De mi-ar fi cerut măgarul meu…

Fără îndoială că proprietarul măgăruşului împrumutata de Domnul pentru a intra în Ierusalim, a fost un om pocăit. N-a făcut nici un comentariu.

M-am gândit că nu toţi am fi reacţionat la fel.
Îi provoc pe cititorii mei să participe cu mine la aceasdtă introspecţie interioară a lumii noastre materialiste care, cu siguranţă, ar fi avut multe de comentat la cererea Domnului. De altfel o face ori de câte ori Domnul ne cere ceva.

Iată câteva idei:

– Am să-l dau, dacă mi-l aduceţi înapoi nevătămat!
– Am un singur măgar, de ce-l vrea tocmai pe acesta?
– De ce nu merge la vecinul care are o turmă de peste o sută de măgari?
– Îl dau dacă vin să ţin eu de căpăstru prin oraş!
– Dă doi măgari în schimb?
– Îl dau dacă promite drepturi exclusive pentru reclamă şi cele ce se vor scrie pe viitor.
– Îl dau dacă pune un afiş că eu l-am donat pentru acest eveniment!
– Primesc ceva pentru scutire de taxe?
– Precis sunt mai sfânt ca alţii de vrea măgarul meu.

33 de gânduri despre „De mi-ar fi cerut măgarul meu…

 1. @noua ordine veche, cred ca in felul tau ai dreptate, minciuna este o forma de viata acceptata de catre tot mai multi, dar cu ce ai reusit sa ma pui pe ginduri,este urmatorul aspect: daca citim binisor biblia aflam ca nu prea avem cale de mijloc, ori suntem „inauntru” ori „afara”. Uluitor este ce te faci cu cei care cred ca sunt „inauntru” dar de fapt ei sunt „afara”? Cit despre ingineriile care se fac prin biserici cu referire la bani, mi-este sila, traiesc destul de aproape de aceste aspecte iar daca am incercat sa pun in discutie un asemenea subiect, imediat am fost intrebat daca am fost chemat la asa ceva, daca mi se cuvine mie sa discut asemenea lucruri.Sigur ca nu mi se cuvine, sunt gunoaie prea mari ca sa fie rostite de un crestin, deci e rau sa rostesti, D-APOI SA LE TRAIESTI CUM VINE? Fii binecuvintat si sa ne bucuram ca mintuirea este personala (cea de obste nu a mai apucat sa ne-o descrie,probabil s-a gindit ca oricum e grea si cea personala) Domnul sa se indure de noi.

 2. ” El isi leaga magarul de vita de vie si manzul magaritei Lui de cea mai aleasa vita”
  Textul acesta (NTR) e din Gen 49:11, unde Iacov binecuvinteaza pe Iuda, cu referire la „Silo”. Posibil ca Mantuitorul sa aiba dreptul de proprietate asupra acestui magarus, nu trimite ucenicii sa-l ceara, ci sa-l dezlege.

 3. Mesajul scris de „NouaOrdineCrestina” este unul puternic si dureros pentru cei care in pretentii se cred crestini si chiar lideri ,iar prin viata traiesc duplicitar si induc in eroare pe cei simpli si lesne increzatori care doresc sa ajunga in viata la o noua personalitate!!Vedem ca si in partea politica si comerciala sint legi bine definite si cei care se abat de la ele si aduc un prejudiciu ,ajung in fata instantei ,devin persoane negative si cu un fel de reputatie pentru cei din jur!Dar ce sa mai scriem despre cei care in partea spirituala uita de LEGILE DIVINE si le incalca cu multa putere?Oare in mentalitatea lor de crestin ,chind citesc mesajul Scripturii care astfel apare;”8Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.„Ce stare de CONSTIINTA se formeaza? Dar atunci chind in fapte sint descoperiti ?Si inca este putere de negare si zimbet fortat pe buze?

 4. Nu toti mesagerii reusesc sa beneficieze de. . . „imunitate diplomatica”si vor fi atacati selectic ,bombardati strategic cu multa discriminare !.In cazul acesta s-a intamplat ca mesagerul sa fie confundat cu . . . .un pastor !. Nu ma simt deloc flatat ,dimpotriva , precum nu pot sa fiu mandru si flatat ca tatal meu a fost un pastor de popularitate nationala, absolvent al unui seminar telogic bucurestean de renume , „umbrit si oblogit” socratic de „binecuvantarile ” Securitatii !. Oricum , intentia nu a fost nicidecum malitioasa ,insotita de ura personala ori scop de denigrare ! ; . . . .” si apa trece iar pietrele raman !!!” . Ferice de cei cu inima curata si ingaduitoare ,caci ei sunt singurii capabili sa-si pastreze atat cugetul cat si recordul nepatat !.Iar razbunarea este si ramane a Domnului ! .Caci este scris la Matei 5 : ” Sa nu va impotriviti celui ce va face rau . Ci, oricui te loveste peste obrazul drept , intoarce-i si pe celalalt. Orsicui vrea sa se judece cu tine ,si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa. Daca te sileste cineva sa mergi o mila de loc ,mergi cu el doua.
  Celui ce-ti cere , da-i ; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute dela tine .
  Ati auzit ca s-a zis : „Sa iubesti pe aproapele tau ,si sa urasti pe vrasmasul tau . ”
  Dar EU va pun : Iubiti pe vrasmasii vostri , binecuvantati pe cei ce va blastama ,faceti bine celor ce va urasc , si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in Ceruri ; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni , si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti . Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati ? . Nu fac asa si vamesii ? . Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostrii ,ce lucru neobicinuit faceti ? . Oare paganii nu fac la fel ? . Voi fiti dar desavarsiti , dupa cum si Tatal vostru Cel Ceresc este desavarsit ! ” . Daca in felul acesta egoist si irascibil ,noi nu acceptam sa ne comformam datoriei crestine de apostoli plecati in lungul si latul Pamantului sa-L reprezentam si sa-L propovatuim lumii pe Isus Hristos -Crucificat si Rastagnit , efortul nostru este zadarnic ,contrafacut, fals !.Astfel, ne inselam singuri in ceea ce priverste Calea spre Mantuire iar rasplata noastra ramane doar una de gratificare instantanee ,efemerica ,de ordin material , sortita descompunerii si putrefactiei ! .

 5. Mihail, atingi o coarda deosebit de sensibila pomenind de taxe ,cat si de ZECIUIALA !.
  In primul rand ,magarii mari si mici ,refuza sa-si plateasca taxele ori . . . falsifica darea lor de seama ,atat in fata I.R.S. – ului cat si in fata membrilor bisericii din care fac parte !.Internal Revenue Service ,este o agentie guvernamentala a S.U.A. , responsabila cu colectarea taxelor cat si controlul platii lor folosind puterea legii !. Orisice tocmeala ,este intarita si controlata de agenti statali ori federali , de specialisti calificati in aceasta directie !.
  Nici Dumnezeu si nici I.R.S. -ul nu accepta minciuni, exagerari ,rapoarte masaluite si contrafacute !. Integritatea celui ce raporteaza sumele incasate de el la I.R.S . , chieltuielile, donatiile filantropice si scazamantul taxelor lui platite in timpul anului , in fata lui Dumnezeu sunt cunoscute si sunt raspaltite prin binecuvantare !. Bincuvantarea paraseste ,mai repede ori mai tarziu ,pe cel ce minte !.Simplu !. I.R. S. -ul omite multe din exagerarile ( citeste minciunile )taxpayers (celor ce raporteaxa stramb si cu viclesug !) dar. . . . Atotputernicul Dumnezeu nu omite nimic , avand cel mai absolut si mai detaliat record !. O arhiva „de dosare” a fiecaruia din noi, pastrate pentru Ziua Judecatii ,iar mana Judecatorului le va deschide nepartinic si selectiv, nu cum eventual se intampla in arhivele C.N.S.A.S. !. Vom fi pusi fata-n fata cu fiecre smecherie ,fie ea chiar asezata pe postament pastoral !.Fiecare chitanta contrafacuta, fiecare suma scazuta necinstit ,ce a fost expediata pentru record si chitanta spre organizatii (citeste rudenii)”non-profit” si apoi returata la expeditor , in colaborare stransa cu seful finantelor (casier) ,doar pentru scazamant la darea de seama ! ;fiecare suma sustrasa (furata)pentru scopuri egoiste , va fi scoasa la lumina si pedepsita ! Poftele firii pamantesti pentru comfort ,huzur si umplerea pantecului intuneca vederea si inveleste inima omului in grasimea si colesterolul nesimtirii ! .Iar praful aruncat in ochii oamenilor ,nu poate reduce cu nimic clarviziunea lui Dumnezeu !. Cat despre partea lui Dumnezeu ,(zeciuiala ),cel cu inima avara , ce o opreste ori o speculeaza pentru profit si impresie si este lipsit de simtamintele unui cuget curat, se osandeste singur ,nu are nevoie de dusmani caci in orbirea lui ,el a devenit propriul lui dusman !

 6. Fratilor, ma bucur sa pot sa citesc si eu din gindurile dvs, dar, m-as bucura daca mi-ati da dreptate: fr.pastor Petrica Lascau cred ca cunoaste destul de bine problema magarului, ceea ce deduc eu ca a vrut ca o provocare este :STAPINUL MAGARULUI. Toate postarile sunt superbe, descriu o incapatinare deosebita care ar trebui sa fie si in slujirea noastra in via Domnului, dar, ce ne facem cu stapinul magarului? Nu cumva ne vine din ce in ce mai greu sa scriem despre el si atitudinile lui fata de „faptele” care ne arata tot mai in ceatza credinta? Insasi incercarile de raspuns ne arata ca despre staapinul magarului este vorba si, pe mine cel putin m-a pune pe ginduri ca si pe prima autoare in postare.Cind ma trec prin mica sita propusa de fr.pastor Petrica, eu unul ma gasesc destul de „usor” si cred ca indemnul de a ne verifica este bun in dreptul fiecaruia. Vedeti ce usor ne vine ccind citam din biblie, dar ,oare ce se intimpla cind suprapunem versetele bibliei pestre traairile si vietile noastre?NU SE CERE DECIT SINCERITATE, cugetul fiecaruia ne va vorbi pe indelete cu intrebari si raspunsuri. Isus spune ca cu acest stapin sa vorbim numai daca ne intreaba, mare bunatate are Domnul pentru noi, pina si acest model de indurare trebuie sa ne cutremure, faptele noastre aratind cit de departe suntem, riscul fiind de a ne rataci cu totul, ramine ajutorul Duhului Sfint care ne va calauzi,slavit sa fie Dumnezeu.Fiti binecuvintati ( si poate lasam Domnului si scutirea de taxe de la zeciuiala, altfel,scazind suma la taxe ne luam inapoi aceasta zeciuiala, nu asa fac si cei din lume? )si intariti in credinta , harul si pacea sa fie cu voi.

 7. Stimate frate Cornel,eu stiu destul de bine ca lucrurile se cunosc,dar este trist ca dupa cum Scriptura este scrisa de sute si sute de ani si mereu se citeste si reciteste ,pentru multi nu devine o valoare si o putere!!!Orice lucrare ajunge in valoare si putere chind proiectul se pune in aplicare!Ucenicii domnului Isus chind au auzit porunca nu au ezitat sa o implineasca,cu chit ca de moment nu au cunoscut insemnatatea si valoarea!Trist a fost chind nu au ascultat indemnul pentru veghere si au negat ca sint ucenicii domnului Isus Hristos!Eu nu cer ca nimeni sa fie advocat si nici sa judece intre noi,fiinca intre crestini adevarati trebuie sa fie cuvintele „daul vostru sa fie da si nuul vostru sa fie nu!”Adevarul chind insoteste o persoana nu are nevoie de judecatori si nici de Legea umana !Omul sfint si plin de DUHUL SFINT este mai presus de legea umana care este pentru hoti,inshelatori,talhari si mincinosi!!!Omul botezat cu DUHUL SFINT ,devine sfint ,neprihanit si detine roada DUHULUI SFINT DESCRISA DE APOSTOLUL PAVEL IN GALATENI 5 CU 22 LA 23!!!Si omul botezat cu DUHUL SFINT cu frica si cutremur se departa de pacat!!Respinge oferata lui Satan si a celora care o intind chiar cu riscul vietii!!Sint multe de scris si chiar de povestit si nu doresc sa incarc comentariul si pagina!Deci in ori ce zi, saptamina care vine putem sa discutam si vei avea o primire ospitaliera,dupa cum au avut fiecare care a intrat in casa mea indiferent cum sint discutat si considerat!Sa nu uitam ca ADEVARUL si mesajul divin detine un rol important in vietile noastre si trebuie sa ne duca la transformarea descrisa in efeseni 4 cu 22 la 32.Citeste cu o mare atentie fiecare verset ;pentru a intelege princiipiile noii personalitati care nu apeleaza la advocati ci CUGETUL SI MORALITATEA DE CRESTIN!!!SA AVETI PARTE CU TOTII DE SARBATOAREA ACEASTA CARE PENTRU NOI ARE O MARE IMPORTANTA FIINCA TOT APOSTOLUL PAVEL PRIN CUVINTELE din Efeseni 2 cu 10 la 18 ne explica!Deci ;Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, pe care o dă credinţa, pentruca, prin puterea Duhului Sfînt, să fiţi tari în nădejde!

 8. De fapt puterea nemaipomenita a lui DUMNEZEU a putut aduce o mare victorie pentru Israel chiar si fara prea multa minte in capul lui Samson, numai cu o FALCA de MAGAR el aducind o mare biruinta si o mare marturie despre puterea lui Dumnezeu. Tot asa si azi, lui Dumnezeu ii este suficient, adesea, sa-i punem la dispozitie doar falca gurii noastre, dupa cum scrie: DESCHIDE-TI GURA, SI EU TI-O VOI UMPLEA (CU CUVINTE PLINE DE HAR SI DE PUTERE)”.
  Caci: „IN SLABICIUNEA MEA, PUTEREA LUI DUMNEZEU AJUNGE DESAVIRSITA”.

 9. Ştiu ceva despre experienţa dumneavoastră, mi-aţi trimis mai multe email-uri în timp.
  Dar nu vă pot ajuta. Nu sunt avocat de profesie să pot interveni legal în acest caz şi nu am nici un alt fel de autoritate în cazul descris, după cum bine ştiţi.
  Dar dacă e necesar totuşi să ne întâlnim pentru „o cafea sau un ceai bun” şi nu fierbinte, sunaţi-mă.

 10. Bineinteles ca nu ! Este inutil sa mai precizez ! Sinonimia se refera la incapatanarea noastra de a face intotdeauna doar ce-i place Domnului…

  Si divagatia este tot o impotrivire in a fi „purtator de poveri…”
  Oare chiar dorim lucrul acesta ?
  Desigur ca nu, din moment ce toti visam a fi doar „cai albi’ ! In niciun caz, „magari” ! Adica, purtatori de poveri, adica struniti de Domnul Isus !

 11. Fratele meu de credinta Cornel;Sint bucuros ca ai expus comentariul astfel!Si-ti dau si raspunsul sincer!Cine se frige odata ,ajunge de sufla si in iaurt!Si este foarte tragic ca noi ca persoane crestine uitam de puterea CUGETULUI SI A MORALULUI!!!AS FI FOARTE FERICIT SI BUCUROS pentru a ne intilni si a -ti oferi o cafea sau un ceai bun si sa i-ti dovedesc puterea MORALEI prin ceea ce detin!!!Trist si dureros este pentru multi ca nu ajung sa perceapa mesajul si CUVINTUL Scripturii ,SA FIE O ADEVARATA CANDELA care acum in pragul sarbatorilor sa lumineze in inima si cugetul nostru pentru a putea cu adevarat participa la CINA DOMNULUI! Si mai mult de atit mesajul Scripturii ne dezvaluie urmatorul indemn;
  2 Corinteni 4
  1Deaceea, fiindcă avem slujba aceasta, după îndurarea pe care am căpătat -o, noi nu cădem de oboseală.
  2Ca unii, cari am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvîntul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu.

  3Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sînt pe calea pierzării,

  4a căror minte necredincioasă a orbit -o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.

  5Căci noi nu ne propovăduim pe noi înşine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi sîntem robii voştri, pentru Isus.

  6Căci Dumnezeu, care a zis: ,,Să lumineze lumina din întunerec„, ne -a luminat inimile, pentruca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos.

  7Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentruca această putere nemai pomenită să fie dela Dumnezeu şi nu dela noi…”
  SI SA NU UITAM;
  ” 13Însă fiindcă avem acelaş duh de credinţă, potrivit cu ceea ce este scris: ,,Am crezut, de aceea am vorbit!„ şi noi credem, şi de aceea vorbim.

  14Şi ştim că Cel ce a înviat pe Domnul Isus, ne va învia şi pe noi împreună cu Isus, şi ne va face să ne înfăţişăm împreună cu voi.

  15Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentruca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţămirile spre slava lui Dumnezeu.

  16De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuş omul nostru din lăuntru se înoieşte din zi în zi.

  17Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate vecinică de slavă.

  18Pentrucă noi nu ne uităm la lucrurile cari se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile cari se văd, sînt trecătoare, pe cînd cele ce nu se văd, sînt vecinice.”Sper ca mesajul este perceput prin intelepciunea divina descrisa in Iacov 3 cu 13 la 18.Oare percepem indemnul si morala?Prin putere de adevarat crestin?Domnu si azi sa nu uitam ca ne vorbeste si chind dorim o trezire spirituala,El raspunde rugaciunilor noastre si doreste sa ne trezim pentru a ne putea sfinti!!Fiinca prin putere fireasca prea putin putem ajunge la trezire spirituala si deveni slujitori adevarati ai domnului Isus Hristos !!Fiinca stim ce ne explica Scriptura!!!!Daca nu,putem sa o citim impreuna si chiar sa o discutam fiinca ap.Pavel prin cuvintele din Coloseni acest lucru ne dezvaluie Coloseni 3 cu 12 la 17!!Cu toata stima si tot respectul doresc ca ;Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!

 12. Se spune că un om s-a dus la vecinul lui să împrumute din nou măgarul acestuia pentru ceva muncă. Discuţia a fost cam aşa:
  – Auzi vecine, împrumută-mi şi astăzi măgarul tău să aduc ceva de pe câmp.
  – Mă vecine, nu sunt supărat că data trecută l-ai adus înapoi şchiop, flămând şi însetat, dar, astăzi nu-i acasă…
  În timp ce stăpânul vorbea se aude mugetul măgaului care de fapt era undva în curte.
  Vecinul care venise să îl împrumute a exclamat mirat: Vecine dar aud că este acasă!
  La care stăpânul răspunde: Auzi vecine, tu ai mltă încredere în mugetul unui măgar decât în vorba unui om?…..
  MORALA ?!…. Ştim noi ….

 13. „nu fiti ca un cal sau ca un catar, fiti magari!”

  Suna frumos corelatiile pe care le-ati facut, dar nu cred ca e acesta sensul intentionat de autor, adica nu e biblic.

 14. @Popp.Ma bucur sa aud de filantropia cu „tractiune altruist-vibranta” a romanilor penticostali ajunsi acolo in calatorie misionara , sub razele fierbinti ale unui soare torid !. Am gustat si eu in aceasta iarna friguroasa,calda si deosebita simtire si dragoste frateasca a fratelui Avram Borcuta, exemplar de ducle, precum mierea stupilor lui de albine !.Sa-l purtam in sincere rugaciuni , pe el cat si intreaga lui familie, raspandita atat in States cat si in indepartata Romania !. God bless you and yours !

 15. Totusi, eu am gasit frati excelenti, saritori si dezinteresati la Phoenix, eu fijnd acolo pe santierul bisericii ELIM si cu ocazia unor vizite misionare, frati care mi-au imprumutat, sau chiar mi-au donat magarusii lor, masini nu noi dar confortabile pentru calatoriile mele misionare. O remarca speciala pentru fratele Avram Borcuta!

 16. De ce sa ia teapa? Un om serios, santos la minte si trup, un personaj care se mai lauda fi si crestin, nu da teapa nimanui, in afaceri nici prin gând nu va trece tepui partenerul fie el si Dumnezeu, ca in definitiv si cu Dumnezeu tot afaceri facem. Pai, ce afacere mai mare ca asta poate fi, nu duc io, nici magaru meu povara ci insusi Dumnezeu mi-o trage, tine zilnic.. asta-i mare tun…. si cum sa nu-i dau magarusul cu placere

 17. Postez si eu un gand la ideea din titlu si la cate intalnesc in viata si pe aici ;pai daca tot e un (MAGAR) de ce sa- l mai pastrez ?Ocazie buna sa ma scap de el! Nu prea se potriveste cu versiunea biblica dar tare de multe ori i-ti vine sa zici asa „ia-l Doamne si du-l ca tare se comporta ca un magar!!! Incalecal tu ca eu nu mai rezist!!

 18. PS.

  „Nu fiti ca un cal sau ca un catar pe care-i strunesti cu un frau sau cu o zabala…”

  Tocmai de acea a incalecat Domnul Isus un magarus ca sa arate nu numai atitudinea Sa smerita ci si ca in smerenia Sa, invinge incapatanarea si cerbicia noastra !

 19. „Magar”, mai inseamna si purtator de poveri (vedeti Galateni 6:1-2), asa dupa cum in vechime, patriarhul Iacov il binecuvinteaza pe unul din fiii sai cu apelativul „magar osos”, adica Isahar (vedeti Genesa 49…)

  Apoi, cu „o falca de magar neuscata inca” Samson a ucis o mie de filisteni (Judecatorii 15:15).

  Sa nu asteptam pana…ni se „usuca falca” pentru a fi purtatori de poveri pentru fratii nostri care „au parte de aceeasi chemare cereasca” !

 20. Trebuie sa recunosc ca ai un extraordinar simt al afacerilor. Eu atat de incuiat sunt, ca nu mi-a trecut niciodata prin cap asa ceva. Pe mine m-ai convins – nu e bine ca cineva sa-ti ceara magarul ca are sanse sa-si ia o mare teapa.

 21. NU putea sa nu-l ofere cu placere, iar de venea la mine si io il ofeream cu mare placere ptr ca stiam cui il dau, la fel si proprietarul magarusului, stia precis cui il va oferi spre folosinta, doriti si alte explicati (argumente)?

 22. Nu stiu cum sa imi exprim gandul, sa nu dau ocazie
  de prejudiciu si lipsa de respect, pentru functia de „Pastor”.
  Deci va rog, nu ma judecati ! este o idee, numai…
  Pastorul oilor este Domnul Isus.
  Imi este jena sa scriu despre realitate, dar toti am foat
  crescuti cu insulta „magar”, „magarie”.
  Magarul este dispretuit, pe nedrept.
  Magaru este un animal de la care putem invata mult.
  Smerenia, naivitatea, blandetea si calmul cu care poarta
  poveri pe terenuri aride/stancoase, sant atribute si calitati rare.
  Daca si-ar face cu plinatate, fara interes datoria,
  cei ce se numesc pastori printre noi, li se potriveste
  mai bine, titlul de Magar.
  Vrem sa credem ca toti pastorii nostrii duc poverile
  lucrarii Evangheliei si a Imparatiei lui Dumnezeu ,
  desinteresati, in smerenie, cu blandete si calm pe
  terenuri aride/stancoase.
  Este adevarat ca IQ magarului este limitata, dar si IQ
  pastorului nu este o conditie, pentru intelepciunea o da Duhul Sfant.
  Dependenta de intelepciunea Duhului Sfant este de cheia slujirii.
  Cu cea personala, oricate diplome ar fi pe pereti, practica omoara…
  Daca titlul slujbei ar fi schimbat, n-ar mai fi multi candidati
  pentru postul de ” Magar”.
  Repet, nu fac aluzie la nici o persoane, ci la titlul slujirii.
  Scuze anticipate…

 23. Probabil magarusul ar fi echivalentul unui „auto” din zilele noastre.

  Si cum sa iti imprumuti „auto” mult iubit ?… zile intregi l-ai privit atent pe fereastra sa nu ti-l zgaraie copii in fata blocului … constiincios ti-ai platit ratele lunare la banca pentru el … saptamanal l-ai dus la spalatorie … te-ai chinuit sa ii faci resoftare sa ii cresti caii putere … nici macar sotiei nu ai incredere sa il lasi sa-l conduca … si acum vine „Unul” ca are trebuinta de el ?!! … sa fim seriosi

 24. Cum de i-a trimis exact la mine ?De unde a stiut El ca am un magar?Ce altceva mai stie despre mine?

 25. Magarusul este un animal de tractiune, ce devine un ajutor deosbit de util. . .oamenilor saraci !. El este un animal modest ,ieftin, animal de corvoada !. In toamna trecuta, am primit si eu cadou un magarus !.Il chiema John !. L-am considerat ca poate fi de mare folosinta intr-o alta familie si deci cadoul meu a fost redirectionat cu aprobarea celui ce mi l-a oferit ,plecand intr-un loc mult mai util si potrivit !. In Mexico , un magarus cara in spinarea lui ,prin canyoane si rape adanci ,toata iarna, baloti uriasi de crengi uscate , cactusi , jasua trees, grese-wood, panusi de porumb pentru foc .Ori duce la targ in spinarea lui, pe stapanul garbovit de numarul anilor !. Duce si aduce din bazar, intreaga lui viata, saci grei cu faina, cartofi si uneori in cosuri uriase,bidoane mari cu apa pentru cei ce locuesc sus pe stanci. Calul este un animal superior si luxos , folosit la parade, in curtile regale , la curse cu pariuri si intretinerea lui este mult mai costisitoare !. Aatat magarusii cat si catarii ,atunci cand inainteaza pe marginea unor prapastii adanci ,nu ametesc ori se sperie atat de usor precum calul . Magarusul este un animal deloc pretentios , nu viseaza ovas si se multumeste cu un modest bratz de paie si o galeata cu apa . Stomacul lui este mai micutz si mai putin pretentios decat al calului. Aici in Indiana , poti sa-l cumperi sub 200$ de la familiile amish. ISUS- MANTUITORUL LUMII- Regele Regilor si Stapanul Universului ,intrand in Jerusalem ,nu calare pe un cal alb si majestuos plin de gratie ,ci pe un modest magarus , ramane pentru noi toti, un exemplu de modestie si smerenie absoluta !. Cat priveste originea magarusului cat si parti caracteristice ce au compus personalitatea proprietarului acestui neinsemnat patruped, toate acestea trec pe plan secundar ori . . .subiect al imaginatiei fiecaruia din noi ! .

 26. Subiectul apare la un moment in care fiecare merita sa mediteze ,asupra evenimentelor ce deruleaza in aceasta luna!Exemplul proprietarul măgăruşului ,demulti ani trebuia sa fie luat in considerare , nu numai de simplul crestin ,dar si de „LIDERII CRESTINI”,fiinca expune sacrificiul si implicarea pentru intregirea profetiilor divine!!Daca in scriptura nu se reda o caracterizare ampla asupra proprietarului si ramine in descriere azi ca o persoana incadrata in actiune si responsabil provocarii ,atunci ce putem sa spunem azi despre cei care se pretind Lideri de Biserici si detin o responsabilitate si mai mare in intregirea planului divin si indreptarea membrilor la sarbatorirea ceea mai importanta din viata de crestin?Oare pregatirea se doreste sa se faca cu acelas sacrificiu si cu aceiasi responsabilitate?Fiinca un crestin chind participa la cina comemorativa cum trebuie sa se prezinte?Ce ne explica ap.Pavel prin cuvintele din 1 Corinteni 10 ?Sa citim;
  „1Fraţilor, nu vreau să nu ştiţi că părinţii noştri toţi au fost supt nor, toţi au trecut prin mare,
  2toţi au fost botezaţi în nor şi în mare, pentru Moise;3toţi au mîncat aceeaş mîncare duhovnicească,4şi toţi au băut aceeaş băutură duhovnicească, pentrucă beau dintr’o stîncă duhovnicească ce venea după ei; şi stînca era Hristos.
  5Totuş cei mai mulţi dintre ei, n’au fost plăcuţi lui Dumnezeu, căci au pierit în pustie.
  6Şi aceste lucruri s’au întîmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentruca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei….”
  Deci oare in ce masura am ajuns sa percepem mesajul si porunca Tatalui ceresc si a domnului Isus Hristos?Dorim sa ajungem ca cei care au murit in pustie ?Sau ca cei care au intrat in tara promisa?Depinde de noi in ce personalitate dorim sa participam la „Cina Domnului ” fiinca tot ap.Pavel scrie;
  „21Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.
  22Sau vrem să întărîtăm pe Domnul la gelozie? Sîntem noi mai tari decît El?”
  Poate in urma comentariului vor aparea multe contraziceri si multi vor crede ca prea putin este conectat cu mesajul subiectului!Este foarte conectat fiinca proprietarul măgăruşului ne da exemplul de implnirea poruncii domnului Isus Hristos ,fara sa se opuna in cerinta!!Azi??Oare ce se intimpla?Si totushi daca nu este perceput mesajul ;i-l redau dupa cum ap.Pavel i-l scrie;
  ” 1Călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos…….23Căci am primit dela Domnul ce v’am învăţat; şi anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vîndut, a luat o pîne.
  24Şi, după ce a mulţămit lui Dumnezeu, a frînt -o, şi a zis: ,,Luaţi, mîncaţi; acesta este trupul Meu, care se frînge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.„
  25Tot astfel, după cină, a luat paharul, şi a zis: ,,Acest pahar este legămîntul cel nou în sîngele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecîte ori veţi bea din el.„
  26Pentrucă, oridecîteori mîncaţi din pînea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, pînă va veni El.
  27De aceea, oricine mănîncă pînea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sîngele Domnului.28Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuş, şi aşa să mănînce din pînea aceasta şi să bea din paharul acesta.29Căci cine mănîncă şi bea, îşi mănîncă şi bea osînda lui însuş, dacă nu deosebeşte trupul Domnului.”Acest mesaj poate sa continue si comentariile ce urmeaza sper ca vor aduce complectarea meritata a subiectului!!!Azi nu se cere un magar,nici ca jertfa o ardere de animale ci ;ceea ce este scris,dar cu o conditie exemplara de sfintire si neprihanire ce poate duce la desavirshire…..finca altfel ce se poate intimpla?

 27. Foarte adevarat in tot ceea ce ati scris! Am stat cateva clipe si m-am analizat si……trebuie sa marturisesc ca nu-mi place ceea ce am gasit la mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s