Pace !.
  yours ,NOC –

 53. Puterea cuvintelor de fapt expune imagina si personalitatea !In Evanghelia lui Luca capitolul 6 este scris;” 43Nu este niciun pom bun, care să facă roadă rea, şi niciun pom rău care să facă roadă bună.
  44Căci orice pom se cunoaşte după roada lui. Nu se strîng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini.
  45Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.”Trist este ca multi care navigheaza pe Bloguri si detin Bloguri ,de multe ori nu inteleg puterea cuvintelor scrise!!!Si prin ce scriu si expun de fapt ishi prezinta personalitatea si scopul!!Mai repede ,sau mai tirziu apare conturul personalitatii!!!Iar cei care ajung fericiti sint cei descrisi in psalmul unu!!!Iar „puterea cuvintelor ” se expune chind ajungi de le cunosti si meditezi la ele cu multa atentie:Dau ca exemplu doar psalmul 55.Si cine are intelepciune asupra mesajului ,cunoaste valoarea lui!!!

 54. In marea cursa si competitie la Mantuire, toate locurile in Imparatia lui Dumnezeu vor fi ocupate de penticostali de calibrul lui Remus !. Nu din alte motive ,dar el , din principiu este atent la afirmatiile facute !.Iar pentru ortodocsii din Oastea Domnului, datorita necredintei si nelegiuirii lor aberante , nu se vor mai gasi locuri nici macar in picioare ! . Ramasi afara, el ne va privi de Sus ,lipsit de simpatie si emotii pentru rebeliunea noastra, satisfacut inca o data ,ca nelegiuirea noastra a fost dovedita !

 55. Da cu siguranta Remus este un parete varuit!. Si mie mi-a facut morala la LB pe blog sa-i las pe hoti in pace. Numai hotii apara hoti!. Creere spalate si atrofiate!. Sorry but I dont have beter words for them.

 56. S-a trezit și NouaOrdineCrestina: „Blogurile au devenit ringuri de box confesional.”…

  Păi de cîți ani atrag atenția asupra faptului că UNELE bloguri evanghelice devin ringuri de box confesional…

  A apărut și NouaOrdineCrestina la spartul tîrgului…

  Comentariul său nu are consistență ideatică, nici vreo configurație estetică, este doar un exemplu de comentarii inutile care obezizează blogosfera evanghelică.

  Desigur, domnule pastor Petru Lascău, acest lucru îl pun în cîrca dvs., întrucît permiteți astfel de comentarii sterile.

 57. Remus si Wurbrand tot pentru rebeliune impotriva regimului comunist a suferit dar depinde ce intelege mintea ta rebeliune {daca a nu te supune lor ci luiDumnezeu se chiama rebeliune atunci , Domul sa le rasplateasca rebeliunea} dar se vede este caci tu cam esti totdeauna in partea gresita a istoriei {the wrong side of the history }

 58. Prin ceea ce scriem ,aratam si expunem celor ce citesc ,daca nu altceva, numarul dioptriilor vederii noastre cat si claritatea ori opacitatea lentilelor prin care noi privim lumea in jur !. Blogurile au devenit ringuri de box confeional , piete si targuri virtuale de desfacere , tarabe de reclama si prezentatre a marfii ce-o ducem in desagi spre „Iarmarocul Evanghelic”, pazit, patrulat si controlat cu abnegatie si strictete para-militara , de domnul Cristea !. Ne framanta IN PRIMUL RAND , „pretul” ce noi il anticipam drept recompensa , MEREU peste nivelul normal de vanzare !. Exageram ” cu ridicata” si. . . neglijam calitatea marfii !. Si cel mai dureros, neglijam sa ne gandim la cantarul Dreptatii Atotputernicului Dumnezeu cat si la etalonul cu care El Ne masoara ,Ne evalueaza si Ne cantareste !. Aceste masuri raman vesnic fixe si neschimbate !. Toata lumea se ingrijoreaza de pretul ascendent al benzinei si al alimentelor, iar salariile proletariatului raman anemice, direct proportionale cu credinta, darnicia si evlavia !. Pretul benzinei reflecta dvalorizarea monedei de schimb cat si rata inflatiei iar comportarea si atitudinea noastra ,unii fata de altii , demonstreaza egoism, plafonare si blazare spirituala ,cauzate de miopie frateasca, de dorinta noastra egoista de manipulare ,de a produce impresie si . . . profit !. Mereu specula publicistic-crestina , saturata constant cu obsesii de ordin material !.Oare si dragostea crestina trece tot prin stomac ??!!.. Pe tarabele pietelor , in hall-urile bisericilor ,in librarii si super-magazine cu profil crestin , tone de marfa, de edituri si publicatii ,stive de carti bine legate ,coperti viu colorate , baloti cu brosuri , ori. . .sclipitori stalpi de CD-uri cu predici si muzica ,toate pentru vanzare !!!. Dar unde si cine ne sunt cumparatorii ???.Nu ne intereseaza ,atat timp cat marfa va trece !. MANDRIA bine machiata ,frecandu-si palmele si zambind „afectiv,”langa taraba plina , ofera neobosita autografe si incaseaza pretul !. Atunci cand cugetul si inima sunt lipsite de piosenie, de ingaduinta ,de indelunga rabdare , de modestie ,de autentica si fierbinte dragoste crestina, toate insusite in genunchi in fata Crucii din Golgota , realitatea ce-o confruntam zilnic va contrazice nemilos imaginatia noastra cat si efectul visat de noi, inaintand cu desagii in spate , spre targ !.FIUL OMULUI ,tintuit pe CRUCE, in cele trei piroane mari si lungi ale incapatanarii noastre, ne-a privit pe toti plangand si a afirmat plin de dragoste si mila : ” – Tata iarta-I, ca ei nu stiu ce fac !”. Cand pretul hranei este accesibil celui flamand, el nu va suferi de foame ,niciodata !

 59. viorel chis,

  da-mi voie sa-ti spun ca in principiu sant atent la afirmatiile pe care le fac. Pe langa faptul ca acest NOC, care inainte era NOM si care atribuie profetii mincinoase ca venind de la Dumnezeu, a mai afirmat pe blogul acesta o aberatie mai mare ca el macar ca este un om in varsta si ar trebui sa fie mai chibzuit cum ca, printre cei 144.000 pecetluiti care vor umbla cu Mielul oriunde va merge el, vor fi si penticostali, strajeri romani. In care Biblie o fi citit domnia sa asta nu stiu, caci eu din cate stiu, cei 144.000 fac parte din Israel, cite 12.000 din fiecare semintie. Deci, daca un om care se pretinde crestin vorbeste asemenea prostii, poti sa-ti dai seama ca acolo este ceva grav.
  Urasc de moarte problemele scrise de tine care te-au facut sa suferi, asa cum i-am spus si la Pettrusu, dar nu merita sa-ti ofilesti sufletul cu astfel de oameni. Crede-ma vorbesc din experienta. Am suferit si sufar si eu de pe urma unor crestini care ar fi trebuit sa fie lumina si sa lucreze cu intelepciune.
  In rest, cele bune.

 60. Remus din cate vad esti racolat de echipa „damage control” a secufratilor!.

 61. Remus si Wurbbrant tot pentru rebeliune impotriva regimului comunist a suferit pentru ca nu a acceptat sa se inchine lui Dumnezeu cum doreau ei asa ca nu te mai framinta de NOC caci articolele lui sint mult mai bune si inspirate decit ale tale

 62. Stimatul meu frate de credinta Remus !Prin comentariul scris ai adus mari provocari !Si sa vorbesti despre cineva fara dovezi si fara sa cunosti persoana ,inseamna ca faci o mare greshala in viata!Ca persoana crestina ar fi bine sa fii foarte atent la comentariu !!Nu de alta ,dar sa nu fii de rushine in fata persoanei despre care scrii si sa nu poti dovedi mesajul!!Eu stiu ca si pentru mine in anumite comentarii ai avut indemnuri negative si ai cazut in extrema de aparare ,pentru dovezile pe care eu le am expus si scris ,fara sa intelegi mesajul si problema!Dar eu din o dragoste sincera si frateasca ,eu te indemn alearga spre cei neprihaniti si sustine CUVINTUL SI INDEMNUL SFINTELOR SCRIPTURI,fiinca este un mesaj sanatos siplin de putere pentru a ajunge la o maturitate spirituala!!Si nu te lasa influientat in mesaje si comentarii de persoane care inca nu le cunosti adevarata personalitate!Iar acum :Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos!!!!

 63. mike,

  stimatul NOC , care este un ortodox ( din Oastea Domnului ), nu a fost inchis pentru credinta ci, pentru rebeliune impotriva regimului comunist, pentru care si-a luat plata nelegiuirii lui.
  Este incredibil cum fr. Lascau, protejeaza pe acest NOC si ii permite comentarii cu idei aberante.

 64. Chind cineva isi iubeste copilul ,nu-l lasa sa cada in prapastie si nici nu doreste sa intre in anturajul celor care pacatuiesc!Deci sa nu uitam ca din dragoste pentru lume Dumnezeu Tatal a lasat ca domnul Isus sa ne dea un exemplu in traire,vorbire si in slujire!!Noi daca credem ca am ajuns sa intelegem acest lucru ,nu trebuie sa ignoram ADEVARUL indiferent ce se intimpla in viata!!!Pentru ADEVAR trebuie sa luptam si pacatul nu trebuie sa mai locuiasca intre noi fiinca altfel ajungem mai rau ca Sodoma si Gomora!!!Faptul ca ai explicat ca pe timpul domnului Isus ,multi leviti si preoti au au nesocotit trairea Legii,azi lucrurile trebuie sa se repete si sa devnim robi semenilor nostrii pentru ca unii doresc sa se expuna in aroganta,mindrie?In o Biserica sanatoasa este nevoie de o traire sfinta ,plina de credinta si fara dorinta si incercare de inshelare!!Fiinca ap.Luca in evanghelia sa la capitolul 6 ;oare ce ne scrie?Sa citim;
  -„10Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept şi în cele mari.
  11Deci, dacă n’aţi fost credincioşi în bogăţiile (Greceşte: Mamona.) nedrepte, cine vă va încredinţa adevăratele bogăţii?
  12Şi dacă n’aţi fost credincioşi în lucrul altuia, cine vă va da ce este al vostru?
  13Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpîni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt, sau va ţinea numai la unul şi va nesocoti pe celalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.„Deci?daca iubim pe cineva trebuie sa i-l atentionam cum trebuie sa se compoarte in viata daca uita de manierele morale si crestine!Daca dorim sa-l pierdem ,atunci el se va avinta in lucruri fara moral si va ajunge in fata instantei !Si atunci cum este mai bine ?Dorim ca aproapele sa ajunga la mintuire si viata vejnica ?Fa-l sa inteleaga in ce pacatuieste si sa nu apuna soarele pina chind ajunge sa ishi repare greshala!Dar daca trec ,zile,luni,ani si se duce din ce in ce mai rau si CONSTIINTA nu-l mustra ,trebuie sa i-l felicitam ?Sa luam bine aminte la exemplu domnului Isus Hristos (1 Ioan 2 cu 1 la 6)Sa nu uitam valoarea mesajului din aceste versete;
  -„1Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceşte: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
  2El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi.
  3Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.4Cine zice: ,,Îl cunosc„, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.5Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; prin aceasta ştim că sîntem în El.6Cine zice că rămîne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.”Intelegem noi mesajul din aceste vrsete?Si cunoastem puterea acestor cuvinte?

 65. Frate Viorel pe linga omul cazut intre tilhari au trecut preotul ,levitul si au continuat mai departe drumul, curios ei cunosteau legea si profetii si datorita acestui fapt erau obligati ca sa zicem asa sa intervina – culmea trece unul strain si de lege si de neam . Asa cum spuneati crdinta trebuie traita inpletita cu faptele. E minunat cum lucreaza DUMNEZEU prin oameni , samariteni milosi care lega ranile –fara interventia uni astfel de samaritean astazi eram sub glie – totusi DUMNEZEU nu se lasa batjocorit, slava ,gloria si onoarea sa-i fie in veci AMIN- God Bless You

 66. Ranile se pot face la –secunda ,dar pentru insanatosire trebuie mult timp,sa speram ca vindecarea se va face , dar ce facem cu pietrile de poticnire???? Sintem datori sa iertam , dar oare =invatati sa faceti binele!! –e numai pentru unii???–Adevarat judecata e a DOMNULUI – noua ni sa dat DISCERNAMINTUL

 67. Fratele meu de credinta „mike „,psalmistul in psalmul unu confirma comentariul tau prin versetele scrise;” 1Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori!2Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!3El este ca un pom sădit lîngă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfîrşit…”Deci fiecare daca ajungem sa cugetam la Legea divina si o sa gasim placere in Ea o sa ajungem fericiti si maimult ca atit, Domnul Dumnezeu-Tatal prin cuvintele din Iosua 1 cu 8;oare ce ne descopera?Sa citim;”Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutînd să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbîndi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune.”Mesajul daca este inteles si aplicat in viata zilnica nu,numai ca aduce fericire,dar si multa intelepciune !Ne descopera planul divin si o revelare cu privire la „SABIA DUHULUI”despre care multi prea putin cunosc insemnatatea !Dar ap.Pavel explica insemnatatea si valoarea;”…. 17Luaţi şi coiful mîntuirii şi sabia Duhului, care este Cuvîntul lui Dumnezeu.”Deci vedem ce putere au cuvintele SFINTELOR SCRIPTURI? Si intelegem de ce folos ne este sa intelegem mesajul Scripturii?Sa citim si sa meditam asupra celor scrise;”16Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  17pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”Iata deci ;MESAJUL ESTE SIMPLU SI NU ARE NEVOIE DE INTERPRETARE ,CI este nevoie de a-L invata si in viata aplica pentru ca sa ajungem cu totii destoinici pentru lucrari bune si la desavirshire!!Nicidecum la faptele firesti si care sint impotriva mesajului divin!!

 68. Il pot intelege pe fratele NOC pana la un nivel…Daca nu-i capabil de iubirea vrajmasului, suferinta l-a inglodat si mai mult, in loc sa-l elibereze. Un om invatat sa nu uite, sa nu ierte si sa urasca, e un infrant!

 69. Intr-adevar, nu prea stiu ce e diversiunea si din acest motiv fac nitel alergie la tot ce imbraca semnificatia acestui cuvant. Permite-mi sa-mi exprim sincer opinia si sa spun ca nu doar cartea RM ci si pe autorul ei tind sa-l asez sub aceasta zodie a cuvantului ( mai putin cunoscut mie) – diversiune. Poate am dioptrii insuficiente, dar la nivelul lor atata vad si eu!

 70. Frate Viorel sa stii ca nu am cunoscut prea bine Biblia , dar fiind frustat( ca si fratele Pettrusu) de sora mea si cumnatul meu din Romania am scris scrisori catre ei( ei erau pocaiti de cind ma stiu –eu nu ) si ca sa aduc dovezi intarite prin cuvintul din Scriptura , am studiat BIBLIA , si nu-mi pare rau, ci multumesc DOMNULUI care mi-a deschis si mie ochi, slava LUI in veci, acum frecventez si adunarea pent. din Portland . Cu durere si regret va spun, ca scrie frumos la Biblie dar vad ca realitatea e putin diferita. Cum sa va spun i-mi plac oameni deschisi cu suflete curate si sa ma iertati nu-mi plac artisti- pseudo pocaiti .

 71. Frate Cornelius– ai fost vreodata inchis pe nedrept?- ai primit batai si tortura pentru simplu motiv –credinta in HRISTOS? -ai fost pus in cusca de fier in care curgea picaturi de apa din tavan si apoi sa fi electrocutat pina la coma ??- credema ca daca nu treci prin aceste incercari nu, ai sa-l intelegi niciodata pe fratele -N.O.C. si nici pe altii – apoi ce ai gasit ne-biblic in comentariul dinsului?– ap. Pavel ne spune in Romani cap. 8- vers.5– For those who live according to the flesh set their minds on the things of the flesh, but those who live according to the Spirit, the thing of the Spirit. God Bless You.

 72. Alin asta e obsedat cu numele lui cred ca are impresia caci daca i te adresezi cu tot numele e o persoana mai importanta dar ma rog fiecare cu doagele lui

 73. Cornelius! Din cate vad Nu prea stii ce este diversiunea. Consulta dictionarul si vei vedea ca Ioan Panican confunda intentionat marfa cu ambalajul!. Cartea RM cu diversiunea lui. Canta cantarea „Doamne da-ne intelepciune!”

 74. Domnule Cristea Alin, doresc sincer sa-ti vin in ajutor !. Daca dumneata ai urmari sa primesti respect , cu certitudine l-ai obtine !.Dar vad ca nu intentionezi deloc acest lucru !. Prin interventiile inopinate de tip securist ,lipsit de dragostea si respectul fratesc , in comentatriile ofensive ce le afisezi pe acest blog nu faci altceva decat sa bruezi si sa ataci, sa provoci comentatorii !. Subiectele expuse de pastorul Petru Lascau cat si tematica lor,pe blogul lui personal ( nu pe al tau !) nu fac nici o aluzie la persoana dumneatale !. Intri pe acest blog „ca musc-n zar” apoi . . . astepti reactia ! .Scopul dumitale este cu totul altul ,si daca insisti , voi face o incursiune de detaliu si in aceasta directie !. Posed calificarea necesara !. Din supraveghietor „auto-incoronat” ,devii un intrus nepoftit la discutii !. Cand si in ce data a fost supusa la vot pozitia ce o ai ????. De unde si pana unde ti-ai asumat astfel de autoritate monopolica de tip sovietic ??!!. Te ajut: pentru a nu deveni ridicol si pentru a reusi sa-ti dobandesti autoritate de aprofunzime in dorinta dumneatale atat de arzatoare de „supraveghietor” , de „controlor” ce „mentine buna functionare „a moralului pe blogurile peste care afirmi ca esti stapan, in primul rand este indispensabil si primordial sa cunosti si submultiplii de masura al IQ-ului !; apoi , sa . . . reusesti sa te incadrezi docil macar in unul din ei !!!. Si daca ne rezervam batranetele intr-o zona de plaja marina ori desert nisipos, viitorul ne asigura inevitabil a doua copilarie ,desculti, in pantaloni scurti si pamper, propice jocului in nisip !. Iti doresc succes in aprofundarea ajustarilor necesare !- al tau mentor si viitor partener de joaca, NOC !

 75. Cornelius! Am sa-ti spun o constatare adunata din experienta vietii, si te rog mediteaza la ea: „Nu te certa cu un nebun, o sa te coboare la nivelul lui, mai mult chiar, o sa te bata cu experienta lui.

 76. Nu pricep de ce sunteti asa de tulburati de RM, cartea pune in fata o istorie necosmetizata a C.P, caruia indirect se face si o statuie. Lideri ce au colaborat (cei din Ro), nu pot fi nemilos condamnati de catre absolut nimeni, redactarea carti este in asa fel incât te face a întelege si drama liderilor colaborationisti. Veti spune ca cei din afara (cum sunt io), vor fugi de penticostalism, vor tipa in gura mare caderea asa cum le convine , da, poate doar cei rau intentionati, insa cartea RM ne pune in fata o drama cu mai multe fatete, fiecare poate interpreta cum voieste, cu conditia sa scoata textele din context , dar atunci sesizezi lejer ca omul este rau intentionat. Intr-o oarecare masura eu personal am tras concluzia din carte (poate ma insel), ca colaborationismul a fost si benefic nu doar nefast pt C.P in particular, cu toate ca Autorul nu a intentionat sugera asa ceva. In treacat RM surpinde si contestul international, cazul Graham este foarte bine ca a fost mentionat, dar si al liderilor religiosi mondiali care erau mai supusi bolsevismului românesc decât bieti bochieni cu 4 clase. Bochianul iese la iveala ca un inger curat pe lânga astia din afara mult mai perfizi , deh super instruiti. Impotriva lui Trandafir nu se pot aduce prea multe acuze, ba pare demn de respect de modul cum a actionat, fofilat, C.P datoreaza mult lui Trandafir.

  Din observatile mele, nu cred ca penticostalismul rezista in spatiu românesc fara a colabora cu sistemul, dovada sunt gruparile dizidente, ramurile penticostalismului ce dau bataie de cap si azi, aspect ce cred ca se omite de catre foarte multi, in timp ce intelectualitatea penticostala cauta dezvolta si armoniza teologia , aceste grupari creaza serioase probleme, ori din RM deducem ca taman mâna de fier a lui Bochian, colaborationsimul a fost mai benefic C.P. Comunisti puteau impune macarilor din USA unificarea NP intr-o singura comunitate, numita Evanghelica-NP, crede cineva ca tovarasi din USA nu aceptau, mai bine ca nu. Numa ca comunisti au stiut ca de impun o astfel de aberatie da nastere biserici subterane pe care o întareste in loc sa o slabeasca. Cultul NP nu mai putea fi interzis dupa ce fusese recunoscut oficial, daca nu optineau in 1948 recunoasterea, C.P nu mai pupa autorizatie ca si jehovisti. Ma tem ca baptisti ar fi fost tare bucurosi sa nu fi fost recunoscut C.P, asa ca de vroia comunisti puteau mazili CP cu mânuta baptista in care obliga pe toti incorpora.

  pe de alta parte, penticostalismul s-a impus doar in mediu rural si datorita recunoasteri oficiale, ca de nu era recunoscut fiti siguri; nu adera atât de usor tarani, mai de frica militiei, a preotului si altor factori fugeau de penticostali (de erau interzisi), ca de jehovisti. Ramurile dizidente a penticostalismului au sfârsit foarte anemic, aprope ca sunt ca si inexistente in 89, ori unde acea biserica subterana eu cred ca nu prea a existat in România, ori unde RM cauta convinge cum ca ea ar fi existat si fost crunt prigonita, este adevarat, RM, recunoaste si faptul ca erau cumplit de dezorganizate si anemice si ca usor se cadea si in erezie. In adevar, asa cum subliniaza si RM, recunoasterea oficiala a C.P a fost un fruct otravit, fara de care ma indoiesc ca azi puteam vorbi de un Cult Penticostal in Ro si cu un Inst Teologic. Insa odata recunoscut, impus pe piata deasemeni nu mai putea fi usor interzis, lideri puteau forta mai mult nota, din pacate nu au avut curaj , cea ce este valabil tuturor confesiunilor din România, al nostru Teoctist o recunoaste cu nonslanata într-un interviu, ca de tacea atunci filozof ramânea asa…

  Una peste alta, RM face un mare serviciu C.P. din Ro, ba uneori am avut senzatia ca se romanteaza in exces istoria C.P din Ro, iar dezvaluirile colaborationistilor sunt doar paravanu dupa care se ascunde romantarea istoriei.

 77. Cel putin la nivelul afirmatiilor facute de fratele Panican: „Cartea e o diversiune” ori „Sunt lucruri care trebuiesc spuse si lucruri care nu trebuiesc spuse” , ar trebui sa fim de acord cu viziunea avuta de fratele nostru, referitor la „Rascumpararea memoriei”.

 78. Frate Pettrusu : actorii ,marunti si mari , isi cauta succesul si recompensa sperand ca textul ales de ei cat si transpunerea in personajul si rolul ce-l reprezinta , sa fie cat mai reusit, cat mai impresionant , sa capteze atentia unui cat mai mare numar de ascultatori !.
  Atat si nimic mai mult !. Inca din copilarie ,in familiile asa zise „crestine”, in inimile membrilor ei ,in care Isus Hristos nu a fost acceptat pe deplin ,pacatul si minciuna vor finisa si produce cei mai rafinati actori !. Copii acestor familii ,treptat si pe nesimtite,crescand intr-un astfel de mediu, isi vor insusi si ei arta manipularii si prefacatoriei !. Si mergand in biserica si urmarind jocul de scena al parintilor, invata cum sa zambeasca afectiv, sa devina actori de succes !. In paralel ,copii se specializeaza in manipularea propriilor lor parinti ,iar respectul pentru Dumnezeu cat si respectul parintesc a fost eliminat in intregime ! ; in lipsa dragostei generasta de o inma sincera , parintii ,la batrnete , intr-un pat de spital ori casa de batrani , in singuratatea lor, vor culege roadele orbirii lor si se vor confrunta direct cu lipsa lor de sinceritate ! . Copii vad si invata todeauna de la parinti ,nu ce ei predica, ci cat de mult ei pun in practica in viata lor din tot ce afirma si spun !. Cand mama minte pe tatal in favoarea copilului ,copilul vede si invata cum sa procedeze in viitor atunci cand circumstantele si parintii vor schima rolurile ! .In biserica la fel ,ei vad ipocrizia „frateasca” a propriilor lor parinti si mastile multiplelor lor personalitati , folosite in functie de dialog si circumstante !. Apoi, in lipsa sinceritatii fratesti , deavolul produce si scoate pe piata crstina escroci ce inseala „frateste” si ” profesori ” specializati in actorie teologica ,oratori fluenti si abili , „doctori ” si maestri in . . . vestirea Evangheliei !

 79. Domnule pastor Petru Lascău,

  Postpascal, iată că stilul de mahala se continuă aici: unii dintre comentatori mi se adresează ca și cum ne-am fi jucat cu ceva în nisip, cîndva…

  Nu! Nu ne tragem de șireturi! Pentru astfel de chestiuni publice vă consider responsabil, întrucît dv. administrați acest spațiu public.

  Dacă site-ul aparținea vreunei instituții – biserică, ONG etc. -, atunci era implicată ȘI instituția!

  Nu mi-am arătat aici nici măcar o dată intenția de a discuta cu comentatori precum NouaOrdineCrestina sau pete.

  Nu m-am semnat niciodată aici Alin, ci Alin Cristea.

  Fac apel încă o dată la luciditate, eu nu intenționez să îi scutesc pe (liderii) evanghelici de critici publice.

 80. Brother NOC, subscriu! si trebuie sa recunosc ca am inghitit mai mult de cat trebuia din cuvantarea miticulos pregatita si servita de subiectul nostru. Nu l-am auzit niciodata vorbind si mi-a atras atentia cuvintele frumoase, bine pregatite si folosite cu mare maestrie in expunerea pozitiei prezentate in interviu. As fi curios sa-l vad online! aici pe blog, sa raspunda la intrebarile strajerilor de pe ziduri. Cu siguranta ca a fost anuntat de scrutinizarea interviului aici pe blogul fratelui nostru Petrica Lascau, sa vedem daca va avea curajul raspunderii si sustinerii pozitiei din interviu.

  Rog strajerii/fratii care-i cunosc coordonatele sa-l invite aici pe blog pentru asi sustine interviul si punctele de vedere.

 81. Alin , raspunsul multor intrebari ce te „framanta” publicitar ,le gasesti extrem de usor ,privindu-te in oglinda !

 82. Ca in ori ce actiune ,este neceasar;
  – de cunoasterea subiectului
  -de putere de a expune ADEVARUL
  -si curaj de a lupta!!
  Nu la voia intimplarii este scrisa viata domnului Isus Hristos de la nastere pina la moarte si chiar dincolo de moarte!!Nu la voia intimplarii este descrisa puterea care a primit-o din partea Tatalui ceresc si puterea de a o da si celor care ajung sa ii fac voia!;
  „21Isus le -a zis din nou: ,,Pace vouă! Cum M’a trimes pe Mine Tatăl, aşa vă trimet şi Eu pe voi.„

  22După aceste vorbe, a suflat peste ei, şi le -a zis: ,,Luaţi Duh Sfînt!”
  Percepem noi puterea CUVINTELOR ROSTITE SI SCRISE?
  Ferice de cei care percep mesajul si accepta „DUHUL SFINT”!!
  Dar trist si dureros este pentru cei care se lupta impotriva DUHULUI SFINT!!!Multi nici nu pot sa perceapa ca prin puterea fireasca pe care ei o expun in viata lupta impotriva DUHULUI SFINT!!!Dragii mei treziti-va si percepeti mesajul divin;Galateni 5;”16Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti!!”Toti cei care pretind ca sint botezati cu DUHUL SFINT si traiesc prin puterea firii si poftele ei ajung de resping pe domnul ISUS HRISTOS ,in invatatura si porunca!!!Fieva frica de pacat si nu umblati dupa poftele firii ;traiti prin puterea DUHULUI SFINT ,fiinca ap.Pavel scrie;
  „24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
  25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
  26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii.”Mesajul nu la voia intimplarii ajung sa-l scriu si sa staruiesc asupra lui!!!Sint motive bine intemeiate sa-l scriu si nu doresc sa va faceti partasi pacatului care este descoperit si mereu se neaga!!!Persoana care respinge roada DUHULUI SFINT ,ajunge cu probleme in viata si chiar cu o personalitate negativa si atrage asupra ei suspiciuni chiar si din partea justitiei si a legii sociale!!!!Deci ar fi bine sa nu ajungem ca cei despre care ap.Ioan scrie;” 18Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină anticrist, să ştiţi că acum s’au ridicat mulţi anticrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.
  19Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sînt dintre ai noştri.”
  Voi trebuie sa intelegeti bine mesajul din urmatoarele versete;”20Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui sfînt, şi ştiţi orice lucru.
  21V’am scris nu că n’aţi cunoaşte adevărul, ci pentrucă îl cunoaşteţi, şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr.”
  Deci nu aparati minciuna si nici nu o sustineti fiinca stiti ca ea nu vine din ADEVAR!!!!Doriti ADEVARUL?Nu va fie rushine de a-l accepta!!Fiinca si Petru si toti ucenicii din atipire si adormire au ajuns sa se trezeasca si in lupta pentru ADEVAR SA PORNEASCA!!!Oare azi de ce nu se doreste?Si cei care expun ADEVARUL CU DOVEZI MEREU SE DORESTE SA FIE PUSI LA TACERE?
  Cine poate sa raspunda?Ori se doreste mai degraba voia tatalui despre care domnul Isus spune si ap Ioan scrie ;”41Voi faceţi faptele tatălui vostru.„ Ei I-au zis: ,,Noi nu sîntem copii născuţi din curvie; avem un singur Tată: pe Dumnezeu.„42Isus le -a zis: ,,Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M’aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin dela Dumnezeu: n’am venit dela Mine însumi, ci El M’a trimes.
  43Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvîntul Meu.
  44Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.45Iar pe Mine, pentrucă spun adevărul, nu Mă credeţi.
  46Cine din voi Mă poate dovedi că am păcat? Dacă spun adevărul, pentru ce nu Mă credeţi?
  47Cine este din Dumnezeu, ascultă cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n’ascultaţi, pentrucă nu sînteţi din Dumnezeu.„Mesajul pare a fi dur si chiar greu de acceptat ,insa sa nu uitam sa facem o autoexaminare si sa vedem pe cine dorim sa avem ca TATA!!Si voia cu-i dorim sa o implinim!!!Merita sa percepem mesajul si viata in sfintenie sa o traim?Sau merita pe mai departe sa pacatuim si cu tot felul de scuze sa contraatacam?Depinde aum fiecare ce doreste de la viata si ..ce mai poate scrie in comentariu ….Las pe fiecare sa raspunda si chiar direct sa ma provoace!!!!

 83. Daragul meu frate de credinta Pettrusu : Satan , pentru a fi ales lider ,are nevoie numai de 51% din voturile auditoriului !.Odata ajuns in post, cocotat la pupitru ori amvon, cu drept de vorbire nelimitat , nu-i ramne altceva de facut decat sa-i ameteasca ,sa-i lamureasca si sa-i aduca in transa pe restul de 49% ! . Cand victima „inghite” 90% din hapurile inselatorului , sansele ei de supravietuire sunt alarmant de reduse !. Graba strica treaba iar la baza unei digestii bune si a sanatatii trupului si . . . implicit stomacului ,ramane mestecatul mancarii foarte bine si incet, fara graba, pe indelete !. Astept reactia fratelui nostru Chis Viorel ! .

 84. Urat portret ti-ai cioplit prin cele scrise mai sus! Sunt profund dezamagit sa-mi inchipui cam ce „Noua ordine crestina” s-ar cladi pe o astfel de mentalitate si viziune pe care o ai, frate!

 85. Personal, am constatat ca sunt foarte alergic la prefacatorie si imitatii ! .Adame ,unde esti si unde. . . . ti-ai ascuns dosarul ! ! !. Priviti cu atentie sticlirea desconspirativa din ochii lui cameleonici ,ce pot privi concomitent, unul inainte si altul in spate !. Un intrus in ogorul lui Hristos ,calificat avocat al diavolului , trimis in misiune de stapanul lui ,sa-l reprezinte si sa-l apere cu succes demonic pe Iuda Contemporanul !. Talent, prestanta si viclenie bine cizelata, toate invelite in haina clerica a „pioseniei” , strategic poleita in „modestie wurmbrandistica” ,luminata artificial cu un puternic machiavellism !. Si paradoxala ,sa constati cu stupoare ca ai ajuns sa fi martorul unui deznodamant si caz autentic , in care „detectivul” a primit misiunea de investigare a propriei lui crime ! . Un actor de succes in randul naivilor , ce foloseste viclesugul mimetismului satanic citind transpus din . . .Sfintele Scipturi !. Gesturi, intonatie , expresivitate, calm si siguranta , toate tehnici artificiale ale intelepciunii veacului , furate de la un autentic apostol si urmas al Mantuitorului ,apoi insusite sacrilegic in cele mai mici detelii ,toate false si lipsite cu desavarsire de Puterea Duhului Sfant ! . Multumesc din adancul inimii Tatalui Meu pentru sanatatea mintala si corporala,pentru intelepciune si pentruca mi-a dat si mie ,un netrebnic, DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR !. Si pentruca Iuda a fost desconspirat atunci exemplar,dar si dezamagit cu greutatea pungii ,cu derizoria suma de numai treizeci de arginti , acum vine si mai aprig sa contrapareze desconspirarea vanzarilor din noaptea comunismului ,sa le aduca la tacere ,cu un vis protectiv ,bine recompensat !. Un nou sarut pe obraz, o noua imbratisare frateasca si . . . .o alta punga tixita cu arginti ! . Nu va intrebati care-i este scopul ??!!. Acest intrus de inalta calificare , invelit in intunericul falsitati lui, incearca sa acopere si sa ascunda pe Iuda sub un munte de dosare reduse la nivel de gunoi fara valoare !; dar „totusi pastrate si stivuite acum pe un raft in Big Apple ” !. O incercare fortata de a ascunde numele si sumele incasate de Iuda Contempranul pentru vanzarea , suferintele si moartea tuturor martirilor lui Hristos sub comunism, luptand din rasputeri sa-i treaca sub anonimat !. Daca el este discipolul lui Richard Wurmbrand , de ce nu doreste sa aflam si noi atati alti discipoli similari lui, ce au murit legati in lanturi in adancul celulelor ,in torturi graznice si care au simtit si au impartasit starea sufleteasca „ce-l domina „acum si pe el ??!!. Unde-i este admiratia si dragostea frateasca pentru astfel de eroi ai neamului romanesc, morti din pura dragoste pentru Hristos ??!!. Egoism , egocentrism si aviditate feroce ,nu pentru o modesta felie de cozonac publicitar , ci pentru intreaga lui tava !. Prin sclipirea lui „wurmbrandistica” gretos de artificiala , incearca sa distraga atentia crestinilor sinceri de la Adevar si de la limpezirea atator tradari si vanzari contemporane noua ,insusindu-si lui, toata stralucirea si atentia !. Sarmane Iuda cel Modern ,ai gustat si intrezarit bucuria mantuirii , ai intins mana in farfuria cu Paine ,ai luat pagarul si ai baut Vinul alaturi de Hristos, dar. . . toate acestea ,spre osanda ta !. Te-ai inrait de sapte ori hulind si . . .ai pierdut din nou !. In plus ,pentruca nu crezi in marturisirea pacatelor, nu crezi in Puterea Sangelui Mielului ,vei deveni ca si primul Iuda – ANATEMEA- rezident permanent al Ghenei ,alaturi de el !.

 86. NOC!, fratele nostru!. Am vrut sa-ti raspund!, dar am fost oprit. Intre timp am postat in pripa pozitia (?) …. sofisticata a fratelui nostru Panican, exprimata cu miticulozitate in interviul RTN Chicago, pe care as vrea sa-l asculti foarte atent.

  N-am inteles de ce-a trebuit sa postez interviul inainte de-al asculta, dar acum inteleg.

  Acceseaza te rog linkul si spune-ne ce ai de spus. Eu sunt deacord in proportie de 90% cu pozitia fratelui Panican, dar cat priveste subiectul cartii „Rascumpararea Memoriei” si atingerea interegritatii si chemarii autorului ei, cred ca fratiorul nostru Panican! a panicat sub presiunea lupilor din sutane in mijlocul carora a crescut si si-a exercitat misiunea. Probabil tot aceasta panica la oprit si din expunerea lupilor din sutane, ale caror dosare le avea in posesie. Cat priveste vedenia cu Gaina care scurma in ………. daca a fost reala!, este rau ca a fost vazut Gaina. Duhul Domnului nu compara slujitorii lui autentici cu gaini care scurma in mizerii. Sa-mi fie cu iertare dar din experienta proprie eu cred ca vedenia respectiva a putut fi miticulos pregatita de cei care-si stiau dosarele expuse, sau in cazul in care a fost reala, Gaina simbolizeaza cu totul altceva. Cat priveste pozitia de pregatire a sustinerii lui NP este tot un raspuns categoric. Numai un compromis poate sustine un compromis!.

  Nu-l cunosc pe fratele Panican!, dar stiind masinaria securista care a intrat in „damige control” il vad invartind la moara lor, altfel nu-mi explic de ce ar proteja lupii in sutane!. Poate oare un lup sa fie pastor?. Eu zic ca poate sa fie si proroc dar nu a lui Christos!.

  Doamne deschide-ne ochii,
  Pettrusu

  http://www.radiounison.ro/resurse/audio/predici/panican-ioan/01-panican-ioan-la-rtn-chicago-rascumpararea-memoriei.html

 87. Nota!. Am postat linkul interviului fratelui Panican inainte de al asculta!. Interviului a fost miticulos gandit. Fratele Panicat are un IQ bine polisat si a atins puncte forte in interviu. Foarte intelligent!, dar!, poate oare un madular viu din Trupul Lui Christos sa taca si sa Nu identifice lupii din sutane, Mai ales ca Dumnezeu I-a pus la dispozitie probe autentice?. Ne miram de ce au ajuns bisericile in starea care sunt?. Pai fratie cand pastorii stau la masa cu lupii si lasa turmele jupuite nepasandule de ranile si behaitul lor, este normal ca sintem in starea in care sintem. Frate Panican imi pare rau dar pastorul Cel Bun isi da viata pentru oile lui, despre d-ta vorbeste Mica in capitolul 3 – 9 la 12. Nu aveti cum fi un madular viu cand Nu va pasa si asteptati ca lupii din sutane sa omoare „spiritual” tot ce Mai este viu in turme/biserici. Trebuie sa recunoasteti ca traind intre lupii din sutane v-ati invatat cu ei si Nu v-ati riscat confortul precum RW, mai bine sa nu amintiti de el.

 88. Brother Pettrusu, vorbele unui crestin neprefacut ,izvorasc din inima lui !. Sinceritatea vorbelor lui exprima si redau in orisice circumstanta ,starea lui sufleteasca !.Atunci cand crestinul de buna simtire este profund ranit si dezamagit de falsitatea si prefacatoriea celui caruia el i-a acordat toata increderea, el pesonal simte ce simti si tu de ani si ani , ce a simtit Iosif Ton la Oradea ,Ploesti si Bucureti,impartasind din abundenta”dragoste frateasca de tip baptist ” , ce a simtit familia Lascau, scoasa fortat din biserica in plin program ,ce simte Viorel Chis acceptand cu inima deschisa sa ajute cu drag „oameni tematori de Dumnezeu”si semnanad din altruism acte de girant pentru o finantare real-estate, ce am simtit eu intreaga copilarie la Pasti si Craciun ,la zilele mele onomastice ,ori la sfarsit de an scolar ,cand se inmanau premiile ! . Mama mea lucra pe trei schimburi in Combinatul Siderurgic Hunedoara si nu putea participa la festivitati !.Ca o sfidare inexplicabila pentru mine, la aceste serbari ,parintii colegilor mei , inbracati glamoros ,erau prezenti toti ,tinandu-si odraslele de mana. Marginalizat, imbracat saracacios,singur si trist intr-un colt ,asteptam sa-mi primesc mentiunea !. Ei in grup,isi dadeau coate ,schimbau in soapta comentarii despre imbracamintea mea, razand si bajocorindu-ma !. Eram numit „copil din flori” desi sitam ca tatal meu este pastor baptist !. Incercam sa-mi sterg pe furis lacrimile ,sperand sa cresc cat mai repede , sa alerg la forntiera si sa parasesc pentru totdeauna Romania !. La Baia Mare , tatal meu ,isi pregatea minutios,cu scriere marunta si caligrafica, urmatoarea predica de ipresie si de dilatat pupile ori. . .urmatoarea nota informativa !.Da,toti avem rani si probeme dureroase si foarte personale ,ce uneori s-au transformat in poveri grele, apasand deosebit de greu pe sufletul si inima noastra ,poveri lipsite de explicatie, de mangaere si raspuns ,pentru ani si ani la rand!. Va inteleg perfect pe toti , va simt in inima mea si va impartasesc durerea si dezamagirea !. Dar noi stim si suntem incredintati ca-L avem pe Isus mereu alaturi !.El este Invingatorul durerilor si al mortii ! El este este viu ,el este aici ,El este de partea noastra ! Iar rugaciunile noastre unite vor acumula o putere imensa , care va zgudui temelia rautatii lor !. Rugaciunile noastre au putere vindecatoare , sa schimbe, sa deschida zagazurile Cerului si sa ne aduca autentica pace in inima !.Sa ne-o umple pana la revarsare cu Bucuria Mantuirii si a Invierii Lui din moarte !! !.Daca ne straduim sa intelegem si sa pricepem imensa dragoste a Tatalui nostru Divin ,ce si-a intors fata de la singurul Lui Fiu , fara sa-i asculte gemetele de durere ,fara sa i-a in considerare cererea lui in agonie si fara sa-i indeparteze paharul suferintelor pe pe Calvar , oare se poate compara cu durerea noastra ??!!!. Va puteti imagina durerea Universului ,atunci cand Regele Regilor a fost crucificat si omorat intre doi talhari ??!!.Haideti sa nu mai gemem si sa ne vaicarim pentru nimicuri !. Nu se merita sa ne amaram sufletul cand noua ni s-au iertat pacatele si ni s-a oferit in dar Viata Vesnica !!!. Tatal Nostru a ingaduit din pura dragoste pentru noi ,ca El sa fie jertfit ,cricificat si omorat de propria noastra rautate si incapatanare,tocmai pentru neutralizarea ei !. Noua ne ramane datoria sa ne recunoastem rautatea si incapatanarea, sa iubim si pe dusmanii nostrii, asa cum Isus -Mantuitorul nostru ne iubeste pe noi si toate imperfectiunile noastre ,sa-i iertam din toata inima pe toti acesti sarmani rataciti de la Adevar ,pe acesti orbi ,goi si falsi ,ce indraznesc in continuare,spre osanda lor, se se impartaseasca din trupul si sangele Domnului !

 89. ^^^Am o intrebare!. Se poate cineva sa iubeasca si respecte cuvantul scripturii si pe Dumnezeu Atotputenucul asa de mult si sa sa nu-i pese de cineva pe care l-a prejudiciat grav si acel cineva il roaga de opt ani sa-i dea un raspuns si el se face ca nu stie nimic?.

  Dati-mi va rog un click (sus pe autor) si lamuriti-ma. Eu sunt dus cu pluta sau? (,,,)

 90. Mike sint bucuros ca ai intuit bine raspunsul !As fi foarte fericit daca fiecare persoana crestina ar detine astfel de cunostinte si cu putere de „VEDERE”.De ce?Fiinca raspunsul de la ,”NouaOrdineCrestina”ar avea efect si putere!!

 91. ” Adevarat ,adevarat va spun, ca , cine crede in Mine ,va face si el lucrurile pe cari le fac Eu ; ba inca va face altele si mai mari decat acestea ; pentruca Eu ma duc la Tatal :
  si orice veti cere in Numele Meu, voi face , pentruca Tatal sa fie proslavit in Fiul .”

 92. Pentru o persoana umana care se naste cu defecte si nu poate vedea lumina soarelui ,nu poate sa vada pe cei din jurul sau si nu poate sa conceapa creatia in puterea vizuala ,este trist ,dureros si chiar o tragedie!!Insa invata sa lupte si sa supravetuiasca!Merita ajutati,merita indrumati si sprijiniti!Dar cei care nu detin aceasta defectiune si vad sa citeasca mesajul divin,dar nu ajung sa i-l perceapa si infaptuiasca in pretentia ce o detin ,merita colecta sa o primeasca?Si in lux sa traiasca?Oare domnul Isus prin cuvintul din Scriptura ;ce a spus?Sa vedem cine gaseste mesajul….!

 93. In inchisoare,in tranzit in Vacaresti, am intalnit un impletitor de papura,un detinut batran . Executase deja douazeci si sapte de ani de temnita grea in Periprava , Sighet .Aiud, Gherla !. O parte din ei, la taiat de stuf, pe bacul „Gironte” in Delta Dunarii !.Numele lui era Zaharia. Reciata la nesfarsit poezii ce-ti starneau fiori in ceafa iar pe brate si picioare ,”piele de gaina” !. Inca pana atunci nu am avut ocazia sa citesc”Rugaciunea” lui Octavian Goga !. De la el am invatat si memorat atunci ,rotindu-ne mereu in cerc ,in curtea de plimbare ,doar o singura strofa :
  ” Alunga patimile mele,
  Pe veci strigarea lor o frange,
  Si de durerea altor inimi
  Invata-ma pe mine-a plange.
  Nu rostul meu ,de-a pururi prada
  Ursitei mastere si rele ,
  Ci jalea unei lumi , Parinte ,
  Sa planga-n lacrimile mele .”

 94. Exemplul cu cersetorul orb e de manual, se preda la sociologie. Varianta originala se numeste ,,Cazul cersetorului orb de pe podul Brooklyn” si este un caz tipic de influenta sociala. Imi vine in minte si replica din filmul romanesc Filantropica, ,,mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana”.
  Felicitari pentru diversitatea continutului postat pe blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s