Chiar vine libertatea și la noi?

Supun atenției cititorilor mei acest articol de J. Lee Grady, apărut în „Charisma”.
Așteptăm comentariile dumneavoastră.
Pentru citirea articolului, faceți click pe imaginea de mai jos.

8 gânduri despre „Chiar vine libertatea și la noi?

 1. Fr Livius, multumesc pt semnal. Nu e OK ca un editor sau o revista din AOG sa distorsioneze in mod superficial penticostalismul din Romania. Am reactionat ferm din cauza acuzatiilor extreme din articol. Este bine ca AOG corecteaza problemele care apar la ei, este normal sa fie asa in special la cea mai mare organizatie de penticostali, dar nu acesta vreau sa fie punctul central al comentariului meu.

  Sunt foarte, foarte dezamagit de articolul din Charisma, scris de Lee Grady. Va rog cititi articolul, sunt lucruri scrise acolo care mi-e rusine sa le mentionez in spatiul public. Grady si Ceuta au injosit fratii penticostali din Romania foart mult. Nimeni nu e perfect, dar nici chiar asa…

  Cititi comentariile de pe Charisma la acest articol, sunt foarte negative. Cititi articolele scrise de Emanuel Contac si Vasilica Croitor ca raspuns la Grady si Ceuta.

  Har si pace.

 2. I am totally disappointed after reading this article. Theologically, journalistically and biblically there are many problems with this article…I will not here debate exegetically and theologically passages of scripture but please Mr. Grady did not keep in mind that from a hermeneutical standpoint meanings of biblical texts take in consideration three principles: the community, the Spirit, the text.
  As a journalist, I hope you he does research a little better when writing about a country’s past and/or present. Brother Ceuta is not the sole authority when it comes to representing Pentecostalism in Romania…as a matter of fact he is one of the few that should not be consulted!!

  Eu ma mir cum de astfel de articole ajung sa fie scrise de asemenea ‘giganti’ din lumea jurnalista. Sa le fie rusine.

 3. Chris Prunean, cred ca faci o greseala mare asociind pacatele unor indivizi cu organizatia AOG, organizatie care numara cateva sute de milioane de credinciosi, mai multi decat toate celelalte organizatii penticostale la un loc, si sustine pe Campul de misiune mai multi misionari decat toti ceilalti la un loc. Am sa te ajut sa intelegi mai bine eroarea pe care o faci, identificand AOG cu cativa care si-au pierdut vrednicia. Imagineazati Biserica Betel, identificata in vreo doi sau trei care au furat, mintit, trait in aveturiri amoroase nelegitime, cu copii sau fara, etc, sau o organizatie solida, serioasa, oameni pocaiti, dar cu ceva „uscaturi”” pe ici pe colo. Este la fel cu AOG.
  Acum, daca pacatosii ar mai fi tinuti in cinste, iar organizatia nu ia nici o atitudine, atunci da, este o problema grava, dar cand respectivii au fost dati afara, e nedrept sa continui sa-i acuzi pe cei multi, doar din cauza unora., folosind chiar expresii dure precum „aberatiile din AOG” Mai gandeste-te.

 4. Mie a inceput fi „frica” a mai posta- discuta, schimba idei cu crestini, absolut toate confesiunile se confrunta cu aceleasi fenomen ciudat, care mie personal de orce duh imi aminteste dar nu de cel Sfânt a lui Dumnezeu, in cazul care si crestinismul nu este o farsa de proporti. Indemnati comenta subiectul, parerea mea din exterior si de ar fi supercorecta nu cred ca va interesa pe cineva, dar ptr ca sunt un nou cititor al blogului dvs, ptr ca sunteti printre ffff putini NP-sit cu care vad ca se mai poate vorbi santos, nu cenzurati mesajele, in semn de respect fata de dvs spun doar douo vorbe, prefer sa fac haz de necaz, ca sa nu supar, sa nu bag pe nimeni in pacat.

  Apoi, daca asa usor se ajunge ministru si ministereasa, nu ramâne decât sa ne facem totii penticostali si asa vom ajunge o natie de ministri si ministerese.

 5. Advocat/pastor/baladist/securist/carismatic Ceuta o iesit afara din birlog , Chris chiar nu am ce adauga la ce ai postat. Ar trebui sa postezi acelasi lucru in engleza pe comentarii la Charisma.

 6. Da, se pare ca Ioan Ceuta si AOG si-au asumat libertatea de a face biserica mai lumeasca, de a promova agenda feminista, si de a mentiona lucruri josnice cu privire la penticostalii romani clasici, fara sa considere contextul cultural si istoric din Romania 1920-1989. Totul e raportat la stilul AOG american modern. Articolul este un „slap in the face” pentru 300-400,000 romani penticostali din Romania. Am putea si noi scrie nu un articol, ci sute de articole despre aberatiile din AOG. Doar cateva exemple istorice: Jim Bakker, Tammy Faye Bakker, Jimmy Swaggart, Benny Hinn, si lista continua… puteti adauga daca vreti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s