Am pierdut doar un A?

Între anii 1776 și 1788, istoricul englez Edward Gibbon a publicat cele șase volume ale lucrării sale: „Istoria declinului și căderii Imperiului Roman”.
Zilele acestea când Statele Unite a pierdut pentru prima dată din 1917 din scorul perfect al creditului ei, mi-am adus aminte de cartea istoricului englez. Am revăzut cele cinci cauze primordiale care, spune el, au dus la căderea marelui imperiu roman. Analizate și sumar ele par foarte contemporane, regăsindu-se cu ușurință în societatea americană de azi. Dacă aceste lucruri au ruinat Roma ele pot ruina și imperiul american de azi. Vă îndemn să medităm asupra lor:

1.   Creșterea rapidă a divorțurilor și subminarea demnității și sanctității familiei – temelia societății umane.

2.   Ridicarea taxelor tot mai mult și cheltuirea banilor publici pentru pâine și circ gratuit pentru populație (Cele mai multe programe sociale încearcă să suplinească acele domenii în care a eșuat familia).

3.   Foamea tot mai mare a oamenilor pentru plăceri; sportul devenind tot mai brutal și mai incitant.

4.   O cursă tot mai mare a înarmării (arme din ce în ce mai puternice) împotriva dușmanilor din afară – când dușmanul era dinăuntru – decăderea morală a populației.

5.   Descompunerea religiei – credința devenind o simplă formă – pierzând legătura cu viața și devenind incapabilă să-i călăuzească pe oameni.

12 gânduri despre „Am pierdut doar un A?

 1. Astea nu sunt doar probleme americane, ci mondiale… tot pamantul se clatina si tremura …ca un om beat…din cauza pacatului.

 2. Daceea, asa vorbeste Domnul , Dumnezeu :,,Pentruca iti dai ifose ca si cand ai fi Dumnezeu,
  iata ca voi aduce impotriva ta niste straini,pe cele mai asupritoare dintre popoare, cari vor scoate sabia impotriva intelepciunii tale stralucitoare, si-ti vor pangari frumuseta.Ezec.28:6,7.
  Acest cuvant sa fie valabil oare si astazi pentru SUA?…

 3. POSTCRESTINISMUL

  Astӑzi trӑim o paganizare lentӑ uşoarӑ care pӑtrunde ȋn orice bisericӑ şi ȋn orice cult pe nesimţite. Glasul bisericii a amuţit şi i-a luat locul organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International.
  Cu aceastӑ lozincӑ (drepturile omului) a câştigat Marea Revoluţie din Octombrie ȋn1917 adicӑ comunismul. Dupӑ 72 de ani ȋn 1989 cu aceeşi lozincӑ a câştigat capitalismul numai cӑ astӑzi se predicӑ şi pӑgânismul (homosexualismul) care zdobeşte orice culturӑ.
  Liberalismul este o formӑ de trecere spre pӑgânismul modern deşi ni se pare neadevӑrat.
  Ȋn Spania ȋn oraşele unde creştinii catolici au trӑit ȋn pace cu musulmanii ȋncӑ din 1800 ei au două neveste. O nevastӑ legalӑ şi o amantӑ legalӑ pentru cӑ papa interzice divorţul.
  Un student musulman din Kuweit era la studii ȋn Detroit ȋn 2007 ȋmpreunӑ cu mama lui. El avea 30 de fraţi, tatӑl era un om de afaceri ȋn Kuweit. Când venea ȋn SUA venea la casa lui iar când pleca ȋn Arabia Sauditӑ pleca la nevasta lui iar ȋn Kuweit avea mai multe. Odatӑ cu globalizarea capitalului ȋn lume aceastӑ formӑ de pӑgânism modern este uşor acceptatӑ de oamenii veacului nostru. A fost acceptatӑ de vechii mormoni şi este acceptatӑ de oamenii simpli. Un şofer de cursӑ lungӑ (truckdriver) avea o nevastӑ ȋn nord cӑsӑtorit legitim şi o nevastӑ ȋn sudul SUA cӑsӑtorit legitim. La fiecare capӑt de cursӑ avea casa lui şi ȋşi fӑcea taxele cu fiecare nevastӑ. Dupӑ câţiva ani a fost prins de IRS (garda financiară) şi-a fost obligat sӑ divorţeze de una din ele.
  Astӑzi când ȋn Canada şi ȋn unele state din SUA s-au legalizat homosexualii, paganizarea modernӑ este acceptatӑ mai uşor de biserici, ea apare ca o necesitate a seco-lului nostru.
  Ei nu vor avea ca şi carte sfântӑ Coranul ci o Biblie liberalӑ.

  Oare aşa va fi

 4. „Am pierdut doar un A?”
  Nu, am parasit doar un G.
  America a parasit pe Dumnezeu (God). Si de acolo i se trage toata tragedia.
  De fapt, lumea intreaga a parasit pe Dumnezeu si isi traieste tragedia trairii fara EL.

 5. Dap.Cred ca si SUA va cadea destul de repede.Si daca cade SUA vor cadea toate tarile industrializate.Atunci,cei care stiu sa dea cu sapa,vor trai,iar restul ,vor muri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s