15 gânduri despre „Spovedania – Zâmbetul de sâmbătă

 1. @gabi,
  Sa fii binecuvantat, frate Gabi !
  Sunt sigur ca datorita caracterului tau, inaintea Domnului stati intotdeauna…fara palarie !
  Cand te voi vedea cu…palaria pe cap (dar nu cu cea din…avatar) atunci voi inclian sa cred ca esti mandru.
  „Simbolul palariei” reprezinta si autoritate, statornici, intransigenta, atat in interpretarea Cuvantului Sfant cat si aplicarea lui in viata spirituala si…vremelnica, deocamdata , nu poate fi catalogat ca „MANDRIE” ! Ci discernere, capacitatea de a spune lucrurilor pe nume chiar si atunci cand acestea…incomodeaza !

  Deci, frate Gabi, hai sa fim niste oameni de…”jos palaria !”, figurativ vorbind ! Iar la propriu, „fiti OAMENI, INTARITI-VA !”
  Poate se vor aduna mai multi, chiar aici pe acest blog…Ca mare nevoie mai are fratele Petrica de astfel de sustinatori pentru un blog de „jos palaria !”

  Sa fii binecuvantat!

 2. Iti multumesc pentru acceptiune, frate Cornelius ! Asa voi face !

  Be loved in Christ, too !

 3. Eu am subscris, doar ca un indemn sfant facut in urma „despicarii firului in patru” a tuturoa exprimarilor „cu har si drese cu sare” ale fratelui Gabi Bogdan !

  Ooo, de-am fi mai multi de…trei, am avea certitudine prezentei Celui de-al Patrulea si de fapt Intaiul…, prezent intotdeauna la o sfanta partasie !

 4. Ok, ACIDUZZU, poţi să-l abordezi pe email pe fratele Petrică şi să-i ceri adresa mea. Îmi dau acordul în acest sens. Să fii iubit!

 5. Jos pălăria, Gabi… 🙂 adică să ţi-o dai jos, nu să crezi că eşti comform expresiei: „Jos pălăria!” Asta aş cum zici tu, să nu ţi se urce la…pălărie!

 6. Aciduzzu,acuma fa bine si roaga-te ptr. mine sa nu mi se suie la …palarie ca stau c-am prost la capitolul ( printre altele) „mindrie” 🙂

 7. @ gabi,
  In acceptiunea „celor barfitori” urmati apoi de toata suita, de tot…”tacamul”, desigur ! Doar la asta v-ati gandit, frate Gabi, nu ? Sau si la Psalmul 1:1c; 50: 16-22; 55:12-14; 2 Timotei 3:1-7.
  Ingaduie-mi frate Gabi (Bogdan, nu ?) ca aici si cu acest prilej sa-ti adresez un cuvant nu atat de mult laudativ-gratuit, cat ca inca o pricina de Lauda pentru Domnul nostru Isus Hristos pentru ca esti nu doar un om de…umplutura (aici pe blog si in alta parte) ci un om care sta (cu responsabilitate) in spartura(Ezechiel 22:30); de aceeasi substanta, de aceeasi compozitie cu zidul, facandu-se una cu zidul in care s-a produs spartura.
  Pentru ca interventiile domniei-tale nu sunt numai de circumstanta ci si „balsamico-dezinfectanto-cauterizante”…pe care le-am remarcat de multa vreme !
  Sa fii binecuvantat !

 8. @Cornelius,
  Cred totusi ca, luand ca referinta „Lica Samadaul”, avem toate motivele „zonale” (de invecinare macar) sa incercam sa ne fim prieteni unul altuia tocmai pentru faptul ca ne-am cunoscut atat de…inedit.
  Imi exprim inca odata deschiderea spre o dulce si placuta prietenie si pe privat. Daca preaiubitul nostru frate si administrator al acestui blog detine adresa ta de e-mail, am sa-l rog sa procedeze discret spre cele de cuviinta pentru ca noi sa ne cunoastem mai bine.
  Sincer, mi-ar face placere draga frate Cornelius ! Har si pace sfanta !

 9. Frate ACIDUZZU, mi-ar fi plăcut să ne cunoaştem, dar punctele de reper date, îmi sunt străine. Păcat! Nu mi-ar fi stricat vreun prieten de talia ta, descoperit în acest fel! 🙂
  Îţi las şi eu referinţa zonei mele de origine: ” Lică Sămădăul”.

 10. La versetul din Romani 1:30 ,
  30 bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  Ar trebui adaugat si „GOOGLE-ISTI

 11. Acum zambim putin, dar nu ar trebui sa fie asa, pentru ca in Sfanta Scriptura marturisirea pacatelor este o porunca divina. Multi pacatuim in multe feluri, dar numai cei ce isi marturisesc pacatul si se lasa de el, capata indurare. Ceilalti? sa se uite la David: ”Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, Caci zi si noapte mana Ta apasa asupra mea.” Ps.32 :3-4. Predicam putin din subiectul acesta, dar ascultam si mai putin chiar daca ni se predica, s’apoi ne miram si ne intrebam, de ce sunt atatea neputinte in popor (fizice si spirituale), de ce sunt atatia nemultumiti si nefericiti. Zice un cuvant: ”Veniti-va in fire…”

 12. PS.
  Fratele Lascau Petrica iti va putea pune la dispozitie un „short-cut” care te va aduce mai curand in apropierea mea ! Putem sa -l rugam de pe acum, frumos…

 13. @cornelius,
  Profit de ocazia cu…Google, sa-ti spun ca…
  (Nu)…tot de pe Google am aflat de…”Valea Irii”, de „Valea Leucii”, de „Dambuleu”, de „Hiread”, de „Podita”, de „Tunelul Gorganei”…
  Daca stii si tu da-mi un semn discret prin alaturarea altor denumiri „sonore” si reverberante ca amintiri, adaugate la lista si apoi vedem noi cum „punem” de-un…on-line !
  Daca esti cel intuit de mine, frate Cornelius, atunci gasim o modalitate de a sta face-to-face…iar daca nu, atunci te rog respectuos sa-mi accepti scuzele ! Sa fii binecuvantat si daca „decriptezi” denumirile de mai sus !

 14. Pai, nu ?
  Tot ce se sopteste-n ascuns, se striga de pe acoperis !
  Sau,
  „…si nu vine la lumina ca sa nu i se vadeasca faptele !” (Dar vine pe…Google !)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s