Riscul blogăritului – Zâmbetul de sâmbătă

“Intrarea ți-era ca și garantată! Dar, din întâmplare,
am dat peste blogul tău… “

Mulțumesc lui Alex Pop pentru caricatura recomandată pentru această sâmbătă și pentru traducerea dialogului.

23 de gânduri despre „Riscul blogăritului – Zâmbetul de sâmbătă

 1. @ Livius– Ma bucur brother Livius ca ne aflam pe acelas fus orar si ne putem spala picioarele unul altuia in marele -lighean – Pacific . Daca cumva te-am ofensat cu ceva te rog sa ma ierti. Totusi, noi ca oameni crestini nu putem sa fortam pe nimeni sa faca ceace noi dorim .Nici Dumnezeu , nici Domnul ISUS nu forteaza pe nimeni sa vina la o viata de sfintenie . Asta e la latitudinea fiecarui individ in parte. Inca un -totusi- noi putem sa influentam pe cei din jurul nostru prin faptele si trairea noastra- la una din cele doua cai existente . Sint de acord cu tine in ceace priveste( cell phone) in biserica sau citirea bibliei in timpul cind se cinta sau se recita o poezie – aceasta e dovada de ne-respect fata de cei ce au cheltuit timp si au muncit la repetitii. Sincer pe mine ma supara mai multe lucruri in ceace priveste comportamentul unora in biserica dar cuvintul DOMNULUI ma indeamna la –INDELUNGA RABDARE si sa ma rog pentru ei. GOD Bless You

 2. @Livius,
  Cred ca ma intelegeti ca nu am dorit sa generez un conflict deschis nici macar aici pe blog. Apoi noi doi „ne cunoastem” si de pe celelalte bloguri (si trag nadejde ca ne vom cunoaste mai bine, imprastiind astfel bruma de neincredere dintre noi) si avem pareri bune, reciproce. Pastram aceeasi condescendenta in ceea ce priveste atat parerile impartite dar si…conflictul…
  Sunt de acord cu 1 Ioan1:7 ! (Dar ce, as putea sa nu fiu de acord ?)
  Alta este problema !
  1. Sa fii la fel de activ si in viata spirituala a Bisericii din care faci parte ca „madular”, cel putin tot la fel de bine cat esti de activ, de „harnic” si pe blog;
  2. Sa nu-i „dai pe goarna” pe cei care ii „filezi” ca stau mai mult pe blog decat in biserica;
  3. Nu ai o chemare concreta de a alcatui o…statistica in acest „domeniu”;
  4. Sa te rogi pentru acestia pentru ca:
  a) Sunt fratii tai in Hristos;
  b) „Cine stie sa faca un bien si nu-l face, savarseste un pacat !” (Iacov 4:17)

 3. Eu locuiesc pe coasta de vest a Statelor Unite, unde din Canada si pana in sudul Californiei, avem un singur fus orar. -Pacific time- Cunoscand bine comunitatile de romani, doar sunt printre ei de mai bine de 30 de ani, e normal sa spun caci cunosc si multi oameni (frati), si mai stiu cate putin despre ei. Nu am nici o dificultate, cel putin la acestia, sa vad la ce ora au scris.Cu putin efort, pot chiar mai mult. De ce ma intereseaza? pentru ca eu nu pot concepe ca atunci cand este timpul stabilit pentru intalnirile din adunare, noi sa stam acasa sa ne ocupam cu altceva. Sunt total impotriva celor ce stau acasa, chipurile, urmarind serviciul din biserica, la internet. Ma poti blama, dar am inaintea mea un cuvant al Scripturilor 1 Ioan 1:7 „Deci daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.” Spune-mi te rog, cu cine au partasie cei ce stau acasa? Cu computerul, cu televizorul cu…? Eu am vorbit foarte serios, dar si in cunostinta de cauza. Vrei nume? oricum , nu toti ne cunoastem fizic, dar daca vrei pot sa-ti dau si nume, dar te atentionez ca sunt chiar dintre cei ce ar trebui sa fie „cei dintai” la intalnirile organizate. Sa fii binecuvantat.

 4. @Livius,
  Frate Livius,
  Stiti de ce am pus intrebarea cu: „Cand ati avut timp sa urmariti aceste postari daca ati fost la Biserica ?”
  Pentruca… ziceati:
  „Am urmarit cateva postari si am ramas surprins sa gasesc aceasta practica la unii.”

 5. Aici, da, asa este. Dar daca esti absolut sigur de maturitatea-ti spirituala. Altfel, nu te apuca sa scormonesti prin gunoaiele blogurilor…(Ca unele sunt adevarate tomberoane de gunoi. Trebuie sa discerni cu seriozitate !) Mai bine, NU ! Adica nu cerceta ca nu te vor zidi !

 6. @Livius,
  Ah, fusul orar…”unul va luat si altul va fi lasat…Unul va fi la camp…una va fi la rasnita…” ( Adica unul va fi pe blog, altul va fi la partasia cu Biserica iar altul va fi „rupt…de somn…”) dar spre deosebire de cele spuse de Domnul Isus, cele precizate de mine intre paranteze, se pot intampla simultan, in acelasi timp… Doar aici aveti dreptate !

  Apropos, cand ati avut timp sa urmariti aceste postari daca ati fost la Biserica ?
  O intrebare directa si fara patima, ci doar asa, ca sa va mai domolesc elanul… dar „in chip cuviincios, cu randuiala si cu sinceritate !

 7. @ MIHAIL,
  Frate Mihail, diferenta dintre „a cerceta” (adica „cercetati totul -cu maturitate spirituala, aici- si luati ce-i bun „) si „a scociori” (adica a scormoni -in gunoi…) este reprezentata prin afirmatia apostolului Pavel: „BOALA CERCETARILOR FARA ROST”…”zadarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte< LIPSITI DE ADEVAR SI CARE CRED CA EVLAVIA ESTE UN IZVOR DE CASTIG.FERESTE-TE DE ASTFEL DE OAMENI !" (Efeseni 6:3-5). Sau cum spunea inteleptul Solomon in Proverbe 30:32-33: "Daca mania te impinge la fapte de nebunie, si daca ai ganduri rele, PUNE MANA LA GURA ! Caci baterea laptelui da smantana, scarpinarea nasului da sange si URA STARNESTE CERTURI !"
  Cam asa este si cu…blogareala fara nici-o noima si care n-are ca scop zidirea, nici a fratilor in Hristos si, cu atat mai putin a celor care asculta (citesc) pe-aici ! (2 Timotei 2:14).
  "Cuvantul lor va roade ca (si) gangrena. Din numarul acestora sunt Imeneu si Filet…" (2 Timotei 2:17) Dar nu numai Imeneu si Filet ci si "colegii lor de breasla" din mileniul III…

 8. @Romanu Cornelius ,
  Daca va referiti la continutul celor doua poezii, intr-adevar ele reprezinta DOAR PARTEA GOALA A PAHARULUI DAR UMPLUTA cu o…blogosfera-blogareala foarte nociva, otravitoare…Da, aveti perfecta dreptate ! Aici !
  Cat despre…”mica nebunie” sevede din…ce are „de spus” ! (Sau, daca spune intr-adevar ceva esential sau numai incearca pe blog o…iesire din anonimat; il chinuie duhul…popularitatii, notorietatii publice !)
  Multe binecuvantari !

 9. Iubitilor, MIKE si MIHAIL, ce mi se pare hazliu este ca voi spuneti ca eu dau drumul la sageti fara sa „cunosc tehnica ” de astazi. E foarte adevarat ca-i intereseaza , pe ei, direct, daca procedeaza cum am afirmat eu, dar eu nu vorbesc doar ca sa ma aflu in treaba si fara sa „cunosc ” fusul orar, eu vorbesc in totala cunostinta a ceeace am afirmat. Frate Mike expresia „voi sforaiti in Romania” nu potriveste, eu locuiesc in sudul Californiei de 29 da ani, asa ca stiu sa socotesc si orele cum merg.
  Frate Mihail, i-adevarat, eu nu iau telefonul cu mine in adunare (chiar daca pe telefon este posibila citirea Bibliei), dar, DA, am o problema cand chiar cand se predica din Biblie, sunt oameni (probabil din cei ca tine), care se joaca cu telefonul spunand, chipurile, ca urmaresc ce se predica. Imi pare rau ca te dezamagesc, dar cu asemenea practici nu sunt de acord, si nu stiu cati pastori pot fi de acord cu aceasta. Biblia pentru studiu o citesc acasa, dar niciodata in timpul stabilit pentru partasie in adunare. Atunci sunt impreuna cu fratii acolo.
  Multumesc oricum pentru dialog. Sagetile lasati-le pentru alta data… mai incolo, adica niciodata.

 10. @Livius, sunt si persoane care au tot timpul internetul in cellphone, asa ca se poate si ceea ce tie ti se pare ca nu.Lumea a mai progresat frate, si ma bucur sa-ti spun ca mama mea la 73 de ani este remarcabila cu aceasta tehnica (folosinta bine’nteles)Fii binecuvintat si eu zic sa renunti la problema pe care o ai si sa te concentrezi mai mult pe sfintele scripturi.Este mai de folos.Eu asa fac.

 11. Fratele meu scump Aciduzzu, sa ma ierti ca te deranjez, dar continuind cu cititul mai jos de versurile tale, mi-a venit asa dintr-o data o intrerbare in minte de era sa ma sufoce.Solicit cu tot respectul ajutorul tau. Intrebarea este: care este diferenta intre a cerceta si a scociori?Daca cercetezi poti decide sa alegi cev din rezultatul cercetarii, dar daca scociorasti, ce mai poti alege? Nu de altceva dar am fost invitat sa aleg, si fara raspunsul solicitat sunt putin in dilema. M-as bucura daca ai putea suna la 206 631 9390 sau sa-mi spui tu un numar. Cu dragoste frateasca ,un calator cu Isus, spre cer.Domnul sa te binecuvinteze

 12. Salom.
  Am multi prieteni in Israel si am vorbit cu cativa dintre ei despre situatia grea prin care trec.Toti prietenii mei ( mozaici, crestini, mesianici) mi-au spus ca au nevoie de rugaciune si m-au rugat sa transmit mai departe acest mesaj al lor.
  Exista un program de voluntariat numit SAR-EL si voi posta linkul:
  Sar-El Volunteers for Israel
  http://www.sar-el.org
  Site contains information about the Sar-El Volunteer for Israel Program. The program boasts participants from around the world who, through this organized volunteer experience, are able to provide meaningful and rewarding support for Israel and the IDF
  Daca se gasesc frati si surori care au posibilitatea sa dea o mana de ajutor Israelului Dumnezeu sa rasplateasca inimile lor slujitoare.
  Salom din Romania catre USA!

 13. Livius –te-ai uitat la ceas?? dar la fusul orar ? pe blogul fratelui P. Lascau vin -comentatori din toata lumea. Cind voi sforaiti in Romania, noi aici tragem la saiba sau invers. Chiar aici in America sint 3 ore diferenta de fus orar dintre East si Vest asa ca pot viziona slujba unei biserici de pe coasta de East si apoi sa fug la biserica locala de aici de pe malul Pacificului.Sau sa blogaresc la ora 6 duminica dimineata cind la biserica din Miami -Florida incepe programul de Duminica dimineata(ora 9am.)sau invers -cei din Miami sa blogareasca la ora i.00 pm. iar noi de la Pacific sa fim inca in Biserica( ora 11.00 am.). Deci e bine sa( rumegam) inainte de a da drumul la sageti inpotriva virtualilor.Daca mai sint si dintre acei care practica ceace ai spus e traba lor – DUMNEZEU se va uita la data comentariilor lor si le va spune -Din intimplare am dat de comentul tau la ora nepotrivita pe blogul Fr. Lascau. G.b.y.

 14. A vedea numai partea goala a paharului este extrema negativistului iar a judeca si indika sentinte unora este o MICA nebunie a celui ce vrea sa spuna ceva fara sa aiba ceva de spus.

 15. Eu am o problema cu cei ce stau pe bloguri si pe facebook in timp ce fratii lor sunt la partasie in adunare. Duminica dimineata, duminica dupamasa, sau sa inteleg ca nu sunt planificati sa predice si atunci nu au ce face la adunare? Am urmarit cateva postari si am ramas surprins sa gasesc aceasta practica la unii.

 16. Si o a doua, la fel de incendiara ca prima.
  Cine poate s-o sufere ?

  INTERNAUŢII…

  I Timotei 1:7; 6:4; 4:7; 6: 20;
  II Timotei 3:7; 4:3-4

  Au trecut şase milenii
  De istorie şi lut…
  (Cel dintâi dintre decenii
  Din “mileniul trei” e…slut…)

  Pe om nu-l interesează
  Cum a fost…şi chiar, de ce?
  Virtual, el navighează
  ‘Nstrăinat din ce în ce…

  Cercetează cu ardoare
  Noi tărâmuri, ca în vis ;
  Când îi face semn din zare
  Frumuseţea de…abis…

  A citit cândva de Noe
  -Un corăbier pe…dune !
  Nicicând nu văzuse ploaie
  Nici vreun tunet să răsune…

  L-a văzut lucrând de zor
  O corabie bizară ;
  O suta de ani cu spor !
  Vremea încă-i cald-afară…

  Nu e niciun nor pe cer,
  Nu se-aude niciun sunet;
  Oamenii de arşiti pier,
  Nu de apă sau de tunet !

  Dar, ca la un semn de sus,
  Intră în arca-i bizară ;
  Nu mai e nimic de spus :
  Se dezlănţuie pe-afară

  Nimicirea cu tempeste !
  Se rup zăgazuri de nori,
  Se revarsă fără veste
  Valuri mari de te-nfiori…

  Şi-ntâiul navigator
  Gata este de plutire ;
  Spre un nou tărâm de dor
  Fără moarte, nimicire !

  …În mitologia veche,
  Trăia un erou, Ulise !
  Luptător fără pereche,
  Navigator, precum se zise…

  Ce porni spre-un plai de vis
  Cu ai săi argonauţi ;
  Lâna de-aur le-a promis
  Ca să-i facă mai avuţi…

  Nu ştia navigatorul
  Ulise,cel temerar,
  C-o să-l urmărească dorul
  De Itaca, mai amar

  Ca a lânii căutare…
  Când purtat de dulcea vrajă
  Şi-a sirenelor cântare,
  Este prins în a lor mreajă…

  Când alergi după himere
  Navigând făr’…GPS…
  După cum inima-ţi cere,
  După cum ai interes,

  Te cuprinde brusc haloul,
  Rău de mare-imensitate;
  Ochii îţi sunt cât hubloul
  Stând pe “Net”, pe nemâncate…

  Navighezi mult, pe furiş,
  Când subiectele-s “tabu…”;
  Începi să te uiţi cruciş
  Şi-a păcat, făcut de-acu…!

  O s-ajungi precum Ulise,
  Prins în mreje de sirenă;
  Uiţi curând de cele scrise
  În Scriptură ! Şi ţi-e jenă…

  Te avânti pe Internet,
  Precum Iona, pe la Tars… ;
  Fugi departe, dizident,
  Creierul îţi este ars…,

  De-atâtea videoclipuri,
  De atâtea bloguri noi ;
  Cucerit de-atâtea VIP-uri
  De la ei, de pe la noi…

  Flecărind pe blog întruna
  Subiecte inedite,
  Ţi-ai pierdut demult cununa,
  Clipe sfinte-s risipite…

  Te-ai luat apoi la trântă
  Cu…pigmei şi uriaşi ;
  Lupta ta îţi pare sfântă
  Şi mai faci vreo câţiva paşi

  Spre prăpastia adâncă,
  Risipind resurse sfinte ;
  Glasul Sfânt te cheama încă,
  Dar tu mergi mereu ‘nainte…

  Cauţi…Lâna cea de aur,
  Cânturi triste de sirene ;
  Te-nsoţesc sărmane plaur
  Plutitor, cu mari migrene…

  Un duh te împinge-n larg,
  Dar nu-i Duhul Celui Sfânt ;
  Ca Ulise, de catarg
  Te-ai legat, de-acest pământ !

  Răscoleşti bloguri ciudate
  Ce le crezi cu mare har ;
  Când te-ai pus pe căutate
  După lumi din… „Avatar”…

  O, de-ai răscoli Scriptura,
  Dup-aceea Ţară Sfântă !
  Ai simţi în duh căldura
  Cu care Hristos cuvântă :

  „Mă duc să vă gătesc un loc,
  Unde-s Eu să fiţi şi voi !
  Am să nimicesc în foc
  Lumea-n Ziua de Apoi !

  Dar pe cei ce cred in Mine
  Şi Mă caută cu dor,
  Navigând spre zări divine,
  În curând îi duc in zbor !

  …Şi vă voi lua pe-aripe,
  Cetăţeni ai Lumii Noi ;
  Trăitori de sfinte clipe
  Nu internauţi şi goi…”

  O, sărman internaut,
  Cu mii de postări pe blog ;
  Trist, sfârsit şi abătut
  „Styx-ul” treci rupt de…buldog…

  Cel Cerber cu colţi de fiară
  Scormonită din genune ;
  „DELETE” vei stai afară,
  O sa ai comuniune,

  Conferinţă „keep-to-tuch” !
  Adunaţi internauţii
  Iadului cel plin de draci;
  Te-or lua pe sus toţi sluţii

  Intâlniţi pe Internet ;
  Şi te-or pune pe cărbune
  Şi-or încinge zaiafet ;
  Un chiolhan cu scrum, tăciune…

  Căci ai vrut, Navigator
  Ca să fii, dar nu ca Noe ;
  Nu dup-un Mântuitor,
  Nu iubind smirnă şi-aloe

  Ca să-ţi primeneşti făptura,
  Nici dorind de in, veşminte ;
  Ci dispreţuind Scriptura,
  Blogger trist şi fără minte…

  Tu, te numeri printre-acei
  Virusaţi de Internet ;
  Uriaş, vânând…pigmei…
  Navigând, tu…mori incet

  Purtând un sicriu cu tine,
  Elegant şi-aşa luxos ;
  Te vor prinde zori senine,
  Ambulant…fără Hristos,

  Ce tot scrii cu „î” din „i”…
  „Mai vb. pe messenger… ” ;
  Calea dreaptă n-oi găsi
  Care te va duce-n cer !

  Tărâmuri din „Avatar”
  Ai visat ; dar nu crezând
  Că Scriptura-aduce Har
  Numai sincer căutând

  În Cuvântul Sfânt rostit
  Din vechime, pân’ la noi ;
  Cu dreptate răsplătit
  Vei fi-n Ziua de Apoi !

  „Căutaţi şi veţi găsi !”
  Are sens şi pentru tine ;
  Răsplatire vei primi :
  „Bate…tasta şi…deschide… !”

  Ţi se va deschide-ndată
  „Desktop-ul”, pentru vecie ;
  „Updating” Divinul Tată
  Va trimite în urgie

  Toti împătimiţii firii
  Cu-al lor Internet cu tot ;
  Toţi proscrişii nemuririi
  Lepădaţi de Savaot !

  „Bate tasta” şi-azi, creştine,
  Dă „Acces” azi la…”Comment” ;
  Vino-ţi AZI în fire, bine,
  Căci e ultimul moment…

  Azi e ultima strigare
  Ca să navighezi spre cer;
  Azi se face-o separare:
  Oi de capre care pier

  Behăind pe Internet
  Dând mereu „click” dupa „click” ;
  Vine-o zi, e Ziua „Zet”
  Care n-o lăsa nimic

  Din strădania inutilă
  Consumată în zadar ;
  Domnul fi-va fără milă
  Când sfârşi-va al Său Har !

  Azi mai poţi fi „re-ncărcat” ;
  Cu un duh de pocăintă ;
  De păcat poţi fi spălat
  De-ţi „reactivezi” credinţă

  În Sângele de la Cruce,
  În Jertfirea-I pe Calvar ;
  Caută Calea care duce
  În cer, cât mai este Har !

  ACIDUZZU

 17. @strainisicalatori,

  Desigur, aveti o foarte mare dreptate ! Ca sa utilizezi „pasnic” spatiul virtual iti trebuie maturitate, indemanare si nu in ultimul rand statornicie, in credinta, ma refer !
  utilizatorul spatiului virtual (blogger sau comentator-vizitator, trebuie sa aiba abilitatea si agilitatea (indemanarea si experienta) unui farmacist care stie a doza chiar si otrava sau reactivii corozivi, in asa fel incat sa nu-si puna in pericol integritatea…

  Iata aici, o „mostra”:

  BLOGOSFERA

  Efeseni 4:31; Coloseni 3:8;
  I Timotei 6:4; I Petru 2:1;
  II Timotei 3:3; Proverbe 26:20;
  Psalm 15:3; 31:20; 50:20; 101:5;
  Tit 2:3; I Corinteni 5:11-13; 14:36;
  II Corinteni 6:3 ; II Corinteni 8:20;
  Galateni 2:11-14.

  Blogosfera e ogorul
  In care sameni samanta;
  Te cutremura fiorul
  C-ai facut din el…”Sapanta”…

  Nu un vesel cimitir
  Cu siruri de cruci hilare ;
  Ci cu trupuri de martir
  Ce le-arunci in groapa mare…

  Blogosfera e vazduhul,
  Cu mesaje prin eter ;
  Plin de nimicire-i duhul
  Sfidator, pana la cer…

  Cand ai prins miscarea, frate,
  Ca iti poti deschide blog,
  Blogosfera-ndata poate
  A te preface-ntr-un…buldog…

  Caci ogorul nevazut
  In care sameni neghina,
  Te-a schimbat in om avut,
  Din crestin cu pace lina !

  Ti-ai lansat in spatiu slova,
  Prin eter, in blogosfera;
  Blogul s-a-ngrasat… otova
  De “comment-uri” ce-ti confera

  „Accesari-biti” pe secunda,
  „View-uri” mari, nenumarate ;
  Pe lungimea ta de unda
  S-a incins macel, mai…frate !

  La sfarsit de an, fireste,
  Iti aduni „view-urile” -n parg ;
  Caci platit esti „crestineste”
  Pentru „accesari” cu sarg…

  Si esti primu-n topul zilei,
  Navigand pe internet ;
  Ai uitat de Domnul Milei,
  Te-ai dezis de El incet…

  Visul tau cel de marire
  E s-ajungi in Guinnes Book ;
  Blogul tau de clevetire
  Ti-a adus un gras…ciubuc.

  Un fisic de…”euroi”
  Ti-a intrat deodata-n punga ;
  Pentru accesari puhoi
  Lacom esti, n-o sa-ti ajunga…

  Gandul nu te infioara
  C-ai terfelit in noroi ;
  Cand din zori si pana-n seara
  Clevetind pe blogu-n toi

  Pe-al tau frate-n Legamant,
  Cu tine-n comuniune,
  Tu l-ai sters de pe pamant,
  L-ai zvarlit in cea genune…

  Cand pe „net” facut-ai pasi
  Cu-al tau blog…”nevinovat”,
  Cu „Pigmei si Uriasi”
  Nu ai savarsit pacat ?

  Iute ti-ai uitat menirea
  De pastor, pescar de oameni ;
  Si dispretuind iubirea,
  Nu te-ai dumirit ce sameni ?

  Repede-ai postat pe blog
  Subiectul „preferat” ;
  Si-ai dat drumul la…buldog
  Lacom, pus pe sfasiat !

  Te-ai rotit in jurul cozii
  Cugetand in taina mare ;
  Si ti-ai slobozit zavozii,
  Dand „preview” la accesare…

  Si nu te-ai cutremurat
  Caci pe blogul tau „crestin”,
  Duci pe oameni in pacat
  Doar putin…, cate putin…

  In loc de suflete salvate,
  Roade de neprihanire,
  I-ai ingropat in pacate ;
  Sameni ura, nu iubire !

  Etalezi nevinovat
  Aerul tau preacucernic
  De…evanghelist curat
  Dar atata de…nemernic…

  Daca ai fi fost in stare
  Tu pe blog ai fi postat
  Chiar pe Petru-n graba mare,
  Dand „comment” la…lepadat !

  O, de-ar fi trait chiar Pavel,
  I-ai lasa si lui „comment” ;
  L-ai „reactiva” pe…Cain,
  Primul ucigas dement…

  Chiar pe Domnul Sfant, Isus,
  Tu L-ai dezbraca de Har ;
  Chiar asa ! De ce nu-i pus
  Petru ca sa-I dea…dosar ?

  Caci, doar el s-a lepadat
  De Invatatorul Sfant;
  Trebuie…deconspirat,
  Comentat cu zel si-avant !

  La Marea Tiberiadei
  Trebuia citit mai clar
  Dosarul, clipa tagadei ;
  Nu numai c-a plans cu-amar…

  Domnul, Harul nu-si imparte
  Cu ciracii cu… „blog-roll” ;
  Caprele de oi desparte
  Far’ zavozi ce dau ocol…

  Satisfactia ti-e mare
  Cand, de-oparte, vezi „comment”-ul ;
  Euroi prin buzunare,
  Graficul cu clasamentul…

  Iar de alta parte-apoi,
  Fara mila-n nepasare,
  Privesti dulaii puhoi,
  Cum se-nfrupta-n graba mare,

  Lacomi toti, din trupul frant
  Al fratelui tau pretios ;
  Oare nu cu sange sfant
  L-a rascumparat Hristos ?

  Toti dulaii-nfometati
  Si catele Isabele,
  Acceseaza ca turbati
  Cu „comment-uri” mai misele

  Ca sa muste-adanc, pe data,
  Pe cel cu care frant-ai paini…
  Pofta-ti nedisimulata
  Il arunca-apoi la caini…

  Cand in numele dreptatii,
  Epurarii-n Sfanta Casa,
  Rupi duhul fratietatii
  Cu…”iubirea ta aleasa”…

  Te-ai substituit perfid
  Celui care-mparte Har ;
  De marire prea avid,
  Te-ai facut…”Justitiar”…

  Oare, te-a lasat in loc,
  Noul Sau…VICARIUS DEI ?
  Sa pogori din ceruri foc
  Cand El muri pentru ei ?

  Asta nu-i manipulare ,
  Furt perfid de ratiune ?
  Cand inciti in goana mare
  Pe cei din comuniune ?

  Lor le spui ca vrei dreptate,
  Adevar ce face slobozi ;
  Pe cei din fratietate
  Transformandu-i in…zavozi…

  Vrei istoria a scrie
  Drept si fara sovaire ?
  Blogul tau il vrei sa fie
  „Avatar” in nemurire !

  Care-i rostul sfartecarii
  De-accesezi cu-atata zor ?
  Dai in fata Adunarii
  Cu…balega-n ventilator !

  Si-apoi tu, te urci sfatos,
  Preacucernic, la amvon ;
  Te-ai urcat fara Hristos,
  Al blogului amfitrion !

  …Vine-o zi ! Cand fara Har
  Blogu-ti va fi accesat;
  Prefacutu-ti „avatar”
  Va fi aspru judecat !

  Se va-aduce-apoi DOSARUL ;
  Chiar al tau, biet trepadus !
  Ce te-ai lepadat de Harul,
  Cand cu mainile caus,

  Adunai din holda mortii
  Rodul strans din blogosfera ;
  Alungat din fata Portii
  Cu o… renta viagera,

  Colo-n Iad, pentru vecie,
  Cu zavozii tai cu tot ;
  O sa-ti vina rand si tie
  Si-o rasplata de…netot !

  Ultimul „comment” postat
  Pe-al tau blog lipsit de Har,
  E ca n-ai trait curat
  Si CA AI IN CER DOSAR !

  ACIDUZZU

 18. Aproape si totusi departe,Aproape inauntru si totusi afara,sa vezi tara[muntii frumosi,promisunile facute cind ai iesit din Egipt sa mergi spre Canaan si totusi…]si sa nu intri in ea!.
  De ce:tilharul linga Isus la o intindere de brat [citi va metri]si totusi departe.
  -Moise la frontiera si totusi un punct negru pe pasaport la tinut departe de-a intra [a ramas pe munte]
  -Cei cu blogul:unii care il adm.si au control asupra lui ,in ziua aceea ii vor fi puse toate sub ochi[ai incurajat pe blog raul ,cearta,ura intre frati si preteni,ai lasat sa se ponegreasca constiend fiind Numele Meu ,si Biserica Mea….]
  -Cei ce comenteaza:a-ti facut din blog un terende lupta unde va-ti descarcat fortele si va-ti aratat dinti[rinjind unul dupa altul-asa pretinsi copii ai Domnului]
  -Ce ce citesc :articolul ,si comentarile[dau din mina ,rid in sinea lor cit le tine gura si pleac]fara sa actioneze spre bine[indreptare]
  -Si in sfirsit :si pentru mine daca tac si nu va spun[intocmai ca leprosi de la poarta Samariei, care au gasit hrana] Astazi inca e o zi de Har ,strig in gura mare :INAPOI LA CE AM INVATAT SI SA TRAIM CEACE NE PRETINDEM CA SINTEM….Doamne ai mila.

 19. POST-SCRIPTUM:
  Imaginea reprezentativa, nu sugereaza nicio complicitate nicidecum cu…Laptopul Ceresc !
  Este doar o minutioasa verificare a ID-ului blogger-ului sau al comentatorului-vizitator de aiurea…

  Este doar o usoara tenta de…sacralizare a Preaputernicului…

 20. …Si astfel am descoperit ca suntem vinovati si de pacate…virtuale !
  Buna remarca !
  Poate fi folosita si la terapia de grup a…blogarilor; dar si a comentatorilor-vizitatori care (unii dintre ei) isi dau doar cu presupusul…pentru a nu trada lacunele de cunostinte „la subiect” !

  …Si atunci, de ce fratilor, sa ne facem vinovati si de pacate virtulae daca tot nu suntem la…subiect ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s